Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Συλλυπητήρια στον Κοντρέρας

Ο Πάμπλο Κοντρέρας λίγη ώρα πριν το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης πληροφορήθηκε τον θάνατο του αγαπημένου του πατέρα. Μία πολύ άσχημη είδηση για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ αλλά και για όλη την ομάδα του Χάβου. Ο Χιλιανός αμυντικός έπαιξε στον αγώνα και μάλιστα ήταν και από τους διακριθέντες του Δικεφάλου.


Οι προσπάθειες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά και του ίδιου για να βρεθούν άμεσα εισιτήρια ώστε η οικογένεια και ο ίδιος ο Κοντρέρας να πετάξουν για Ισπανία και από εκεί στη Χιλή, έπεσαν στο κενό. Τότε οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρότειναν στον Πάμπλο Κοντρέρας να συγκεντρώσουν άμεσα χρήματα για να νοικιάσουν Λίαρ Τζετ και να γίνει άμεση η μετακίνηση του Κοντρέρας και της οικογένειας του στην Ισπανία. Μία φοβερή κίνηση από τους συμπαίκτες του, οι οποίοι βρήκαν ακόμα ένα κίνητρο για τον μεθαυριανό αγώνα της Τούμπας για το Κύπελλο Ελλάδος.


Συλλυπητήρια στον άσσο του ΠΑΟΚ.

Χαμός στις Σέρρες

Τα είδαμε πρόσφατα στην Λάρισα και τα ακούσαμε πέρσι στο "Καραϊσκάκης". Τα αυγά και τα γιαούρτια των Λαρισαίων και το σύνθημα των φίλων του Ολυμπιακού επιστράτευσαν οι φίλοι του Πανσερραϊκού στην επεισοδιακή άφιξη του πούλμαν της ομάδας στην πόλη της Μακεδονίας μετά την ήττα από την ΑΕΛ. Τα βίντεο τα λένε όλα...



ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Ο Λ Ο Ι ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2/2/2011

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 80.000 ευρώ πρόστιμο για την χημική επίθεση που δεχτήκαμε στο Βόλο. Η πασοκική λαίλαπα προσπαθεί για ακόμα μία φορά να μας δείξει πως αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία. Όσα λέει η αστυνομία δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση, αφού τα επιβεβαιώνει η δικαιοσύνη. Αν η αστυνομία πει ότι πετάει ο ελέφαντας, τότε η δικαιοσύνη θα πει ότι πετάει. Μιλάμε για την ίδια αστυνομία που βάπτισε την τραμπούκικη επίθεση στον Κύπριο φοιτητή πέσιμο στη ζαρντινιέρα, για την αστυνομία που βάπτισε κόρη τρομοκρατών μία κοπέλα που απλά είχε την ατυχία να έχει το λάθος επώνυμο και για την αστυνομία που βαπτίζει τους φόνους τυχαία περιστατικά.


Εμείς σαν ΣΦ ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4 καλούμε τον κόσμο του ΠΑΟΚ να γεμίσει τον εξωτερικό χώρο του γηπέδου απο νωρίς. Οι σύνδεσμοι της επαρχίας πρέπει να εκδράμουν μαζικά με λεωφορεία και αμάξια, οι καντίνες να είναι στη θέση τους και όλα να θυμίζουν μέρα αγώνα με κόσμο. Την Τετάρτη 2/2/2011 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Τούμπα. Θα υποδεχτούμε μαζικά την αποστολή και θα εμψυχώσουμε τους παίκτες μας. Καλούνται όλα τα μέλη του συνδέσμου να δώσουν το παρόν έξω απο τη Τούμπα. Όποιο μέλος του συνδέσμου δεν έρθει, δεν δικαιουται εισιτήριο για τον εντός έδρας αγώνα με την CSKA.

ΟΛΟΙ ΤΟΥΜΠΑ.

www.paokgate4.gr

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Καλά όλα αυτά


Πριν από αρκετά παιχνίδια του Ολυμπιακού φέτος, διαβάζουμε για παίκτες του προσεχούς αντιπάλου των ερυθρολεύκων που τους ενδιαφέρουν κτλ. Καλά όλα αυτά, όμως να πάρει και κανέναν από όλους αυτούς... Εκτός αν δεν τον ενδιαφέρουν και πολύ για το μέλλον παρά μόνο για το παρόν. Παιχνίδι...

Α, ρε κατακαημένη Σαλονίκη....


Για "λίγκα του Βορρά" έκανε λόγο ο ...Παναγιώτης Ψωμιάδης μετά την απόρριψη της έφεσης του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος θα δώσει τον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό χωρίς κόσμο. Σύμφωνοι, η απόφαση βγήκε μέσα σε μισή ώρα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις (ΑΕΚ - Καλλιθέα, και Παναθηναϊκός για επεισόδια στην Καβάλα) έκανε κανά μήνα και βάλε. Σύμφωνοι, πως υπήρχε "περίεργο" μπέρδεμα με την κατάθεση του διευθυντή της Αστυνομίας της Θεσσαλικής πόλης. Σύμφωνοι σε όλα. Άσχετο βέβαια ότι ο αγώνας παραλίγο να μη γίνει ποτέ και ότι άλλες ομάδες για επεισόδια κάπου - εκτός γηπέδου έφαγαν παραπάνω αγωνιστικές. Ας πούμε ο ΠΑΟ. Όμως το να φτάνουμε να ακούμε από την πολιτική (;) ηγεσία της πόλης για ξεχωριστά πρωταθλήματα και για διαχωρισμό βορρά-νότου και όλα αυτά τα γνωστά και γραφικά που κατά καιρούς ακούμε από τον Ψωμιάδη, παραπάει ρε παιδιά. Και όλα αυτά μία μέρα πριν από το ντέρμπι της πόλης και 4 μέρες πριν το ντέρμπι για το κύπελλο...

