Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Ποιος είσαι εσύ;


Ο προπονητής του ΠΑΟ Χενκ Τεν Κάτε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, στη συνέντευξη τύπου, μίλησε με σκληρή γλώσσα για τους επικριτές του. Εκτός από τη νίκη των πρασίνων, είχε προηγηθεί η αποδοκιμασία του κόσμου προς τον Ολλανδό κατά τη διάρκεια της αλλαγής του Σ. Νίνη. Ο Τεν Κάτε έκανε μία δήλωση που η αλήθεια είναι πως μας εξέπληξε. Εκεί που όλοι περίμεναν πως θα «απολογηθεί» με τα κλασικά και τετριμμένα «ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή», «εγώ είμαι προπονητής και ξέρω», ο Ολλανδός με μόλις 1 χρόνο και κάτι μήνες στην Ελλάδα, έδειξε να έχει καταλάβει τι γίνεται. Απευθύνθηκε λοιπόν με σκληρή γλώσσα προς κάποιους δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι γεγονός πως δε χάνουν ευκαιρία να «τα χώνουν» στην ομάδα του Παναθηναϊκού και κατ επέκταση στον Τεν Κάτε, σε μία περίοδο μάλιστα που οι πράσινοι είναι πρώτοι, και αήττητοι για 9 μήνες στο πρωτάθλημα με τον ολλανδό στον πάγκο!

Ο Τεν Κάτε μιλώντας στους δημοσιογράφους τους ζήτησε σεβασμό, λέγοντας πως ο ίδιος τους αντιμετωπίζει πάντα με ευπρέπεια. Όποια γνώμη κι αν έχει κάποιος για τον προπονητή του Τριφυλλιού, η αλήθεια είναι πως πρόκειται για έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου με προϋπηρεσία σε μεγάλα ευρωπαϊκά clubs (Άγιαξ, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι), με παρουσία σε 2 τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ και με παραστάσεις, εμπειρίες και συνεργασίες – με παίχτες και προπονητές- που λίγοι συνάδελφοί του στην Ευρώπη έχουν. Οπότε ο σεβασμός που ζητάει από τους δημοσιογράφους για λογαριασμό του αλλά και για την ομάδα του είναι απόλυτα λογικός. Πάντως όλη αυτή η κριτική που δέχονται οι πράσινοι, δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη την ΠΑΕ ΠΑΟ η οποία δια στόματος Κ. Αντωνίου κινήθηκε στα ίδια μήκη κύματος με τον Τεν Κάτε. Και μάλιστα χωρίς να διστάσει να φωτογραφίσει εχθρούς αλλά και φίλους. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως μετά την επιστροφή του Ν. Πατέρα στην Ελλάδα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα βάλει, όπως λέμε, κάποια πράγματα στη θέση τους.

Τέλος σχετικά με την αλλαγή του Νίνη, πιστεύουμε πως λίγοι γνώριζαν την ίωση που ταλαιπωρεί τον νεαρό άσσο του Παναθηναϊκού, και δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί σε όλο το παιχνίδι. Πράγμα το οποίο επιβεβαίωσε ο ίδιος ο παίχτης. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού αποδοκίμασαν την αλλαγή, χωρίς φυσικά να ξέρουν, όμως το πιο περίεργο της υπόθεσης είναι πως δεν περίμεναν καν να μάθουν, καθώς η προκατάληψη απ' ότι φαίνεται είναι βαθια ριζωμένη στο μυαλό πολλών και για το λόγο αυτό ευθύνη έχουν και τα ΜΜΕ όπως εύστοχα παρατήρησε και ο Τεν Κάτε.

3 σχόλια:

  1. Epiteloys kapoios poy leei ta pragmata me to onoma toys. Kai oxi kanontas kwlotoympa opws oi perissoteroi ARD shmera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Bravo xortari. Esy ta eleges prin arxisoun tis kwlotoumpes oi fyllades.

    PAO THRISKEIA THIRA 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή