Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Δεν είσαι κάφρος; ΟΥΣΤ!


Εντάξει, η "Γάτα" το γράφει, δε λέμε, αλλά μάλλον ισχύει. Ο Ντούντου, λέει, μάλλον οδεύει προς την έξοδο, γιατί στήριξε, λέει, τον Σισέ και τον Ζιλμπέρτο, σχετικά με τη ζούγκλα του ντέρμπι. Δηλαδή εντάξει, το παιδί μπάλα δεν παίζει τα έχουμε ξαναπεί. Ασχολείται αρκετά με το μπλογκ του, κάνει δηλώσεις από εδώ και από εκεί και τα σχετικά. Με λίγα λόγια θα ήταν λογικό κάποιος να βγει και να γράψει "εντάξει, πλασάραμε τον Ντούντου σαν τον νέο Βιεϊρά αλλά να μωρέ, μαλακίες σας λέγαμε". Επίσης θα μπορούσε ο επίσημος Ολυμπιακός να βάλει ένα τέλος στη μουρμούρα για τον Ντούντου, και πολύ απλά μέσω των "κύκλων" να "διαρρεύσει" πως ο παίκτης δεν αποδίδει τα αναμενόμενα και γι αυτό ο εκ των αρχηγών του ΟΣΦΠ θα μπει ...transfer list. Παρ΄ όλα αυτά αυτό που βγαίνει προς τα έξω για τον Βραζιλιάνο, δεν τιμά καθόλου τους ερυθρόλευκους ρεπόρτερ. Αν είναι δική τους η θέση αυτή τέλος πάντων. Το να μπει στη μαύρη λίστα ένας παίκτης γιατί υπερασπίστηκε έναν συνάδελφό του καταδικάζοντας τη βία εναντίον αθλητών, είναι υποκρισία και πάνω απ' όλα μέγιστη καφρίλα!

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Έγκυρη Ενημέρωση (Για άλλη μια φορά)




Απόδειξη για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση που προσφέρει η φυλλάδα του κρατικοδίαιτου φημοσιογράφου. Πλέον μετά απο και το σημερινο ντοκουμέντο, έχει κατά αποκλειστικότητα το χαρακτηρισμό του μεγαλύτερου παραμυθά - φημοσιογράφου. Μετά απο τόσες αποκαλύψεις και σενάρια επιστημονικής φαντασίας ήρθε η ώρα για ακόμη ένα μεγάλο μύθευμα.
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς απο τον πρώην ανταποκριτή οπαδικής εφημερίδας, που κατά το δικό του σκεπτικό είναι η ομάδα δυνάστης της ομάδας του μαχαλά. Μετά απο τις ανακοινώσεις περί Αμπρέου, Κάλβο, Νέτο, Ναφτί, Χαβίτο, Χαφιέ, Κόντη και φυσικά τα σπουδαία φιλικά με Μπόκα Τζούνιορς, σειρά έχει η συνέχεια του παραμυθιού με τους Άραβες και τα εκατοντάδες αποκλεισμένα πούλμαν για τον τελικό κυπέλου στον Περιφερερειακό στο ύψος του ΤΙΤΑΝ.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και οι φωτογραφίες τους ξεσκεπάζουν, μάλλον τους ξεβρακώνουν απο μόνες τους. Πάρτε και την είδηση - απάντηση που κάνει τον κύκλο της σε όλες τις διαδικτυακές αθλητικές ιστοσελίδες σήμερα. Παντού εκτός από την ιστοσελίδα της αθλητικής φυλλάδας που "έβγαλε" την ντεμέκ είδηση.




Με μια μικρή λεπτομέρεια πάντα φυσικά. Οι "γνωστοί" και "φίλοι" επέλεξαν να μη δημοσιεύσουν όλο το κείμενο της γραπτής ανακοίνωσης που δημοσίευσαν όλοι οι υπόλοιποι. Απλά απέκρυψαν κατά κάποιο τρόπο το τελευταίο απόσπασμα, που στην τελική είναι όλο το ζουμί της υπόθεσης. Καμαρώστε τους λοιπόν και αναλογιστείτε, όλοι σας, σε ποιόν εμπιστεύεστε τον οβολό σας για την εημέρωση σας. Μη μας περνάνε και για πρόβατα όπως κάνουν στον παρακάτω μαχαλά..



Απλά κάντε τις συγκρίσεις και κάντε τις κρίσεις σας. Ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει. Να ναι καλά πάντως αφού μας προσφέρουν στιγμές άφθονου γέλιου και γεμίζουν μερικές στιγμές μας με την υπερεκτιμημένη κουτοπονηράδα τους.
Περαστικά σας..

http://arismaniacs.com

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ! (με σεβασμό στο περιβάλλον)


Το Χορτάρι ορμώμενο από το σημερινό διπλό εξώφυλλο της εφημερίδας "η Πράσινη", για τα σκουπίδια στα οποία κατέληξαν τα λεφτά που διαχειρίστηκε η πολυμετοχικότητα και ο πρόεδρος Ν. Πατέρας, έψαξε, έμαθε και βρήκε. Σαν άλλο "μεσημεριανό" ψάξαμε στα "σκουπίδια" του Παναθηναϊκού και βρήκαμε πολλά και διάφορα. Αλλά εδώ θα καταγράψουμε μόνο τα μεγάλα "σκουπίδια" που βρήκαμε στα πράσινα "απορρίμματα"!!!

Σκουπίδι νούμερο 1:



Τζιμπρίλ Σισέ. Γάλλος διεθνής επιθετικός. Κάτοχος Τσάμπιονς Λιγκ. Σκοράρει τακτικά και έχει αναπτύξει μία κάποια σχέση με τους φίλους του Τριφυλλιού. Κατά τον Σ. Λιβαθηνό "με τα λεφτά του Σισέ, εγώ θα αγόραζα 7 παίκτες"!

Σκουπίδι νούμερο 2:




Ζιλμπέρτο Σίλβα. Στην τριάδα των αρχηγών της Εθνικής Βραζιλίας και της γνωστής Άρσεναλ του Λονδίνου. Αμυντικός μέσος. Ένας από τους χιλιάδες που αγωνίζονται στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Μπούχτισε το ελληνικό ποδόσφαιρο από κάτι τέτοιους!

Σκουπίδι νούμερο 3:



Σεμπάστιαν Λέτο. Αργεντινός αριστερός μεσοεπιθετικός. Δεν μας κάνει εντύπωση η "αρπαγή" από τον αιώνιο αντίπαλο ενός παίκτη που είχε γίνει σύνθημα στα χείλη των αντιπάλων. Έδωσε θέαμα και ουσία στην πράσινη επίθεση, αλλά αυτά τα διέθετε έτσι κι αλλιώς ο Παναθηναϊκός. Σιγά. Χρυσός σκόρερ του τελικού κυπέλλου με αντίπαλο τον Άρη, όπου και σφραγίστηκε το περσινό νταμπλ των πρασίνων.

Σκουπίδι νούμερο 4:



Κώστας Κατσουράνης. Έλληνας μέσος. Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδος. Το Τριφύλλι σαφώς και δεν είχε ανάγκη από έναν τέτοιο παίκτη. Ο κλασικός box to box μέσος, που μέχρι και την αλλαγή προπονητή, ήταν πρώτος σε ασίστ γκολ και κλεψίματα. Οτι αδίκησε τον εαυτό του, είναι γεγονός. Αφήστε που είναι και "κλικαδόρος".

Σκουπίδια, η σούμα:



Εντάξει, πέρα από την πλάκα, όταν μηδενίζεις τα πάντα, φαίνονται και οι εμπάθειες. Και όχι το δίκιο σου, αν και όταν έχεις...

AΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

97 Χρόνια ΑΡΗΣ

http://www.youtube.com/watch?v=PhJK4ILTFmo

Ανήμερα της Εθνικής επετείου και της ημέρας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, γεννήθηκε ο μεγαλύτερος καημός της καρδιάς μας. Ο ΑΡΗΣ. Ο αθλητικός, και όχι μόνο, σύλλογος που στοίχειωσε τα όνειρα μας και κυρίευσε τις ζωές μας. Το μεγαλύτερο ιδανικό, γιατί ο ΑΡΗΣ είναι ιδανικό και τρόπος ζωής μαζί, που μας οδηγεί σε όλη μας τη ζωή.


Λόγια αρκετά για να περιγραφτεί αυτό που αισθανόμαστε, για να εξηγήσουμε σε κάποιον εκτός φάσης, δεν υπάρχουν. Κανένας δε θα μπορέσει να περιγράψει με λόγια όλα αυτά που ζήσαμε, ζούμε και θα ζήσουμε όντας πολεμιστές στο πλευρό του θεού του Πολέμου.
Κανένας τίτλος και καμία κούπα δε θα μπορέσει ποτέ να επισκιάσει τη χαρά του να είσαι ΑΡΗΣ και να λειτουργείς και να φέρεσαι σαν ΑΡΗΣ. Πολλοί επικριτές και εχθροί θα σκέφτονται και θα ψιθυρίζουν ότι τα λέμε αυτά, για τους τίτλους, επειδή δεν έχουμε αρκετούς. Αντιθέτως, ο ΑΡΗΣ είναι τρίτος σύλλογος σε τίτλους και κύπελλα στην Ελλάδα. Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ του Ελληνικού μπάσκετ, η ομάδα που ψηφίστηκε σαν η ομάδα του αιώνα και γεννήθηκε για να τρομάζει τους απανταχού τουρκαλάδες. Την ποδοσφαιρική «Κίτρινη Θύελλα» και το Μακεδονικό τανκ που ισοπέδωνε τα πάντα στο διάβα του. Ο πρώτος Πρωταθλητής Ελλάδας και η ομάδα που ξεχώρισε για τις πρωτοποριακές κινήσεις της και τις τρομερές Ευρωπαϊκές διακρίσεις της διαχρονικά. Η ομάδα - λόγος, που εξαιτίας της σχηματίστηκε το ΠΟΚ για να καταφέρουν να τον ανταγωνιστούν.
Πρωτοπόρος σύλλογος σε όλα τα ομαδικά αθλήματα. Τηρώντας το καταστατικό κατά γράμμα, ο αθλητικός σύλλογος που δίδαξε και διέδωσε αθλήματα άγνωστα στους Έλληνες. Πρωταθλήματα και τίτλοι σε πολλά παγκοσμίως γνωστά αθλήματα στον κόσμο, όπως το χόκεϋ επί πάγου, το ρόλερ χόκεϋ, το κορφ μπολ, μπέϊζμπολ. Χωρίς διάκριση σε κανέναν συνάνθρωπο μας για την καταγωγή και το κοινωνικό του γίγνεσθαι. Ενάντια σε κάθε ρατσιστική συμπεριφορά, ο ΑΡΗΣ αγκάλιασε όλες τις φυλές των ανθρώπων, ένωσε τα πολύχρωμα κομμάτια πάζλ από διαφορετικού χρώματος ανθρώπινες ψυχές που απλά ήθελαν να αθληθούν και να διακριθούν με τα ιερά χρώματα του περήφανου συλλόγου της Θεσσαλονίκης. Ομάδες σε όλα τα ομαδικά αθλήματα και αθλητές σε όλα τα ατομικά αθλήματα.
Ακόμη, ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο, δείχνοντας το δρόμο της ισότητας και της πλήρους αναγνώρισης της δυνατότητας σε κάθε άνθρωπο, με οποιαδήποτε κατάσταση υγείας, να αθληθεί και να εκπληρώσει τα όνειρα του φορώντας τη φανέλα με το Θεού του Πολέμου στο στήθος.


Χρόνια πολλά ΑΡΗ μας, χρόνια πολλά σε όλα τα αδέρφια που έχουν στην ψυχή τους την ίδια κάψα και θέληση να συνεχίσουν το όνειρο παραπέρα. Κόντρα σε όλες τις ταγές της σημερινής διεφθαρμένης κοινωνίας, μιας κοινωνίας που έχει κάθετη πτώση όσον αφορά τις αξίες και τα ιδανικά. Με το χρήμα και την εξουσία να είναι οι πρωταγωνιστές σε όλους τους τομείς. Εμείς θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε κόντρα στο ρεύμα και κάποια στιγμή να είστε σίγουροι ότι θα το κερδίσουμε και αυτό.
Οι αξίες μας, τα ιδανικά μας, η αξιοπρέπεια που διδαχθήκαμε από τους προγόνους μας, και σίγουρα θα μεταλαμπαδεύσουμε ακέραια στους δικούς μας απογόνους, δε χωράνε καμία έκπτωση και κανένα κλείσιμο των ματιών. Η αξιοπρέπεια που χαρακτηρίζει το σύλλογο μας, είναι ο μεγαλύτερος τίτλος από όσους θα μπορούσαν ποτέ να κατακτήσουν όλες οι ομάδες του κόσμου μαζί. Αξιοπρέπεια και τιμιότητα, έννοιες αδιαίρετες και αδιάλλακτες για μας. Αυτός είναι ο ΑΡΗΣ και ο κόσμος του.
Σήμερα γιορτάζει ο μεγαλύτερος αθλητικός σύλλογος της Μακεδονίας, ένα πραγματικό κοινωνικό κύτταρο που προσφέρει τα μέγιστα στην ευρύτερη Ελληνική κοινωνία. Οι αθλητές, οι παράγοντες, οι ακαδημίες αλλά κυρίως ο φίλαθλος κόσμος του ΑΡΕΩΣ Θεσσαλονίκης γιορτάζουν τα 97 γενέθλια της ομάδας που άλλαξε το ρου της ιστορίας και ταρακούνησε συθέμελα το ρυπαρό κατεστημένο.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΡΗ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΛΥΚΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΑ 100
ΘΑ ΜΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ
ΝΑ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΩ



http://arismaniacs.com/blog/kkoulgr/2011/03/25/97-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CE%B7%CF%83/

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Θάψιμο...


Τα σημαντικότερα γεγονότα από τη χθεσινή ημέρα για τον Ολυμπιακό Σύνδεσμο ήταν δύο! Η ήττα της ομάδας μπάσκετ από την ιταλική Σιένα στο ΣΕΦ και το φιλικό στο Καραισκάκης για την οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών τμημάτων! Και αν το 2ο ήταν περισσότερο τυπική διαδικασία το πρώτο ήταν που αναστάτωσε τους φίλους του ΟΣΦΠ χθες βράδυ αφού οι ερυθρόλευκοι καλούνται αυτοί τώρα να κάνουν διπλό. Αναμφισβήτητα λοιπόν δεν μπορεί παρά να είναι πρώτο θέμα στις συζητήσεις όλων των Ολυμπιακών! Όλοι το έχουν έννοια. Να τα βάλουν κάτω, να δουν τι δεν πήγε καλά, να μετρήσουν τις πιθανότητες από δω και περά κτλ. Όλοι λοιπόν το κάνουν αυτό εκτός από τις εφημερίδες του Ολυμπιακού, "Πρωταθλητής" και "Γαύρος".


Θάψιμο έιναι η λέξη που χαρακτηρίζει τη σημερινή τους στάση επι του θέματος. Αντιμετώπιση λες και πρόκειται για παιδιά δημοτικού που θέλουν να αποφύγουν την καζούρα και επιλέγουν να μιλούν για ασχετα πράγματα που στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι καν το φιλικό ενίσχυσης του Ερασιτέχνη, αλλά κάποιος Αργεντίνος ποδοσφαιριστής που μάλλον φτάνει από ώρα σε ώρα στο Ελ. Βενιζέλος... και ο Ερνέστο Βαλβέρδε... που είτε υπογράφει σήμερα νέο συμβόλαιο είτε φτιάχνει βαλίτσες για να φύγει...


Ο Θοδωρής Παπαλουκάς όταν κλήθηκε να κάνει δηλώσεις για το παιχνίδι χθες βράδυ μιλούσε δέκα λεπτά στις κάμερες... Αυτοί δεν μπορούν να γράψουν δύο λέξεις παραπάνω στο πρωτοσέλιδο; Τι φοβούνται μην επιβαρύνουν το κλίμα; Mα η κριτική και η άποψη επί του θέματος δεν είναι απαραίτητα καταστροφολογία και αποδοκιμασία. Η σειρά παίζεται ακόμα. Δηλαδή αν δεν το κάνουν οι δημοσιογράφοι αυτό ποιοι θα το κανουν; Ποιοι δημοσιογράφοι θα πείτε τώρα... Το θέμα είναι όμως ότι πρόκειται για αθλητισμό και στον αθλητισμό υπάρχουν και οι νίκες και οι ήττες. Αν θέλετε λοιπόν να λέγεστε δημοσιογράφοι και με οπαδική ταυτότητα μάλιστα καλό θα ήταν να μπορείτε να αρθρώσετε δύο λέξεις και στην ήττα. Όχι μόνο στις νίκες. Γιατί αλλιώς πραγματικά είστε αχρείαστοι... Τι να σας κάνουμε δηλαδή; Mόνο στις νίκες για να βάζετε τα μεγάλα γράμματα και να χαζοχαίρεστε; Για να μη μιλήσουμε για την ασέβεια προς τους αθλητές... Που τη μία τους κατεβάζεις από το ΝΒΑ... και την άλλη με το ζόρι τους δίνεις μια γωνίτσα στο πρώτο φύλλο...

ΑΡΗΣ 97 ετών!



97 Χρόνια ζωής κλείνει σήμερα, 25 Μαρτίου ο μεγάλος Άρης Θεσσαλονίκης. Με δεκάδες τίτλους στα δημοφιλή ομαδικά αθλήματα και χιλιάδες φιλάθλους, ο Άρης ιδρύθηκε στις 25 Μαρτίου του 1914, σε ένα καφενείο στου Βότση, από μία παρέα ανθρώπων. Το όνομα του, Άρης, το όνομα ενός "θεού" για να επικρατήσει του ημίθεου και προγενέστερου Ηρακλή! Τα χρώματα του το κίτρινο και το μαύρο, τα χρώματα του Βυζαντίου. Μάλιστα, μετά από κάποια χρόνια, τα χρώματα διεκδίκησε και ο ΠΑΟΚ σε αγώνα εναντίον του Άρη. Το τελικό 5-2 υπέρ των κίτρινων κατοχύρωσε μία και καλή το κιτρινόμαυρο, στον Άρη! Ο Άρης είναι ο πρώτος Σύλλογος που ιδρύθηκε στη συμπρωτεύουσα μετά την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους (1912). Χρόνια πολλά λοιπόν στον Άρη!

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Μια και καλή



Το πρωτάθλημα έχει εδώ και τρεις μέρες νικητή, αλλά και η μάχη για τις θέσεις των playoffs καθώς και αυτές της «σωτηρίας» καλά κρατάει. Το καλό για τους ερυθρόλευκους είναι πως πήραν ένα πρωτάθλημα. Προσέθεσαν ακόμα έναν τίτλο στο παλμαρέ τους. Βασικά, μόνο καλά υπάρχουν όταν παίρνεις ένα πρωτάθλημα, έτσι δεν είναι; Άσε που το πρωτάθλημα σβήνει και αρκετά μάλιστα τις πληγές από τον πρόωρο αποκλεισμό από την Ευρώπη και το κύπελλο Ελλάδας. Όλα καλά σωστά; Μπα…


Δυστυχώς για ακόμα μία φορά, μετά από ακόμα ένα πρωτάθλημα που κατακτά η ομάδα του Πειραιά, υπάρχουν ψίθυροι. Όχι απλά ψίθυροι, αλλά φωνές. Όχι απλά φωνές, αλλά κασέτες, cd, συνομιλίες, καταγγελίες, καταθέσεις, εισαγγελείς. Όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, γενικότερα… Όμως μέσα σε όλα όσα ακούσαμε και θα ακούσουμε (και θα είναι πολλά) και μετά από τις πρώτες εβδομάδες του «Καλτσιόπουλος», «κασέτα-γκέιτ» ή όπως αλλιώς θέλετε να το λέμε, ακόμα ένας τίτλος των ερυθρόλευκων αμφισβητείται έντονα.

Να λοιπόν ποιο είναι το κακό της υπόθεσης. Πως ακόμα μία ποδοσφαιρική σεζόν γράφεται διαφορετικά στη συνείδηση του έλληνα φιλάθλου απ’ ότι θα έπρεπε. Φράσεις όπως «το Παπουτσέλειο πρωτάθλημα», «το πρωτάθλημα του Τεβεκέλη», «τα πρωταθλήματα της παράγκας», «ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω…», «οι Δημητρόπουλοι» κ.ά. συνοδεύουν αρκετούς τίτλους του ΟΣΦΠ. Ή μήπως όχι; Έτσι είναι τα πράγματα.


Είναι ώρα λοιπόν, να συμβάλλει και ο Ολυμπιακός δυναμικά έτσι ώστε ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, το πράγμα να πάει μέχρι τέλους. Αλλιώς κινδυνεύει. Από την Ιστορία. Διότι η Ιστορία γράφει. Και δεν γράφει πρωτοσέλιδα, ούτε φιέστες. Γράφει ατάκες και συμβάντα που συνοδεύουν τα πάντα. Δεν θα επεκταθούμε σε πολιτικές ατάκες που συνοδεύουν σχεδόν όλες τις περιόδους της σύγχρονης ιστορίας μας. Αλλά δεν είναι άδικο μετά από χρόνια το μόνο που θα θυμούνται όλοι να είναι, ο θείος, η παράγκα, οι κασέτες κτλ; Δεν είναι άδικο πάνω απ όλα για τον κόσμο της ομάδας; Δεν είναι υποχρεωμένος και ο «τελευταίος» φίλαθλος του Ολυμπιακού να απολογείται ούτε να δίνει εξηγήσεις. Κι όμως, γιατί να του βγαίνει η χαρά από τη μύτη; Γιατί τα χρόνια να περνάνε μέσα στην κόντρα την αμφισβήτηση και τη μιζέρια; Έχετε σκεφτεί πόσο έχει συμβάλει και αυτό στην αύξηση της βίας; Η διαρκής αμφισβήτηση. Οι τόσες πια ατάκες και περιπτώσεις. Τα τόσα συμβάντα. Οι Μπέοι. Οι κασέτες του Μάκη, του Κούγια και ποιος ξέρει τι ακόμα. Υπάρχει περίπτωση να πληγεί από τις αποκαλύψεις ο Ολυμπιακός; Ή ο …Βαγγέλης; Ε ας γίνει ΜΙΑ και καλή. Διότι τι αξία έχουν κάποιοι τίτλοι, 5-6 πρωταθλήματα ή μία έξοδος στην Ευρώπη μπροστά σε ένα όνομα, σε μία ιστορία που θα έχει εξαιρέσεις, εισαγωγικά, αποσιωπητικά και μαύρες τρύπες; Για πάντα.