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΙΟ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΕ!

http://panathinaikos-press.blogspot.com/2011/01/blog-post_478.html

Τα αστεία παθήματα των τραυματιοφορέων στα γήπεδα (video)

Δύσκολη και άχαρη είναι η δουλειά του τραυματιοφορέα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, αλλά συχνά αποδεικνύεται και αστεία, τουλάχιστον για τους θεατές. Δεν είναι μόνο τα ακούσια «στριπτίζ» και τα υπόλοιπα παθήματά τους, αλλά και η ασυνεννοησία μεταξύ τους, που νομοτελειακά έχει πάντοτε την ίδια κατάληξη: Οι τραυματισμένοι παίκτες καταλήγουν στο έδαφος και είτε καταριούνται την τύχη τους, είτε σηκώνονται και θέλουν να δείρουν τους τραυματιοφορείς!

Δείτε το αφιέρωμα ισπανικού καναλιού στα πιο αστεία περιστατικά που έχουν συμβεί στους τραυματιοφορείς των ποδοσφαιρικών γηπέδων:




Link: http://www.sportena.com/2011/01/ta-pio-asteia-pathimata-twn-traymatioforewn-sta-ghpeda-video/

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΣΤΙΣ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008 Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ!

http://panathinaikos-press.blogspot.com/2011/01/8.html

Επειδή έχει πολύ πλάκα να ψάχνεις τελικά σε αρχεία του τι είπε ποιος και πότε ,απολαύστε την συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα του ,σε μια προσπάθεια να πείσει τον κόσμο του Συλλόγου πόσο αγνός Παναθηναϊκός είναι ,πόσο έμοιασε στον πατέρα του και πόσος παρθένες προθέσεις έχει για τον Σύλλογο..

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Πόλεμος Μαρινάκη σε ΠΑΟ με συμμάχους έκπληξη;;;!


Αν ανοίξει κάποιος τα μάτια του και τεντώσει τα αυτιά του τότε σίγουρα δεν θα δυσκολευτεί να παρατηρήσει τι γίνεται τις τελευταίες ημέρες, αλλά κυρίως το τι πρόκειται να γίνει. Μιλάμε πάντα

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο!!!!

Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις για την παπάτζα που γράφει σήμερα ο Παντελής Διαμαντόπουλος στο ΦΩΣ. Και επειδή θα σας βγουν τα φρύδια για να το διαβάσετε το παραθέτουμε αυτούσιο:

"ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΔΕ Ο ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ και έδειξε την άσπρη βούλα, αφού το "γκρέμισμα" στον Φουστέρ ήταν απερίγραπτο. Καμία σχέση το πέναλτι του Φούστερ με το "φάντασμα" του Κάκου στη Νέα Σμύρνη. Και να μην ξεχνάμε ΟΤΙ ΠΡΟΫΠΗΡΧΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΘΑΡΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΟΥΡΙΜΠΑΡΙ ΣΤΟΝ ΤΟΡΟΣΙΔΗ, το οποίο αγνόησε ο κ. Κουκουλάκης. Καθόλου λοιπόν πανομοιότυπα τα δύο πέναλτι που κέρδισαν ΟΣΦΠ και ΠΑΟ"...!


Από που να πρωτοπιαστείς και τι να πρωτοσχολιάσεις... Καταρχήν δεν βγάζει νόημα αυτό που γράφει ο δημοσιογράφος. Καταλαβαίνουμε τέλος πάντων ποιο είναι το νόημα που θέλει να περάσει αλλά άστο να πάει όπως το γράφει. Είναι εφάμιλλο αυτού που είπε ο Καρπετόπουλος στην συνδρομιτική τηλεόραση το βράδυ της Κυριακής. Οτι δηλαδή είναι ιδιόμορφη περίπτωση πέναλτι (!!) γιατί ο Ολυμπιακός είχε πολλές ευκαιρίες να καθαρίσει το ματς (!!!). Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν, ο "εγκληματίας" διαιτητής είχε πολλά ελαφρυντικά και ο δικαστής, που βρισκόταν και στην κερκίδα, δεν τον καταδίκασε. Ακόμα.

Δηλαδή με λίγα λόγια τα πέναλτι δεν είναι πανομοιότυπα (φυσικά και δεν είναι) γιατί ο Φούστερ τρώει τρελό γκρέμισμα αλλά κυρίως και γιατί προηγουμένως ο ρέφερι είχε αρνηθεί πέναλτι στον Τοροσίδη. Κάτι που δεν συνέβη στη Νέα Σμύρνη. Ε ναι αφού δεν παίζει ο Τοροσίδης στον ΠΑΟ. Χα χα καλό; Αυτό ακριβώς τίποτα άλλο!

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Και τώρα τι έχετε να πείτε;

Με μία γρήγορη ματιά στα Αυγουστιάτικα πρωτοσέλιδα σχετικά με τον Παναθηναϊκό και χωρίς να κάνουμε τον ...κόπο να ψάξουμε αυτά που είχαν ως υπέρτιτλο "το πιο πλήρες ρόστερ όλων των εποχών" και άλλα τέτοια, βρήκαμε τα παρακάτω.


Και ρωτάμε τώρα εμείς οι αφελείς... Τι έχετε τώρα να πείτε για αυτό το χάλι που βγάζει ο Παναθηναϊκός μέσα στο γήπεδο; Για την κατάσταση (φυσική και πνευματική) των παικτών; Για το ανύπαρκτο αγωνιστικό πλάνο; Για το γεγονός πως η ομάδα των πρασίνων γύρισε 3 χρόνια πίσω. Τότε που έβγαινε εκτός στόχων από Γενάρη μήνα; Όταν το Χορτάρι έγραφε το καλοκαίρι πως η χρονιά δεν ξεκινά καλά σε κανέναν τομέα αρχής γενομένης από το ...κεφάλι του ψαριού, τα διοικητικά, παρεξηγήθηκαν πολλοί.


Όμως όπως και πέρσι στα του Ολυμπιακού που τα γράφαμε από την αρχή, έτσι και φέτος είχαμε γράψει την άποψη μας, από την ...αρχή. Όχι μετά τα χάλια των ομάδων. Ευτυχώς δηλαδή που δεν έχουμε καμία σχέση με τη δημοσιογραφία. Θα μας είχαν "τελειώσει" από την εργασία μας από την ...αρχή! Κάτι τέτοιες ώρες βέβαια καταλαβαίνουμε και τη δύσκολη δουλειά αυτών των ανθρώπων. Τι νομίζατε, πως μόνο να κράζουμε ξέρουμε; Όχι βέβαια. Αλλά καταλαβαίνουμε και την εύκολη μεριά του επαγγέλματος. Το πόσο εύκολο είναι να γράφουν βλακείες και ασχετοσύνες! Και άντε να τα μαζέψεις τώρα. Και όχι τίποτε άλλο αλλά και που να τα ρίξεις! Στον Νιόπλια; Στον Κέζο; Στο φανταστικό καλοκαίρι που πέρασε το Τριφύλλι; Στον Βγενόπουλο που έκανε πίσω στην ...δωρεά του Γιάννη Βαρδινογιάννη; Έλα ντε. Αλλά εντάξει, όταν είσαι επαγγελματίας, κάτι θα βρεις να κάνεις. Είναι αυτό το ...professionalism που λένε και οι ξένοι.












Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Η Adidas «κοροϊδεύει» τον Cristiano Ronaldo! (video)

Κινούμενο σχέδιο έγινε ο Leo Messi στη νέα διαφήμιση της «Adidas», που φτιάχτηκε με αφορμή την κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας». Ωστόσο, η αθλητική εταιρεία που «ντύνει» τον Αργεντινό σταρ δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει περιπαικτικά τον μεγάλο αντίπαλό του, Cristiano Ronaldo, παρουσιάζοντάς τον επίσης ως καρτούν, που δεν ασχολείται μόνο με την μπάλα αλλά και με το μόντελινγκ!
«Μια μεγάλη αθλητική εταιρεία πιστεύει σ’ εσένα, γίνεται χορηγός σου, αλλά δεν σε μετατρέπει σε μοντέλο! Μην παρασύρεσαι, εσύ είσαι ποδοσφαιριστής!», αναφέρει η διαφήμιση της «Adidas», απευθυνόμενη στον Messi και βάζοντάς τον σε αντιδιαστόλη με τον Πορτογάλο. Επιπλέον, στην τελευταία σκηνή του διαφημιστικού σποτ, οι δύο παίκτες απεικονίζονται με τις φανέλες των εθνικών τους ομάδων και ο Αργεντινός άσος ντριμπλάρει τον Cristiano Ronaldo, που τρώει τα μούτρα του! Η φωνή του σχολιαστή, πάντως, λέει ότι «για να γίνεις ο καλύτερος στον κόσμο πρέπει να ξεπεράσεις άλλους παίκτες, που είναι επίσης πολύ καλοί». Πάλι καλά που του το αναγνώρισαν, παρότι ανήκει στο πελατολόγιο της αντίπαλης «Nike»…

Δείτε τη νέα διαφήμιση της «Adidas», στην οποία ο Leo Messi ντριμπλάρει το «μοντέλο» Cristiano Ronaldo:

Οπαδός πλακώνεται με τη μασκότ στο ΝΒΑ (βιντεο)

Ενας περίεργος καβγάς έλαβε χώρα ξημερώματα του Σαββάτου στον αγώνα μεταξύ των Cleveland Cavaliers και Utah Jazz στην “Energy Solutions Arena”. Ένας οπαδός του φιλοξενούμενου Cleveland κρατούσε ένα πλακάτ που έγραφε “Jazz Stink” («Οι Jazz βρωμάνε») και σε απάντηση η μασκότ-αρκούδα των Jazz πήγε και στερέωσε πίσω του ένα άλλο πλακάτ το οποίο έγραφε “I’m loser” («Είμαι ένας χαμένος»). Μόλις το αντιλήφθηκε αυτό ο fan του Cleveland έσπρωξε την αρκούδα ρίχνοντας την στις σκάλες της κερκίδας. Κάπου εκεί «άναψαν τα αίματα» με τους ανθρώπους ασφαλείας να παίρνουν το φιλοξενούμενο οπαδό και να τον απομακρύνουν μέσα από το γήπεδο. Στο δρόμο αυτός όμως άλλαξε άποψη και δείτε στο video που ακολουθεί τι έγινε…


link: http://www.sportena.com/2011/01/opados-plakwnetai-me-ti-maskot-video/

Τζιμπρίλ Σισέ, ένας κυνηγός από τους λίγους (βίντεο)

