Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Τον χαλάει;

Η βαριά ήττα του ΠΑΟ στην Πράγα είναι αναστρέψιμη. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε με 2-0, αλλά με 3-1. Σίγουρα η εμφάνιση των πρασίνων προβλημάτισε. Όχι γιατί ο ΠΑΟ δεν έκανε ευκαιρίες ή δεν πίεσε, αλλά διότι εμφανίστηκε αναποτελεσματικός επιθετικά στα κρίσιμα σημεία και διάτρητος αμυντικά. Οι παίχτες εμφανίστηκαν σαφώς «σκασμένοι» από την προετοιμασία και αυτό φάνηκε και μέσα στο γήπεδο. Η μία εβδομάδα που μεσολαβεί για τη ρεβάνς, η πίστη στο πράσινο στρατόπεδο, ο καλός πάγκος του τριφυλλιού καθώς και η κατανόηση της σοβαρής κατάστασης από προπονητή και παίχτες δίνουν ελπίδα στους φίλους της ομάδας (οι οποίοι εξαντλούν τα εισιτήρια!!) για πρόκριση. Ωραία μέχρι εδώ.

Το χορτάρι πάει και παρακάτω. Το ενδεχόμενο της μη πρόκρισης είναι και αυτό ορατό και πιθανό. Ειδικά όταν μιλάμε για ρεβάνς ενός σκορ «3-1». Και ειδικά όταν μιλάμε για μία σκληροτράχηλη και δυνατή ομάδα όπως η Σπάρτα Πράγας. Τι θα γίνει λοιπόν στην περίπτωση που την Τρίτη δεν προκριθούν οι πράσινοι; Θα δώσουν αγώνα στα τέλη Αυγούστου για την είσοδό τους στο Europa League. Και το χορτάρι ρωτάει. Είναι τόσο κακό αυτό; Είναι μήπως κάποιου είδους καταστροφή; Ψάχνοντας και διαβάζοντας για το «νέο - κύπελλο Ουεφα» το χορτάρι βλέπει πως τα έσοδα των ομάδων για μία καλή πορεία στις δύο διοργανώσεις είναι περίπου τα ίδια. Εάν μία ομάδα θέλει να κάνει μία πορεία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μικρότερη πιθανότητα έχει να περάσει στην επόμενη φάση, απ’ ότι στο Europa League αλλά τα λεφτά είναι σχεδόν τα ίδια. Και φυσικά οι προοπτικές και το «έδαφος» για μία καλή έως πολύ καλή πορεία στο ΟΥΕΦΑ είναι πολύ περισσότερες.

Το οικονομικό κίνητρο λοιπόν του νέου ΟΥΕΦΑ δεν είναι καθόλου αμελητέο.
Εάν κοιτάξουμε τα τελευταία χρόνια, ποικίλες ομάδες, στα μέτρα του Παναθηναϊκού έχουνε φτάσει στον τελικό του ΟΥΕΦΑ. Οπότε η προοπτική που δίνει η ΟΥΕΦΑ σε ομάδες που χωρίς να είναι ακόμα οικονομικοί κολοσσοί στην Ευρώπη (πχ Ζενίτ, Σαχτάρ, Παναθηναϊκός, Βέρντερ) ψάχνουν και διψούν για Ευρωπαϊκές κούπες και καταξίωση είναι μεγάλη. Σίγουρα μεγαλύτερη από τον αποκλεισμό στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Έτσι λοιπόν το χορτάρι, χωρίς να παραβλέπει το γεγονός πως η θέση του Παναθηναϊκού είναι να αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ, κοιτάει λίγο παραπέρα και λίγο βαθύτερα. Και σε τελική ανάλυση φίλοι μας, πόσα κύπελλα ΟΥΕΦΑ έχουν στις τροπαιοθήκες τους οι ελληνικές ομάδες, για να τα σνομπάρουν;…

3 σχόλια:

  1. kai h koutsh maria exei parei uefa re xortari.sa na mhn exeis adiko.o pao mia fora pantws to kupello kai to prwtathlima thelei tharrw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xortari,
    Συμφωνώ απόλυτα μ' αυτά που γράφεις...!
    Αλλά ποιός να σ' ακούσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Auto poy mas noiazei einai to double sthn Ellada!!! Na tis xesw tis poreies sto Champions League mexri ton Dekembrio kai xamenoi stoxoi sthn ellada apo ton Genarh.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή