Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

TOP CLASS SHIRT!


Οι πληροφορίες που ήθελαν τον Παναθηναϊκό να συγκαταλέγεται στα top clubs της adidas επιβεβαιωθήκαν από την παρουσίαση της νέας φανέλας του Τριφυλλιού. Το χορτάρι μπορεί να έπεσε έξω στην πρόβλεψη της νέας φανέλας αλλά αυτό έγινε διότι τελικά οι πράσινοι δεν πήραν φανέλα από τη Β’ κατηγορία –όπως συνηθίζεται να λέγεται- της adidas αλλά από την Α’. Και εξηγούμαστε. Όπως σας είχε παρουσιάσει το χορτάρι τη Δευτέρα στις φανέλες της adidas για τις μεγάλες Ευρωπαϊκές ομάδες υπάρχουν 2 κατηγορίες. Στην πρώτη συγκαταλέγονται τα λεγόμενα top clubs που έχουν συμβόλαια με την adidas αρκετό καιρό και δίνουν τα ίδια το στίγμα τους στη φανέλα (πχ Ρεάλ, Λίβερπουλ, Μίλαν, Τσέλσι, Μπάγερν)*, και από την άλλη τα clubs που παίρνουν το default σχέδιο της εταιρίας και πρόκειται για new signings ή απλά για ομάδες με χαμηλότερα συμβόλαια και μικρότερη αίγλη (όπως η Σάλκε, η Μπεσίκτας και η Βόλφσμπουργκ).



Ο Παναθηναϊκός εμφανώς πλέον ανήκει στην πρώτη των προαναφερθεισών κατηγοριών αφού κοιτάζοντας τη φανέλα αυτό που βγαίνει είναι το σήμα κατατεθέν του ιστορικού Συλλόγου, το διαχρονικό σχέδιο, δηλαδή μία ολοπράσινη φανέλα και το άσπρο Τριφύλλι στο στήθος όπως είναι εδώ και 100 χρόνια. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες φανέλες οι οποίες κρατάνε τις καινούριες οριζόντιες γραμμές της adidas όπως είναι οι προπονητικές σε όλες τις ευρωπαϊκές ομάδες φέτος και βγάζουν πρώτα στο προσκήνιο, «στο μάτι» δηλαδή τον αθλητικό χορηγό την adidas.

*=
-Ρεάλ: άσπρη φανέλα (εξού και το παρατσούκλι «Γκαλάκτικος» δηλαδή Γαλατάδες και όχι Γαλαξίες ή οτιδήποτε άλλο)
-Μίλαν: ριγωτή μαυροκόκκινη
-Τσέλσι: Μπλε (blue the color Chelsea is the name που λέει και ο ύμνος των Λονδρέζων)
-Λίβερπουλ: κόκκινη φανέλα με άσπρη λαιμόκοψη (the reds) κτλ











12 σχόλια:

  1. re xortari ti analysh einai ayth??
    sthn adidas douleuete re?dn eksigitai alliws!h sthn adidas h .....:))))))

    sorry gia to asteio!poly kalo ontos to arthro!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Xortari asta ayta kai pes mas poios 8a foraei to 10! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χορταρι μου, ομως, οπως λεει κ το wiki ' σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Γαλαξίας σχηματίστηκε από την Ήρα, η οποία έχυσε γάλα στον ουρανό, όταν ανακάλυψε πως ο Δίας την ξεγέλασε και τάιζε τον νεαρό Ηρακλή. Σε κάποια άλλη εκδοχή, ο Ερμής έβαλε στα κρυφά τον Ηρακλή στον Όλυμπο για να τραφεί από τα στήθη της Ήρας που κοιμόταν. Ο Ηρακλής δάγκωσε τη θηλή της Ήρας και το γάλα της εκτινάχθηκε στους ουρανούς σχηματίζοντας τον Γαλαξία.'

    Με λιγα λογια, υπαρχει γραμματολογικη συγγενεια μεταξυ των λεξεων 'γαλα' και 'γαλαξιας'. Ως εκ τουτου, ειναι ελαφρως λαθος να υποστηριζετε galacticos=γαλαταδες και οχι γαλαξιες..ε? Εκτος κ αν απλως κανατε πλακιτσα και δεν την επιασα. Οπως και να εχει ειστε το απολυτο αθλητικο blog...νησιδα αναπνοης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΟΡΤΑΡΙ Η ADIDAS ΕΙΣΤΕ ΡΕ? ΧΕΧΕΧΕ. ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ ΚΕΙΜΕΝΑΚΙ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ PUMA ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΟΜΩΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Koko81 απ΄όσο γνωρίζουμε η Ρεάλ έχει πάρει το παρατσούκλι της από το άσπρο χρώμα (του γάλατος) στις εμφανίσεις της.

    Κάντε λίγη υπομονή και θα κάνουμε και ένα αφιερωματάκι για εμφανίσεις και σύμβολα ομάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν το τσεκάραμε και galacticos δεν σημαίνει γαλατάδες σίγουρα.Αλλά αυτοί που προέρχονται απο τον γαλαξία, αστέρια δηλαδή. Ωστόσο η σημασιολογίκη ανάλύση του κοκο81 σώζει λίγο την κωλοτούμπα του χορταριου!χεχε :-P

    υγ.ευχαριστουμε κοκο81!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου ρε Χορταρι Τeam! παλι κατι ενδιαφερον μαθαμε, δια της διαλεκτικης μεθοδου, στο blog σας. Καλη συνεχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή