Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Σεμπάστιαν Λέτο

Μία μετακίνηση ενός παίχτη από το Λιμάνι προς την Αθήνα και αντίστροφα πάντα προκαλούσε αντίστροφα συναισθήματα στους δύο λαούς. Τέτοια είναι και η περίπτωση του Σ. Λέτο. Έτσι την περασμένη Τετάρτη στον φιλικό αγώνα του Ολυμπιακού με την Χρόνινχεν οι φανατικοί φίλοι των πειραιωτών αποδοκίμασαν με συνθήματα τον αργεντινό παίχτη. Κατανοητό αυτό από μία άποψη. Την επόμενη ημέρα ο Παναθηναϊκός έκανε την παρουσίαση της ομάδας του σε ανοιχτή προπόνηση στο γήπεδο της Λεωφόρου. Όπου τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα συμπεριλαμβανομένου και του Λέτο, αποθεώθηκαν. Φυσικά η μίνι γιορτή στη Λεωφόρο περιείχε όλων των ειδών τα συνθήματα… Κατανοητό και αυτό επίσης.

Αυτό που δεν είναι κατανοητό κατά την άποψή μας, είναι η υπερπροσπάθεια των δημοσιογράφων του ΟΣΦΠ να δικαιολογήσουν(!) τις ύβρεις των ερυθρόλευκων οπαδών προς τον Λέτο την Τετάρτη, παραθέτοντας ως επιχείρημα πως ο Λέτο χειροκροτούσε κατά την είσοδο του στο γήπεδο αλλά και στη συνέχεια της παρουσίασης όταν ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα για τον αιώνιο αντίπαλο, κατά την είσοδο του Κώστα Κατσουράνη, το βράδυ της Πέμπτης…

Λίγο τραβηγμένο δε νομίζετε; Μήπως ο Λέτο γνωρίζει ελληνικά; Ή έχει απομνημονεύσει όλα τα συνθήματα εναντίον του Ολυμπιακού; Και την ώρα της παρουσίασης όπου οι παίχτες που είχαν ήδη εισέλθει και χειροκροτούσαν τους επόμενους ο Λέτο τι έπρεπε να κάνει; Να γυρίσει προς το πέταλο και να πει «όπα παιδιά σταματήστε μη βρίζετε την πρώην ομάδα μου». Εξάλλου όλοι είδαν ότι ο παίχτης ήταν σαστισμένος και σίγουρα θα ήταν πολύ αγχωμένος πριν μπει για το πώς θα τον υποδεχτούν οι φίλοι του ΠΑΟ. Αυτό φάνηκε από το στιγμιαίο ¨κόλλημα¨ του Λέτο όταν ακούστηκαν οι ιαχές για «Ολυμπιακό» και χρειάστηκε η συμβολή του Καραγκούνη και του Σαλπιγγίδη για να του εξηγήσουν πως οι πράσινοι οπαδοί δεν τον αποδοκιμάζουν για το …παρελθόν του, αλλά τον προτρέπουν για νίκη επί του «μισητού» αντιπάλου.

Όμως ρε παιδιά, οι αρθρογράφοι του Ολυμπιακού γνωρίζουν καλά το παιχνίδι των μετακινήσεων παιχτών μεταξύ ΠΑΟ και ΟΣΦΠ. Και ξέρουν τι κάνουν. Εμείς πάντως συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως η δημιουργία κλίματος και εντυπώσεων πριν ακόμα καν αρχίσει το πρωτάθλημα είναι –όσο πιο ευγενικά μπορούμε να το γράψουμε- ανούσια! Το να θεωρούν τον νεαρό παίχτη Σοϊλέδη καλύτερο του Λέτο είναι θεμιτό, να θέλουν όμως να στρέψουν ετσιθελικά τον κόσμο του Ολυμπιακού κατά του Λέτο ο οποίος ήταν απλά ένας δανεικός παίχτης που έμεινε στον Ολυμπιακό για μία σεζόν είναι άστοχο.

1 σχόλιο:

  1. Έχω ξαναγράψει, ότι η καλύτερη απάντηση δόθηκε από τον Βαϊμάκη στο γαυρο site διαβάστε το απλά:
    www.sport-fm.gr/article/186654

    ΑπάντησηΔιαγραφή