Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Aς επικεντρωθούμε εκεί που πρέπει!



Ένας Σφακιανός... που λατρεύει τη Σπάρτη!

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν από τους σημαντικότερους ανθρώπους που πέρασαν πότε από το τριφύλλι σε όλα τα αθλήματα, όχι μόνο για τους τίτλους που έφερε αλλά γιατί πρέσβευε, όπως λένε οι φίλαθλοί του, όλα αυτά που αντιπροσωπεύει το τριφύλλι. Παναθηναϊκό ήθος και αξίες που μετράνε για τους φιλάθλους.

Έτσι λοιπόν και η νέα διοίκηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου θέλησε να βρει έναν άνθρωπο με αξίες στη ζωή του για να συνεχίσει στη θέση του Σέρβου, όπως διαβάζουμε στην επίσημη εφήμερίδα της ΚΑΕ, την "Πράσινη".

Ας δούμε λοιπόν με διαφορετική ματιά την πρόσληψη του νέου προπονητή του ΠΑΟ και ας επικεντρωθούμε σε αυτά που πρέπει επιτέλους!

Ένας Σφακιανός... που λατρεύει τη Σπάρτη! Ή αλλιώς.... Έλα .... στον τόπο σου!

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Τον "εξάστερο" μην τον κλαις...


Κλίμα αμηχανίας, άγχους, ανησυχίας έως και καταστροφολογίας επικρατεί στον μπασκετικό Παναθηναϊκό μετά τη φυγή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Αφενός διότι είναι δύσκολο να βρεθεί ένας νέος προπονητής που να πλησιάζει κάπως τα standarts του Σέρβου και αφετέρου διότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός της νέας χρονιάς περιπλέκεται.

Λίγα τα ονόματα των προπονητών που μπορούν να συγκριθούν με τον Ζοτς στην Ευρώπη και καθώς ο ένας μετά τον άλλον, από αυτούς τους λίγους τέλος πάντων, ανακοινώνει τη συμφωνία του με κάποια άλλη ομάδα εκτός του Παναθηναϊκου τα πράγματα δυσκολέυουν για τους πράσινους. Την ίδια ώρα το μέλλον των παιχτών "παίζεται" αφού αυτή την περίοδο απόφασίζουν οι περισσότεροι για το που θα συνεχίσουν την καριέρα τους αν δεν έχουν συμβόλαιο και για την νέα χρονιά. Πολλοί λοιπόν από τους υπάρχοντες παίχτες του δηλώνουν αναποφάσιστοι αφού τίποτε δεν είναι ξεκάθαρο πλέον στο τριφύλλι. Η σιγουριά που παρείχε ο Ομπράντοβιτς δεν υπάρχει πια ενώ αντίθετα υπάρχει η αβεβαιότητα της νέας εποχής του νέου ιδιοκτήτη της ομάδας Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Αλλοι δεν έχουν κάν πρόταση, άλλοι έχουν προτάσεις από άλλες ομάδες και φυσικά το ίδιο συμβαίνει και παίχτες άλλων ομάδων με τους οποίους οι ιθύνοντες θα ήθελαν να ενισχύσουν τον ΠΑΟ τη νέα περίοδο. Όσο η ομάδα λοιπόν παραμένει χωρίς κόουτς όλο και περισσότεροι πιθανοί μεταγραφικοί στόχοι χάνονται αφού και αυτοί με τη σειρά τους δεν έχουν κανένα κίνητρο για να έρθουν στην Αθήνα, οικονομικό ή μπασκετικό και διαλέγουν κάτι άλλο.

Πολλοί μάλιστα δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν τον Παναθηναϊκό "τελειωμένο". Μια πολύ βαριά κουβέντα φυσικά η οποία όμως προκαλεί αρκετή ζημιά μέχρι στιγμής.

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ένα μεταίχμιο. Εκτός από το τέλος εποχής του Ομπράντοβιτς είναι πολύ πιθανό τα επόμενα χρόνια να έχουμε και το τέλος εποχής Γιαννακόπουλων. Αυτό προσπαθούσαν τα αδέρφια Παύλος και Θανάσης πέρυσι και φέτος χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι τα ηνία ανέλαβε ο γιος του Παυλου, Δημήτρης για λίγο καιρό μέχρι να βρει αυτός επίδοξους αγοραστές. Οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι λεγόταν ότι διαπραγματευόντουσαν με Ρωσους επιχειρηματίες ώστε να πουλήσουν την ομάδα σε αυτούς κάτι που δεν κατέστει δυνατό.

Μοιραία δημιουργούνται ερωτηματικά. Γιατί δεν έχουν απευθυνθεί σε κάποιον Έλληνα; Οταν κάποιος απευθύνει αυτή την ερώτηση στο περιβάλλον της οικογένειας Γιαννακόπουλων η απάντηση που παίρνει είναι "κανείς δεν ενδιαφέρεται". Δεν είναι δυνατόν να μην ενδιαφερέται κανείς για μια ομάδα που έχει ανακυρηχθεί 6 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, είναι πολυνίκης στην Ελλάδα και έχει κοινό εκατομυρίων φιλάθλων. Είναι αδύνατο. Αλλη πληροφορία που έρχεται από το περιβάλλον που αναφέραμε πριν είναι, "κανείς δεν έρχεται να ρίξει λεφτά χωρίς να παίρνει τίποτα πίσω". Αν λοιπόν στην Ελλάδα, που μετά το '87 και τον Νίκο Γκάλη όλα τα παιδάκια έπιασαν μια μπάλα μπάσκετ στα χέρια τους, δεν μπορεί κάποιος να έχει εισόδημα δημιουργώντας μια ομάδα που κέρδισε το πρωτάθλημα Ευρώπης 6 φορές, ή κάτι κάνει λάθος ή κάτι μας διαφέυγει από την όλη ιστορία...

Αναπόφευκτα επίσης οι συζητήσεις που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο για τον ΠΑΟ εμφανίζονται και στο μπάσκετ. "Γιατί δεν έρχεται κάποιος να τους πει σου δίνω τόσα και θα έχω και τόσα για μπάτζετ και να πάρει την ομάδα...". Η ομάδα, θεωρούμε εμείς, είναι μια επιχείρηση όπως όλες,  και στην περίπτωση του ΠΑΟ στο μπάσκετ οι ιδιοκτήτες του είναι αυτοί που υποτίθεται ότι πρέπεί να βρούν αγοράστες αφού αυτοί επιθυμούν τη έξοδο. Όσο δεν το κάνουν ζημιώνονται οι ίδιοι αφού θα πρέπει να συνεχίζουν να στηρίζουν την ομάδα οικονομικά αλλά και η ίδια ομάδα αφού από τις οικονομικές δόξες της τα προηγούμενα χρόνια τώρα αναγκάζεται να ζήσει με ημίμετρα. Και το ερώτημα έρχεται να τοποθετηθεί εδώ. "Γιατί δεν το κάνουν;", "γιατί δεν βρίσκουν αγοραστές;". Ίσως γιατί οι σχέσεις των αφων Γιαννακόπουλων με τους υπόλοιπους Παναθηναϊκούς επιχειρηματίες δεν είναι και οι καλύτερες μετα την πολυμετοχικότητα στο ποδόσφαιρο αφού κυριολεκτικά τσακώθηκαν με τους πεισσότερους μέσα από την εφημερίδα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ίσως λοιπόν να έχουν μείνει μόνοι τους.

Ένα είναι το σίγουρο πάντως και έδω ερχόμαστε να κλείσουμε το κείμενο μας με το νόημα του τίτλου του. Αν το πρόβλημα της φυγής του Ομπράντοβιτς ήταν για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο τα 4 παραπάνω εκατομύρια ευρώ που δεν είχε τη δυνατότητα να δώσει για να κρατήσει το Σέρβο, ο επόμενος ιδιοκτήτης ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει για να διατηρήσει τον ΠΑΟ σε υψηλό επίπεδο σαν ομάδα και την επιχειρηση του κερδοφόρα... Το είχε πει και η ΚΑΕ επίσημα σε ανακοίνωσή της. Μόνο που οι ομάδες δεν πωλούνται με αγγελίες...

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Football Manager


Ξεκίνησε η μεταγραφική περίοδος και ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς για τον Παναθηναϊκό! Ο FM της ομάδας Βασίλης Βέργης έδωσε εχθές τις βασικές κατευθύνσεις όσον αφορά το υπάρχον υλικό για τον ΠΑΟ! Παρελθόν λοιπόν, ορθά-κοφτα, ο Κώστας Κατσουράνης και 8 εκατ. ευρώ στα ταμεία έτοιμα για πληρωμές και άλλα! 

Πήραν και οι παίχτες τηλέφωνο αφού διάβασαν τα νέα για να ρωτήσουν γιατι δεν πληρώνονται! Πήραν σε λάθος τηλέφωνο όμως. Αντί να πάρουν στη GOALnews, πήραν στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός! Ακόμα να μάθουν τα παιδιά... Τι να πεις! 

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Aπίστευτο και όμως αληθινό...


Ένα έγγραφο - λίστα δημοσιοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στον ιστότοπο zougla.gr το οποίο, όπως αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου, έχει μοιραστεί στους εργαζόμενους επιχειρηματικού ομίλου που σχετίζεται με τον χώρο των μμε και ανήκει σε ισχυρά οικονομική οικογένεια στην Ελλάδα. Η εν λόγω λίστα λοιπόν που παρέθεσε η ιστοσελίδα έχει δύο κατηγορίες ονομάτων. Ονόματα και πρόσωπα δηλαδή που οι εργαζόμενοι της πρέπει να βλέπουν με συμπάθεια και το αντίθετο. Και συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της εποχής, κάνει λόγω για ανθρώπους που αγαπάμε και ανθρώπους που δεν αγαπάμε!!!

Αναπόφευκτα συμπεράσματα αλλα και σπαζοκεφαλιές ταυτόχρονα που σε κάνουν να πέφτεις απ' τα σύννεφα, αν ζούσες εκεί τα τελευταία δυόμιση χρόνια, βγαίνουν όταν στην παραπάνω λίστα φαίνεται να "αγαπάμε" Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά να "μην αγαπάμε" Νικόλα Πατέρα για παράδειγμα!

Ολυμπιακοί είναι αυτοί που συνέταξαν τη λίστα ή Παναθηναϊκοί; Αλλα ποια Ολυμπιακή οικογένεια έχει επιχειρηματικό όμιλο σχετικό με μμε; Kαμία! Ποια λοιπόν Παναθηναϊκη οικογένεια είναι αυτή που "αγαπά" όλους τους Ολυμπιακούς (όπως Κόκκαλης, Μαρινάκης, Λούβαρης, Θεοδωρίδης, Χατζηνικολάου) αλλα "δεν αγαπά" Παναθηναϊκούς όπως ο Νικόλας Πατέρας, ο Γιάννης Ξυλάς και ο Νικόλας Βασιλαράς;;;

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Πανηγυρίζουν και οι δύο...



Απίστευτο και όμως αληθινό!

Την επομένη της χειρότερης είδησης της τελευταίας 15ετίας για τον Παναθηναϊκό, της "φυγής" του Ζέλιμιρ Ομπραντοβιτς, τα πρωτοσέλιδα των πράσινων εφημερίδων έχουν... πανηγυρικό κλίμα!!!

Σίγουρα στο άκουσμα του διαζυγίου ΠΑΟ - Ομπράντοβιτς οι φίλοι του Ολυμπιακού θα άνοιξαν σαμπάνιες και ίσως να χάρηκαν και περισσότερο και από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας αφού Παναθηναϊκός και Ζοτς είχαν "σκουπίσει" σχεδόν ότι τίτλο υπήρχε τα τελευταία 13 χρόνια, αλλα για τη χθεσινή "μαύρη μέρα", όπως τη χαρακτήρισαν οι φίλοι του ΠΑΟ, οι εφημερίδες "η Πράσινη" και "DERBYnews" γράφουν διθυράμβους επειδή... το διαζύγιο έγινε συναινετικά...! Με τίτλους όπως "εις το επανιδείν... ΦΙΛΕ" και "RESPECT". "Δεν υπάρχουν αντί στο δρόμο μας" και αλλά τέτοια εύθυμα! Μάλιστα η εφημερίδα του ιδιοκτήτη πλέον Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αναφέρει ότι θα γίνει φιλικό (πάρτυ;) ώστε να τιμηθεί ο Ομπράντοβίτς, την ώρα που οι φίλαθλοι βράζουν για την μεγάλη αυτή απώλεια.

Αναπόφευκτά τα ερωτήματα που δημιουργούνται. Ένας απλός φίλος ήταν για τον Παναθηναϊκό ο Ομπράντοβιτς; Ο μόνος ανθρωπός που το όνομα του γινόταν σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ομάδας σε καθε μα κάθε αγώνα; O άνθρωπος που είχε δηλώσει σε συνεντευξη του στο ΣΚΑΪ ότι θέλει να κάνει τον Παναθηναϊκό την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη δηλαδή να φτάσει και να ξεπεράσει τα ευρωπαϊκά της Ρεαλ;

Aυτόν τον άνθρωπό λοιπόν δεν τον κράτησαν στον Παναθηαναϊκό και κανείς δεν ξέρει με σιγουριά το γιατί.

Και αυτό διότι κανείς δεν αναφέρει του λόγους του διαζυγίου. Κανείς δεν αναφέρει τις απόψεις των δύο πλευρών. Της πλευράς της διοίκησης που έβγαλε προς τα έξω ότι δεν έχει την οικονομιή δυνατότητα του παρελθόντος και την αλλη πλευρα - αντίδραση του Ζοτς ότι ουσιαστικά υπηρχαν περιστατικα τα τελευταία 2 χρόνια που έδειξαν ότι δεν τον σέβονταν από τη διοίκηση όσο θα έπρεπε μετά από τόσα χρόνια και τέτοια προσφορά.

Ενα είναι σίγουρο. Η μισαλλοδοξία έκανε την εμφάνιση της και στον μπασκετικό Παναθηναϊκό...

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Hμέρα ορόσημο



    Σε διαζύγιο κοινή συναινέση δείχνουν πως οδηγούνται Παναθηναϊκός και Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς μετά και το νέο άκαρπο ραντεβού του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Σέρβο τεχνικό χθές βράδυ. Οι έγκυρες πληροφορίες είναι λίγες αλλά πολλά μπορεί να υποθέσει κανείς από τα γραφόμενα εφημερίδων και ιστοσελίδων τις τελευταίες ημέρες. Ο σέρβος κόουτς στην επιστροφή του χθές το μεσημέρι από το Ντουμπάι, είπε σε φιλάθλους που είχαν πάει να τον υποδεχτουν ότι είναι δυσαρεστημένος διότι δεν τον σέβονται. Από την πλευρά της η ΚΑΕ ΠΑΟ σε ανακοίνωσή της πριν λίγες μέρες άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχει πια την οικονομική άνεση του παρελθόντος. Ο Ζότς διεψευσε όμως αυτό το σενάριο με τις χθεσινές του δηλώσεις αφού διευκρίνησε ότι δεν κολλάει στο οικονομικό το "θεμα". Αν όντως ο Ομπράντοβιτς αποτελεσει παρελθόν για το τριφύλλι θα μιλάμε σίγουρα για το τέλος μιας εποχής αλλά το ξεκίνημα μιας νέας με τον χειροτερο δυνατό τρόπο αφου αυτη δεν είναι η μόνη αλλάγη στον μπασκετικό Παναθηναϊκό αλλα εξίσου σημαντική είναι και η ανάληψη της διοικητικής ηγεσιας από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ο οποιός πήρε τα σκίπτρα από τους Παύλο και Θανάση και παίρνει μέρος στις συνομιλίες με τον Ομπράντοβιτς καθώς θα είναι και ο μελλοντικός χρηματοδότης της ομάδας.

    Είναι λοιπόν μια βασικότατη λεπτομέρεια αυτή καθώς ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά την ενασχόληση του στα κοινά της ΠΑΕ ΠΑΟ μέσω της εφημερίδας του "η ΠΡΑΣΙΝΗ" και τον προπέρσινο τσακωμό στα αποδυτήρια και το "ΠΕΤΑΞΤΕ τις φανέλες" έρχεται να "χρεωθεί" την φυγη του πιο επιτυχημένου προπονητή στην ιστορία του Παναθηναϊκού Α.Ο. Σύγχυση δημιουργείται μάλιστα στον κόσμο του τριφυλλιού αφού οι εφημερίδες αφήνουν να εννοηθεί ότι τις συζητήσεις ακόμα διεξάγουν τα αδέρφια Παύλος και Θανάσης, που στο παρελθόν έχουν ανανεώσει τον Σέρβο σε χρόνο dt!