Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΣΩΚΡΑΤΗ ΕΣΥ ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ!!

Ανακοινώσεις Κόκκαλη:


«Σας ευχαριστώ που ήρθατε σήμερα για την προκαθορισμένη συνέντευξη. Εμείς στον Ολυμπιακό και εγώ προσωπικά δίνουμε μία συνέντευξη σε αντίθεση με άλλες ομάδες και διοικήσεις», τόνισε

Απολογισμός της χρονιάς: «Η χρονιά τελείωσε νωρίτερα για εμάς. Εμείς είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε μία περιοδεία στην Ασία. Είναι σημαντικό ο Ολυμπιακός να έχει την παρουσία του διεθνώς στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Ο Ολυμπιακός μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος στα πρότυπα μεγάλων ομάδων.Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα κατακτήσαμε το Κύπελλο. Δεν είχαμε καλή πορεία στην Ευρώπη. Αποκλειστήκαμε από μια ομάδα όχι τόσο ισχυρή όπως ο Ολυμπιακός και στη συνέχεια αποκλειστήκαμε από μια γαλλική ομάδα τη Σεντ Ετιέν στο ΟΥΕΦΑ, η οποία δεν ήταν και αυτή καλύτερη από μας».

Για τον κόσμο: «Είναι σημαντικό από μια ομάδα με τόσα εκαταμμυρία φίλους και φανατικούς φίλους όπως έχει ο Ολυμπιακός πήρε το βραβείο του fair play μετά τον Εργοτέλη. Ο Ολυμπιακός είχε παραδειγματική συμπεριφορά στους αγωνιστικούς χώρους».

Για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου: «Συνεργαζόμαστε με θυγατρική της Eurobank. Έχει οριστεί γενική συνέλευση στις 22 Ιουνίου που θα αποφασιστεί η αύξησηη του μετοχικού κεφαλαίου για ποσοστό μέχρι 40%. Αυτό σημαίνει ότι μετά την αύξηηση. η σύνθεση θα είναι ως εξής: 10% ο Ερασιτέχνης, 40% οι νέοι μέτοχοι, 1 % οι ήδη υπάρχοντες μέτοχοι και το 49% εγώ. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα εγκριθεί τελικά μετά από την υλοιποίηση της από το Δ.Σ. και θα αποφασίσει για την περαιτέρω σύνθεση της διοίκησης του Ολυμπιακού. Δε χρησιμοποιώ τη λέξη πολυμετοχικότητα διότι έχει χαλάσει τον τελευταίο χρόνο. Εμείς θέλουμε να έχουμε μετόχους Ολυμπιακούς, ανθρώπους που θα συμμετέχουν στη διοίκηση και θα δίνουν τα πάντα για να προχωράει ο Ολυμπιακός. Αυτά όσον αφορά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο αυτή τη στιγμή να καταλάβετε όλοι ότι ο Ολυμπιακός είναι υπεράνω των πάντων. Χρειάζεται μία ισχυρή ηγεσία που να εξυπηρετεί όμως τα συμφέροντα και τα ιδανικά του Ολυμπιακού».


Για τον νέο προπονητή: «Εχω συναντηθεί με τον Τιμούρ Κετσπάγια. Είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει τα προσόντα και έχει κοινούς στόχους με τον Ολυμπιακό. Γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ελληνικό χώρο και θέλει να δουλεψει για τον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να τον στηρίξουμε για να πετύχει στον Ολυμπιακό. Είχαμε κι άλλες προτάσεις. Δεν ήταν ευκαιριακή απόφαση. Αλλά προτάσεις του τύπου για έναν χρόνο, θα έλεγα ότι είναι υποτιμιτικές για μας. Έπειτα από 16 χρόνια πρόεδρος στον Ολυμπιακό έχουν δει τα μάτια μου πολλά. Θέλω να έχω ανθρώπους που πράγματι θα έχουν τους ίδιους στόχους με τον Ολυμπιακό».


Για το ρόστερ: «Έχουμε καλούς παίκτες, αλλά πρέπει να προωθήσουμε νέα παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες μας. Με μικρότερα έσοδα πρέπει να δουλεύουμε σκληρά και να αναδεικνύουμε νέους πάικτες και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Οι προπονητές που θέλουν να παραμείνουν μικρό χρονικό διάστημα δεν έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν νέους παίκτες. Θέλουν φτασμένους.»

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ερσιτέχνη Ολυμπιακό για τις φετινές επιτυχίες. Η συνεργασία και η μετάβαση της ΚΑΕ Ολυμπιακός στους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο ήταν επιτυχής διότι πράγματι ο Ολυμπιακός έφτασε να παίζει στα τελικά της Ευρωλίγκα και να χάνει με ένα καλάθι στα τελευταία λεπτά του αγώνα αλλά και να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια της Α1. Παρότι παρα τρίχα χάσαμε στον πρώτο τελικό θα δώσουμε τη μάχη για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.

Πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα διότι την τελευταία 15ετία είμαστε οι καλύτεροι στην Ελλάδα. Αυτά τα συνθήματα που ακούγονται περί Ευρωπαίων δεν τα καταλαβαίνω. Υπάρχει ένα καλό σύνθημα για αυτό. Γήπεδα ακούμε από όλους και γήπεδα δεν βλέπουμε. Ακούμε να λέμε να πάρουμε το Ευρωπαϊκό. Πως θα το πάρουμε; Το πήρε μια φορά ο κ. Ρεχάγκελ και του ήρθε τούβλο στο κεφάλι.


Για δημοσιογράφους: «Τους χωρίζω σε τρεις κατηγορίες. Υπάρχει μία που είναι Ολυμπιακοί. Που θέλουν το καλό του Ολυμπιακού. Υπάρχει και άλλη μία που δεν θέλει το καλο του Ολυμπιακού επειδή υποστηρίζουν μια άλλη ομάδα. Τους αποδεχόμαστε όλους. Αλλά αυτούς που δεν αποδεχόμαστε είναι αυτοί που το παίζουν κρυφολυμπιακοί. Έχω ακούσει να λένε να γράφουν για μένα πολλά. Εχω κι εγώ ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες για πολλούς από αυτούς αλλά δεν έχω βγει ποτέ να πω τίποτα για κανέναν. 'Εχετε και εσείς ευθύνη για το ποδόσφαιρο στη χώρα μας.



Για την φερόμενη αδικία και την «κόντρα» με τον ΠΑΟΚ


Εδώ παίρνουνε βροχή τα πέναλτι, τουλάχιστον όταν παίζουμε εμείς στο πρωτάθλημα δεν παίρνουμε τόσα. Ο Ολυμπιακό είναι και θα παραμείνει ένας πολύ δυνατός σε όλα. Και δεν λέω μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά σε όλα. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος του Ολυμπιακού. Γιατί αν δεν το καταλάβει ο κόσμος, όποιος διοίκηση και να έρθει δεν θα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Αυτό το βλέπετε και σε άλλες ομάδες.

Εδώ μας έκανε μήνυση ο ΠΑΟΚ γιατί όταν ήρθαν στο Καραϊσκάκη δεν τους φερθήκαμε καλά. Και όταν πήγαμε στην Θεσσαλονίκη δεν είχαμε καμία προστασία. Λένε πράγματα, δεν τα λέει όμως και κανείς εδώ πέρα. Πως πείραξαν φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Ένας γνωστός μου που καθόταν κάτω στις σουίτες του Καραϊσκάκη, νόμιζε ότι έβρεχε, αλλά τελικά τον έφτυναν κάποιοι προσκεκλημένοι του ΠΑΟΚ.

