Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Tι ψήνεται;

Eάν ο Βαγγέλης Μαρινάκης δε φορούσε την κόκκινη στολή και τον σκούφο, τοτε Κέβιν... από λάθος άνθρωπο ζήτησες το νέο συμβόλαιο...!

Εντωμεταξύ τις τελευταίες μέρες πολύ έχει ξαναέρθει το όνομα του Λουίς Ντιόγκο και πάλι στο προσκήνιο. Την ίδια ώρα μάλιστα που ο "πρωταθλητής" εμφανίζει τον Μιραλάς σίγουρο για την ανανέωση του, παρουσιάζει τον Βαλβέρδε πρόθυμο να δώσει 2η ευκαιρία στον Ντιόγκο. Δεν ξέρουμε αν θα αρέσει αυτό το σενάριο στους φίλους του ΟΣΦΠ, καθώς δεν αποχαιρέτησαν και με τα καλύτερα λόγια τον Βραζιλιάνο! Το θέμα λοιπόν της απόκτησης του Μιραλάς από την Σέντ Ετιέν παρατράβηξε αυτό το χειμώνα, η αλήθεια είναι. Από τη στιγμή που έβαλε το πρώτο τoυ γκολ ο Βέλγος αρχισαν και τα δημοσιέυματα για ρητρες, ανανεώσεις, έρχεται ο μάνατζερ, δεν έρχεται, υπογράφει από ώρα σε ώρα, δεν υπογράφει και έχουμε φτάσει τώρα να βλέπουμε τον Μιραλάς να κανει ευχές στον Αϊ Βασίλη!!! Τα δημοσιέυματα την εβδομάδα που μας πέρασε έφεραν τον Ολυμπιακό να κάνει πίσω στα 2 εκατ. ευρώ που απετούσε η Βαλενσιέν για κάποιον Σάντζες(;). Τι γίνεται λοιπόν όταν η ρήτρα του Μιραλάς είναι 2,5 εκατ.; Nτιόγκο...;





Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω!


Πόσο μάλλον ...Κριστόφ παρόντος. Έξω από τα δόντια τα είπε η ζωντανή ιστορία του Παναθηναϊκού, Κριστόφ Βαζέχα για τα δρώμενα στο Τριφύλλι.


"Το καλοκαίρι χωρίς τον Πατέρα και τον Αντωνίου η ομάδα έγινε μπάχαλο", "Δύσκολη η κατάσταση μετά την αποχώρηση Πατέρα Βγενόπουλου". Ατάκες που ξεχώρισαν αλλά τόσο απλά έδωσαν απαντήσεις σε πολλούς που αναρωτιόνται τι φταίει και οι πράσινοι εμφανίζονται αγνώριστοι φέτος.


Βέβαια το σημαντικότερο δεν είναι αυτές οι δηλώσεις, αφού όλοι λίγο πολύ συμφωνούν με αυτά που είπε ο Βαζέχα, αλλά το ποιος τα είπε. Τα παραπάνω λόγια λοιπόν ανήκουν σε έναν άνθρωπο που κανείς μα κανείς ανεξαρτήτου συμπάθειας στον Παναθηναϊκό, δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις προθέσεις του. Είναι γνωστό πως αν υπήρχε ποδοσφαιρικό λεξικό, δίπλα στη λέξη ήθος θα είχε στα πρώτα ονόματα αυτό του μεγάλου στράικερ. Και μεταξύ μας, ο Κριστόφ Βαζέχα είναι και ένας άνθρωπος που έφαγε ψωμί -αν μας επιτρέπεται η έκφραση- από τον Βαρδινογιάννη. Οπότε δεν πιστεύουμε πως είχε δόλο να πει όσα είπε για το καλοκαίρι των παθών για τον ΠΑΟ...

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

"Κράξιμο" στους δημοσιογράφους από τον Sir Alex Ferguson (video)

Συνήθως οι προπονητές και οι ομάδες μοιράζουν ευχές στους δημοσιογράφους και σ’ όλο τον κόσμο πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά ο Sir Alex Ferguson είπε να πρωτοτυπήσει και… «έκραξε» άγρια κάποιους Βρετανούς δημοσιογράφους στην Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της αγωνιστικής της «Boxing Day» στην Premier League.
Ο προπονητής της Manchester United, που την ερχόμενη εβδομάδα θα μπει στα 70 του χρόνια αλλά παραμένει ακμαίος, είχε πολλά να πει για τους ρεπόρτερ του ημερήσιου Τύπου της Βρετανίας, κατηγορώντας τους ότι «εδώ και μερικές εβδομάδες, γράφετε ψέματα και έχω πια βαρεθεί. Έχω σιχαθεί να βλέπω να διαστρεβλώνετε τις δηλώσεις μου όπως εσείς θέλετε. Η δουλειά σας είναι να λέτε την αλήθεια και αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, τότε βρίσκεστε σε λάθος επάγγελμα».
Προανήγγειλε μάλιστα ότι θα υπάρξουν κυρώσεις για όποιους δεν σεβαστούν τις επιθυμίες του: «Δεν θα ανεχτώ άλλο να διαστρεβλώνετε αυτά που λέω. Εντάξει; Οπότε, την επόμενη φορά που θα γίνει, τελείωσε! Αν το ξανακάνετε, δεν ξαναμπαίνετε εδώ μέσα. Τέλος!»
Έπειτα από την έκρηξη του Sir Alex δεν υπήρξαν επίσημες αντιδράσεις από τους δημοσιογράφους, αλλά μέσα στις επόμενες ημέρες θα φανεί από τα ρεπορτάζ τους εάν «συμμορφώθηκαν» ή όχι…

Δείτε το βίντεο με το ξέσπασμα του προπονητή της Manchester United:



Link: http://www.sportena.com/2010/12/xristoygenniatiko-kraximo-stoys-dhmosiografoys-apo-ton-sir-alex-ferguson-video/

Video: http://www.youtube.com/watch?v=tebuhQ5grbE

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Θέμα: Αθλητική Δημοσιογραφία



Μέρες που είναι, είπαμε να ξεφύγουμε λίγο από την επικαιρότητα και να πιάσουμε ένα θέμα. Αυτό της Ελληνικής Αθλητικής Δημοσιογραφίας... Πάμε λοιπόν.

"Πες κάτι θετικό ή βγάλε το σκασμό", λέει ένα παλιό τραγούδι. Πόσο θα θέλαμε οι άνθρωποι που μεταφέρουν τα νέα του αθλητισμού και καταθέτουν άποψη επί των θεμάτων, να λένε θετικά πράγματα. Ή διαφορετικά να πράξουν το δεύτερο, του στίχου... Και όταν λέμε "θετικά πράγματα" δεν εννοούμε ευχάριστα μόνο. Την έννοια του θετικού την αντιλαμβανόμαστε λίγο διαφορετικά. Μιλάς θετικά, γράφεις θετικά. Ή καλύτερα με θετική πρόθεση. Κάνεις κάτι που να συμβάλει θετικά στο σκοπό. Στο θέμα που καταθέτεις. Στην άποψη που εκφράζεις. Μία αρνητική κριτική μπορεί να λειτουργήσει θετικά. Δεν είναι απαραίτητο να χαϊδεύεις αυτιά για να είναι θετικό αυτό που λες. Το ξεκαθαρίσαμε. Από την άλλη, η υπερβολή (είτε καλή είτε για κακό), το ψέμα, η ημιμάθεια, η απόκρυψη μέρους της αλήθειας καθώς και η κακώς εννοούμενη στρατευμένη δημοσιογραφία είναι όλα αυτά που μας έχουν πραγματικά αηδιάσει σχετικά με το περιβάλλον του πιο όμορφου χόμπι μας. Της πιο όμορφης ενασχόλησης του ελεύθερου χρόνου μας. Του πάθους για πολλούς, της αγάπης. Με λίγα λόγια του αθλητισμού. Των αθλημάτων, των ομάδων. Πόσες φορές ακούμε από τα χείλη των εκπροσώπων του Τύπου "αχ, πότε θα γίνουμε Αγγλία, Γερμανία" κτλ, με αφορμή κάποιο δυσάρεστο γεγονός που συνήθως πρόκειται για οπαδική βία, για διαπληκτισμούς παραγόντων, για βρώμικα "παιχνίδια" γύρω από το ποδόσφαιρο κ.α. Ναι μακάρι να γίνουμε Αγγλία και Γερμανία.



Αλλά να γίνουμε Αγγλία και Γερμανία και σε άλλα θέματα. Να γίνουμε Αγγλία και όσον αφορά τον χώρο των παραγόντων του αθλητισμού. Να γίνουμε Γερμανία όσον αφορά την καθαρότητα του ποδοσφαίρου. Μα πάνω απ' όλα να γίνουμε Αγγλία, Γερμανία και ότι άλλο θέλετε στην δημοσιογραφία. Είμαστε μία χώρα 11 εκατομμυρίων ανθρώπων με δεκατόσες αθλητικές εφημερίδες. Με 6 μεγάλους αθλητικούς σταθμούς, με 10 διαφορετικές εκπομπές για τα ομαδικά αθλήματα πανελλήνιας τηλεοπτικής εμβέλειας. Αλήθεια, χρειαζόμαστε 50 διαφορετικά έντυπα, ραδιόφωνα και εκπομπές για την ενημέρωση μας; Χρειαζόμαστε 20 αθλητικά site για να διαβάζουμε την άποψη όλων αυτών; Ο καθένας ας απαντήσει για τον εαυτό του. Είναι όπως αυτό που λέμε αρκετές φορές. "Δηλαδή πως ζούσαμε τότε χωρίς κινητό τηλέφωνο;". Μια χαρά! Και επικοινωνία υπήρχε και άγχος δεν υπήρχε ιδιαίτερο. Και περισσότερη προσωπική ζωή υπήρχε. Αλλά ας μην ξεφεύγουμε. Δεν είμαστε τίποτα σκοταδιστές που αφορίζουμε την εξέλιξη ή την αμεσότητα της ενημέρωσης και των ΜΜΕ. Όμως σίγουρα αφορίζουμε το ψέμα και την προπαγάνδα. Από όπου κι αν αυτή προέρχεται. Αφορίζουμε σίγουρα τη νοοτροπία του συνόλου των ΜΜΕ καθώς και τα νοήματα και τα ήθη ειδικά των οπαδικών εφημερίδων. Όλα αυτά σε συνδυασμό δημιουργούν, φτιάχνουν και καθορίζουν την ψυχολογία του κοινού. Είτε με περισσή και υπερβολική αισιοδοξία, είτε προσφέροντας κακόβουλα ψεύτικη ελπίδα, είτε σπέρνοντας διχόνοια και ψέματα. Αλλά γι αυτά θα μιλήσουμε παρακάτω. Αφού εξετάσουμε και ένα θέμα-ταμπού. Από δηλαδή ορμώμενοι λένε και γράφουν οι περισσότεροι και οι πιο γνωστοί δημοσιογράφοι στη χώρα μας.


Θέμα: Τι ομάδα είναι αυτοί που διαβάζουμε και ακούμε;


Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί «τι ομάδα είναι ο τάδε ραδιοφωνικός παραγωγός, ή ο τάδε παρουσιαστής, ή ο δείνα αρθρογράφος»; Σίγουρα όσες κι εμείς. Κι ακόμα περισσότερες! Το Χορτάρι μετά από ενδελεχή έρευνα και μετά από συνομιλίες με παλιούς αλλά και νέους φανατικούς ακροατές και αναγνώστες των αθλητικών Μέσων, καταγράφει τις τάσεις των δημοσιογράφων. Αρκετοί δηλώνουν ξεκάθαρα την ομάδα που υποστηρίζουν, άλλοι το αφήνουν να εννοηθεί και άλλοι, άλλο δηλώνουν και άλλη αγάπη έχουν στην καρδιά όπως προκύπτει μετά. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον πάντων το γεγονός πως η αθλητική δημοσιογραφία της χώρας μας «Ολυμπιακοκρατείται». Και κάνουμε λόγο για ενδιαφέρον διότι ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια. Για την ακρίβεια και για παράδειγμα έχει κατακτήσει τα 12 από τα τελευταία 14. Κάτι τέτοιο ίσως προκαλούσε ένα «κύμα» αντι-κυβερνητικών στάσεων, ένα μπλοκ που «θα αμφισβητούσε» την κυριαρχία, όπως συμβαίνει σε όλους τους άλλους τομείς της ζωής μας. Κοινωνικούς, πολιτικούς, οικονομικούς και πάει λέγοντας. Παρόλα αυτά η δημοσιογραφία χτυπάει σε ερυθρόλευκους ρυθμούς! Για να τα δούμε όμως ξεχωριστά.

Αρχίζουμε από τις αγαπημένες στο Χορτάρι, εφημερίδες. Βγάζουμε έξω τις έντονα χρωματισμένες εφημερίδες όπως ΦΩΣ, Πράσινη, Ώρα κτλ και πάμε στις λεγόμενες αντικειμενικές.


GoalNews: Η εφημερίδα του Ανδρέα Δημάτου προσπαθεί να πάρει τα πρωτεία στην φιλο-Ολυμπιακή ενημέρωση από την SportDay. Eιδικά μετά την κυκλοφορία του «Γαύρου» η Goal κάνει τεράστια προσπάθεια καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Η SportDay είναι η εφημερίδα που μαζί με τον σταθμό NovaSport-FM συνέδεσε την εμφάνισή της με την αρχή της κυριαρχίας του Ολυμπιακού και του Σωκράτη Κόκκαλη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι «Αντώνηδες» ο Γ. Χελάκης, ο Μπάμπης Χριστόγλου, ο Μ. Λεάνης (δηλώνει Άρης), ο Χρ. Σωτηρακόπουλος και άλλοι, συνθέτουν μία ομάδα που στήριξε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Σ. Κόκκαλη, στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Η Εξέδρα είναι το new entry στον χώρο. Τα εξώφυλλά της αφορούν συνήθως τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, με τον Β. Σαμπράκο να θέλει να κρατήσει μία ισορροπία. Κράτησε σαφή θέση υπέρ του μπλοκ Πατέρα – Βγενόπουλου στις πράσινες διαμάχες, όμως και όταν ανέλαβε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης το καλοκαίρι, η μετάλλαξη ήταν άμεση. Μετά την επιστροφή Πατέρα στα διοικητικά η εφημερίδα κρατάει χαρακτήρα, χωρίς να διατηρεί το περσινό της πάθος. Τα ίδια και στα του Ολυμπιακού. Είδε πολύ συγκρατημένα το άγαρμπο μπάσιμο του Βαγγέλη Μαρινάκη στα Ολυμπιακά δρώμενα. Από τη στιγμή του deal όμως και μετά υπάρχει πολύ καλή διάθεση προς τον Ολυμπιακό. Οι βόρειες εφημερίδες MetroSport και Σπορτ του Βορρά κρατούν μία σκληρή και σταθερή φιλο-ΠΑΟΚική στάση, καθώς ο Άρης έχει την δική του εφημερίδα στον Βορρά (Αθλητικά Νέα καθώς και τον σταθμό του Aris FM). Ο Φίλαθλος και η Αθλητική Μακεδονίας Θράκης είναι ένα και το αυτό, στα του Νότου και του Βορρά αντίστοιχα. Οι εφημερίδες με τον πιο old-school τύπο, που θα τα «χώσουν» σε όλους και όλα, όπως πρέπει! Βέβαια η συμπάθεια προς τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ αντίστοιχα δεν κρύβονται από καμία από τις δύο εφημερίδες.

Πάμε στα ραδιόφωνα.


ΕΡΑ ΣΠΟΡΤ: Οι δηλωμένοι Ολυμπιακοί του κρατικού ραδιοφώνου: Β. Παπανικολάου, Λευτέρης Σαρελάκος., Γ. Μυρισκλάβος (με ερωτηματικό). Ο Άρης Γάτας είναι ο δηλωμένος Παναθηναϊκός του σταθμού, ενώ υπάρχουν από πολλούς ενστάσεις για τον Χρ. Κοντό, ο οποίος δηλώνει Παναθηναϊκός, όμως οι φίλοι του Παναθηναϊκού τον έχουν από μακριά λόγω του στιγματισμένου φιλο-Βαρδινογιαννικού παρελθόντος. Πάντως τα τελευταία δύο χρόνια έχει πολεμήσει αρκετά τους πράσινους, ίσως λόγο της νέας διοίκησης όπως αναφέρουν οι φίλοι του Τριφυλλιού. ΑΕΚτσής της παρέας ο Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος και όπως δηλώνει, ΠΑΟΚ, ο Π. Μαυρογιαννίδης!
Sport FM: Εδώ τα πράγματα
είναι ξεκάθαρα. Οι Θαναηλάκης, Τσαμόπουλος, Λεάνης, Σωτηρακόπουλος, Χριστόγλου, Χελάκης, αποτελούν μία δυναμική ομάδα φιλο-Ολυμπιακών αισθημάτων. Για την ΑΕΚ εκφράζονται με συμπάθεια οι Θειακός και Καραλής, ενώ Παναθηναϊκοί δηλώνουν οι Γκαραγκάνης και Δεσύλας. Πανιώνιος της παρέας με δηλωμένα (πρόσφατα μάλιστα) φιλο-Ολυμπιακά αισθήματα ο Μάκης Διόγος.


SentraGoal FM: Παναθηναϊκοί είναι οι: δεν υπάρχουν δηλωμένοι Παναθηναϊκοί. Το αφήνουν αν εννοηθεί αν και μάλλον δεν είναι έτσι –όπως μαρτυρά η πιάτσα- οι Βέργης και «Τσάρλι». Ερυθρόλευκα αισθήματα έχουν οι: Διαμαντόπουλος, Γέμελος, Δημάτος, Ασημακόπουλος, Μίχος και Καίσαρης. Την ΑΕΚ συμπαθεί ο Β. Μπραουδάκης, τον ΠΑΟΚ ο Πέτρος Πολυχρονίδης και τον Πανιώνιο ο σπορτκαστερ του ConneX TV Μάνος Σπανόπουλος.

Ξαναλέμε πως όσα διαβάζετε δεν τα «ανακάλυψε» το Χορτάρι, ούτε τα είδαμε στον ύπνο μας. Αλλά επειδή κι εμείς ασχολούμαστε αρκετά με τον αθλητισμό, οι άνθρωποι με τους οποίους ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με την αθλητική δημοσιογραφία της χώρας μας, μας έδωσαν να καταλάβουμε, άλλοτε απόλυτοι και άλλοτε με ερωτηματικό τα παραπάνω.


Τώρα θα πείτε, έχει κάποια σημασία τι ομάδα είναι ο καθένας; Ναι, απαντάμε. Γιατί να μην έχει; Εφόσον ο κάθε αρθρογράφος και παραγωγός διαθέτει το ελεύθερο της γνώμης μέσα από μία πένα ή ένα μικρόφωνο, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε με ποιες προθέσεις καταθέτει άποψη. Εκτός αν πιστεύετε πως ζούμε στην χώρα και κυρίως την κοινωνία της αδέκαστης αμερόληπτης και αντικειμενικής έκφρασης του Τύπου. Εμείς δεν πιστεύουμε κάτι τέτοιο και γι αυτό αποτέλεσε πολύ ενδιαφέρον «ρεπορτάζ» η αναζήτηση και συλλογή πληροφοριών σχετικά με τους δημοσιογράφους της αθλητικής οικογένειας. Μάθαμε αρκετά πράγματα. Και από τη στιγμή που το Χορτάρι έχει ταχθεί συν τοις άλλοις στον αγώνα κατά της χαζής και προπαγανδιστικής δημοσιογραφίας από όπου και προς όποιον κι αν γίνεται αυτή, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ποιους κράζουμε κι εμείς, οι τίμιοι!


Καλώς ή κακώς, οι άνθρωποι αυτοί που εργάζονται σε ραδιόφωνα, εφημερίδες και τηλεόραση (θα έπρεπε να νιώθουν πως) φέρουν μεγάλη ευθύνη (η ευθύνη είναι πολύ θετική λέξη, με διαφορετική ανάγνωση και χροιά αναλόγως) για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, την πληροφόρηση του κοινού ακόμα και την ψυχολογία με την οποία πηγαίνει η μάζα ως θεατής στα αθλητικά δρώμενα της Ελλάδας… Διότι εμείς σεβόμαστε και πιστεύουμε πως η δημοσιογραφία είναι μάχιμη, είναι ζωντανή, πρέπει να είναι ανεξάρτητη και αποτελεί λειτούργημα. Αρκεί να το πιστεύουν και οι κύριοι εκφραστές της.


Χρόνια Πολλά!

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Δικαίωση Γιαννακόπουλου!

Ναι καλά διαβάσατε στον τίτλο. Το Χορτάρι παίρνει θέση στα του Παναθηναϊκού. Και ο τίτλος τα λέει όλα από μόνος του! Βλέποντας σήμερα το εξώφυλλο της εφημερίδας "η Πράσινη" αλλά και το οπισθόφυλλο της εφημερίδας, καταλαβαίνουμε -με μεγάλη έκπληξη βέβαια- αυτό που τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι φίλοι του Παναθηναϊκού λένε με μεγάλο παράπονο. Ότι δηλαδή τόσα χρόνια υπήρχε μία κατάσταση άκρως βολική για τους αδερφούς Γιαννακόπουλους. Να πηγαίνει δηλαδή το ποδοσφαιρικό τμήμα άσχημα, και να καρπώνεται τις αντίστροφες αντιδράσεις λατρείας το μπασκετικό τμήμα, εις βάρος του ποδοσφαιρικού. Το γεγονός πως το σύνθημα "Παύλο Θεέ" είχε για πολλά χρόνια ίδια βαρύτητα στον κόσμο του ΠΑΟ με το "Σύλλογος μεγάλος" μόνο τυχαίο δεν είναι. Βέβαια ο Παύλος ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα για ...απελευθέρωση της ΠΑΕ ούτε και όταν αυτή ήταν προς ...χάρισμα. Και τώρα πάλι τα ίδια. Μετά από ένα διάλειμμα τα πράγματα επανέρχονται σε τάξη.

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Νέος χαρακτηρισμός για δημοσιογράφους... από δημοσιογράφους!



"Παπαγαλάκια", "απατεώνες", "βουλώστε το", "κρυφτείτε στα λαγούμια σας". Νέοι χαρακτηρισμοί για δημοσιογράφους από την εφημερίδα των δημοσιογράφων derby! Καλή φάση, δε λέμε. Απλά λίγο τραβηγμένο. Τέλος πάντων από προχτές οι εφημερίδες και τα sites μιλάνε για τη "διάλυση" του Παναθηναϊκού. Την διάλυση του πολυμετοχικού σχήματος τουλάχιστον. Η εφημερίδα Ντέρμπι, αποφασισμένη να μην περάσει η αδικία και πάρει η μπάλα των ...συναδέλφων και τους Βαρδινογιάννη (επιμένει να θέλει να ...ξεπουλήσει), και Γιαννακόπουλο (επιμένει να θέλει τα λεφτά του πίσω και ψάχνει αγοραστή για το δικό του ποσοστό [σ.σ. ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα]) κάνει σφοδρή επίθεση σε όσους γράψανε τέτοιες ανακρίβειες! Άντε να δούμε και κανένα "ΑΡΔ" σε πρωτοσέλιδο. Εκεί να δεις φάση...

Στα του Παναθηναϊκού, επειδή η επικοινωνία σας με email δεν μας έχει αφήσει αδιάφορους, ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ένα έχουμε να πούμε. Η πρόσφατη ιστορία στα διοικητικά του Συλλόγου μας έχει δείξει πως κάθε μέρα που ξημερώνει μπορεί να φέρει και μία ανατροπή ολκής. Οπότε εμείς πριν γράψουμε το οτιδήποτε θα περιμένουμε να δούμε γενικά το θέμα και να μάθουμε κάποια πράγματα. Έτσι κι αλλιώς ούτε από πωλήσεις ζούμε, ούτε από κλικ, άρα μπορεί να περιμένει λίγο το θέμα των ημερών.

Ρεσιτάλ γνώσεων του Sir Alex στο τηλεοπτικό κουίζ της Manchester (video)

Μέχρι και στους διαγωνισμούς γνώσεων κερδίζει κύπελλα ο Sir Alex Ferguson, που κατατρόπωσε τους ίδιους τους παίκτες του, στο κουίζ του τηλεοπτικού καναλιού της Manchester United!
Το κουίζ γνώσεων πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή για λογαριασμό του καναλιού MUTV και ο φετινός τελικός βρήκε θριαμβεύτρια την ομάδα του Sir Alex, ο οποίος φάνηκε πονηρός και πήρε για «συμπαίκτες» δύο συνεργάτες του με ευρεία μόρφωση: Το γιατρό της United, Steve McNally, καθώς και το φυσιοθεραπευτή Neil Hough.
Στην απέναντι πλευρά, βρισκόταν η τριάδα των Ryan Giggs, Gary Neville και Michael Carrick, στους οποίους ο Σκοτσέζος τεχνικός δεν χαρίστηκε καθόλου. Ως παλιότερος και έχοντας μνήμη ελέφαντα, ο προπονητής της United μονοπώλησε τις σωστές απαντήσεις στην ενότητα των ερωτήσεων γύρω από την ιστορία του συλλόγου.
Οι ποδοσφαιριστές έδειξαν πάντως να επανακάμπτουν όταν άρχισαν οι ερωτήσεις για σαπουνόπερες, talent show και άλλα συναφή, για τα οποία ο Sir Alex δήλωσε άγνοια και απέχθεια. Προς γενική κατάπληξη, όμως, βρήκε πρώτος -έστω και με λίγη βοήθεια- την απάντηση για το εμπορικότερο άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής, το «Thriller» του Michael Jackson!
Η ολοκλήρωση του κουίζ βρήκε τον Σκοτσέζο προπονητή να σηκώνει την κούπα και να πειράζει τους ποδοσφαιριστές του, που δέχθηκαν αμίλητοι και ξινισμένοι το βραβείο της παρηγοριάς… Περισσότερο απ’ όλους, όμως, το διασκέδασαν σίγουρα οι θεατές.

Απολαύστε το βίντεο με τις κορυφαίες στιγμές του τελικού του κουίζ της Manchester United:



Link: http://www.sportena.com/2010/12/resital-gnoseon-toy-sir-alex-sto-thleoptiko-quiz-ths-manchester-united-video/

Το σόου του Mourinho μετά το Real Madrid – Sevilla! (video)

Με το διαιτητή της αναμέτρησης Real Madrid – Sevilla, με τη διοίκηση των Μαδριλένων που τον αφήνει «απροστάτευτο», αλλά και με το διάδοχό του στην Inter Milan, Rafa Benitez, τα έβαλε ο Jose Mourinho, που έδωσε ένα από τα γνωστά του σόου μετά τη δύσκολη νίκη της ομάδας του για τη 16η αγωνιστική της Primera Division.
Θυμίζοντας… Έλληνα συνάδελφό του επιπέδου Β’ Εθνικής, ο Πορτογάλος τεχνικός παρουσιάστηκε στην Συνέντευξη Τύπου κραδαίνοντας ένα τυπωμένο χαρτί με τα 13 λάθη που έκανε ο διαιτητής της αναμέτρησης, Clos Gomez, σε βάρος της ομάδας του! Δεν το διάβασε, όμως, προκειμένου να αποφύγει νέα τιμωρία. «Αν αναλύσω ένα – ένα τα λάθη του διαιτητή, στο επόμενο ματς δεν θα κάθομαι στον πάγκο και δεν θα μπορώ να κάνω τη δουλειά μου και να συνεισφέρω στην ομάδα. Αν κάποιος εκ μέρους το συλλόγου θέλει να το διαβάσει, το χαρτί είναι εδώ. Αν πάλι κανείς δεν θέλει να το κάνει, προτιμώντας να κρύβεται πίσω από έναν προπονητή που κάθε μέρα δείχνει ποιος είναι, τότε τέλεια…», είπε, αφήνοντας αιχμές για την παθητική στάση του γενικού διευθυντή της Real Madrid, Jorge Valdano, ο οποίος αποφεύγει να μιλά για τη διαιτησία.
Ο Mourinho έκανε τους δημοσιογράφους να γελάσουν με ένα σχόλιό του για την κακή ποιότητα του αγώνα με την Sevilla, για τον οποίο είπε: «Ήταν ένα εντός εισαγωγικών παιχνίδι, γιατί κατά τη γνώμη μου δεν έγινε καθόλου παιχνίδι. Αν ήμουν θεατής, εγώ δεν θα πλήρωνα ούτε ένα ευρώ για να το δω. Αν ήμουν σπίτι, θα άλλαζα κανάλι και θα έβαζα Eurosport να δω αγώνα για το πρωτάθλημα Βιετνάμ»!
Στο τέλος, όμως, ο ίδιος ο Πορτογάλος προπονητής έβαλε τα γέλια -με επιτηδευμένο τρόπο- όταν ρωτήθηκε για την πιθανή αποχώρηση του Rafa Benitez από την Inter, μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ συλλόγων. «Νόμιζα ότι θα μου έλεγε «ευχαριστώ» για αυτόν τον τίτλο που του χάρισα, αλλά τίποτα… Μιλήστε με τους οπαδούς της Inter, εκείνοι θα σας πουν ποιος είναι ο Mourinho και ποιος ο Benitez!», ήταν η προκλητική τοποθέτηση του «Special One».

Δείτε το βίντεο με τις απίστευτες ατάκες του Jose Mourinho μετά το ματς Real Madrid – Sevilla:



Link: http://www.sportena.com/2010/12/to-show-toy-mourinho-kata-toy-benitez-kai-toy-diaithth-meta-to-real-madrid-sevilla-video/

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Άρχισαν να κελαηδάνε!



Μετά και το χθεσινό στραβοπάτημα (επιεικώς) των πρασίνων καθώς και το ξέσπασμα των φίλων του τριφυλλιού πολλές πληροφορίες ως δια μαγείας άρχισαν να σκάνε στην πιάτσα. Στόματα που μέχρι εχθές ήταν ερμητικά κλειστά, από τις πρώτες στιγμές της ήττας του ΠΑΟ από τον παθιασμένο μεν, αλλά άκρως αντιαθλητικό Ολ. Βόλου, άρχισαν να …κελαηδάνε!

Το να κάνει κάποιος λόγο για τις λεγόμενες «κλίκες» σε ελληνικές ομάδες είναι κοινός τόπος. Μόνο που οι πληροφορίες από Παιανία μεριά μιλάνε όχι μόνο για κλίκες αλλά για ολόκληρες παρατάξεις μέσα στην ομάδα. Προφανώς επειδή τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο πολλοί ήταν οι άνθρωποι της ομάδας που όχι και τόσο prive εχθές το βράδυ ξέσπασαν και έκαναν λόγο για άλλους ανθρώπους της ομάδας που εμφανίζονται αδιάφοροι μπροστά στο ενδεχόμενο να μείνουν οι πράσινοι εκτός στόχων τη φετινή χρονιά. Ή καλύτερα, όχι αδιάφοροι, αλλά άκρως ενδιαφερόμενοι! Για τον σκοπό αυτό. Κανείς δεν λέει ποιον πραγματικά εξυπηρετεί και συμφέρει να χάσει τίτλο ή τίτλους ο Παναθηναϊκός τη συγκεκριμένη χρονιά. Σαν να αποτελεί ένα επτασφράγιστο μυστικό. Μα αλήθεια πόσο μυστικό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της πράξης 1+1 ; Ένα και ένα ίσον δύο! Από παλιά δηλαδή. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις, και κυρίως πίσω από τα δάχτυλά μας. Σαν Χορτάρι τουλάχιστον δεν θα το κάνουμε. Όπως δεν το κάναμε και στην αντίστοιχη περσινή πορεία του αιώνιου αντίπαλου. Του ΟΣΦΠ. Για τα του Παναθηναϊκού πλέον μπορούμε να μιλάμε και δια της ατόπου απαγωγής. Ποιον ΔΕΝ συμφέρει δηλαδή αυτή η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα. Σίγουρα δεν συμφέρει τους ίδιους τους παίκτες. Που τον Μάιο ήταν καβαλάρηδες και μάγκες και τον Δεκέμβριο τους κυνηγάνε. Πάντως και αυτό είναι πολύ σημαντικό, από το βίντεο του χθεσινού ντου των οπαδών στο γήπεδο, αν παρατηρήσετε ποιοι φεύγουν περπατώντας και όχι τρέχοντας θα καταλάβετε και ποιοι έχουν ήσυχη τη συνείδηση τους… Επίσης ΔΕΝ συμφέρει την τωρινή διοίκηση –και την επόμενη όπως όλα δείχνουν για την ώρα- να μην πετύχει η ομάδα. Είμαστε χαρούμενοι σαν Χορτάρι, όχι για την κατάντια του ΠΑΟ βέβαια, αλλά γιατί πρώτοι τα γράψαμε. Από τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Δεν ωφελεί ακόμα μία κουβέντα για την …παρακαταθήκη του καλοκαιριού.

Όμως όσο καλόπιστος κι αν είναι ένας distant observer που λένε και οι εγγλέζοι, πέρα από το αγωνιστικό πρόβλημα, μπορεί εύκολα να διακρίνει και πολλές εξωαγωνιστικές τρικλοποδιές. Με σκοπό; Δεν μπορεί κάποιος να είναι απόλυτα σίγουρος. Πάντως η κατάσταση θυμίζει πρώτη χρονιά πολυμετοχικότητας. Με το πώς εκείνη εξελίχτηκε αλλά και το πώς ολοκληρώθηκε. Από όλες τις απόψεις.

Τον Ολυμπιακό δεν τον ξεχάσαμε τον τελευταίο καιρό. Αλλά όπως και να χει στους πράσινους η φτώχια φέρνει γκρίνια. Αλλά και για τους ερυθρόλευκους η κορυφή φέρνει γαλήνη. Και τα όποια προβλήματα κάτω από το χαλάκι. Άσχετα αν με την εικόνα που παρουσιάζει ο ΠΑΟ, ο Ολυμπιακός την ώρα που γράφεται το κείμενο βρίσκεται μόλις 2 βαθμούς μπροστά, έχοντας χάσει τα ντέρμπι…

Όταν η μικρή Alleke συνάντησε τον Xavi (video)

Η 4χρονη Ολλανδέζα Alleke έγινε διάσημη σ’ όλη την Ισπανία και όχι μόνο, όταν έβαλε τα κλάματα στη διάρκεια της υποδοχής των θριαμβευτών του Μουντιάλ, στις 12 Ιουλίου στη Μαδρίτη, επειδή δεν μπόρεσε να δει από κοντά και να χαιρετήσει τον αγαπημένο της Xavi Hernandez. Έστω και με πέντε μήνες καθυστέρηση, όμως, το μεγάλο όνειρο της μικρής Ολλανδέζας έγινε πραγματικότητα και μπόρεσε να γνωρίσει τον σταρ της Barcelona.
Το ερασιτεχνικό βίντεο, που είχε τραβήξει ο πατέρας της, Kelly, έδειχνε την Alleke να αναριωτέται δακρυσμένη «πού είναι ο Xavi;», αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλές στο Youtube, κάνοντας πάρα πολλούς να συγκινηθούν. Η ανά, την έκανε πασίγνωστη όταν ο πατέρας της, . Έτσι, με αφορμή την απονομή του πρώτου βραβείου »Premi Catalunya de l’Esport» στον Xavi, το καταλανικό τηλεοπτικό δίκτυο TV3 κάλεσε στο στούντιο την 4χρονη Ολλανδέζα, ώστε να δει από κοντά το ίνδαλμά της. Ο 30χρονος άσος της Barcelona πρόσφερε μία υπογεγραμμένη φανέλα της ομάδας του στη μικρότερη θαυμάστριά του, που έμεινε άφωνη από τη χαρά…

Δείτε το βίντεο με την συνάντηση της Alleke και του Xavi στο στούντιο του σταθμού TV3:



Link: http://www.sportena.com/2010/12/otan-h-mikrh-alleke-synanthse-ton-xavi-video/

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Έχει βάση


Ενώ όλοι περίμεναν την τιμωρία του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια των οπαδών του στην Τρίπολη, μετά την γνωστοποίηση της τιμωρίας για μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο, ήρθε η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να ξενίσει πολλούς. Aπόσπασμα της ανακοίνωσης είναι το παρακάτω.

"Θεωρούμε πως αντίκειται σε κάθε λογική όχι το ότι τιμωρούμαστε, αλλά απλώς και μόνο το γεγονός ότι καλούμαστε να απολογηθούμε για γεγονότα που συνέβησαν μετά από αγώνα ο οποίος διεξήχθη σε έδρα άλλης ομάδας, την οποία δεν έχουμε καμιά δικαιοδοσία ή δυνατότητα να περιφρουρήσουμε κατά οποιονδήποτε τρόπο.

Πολύ δε περισσότερο όταν δεν έχουμε ζητήσει και συνεπώς δεν έχουμε λάβει εισιτήρια για τον εν λόγω αγώνα, αλλά και έχουμε με κάθε μέσο αποσαφηνίσει ότι η οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων απαγορεύεται και η πρόσβαση στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο θα αποτραπεί. Δηλαδή, άλλος προμηθεύει τα εισιτήρια, άλλος επιτρέπει την είσοδο φιλάθλων στο γήπεδο, άλλος έχει την ευθύνη διασφάλισης της τάξης κι άλλος στο τέλος καλείται να πληρώσει το λογαριασμό!

Από τα παραπάνω προκύπτει σαφώς ότι η δυνατότητα παρέμβασής μας στα γεγονότα ήταν μηδενική, όπως θα έπρεπε κατά συνέπεια να είναι και η ευθύνη μας."




Κι όμως η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟ έχει κάποια βάση. Σε μια τέτοια περίσταση δηλαδή όπως αυτή της Τρίπολης όπου τα χέρια της φιλοξενούμενης ομάδας είναι κυριολεκτικά δεμένα και δεν μπορεί να κάνει τίποτα, ίσως η αντιμετώπιση των θεσμικών οργάνων θα πρέπει να είναι διαφορετική. Όταν δηλαδή η ΠΑΕ λέει ότι "δεν θέλω εισιτήρια και παρακαλώ τους φίλους της ομάδας να μην έρθουν στον αγώνα" είναι λίγο παράλογο να την χρεώνεις για τις φασαρίες που έγιναν. Οι φίλαθλοι λογω της αγάπης τους για την ομάδα θα την ακολουθήσουν παρά τις όποιες απαγορέυσεις. Είναι πολύ δύσκολο να τους ελέγξεις λοιπόν. Διότι μιλάμε για μία ομάδα του μεγέθους του Παναθηναϊκού και όχι για μία μικρομεσαία.



Μία κάπως λογίκη τιμωρία θα μπορούσε να είναι αυτή που επιβάλλεται τελευταία από τον κ. Μπιτσαξή, η απαγόρευση δηλαδή των μετακινήσεων στους οπαδούς. Με τη λογική ίσως ότι εάν οι οπαδοί θέλουν, μπορούν να περιφρουρήσουν τον κόσμο τους και να σταματήσουν τα επεισόδια. Τιμωρείς δηλαδή απευθείας αυτούς που έκαναν τη ζημιά και όχι αυτούς που δεν φταίνε, δηλαδή τις ομάδες. Από αυτή τη σκοπιά και μόνο φαίνεται λογική μια τετοια απόφαση γιατί και αυτή έχει τα λάθη της, αφού φίλαθλοι μιας ομάδας δεν είναι μόνο οι οργανωμένοι οπαδοί αλλά και γενικότερα είναι ελαφρώς "φασιστικό" να απαγορεύεις στον καθέναν να πάει μια εκδρομή με το αυτοκινητό του και να παρακολουθήσει ένα αθλητικό γεγονός. Τι ποιο υγειές δηλαδή...



Η λογική λοιπόν του "τιμωρώ τις ομάδες γιατί αυτές συντηρούν τους ιδιωτικούς στρατούς κτλ κτλ..." είναι τουλάχιστον γραφική και υποκριτική πλέον. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης δηλαδή, αν ήταν έτσι, θα είχαν παρατήσει όλοι τις δουλειές τους για να τρέχουν στα γήπεδα και να πληρώνονται. Όχι ότι οπαδοί ομάδων δεν έχουν χειραγωγηθεί από προέδρους... αλλά αυτό απέχει πολύ από αυτό που συμβαίνει τώρα. Τιμωρείται δηλαδή ο Παναθηναϊκός για τα επεισόδια στον αγώνα της Τρίπολης με ποια αιτιολογία ακριβως;;;



Ξέρουμε... Mε τη λογική "ας αποποιηθούμε εμείς σαν κράτος όλες τις ευθύνες που μας αναλογούν" (δηλαδή, που να τρέχει τώρα η αστυνομία στην Τρίπολη, ή στις Σέρρες, ή στα Γιάννινα να διατηρήσει την τάξη...), θα τα χρεώσουμε όλα στις ομαδες. Όπως πάντα...

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.


ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΟΡΕΣ ΑΠΟ
ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ 25000 ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.


ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ.Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Γ.Γ. ΟΗΕ...


ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΟΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΧ Ο φιλαθλος ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ(???)
ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ...


ΑΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΣΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ...


ΕΠΙΣΗΣ Η ΙΔΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ (????)


ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΑ?


ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΤΙ
ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ?


Α.Κ.Μ.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία, αλλά παρακαλούμε να στέλνετε τα σχόλιά σας, γραμμένα με μικρούς χαρακτήρες και όχι κεφαλαίους.

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Πολύ πρωτότυπο!

Που το 'χουμε ξανακούσει αυτό που είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που το 'χουμε ξανακούσει... Σπάμε το κεφάλι μας αλλά δε μας έρχεται! Καμιά βοήθεια;

Πώς ο Mourinho έφαγε το… κεφάλι του στην Zaragoza (video)

Δείτε το βίντεο με τα καμώματα του Jose Mourinho στο γήπεδο της Zaragoza:



Link: http://www.sportena.com/2010/12/pws-o-mourinho-efage-to-kefali-toy-sthn-zaragoza-video/

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Θυμίζει Γιουβέντους απ' τα παλιά!

Με χρυσό σκόρερ τον Μίλος Κράσιτς στο 94' η Γιουβέντους επικράτησε με 2-1 στο Ολίμπικο του Τορίνο της Λάτσιο. Ο Σισοκό βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον δεξιό εξτρέμ της Μεγάλης Κυρίας, αυτός μπήκε σαν βέλος μέσα στην περιοχή των λατσιάλι και με τη βοήθεια του φοβερού και τρομερού μέχρι τότε Μουσλέρα έγραψε το τελικό 2-1. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει το ντέρμπι πολύ νωρίτερα, όμως ο keeper της Λάτσιο και τα δοκάρια του κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το 94ο λεπτό. Μέχρι δηλαδή να μιλήσει ο Κράσιτς! Και μπορεί οι τελευταίες δηλώσεις του Ανιέλι του νεώτερου να ξεκαθαρίζουν πως η Γιουβέντους "είναι μία διαλυμένη ομάδα και προσπαθεί να βρει το δρόμο της" αλλά επίσης για την ώρα διαψεύδουν και όσους την είχαν ξεγραμμένη πριν αρχίσει το φετινό σκουντέτο. Το 1-0 είχε κάνει από νωρίς ο Κιελίνι, ενώ για τη Λάτσιο είχε ισοφαρίσει στο 14' ο Ζαράτε.

Πειράγματα στην Sara Carbonero σε ραδιοφωνικά βραβεία (video)

Η σχέση της Sara Carbonero με τον τερματοφύλακα της Real Madrid, Iker Casillas, αποτελεί μια μόνιμη αφορμή για πειράγματα σε βάρος της πανέμορφης Ισπανίδας δημοσιογράφου, πράγμα που αποδείχθηκε και στην τελετή απονομής των ετήσιων βραβείων του μουσικού ραδιοφωνικού σταθμού «40 Principales», στο στάδιο Palacio De Los Deportes της Μαδρίτης.
Στην συγκεκριμένη εκδήλωση, η Sara Carbonero είχε ρόλο παρουσιάστριας από κοινού με έναν άλλο διάσημο Ισπανό αθλητικό συντάκτη, τον ραδιοφωνικό παραγωγό Jose Ramon De La Morena, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να αστειευτεί σε βάρος της εντυπωσιακής συμπαρουσιάστριάς του. Την στιγμή που άνοιγε το φάκελο για να ανακοινώσει το νικητή στην κατηγορία «Καλύτερος latin καλλιτέχνης εκτός Ισπανίας», ο De La Morena είπε «νικητής είναι… ο Iker Casillas!», υπονοώντας ότι το πραγματικό «έπαθλο» είναι η ίδια η Sara! Εκείνη, πάντως, αντέδρασε με… ξινίλα στο «κρύο» αστείο του συναδέλφου της και φρόντισε να στρέψει αμέσως αλλού την συζήτηση…

sportena.com

Η Valeria Degenaro «γδύθηκε» για χάρη της Independiente! (video)

Η κατάκτηση του Copa Sudamericana από την Independiente της Αργεντινής, έκανε τους οπαδούς της να θέλουν να βγουν στους δρόμους γυμνοί για να πανηγυρίσουν. Ανάμεσά τους, και η εντυπωσιακή Valeria Degenaro, η οποία έμεινε με το μαγιό, επιδεικνύοντας τα πλούσια προσόντα της σε μια ειδική φωτογράφηση για τους οπαδούς της «Rojo»…
Η χυμώδης Valeria μεταμφιέστηκε σε σέξι «διαβολάκι» και φωτογραφήθηκε για την ειδική έκδοση της αργεντίνικης εφημερίδας «Ole» για την κατάκτηση του Copa Sudamericana. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, αν και σε σύγκριση με προηγούμενες φωτογραφήσεις της η σέξι Αργεντίνα φορούσε μάλλον πολλά ρούχα αυτή τη φορά…

Δείτε το backstage video από τη φωτογράφηση της Valeria Degenaro για την «Ole» και για χάρη των οπαδών της Independiente:



Link: http://www.sportena.com/2010/12/h-xymwdhs-valeria-degenaro-gdythike-gia-xarh-ths-independiente-video/

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Τεχνική φαγώματος...



Μία η σπόντα της ανακοίνωσης-ομιλίας του Β. Μαρινάκη στο Ρέντη μετά το ματς με την ΑΕΚ, περί απαιτήσεων από τους καλοπληρωμένους ηγέτες, μία η δημοσκόπηση του gavros.gr σχετικά με το ερυθρόλευκο περιβραχιόνιο, δεν τον βλέπουμε καλά τον Ντούντου στο Λιμάνι... Πάντως υπάρχει και μία πιο εύκολη λύση. Η άμεση επικοινωνία με τον παίκτη είτε από τη διοίκηση, είτε από τον προπονητή του. Από τη στιγμή δηλαδή που οι εμφανίσεις του είναι κάτω του μετρίου σε αρκετά παιχνίδια. Εκτός αν απλά θέλουν να του σπάσουν τα νεύρα. Αν δε συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε μιλάμε για μία πολύ καλή και επαγγελματική τεχνική φαγώματος!

Τέλος ο Μήτρογλου

Βρες ομάδα να φύγεις διεμύνησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στον Κώστα Μήτρογλου, μετά την "μανούρα" που έκανε ο τελευταίος γιατί βρέθηκε εκτός αποστολής από τον αγώνα με τον Ατρόμητο. Αν και η ΠΑΕ έχει την ίδια άποψη με τον κόουτς τότε είναι πολύ πιθανό ο παίκτης να γίνει κάτοικος Ν. Σμύρνης ή ακόμα και Θεσσαλονίκης μέσα στις γιορτές.


Πάντως καλά του έκατσε του Ερνέστο η γκρίνια του Μήτρογλου. Τον ξαπόστειλε. Σε αντίθεση με τον Ρόμενταλ που ακόμα δεν έχει δώσει πολλά δικαιώματα. Μέχρι και δεξί μπακ τον βάζει στα οικογενειακά διπλά ο Ισπανός τον Δανό. Αλλά ο δεξιός χαφ του ΟΣΦΠ εκεί, τίποτα. Ακόμα...

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ο David Seaman έπιασε μπάλα από ύψος 102,5 μέτρων! (video)

Το παγκόσμιο ρεκόρ μπλοκαρίσματος μπάλας που πέφτει από μεγάλο ύψος κατέρριψε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας David Seaman, ο οποίος έπιασε μια μπάλα που έπεσε από ύψος 102,5 μέτρων, καταφέρνοντας να μπει έτσι στο Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness.
Ο πρώην διεθνής Άγγλος τερματοφύλακας, καθώς και ο περιστασιακός παίκτης του ράγκμπι Gavin Henson, έδωσαν ραντεβού έξω από το θρυλικό στάδιο Wembley στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας της σοκολατοβιομηχανίας Cadbury, με στόχο να καταρρίψουν το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ μπλοκαρίσματος, που ήταν από ύψος 100 μέτρων.
Με τη βοήθεια ενός γερανού, που έριχνε τις μπάλες, ο Seaman και ο παρτενέρ του κατάφεραν να φέρουν την αποστολή σε πέρας, προκαλώντας παράλληλα γέλιο με τα καμώματά τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο και καμαρώστε τους νέους κατόχους του Ρεκόρ Guinness:



Link: http://www.sportena.com/2010/12/o-david-seaman-epiase-mpala-apo-ypsos-102-5-metron-video/

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Ελεεινός των Πάντων!



Δεν υπάρχει χειρότερο πράμα απο το να ανασύρεις άσχημες στιγμές απο το παρελθόν και να σου έρχεται στο στόμα εκείνη η ίδια γεύση του μένους. Ειδικά όταν είναι στιγμές που έχεις αδικηθεί κατάφωρα και δε μπορείς να βρείς το δίκιο σου. Δεν έχεις τον τρόπο να προσδώσεις δικαιοσύνη στο βαθμό που θέλεις. Στον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει εκείνη η δικλείδα ασφαλείας που θα επιφέρει τις σωστές αναλογίες.

Παράδειγμα εκείνο το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη την αγωνιστική χρονιά 2007-08 και ενώ ο ΑΡΗΣ ήταν ισόπαλος με τον έφηβο του Πειραιά, σαν απο μηχανής Θεός ο διαιτητής έδωσε ένα πέναλτι εις βάρος της ομάδος μας σε φοβερή βουτιά του αντίπαλου επιθετικού. Μια βουτιά η οποία αν είχε γίνει σε κάποια πισίνα η σε κάποιο καλομβητήριο, τώρα θα μιλούσαμε για το πρώτο χρυσό της χώρας μας σε τέτοιο αγώνισμα. Φυσικά όμως ο διαιτητής ακολούθησε την πεπατημένη οδό για την απόδοση της "δικής" τους δικαιοσύνης. Μιας δικαιοσύνης κομμένης και ραμμένης στα δικά τους μέτρα, της αθλιότητος και της σαπίλας που τους αντιπροσωπεύει.

Μια σύντομη αναδρομή στην προϊστορία των αγώνων αναμεταξύ του Θεού του Πολέμου και της ομάδας του Πειραιά θα σας δώσει όλες τις απαντήσεις. Δε θα σταματά το μέτρημα φάσεων και η σημείωση αδικιών που έχουν διαπραχθεί εις βάρος της αγαπημένης μας ομάδος. Ο κατάλογος μακρύς και οι εγκληματίες αναρίθμητοι. Πόσες φορές σκοράρισε απο την άσπρη βούλα και κέρδισε τα παιχνίδια η συγκεκριμένη ομάδα? Με αντικανονικά γκολ οφσάϊντ, δύο μάλιστα στο ίδιο παιχνίδι απο τον ίδιο ποδοσφαιριστή που εκτελούσε τα πέτσινα πέναλτι. Με διαιτητές να συμβουλεύουν - προειδοποιούν τους εκάστοτε προπονητές να κάνουν αλλαγή συγκεκριμένο παίκτη γιατί θα "αναγκαστούν" να του βγάλουν δεύτερη κίτρινη κάρτα? Να εθελοτυφλούν σε πέναλτι - μαρς και μαρκαρίσματα για κόκκινη κάρτα, πάντα εις βάρος της ομάδας μας.

Επανέρχομαι στην αρχική κουβέντα για την άσχημη ανάμνηση, θα ήθελα να σημειώσω ότι υπαίτιος αυτής της σκέψης δεν είναι άλλος απο τον ίδιο τον εγκληματία. Αφορμή ήταν η εκδίκαση της μήνυσης που ειχε τολμήσει να κάνει ο θρασύτατος "σφάχτης" εκείνου του αγώνα, ο λεγόμενος και διαιτητής Ηλίας Μαζαράκος. Είχε το τεράστιο και τρισάθλιο θράσος να μηνύσει τον δημοσιογράφο του ΑΡΗ, και τωρινό εκπρόσωπο τύπου της ομάδας ποδοσφαίρου, για το ότι είχε γράψει σε εφημερίδα της πόλης να δηλώσει κώλυμα λόγω του ότι είναι οπαδός του αντιπάλου και μάλιστα υπήρχε και επισυναπτώμενη φωτογραφία - ντοκουμέντο με τον μηνυτή να φορά ερυθρόλευκο σαρίκι.

Σήμερα εκδικάστηκε η υπόθεσηκαι αποδείκτηκε περίτρανα το πόσο γλοιώδης και ελεεινός ήταν και παραμένει ο θρασύτατος μηνυτής. Αθωώθηκε ο δημοσιογράφος που κάλυπτε το ρεπορτάζ του ΑΡΗ και μάλιστα έγινε και κάτι αξιοσημείωτο. Ερωτήθει απο τον δικαστή ο κατήγορος αν είναι οπαδός της ομάδος του Πειραιά και εκείνος αποκρίθη με πλήρη απάθεια και αυτογνωσία, "μπορεί και να μαι". Η ξεφτίλα και η κατάντια του ανθρωπίνου είδους σε μία και μόνο φράση. Ευχαριστούμε πολύ ρε Μαζαράκο, μας έκανες να ανθεωρήσουμε για όλες εκείνες τις βρισιές που είχαμε εκστομίσει εναντίον σου εκείνο το βράδυ, έπρεπε να πούμε ακόμα περισσότερα και να μη μετανιώσουμε στιγμή για όλα τα άσχημα που σκεφτήκαμε για σένα.

Συνέχισε να ζεις στην αφάνεια σου μικρέ και αποτυχημένε λεχρίτη. Κατάφερες να κερδίσεις το δεκάλεπτο δημοσιότητος σου με το σίχαμα της παρουσίας σου σε εκείνο το σφύριγμα της ντροπής. Μπορείς να αποσυρθείς στο χαμό της λήθης τώρα και να σκεπαστείς απο τους εφιάλτες που σε κατατρέχουν στα όνειρα σου. Αρκετά ασχοληθήκαμε μαζί σου και σήμερα μετά απο εκείνο το βράδυ, τραβάμε το καζανάκι και σε στέλνουμε πίσω απο κει που ήρθες....

ΕΚΑΝΕΣ ΥΠΕΡΤΑΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΟΝΟΣ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙΣ
ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΗΜΕΡΑ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
ΕΓΙΝΕΣ ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ



http://arismania.com/portal/wordpress/kkoulgr/2010/12/08/%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD/

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ...

Μπορεί να βρέξει, μπορεί και όχι. Μπορεί να βγάλει ήλιο μπορεί και όχι. Μπορεί μπει το πέναλτι μπορεί και όχι. Μπορεί να είμαι Ολυμπιακός μπορεί και όχι... Τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας και θα ακούσουν τα αυτάκια μας στη χώρα αυτή... Από τα ρεπορτάζ:


«Δεν ήταν πέναλτι αυτό που σφύριξα, έκανα λάθος», δήλωσε ο γνωστός διαιτητής αναφερόμενος στη «βουτιά» του Ντάρκο Κοβάσεβιτς στον αγώνα των Ερυθρολεύκων με την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο Καραϊσκάκη, που τελείωσε 1-0 υπέρ των γηπεδούχων με αυτό το πέναλτι.


Ο Ηλίας Μαζαράκος είχε καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά της εφημερίδας ΜΕΤΡΟΣΠΟΡΤ για δημοσίευμα στο οποίο υπήρχε φωτογραφία του με κόκκινο σαρίκι του Ολυμπιακού και για αυτά που έγραφε η εφημερίδα σχετικά με την τότε διαιτησία του: «Εφόσον είσαι φίλος του Ολυμπιακού, θα έπρεπε να δηλώσεις κώλυμα από τους αγώνες της αγαπημένης σου ομάδας, έστω και σε νεαρή ηλικία».


Μάλιστα, σε ερώτηση του ποινικολόγου Δημήτρη Τσάκου για το αν είναι Ολυμπιακός, απάντησε «μπορεί και να είμαι…», αφήνοντας άναυδους όλους τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα του δικαστηρίου. Η δικαστής, που φαινόταν να μη γνωρίζει πολλά για τα του ποδοσφαίρου αναρωτήθηκε «Τι σημαίνει μπορεί να είστε Ολυμπιακός; Είστε ή δεν είστε;». Ο Μαζαράκος απάντησε: «Μπορεί και να είμαι, μπορεί και να μην είμαι» και η δικαστής εξερράγη: «Είναι σοβαρά πράγματα να τα λέτε αυτά ενώπιον του δικαστηρίου;»


Αμέ, πως δεν είναι σοβαρά πράγματα; Μια χαρά σοβαρά πράγματα είναι αυτά. Και αν η δικαστής γνώριζε και από ποδόσφαιρο δε θα της φαινόταν καθόλου παράξενη μία απάντηση του στυλ "μπορεί ναι μπορεί και όχι"! Μπορεί κάποτε να μας πουν και μ.....ες, μπορεί και όχι...!


Του χρόνου!


Τέλος για φέτος η Ευρώπη για τον Παναθηναϊκό. Μία πολύ κακή πορεία με αρνητική συγκομιδή και κακές εμφανίσεις. Τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού φέτος στον όμιλο χωρίζονται θα λέγαμε σε 3 κατηγορίες. Πρώτη κατηγορία, οι δύο αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα. Κανονικά δεν επιδέχονται κριτικής, όμως να αναφέρουμε, πως εκτός του ότι οι πράσινοι κληρώθηκαν με την Μπαρτσελόνα, είχαν κι άλλη ατυχία. Να παίξουν το πρώτο παιχνίδι των ομίλων μέσα στη Βαρκελώνη και μάλιστα σε ένα παιχνίδι όπου οι Καταλανοί μπήκαν μέσα στο γήπεδο για να κλείσουν –εκτός από το τρίποντο- και τα στόματα των εγχώριων επικριτών τους για την προ τριών ημερών ήττα από μία κάποια Χέρκουλες μέσα στο Καμπ Νου! Στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ η «γκαντεμιά» έχει να κάνει με το ότι αν και ακολουθούσε το «κλάσικο» η Μπάρτσα δεν είχε την πολυτέλεια να έρθει στην Αθήνα με «τα δεύτερα» καθώς το θέμα πρωτιάς στον όμιλο ήταν ακόμα ανοιχτό… Δεύτερη κατηγορία είναι οι αγώνες με τη Ρούμπιν Καζάν. Στους αγώνες με τους πρωταθλητές Ρωσίας το Τριφύλλι παρουσιάστηκε αρκετά φοβισμένο και από την εικόνα πάντα, και των δύο παιχνιδιών κρίνουμε πως θα μπορούσε να τα είχε χτυπήσει περισσότερο. Αν εξαιρέσουμε το τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού στην Αθήνα, οι δύο αυτοί αγώνες ήταν …φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη! Η τρίτη κατηγορία είναι αυτά τα παιχνίδια με την Κοπεγχάγη. Το ματς του ΟΑΚΑ ήταν μία τραγωδία. Ήττα με κάτω τα χέρια από τους πράσινους και απογοητευτική εμφάνιση. Το δεύτερο παιχνίδι με τους Δανούς, το χθεσινοβραδινό, δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για τους πράσινους. Παρά μόνο για τον καινούριο προπονητή που δοκίμασε κάποια πράγματα αλλά και για τους Λέτο και Νίνη που πραγματικά μας θύμισαν λίγο τον …κανονικό Παναθηναϊκό. Και όχι αυτή την εικόνα που παρουσιάζει το Τριφύλλι το τελευταίο διάστημα.


Όταν όλοι έκαναν λόγο για το πιο πλήρες ρόστερ όλων των εποχών, το καλοκαίρι, ακόμα και μετά τα φιλικά της Αμερικής, το Χορτάρι έγραφε για «αυτογκόλ» και «εγκλήματα» κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας του ΠΑΟ με αποκορύφωμα το φιλικό με τη Τζένοα στο ΟΑΚΑ. Πλέον έχει γίνει κοινός τόπος η αναφορά όλων για τον σπουδαίο χαμένο χρόνο το τρίμηνο της διοικητικής αστάθειας στα των πρασίνων. Κάτι που πλήρωσε η ομάδα στην Ευρώπη και απομένει να δούμε αν θα γίνει κάτι τέτοιο και στην Ελλάδα. Αν και με αυτά και μ’ αυτά οι πράσινοι είναι πρώτοι! Που να έπαιζαν και μπάλα δηλαδή. Ένα ακόμα θέμα είναι το Μουντιάλ αλλά και οι τραυματισμοί. Πολλές ομάδες στην Ευρώπη που είχαν αρκετούς Μουντιαλικούς δείχνουν ένα κακό πρόσωπο φέτος στις υποχρεώσεις τους. Με εξαίρεση την Μπαρτσελόνα. Μία εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Οι τραυματισμοί άφησαν πίσω τους Λέτο Νίνη και Γκοβού (αν και ο Γάλλος άφησε και μόνος του τον εαυτό του πίσω), εκτός τριών εβδομάδων τον Μπουμσόνγκ αλλά και υποψήφιους προς κατάρρευση τους Κατσουράνη και Καραγκούνη. Θα σταθούμε λίγο στον Μπουμσόνγκ. Αν και δεν ήταν το πρώτο όνομα της λίστας Νιόπλια για το κέντρο της άμυνας, ο Γάλλος έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις για τον Παναθηναϊκό και αναρωτιόμαστε πόσα προβλήματα θα είχαν λυθεί αν το Τριφύλλι είχε αποκτήσει και κάποιον ισάξιο ή και καλύτερο του «Μπουμ» για το κέντρο της άμυνας…


Ο Ιανουάριος πλησιάζει και σε λίγο καιρό ο νέος προπονητής θα έχει ετοιμάσει και τις εισηγήσεις τους για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Δε γνωρίζουμε ούτε αν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ζητήσει παίκτες, ούτε αν αυτοί θα αποκτηθούν. Αλλά πιστεύουμε πως με την επιστροφή των τραυματιών και με την πιο χαλαρή πλέον ροή αγώνων το Τριφύλλι δεν μπορεί να δείξει χειρότερο πρόσωπο από αυτό που παρουσίασε μέχρι τώρα.


Πάντως, κλείνοντας, να πούμε πως αυτό που ξεχωρίζει τον Παναθηναϊκό και την ιδεολογία του κόσμου του από τις ελληνικές ομάδες, είναι η προσμονή του να ξαναζήσει μέρες 1971. Αυτός λογικά είναι και ο στόχος της νέας διοίκησης και πάνω σε αυτό το πλάνο θα πρέπει να κινηθούν όλοι στον Παναθηναϊκό. Το έχουμε ξαναγράψει. Μέγα λάθος του Ολυμπιακού τόσα χρόνια να ξεκινάει κάθε χρονιά με τόσα λεφτά από το Τσάμπιονς Λιγκ και να μην επενδύει. Σε εποχές μάλιστα πολύ πιο "εύκολες" οικονομικά από τη σημερινή. Θα είναι καταστροφικό αν οι πράσινοι δεν παραδειγματιστούν από αυτό το τόσο πρόσφατο και ενδεικτικό γεγονός. Το "πρώτος στο χωριό και τελευταίος στην πόλη" πόνεσε πολύ τον ΟΣΦΠ. Έφερε ήττες και αποκλεισμούς σκέτη παρωδία. Τραγικές πορείες στην Ευρώπη. Το να φτιάχνει κάποια ομάδα, ρόστερ για πρωτάθλημα -και οτιδήποτε τέλος πάντων άλλο για να το πετύχει- δεν της εγγυάται σε καμία περίπτωση την Ευρωπαϊκή επιτυχία. Πόσο μάλλον την καταξίωση. Το να φτιάχνεις ομάδα για να πετύχεις κάτι στην Ευρώπη, δεν μπορεί να μη σου δώσει και το πρωτάθλημα. Δε γίνεται. Ή μάλλον γίνεται, το έχουμε δει στη χώρα μας, αλλά τέλος πάντων.


Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ατάκες Νικολακόπουλου!


Λάβρος ήταν το απόγευμα στην καθιερωμένη επικοινωνία με τον Γ. Καραλή ο Κώστας Νικολακόπουλος, ρεπόρτερ του ΟΣΦΠ. Και τι δεν είπε το στόμα του. Δύο ατάκες όμως θα προκαλέσουν συζήτηση.

Πρώτη ατάκα, σε ερώτηση του Καραλή γιατι αν ο Βαλβέρδε θα ζητήσει μεταγραφές τον Γενάρη και κυρίως στη θέση του αμυντικού μέσου, όπου και πονάει η ομάδα: "Εγώ αν ήμουν Βαλβέρδε και είχα ζητήσει για χαφ τον Αύγουστο τον Ουρτάδο, δε θα πήγαινα στον Μαρινάκη να του πω οτι θέλω αμυντικό μέσο τον Ιανουάριο. Θα ντρεπόμουνα!"

Και δεύτερη ατάκα είχε να κάνει με τον Ντούντου και τον ...Κουμορτζί! "Δε νομίζω να κινηθεί για τον μέσο του Πανιωνίου ο Ολυμπιακός. Είναι ίδια πάστα με τον Ντούντου, ίδια χαρακτηριστικά. Βέβαια ο Κουμορτζί είναι καλός παίκτης!"

Τι σχόλιο να κάνουμε εμείς μετά, τα είπε όλα ο ρεπόρτερ "Νικολακό"...

Ποδοσφαιριστές της Φλουμινένσε καταβρέχουν τον προπονητή τους στη συνέντευξη Τύπου (βίντεο)

H Fluminense κατέκτησε μετά από 26 ολόκληρα χρόνια το πρωτάθλημα στη Βραζιλία, αφήνοντας πίσω της Corinthians και Cruzeiro. Σημαντική συνεισφορά στη μεγάλη αυτή επιτυχία είχε ο προπονητής της ομάδας, Muryci Ramalho, στον οποίον οι ποδοσφαιριστές του έδειξαν την εκτίμησή τους και την αναγνώριση του έργου του με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Ο έμπειρος τεχνικός έκανε δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της Flu απέναντι στην Guarani, η οποία χάρισε τον τίτλο στην ομάδα του. Οι παίκτες του εισέβαλαν στην αίθουσα ημίγυμνοι κρατώντας κουβάδες με νερό, με τους οποίους κατέβρεξαν τον Muricy, ο οποίος τους κοιτούσε αποσβολωμένος.



link: http://www.sportena.com/2010/12/podosfairistes-ths-fluminense-katavrexoun-ton-muryci-ramalho-sth-synenteuxh-typou-video/

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Το video με τις αποκαλύψεις του Rivaldo για το «παράνομο» πριμ που είχε τάξει ο Ολυμπιακός στη La Coruna!

Σε αποκαλύψεις που μπορεί να βάλουν σε μπελάδες τον Ολυμπιακό προχώρησε ο Rivaldo , ο οποίος εξιστόρησε στη βραζιλιάνικη ιστοσελίδα “Lancenet” μια άγνωστη ιστορία από την σεζόν 2004-2005, την πρώτη του στην Ελλάδα: Ο Βραζιλιάνος σταρ αποκάλυψε μπροστά στην κάμερα ότι πριν από την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League, τηλεφώνησε σ’ έναν φίλο και πρώην συμπαίκτη του στη βαθμολογικά αδιάφορη Deportivo La Coruna, προσφέροντάς του χρήματα προκειμένου να κερδίσουν εκτός έδρας τη Monaco. Εφόσον συνέβαινε κάτι τέτοιο, οι «ερυθρόλευκοι» θα εξασφάλιζαν την πρόκριση ακόμα κι αν έχαναν στο δικό τους παιχνίδι, ως φιλοξενούμενοι της Liverpool.
Τελικά τα πράγματα πήγαν ανάποδα για τους Πειραιώτες, που αποκλείστηκαν χάνοντας με 3-1 στο «Anfield», την ώρα που η La Coruna γνώριζε συντριβή με 5-0 στο Μόντε Κάρλο, παρά την υπόσχεση του Ολυμπιακού για πριμ…

«Υπήρξε μια ομάδα μου, που έδινε χρήματα για έναν εκτός έδρας αγώνα για το Champions League. Χρειάστηκε να τηλεφωνήσω σ’ένα φίλο μου και να του πω ότι «η ομάδα μου προσφέρει τόσα για να νικήσετε…». Τελικά όμως έχασαν και μάλιστα με πολλά γκολ! Μερικές φορές τα πράγματα δεν γίνονται όπως τα θέλεις. Οι αντίπαλοι έχουν περισσότερη ποιότητα και κερδίζουν», λέει χαρακτηριστικά ο Rivaldo στο σχετικό video, ενώ στο συνοδευτικό δημοσίευμα της βραζιλιάνικης ιστοσελίδας φιλοξενούνται δηλώσεις του ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες:

«Αφού είχα αγωνιστεί στο παρελθόν και στη La Coruna, τηλεφώνησα σε έναν ποδοσφαιριστή που έπαιζε εκεί και του είπα ότι η ομάδα μου θα τους πρόσφερε λεφτά αν κέρδιζαν τη Monaco. Αν αυτό συνέβαινε, αυτομάτως θα προκρινόμασταν. Τελικά όμως, αυτό δεν συνέβη. Πιστεύω ότι το να δώσεις χρήματα σε μια άλλη ομάδα για να νικήσει, δεν είναι πρόβλημα. Αυτό που δεν γίνεται είναι να δώσεις λεφτά σε κάποιον για να χάσει. Αυτό δεν θα το έκανα ποτέ».

Η αποκάλυψη αυτή, πάντως, μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατες κυρώσεις για τον Ολυμπιακό έστω και με καθυστέρηση τόσων ετών, αφού η UEFA δεν επιτρέπει τη χορήγηση πριμ νίκης σε τρίτες ομάδες και θεωρεί ότι πρόκειται για μορφή δωροδοκίας! Οι «βαλίτσες» με τα χρήματα προς βαθμολογικά αδιάφορες ομάδες αποτελούν συνήθη πρακτική στην Ευρώπη και σε κάποιες χώρες (όπως στην Ισπανία) δεν απαγορεύονται, αλλά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι αλλιώς…


Δείτε τo υποτιτλισμένο video με την εξομολόγηση του Rivaldo:



Link: http://www.sportena.com/2010/12/to-video-me-tis-apokalypseis-toy-rivaldo-gia-to-paranomo-prim-poy-eihe-taxei-o-olympiakos-sth-la-coruna/

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Κάνε το καλό...



...και ρίξτο στο γιαλό, λέει ο λαός. Και δίκιο έχει. Ή αλλιώς αυτή η διδακτική ιστοριούλα με αυτόν που έδωσε στον άστεγο ένα ζευγάρι παπούτσια και κάθε μέρα περνούσε για να τον ρωτήσει αν του αρέσουν τα παπούτσια και αν του προσφέρουν ζεστασιά. Μα κάθε μέρα όμως, μέχρι που ο άστεγος αγανάκτησε και του τα πέταξε στα μούτρα. Κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό λοιπόν λέει ο θυμόσοφος λαός. Το έκανες που το έκανες, είδε που είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση, ε μην ξοδεύεις και μισή εφημερίδα για να το μάθει και ο πιο άσχετος με τα δρώμενα. Άσε να το πουν οι άλλοι βρε παιδί μου...

Τι τρέχει με τον Όλοφ;



Κάτι τρέχει με τον Όλοφ Μέλμπεργκ στο Λιμάνι. Μία μέρα πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, ο γιατρός της ομάδας έκρινε πως ο Σουηδός αμυντικός είναι έτοιμος για να αγωνιστεί. Ο ίδιος ο παίκτης όμως σε αντιπαράθεση που είχε με τον Βαλβέρδε επέμεινε πως φοβάται να αγωνιστεί. Δύο μέρες μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο Μέλμπεργκ διαβάσαμε πως μπήκε σε κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων. Παρόλα αυτά δεν αγωνίστηκε ούτε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Και σήμερα, δύο εβδομάδες μετά, η συμμετοχή του για τον αγώνα με την Καβάλα, ακόμα παίζεται... Αν κρίνουμε και από την "επίθεση" του "Γαύρου" στο οπισθόφυλλο στον Σουηδό αμυντικό, σίγουρα κάτι τρέχει με τον Μέλμπεργκ...

Υπέρβαρο το μισό ρόστερ...


10 παίκτες με παραπάνω κιλά βρέθηκαν στις μετρήσεις στο Ρέντη... Η έλλειψη Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων και το χαλαρό αγωνιστικό πρόγραμμα φαίνεται πως χαλάρωσε κι άλλο αρκετούς παίκτες των ερυθρόλευκων, αλλά τσίτωσε τα νεύρα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Άστραψε και βρόντηξε ο Ισπανός καθώς τα θέματα απειθαρχίας, ειδικά σε ένα θέμα όπως η φυσική κατάσταση των παικτών, είναι σοβαρό παράπτωμα. Πόσο μάλλον όταν αυτό παίρνει διαστάσεις επιδημίας... Ο ρόλος του προπονητή είναι όπως όλοι γνωρίζουμε ο σημαντικότερος μέσα σε μία ομάδα. Ο προπονητής είναι το κεφάλι, ο "αρχηγός" αυτός που πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές να σέβονται και να ακολουθούν. Όμως όταν η "προεδροκεντρική" ΠΑΕ Ολυμπιακός, παρακάμπτει τον προπονητή για να κάνει διαιτητικά κηρύγματα, ή για να κόψει το ρεπό των παικτών, πως υποτίθεται πως θα να αντιδράσει ο παίκτης απέναντι στον κόουτς;...

Πολύ καλή περίπτωση


Τον Μονίζ φέρνει ο Πηλαδάκης στη Λάρισα για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ. Τον δικό της ...Τεν Κάτε θέλει η Λάρισα και ο 45άχρονος Ρικάρντο Μονίζ, γεννημένος στο Σουρινάμ, με Ολλανδική υπηκοότητα, φαίνεται να είναι ο εκλεκτός. Έχει διατελέσει για πολλά χρόνια βοηθός του Μάρτιν Γιολ στην Τότεναμ και το Αμβούργο. Για δυο μήνες υπήρξε και πρώτος προπονητής του Αμβούργου, ενώ φέτος είναι προπονητής της ομάδας νέων της Σάλτσμπουργκ.


Λάτρης της τακτικής και κυρίως της τεχνικής αλλά και της πειθαρχίας από όσα διαβάζουμε. Νέος φιλόδοξος και σίγουρα ταιριάζει γάντι με τη φιλοσοφία των ανθρώπων της Λάρισας, αλλά αποτελεί και ένα μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο αλλά και την ομάδα. Πάντως η συστατική επιστολή, μόνο θετικά στοιχεία περιλαμβάνει!

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

And the winner iiiiiiiis....

Ρωσία το 2018 και Κατάρ το 2022, οι χώρες που θα διοργανώσουν τα Παγκόσμια Κύπελλα Ποδοσφαίρου, μετά τη Βραζιλία (2014). Καλά να είμαστε να τα απολαύσουμε! Σοκ για το φαβορί, Αγγλία, αλλά και τις συνδιοργανώσεις των Ισπανία/Πορτογαλία και Ολλανδίας/Βελγίου.



Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα...



Κρύο δεν έκανε ποτέ! Που λέει και το ωραίο τραγουδάκι. Και πως να κάνει κρύο...; Την βραδιά που τα μισά και πλέον γήπεδα που παιζόταν μπάλα στο Γιουρόπα Λιγκ, ηταν στρωμένα με χιόνι, στην Ελλάδα η θερμοκρασία άγγιζε τους 20 βαθμούς! Το χιόνι έλιωσε πριν καν έρθει στη χώρα μας γιατί 22 παλικάρια σε Μαδρίτη και Σπλιτ μας ζέσταναν για τα καλά!

Χρονικά, ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ, έκανε ένα πολύ ποιοτικό αλλά και ουσιαστικό παιχνίδι απέναντι στην πολύ κακή εχθές αμυντικά Χάιντουκ. Με κορυφαίους τους Μανωλά, Σκόκο και Μπερνς επικράτησε με 1-3 της Κορατικής ομάδας και πλέον της αρκεί ακόμα και η ισοπαλία με την -σε διακοπές από εχθές- Ζενίτ στο ΟΑΚΑ για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Άρης πέτυχε έναν θρίαμβο στο "Βιθέντε ...Αρειανών"! Η ομάδα του Έκτορ Κούπερ μπήκε μέσα και από το πρώτο λεπτό έδειξε πως δεν ταξίδεψε μέχρι τη Μαδρίτη για να ολοκληρώσει το παζλ της καζούρας των φίλων της Ατλέτικο σε αυτούς της Ρεάλ! Σκόραρε στο δεύτερο λεπτό, βρέθηκε γρήγορα πίσω στο σκορ, ευτυχώς ο Κροάτης διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι στην Ατλέτικο και με περίσσια ψυχή και εκπληκτικό παιχνίδι έκανε την ανατροπή στην ανατροπή πετυχαίνοντας το επικό 2-3 επί της Ατλέτικο! Ομάδα φτιαγμένη από ατσάλι, με ντουμπλαρίσματα στην άμυνα για σεμινάριο, δεν έγινε έρμαιο του Φορλάν του Αγκουέρο και της παρέας τους, κοίταξε ξανά στα μάτια την κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ και του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ και την νίκησε. Ξανά. Τόσο απλά! Με νίκη επί της Ρόζενμποργκ την τελευταία αγωνιστική των ομίλων στο φλεγόμενο "Κλεάνθης Βικελίδης" θα σφραγίσει την πρόκριση! Μεγάλη συμπαράσταση από 2.000 φίλους του μέσα στην Ισπανία.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Πλαφόν στην ποιότητα!


Την Μπαρτσελόνα, είτε τη συμπαθείς, είτε όχι, ένα πράγμα σου απομένει μόνο πλέον. Να την παραδέχεσαι. Να παραδέχεσαι πως αυτή η ομάδα έχει βάλει ένα πλαφόν στην ποιότητα. Είναι ταβάνι, δεν πάει παραπάνω. Είναι η ομάδα και ο τρόπος παιχνιδιού που θα γραφτεί στην ιστορία και θα αφήσει το στίγμα της στην τρέχουσα αλλά και ανατέλλουσα δεκαετία. Όπως κάποτε οι «χορευτές» της Μαδρίτης, ο μεγάλος Άγιαξ του ’70, η Μίλαν στα τέλη του 80 και αρχές του 90… «Ταβάνι στο ποδόσφαιρο», «το ποδόσφαιρο τερμάτισε», «είναι τόσο τέλεια που καταντάει βαρετή». ‘Έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά. Όμως για ένα πράγμα ακόμα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στην Μπάρτσα. Στην εποχή που ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, που το αποτέλεσμα μόνο μετράει σε κάθε επίπεδο της προσωπικής και κοινωνικής συμπεριφοράς ατόμων και συνόλων, αυτή η τεράστια Μπαρτσελόνα μας δείχνει με τον πιο εμφατικό τρόπο, με το καλύτερο παράδειγμα, χωρίς καμία αμφισβήτηση πως το αποτέλεσμα μπορεί να έρθει αφενός με πολλή δουλειά, αφετέρου με πανέμορφο και θελκτικό τρόπο. Τρόπο που τον ερωτεύεσαι. Μακριά από κάθε σκοπιμότητα, οκνηρία και φυγοπονία. Gracias Barca.

Υγ. Ένας από το Xortari Team, φίλος της Ρεάλ…