Πολλά και διάφορα συνέβησαν για μια ακόμη φορά στo όμορφο (;) πρωτάθλημα της Super League. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να καλπάζει στην κορυφή, ο «πιστολέρο» Μήτρογλου ξαναπήρε τα πιστόλια του (αν και τα βγάζει μόνο για το «Θρύλο») και ο Βόλος έγινε… θερινός μέσα στο καταχείμωνο. Όλα αυτά όμως τα επισκίασε άλλη μία επιβλητική εμφάνιση του Τζιμπρίλ Σισέ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο άνθρωπος είναι πραγματικά μια ομάδα μόνος του και κρατάει ζωντανό στη μάχη του τίτλου. Ο Γάλλος άσος σκοτώνει ό,τι κινείται στη… μεγάλη περιοχή και το απέδειξε για μια ακόμη φορά κόντρα στην Καβάλα, ανακουφίζοντας και τον προπονητή του, Ζεσουάλδο Φερέιρα, που η αλήθεια είναι ότι δεν έχει πολλά περιθώρια για… γκέλες υπό αυτό το καθεστώς πίεσης. Η κάμερα του Sportena αποτύπωσε μερικές από τις μεγαλειώδεις κινήσεις του «κυνηγού», ουσιαστικά και μεταφορικά, Τζιμπρίλ:

video: http://www.youtube.com/watch?v=tXBnwoz4-Ro
link: http://www.sportena.com/2011/01/modetaror-djibril-cisse-enas-kinigos-apo-toys-ligous-video/


Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Είναι σίγουρο;…


Πολλές φορές, ίσως τις περισσότερες, λένε πως το προφανές και το αυτονόητο είναι μπροστά στα μάτια μας, αλλά δεν το βλέπουμε. Ή ψάχνουμε κάτι άλλο. Πάμε στην περίπτωση πώλησης (όπου πώληση, βάλτε ο,τι επιθυμείτε, «χαρίζει» «πουλάει» «μεταβιβάζει», απλά για τη συντομία και την ευκολία της κουβέντας, ας λέμε πώληση), της ΠΑΕ ΠΑΟ.

Μάλλον ας πάμε πρώτα στην αντίστοιχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που θα μας βοηθήσει τα μέγιστα. Όταν λέγεσαι Κόκκαλης ή Βαρδινογιάννης και επιθυμείς ξεκάθαρα να πουλήσεις (χαρίσεις, μεταβιβάσεις κτλ, μην τα ξαναλέμε) την ΠΑΕ της οποίας είσαι μεγαλομέτοχος, όλα είναι εύκολα. Στην περίπτωση λοιπόν του Σωκράτη Κόκκαλη, ήταν φανερό πως από τα τέλη της προηγούμενης σεζόν είχε ξεκαθαρίσει προς όλους, πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός πωλείται. Με τα χρέη της, με το γήπεδό της, με τα όλα της. Υποψήφιοι αγοραστές από την «εγχώρια» αγορά, πολλοί. Και πόσοι ακόμα που δε θα μάθουμε ποτέ. Και πόσοι «ξένοι» που δε θα μάθουμε ποτέ. Όταν πουλάς ένα «μαγαζί γωνία» όπως ο ΟΣΦΠ ή ο ΠΑΟ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση α μη βρεθεί υποψήφιος αγοραστής. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να μην πουληθεί. Με τους απαραίτητους οικονομικούς/διαχειριστικούς ελέγχους, με τα απαραίτητα παζάρια με την απαραίτητη καλή θέληση των δύο πλευρών, το deal θα γίνει. Όπως και έγινε. Στον Ολυμπιακό.

Στην περίπτωση όμως της ΠΑΕ Παναθηναϊκός συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Πρώτα απ’ όλα δεν αρνούμαστε πως η πιάτσα βουίζει ότι οι Πατέρας και Βγενόπουλος έχουν κάτι στα σκαριά. Ότι δηλαδή ετοιμάζουν τις τελευταίες κινήσεις για να πάρουν την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Και δεν θα είναι μόνοι τους σε όλο αυτό το εγχείρημα. Όμως ας επιστρέψουμε στο τι συμβαίνει και όχι στο τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον.

Όταν λοιπόν είσαι η οικογένεια Βαρδινογιάννη και έχεις αποφασίσει (;) να μεταβιβάσεις το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ, πόσα άραγε είναι τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν; Ειδικά όταν η πλευρά του πωλητή θέλει να «χαρίσει», όχι απλώς να πουλήσει! Η απλή σκέψη και η λογική απάντηση είναι μία και μόνο: Κανένα εμπόδιο, έλα ποιος τη θέλει μωρέ, ο τάδε; Ωραία ρείχτε λεφτά και πάρτε τη. Σωστά; Ε ναι, σωστά. Και όπως και στην περίπτωση του ΟΣΦΠ έτσι και εδώ αναρίθμητοι θα ήταν οι ενδιαφερόμενοι. Εντός και εκτός συνόρων. Όπως και έγινε. Βέβαια από τις δεκάδες των πρώην ¨ΠΕΚιτών¨ έμειναν μία δεκάδα περίπου ανθρώπων πρόθυμων να αναλάβουν τον Παναθηναϊκό. Οι περισσότεροι όπως μάθαμε και όπως δήλωσαν άλλωστε δεν πείστηκαν από τις υγειές και τίμιες προθέσεις της πλευράς Βαρδινογιάννη… Επίσης η οικογένεια Γιαννκόπουλου αρνήθηκε να πάρει την ΠΑΕ λόγω …φόρτου εργασίας. Ο Βγενόπουλος για την ώρα κάνει πίσω και ο Πατέρας κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Καθώς όπως λένε οι φήμες, διαθέτει και με το παραπάνω το κεφάλαιο για την αγορά του πακέτου των μετοχών του Βαρδινογιάννη αλλά για κάποιο λόγο δεν έχει κάνει ακόμα κίνηση. Μόνος του. Με το να ψάχνουμε το πώς και το γιατί δεν προχωρά το deal με τους συγκεκριμένους προαναφερόμενους μετόχους δεν έχει ουσία και θα βρούμε άκρη. Μέχρι τις επόμενες κινήσεις τους. Όμως για μια στιγμή. Μιλάμε για την ΠΑΕ ΠΑΟ. Μία ομάδα που ανήκει στην ευρωπαϊκή ελίτ και μάλιστα αν είχε προχωρήσει το σχέδιο για το top-18 πρωτάθλημα ομάδων Ευρώπης πριν από δέκα περίπου χρόνια ίσως να μην αγωνιζόταν καν στη Σούπερ Λίγκα. Μία ΠΑΕ οικονομικά εύρωστη. Χωρίς χρέη. Με έναν ιδιοκτήτη αποφασισμένο να μεταβιβάσει τις μετοχές του. Σωστά; Ε ναι, σωστά. Όλα αυτά ισχύουν. Και που είναι οι υποψήφιοι αγοραστές; Για τον Παναθηναϊκό μιλάμε ρε παιδιά, όχι για την Κάτω Ραχούλα.

Βέβαια εκτός από τους ΠΕΚίτες που έκαναν πίσω τότε, τον Μάιο του 2008, υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που δεν έχουν πειστεί ακόμα για τις προθέσεις της πλευράς Βαρδινογιάννη. Υπάρχει η άποψη που λέει πως καμία πρόθεση και περίπτωση πώλησης δεν υπάρχει και πως η πλευρά Βαρδινογιάννη με συμμάχους τους αδερφούς Γιαννακόπουλους, προσπαθεί να βγει από μία κρίση. Ποια κρίση; Τις καθολικής αμφισβήτησης του κόσμου του Παναθηναϊκού προς το πρόσωπό της. Πως θα το πετύχει αυτό; Με το να ξεμπροστιάσει οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, να απωθήσει οποιονδήποτε αγοραστή και στο τέλος ως «μοναδική εγγυήτρια δύναμη» να επανέλθει δριμύτερη χωρίς να υπάρχει πλέον περιθώριο για αμφισβήτηση αφού «ρε παιδιά, κανείς δεν αγοράζει»… Όταν χαρίζεις το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να μην βρεθεί κάποιος να το πάρει. Είτε λέγεται Γιαννακόπουλος, είτε λέγεται Βγενόπουλος είτε λέγεται …Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ! Πραγματικά δεν υπάρχει.

Εκτός βέβαια αν δεν πωλείται, ούτε μεταβιβάζεται επί της ουσίας η ΠΑΕ. Εκτός δηλαδή αν ακόμα και στα δύο χρόνια πολυμετοχικότητας, ο πόλεμος της πλευράς Βαρδινογιάννη μέσω των ΜΜΕ της, καθώς και της πλευράς Γιαννακόπουλου μέσω των δικών της ΜΜΕ πολεμάνε με μανία οτιδήποτε καινούριο πάει να «σκάσει μύτη». Εκτός δηλαδή αν η πιθανότητα μεταβίβασης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σαμποτάρεται διαρκώς από ανθρώπους μέσα από την ομάδα. Εκτός βέβαια και αν υπάρχουν και άλλα πράγματα οικονομικής φύσεως που δεν γνωρίζουμε. Αλλά για μια στιγμή. Αν υπάρχει κάτι που σίγουρα δεν έχει η ΠΑΕ ΠΑΟ, αυτά είναι χρέη, έτσι δεν είναι; Τότε ποιος ο λόγος που εκτός από τους γνωστούς, υπάρχουν τόσοι και τόσοι εφοπλιστές και επιχειρηματίες που έχουν κάνει πίσω; Με τελευταίο παράδειγμα τον Αδαμάντιο Πολέμη. Που δεν θέλησε να βγει μπροστά και να τρέξει το πλοίο. Η αλήθεια και αυτό που τουλάχιστον φαίνεται με «γυμνό μάτι» είναι πως έχει στηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός που καταφέρνει πάντοτε να δημιουργεί ανατροπές και αναταράξεις στα εσωτερικά του Παναθηναϊκού. Όπως το ανέκδοτο με τα καζάνια στην κόλαση. Που το μοναδικό καζάνι χωρίς επιτήρηση ήταν το ελληνικό. Διότι κατά τον «έξω από δώ» οι έλληνες δεν χρειάζονται επιτήρηση. Όποιος άξιος προσπαθήσει και καταφέρει να σηκώσει κεφάλι, οι υπόλοιποι τον τραβάνε αμέσως κάτω πριν καταφέρει να φύγει!

Γι αυτό ξαναρωτάμε, είναι σίγουρο πως πωλείται η ΠΑΕ Παναθηναϊκός; Σοβαρά τώρα.



Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Οι σέξι μαζορέτες της Juventus κόβουν την ανάσα! (video)

Πλήρες ρεπορτάζ και video στο http://www.sportena.com/2011/01/oi-sexy-mazoretes-ths-juventus-kanoun-thn-partheniki-tous-emfanisi-video/



Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Το σκυλί και το μωρό όπως μάθουν


Αν και υπάρχουν και παραλλαγές. Αλλά είναι λίγο "φαλλοκρατικές". Υπάρχει και το άλλο που λέγανε στα χωριά μας. Can't teach an old dog new tricks... Τέλος πάντων το θέμα είναι το εξής. Η εφημερίδα Derby. Για τον χθεσινοβραδινό αγώνα και την μεγάλη, τεράστια νίκη του ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ, ως φιλο-Παναθηναϊκή εφημερίδα θα μπορούσε να γράψει πολλά για να "δικαιολογήσει" την ήττα. Όχι πως ο προπονητής και οι παίκτες του ΠΑΟ χρειάζονται δικαιολογίες, αλλά εντάξει, τη δουλειά τους κάνουν και οι δημοσιογράφοι (...). Να ένα παράδειγμα: "Με τον Μπατίστ και τον Νίκολας να έχουν μόλις δύο παιχνίδια μετά τον τραυματισμό τους, με τον Διαμαντίδη οφ από τις προπονήσεις λόγω πυρετού και χωρίς τον σέντερ του, ο ΠΑΟ έχασε με 4 πόντους από τον Ολυμπιακό μέσα στο καμίνι του ΟΑΚΑ." Καλό; Εύκολο δεν ήταν; Και πειστικό θα λέγαμε. Διότι ας πούμε είναι 3 σε 1. Δικαιολογείς την ήττα στα μάτια των τρίτων, δίνεις ελπίδα στους δικούς σου πως με την ομάδα πανέτοιμη θα ήσουν ανίκητος αλλά στέλνεις και ένα μήνυμα απέναντι πως τον Απρίλιο θα είσαι και πάλι κυρίαρχος, τηρουμένων των αναλογιών.

Μεγάλη ανάλυση κάναμε, ίσως και χωρίς λόγο. ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ θέμα είναι πως η εφημερίδα Derby προτίμησε πάλι τον εύκολο στόχο και μία προσφιλή τακτική της. Να τα "χώσει" στους οπαδούς του Παναθηναϊκού για τη χτεσινή ήττα! Ναι ναι εντάξει συμφωνούμε, ηλίθιος αυτός που πετάει φωτοβολίδες στο παρκέ. Όχι μόνο ηλίθιος αλλά και ο,τι άλλο θέλετε. Καταδικαστέο. Και αυτό και άλλα πολλά. Όμως ρε παιδί μου, όταν μπορείς να γράψεις 100 άλλα πράγματα αλλά εσύ επικεντρώνεσαι στο ...κλασικό, είναι μεν ανακουφιστικό διότι τηρείς τις παραδόσεις, αλλά είναι και τόσο τετριμμένο και προβλέψιμο.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Πόσο μαλά... ποσό μαλάκες είσαστε;




Σκοτείνιασε ο ουρανός εχθές πάνω από την Παιανία, τα σκυλιά τρελάθηκαν, οι ποδοσφαιριστές σάλεψαν και αρχισαν να τσακώνονται μεταξύ τους, οι υπάλληλοι έτρεχαν να σωθούν από τον αρμαγεδδών που επίκειται στον ΠΑΟ λόγω του οικονομικού κραχ που θα χτυπήσει τους πράσινους εάν δεν κερδίσουν το πρωτάθλημα όπως αποκάλυψε η έγκυρη αθλητική εφημερίδα "φίλαθλος"...


Σήμερα βέβαια η ίδια εφημερίδα, αναρωτιέται(?) ή μάλλον ρωτά να της απαντήσουν (άσχετα αν στο χθεσινό της φύλλο ήταν σίγουρη...) εάν όντως κινδυνέυει με κραχ ο Παναθηναϊκός ή όχι...


Κραχ οικονομικό στον Παναθηναϊκό που ποτέ δε χρωστούσε;;; Ποιος θα τον σώσει δε μας λένε μόνο... Στα επόμενα επεισόδια προφανώς...

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ναι καλά...



Να μην ασχοληθούν με τον Σπανούλη προτρέπει η εφημερίδα "Πράσινη" τους φίλους του ΠΑΟ στο αυριανό ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Ναι καλά, λέμε εμείς. Σήμερα το θυμήθηκε η Πράσινη; Μήνες τώρα υπάρχουνε ακόμα και στα εξώφυλλα της εφημερίδας εκφράσεις για τον πρώην παίκτη του Τριφυλλιού, όπως "φραγκοφονούλης", "κυρ-Μπιλ", "kill-money" και άλλα μειωτικά ...επιθετα. Στο σημερινό οπισθόφυλλο μάλιστα υπάρχουν οι περισσότερες από τις παραπάνω εκφράσεις καθώς και χαρακτηρισμοί όπως "ξυπόλητος" κ.α. Οπότε καλύτερα ας αφήσει η εφημερίδα τις ευαισθησίες και τις παροτρύνσεις. Αφού τη ζημιά την έχει κάνει καιρό τώρα...

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Μέρες ‘97


Το αν ο διάδοχος είναι «άξιος» είναι μία εκτίμηση που συνήθως γίνεται μετά από αρκετό καιρό. Για όποιο είδος διαδόχου κι αν μιλάμε. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού και του διαδόχου του Σ. Κόκκαλη, αυτό που σίγουρα μπορούμε να δούμε είναι πως βαδίζει πιστά στα χνάρια του προκατόχου. Πιο πιστά δεν γίνεται.

Πρώτο και βασικότερο μετά την ανάληψη του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ή αλλιώς ο «Βαγγέλης» πλέον για τους φίλους των ερυθρόλευκων, κατά το «ο Σωκράτης», έριξε πολύ χρήμα. Πολλές μεταγραφές το καλοκαίρι και νέοι στόχοι από Γενάρη κιόλας μήνα. Το «παιδομάζωμα» του 1996-97 που είχε γίνει τότε από τον Σωκράτη Κόκκαλη, βρίσκει μιμητή τον Ευάγγελο Μαρινάκη. Μεταγραφές από τα ξένα, αλλά και αρπαγή οποιουδήποτε παίκτη έχει τραβήξει τα βλέμματα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ασχέτως ποιότητας –Μανιάτης- ή αποτελέσματος –Νέμεθ.

Δεύτερον, το μπάσιμο του ιδιοκτήτη και προέδρου πλέον του Ολυμπιακού στα ΜΜΕ. Κανάλια, εφημερίδα και από όσα διαβάζουμε και διαδίκτυο. Μεγάλο ρόλο στην ομάδα και το σύστημα που έχτισε ο Σ. Κόκκαλης ήταν πάντοτε η γραμμή που περνούσαν τα φιλικά προς τον Ολυμπιακό Μέσα. Δηλαδή σχεδόν όλα τα Μέσα.

Τρίτον, οι καλές σχέσεις με τον πυρήνα του κόσμου. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει πολύ στενές και πολύ συχνές επαφές με τον οργανωμένο κόσμο των φιλάθλων του Ολυμπιακού από όσα διαβάζουμε.

Τέταρτο και σημαντικότερο. Το γερό μπάσιμο του κ. Μαρινάκη στα όργανα αποφάσεων. Δεν είναι κρυφό πλέον πως ο Ολυμπιακός παίζει μόνος του, μετά από μία αναταραχή 5-6 μηνών περίπου στο παρασκήνιο. Γεγονός που έχει γλυτώσει τον Ολυμπιακό από πολλές κακοτοπιές και φέτος. Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε και την αρκετά θετική διαιτησία υπέρ της ομάδας του, αλλά και τα αρνητικά σφυρίγματα εναντίον των μεγάλων αντιπάλων τότε μάλλον δένει το γλυκό. Όσοι ακόμα δεν έχουν ταχθεί υπέρ της αλλαγής στα ερυθρόλευκα αλλά και τα …γαλανόλευκα, το πληρώνουν ακριβά (Λάρισα), και κάποιοι άλλοι προσπαθούν έστω και την ύστατη ώρα να ανέβουν στο άρμα της νέας σελίδας του ελληνικού ποδοσφαίρου (Πανιώνιος). Πράγμα θεμιτό. Κανείς δεν μπορεί να προσάψει τίποτε σε κάποιον που κοιτάει το συμφέρον της ομάδας του.

Έτσι κάθε φίλος του Ολυμπιακού μπορεί και δικαιούται να φωνάξει στον Βαγγέλη Μαρινάκη να συνεχίσει το έργο του και απλά να περιμένει να δει αν θα έχει τα ίδια αποτελέσματα σαν άξιος διάδοχος. Εξάλλου δεν είναι εύκολο να εκθρονίσει κάποιος τον Σωκράτη Κόκκαλη από τις καρδιές των ερυθρόλευκων οπαδών. Πάντως για την ώρα μία επιβράβευση και ένα «πάμε παικταρά μου» το αξίζει ο Μαρινάκης!

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Καθιστική διαμαρτυρία από τους παίκτες της Pontevedra (video)

Με απίστευτο τρόπο αντέδρασαν οι παίκτες της ισπανικής Pontevedra στο γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε μήνες, αφού αποφάσισαν να παραμείνουν ακίνητοι στο χόρτο για 40 δευτερόλεπτα, στο ξεκίνημα της εντός έδρας αναμέτρησης με τη Lugo!
Οι παίκτες της Pontevedra, η οποία αγωνίζεται στη Γ’ κατηγορία της Ισπανίας, την Segunda B, εξέφρασαν με δυναμικό τρόπο τη διαμαρτυρία τους απέναντι στη διοίκηση του συλλόγου. Την ώρα που ο διαιτητής σφύριξε την έναρξη, όλοι τους γονάτισαν και σταύρωσαν τα χέρια στην πλάτη, σαν να τους είχαν περάσει χειροπέδες, έχοντας στις φανέλες τους το μήνυμα – απαίτηση «λύση τώρα»! Την συμπαράστασή τους εξέφρασαν και οι οπαδοί της ομάδας, όπως έδειξαν με το χειροκρότημά τους.
Οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές της Lugo τήρησαν το «fair play» και δεν εκδήλωσαν επίθεση μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η συμβολική διαμαρτυρία. Οι αντιδράσεις των απλήρωτων παικτών της Pontevedra αναμένεται πάντως να κλιμακωθούν, αφού έχουν προαναγγείλει ότι δεν θα κατέβουν στις επόμενες αγωνιστικές, αν δεν αλλάξει κάτι.

Δείτε το βίντεο με την απίστευτη καθιστική διαμαρτυρία των παικτών της Pontevedra:

Link: http://www.sportena.com/2011/01/kathistiki-diamartyria-apo-toys-paiktes-ths-pontevedra-video/



Video: http://www.youtube.com/watch?v=EMsSIZS5maY

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Μυαλό κουκούτσι…

Αισχρή εντύπωση προκάλεσαν τα συνεχή ρατσιστικά συνθήματα μεγάλης μερίδας φιλάθλων της Ξάνθης στον χθεσινό αγώνα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Αποδέκτες οι παίκτες των πρασίνων Σισέ και Μπουμσόνγκ. Πέρα από το γεγονός πως καταδικάζουμε αυτή την ηλίθια καφρίλα έχουμε και ένα ερώτημα. Πως είναι δυνατόν οι φίλοι της Ξάνθης (που αν δεν απατόμαστε είχαν τιμηθεί πριν κάποια χρόνια από την ΕΛ.ΑΣ. για την υποδειγματική συμπεριφορά τους) να καταφέρονται με ρατσιστικά συνθήματα εναντίον μαύρων παικτών αντίπαλης ομάδας, από τη στιγμή που στο ρόστερ της Ξάνθης υπάρχουν μαύροι παίκτες, αλλά και στην κοινωνία της Θρακικής πόλης υπάρχει έντονο το στοιχείο αλλοδαπής μειονότητας (ή κοινότητας για να μην παρεξηγηθούμε).

Αυτά είναι σοβαρά πράγματα, ομάδες του εξωτερικού έχουν καταστραφεί οικονομικά από την ΟΥΕΦΑ η οποία είναι πολύ ευαίσθητη με ρατσιστικά κρούσματα. Και καλά κάνει. Αν γίνει έγγραφη καταγγελία από την ΠΑΕ ΠΑΟ ή τους παίκτες σε συνδυασμό με το τι γράφτηκε στο φύλλο αγώνα, η ΠΑΕ Ξάνθη θα έχει πραγματικό πρόβλημα, μετά από πολλά χρόνια παρουσίας της στην πρώτη εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου…

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Οι απίστευτες χειρονομίες του Unai Emery στον πάγκο! (video)

Ο εκφραστικός τρόπος με τον οποίο ζει τα παιχνίδια ο προπονητής της Valencia, Unai Emery, έγινε αντικείμενο σάτιρας από τους Ισπανούς δημοσιογράφους του καναλιού «La Sexta», που έψαξαν να βρουν με τι μοιάζει κάθε χειρονομία του τεχνικού των «νυχτερίδων».
Μέσα από τις κωμικές κινήσεις του Emery »αναβίωσαν» πανηγυρισμοί παλιών γκολ, αλλά και ορισμένοι cult κινηματογραφικοί ήρωες της δεκαετίας του ‘80, προκαλώντας πολύ γέλιο…

Δείτε το βίντεο και διαπιστώστε μόνοι σας πόσο… αστείες είναι οι οδηγίες του Unai Emery προς τους παίκτες του:

Link: http://www.sportena.com/2011/01/oi-apisteytes-xeironomies-toy-unai-emery-ston-pagko-video/



Video: http://www.youtube.com/watch?v=JekV_JjXoX8

Τα πιο αστεία περιστατικά της Premier League (video)

Το 2010 πλησιάζει στο τέλος του, έτσι η βρετανική τηλεόραση και ειδικότερα η εκπομπή «Τρίτο μάτι» διάλεξε τα τρία πιο αστεία περιστατικά της φετινής Premier League, τα οποία δεν χορταίνει κανείς να βλέπει ξανά και ξανά.
Στο «τοπ 3″ συμπεριλήφθηκαν το βίντεο με τους παίκτες της Tottenham να φτάνουν… έφιπποι στην προπόνηση, ο μικρός οπαδός – μασκότ της West Brom που «έφτυσε» τον Steven Gerrard στο «Anfield», καθώς βέβαια και άλλος ένας παίκτης της Liverpool, ο Maxi Rodriguez, ο οποίος είχε κάνει «βυθομέτρηση» στον Σωτήρη Κυργιάκο, όπως σίγουρα θα θυμούνται οι φανατικοί επισκέπτες του Sportena…

Δείτε τα τρία βίντεο μαζί, στο σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή της αγγλικής τηλεόρασης:



Link: http://www.sportena.com/2010/12/ta-pio-asteia-peristatika-ths-fetinhs-premier-league-video/

Video: http://www.youtube.com/watch?v=YgcdEMY-D8U

Οι χριστουγεννιάτικες ευχές της Manchester City (video)



sportena.com

Επεισοδιακή άφιξη του Mourinho στη Μαδρίτη (video)

Καθυστερημένος και… «στραβωμένος» επέστρεψε από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του ο Jose Mourinho, που τα έβαλε με τους φωτορεπόρτερ στο αεροδρόμιο Barajas της Μαδρίτης κατά την άφιξή του, δείχνοντας ότι το πνεύμα των ημερών δεν τον άγγίξε ιδιαίτερα.
Ο προπονητής της Real Madrid πέρασε τα Χριστούγεννα με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη, αλλά έμεινε «εγκλωβισμένος» εκεί για μία ημέρα παραπάνω, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τις ΗΠΑ . Έτσι, με την επιστροφή του στη Μαδρίτη δεν είχε την καλύτερη διάθεση, έχοντας πάντως τα δίκια του…
Μόλις πάτησε το πόδι του στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου Barajas, ο Mourinho είδε τους φωτορεπόρτερ να τραβούν φωτογραφίες και απευθύνθηκε σ’ έναν από αυτούς, κάνοντάς του συστάσεις προκειμένου να μην φωτογραφήσει τα παιδιά του, όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος. Ανάλογο παράπονο εξέφρασε και η σύζυγο του Πορτογάλου τεχνικού, η συνήθως «αμίλητη» Mathlide, που τους είπε «…είναι παιδιά»! Αν κρίνουμε όμως από τα πλάνα της ισπανικής τηλεόρασης, τόσο οι εικονολήπτες όσο και οι φωτορεπόρτερ σεβάστηκαν την οικογένειά του και η γκρίνια του ήταν κάπως υπερβολική…

Δείτε το βίντεο με την άφιξη του Mourinho στη Μαδρίτη και τον εκνευρισμό του με τους φωτορεπόρτερ:

Link: http://www.sportena.com/2010/12/epeisodiaki-afixi-toy-jose-mourinho-sth-madrith-video/

Video: http://www.youtube.com/watch?v=qMRYX9g92vI