Και μετά πήγαμε στην Τούμπα και είδαμε τα ίδια πράγματα. Το ίδιο συμβαίνει και στις άλλες ομάδες στο ίδιο γήπεδο. Την ιστορία της χούντας την έχω ζησεί πολύ πριν. Δεν έχουμε καμία αντιπαράθεση με τον ΠΑΟΚ, αλλά υπάρχει ένας φανατισμός με τον Ολυμπιακό. Αυτά τα λέω για να γράφετε ότι θέλετε και εσείς. Τώρα υπάρχουν και τηλεοράσεις, κάτι που παλιά δεν συνέβαινε

Για πόσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Και πόσο ποσοστό μπορεί να πάρει ο καθένας

Η αποτίμηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα τελειώσει την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου. Θα γίνουν με παραίτηση των παλαιών μετόχων που σημαίνει ότι θα έχουμε 40% των νέων μετόχων. Από έναν μέχρι τέσσερις μήνες θα διαρκέσει αυτή η διαδικασία. Για ονόματα δεν θέλω να πω κάτι γιατί στο μιλητό λέγονται πολλά αλλά εκείνη την στιγμή δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει. Θα υπάρχει ένα μίνιμουμ ποσοστό που θα μπορεί να πάρει κάποιος, όχι ο καθένας όσο θέλει.

Θα αυξηθεί το μεταγραφικό μπάτζετ

Αυτό είναι σίγουρο. Αν γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίο ένα μερίδιο θα πάει σε μεταγραφές. Από αύριο θα μιλήσουμε και με τον προπονητή για να μας πει τι θέλει και εκείνος. Οι δύο μεταγραφές που κάναμε μέχρι σήμερα, ο Πάρντο ήταν επιλογή του κ. Βαλβέρδε, ενώ για τον Ζαϊρί πιστεύω εγώ ότι μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπίακό και ήταν ευκαιρία που είχε μείνει ελεύθερος από τον Αστέρα και ενδεχόμενη καθυστέρηση μπορεί να μας έκανε να χάσουμε τον παίκτη.

Πάντως για τον Ζαϊρί μπορώ να πω ότι ήθελε να έρθει στον Ολυμπιακό και αφού το είδαμε, το εκτιμήσαμε, όλοι παραδέχονται ότι είναι καλός παίκτης, ξανα κλήθηκε στην Εθνική της χώρας του και αποφασίσαμε να τον κλείσουμε γρήγορα. Από κει και πέρα, οι άλλες μεταγραφές θα είναι σε συνεννόηση με τον νέο προπονητή

5 σχόλια:

  1. Μανόλης ΧανιάΔευτέρα, Μαΐου 25, 2009

    - Σωκράτης: χοχοχο

    - Δημοσιογράφοι: Μπεε μπεεε

    - Σωκράτης: Εχουμε ομαδάρα σε Ελλάδα και Ευρώπη, όχι σαν τον Παναθηναϊκό

    - Δημοσιογράφοι: χοχοχο μπεεε μπεεε (παλαμάκια)

    - Σωκ.: Μας κλέψανε το ευρωπαϊκό στο μπάσκετ, είμαστε καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό

    - Δημ.: Μπεε μπεεεε (και μετά παλαμάκια)

    κ.λπ. κ.λπ.

    - Σωκράτης: χοχοχο

    - Δημοσιογράφοι: μπεε μπεεε (μαζί με παλαμάκια)

    (xortari, αν το θεωρείς προσβλητικό σβήστο, αλλά εγώ αυτό κατάλαβα από τη συνέντευξη Τύπου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε νομίζω να είναι προσβλητικό. Πιστεύω πως το έγραψες με καλή διάθεση και χιούμορ. Όμως όλοι οι δημοσιογράφοι πρόβατα του αφεντικού πιστεύω είναι. Του εκάστοτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. swkrati swkrati swkrati pes mas gia tin siemens re swkrati....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε φιλε τι σχεση εχει η ζιμενσ με τον ολυμπιακο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. xaxaxaxxa gavros eisai kai rwtas mallon.
    to tuti pou se taizei o praktoras exei ipnwtiko mesa kai koimaste ton ipno tou dikaiou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή