Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Εικόνα διάλυσης - Ανησυχία για κοινωνικό αναβρασμό


Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα στο ντέρμπι του Σαββάτου, ο Ολυμπιακός αντί να πανηγυρίζει από τώρα το πρωτάθλημα, μοιάζει να βρίσκεται σε μεγάλη τρικυμία. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέχρι και την επανάληψη του αγώνα σκέφτηκε να ζητήσει, ο Αντώνης Νικοπολίδης καθώς και άλλοι 5 παίκτες των ερυθρόλευκων ζήτησαν επίσημα αστυνομική προστασία στις οικείες τους και ο Βασίλης Τοροσίδης ζήτησε νέα άδεια τεσσάρων ημερών για να μείνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ξάνθη. Οι πληροφορίες από τα πράσινα στέκια κάνουν λόγο για "πόλεμο στο παρακράτος που λυμαίνεται τόσα χρόνια το ποδόσφαιρο". Και όταν λέμε πράσινα στέκια δεν εννοούμε μόνο την επίσημη ΠΑΕ ΠΑΟ, αλλά και τον οπαδικό χώρο των πρασίνων.


Και όλα αυτά την ώρα που ετοιμάζονται κινητοποιήσεις από τους οργανωμένους του Παναθηναϊκού. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του, όμως τα χειρότερα μάλλον δεν τα έχουμε δει ακόμα. Το πιο ανησυχητικό είναι πως και οπαδοί άλλων ομάδων έχουν θυμηθεί "επαναλαμβανόμενα διαιτητικά λάθη" εναντίον των ομάδων τους, οι ΑΕΚτζήδες αναβιώνουν το πρωτάθλημα που χάθηκε στο CAS αλλά και οπαδοί των ομάδων της Θεσσαλονίκης με νωπές τις μνήμες από το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός για το κύπελλο απειλούν με επεισόδια. "Το πρωτάθλημα δεν θα τελειώσει" είναι η ατάκα που βγαίνει από τα χείλη πολλών ανθρώπων. Είτε ως μορφή εκτίμησης είτε ως μορφή απειλής!


Από τη στιγμή που οι πράσινοι είναι αποφασισμένοι να πάνε στην Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία καθώς και από την αποκάλυψη πως οι διεθνείς Γάλλοι του Παναθηναϊκού μίλησαν τηλεφωνικά με τον Μισέλ Πλατινί, κρύος ιδρώτας έλουσε τους παράγοντες του Ολυμπιακού. Κάτι απόλυτα λογικό διότι ως γνωστόν η ΟΥΕΦΑ δεν αστειεύεται. Σαφώς και η ΟΥΕΦΑ μπορεί άμεσα να επιληφθεί για αγώνες που γίνονται υπό την εποπτεία της. Η Σούπερ Λίγκα δεν είναι τέτοια ματς. Όμως σε περίπτωση προσφυγής των πρασίνων σε αυτή είναι υποχρεωμένη να εξετάσει πειθαρχικά τον αγώνα καθώς και το οπτικοακουστικό υλικό και να επέμβει όχι για τυχόν λάθος ενός διαιτητή (εκεί δεν έχει καμία δικαιοδοσία) αλλά για βίαιη συμπεριφορά, ρατσιστικές ενέργειες και καταπάτηση των διεθνών κανόνων και όρων που διέπουν έναν αγώνα, ξέχωρα από τους τοπικούς κανονισμούς. Κάτι που στην κυριολεξία θα κάψει τον Ολυμπιακό. Αν τελικά γίνει, όπως ξαναείπαμε.


Μετά και τη νέα βομβιστική επίθεση, αυτή τη φορά στα γραφεία της ΕΠΟ, το θέμα έχει ξεφύγει από τα στενά όρια της ποδοσφαιρικής κοινωνίας και πλέον απασχολεί σοβαρά και την κυβέρνηση. Φοβούνται πως αν οι αντιδράσεις γενικευτούν ίσως ζήσουμε καταστάσεις Δεκέμβρη 2008 στην Αθήνα και όχι μόνο...


2 σχόλια:

  1. meta lene giati einai oloi antiolimpiakoi ton klefti k ton pousti kaneis dn ton simpathei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε το κρίμα στο λαιμό σας είπαμε και τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή