Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΑΡΗΣ 97 ετών!



97 Χρόνια ζωής κλείνει σήμερα, 25 Μαρτίου ο μεγάλος Άρης Θεσσαλονίκης. Με δεκάδες τίτλους στα δημοφιλή ομαδικά αθλήματα και χιλιάδες φιλάθλους, ο Άρης ιδρύθηκε στις 25 Μαρτίου του 1914, σε ένα καφενείο στου Βότση, από μία παρέα ανθρώπων. Το όνομα του, Άρης, το όνομα ενός "θεού" για να επικρατήσει του ημίθεου και προγενέστερου Ηρακλή! Τα χρώματα του το κίτρινο και το μαύρο, τα χρώματα του Βυζαντίου. Μάλιστα, μετά από κάποια χρόνια, τα χρώματα διεκδίκησε και ο ΠΑΟΚ σε αγώνα εναντίον του Άρη. Το τελικό 5-2 υπέρ των κίτρινων κατοχύρωσε μία και καλή το κιτρινόμαυρο, στον Άρη! Ο Άρης είναι ο πρώτος Σύλλογος που ιδρύθηκε στη συμπρωτεύουσα μετά την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους (1912). Χρόνια πολλά λοιπόν στον Άρη!

7 σχόλια:

  1. Σε ευχαριστώ Αρειανάρα που με επέλεξες. Χρόνια σου πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΥΝΑΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑΠαρασκευή, Μαρτίου 25, 2011

    Δεν κληρονομήσαμε τον ΑΡΗ, τον δανειστήκαμε από τoυς επόμενους...!

    ΑΡΗΣ SUPER 3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια Πολλά στον μεγαλύτερο Σύλλογο της Βόρειας Ελλάδας. Χρόνια Πολλά όμως που, σε αντίθεση με τους κοινούς θνητούς όπου η τετριμμένη φράση εκλαμβάνεται ως ευχολόγιο την υλοποίηση του οποίου ελάχιστα μπορούμε να επηρεάσουμε, στην περίπτωση του ΑΡΗ μας, περνάει από το χέρι, το μυαλό, τη θέληση και τη διάθεση τη δική μας να είναι και πολλά τα χρόνια και καλά, αρκεί να τηρηθούν τα απαραίτητα.

    Να μην διστάσει ποτέ αυτός ο Σύλλογος όταν βρίσκεται στο σταυροδρόμι της ανεξαρτησίας και της περηφάνιας ή της υποταγής και του βολέματος, να επιλέγει την ανεξαρτησία με οποιοδήποτε κόστος, όπως έκανε στο παρελθόν, να συνεχίζει να κάνει και στο μέλλον.

    Να μην διστάσει ποτέ αυτός ο Σύλλογος να πληρώνει το τίμημα αυτής της, για άλλους ριζοσπαστικής, για άλλους «στενόμυαλης», για εμάς αδιαπραγμάτευτης, ανένταχτης, αταλάντευτης και μοναχικής πορείας. Να μην ερμηνευθεί ποτέ το δόγμα «Πάνω από όλα ο ΑΡΗΣ». Αυτή φράση είναι πρώτα από όλα συναίσθημα και στάση ζωής. Να μην καταντήσει ποτέ κίβδηλη επιγραφή και δικαιολογία. «Πάνω από όλα ο ΑΡΗΣ» αλλά τίποτα πάνω από την αξιοπρέπεια, πάνω από την υστεροφημία, πάνω από την ανεξαρτησία του ίδιου του ΑΡΗ.

    Να μην αποτελέσει ποτέ αυτή η φράση υπεκφυγή συμβιβασμού με αντάλλαγμα το βαθμολογικό πλασάρισμα του ΑΡΗ κάποιες θέσεις παραπάνω ή την κατάκτηση στο παρασκήνιο ενός τίτλου που θα ντρεπόμαστε μετά γι’ αυτόν. Όλη η Ελλάδα για πέτσινα μιλάει, για τελικούς ντροπής, δοσμένα πρωταθλήματα, προσυμφωνημένα κύπελλα. Δεν μας αφορούν, δεν μας δελεάζουν, δεν τα θέλουμε.

    Φυσικά, ο Σύλλογος είμαστε εμείς. Σ’ όλους εμάς απευθύνονται όλες οι παραπάνω παραινέσεις, όλους εμάς αφορούν, καθώς εμείς τις διαφυλάττουμε. Ως σύγχρονος Προμηθέας, ο ΑΡΗΣ κράτησε για τον εαυτό του τον δύσκολο ρόλο, τον ρόλο όμως που τον διατηρεί στην ιστορία και τον ευγνωμονεί η κοινωνία. Πλήρωσε, πληρώνει και θα συνεχίσει να πληρώνει το τίμημα, ωστόσο έδειξε έναν δρόμο διαφορετικό.

    Καμία συλλογική προσπάθεια δεν έμεινε στην ιστορία αν δεν είχε κάτι να πει, αν δεν κάλυπτε καταρχήν ένα κενό στην κοινωνία. Πέρα από την νίκη, πέρα από την ήττα, πέρα από τα κύπελλα και τα πρωταθλήματα, αυτό που χαρακτηρίζει ένα σύλλογο είναι η φιλοσοφία του. Αυτή η φιλοσοφία γεννάει οπαδούς κι όχι κλακαδόρους και χειροκροτητές στα εύκολα και στα πανηγύρια. Αν η φιλοσοφία έχει ανταπόκριση, η μακροημέρευση είναι εξασφαλισμένη. Αν το πρόσκαιρο και συγκυριακό υπερισχύσει του διαχρονικού, το παρόν μπορεί να εξασφαλίζεται (με κάποιον τρόπο), αλλά το μέλλον είναι αβέβαιο.

    Θα μπορούσαμε ν’ απαριθμούμε τίτλους για να καταδείξουμε το μεγαλείο αυτού του Συλλόγου. Σαφώς, διότι οι ομάδες υπάρχουν και για να κατακτούν τίτλους. Όχι όμως μόνο γι’ αυτό. Ο μεγαλύτερος τίτλος για εμάς είναι ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας, 97 χρόνια τώρα, να πει ότι ο ΑΡΗΣ συμβιβάστηκε και παρασκηνιακά συμφώνησε και γι’ αυτό κέρδισε ένα κύπελλο ή ένα πρωτάθλημα ή μια διάκριση. Δεν γνωρίζουμε καμία άλλη ομάδα δίχως σκιές, είτε στο μακρινό, είτε στο πρόσφατο παρελθόν. Αυτό και μόνο αρκεί.

    Χρόνια Πολλά στον ΑΡΗ μας, μα πρώτα απ’ όλα και Χρόνια Πολλά, υπομονή και σύνεση στους Αρειανούς. Να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε ότι μας παραδόθηκε, έχοντας στο μυαλό ότι τον ΑΡΗ δεν τον κληρονομήσαμε απλώς από τους πατεράδες μας, αλλά τον δανεισθήκαμε και από τις επόμενες γενιές Αρειανών.

    s3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. XRONIA POLLA AREIANARA...KAPSOURA MOU MEGALH...TO ALLO MOY MISO.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΡΗ ΘΕΕ ΜΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΕ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή