Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

O football manager του ΠΑΟ μιλάει για όλα


Συνέντευξη στο περιοδικό "Παναθηναϊκό Τριφύλλι" έδωσε ο Κώστας Αντωνίου. Τα κυριότερα σημεία:


«Υπήρξε μία συγκεκριμένη φιλοσοφία και στρατηγική, παρ’ όλο που η προετοιμασία που είχε γίνει γι’ αυτές ήταν ελλιπής.Θυμηθείτε πως ξεκίνησα στις 5 Ιουνίου και στις 24 η ομάδα άρχιζε προετοιμασία, ενώ δεν είχε ακόμη καν βρει προπονητή.

Η λογική μας ήταν να διαμορφώσουμε μία ομάδα από Έλληνες και ξένους, σε αναλογία περίπου 50-50, με 7-8 παίκτες στο ρόστερ που μολονότι δεν θα ήταν εξαρχής έτοιμοι, θα είχαν τις προδιαγραφές να γίνουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές.
Ο Μουν, ο Σιμάο, ο Χριστοδουλόπουλος, ο Πετρόπουλος, ο Ρουκάβινα, ο Νίνης, ο Ντέιβιντ και άλλοι ίσως, είναι τέτοιοι και είμαι πεπεισμένος ότι τουλάχιστον 2-3 έχουν όλες τις δυνατότητες να αποτελέσουν βασικές και σημαντικές μονάδες στο μέλλον».


«Λένε ότι η αξία ενός παίκτη είναι όσα και τα λεφτά που είναι διατεθειμένος κάποιος τρελός να πληρώσει γι’ αυτόν. Είναι δεκάδες τα παραδείγματα παικτών που αποκτήθηκαν με 10-15 εκατομμύρια τη μία σεζόν και μετά από 2-3 χρόνια πουλήθηκαν έναντι 2 ή 3 και το αντίστροφο.

Ο Μότα της Τζένοα, πέρσι το καλοκαίρι, προσφερόταν δωρεάν. Πήγαινε σήμερα να τον αποκτήσεις… Δεν είναι απλό το θέμα. Πολλά εξαρτώνται από τον τρόπο που η κάθε ομάδα θα αξιοποιήσει έναν ποδοσφαιριστή και την πίστη που θα επενδύσει σ’ αυτόν».


«Ο στόχος που ως διευθυντής ποδοσφαίρου έχω θέσει από την πρώτη στιγμή σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, είναι ότι μέσα στη διετία θα έχουμε πάρει Πρωτάθλημα και θα έχουμε περάσει από μία φάση ομίλων στην Ευρώπη. Το δεύτερο έγινε ήδη. Θα πρέπει παρ’ όλα αυτά να ξεκαθαρίσουμε όλοι τι προτεραιότητες θέλουμε: ένα πρωτάθλημα ή να ανέβει η ομάδα μας επίπεδο στην Ευρώπη. Ως διευθυντής ποδοσφαίρου θα θυσίαζα 5 πρωταθλήματα για ένα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ως οπαδός όχι…»!

Καλά για το τελευταίο ας ρωτήσουμε κάποιον οπαδό....

2 σχόλια:

  1. Ναι όμως τώρα τον στηρίζουμε τον Αντωνίου ρε. Αφού έχει ισχυρό κολλητό έφορο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. poion?
    egw eixa akousei oti ton ektimaei o pateras...

    ΑπάντησηΔιαγραφή