Κλότσησε την μπάλα στα ίδια του τα μούτρα! (video)

Μεγάλες στιγμές έζησε μια παρέα εφήβων, που αυτοσχεδίασε με μια μπάλα ποδοσφαίρου σ’ ένα πάρκο, κάπου στην Αυστραλία. Ο πρωταγωνιστής του βίντεο έβαλε στοίχημα ότι μπορούσε να σημαδέψει τα οπίσθια ενός φίλου του, σουτάροντας από κοντινή απόσταση.
Το υποψήφιο «θύμα»… στήθηκε, ο επίδοξος Remi Gaillard πήρε φόρα και κλότσησε με όλη του τη δύναμη, αλλά τελικά η μπάλα γύρισε πίσω και έσκασε στα μούτρα του!

Απολαύστε το βίντεο, που είναι ανώτερο από κάθε περιγραφή:



Link: http://www.sportena.com/2011/03/klotshse-thn-mpala-sta-idia-tou-ta-moutra-video/

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Euroleague Top-8, The Last Stand!

Ξεκινούν απόψε τα playoffs της Ευρωλίγκας, με 8 ομάδες να μπαίνουν στη μάχη για την πρόκριση στο Final 4 της Βαρκελώνης. Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός - Σιένα, Κάχα - Μακάμπι και Ρεάλ - Βαλένθια τα ζευγάρια. Η σειρά των αγώνων όπως και πέρσι, 2 μέσα, 2 έξω, 1 μέσα για τον γηπεδούχο (τα δύο τελευταία παιχνίδια, αν χρειαστεί). Χρονικά, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Σιένα, σε ένα ζευγάρι που έχει καθαρό φαβορί. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι ανώτερη της Ιταλικής Σιένα και θέλει να το δείξει και στο παρκέ. Η εμφάνιση κόντρα στον Πανελλήνιο, όπως και αυτή του ΠΑΟ κόντρα στον Άρη, σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει τον βαθμό ετοιμότητας των δύο εκπροσώπων μας, καθώς αμφότεροι είχαν σίγουρα το μυαλό τους σε Σιένα και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός κυνηγάει κάτι πολύ δύσκολο. Να αποκλείσει το μεγάλο φαβορί της φετινής διοργάνωσης, καθότι πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας. Οι πολλοί τραυματισμοί καθώς και η αποδυνάμωση του ρόστερ για το Τριφύλλι σε συνδυασμό με τη δαιμονισμένη Μπαρτσελόνα που διψάει για το repeat, είναι ένα θέμα για την ομάδα του Ομπράντοβιτς. Όμως επειδή μιλάμε για τον Παναθηναϊκό, μία ομάδα κυρίαρχη στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ με 5 ευρωπαϊκά σε 15 χρόνια, αν οι Καταλανοί τον ξεγράψουν πριν δώσουν τις μάχες εντός γηπέδου, θα το πληρώσουν!

Το πρόγραμμα αγώνων για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό:


Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Είναι τρελός ο αρχηγός!




Πάτησε το πόδι του στην Αθήνα πριν 21 μήνες ακριβώς. 25 Ιουνίου του 2009 ο Γάλλος σούπερ σταρ Τζιμπρίλ Σισέ προσγειώθηκε στην πρωτεύουσα και υπέγραψε συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Στις 20 Μαρτίου του 2011 και μετά από 79 εμφανίσεις με το τριφύλλι στο στήθος ο αρχηγός του ΠΑΟ, έφτασε τα 50 γκολ! Με στατιστική που αγγίζει το τέλειο, ο Γάλλος στράικερ σκοράρει κατά μέσον όρο 1 γκολ ανα 1,5 περίπου αγώνα! Σήμερα το γκολ εναντίον της Κέρκυρας το γιόρτασε φορώντας μία μπλούζα της Θύρας 13, την οποία πέταξε στο πέταλο των φανατικών της κερκίδας.



Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Σισέ, που λατρεύεται τόσο πολύ από τον κόσμο, απέδειξε ακόμα μία φορά πως τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Έτσι μαζί με τον Αλέξανδρο Τζόρβα βρέθηκε στον κεντρικό σύνδεσμο των οπαδών του Παναθηναϊκού στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας! Η παρουσία των δύο άσων του Παναθηναϊκού μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε από τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους οι οποίοι αποθέωσαν τους παίκτες της ομάδας. Όπως και να έχει για πολύ κόσμο η δεύτερη θέση για τον Παναθηναϊκό στο φετινό πρωτάθλημα είναι αποτέλεσμα συγκυριών που δεν -πρέπει να- έχουν σχέση με τον αθλητισμό...

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, σάκος του μποξ η ΑΕΚ!!


Πρωταθλητής και μαθηματικά, στέφτηκε απόψε ο ΟΣΦΠ, με το εμφατικό 6-0 επί της ΑΕΚ! Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας απόψε τελείωσε τυπικά όσον αφορά τον τροπαιούχο, αλλά αναμένεται να έχει και άλλα επεισόδια. Τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων. Οι θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ αλλά και στη δεύτερη κατηγορία δεν έχουν "κλείσει" ακόμα και οι επόμενοι αγώνες καθώς και τα πλέι οφ θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντες. Τώρα σχετικά με τις κασέτες και τις αποκαλύψεις που έγιναν αλλά και θα γίνουν, πολλά θα δουν τα μάτια μας και θα ακούσουν τα αυτιά μας. Σκοπός όλων όσων έχουν τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου στα χέρια τους, θα πρέπει να είναι να καθαρίσει το τοπίο από ανθρώπους και καταστάσεις που δυστυχώς φέτος μας πήγαν κάποια χρόνια πίσω σε ένα κατάμαυρο παρελθόν.

Μ' αυτά και μ' αυτά οι Πειραιώτες απόψε πανηγυρίζουν έναν τίτλο ακόμα! Ο Ολυμπιακός απόψε είναι πρωταθλητής! Με τα υπόλοιπα θα ασχοληθούν από αύριο στο Λιμάνι. Και θα είναι αρκετά. Όπως η παραμονή Μιραλάς, τα σχέδια για την επόμενη σεζόν κ.ά.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Τι Φάληρο, τι Τούμπα!



Επανάληψη των αισχρών σκηνών που έλαβαν χώρα στο ντέρμπι ΟΣΦπ - ΠΑΟ, είδαμε πριν λίγο δυστυχώς και στον ημιτελικό του κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ...

Λίγα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, οπαδοί του ΠΑΟΚ μπήκαν στο γήπεδο και οι παίκτες (της ΑΕΚ κυρίως) τράπηκαν σε φυγή. Εμετική σκηνή με οπαδό (;) του ΠΑΟΚ να τρέχει με αναμμένη φωτοβολίδα και να τη ρίχνει εξ επαφής στους ανθρώπους της ΑΕΚ, στη φυσούνα! Επεισόδια και ανάμεσα στους οπαδούς στις κερκίδες.

Κάποιοι που προφανώς ηδονίστηκαν από τις σκηνές ντροπής του Σταδίου Καραϊσκάκη, προσπάθησαν να μιμηθούν επάξια τους οπαδούς του Ολυμπιακού και να χτυπήσουν, γιατί όχι και να σκοτώσουν με καπνογόνο κάποιον παίκτη της ΑΕΚ; Υπερβολικό; Μπα...

Αλλά εντάξει, δεν πάει να χαντακώνουν τον ΠΑΟΚ, οικονομικά και γενικά σε θέμα πρεστίζ; Στα παπάρια τους. Άντε να φάνε μία αγωνιστική τιμωρία και καμιά εκατοστή χιλιάρικα πρόστιμο...

Και εντάξει και κανένα θύμα να έχουμε ξανά, όλο και κάποιοι κουκούλωμα θα πέσει, λίγος ντόρος στα κανάλια, λίγα δάκρυα, λίγες μαλακίες από τον πιο απίθανο και όλα μέλι γάλα. Και οι παράγοντες τί κάνουν για όλα αυτά; Το πολύ πολύ "να τους βγάλουν στο δρόμο"...

Αστέρι στον τελικό!


Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ατρόμητος του Γ. Δώνη στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας!!! Το 2-1 του Περιστερίου ήταν αρκετό για τον Ατρόμητο και σε συνδυασμό με το 0-0 του Βόλου, βρίσκεται πλέον στον τελικό του ΟΑΚΑ όπου θα αντιμετωπίσει έναν από τους δύο δικέφαλους

Μεγάλη δικαίωση για τους παίκτες αλλά κυρίως για τον προπονητή Γιώργο Δώνη, ο οποίος δέχτηκε προσωπική επίθεση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

Ο Ατρόμητος ήταν πολύ καλύτερος του Βόλου και εκτός από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, θα μπορούσε να φύγει και με το διπλό καθώς έχασε αρκετές ευκαιρίες και είχε και δοκάρι.

Επεισόδιο αυτή τη στιγμή με πρωταγωνιστή τον Αχιλλέα Μπέο και φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου... "Γύρνα στον Πανιώνιο... ρε...." του φώναξε κάποιος φίλαθλος. "Κοίτα να τα βρεις με τον Πατέρα" του φώναξαν άλλοι "έχεις ντροπιάσει τον Βόλο", άλλη ατάκα. Αυτή τη στιγμή στο ραδιόφωνο αναφέρεται μαζί με αυτά και το γεγονός πως ο Α. Μπέος χειροδίκησε εναντίον οπαδού!!!

Επεισόδιο και λίγο πριν αρχίσει το παιχνίδι καθώς ένας φίλος (;;;) του Βόλου επιτέθηκε στον Γιώργο Δώνη...

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Η απίστευτη προθέρμανσ​η των παικτών στο ματς Milan – Bari! (video)

Πώς θα σας φαινόταν αν πηγαίνατε να δείτε έναν αγώνα της AC Milan και αντικρίζατε στην προθέρμανση τον Gennaro Gattuso να παριστάνει το χορευτή αγκαλιά με το διαιτητή, τον Zlatan Ibrahimovic να παίζει φρίσμπι, αλλά και τους παίκτες της αντίπαλης Bari να φορούν σκούφους και γυαλιά κολυμβητή;

Κι όμως, όλα αυτά τα «τρελά» συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στον αγωνιστικό χώρο του «San Siro», λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, προκαλώντας έκπληξη σ’ όλους τους θεατές! Από τη μία πλευρά ο Gattuso και οι συμπαίκτες του έκαναν τα δικά τους, ενώ από την άλλη ο Sergio Almiron της Bari «κολυμπούσε» πάνω στο… χορτάρι και ο Stefano Okaka χόρευε με παρτενέρ τον Simone Bentivoglio…

Δεν επρόκειτο όμως για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, αλλά για 22 προσεκτικά επιλεγμένους σωσίες τους, που πρωταγωνίστησαν στην πιο αστεία live action διαφήμιση στην ιστορία του ιταλικού αθλητισμού. Μόλις το σόου τους ολοκληρώθηκε, οι υποτιθέμενοι ποδοσφαιριστές μαζεύτηκαν στο κέντρο του γηπέδου και τότε αποκαλύφθηκε η διαφήμιση της ιταλικής εφημερίδας «La Gazzetta Dello Sport», η οποία κρυβόταν πίσω από όλο αυτό το σκηνικό. «Όλο το ροζ της ζωής στις σελίδες μας», ήταν το διαφημιστικό σλόγκαν της εφημερίδας, που φημίζεται για το γεγονός ότι παραδοσιακά τυπώνεται σε ροζ χαρτί.

Δείτε το απίστευτο βίντεο με την τρελή προθέρμανση των «ποδοσφαιριστών» στο ματς AC Milan – Bari:



Link: http://www.sportena.com/2011/03/h-apisteuth-prothermansi-twn-paiktwn-sto-match-milan-bari-video/

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Ε ρε κάτι συμπτώσεις…

Από την αρχή του φετινού πρωταθλήματος μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει τα κάτωθι περιστατικά βίας εναντίον διαιτητών:

Η αρχή έγινε τον Οκτώβριο του 2010 με τον διαιτητή Γιώργο Σταθόπουλο (σφύριξε στο Ηρακλής – Ολυμπιακός 2-1 και οι φιλοξενούμενοι είχαν παράπονα) όταν άγνωστοι τον χτύπησαν έξω από σούπερ μάρκετ στην Πάτρα. Κατέθεσε μήνυση δίνοντας στην αστυνομία τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου των δραστών.

Η συνέχεια ήταν οι απειλές κατά της ζωής του Γιώργου Δαλούκα που κατήγγειλε τον Νοέμβριο στην αστυνομική διεύθυνση Βόλου.

Μετά είχαμε το περιστατικό του Βασσάρα όπου άγνωστοι τον χτύπησαν έξω από το σπίτι του έπειτα από το ντέρμπι του πρώτου γύρου στο οποίο ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-1 και ο Ολυμπιακός είχε παράπονα.

Στη συνέχεια η ποδοσφαιρική πιάτσα έμαθε ότι χτυπήθηκε ο Δημήτρης Καλόπουλος στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα γνωστός παράγοντας ειρωνεύτηκε το περιστατικό και είπε ότι «χτύπησε στην κούνια του μωρού του». Εντελώς συμπτωματικά είχε παίξει παιχνίδι της ομάδας αυτού του παράγοντα δύο εβδομάδες πριν αλλά εν πάση περιπτώσει δεν κατέθεσε μήνυση.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό ήταν στον Αγιο Κοσμά όπου δύο άτομα χτύπησαν τον διαιτητή Σιδηρόπουλο και παρότι τους κυνήγησαν μέχρι τον Κορυδαλλό οι δράστες παραμένουν άφαντοι. Ο Σιδηρόπουλος λίγες μέρες πριν είχε σφυρίξει το Ολυμπιακός Βόλου – ΠΑΟΚ 0-3 και οι γηπεδούχοι είχαν παράπονα. Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Πρωτάθλημα... μυστήριο!

Ημέρα σκληρής αυτοκριτικής η σημερινή στην εφημερίδα "Γαύρος" για τις πολλές αδυναμίες της φετινής ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού! Τα λάθη του Ερνέστο Βαλβέρδε που δεν κατάφερε φέτος να κερδίσει ένα ντέρμπι(αφού πολλοί θεωρούν ότι και αυτό με τον Παναθηναϊκό στο Καραΐσκάκη το έχασε) αλλά και τα κουσούρια των ερυθρόλευκων σε περισσότερες από τις μισές θέσεις της ενδεκάδας! Η ομάδα λοιπόν που καυχιόνταν όλη τη χρονιά ότι παίζει την καλύτερη μπάλα με διαφορά από τους αντιπάλους της τώρα που το πρωτάθλημα έχει σχεδόν τελειώσει παραδέχεται ότι πρέπει να κοιτάξει την καμπούρα της. Καλά και πως το πήρε αυτό το πρωτάθλημα θα αναρωτηθεί κανείς. Τόσο χειρότεροι ήταν οι άλλοι διεκδικητές; Aυτό απορρίπτεται, αφού στα ντέρμπι ήταν όλοι καλύτεροι του Ολυμπιακού. Το θέμα λοιπόν είναι τι έγινε στα άλλα παιχνίδια. Τα παιχνίδια που ο Ολυμπιακός κέρδισε αέρα και οι άλλες ομάδες σκόνταψαν! Η απάντηση στο μυστήριο άραγε βρίσκεται και αυτή στις περιβόητες κασέτες;;; Όχι τίποτ' άλλο, αλλά να ξέρουν οι φίλοι του Ολυμπιακού με τι να ξενερώσουν όπως γράφει και ο Κώστας Καραπαπάς. Επειδή η ομάδα τους εμπλέκεται σε παράνομες δραστηριότητες, επειδή δεν έχουν ομάδα όπως ανακάλυψαν σήμερα ή και τα δύο...;

Έβριζε επί 90' τον Νταμπίζα


Έξαλλοι είναι οι άνθρωποι της Λάρισας με τη συμπεριφορά του Αχιλλέα Μπέου στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης! Ο παράγοντας (άλλοι χρησιμοποιούν άλλους χαρακτηρισμούς πλέον) του Ολυμπ. Βόλου βρισκόταν στο γήπεδο του Πανιώνιου, δίπλα στους πάγκους των ομάδων (!!!!) δήλωσε οπαδός του, και έβριζε επί 90 λεπτά τον Νίκο Νταμπίζα. Όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποι της Λάρισας, ο Μπέος επαναλάμβανε διαρκώς (μεταξύ άλλων) την φράση: "Μ..ή κ..όγρια Νταμπίζα, έπιασες μ.....α τον Πηλαδάκη και σε πληρώνει ρε μ.....α"!

Κάποιος να μαζέψει τον γραφικό από τα ελληνικά γήπεδα.

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Ούτε τώρα...


Ούτε σήμερα μπόρεσε ο Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε να επικρατήσει σε ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας. Ένα ντέρμπι μάλιστα που θα του έδινε και μαθηματικά το πρωτάθλημα!

Απέναντι στον ...μισό ΠΑΟΚ, που κατέβηκε χωρίς τους Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδη στην αρχική ενδεκάδα και με το μυαλό στον ημιτελικό με την ΑΕΚ, για έναν τελικό ζωτικής σημασίας με αντίπαλο τον Βόλο ή τον Ατρόμητο, ο Ολυμπιακός έμεινε πιστός στην παράδοση και παρέδωσε τα όπλα μετά το μισάωρο. Σε μία ήρεμη -στο πρώτο ημίχρονο- Τούμπα και απέναντι στον νωθρό ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός κατάφερε και έχασε ακόμα ένα ντέρμπι.

Έτσι μετά το Καυταντζόγλειο, το ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, το ντέρμπι με τον ΠΑΟ εκτός έδρας, τα δύο ματς κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και σύμφωνα με πολλούς και το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη όπου έγιναν ...θαύματα, οι ερυθρόλευκοι αλλά και ο Βαλβέρδε παρουσιάστηκαν κατώτεροι του αναμενόμενου και δεν κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη ούτε στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ.

Μέσω caseta-gate και όλων των αποκαλύψεων που είδαν και θα δουν το φως της δημοσιότητας, καθώς και των διαιτητικών λαθών, η σφραγίδα στο επόμενο ροζ φύλλο αγώνα για τον ΟΣΦΠ που θα σημαίνει και το τέλος του πρωταθλήματος όσον αφορά την κορυφή παίρνει παράταση για τουλάχιστον ακόμα μία εβδομάδα...

Για την ιστορία, το παιχνίδι έληξε 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ. Ο Τζιμπούρ άνοιξε το σκορ, ισοφάρισε ο Κουτσιανικούλης και ο Βιτόλο με πέναλτι έγραψε την πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ εναντίον του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα στην Τούμπα, ύστερα από 14 χρόνια...

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Στον κόσμο τον δικό μου!


Άργησαν αλλά πήραν χαμπάρι τελικά τι συμβαίνει στην ποδοσφαιρική Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα οι εφημερίδες του Ολυμπιακού... Ο "Γαύρος" σήμερα αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα με τον τρόπο που βλέπετε στο παραπάνω πρωτοσέλιδο. Και ενώ τα πρόσωπα που εμπλέκονται άμεσα στις "κασέτες" είναι αυτά του Μπέου, του Δαλούκα και του ..."Βαγγέλη" η εφημερίδα κάνει πως πέφτει από τα σύννεφα με αυτά που συμβαίνουν στον ελληνικό αθλητισμό! Η θέση της είναι πως υπεύθυνοι για να λύσουν όλα αυτά τα προβλήματα είναι το κράτος και οι επικεφαλής του ποδοσφαίρου. Τώρα, το ποιος μίλησε σε ποιον, ποιος απείλησε, ποιος έδειρε, ποιος έστησε, ποιος έκλεψε, ποιος ευνοείται, ποιος εμπλέκεται και όλα αυτά τα ...δευτερεύοντα μωρέ πράγματα προφανώς δεν είναι της παρούσης. Ααααμα ξεβρομίσει το ποδόσφαιρο από αυτούς που άφησαν να γίνουν τα εγκλήματα, μπορεί και να ασχοληθούμε και με αυτά.

Όσο για τον "Πρωταθλητή" που βγαίνει με τίτλο "τους ξεγύμνωσε ο Μπέος" τι να πούμε. Εντελώς γραφικό και εκτός πραγματικότητας πρωτοσέλιδο και άποψη που προσβάλει πάνω απ' όλα όσους αγοράζουν την εφημερίδα. Δεν ανακαλύψαμε και την Αμερική, αλλά κάθε φορά είναι και χειρότερα.

Είχε όντως ενδιαφέρον!!!



Μας αρέσει να προλαβαίνουμε τις καταστάσεις, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν. Αυτή είναι η αλήθεια. Και επειδή στον Παναθηναϊκό υπάρχει μπόλικη ...συνθήκη, το ίδιο έγινε και εχθές. Σε συνέχεια της συνέχειας λοιπόν (διαβάστε εδώ τις συνέχειες), όντως τσίμπησαν οι πράσινες εφημερίδες σε αυτά που είπε εχθές ο Α. Μπέος. Προφανώς και αυτές είναι σίγουρες πως η κάθαρση πρέπει να αρχίσει από τη μάρκα του τηλεφώνου, τον υποκλοπέα αλλά και την εταιρία που βγάζει τα CD, και μετά βλέπουμε! Βασικά με μία πρόχειρη ματιά είναι οι μόνες εφημερίδες που έχουν εξώφυλλο τον Πατέρα, τον φερόμενο ως υποκλοπέα των συνομιλιών της ντροπής! Μόνο στο ΦΩΣ υπάρχει κάπου μία φωτογραφία του πρώην προέδρου των πρασίνων. Περίεργα πράγματα! Επίθεση πράσινων εφημερίδων ΚΑΙ σε μέτοχο των πρασίνων τη στιγμή που ο αιώνιος αντίπαλος είναι στα σχοινιά για τα καλά!

Calcioπουλος!

Πρώτο θέμα σε όλα σχεδόν τα ιταλικά Μέσα το τρίγωνο Δαλούκας-Μπέος-Ολυμπιακός. Μάλιστα οι γείτονες κάνουν και λογοπαίγνια με την ελληνική εκδοχή του περίφημου σκανδάλου Καλτσιόπολις, ως Καλτσιόπουλος!...





Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Θα έχει ενδιαφέρον...!

Σε συνέχεια της ανάρτησης πριν από ενάμιση περίπου μήνα (εδώ η ανάρτηση), σχετικά με πόλεμο που θα ξεσπάσει από πλευράς Ολυμπιακού προς τους Πατέρα και Βγενόπουλο, ίσως τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να δούμε αν θα "τσιμπήσει" κάποιο πράσινο Μέσο στο τυράκι που πέταξε ο Α. Μπέος, προσπαθώντας να τραβήξει τα βλέμματα από την ουσία και να τα στρέψει οπουδήποτε αλλού. Σε μία προσπάθεια δηλαδή, να πάει άκλαφτη ακόμα μία αποκάλυψη που έχει να κάνει με το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η χώρα του Ταρζάν!


H Ταρζανία δηλαδή, για την οποία μίλησε ο Αχιλλέας Μπέος!... Βασικά δεν έχουμε έμπνευση ούτε να γράψουμε καμιά μαλακία για να γεμίσει το άρθρο. Μισή ώρα αερολογίες από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, σε κεντρικό πολυτελές ξενοδοχείο των Αθηνών! Όπως άλλωστε άρμοζε και στην περίσταση. O κ. Μπέος ισχυρίστηκε πως οι κασέτες είναι προϊόν υποκλοπής, πως ποτέ δεν μίλησε με τον Δαλούκα πριν το Άρης - ΠΑΟ, δεν μάθαμε τι έγινε με τον Ιταλό διαιτητή του Μακάμπι - Ολυμπιακός και τέλος πως ο "Βαγγέλης" της κασέτας είναι ο ...συγχωρεμένος ο Περπινιάδης... Ε τα είπε μόνος του ο άνθρωπος, εμείς τι να πούμε; Για αυτό και ο πρόλογος δηλαδή. Μόνο η Ταρζανία άξιζε, σοβαρά.

Γενέθλια μέσα σε αμηχανία…


Την ημέρα που συμπληρώνει τα 86 χρόνια ζωής, ο μεγάλος Σύνδεσμος του Πειραιά, τα πράγματα μόνο ευοίωνα για το μέλλον δεν είναι. Στη σκιά και τον θόρυβο των αποκαλύψεων Κούγια, σήμερα, 10 Μαρτίου ο ΟΣΦΠ γιορτάζει τα γενέθλιά του.

Σαν σήμερα, πριν 86 χρόνια οι Καμπέρος και Μανούσκος, πρότειναν το όνομα καθώς και το κόκκινο-λευκό χρώμα για τη ριγωτή φανέλα του Ολυμπιακού! Το άθλημα που ιδρύθηκε μαζί με το ποδόσφαιρο, το 1925, ήταν το πόλο! Καθώς τα άλλα ομαδικά αθλήματα άργησαν από ένα έως και έξι χρόνια για να αποκτήσουν υπόσταση στον νέο σύλλογο. Πολλοί τίτλοι ακολούθησαν σε όλα τα παραδοσιακά αθλήματα!

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Σεισμός στο ελληνικό ποδόσφαιρο!



Σεισμός με δύο εστιακά επίκεντρα πριν λίγη ώρα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Επίκεντρα ο Βόλος και ο Πειραιάς. Απίστευτες καταγγελίες απο τον δικηγόρο Α. Κούγια και στοιχεία που σοκάρουν, για τα φετινά παιχνίδια, Μακάμπι - Ολυμπιακός, Άρης - Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός - Ολυμπ. Βόλου, απειλές σε διαιτητές, στημένα παιχνίδια σε όλες τις κατηγορίες, καθώς και ατάκες που σχετίζουν την παρουσία Κόκκαλη - Γκαγάτση με την συνύπαρξη Μαρινάκη - Μπέου στον παραγοντικό χώρο του ποδοσφαίρου....


Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει βυθιστεί σε βαθύ τέλμα και αμφιβάλλουμε αν υπάρχει κάποιος αρμόδιος να βάλει ένα τέλος σε όλα αυτά. Η σημερινή μέρα αποκαλύψεων είχε γίνει γνωστή από τον Α. Κούγια. Τετάρτη μεσημέρι θα έβγαιναν πολλά πράγματα και στοιχεία στη φόρα. Πως επέλεξαν όμως οι δύο δυνάμεις, οι δύο πόλοι αν θέλετε του ελληνικού ποδοσφαίρου να "παρασκευάσουν" το έδαφος για αυτά που μάθαμε σήμερα (και πιθανόν θα ακολουθήσουν κι άλλα);


Στον μεν Ολυμπιακό, που φαίνεται να έχει και το μεγάλο πρόβλημα, οι τελευταίες ημέρες, κύλησαν ως συνήθως. Διοικητική σιωπή, αλλά και τα απαραίτητα, "Φουστέρ, ο Ινιέστα μας", "η συμμορία του Μοντεστό", "ο φονιάς Πάντελιτς" και άλλα συναφή...


Από την άλλη, στους πράσινους που όπως φαίνεται είναι τα μεγάλα κορόιδα της δεκαπενταετίας, με όλο το σεβασμό δηλαδή στους Παναθηναϊκούς, ισχύει το ρητό, "εδώ ο κόσμος καίγεται κτλ". Τη στιγμή που ο αιώνιος αντίπαλος κλυδωνίζεται και βρίσκεται μπροστά σε μεγάλους μπελάδες, αυτό που "καίει" τον Παναθηναϊκό, μία πλευρά τουλάχιστον, που τυγχάνει να είναι ο πόλος που διοικεί, ασχολείται με το πότε θα γίνει το Δ.Σ., ποιοι μέτοχοι θα παραβρεθούν, τι θα πει ο καθένας, τι εδέσματα θα υπάρχουν στο τραπέζι και γενικά με οτιδήποτε άσχετο εκτός από την ταμπακιέρα.

Ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου;



Ανοίγουν οι Ασκοί του Αιόλου στο Ελληνικό ποδόσφαιρο; Και αν ναι θα έχουν τις ίδιες συνέπειες που είχαν για τον Οδυσσέα και τους ναύτες του...; Όπως και να χει από εχθές υπάρχει στο διαδίκτυο η πρώτη "κασέτα" από τις 4 που είχε προαναγγείλει ο Κούγιας πως θα δούνε το φως της δημοσιότητας. Σήμερα ο δικηγόρος Α. Κούγιας θα δώσει συνέντευξη Τύπου από την Πάτρα και θα μοιράσει στους δημοσιογράφους το περιεχόμενο και των υπόλοιπων τριών (;) κασετών. Κάποιοι κάνουν λόγο και για μία πέμπτη κασέτα, η οποία είναι πραγματικά σοκαριστική και ΑΝ βγει στη δημοσιότητα μπορεί να αλλάξει ακόμα και ο ποδοσφαιρικός χάρτης της Ελλάδας... Για να δούμε τι θα δούμε αυτή τη φορά. Γιατί από κασέτες έχουμε χορτάσει. Την τελευταία φορά μάλιστα που είχαν βγει κασέτες στη φόρα, το μόνο που "κατάφεραν" είναι να στιγματίσουν μία ολόκληρη εποχή του Ελληνικού ποδοσφαίρου ως "βρώμικη". Τίποτε παραπάνω...

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟ​ΥΛΟΣ: ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ​!

http://panathinaikos-press.blogspot.com/2011/03/blog-post_9412.html

Όπως διακρίνετε πίσω απο τους παίκτες ,υπάρχει διαφήμιση στο Καραϊσκάκη του site του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ,το newsbomb.gr

Φαίνεται πως ο γιος δεν βγήκε τόσο ρομαντικός όσοι ο πατέρας και ο θείος του..
Γιατί οι buisness είναι πάνω απο όλα ..

ΥΣ: Και μην βγει κανείς τους να πει πως υπάρχουν σκοτεινά σχέδια και λοιπές μαλακίες ..δίνει έσοδα στην παε Ολυμπιακός ,ΤΕΛΟΣ!

ΥΣ2: Ο Πρασινοφρουρός που έκανε επίθεση στον Πατέρα για την φιλία του με τον Μαρινάκη ,τι έχει να πει για τον ...Δ.Γιαννακόπουλο που πληρώνει τον ίδιο τον Μαρινάκη;

Το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά στον Ιταλό Michele Virgilio, για να πετύχει ένα από τα ταχύτερα γκολ όλων των εποχών, αν όχι το ταχύτερο που έχει σημειωθεί ποτέ!
Με το εναρκτήριο σφύριγμα στο παιχνίδι της Narnese με την Casa Del Diavolo, ο πανούργος επιθετικός των γηπεδούχων είδε τον αντίπαλο γκολκίπερ έξω από την εστία του και τον «κρέμασε» μ’ ένα εντυπωσιακό βολέ από 50 μέτρα. Όσο για τον «κοιμισμένο» τερματοφύλακα, ονόματι Luca Rosi, σίγουρα δεν δικαιούται να παίζει σε μια ομάδα με το επιβλητικό όνομα Casa Del Diavolo, έστω κι αν αυτή αγωνίζεται στο περιφερειακό πρωτάθλημα της Perugia…

Δείτε το βίντεο με το γκολ – αστραπή του Ιταλού επιθετικού:

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Ραντεβού Πιλάβιου – Δαλούκα στο Hilton!

Αλήθεια μήπως γνωρίζει κανείς να μας πει τι μπορεί να ήθελε το απόγευμα της Πέμπτης
(3/3/11) να συζητήσει στο Hilton ο Σοφοκλής Πιλάβιος με τον Γιώργο Δαλούκα; Η συνάντηση είναι «τσεκαρισμένη» 100% και κράτησε από τις 18:30 έως τις 19:30. Ο ένας μπήκε από την κεντρική πόρτα και ο άλλος από το γκαράζ, αλλά για… κακή τους τύχη τους είδαν περισσότεροι από 50 άνθρωποι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο ξενοδοχείο καλεσμένοι σε μια εκδήλωση. Λέτε ο πρόεδρος της ΕΠΟ να ήθελε να «εξαγοράσει» την σιωπή του… πρώην διαιτητή; Λέτε επίσης να μην είναι για καιρό... πρώην; Θα δείξει...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Λίγο από Μπάρτσα η Ρεάλ!



Χάθηκε η μπάλα στο πρώτο γκολ της Ρεάλ εναντίον της Σανταντέρ! Έτσι παίζεται το ποδόσφαιρο!

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Νάτσο εσύ σούπερ σταρ!



Αυτός - αυτή ...0-2


Το ΄βλεπες, το ΄παιξες;;;

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ο καλός ο κακός και ο άσχημος


Ισόπαλο (0-0) το ντέρμπι Δικεφάλων στο ΟΑΚΑ για τον ημιτελικό του Κυπέλλου. Πάμε στα "βραβεία" του αγώνα:


Ο καλός: Μοιράζεται στα δύο. Πρώτον στην άμυνα του ΠΑΟΚ, απέκρουσε όλες τις επιθέσεις της ΑΕΚ και έκλεισε εξαιρετικά τον Σκόκο (τον μόνο που μπορούσε να απειλήσει). Καλός επίσης και ο Ντιόπ για την ΑΕΚ, θα μπορούσε με τις δύο κεφαλιές που σταμάτησαν στο οριζόντιο δοκάρι να έχει τελειώσει την υπόθεση πρόκριση από εχθές.


Ο κακός: Ο διαιτητής του αγώνα. Τραβηγμένη η δεύτερη κάρτα στον Ίβιτς. Βέβαια κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να ξεστόμισε ο μέσος του ΠΑΟΚ. Όμως δεν υπέδειξε πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στις καθυστερήσεις του αγώνα! Κακός επίσης ο Μπλάνκο που αν και άκουγε το όνομα του από την εξέδρα από το εικοσάλεπτο κιόλας, όταν μπήκε αλλαγή στη μοναδική ευκαιρία που του δόθηκε, αντί να χαϊδέψει τη μπάλα και να τη στείλει με το κεφάλι στα δίχτυα του Κρέσιτς, την έδιωξε έξω από το γήπεδο σαν καλός αμυντικός...


Ο άσχημος: Ο Μπρούνο Τσιρίλο. "Τώρα πρέπει να κάνουμε την Τούμπα μπουρδέλο", δήλωσε ο θερμόαιμος Ιταλός του ΠΑΟΚ, για να πάρει τη σκυτάλη η Θύρα4 και να προαναγγείλει κολαστήριο στον επαναληπτικό. Άντε ωραία...

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Πουλάνε και τρέλα!


Oι εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι συνδέονται με τις ΠΑΕ;;; Mα τι αυθαίρετη και επικίνδυνη κρίση είναι αυτή, όπως λέει και ο Μανώλης Γαβαθιώτης στο Φως σήμερα!!! Αφού λοιπόν δεν συνδέονται και κόπτεται ο κ. Γαβαθιώτης για το αν θα διωχθούν οι ΠΑΕ κάποια μέρα για δημοσιεύματα εφημερίδων και δημοσιογράφων, να διωχθούν οι εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι και οι εκδότες οι ίδιοι που με τις "καφρίλες" τους καθημερινά πυροδοτούν το κλίμα στον αθλητισμό! Άντε γιατί μας περνάνε και για χαζούς κάποιοι και παρατραβάει αυτό το αστείο, δε νομίζετε;

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Το καλοκαίρι τελειώνει στη Νότια Αμερική και τα πρωτοβρόχια προκάλεσαν ένα απίστευτο σκηνικό στις εξέδρες του σταδίου «Morumbi», στο Σάο Πάουλο της Βραζιλίας. Η νεροποντή πριν από την αναμέτρηση της Sao Paulo με την Palmeiras για το περιφερειακό πρωτάθλημα Paulista, είχε ως συνέπεια να πλημμυρίσει ο αγωνιστικός χώρος, αλλά και να μετατραπούν οι εξέδρες σε πραγματικό κολυμβητήριο: Η στάθμη του νερού άγγιζε το 1 μέτρο και οι φίλαθλοι βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν… βουτιές, ενώ ο διαιτητής είχε αποφασίσει να καθυστερήσει την έναρξη, ελπίζοντας να βελτιωθεί η κατάσταση μέσα στο γήπεδο.
Χάρη στο εξαιρετικό αποστραγγιστικό σύστημα του σταδίου, το οποίο μάλιστα επαίνεσε ο ίδιος ο Rivaldo ενώ περίμενε μαζί με τους άλλους παίκτες της Sao Paulo, ο αγωνιστικός χώρος «καθάρισε» εντελώς μέσα σε μία ώρα και το παιχνίδι μπόρεσε τελικά να γίνει. Αυτό που έζησαν όμως οι ποδοσφαιριστές στους πλημμυρισμένους πάγκους, αλλά και η εμπειρία της κολύμβησης στις εξέδρες ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου, θα μείνουν για πάντα στη μνήμη όσων βρέθηκαν εκεί.
Δείτε το βίντεο με τις απίστευτες σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο στάδιο «Morumbi»:

Link: http://www.sportena.com/2011/03/ydatinos-kosmos-stis-exedres-toy-morumbi-video

Video: http://dai.ly/fZlQTl

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

http://panathinaikos-press.blogspot.com/2011/02/blog-post_5748.html

ΜΗΠΩΣ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΓΥΑΛΑ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΕΛΟΙ;;


ΜΗΠΩΣ Ο ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΔΙΚΗΣΕ;

ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΕΠΟΠΤΕΣ ΚΑΝΑΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ;

ΜΗΠΩΣ Ο ΠΑΝΤΕΛΙΤΣ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕ ΤΗΝ ΦΑΣΗ;

ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΝ;

ΜΗΠΩΣ ΟΙ...

ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΘΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ;

ΜΗΠΩΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ;

ΜΗΠΩΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ;

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ 5-1 ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΑΣ;

ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΓΜΕΝΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΜΑΣ;

ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ;

ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΠΑΡΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ;

ΜΗΠΩΣ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΣΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ;

ΜΗΠΩΣ ΟΝΤΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΠΑΔΙΚΑ;

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΚΗ;

ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΟΙΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΡΟΣΙΔΗ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ;

ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΓΑΥΡΟΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΜΕ 1 ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ;

ΜΗΠΩΣ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΛΟΥΚΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ;

ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΛΟΥΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ;

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ;

ΜΗΠΩΣ Ο ΜΠΕΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ;

ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ Ν.ΣΜΥΡΝΗ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ;

ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ-ΒΕΝΤΟΥΡΗ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ;

ΜΗΠΩΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΛΕΜΟΝΗ-ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ-ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ;



ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΤΡΕΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ;;

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟΣΟ;