Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

PLAY ...OUT!!!



Άρχισαν τα play-offs της Super League, άρχισε η κουβέντα και οι αντιδράσεις για το πόσο «σωστά» είναι, άρχισαν και τα όργανα…

Εχθές λοιπόν είχαμε την 1η αγωνιστική των play-offs σε Τούμπα και ΟΑΚΑ. Σε μία φλεγόμενη Τούμπα και άκρως ασπρόμαυρη ατμόσφαιρα (καθώς η διοίκηση του ΠΑΟΚ δεν συζητά καν το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει οπαδούς μεγάλων αντιπάλων στην Τούμπα) έγινε το ντέρμπυ ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, με τους Πράσινους να επικρατούν 0-1 χάρη στο εκπληκτικό γκολ του αρχηγού Γ. Καραγκούνη. Η ομάδα του ΠΑΟΚ ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στον αγώνα και πίεσε τον ΠΑΟ απ’ την αρχή αναζητώντας ένα γκολ που θα έβαζε τους Θεσσαλονικιούς σε θέση ισχύος. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και το πρώτο ημίχρονο με τον Πάμπλο Γκαρσία να αφήνει το –αρνητικό σημάδι του για ακόμη μία φορά φέτος στον αγωνιστικό χώρο αφού χωρίς υπερβολή «πλάκωσε» στο ξύλο τον Σιμάο Μάτε Ζούνιορ. Σε μία κόντρα του Σιμάο με 2 αντιπάλους ο Γκαρσία ενοχλημένος από την προβολή του Μοζαμβικανού παίχτη, άρχισε να τον χτυπάει, πρώτα με μπουνιές, μετά με κλωτσιά και τέλος έβγαλε «knock out» τον αντίπαλο με αγκωνιά στο στομάχι. Η συμπλοκή που ακολούθησε απέφερε τις κίτρινες κάρτες στους Σαριέγκι, Βύντρα και Μουσλίμοβιτς και απολύτως λογικά την αποβολή στον Πάμπλο Γκαρσία. Ο τελευταίος μη μπορώντας να πιστέψει ότι τα κλωτσομπουνίδια τιμωρούνται με κόκκινη κάρτα μετέτρεψε σε «ρινγκ» τον περιβάλλοντα χώρο της φισούνας και εναντιώθηκε στον διαιτητή του αγώνα Κάκο, αποκαλώντας τον πολλάκις «π…...ς γιο».

Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής του Παναθηναϊκού Τεν Κάτε πέρασε στον αγώνα τους Νίνη και Κλέυτον ποντάροντας στην ευρηματικότητα και την ταχύτητα των 2 παιχτών. Ο Παναθηναϊκός αύξησε την πίεση του και ο Χαλκιάς ήταν πάντα σε ετοιμότητα αποσοβώντας τον κίνδυνο. Ο ΠΑΟΚ αγωνιζόμενος με αριθμητικό μειονέκτημα προσπάθησε να πιέσει από στημένες φάσεις. 2 συνεχόμενα κόρνερ του δικέφαλου «ξύπνησαν» τους παίχτες του Χενκ Τεν Κάτε οι οποίοι έδειχναν μέχρι εκείνο το σημείο να μην έχουν το μυαλό τους στο γήπεδο. Χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι το 87ο λεπτό για να αποζημιωθούμε από τον άχαρο αγώνα. Ήταν η φάση που ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Γιώργος Καραγκούνης έκανε ένα υπέροχο σλάλομ έξω από την περιοχή του Κώστα Χαλκιά και βλέποντας τον πορτιέρο του ΠΑΟΚ εκτός θέσης τον πλάσαρε υπέροχα με μία έξοχη «λόμπα». Το 0-1 ήταν και το τελικό σκορ.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Γκαρσία, Κονσεϊσάο, Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια (46' Βερόν), Ίβιτς, Σορλέν, Σνάουτσνερ (89' Μπακαγιόκο)

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Μουν, Σαριέγκι, Ρουκάβινα (74' Σαλπιγγίδης), Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Σιμάο (46' Κλέυτον), Βύντρα, Μάντζιος, Ίβανσιτς (46' Νίνης), Νίλσον


Το δεύτερο ματς για την 1η αγωνιστική των p.o. έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με την ΑΕΚ να υποδέχεται τη Λάρισα. Ένα απολαυστικό πρώτο ημίχρονο έφερε τις ομάδες ισόπαλες με 2-2. Οι Παυλής και Μαντούκα για την Ένωση ισοφάρισαν 2 φορές τα γκολ των Πάρα και Ίλιτς των Θεσσαλών και άφησαν πολλές υποσχέσεις για το 2ο ημίχρονο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε καθώς ο ρυθμός στην επανάληψη έπεσε και χρειάστηκε μία αψυχολόγητη ενέργεια του έμπειρου Νίκου Νταμπίζα για να βρεθεί ο Μπλάνκο στην άσπρη βούλα. Με …κεκτημένη ταχύτητα από τον τελικό Κυπέλλου ο «Ζορό» των κιτρινόμαυρων έδωσε προβάδισμα για πρώτη φορά στην ΑΕΚ με 3-2 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Αίσθηση προκάλεσε το πανό των οργανωμένων φίλων της ΑΕΚ το οποίο έγραφε «fuck off, play off».

1 σχόλιο:

  1. Φίλε ευχαριστούμε για το σχόλιο. Και ένα thanx μιας και είναι το πρώτο. Εννοείται πως το ύφος και οι λέξεις που χρησιμοποιείς δεν πρόκειται να κρατήσουν το σχόλιό σου εν ζωη :-)

    ΟΧΙ υβρεις, ΟΧΙ μπινελίκια και γενικά ευγένεια και ηρεμία στον τρόπο που γράφουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή