Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Τα μέτρα ασφαλείας για τους τελικούς στο ΣΕΦ


Η καθιερωμένη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας των τελικών πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (18/5) με την συμμετοχή των εκπροσώπων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Η μόνη διαφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές αφορούσε την πτυσόμενη εξέδρα που βρίσκεται πίσω από τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Οι «ερυθρόλευκοι» που εκπροσωπήθηκαν από τους κ.κ. Ματζάνα, Σταυρόπουλο και Μπουντούρη, υποστήριξαν πως η εξέδρα δεν θα πρέπει να παραμείνει κλειστή, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα ότι η απόσταση που χωρίζει τον πάγκο του Ολυμπιακού από την εξέδρα στο ΟΑΚΑ δεν ξεπερνάει τα 8 μέτρα, ενώ στο ΣΕΦ ξεπερνάει τα 15!
Ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Μιχάλης Γεωργαντής, διαφώνησε με την άποψη που εξέφρασε ο Ολυμπιακός και τελικά αποφασίστηκε πως η εξέδρα στο ΣΕΦ (σ.σ. όπως άλλωστε και στο ΟΑΚΑ) θα παραμείνει κλειστή, όπως συμβαίνει σε όλα τα παιχνίδια των δύο «αιωνίων».
Επίσης, για τον πρώτο τελικό αποφασίστηκε πως θα εκδοθούν 12.351 εισιτήρια, ενώ ο Παναθηναϊκός πήρε τις απαραίτητες διαβεβαίωσεις από τις αστυνομικές αρχές για την ασφάλεια της ομάδας κατά την προσέγγισή της στο ΣΕΦ.

Αναλυτικά οι αποφάσεις που ελήφθησαν:

Οι θύρες θα ανοίξουν στις 19.00, δηλαδή δυόμιση ώρες πριν την έναρξη των παιχνιδιών (21.30) - Ο έλεγχος από τους αστυνομικούς των φιλάθλων που θα προσέρχονται στο Στάδιο, θα είναι ιδιαίτερα ενδελεχής. Δεν θα επιτραπεί η προσέγγιση σε κανέναν που δεν θα έχει εισιτήριο εισόδου.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού θα προσέλθει και θα αποχωρήσει από το ΣΕΦ, συνοδεία ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης, ενώ κατά την προσέγγισή της στο Στάδιο, αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν σε επίκαιρες θέσεις. Στο χώρο των αποδυτηρίων του Παναθηναϊκού, θα υπάρχει μόνο αστυνομική δύναμη, ενώ φρουρούμενο θα παραμείνει σε ειδικό χώρο και το πούλμαν της ομάδας.

Αστυνομική δύναμη (Υ.ΜΕ.Τ.) θα υπάρχει εκατέρωθεν της φυσούνας και πίσω από τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας. Πρόσθετο προστατευτικό στέγαστρο θα τοποθετηθεί στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Κατά την είσοδο – έξοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο η φυσούνα θα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, με την τοποθέτηση πρόσθετης, μέχρι τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός για τις ανάγκες του αγώνα θα διαθέσει 100 άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας, για να ασκήσουν καθήκοντα αρμοδιότητάς τους.
Στον αγωνιστικό χώρο θα βρίσκονται μόνο πρόσωπα, που έχουν διαπίστευση και δικαίωμα εισόδου. - Δεν θα επιτραπεί η εισαγωγή στο ΣΕΦ πανό ή πλακάτ με προκλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο.

Στο parking Α’ θα σταθμεύσουν μόνο οχήματα κατόχων σχετικών διαπιστεύσεων και αντίστοιχων εισιτηρίων διαρκείας.
Το νερό και τα αναψυκτικά ,που θα πωλούνται από το μπαρ του Σταδίου, θα διατίθενται σε πλαστικά κυπελάκια. Απαγορεύεται η πώληση και η κατανάλωση αλκοολούχων.

5 σχόλια:

  1. Ναι, όλο μέτρα παίρνουν κι όλο οι βάρβαροι χαιρονται. Και στο ΟΑΚΑ και στο ΣΕΦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. vaggo, αν θυμάμαι σωστά είσαι φίλος της ΑΕΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. oi kathigites tis aliteias kai twn traboukismwn einai apo ton peiraia.kaloplirwmenoi ipalliloi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. AEK eimai nai. Giati? Den exw logo na sxoliazw? Sto basket prwtos efera eyrwpaiko reeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kala..milaei kai i xsipoliti vasilisa...xaxaxaxaxxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή