Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Έχει τύχη αν...

Κρίσιμη μέρα για τον Παναθηναϊκό αύριο καθώς καλείται να ανατρέψει το εις βάρος του 3-1 του πρώτου αγώνα της Πράγας για να προκριθεί στην επόμενη φάση του προκριματικού γύρου για τους ομίλους του Champions League.

Tο τριφύλλι αναμφισβήτητα διαθέτει πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και αυτό είναι κάτι που λύνει τα χέρια του Χενκ Τεν Κατε αφού μπορει να προσαρμόζει την ομάδα κάθε φορά σύμφωνα με τις απαιτήσεις του αγώνα αλλά και ταυτόχρονα να μην υπερφορτώνει συγκεκριμένους παίχτες αλλά και να κρατάει όλο το ρόστερ του σε ετοιμότητα και εγρήγορση.Ο Ολλανδός προπονητής διατηρεί την ίδια φιλοσοφία με πέρυσι κ έτσι η ομάδα του Παναθηναϊκού έχει αποκτήσει μεχρι στιγμής φέτος το καλοκάιρι 5 παίχτες οι οποίοι δεν προορίζονται για την ενδεκάδα ''τυφλά" αλλα θα είναι υποψήφιοι για μια θέση στους πρώτους έντεκα, με εξαίρεση ίσως τον Τζιμπριλ Σισέ. Οι πράσινοι λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι είναι σχεδόν η ίδια ομάδα με πέρυσι. Ομάδα που έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, κυρίως στο champions league, αλλά και απογοητευτικό για τους φίλους της ομάδας σε μερικά παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και του κυπέλλου με αντιπάλους κυρίως "μικρές" ομάδες.

Αυτό λοιπόν που παρατηρούμε εμείς για τον Παναθηναϊκό είναι περισσότερο η έλλειψη σύγκέντρωσης από πλευράς παικτών αφού δεν είναι λίγα τα ματς της περσινής χρονιάς όπου ο ΠΑΟ είχε 10λεπτα και 20λεπτα ξεσπασματα (με επιτευξή 2 και 3 τερμάτων) και στον υπόλοιπο αγώνα ήταν νωχελικός. Ο Τεν Κατε λοιπόν έχει στήσει την ομάδα σε ευρωπαικά πρότυπα αφού δεν έχει μία βασική ενδεκάδα, αλλα πολλούς ισάξιους ποδοσφαιριστές που παλεύουν για μια θέση σαυτήν όλη την εβδομάδα. Αυτό ίσως όμως που δεν έχει καταφέρει ακόμα, είναι να "επιβληθεί" στους ποδοσφαιριστές του. Να τους μεταδώσει αυτή την νοοτροπία μεγαλης ομάδας ευρωπαικού επιπέδου και όχι μόνο του ελληνικού πρωταθλήματος (χωρίς να είναι ο μόνος υπεύθυνος για αυτό). Να τους δώσει να καταλάβουν ότι πρέπει να είναι πάντα ετοιμοπόλεμοι αλλά και να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους για όσο χρόνο χρησιμοποιούνται καθώς και να ακολουθούν πίστα της οδηγίες του μέσα στο γήπεδο. Και λέμε να ακολουθούν πίστα τις οδηγίες του μέσα στο γήπεδο καθώς έχουμε δει ότι όταν "αυτοσχεδιαζουν" περισσότερο ανορθόδοξα παίζουν παρά αποτελεσματικά με τρανά παραδείγματα τις γίομες από την άμυνα αλλα και την τάση που παρατηρείται να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα κάτω όταν δυσκολεύονται να βρουν διαδρόμους στην επίθεση. Θυμόμαστε όλοι άλλωστε το φίλικο προ μερικών ημερών με την Χοφενχάϊμ όπου το μικρόφωνο της κρατικής τηλεόρασης ήταν δίπλα στον ολλανδό προπονητη κα μπορούσαμε να τον ακούμε να γκρινιάζει επι 90 λεπτα!

Οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες και είναι αδιανόητο να μην μπορούν να εκτελέσουν συγκεκριμένες εντολές μέσα στο γήπεδο. Και για ένα προπονητή που έχει δουλεψει σε κάποιες από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες και έχει πάει 2 φορές σε τελικό του Champions League κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο τη μία φορά έστω και σαν βοηθός, είναι μάλλον άστοχο να ασχολούμαστε με πιο σύστημα θα παίξει και γιατί έβαλε αυτόν και όχι εκείνον!

Ο ΠΑΟ λοιπόν κατα τη γνώμη μας έχει τύχη να περάσει τη Σπάρτα αν οι παίχτες του ακολουθήσουν πιστα το πλάνο του Τεν Κάτε. Και έχει τύχη για να παίξει μπάλα όλη την χρονιά αν χρησει απόλυτο αφεντικό τον προπονητή του(οπως πρέπει να γίνεται δηλαδή σε όλες τις ομάδες) και τα "γκαζια" του πιάνουν τόπο με την πρώτη!

7 σχόλια:

  1. Χορτάρι αυτά που έγραψες το μεσημέρι, πάνω κάτω αυτά τόνισε ο Τεν Κάτε στη συνέντευξη τύπου. Μίλησε για τακτική πειθαρχία και συγκέντρωση.

    Υγ. Θα με ενδιέφερε όμως και μία ανάλυσή σας για τον Κετσπάγια, διότι αν και αντίπαλος, τον σέβομαι για το έργο που παρουσίασε στην Κύπρο. Θα αποδειχτεί Δόνης ή θα αντέξει στα δύσκολα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. DYNATA AYRIO, OLOI MAZI. KOSMOS KAI OMADA. ELEOS RE 8A TOYS LIWSOUME. ALLA KAI AN DEN, TIPOTA DEN XANETAI OYTE KERDIZETAI APO TIS 5 AYGOYSTOY. AYTO GIA TO OPOIO PALEYOYME 8A GIGANTW8EI KAI 8A TA SARWSEI OLA !!!

    PAO 8RHSKEIA 8YRA 13!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συμφωνω και επαυξανω.

    Καναμε υπομονη τοσα χρονια, τωρα που φτασαμε στη βρυση θα πιουμε νερο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δε το βλεπω καλα τον παο αυριο..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!!!!!!!!!!!!
    ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΧΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΘΥΜΑ ΤΟΝ ΤΕΝ ΚΑΤΕ!!!
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΟΑΣΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους... Επιτέλους ρε παιδιά!!!!Πότε θα καταλάβουν όλοι πως ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ είμαστε ενωμένοι σαν γροθιά;;; Είμαστε εδώ για να σας χαλάμε τη μαγιά! Καταλάβετέ το!!! Χορτάρι σου εύχομαι να φτάσεις πολύ ψηλά. ΑΝ σε αφήσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή