Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Όταν οι «κύκλοι» δείχνουν τον δρόμο


Δύο μέρες μετά τον αποκλεισμό Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού από το κύπελλο, οι …σκληροπυρηνικές εφημερίδες που πρόσκεινται στις δύο ομάδες δείχνουν τον δρόμο, βγάζουν τα εσωτερικά των ομάδων στη φόρα και είναι ένας καθρέφτης του τι γίνεται μέσα σε μία ΠΑΕ, έστω και από μερίδα των «κύκλων» της. Αφήνουμε στην άκρη το «ΦΩΣ» που εμπίπτει σε άλλη κατηγορία. Όπως επίσης και τα new entries του χώρου, Γαύρο και Πράσινη. Και πάμε στα παραδοσιακά. «πρωταθλητής» και «derby».

Πρώτα απ’όλα να θυμίσουμε τον τρόπο με τον οποίο αποκλείστηκαν οι αιώνιοι από τον θεσμό. Αρχικά είναι δεδομένο πως και οι δύο έπαιξαν ντέρμπι. Δεν είχαμε δηλαδή αποκλεισμούς από Πανσερραϊκό, ΠΑΣ Γιάννενα και Εργοτέλη αντίστοιχα. Εκεί απλά θα μιλούσαμε για «εκπλήξεις» για «αλαζονεία» των μεγάλων κ.ο.κ. Ο Ολυμπιακός λοιπόν αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ. Ήταν άτυχος στον πρώτο αγώνα, είχε τα δοκάρια του, αλλά στο ματς της άδειας Τούμπας δεν κατέβηκε ποτέ στο γήπεδο. Το Τριφύλλι από την άλλη, έχασε ένα δικό του ματς από δύο φάσεις της ΑΕΚ στο πρώτο ματς και στον επαναληπτικό χρειάστηκε να συμβούν πολλά παράδοξα για να χάσει την πρόκριση στο …100ο λεπτό ενός αγώνα που τελείωσε με την εισβολή οπαδών στο γήπεδο και χωρίς ποτέ ο διαιτητής να σφυρίξει το τέλος του ματς.

Πάμε τώρα και στους καθρέφτες που λέγαμε. Η εφημερίδα «πρωταθλητής» βγαίνει με εξώφυλλο και άρθρα συσπείρωσης σήμερα, δύο μέρες μετά τον αποκλεισμό. Κάτω τα χέρια από τους παικταράδες μας, την ομαδάρα μας, τους μάγκες μας κτλ. Η εφημερίδα «derby» από την άλλη αρχίζει το κυνήγι φαντασμάτων. Ποιος έφαγε τον Φερνάντεζ (που το παιδί δεν έχει παίξει ούτε στο δίτερμα της Παιανίας), ποιος χαντάκωσε τον Καρνέζη, ποιος θα απαντήσει για τα εγκλήματα, μαύρα γενέθλια κτλ. Και υπενθυμίζουμε. Οι πράσινοι αποκλείστηκαν σε ένα ματς που το bet για πρόκριση του ΠΑΟ μετά το γκολ του Λαγού πρέπει στο live να χτύπησε κόκκινο! Κι όμως θα μπορούσε να προκριθεί αν το παιχνίδι έληγε κάπου εκεί στο εφτάλεπτο ή ακόμα και στην πρώτη εισβολή των οπαδών μέσα στο γήπεδο όταν το σκορ ήταν 1-3! Άρα τι έχουμε; Από τη μία συσπείρωση και ασπίδα στην ομάδα και από την άλλη, την εφημερίδα που πρόσκειται στον Γ. Βαρδινογιάννη να «τρώγεται με τα ρούχα της» για το αν η Γη είναι στρογγυλή και για το αν το φεγγάρι είναι τρίγωνο. Χρήσιμα συμπεράσματα μπορεί κάποιος να βγάλει για τον ρόλο που παίζουν λοιπόν οι «κύκλοι» μέσα στην κάθε ΠΑΕ.

6 σχόλια:

  1. klasiki roufiana derby kai klasikos provatathlitis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ARD APLA MAGKES. OMWS POLU XWSIMO STHN AEK RE PAIDES. OXI TOSH MEIWSH. DHLADH DEN AKSIZE NA PERASEI?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kalh douleia pantws kanei o gontzos yper tou Marinakh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΗΡΘΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο γκοτζος και το ντερμπι δεν ειναι παναθηναικα μεσα... ακρως τζιγγεριακα και αντι παναθηναικα
    ξυπνα κοσμε του παναθηναικου, σε γαμανε και θες κι αλλο... ο εχθρος εχει ονομα. ξυπνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή