Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ερώτηση

Η ΑΕΚ του "Κλεάνθης Βικελίδης" ήταν η ΑΕΚ του Χιμένεθ. Η ΑΕΚ των Βρυξελλών με την Άντερλεχτ ήταν η ΑΕΚ του Μπάγεβιτς. Η ΑΕΚ του ντέρμπι με τον ΠΑΟ ήταν η ΑΕΚ του Χιμένεθ. Άρα η σημερινή ήταν η ΑΕΚ του Μπάγεβιτς, σωστά; Έτσι πάει τουλάχιστον η σειρά...


Ούτε μέθοδο ούτε σχολή…


Στα 400 περίπου π.Χ. έζησε ο Σωκράτης. Σπουδαίος Αθηναίος Φιλόσοφος, μεγάλη φυσιογνωμία της εποχής αλλά και διαχρονική μορφή του Ελληνικού και παγκόσμιου πολιτισμού. Η περίφημη Σωκρατική Μέθοδος ήταν η διαλεκτική μέθοδος έρευνας που εξέταζε τις βασικές ηθικές έννοιες.


Στις μέρες μας ζει στην Ελλάδα ένας άλλος Σωκράτης, ο Κόκκαλης. Παράγοντας του αθλητισμού και επί χρόνια πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Τα έργα και οι ατάκες του γνωστές. Η περίφημη Σωκρατική –σύγχρονη- σχολή, είναι μία «σχολή» που άφησε το στίγμα της στον ελληνικό κοινωνικό-αθλητικό χώρο και υπάρχουν και αρκετοί μιμητές της. Μιμητές κάποιων από τις ιδεολογίες της τουλάχιστον.


Εμάς θα μας απασχολήσει ο δεύτερος Σωκράτης. Ο σύγχρονος. Και κυρίως οι μιμητές του. Η αλλαγή σελίδας που έγινε στα διοικητικά και ιδιοκτησιακά της ΠΑΕ ΟΣΦΠ αρχές του καλοκαιριού γέμισε με ελπίδες πολλούς. Κυρίως τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι έβλεπαν χρόνο με τον χρόνο πως ο Κόκκαλης είχε αρχίσει να εγκαταλείπει με ελαφρά το καράβι. Τέλος οι συνεντεύξεις Τύπου, τέλος τα «χοχοχο» στο πρόσφορο και έτοιμο να «χαχανίσει» στους ρυθμούς του προέδρου δημοσιογραφικό κοινό, τέλος οι ατάκες που έβαζαν φωτιά και έκαναν κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να αναρωτιέται αν γεννήθηκε σε λάθος χώρα, τέλος η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, πολύμηνη απουσία στο εξωτερικό και γενικά «τέλος» σε πολλά. Οπότε οι φίλοι των ερυθρόλευκων άρχισαν να χάνουν το όραμα και την ουσία που έδωσε στην φίλαθλη ζωή τους ο Σωκράτης Κόκκαλης. Τουλάχιστον αρκετοί από αυτούς. Επίσης ελπίδες γέμισαν και οι φίλαθλοι ανεξαρτήτου ομάδας ανά την Ελλάδα. Ελπίδες πως αυτό που ζήσανε τα τελευταία 15 χρόνια έπαιρνε ένα τέλος. Τέλος στην καταπάτηση πολλές φορές των θεσμών, τέλος στην «παράγκα» και γενικά τέλος μίας εποχής που έγινε νόμος το «νίκη με κάθε κόστος και τρόπο, ή εμείς ή κανείς».

Ο διάδοχος δεν ήρθε μόνος του. Και κυρίως δεν ήρθε πάνω σε άσπρο άλογο. Ήρθε μαζί με μία νέα ομάδα ανθρώπων οι οποίοι θα συνέχιζαν το έργο του προκατόχου. Αυτοί τώρα θα αναλάβουν να δώσουν ή μάλλον να ανανεώσουν το όραμα και να ρίξουν την κάθε ευθύνη μακριά από την αυλή του διαδόχου και το ανάθεμα οπουδήποτε αλλού, ανεξαρτήτου κόστους και συνέπειας. Μόνο που όταν ο Κόκκαλης έβγαινε πριν από τα ντέρμπι και έλεγε «θα νικήσουμε θα κάνουμε θα ράνουμε, γι αυτό και για κείνο» κάτι ήξερε. Είχε τους λόγους του. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και το επιτελείο του, με εκφραστή την εφημερίδα «Γαύρος» την εβδομάδα που μας πέρασε έδωσαν το στίγμα με ατάκες όπως «ποιο ντέρμπι», «ο εφιάλτης τους, θα τους κάνουμε θα τους δείξουμε, είναι ανύπαρκτοι» κτλ αναφερόμενοι στον αντίπαλο Παναθηναϊκό. Όταν ήρθε η ήττα, αντί οι εμπνευστές της αλαζονείας που διέκρινε το κόκκινο στρατόπεδο όλη την εβδομάδα να «βάλουν την ουρά στα σκέλια» όπως λέει και ο λαός και να αναλωθούν στην αγωνιστική εξέταση της ήττας, ή ακόμα και να μην αναλωθούν σε τίποτα τέλος πάντων, έστησαν ακόμα ένα έργο με πρωταγωνιστή και μπροστάρη τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ. Ένα έργο που το είδαμε μετά το Καυταντζόγλειο, μετά το Χαριλάου, το είδαμε χθες αλλά ειλικρινά δε θέλουμε να το ξαναδούμε γιατί κούρασε. Διότι πολύ απλά δεν γίνεται μία ομάδα να χάνει ένα ντέρμπι στο οποίο προηγήθηκε για 50 λεπτά, με διαιτησία που μοίρασε στα ίσα τα σπόρια και να βγαίνει πάλι να πείσει τους φιλάθλους της –γιατί η υπόλοιπη Ελλάδα μάλλον θα γελούσε αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις του κόσμου σε ραδιόφωνα και διαδίκτυο- πως έφταιξε το οτιδήποτε άλλο και κυρίως η διαιτησία για την ήττα.


Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο κ. Μαρινάκης καθώς και οι εκφραστές του νέου, ανακαινισμένου, κύματος, έχουν καταφύγει σε αυτή τη λύση. Αφού ούτε μπορούν ούτε υπάρχει περίπτωση αν κρίνουμε και από τις προθέσεις των υπολοίπων εταίρων της Λίγκας να ξαναδημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος για χτίσιμο νέας παράγκας και επικοινωνιακής πολιτικής ανάλογης της περιόδου 1997-2009. Και αν οι φίλοι του Ολυμπιακού έπρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια για να εναντιωθούν στον Σωκράτη Κόκκαλη, σε σχέση με τον κ. Μαρινάκη διακρίνουμε πως ήδη, σιγά σιγά, κάτι αρχίζει και τους ψιλοχαλάει. . Οι ατάκες «ποιο ντέρμπι, η ομαδάρα δε μασάει να πούμε» κοκ, πιο πολύ σε Μάκαρο παραπέμπουν. Διότι μέχρι στιγμής, ούτε την Σωκρατική Μέθοδο φαίνονται ικανοί να αναζητήσουν στην ΠΑΕ, ούτε και να πλησιάσουν έστω κοντά στην σύγχρονη Σωκρατική Σχολή που λέγαμε στην αρχή…


Χαλάσανε την πιάτσα....


Στην Ελλάδα ζούμε και σίγουρα κάποια πράγματα τα έχουμε -κακώς- μάθει "όπως είναι". Ένα από αυτά είναι το γεγονός πως "κλίμα τρομοκρατίας" καθώς και "τσαμπουκάδες" σε φυσούνες, αποδυτήρια και χώρο επισήμων δημιουργούν "οι άνθρωποι" της γηπεδούχου ομάδας σε βάρος του φιλοξενούμενου. Κι όμως εχθές η πολυμελής αποστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός που έπιανε από τα δημοσιογραφικά μέχρι και τα αποδυτήρια, χάλασε την πιάτσα! Απ όσα βλέπουμε στα φωτορεπορτάζ και από όσα διαβάζουμε στα sites εχθές στο ΟΑΚΑ έγιναν αρκετές ασχήμιες. Τα πράσινα ρεπορτάζ αναφέρουν χειρονομίες του Βαγγέλη Μαρινάκη και ύβρεις προς φιλάθλους (χαρακτηριστικά αναφέρεται πως ο πρόεδρος της Λίγκας έπιασε τα γεννητικά του όργανα και φώναξε "άντε γα....τε")... "Ντου" στα αποδυτήρια των διαιτητών από τον Βαγγέλη Μαρινάκη επίσης και αψιμαχίες του Τάσου Μητρόπουλου μέσα και γύρω από τη φυσούνα του Σταδίου. Άσχημα πράγματα αν αναλογιστεί κανείς πως από όσα είδαμε και διαβάσαμε η φιλοξενία της πράσινης ΠΑΕ ήταν πολύ καλή. Ένα ακόμα περιστατικό που αναφέρθηκε εχθές αργά το βράδυ στους ραδιοφωνικούς "Μαραθώνιους" σχετικά με το ντέρμπι, ήταν οι χειρονομίες από τον πάγκο, του Αντώνη Νικοπολίδη προς το "πέταλο" των φανατικών οπαδών του Τριφυλλιού.

Αδιάβαστος ο πρόεδρος;

To γκολ του Μιραλάς για τον πρόεδρο της superleague Bαγγέλη Μαρινάκη ήταν το καλύτερο μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Προφανώς το γκολ του Νάτσο Σκόκο λίγο κάτω από τη σέντρα πριν 2 Κυριακές στον Κλεάνθης Βικελίδης εναντίον του Άρη υστερούσε σε σχέση με το χθεσινό του Ολυμπιακού! Όπως προφανώς τα εγκλήματα και οι σφαγές κατα της Ελλάδας γίνονται όλες εις βάρος του Ολυμπιακού! Είναι προφανές λοιπόν ότι ο αντιπρόεδρος του ΟΣΦΠ παρακολουθεί μόνο τα παιχνίδια του Συνδέσμου! Άντε και κανένα του Παναθηναϊκού αν δεν αγωνίζονται την ίδια ώρα οι 2 ομάδες! Και δεν τον κακολογούμε! To κακό όμως ξέρετε πιο είναι; Ότι ο κ. Μαρινάκης έχει μπερδέψει τους ρόλους και χρησιμοποιεί την ιδιότητα του υπερ της ομάδας του αδιαφορώντας προκλητικά για τις υπόλοιπες ομάδες!

Και τα πρόβατα θα σάστιζαν!

Απίστευτο δημοσίευμα της εφημερίδας "γαύρος" στο σημερινό της εξώφυλλο! Παραθέτει μία φωτογραφία από ένα από τα ριπλέι του αγώνα για να αποδείξει όπως λέει ότι δεν υπάρχει ανατροπή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον Σισέ στη φάση του πέναλτι του ΠΑΟ. Παραβλέπουμε το γεγονός ότι έχουν κυκλοφορήσει στο ίντερνετ φωτογραφίες πολλών... pixel όπου φαίνεται η παράβαση του αμυντικού του ΟΣΦΠ και ότι οι σωστοί δημοσιογράφοι θα έπρεπε να έχουν ψάξει το θέμα περισσότερο για να μην εκτεθούν και αυτοί και η ομάδα που θέλουν να εκπροσωπούν. Παραβλέπουμε επίσης ότι οι παίχτες του Ολυμπιακού δεν διαμαρτύρονται στη φάση του πέναλτι παρα μόνο παρακαλούν τον Κάκο να μην δείξει την κόκκινη. Και παραβλέπουμε στην τελική ότι η φάση ήταν φως φανάρι! Και τα παραβλέπουμε όλα αυτά διότι αυτό που γίνεται με τη εφημερίδα "γαυρος" δεν είναι δημοσιογραφία, είναι κατι άλλο. Πάμε λοιπόν στην "απόδειξη". Έχουμε μια εικόνα και ένα ζουμ δεξιά σε κύκλο όπου φαίνεται μια μπάλα και δύο πόδια πίσω από αυτή. Στο ζουμ αυτό λοιπόν όπου δε φαίνεται τίποτα, οι άνθρωποι της εφημερίδας "γάυρος" βλέπουν(!) ότι ο Σισέ κλωτσά το πόδι του Παπαδόπουλου! Και πες ότι όντως είναι έτσι, που δεν είναι, η ανάλυση όμως της φάσης είναι ακόμα πιο λεπτομερής και συγκεκριμένα αναφέρει ότι ο Αβραάμ είναι μπροστα από τον Σισέ!!! Πως γίνεται βέβαια το χέρι του Σισέ να είναι μπροστά από το σώμα του Παπαδόπουλου και το σώμα του να πέφτει μπρος τα εμπρός ενώ ο Αβραάμ είναι όρθιος, δε μας το εξηγούν! Προκύπτει λοιπόν η τεράστια ανάγκη να φέρουμε τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ στην Ελλάδα να μας εξηγήσει αυτά τα φαινόμενα οφθαλμαπάτης που έλαβαν χώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο χθες, για να δούμε τέλοσπαντων και 'μεις αν είχε βάλει κάποιος το χεράκι του!!!
Το έχουμε ξαναγράψει! Η αντιμετώπιση των αναγνωστών τους από τον "γαύρο" ώς πρόβατα είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε! Η χειραγώγηση της ελεύθερης σκέψης είναι ο κανόνας! Πλέον η εφημερίδα "γαύρος" περνάει σε άλλο επίπεδο όπου προσπαθεί να πείσει τους φίλους του Ολυμπιακού ότι αυτά που βλέπουν δεν είναι έτσι όπως τα βλέπουν! Μεταφορικά λοιπόν λέμε ότι και τα πρόβατα πραγματικά θα σάστιζαν και δεν θα βέλαζαν αν το κουτόχορτο που τους σέρβιρε ο τσοπάνης τους ήταν τόσο... πειραγμένο!

Η κοτσάνα της χθεσινής ημέρας!

Με έντεκα (11) παίχτες στη σύνθεσή του ο Ολυμπιακός έχασε τα αυγά και τα πασχάλια και δέχτηκε 2 γκολ σε 5 λεπτά! Τηλεόραση έβλεπαν στη σουίτα οι άνθρωποι του ΟΣΦΠ;

Τον «τούμπαρε» αλλά και του χαρίστηκε!



Το Ελληνικό «Κλάσικο» έλαβε χώρα απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Και τα είχε όλα. Γκολ, τρία, πέναλτι, κόκκινη κάρτα, δοκάρι (Σπυρόπουλος), παρουσία των δύο ισχυρών αντρών των ομάδων στα επίσημα και φυσικά ένα γεμάτο Στάδιο με θερμή ατμόσφαιρα. Μεγάλος νικητής του derby ο Παναθηναϊκός του Τζιμπρίλ Σισέ. Μεγάλος ηττημένος και κατώτερος των προσδοκιών σε σχέση με αυτά που παρουσίαζαν οι άνθρωποι του όλη την εβδομάδα, ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε.

Οι πράσινοι κόντρα σε Θεούς και δαίμονες, αν μπορούμε να πούμε, έφτασαν στην πολυπόθητη νίκη δείχνοντας πως ήθελαν περισσότερο το τρίποντο. Κόντρα σε όλα τα προβλήματα τους, με τους τραυματισμούς και την κακή κατά γενική ομολογία αγωνιστική τους και φυσική κατάσταση, έκαναν χαρούμενους τους οπαδούς τους, οι οποίοι επίσης κόντρα στις προβλέψεις γέμισαν το Στάδιο.

Αλλά ας τα πάρουμε απ΄την αρχή. Στο πρώτο ημίχρονο το υπέροχο γκολ του Μιραλάς έκανε τη διαφορά, διότι αμφότερες οι δύο ομάδες δεν απείλησαν ουσιαστικά τους Τζόρβα και Πάρντο. Περισσότερα σουτ οι ερυθρόλευκοι τα οποία συνήθως κατέληγαν αρκετά μακριά από τα δοκάρια των πρασίνων. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός με αρκετή απόσταση στις γραμμές του έψαχνε τον Σισέ και τον βρήκε κάποιες φορές αλλά ο Γάλλος σούπερ σταρ του Τριφυλλιού δεν μπόρεσε να βρεθεί σε θέση βολής. Όλα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος. Οι πράσινοι μπήκαν με τη χειρότερη δυνατή ψυχολογία καθώς μπροστά στο κοινό τους έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με το 0-1 στην πλάτη. Επίσης οι λύσεις από τον πάγκο ήταν ελάχιστες αφού Νίνης και Λέτο παραμένουν τραυματίες. Παρόλα αυτά η ομάδα του Παναθηναϊκού μπήκε πιο ψυχωμένα, ευτύχισε να έχει σε μεγάλη μέρα τον Χριστοδουλόπουλο και από κοντά οι Μπουμσόνγκ Σπυρόπουλος, Γκαρσία και φυσικά ο killer Σισέ. Μέσα σε 5 λεπτά γύρισε το παιχνίδι και κάπου εκεί τελείωσαν όλα.

Αδύναμος κρίκος για το Τριφύλλι στο πρώτο μέρος η δεξιά πλευρά της άμυνας με τον Βύντρα να παλεύει μόνος του με 2 και 3 παίκτες του Ολυμπιακού, αφού δεν έπαιρνε καμία βοήθεια από τον «μπροστινό του» Γκοβού. Από τη στιγμή που πέρασε στο παιχνίδι ο Στέργος Μαρίνος ο δεξιός οπισθοφύλακας πήρε αρκετά ντουμπλαρίσματα και στάθηκε στο ύψος του. Αν και έχει δικαιολογημένα πολλά παράπονα από τον Τάσο Κάκο για το παιχνίδι του Άλμπερτ Ριέρα. Πολλά τα νεύρα του Ισπανού ο οποίος προέβει σε πολλά αντιαθλητικά μαρκαρίσματα στον Βύντρα. Σε μέτρια επίπεδα κινήθηκαν οι Ιμπαγάσα και Φετφατζίδης για τους Πειραιώτες. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθούμε στον Μάτε Σιμάο. Ο νεαρός Μοζαμβικανός παίκτης του Παναθηναϊκού πριν 2 μέρες έμαθε τα κάκιστα νέα του θανάτου του αδερφού του. Κι όμως ο αμυντικός μέσος έμεινε στην Αθήνα και μάλιστα είχε και χρόνο συμμετοχής στο αποψινό ντέρμπι συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟ μετά το 2-1. Αν και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα οι πράσινοι. Ο πρωτάρης στα ντέρμπι τερματοφύλακας Ούγκο Πάρντο εκτέθηκε αρκετές φορές από την άμυνα του, αλλά στα γκολ που δέχτηκε δεν φέρει ευθύνη.

Στα τελευταία 15-20 λεπτά οι Πράσινοι είχαν την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων και θα μπορούσανε, εκτός από το «τουμπάρισμα» του σκορ να έχουν τελειώσει το παιχνίδι αρκετά νωρίτερα από το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου.

Τα ξένα Μέσα για το ντέρμπι:

Eurosport: «Ο Παναθηναϊκός μείωσε τη διαφορά από τον Ολυμπιακό μετά τη νίκη στο ντέρμπι».


As: «Ο Τζιμπρίλ Σισέ έθαψε τον Ολυμπιακό του Βαλέρδε».


Yahoo: «Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός επικράτησε του πρωτοπόρου Ολυμπιακού 2-1 σε ένα δυνατό ματς, μειώνοντας τη διαφορά στον έναν πόντο».


L' Equipe: «Ο Τζιμπρίλ Σισέ χτύπησε ξανά. Ο Γάλλος επιθετικός του Παναθηναϊκού σκόραρε δύο φορές στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό».


Associated Press: «Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη κόντρα στον πρώτο Ολυμπιακό με 2-1, μειώνοντας το κενό στον έναν βαθμό»


Le Figaro: «Ο Σισέ έλαμψε στο ντέρμπι. Ήταν ο άνθρωπος του Παναθηναϊκού το βράδυ του Σαββάτου, δίνοντας τη νίκη με τον Ολυμπιακό».


Football.fr: «Ο Παναθηναϊκός ήταν ο κυρίαρχος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, χάρη στα δύο γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ».


Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Τερματοφύλακας παρατάει την εστία του στη μέση της φάσης! (video)

Μια γκάφα πρώτου μεγέθους έκανε ο Τυνήσιος τερματοφύλακας Nadim Thabet στον εκτός έδρας αγώνα της ομάδας του, Olympique Beja, με τη Jeunesse Kairouannaise, για το πρωτάθλημα της χώρας. Σε μια επίθεση των γηπεδούχων και μια βαθιά μπαλιά, ο Thabet πίστεψε λανθασμένα ότι η μπάλα είχε βγει άουτ και βιάστηκε να πάει πίσω από την εστία του, ώστε να πάρει άλλη μπάλα για να χτυπήσει το ελεύθερο. Την ίδια στιγμή, όμως, ο αντίπαλος επιθετικός προλάβαινε να κάνει την σέντρα και η μπάλα -που δεν είχε περάσει άουτ- βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από τη γραμμή του τέρματος! Ευτυχώς για τον επιπόλαιο τερματοφύλακα, οι συμπαίκτες του αποδείχθηκαν πιο εύστροφοι από αυτόν και απομάκρυναν τον κίνδυνο όταν διαπίστωσαν ότι εκείνος είχε πάει βόλτα…

Δείτε το βίντεο με την ανεπανάληπτη γκάφα του Τυνήσιου τερματοφύλακα:



Link: http://www.sportena.com/2010/10/termatofylakas-parataei-thn-estia-tou-sth-mesh-ths-fashs-video/

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Η ΚΟΤΣΑΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει στο "Φως" τις σκέψεις του για το ντέρμπι όλη την εβδομάδα. Βέβαια εχθές έγραφε σε μία από τις πολλές υποθέσεις οτι ο Βαλβέρδε μπορεί να κάνει πραγματικότητα το όνειρο των Ολυμπιακών δηλαδή να παίξει με Πάντελιτς και Μιραλάς πίσω του, ενώ σήμερα είναι απόλυτος, πως ο Ισπανός δεν θα κάνει "μαγκιές" και θα πάει κόντρα στο ρεύμα, προσέχοντας κυρίως τα μετόπισθεν. Όμως η κοτσάνα είναι άλλη. Το σημερινό "χτύπημα" σύμφωνα με το οποίο ο Παναθηναϊκός "κλατάρει" μετά το 60' σε όλους σχεδόν τους αγώνες που έχει δώσει. Φυσικά και ισχύει το ακριβώς αντίθετο με μόνη εξαίρεση ίσως το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ όπου οι πράσινοι οπισθοχώρησαν στο δεύτερο μέρος κυρίως για εξοικονόμηση δυνάμεων ενόψει της δύσκολης συνέχειας, αφότου είχαν πετύχει το επιθυμητό. Στα πρόσφατα παιχνίδια με Ρούμπιν και ΑΕΚ, όπου οι πράσινοι έπρεπε να παίξουν για τη νίκη, τους είδαμε μετά το 65-70' να ανεβάζουν στροφές και να κυνηγάνε το γκολ κλείνοντας την αντίπαλη ομάδα, άσχετα με το τι κατάφεραν.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Έτσι μάλιστα!


Αυτή είναι η "ντόπα" που πρέπει να παίρνει κάθε αθλητής και ποδοσφαιριστής στην περίπτωση. Η ψυχολογική ντόπα από την υποστήριξη του κόσμου. Η υποστήριξη του κόσμου πρέπει να αποτελεί την κινητήριο δύναμη κάθε ομάδας. Είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά της αγωνιστικής επιτυχίας. Και φυσικά αυτού του είδους η "ντόπα" θέλουμε να είναι η μόνη που θα απασχολεί τις αθλητικές ειδήσεις. Και όχι η άλλη, η μοιραία. Η καταστροφή του οργανισμού, της υγείας και κάποιες φορές και της ζωής ενός αθλητή...

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Μια μικρή απορία μόνο!



Ο Κριστιάνο ή το "φαινόμενο";;;


Ποιο... ντέρμπι;



Κάτι παραπάνω από σίγουροι!

Κάτι παραπάνω από σιγουριά βγάζουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού καθώς και τα ΜΜΕ της ομάδας για το επερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ! Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο ο πήχης μετά τις εμφανίσεις της ομάδας στο πρωτάθλημα έχει ανέβει πολύ ψηλά και σε συνδυασμό με το γεγονός πως είναι πολύ πιο ξεκούραστοι λόγω έλλειψης Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, οι ατάκες νίκης δίνουν και παίρνουν στο Λιμάνι! Ενδεικτικά:





Puma AG: Κατηγορεί για ατασθαλίες τους αδελφούς Γλου



Ο κ. Γ. Γλου με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Πέτραγκ Τζόρτζεβιτς



Σε διαγραφές ζημιών ύψους 115 εκατ. ευρώ θα προβεί η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Puma στα αποτελέσματα του 2009, λόγω παράνομων ενεργειών που διαπράχθηκαν στην Puma Hellas και για τις οποίες η διοίκηση του πολυεθνικού ομίλου υποψιάζεται ότι διέπραξαν οι εταίροι της στην Ελλάδα που είναι οι αδελφοί Γλου. Στις 22 Αυγούστου η πολιτική εφημερίδα "Το Βήμα" είχε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ:


Πέρυσι, το 2009, ο κ. Γ. Γλου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και εκ των μετόχων της ΠΑΕ, προσέφερε περί το 1,5 εκατ. ευρώ στις διάφορες δραστηριότητες της πειραϊκής ομάδας. Εφέτος δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ, απ΄ ό,τι λέγεται. Αλλά για αυτό υπάρχει εξήγηση. Η επιχείρηση Γλου είναι μία από τις λίγες μεγάλες εμπορικές αλυσίδες της ελληνικής αγοράς που βρίσκονται στη «νεκρή ζώνη». Η επιβίωσή της δεν είναι εξασφαλισμένη. Η εταιρεία βρίσκεται στον «Τειρεσία», αφού έχουν «σκάσει» δεκάδες ακάλυπτες επιταγές, και όχι μόνο (απλήρωτα ενοίκια, απλήρωτοι προμηθευτές κλ.π.).


Τα προβλήματα ρευστότητας ήταν τεράστια και η εταιρεία ήταν ένα βήμα πριν από το να «κατεβάσει ρολά». Οι τράπεζες με τις οποίες συναλλάσσονταν επί σειρά ετών αρνήθηκαν την επαναδιαπραγμάτευση των δανείων της- όπως λέγεται μάλιστα, η εταιρεία έχει σημαντική ακίνητη περιουσία, αλλά είναι προσημειωμένη. Την τελευταία στιγμή, όμως, τους αδελφούς Γιώργο και Α. Γλου έσωσε ο επίσης πειραιώτης φίλος τους, επιχειρηματίας αλλά και τραπεζίτης πλέον, κ. Λ. Λαυρεντιάδης.


Η Ρroton Βank τους εξασφάλισε δάνειο περίπου 12 εκατ. ευρώ- κατ΄ άλλους 18 εκατ. ευρώ, προσημειώνοντας όμως ένα από τα σημαντικότερα ακίνητα της οικογενειακής τους περιουσίας, ένα παλιό αρχοντικό, ανακαινισμένο, που σχεδίασε ο Τσίλλερ και απ΄ ό,τι λέγεται, ανήκε στη μητέρα τους. Είναι γνωστό στον Πειραιά το πάθος της οικογενείας Γλου με την αγορά ακινήτων- η μονοκατοικία του κ. Α. Γλου στην Καστέλα αποτελεί σημείο αναφοράς στους επιχειρηματικούς κύκλους της πόλης, όπως και οι 3-4 άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας που βρίσκονται κάθε βράδυ στην εξώπορτα του κτιρίου.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=19&artId=349831&dt=22/08/2010#ixzz13RZpmgBb


Εχθές ξέσπασε το θέμα και η είδηση έσκασε σαν βόμβα:


Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Puma εκτιμά ότι υπάρχουν οικονομικές ατασθαλίες και στον ισολογισμό του 2010, οι οποίες θα στοιχίσουν επιπλέον 15 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον γερμανικό όμιλο, οι Έλληνες εταίροι της είναι υπεύθυνοι και γι' αυτές τις ατασθαλίες. Συνολικά, οι ζημίες της Puma εκτιμώνται στα 130 εκατ. ευρώ και η γερμανική πολυεθνική σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ένδικα μέσα κατά των συνεταίρων της στην ελληνική κοινοπραξία, διεκδικώντας το σύνολο των απαιτήσεών τους κατά του μειοψηφικού συνεταίρου στην ελληνική κοινοπραξία και κατά των στελεχών του ελληνικού μάνατζμεντ, σύμφωνα με το αστικό και το ποινικό δίκαιο. Ο διευθύνων Σύμβουλος της Puma AG, ο Jochen Zeitz, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει καθορίσει το ύψος των απαιτήσεών της. «Η υπόθεση αφορά «συστηματική αποφυγή και υπεξαίρεση από συνεταίρους της κοινοπραξίας σε συνεργασία με μέλη του ελληνικού μάντατζμεντ», τόνισε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο Reuters.


Η Puma AG κατέχει το 70% στην Puma Hellas και το υπόλοιπο 30% ανήκει εξ ημισείας στους αδελφούς Αντώνιο και Γεώργιο Γλου. Ο κ. Γ. Γλου, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του σε ηλεκτρονικά μέσα, δεν ήταν ενήμερος για την ανακοίνωση που εξέδωσε η γερμανική Puma. Ερωτηθείς εάν αληθεύουν όσα αναφέρει η Puma AG περί παρατυπιών στην ελληνική κοινοπραξία και υποψιών τέλεσης σειράς εγκληματικών πράξεων απάντησε: «Στο βαθμό που αναφέρει η ανακοίνωση, όχι», επιφυλάχθηκε, ωστόσο, να τοποθετηθεί επισήμως μόλις αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες του ζητήματος. (imerisia.gr 26-10-2010).

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Γεννηθείς το '94!

Ο μέσος του Παναθηναϊκού Χάρης Μαυρίας μέσα σε 4 μέρες έκανε ντεμπούτο σε Τσάμπιονς Λιγκ και Πρωτάθλημα Ελλάδας στην ηλικία των 16,5 ετών. Γεννημένος στα τέλη Φλεβάρη του 1994, ο πιτσιρικάς μπήκε κατευθείαν στα βαθιά, αφού ακολούθησε και μέρος της προετοιμασίας του Τριφυλλιού. H θέση του είναι μέσος-μεσοεπιθετικός από τη δεξιά πλευρά.

Η παρουσία του Μαυρία στην πρώτη ομάδα του Τριφυλλιού έρχεται και ως απάντηση στην προώθηση ενός νέου παίκτη από τον Ολυμπιακό του αξιόλογου 20άχρονου, Φετφαντζίδη. Ο Παναθηναϊκός θέλει να βγάλει τον δικό του "νέο Νίνη", ο οποίος σε ηλικία 17 χρονών σκόραρε απέναντι στον Πανιώνιο, έκανε ντεμπούτο στο ΟΥΕΦΑ και καθάρισε μόνος του το ντέρμπι με τον ΑΕΚ με ένα καταπληκτικό γκολ και μία ακόμα πιο ωραία ασίστ.

Βαγγέλης ...Κόκκαλης!


"Ντέρμπι; Ποιο ντέρμπι;" αναρωτήθηκε μπροστά στους δημοσιογράφους, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, όταν ρωτήθηκε επίμονα για το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου. Ο Ολυμπιακός εχθές νίκησε με 1-0 τον Άρη και φυσικά αφού τελείωσε ο αγώνας, όλοι ήθελαν ένα σχόλιο για το μεγάλο παιχνίδι της 30ης Οκτωβρίου. Τότε ο ιδιοκτήτης των ερυθρόλευκων μιμήθηκε τον προκάτοχο του και με μία από τις ατάκες που σκόρπιζαν τα "μηχανικά" γέλια στις αίθουσες τύπου, απάντησε "ποιο ντέρμπι; Υπάρχει ντέρμπι την άλλη εβδομάδα;". Ε, υπάρχει το Μίλαν - Γιουβέντους στην Ιταλία.

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ...

...και ο Παναθηναϊκός των αστέρων, των πολλά υποσχόμενων παικτών, του κυρίου Νιόπλια, του κυρίου Πατέρα και των πολλών χιλιάδων διαρκείας τα ΞΕΠΕΡΑΣΕ!! Κατάφερε να χάσει βαθμούς ΚΑΙ από την ΑΕΚ (ηττήθηκε με σκορ 1-0) που απαρτίζεται από μαζώματα και παίκτες γυρωλόγους. Για τον Παναθηναϊκό και για τα χίλια-μοίρια αγωνιστικά προβλήματα όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε ακούσει ουκ ολίγα σχόλια και κριτικές και αν αρχίσει κάποιος να τα απαριθμεί ένας Θεός ξέρει πότε θα τελειώσει. Κάποια πράγματα όμως σήμερα ήταν τόσο ''κραχτά'' που δεν χρείαζεται να κατέχει κανείς τεράστιες γνώσεις ποδοσφαίρου για να τα επισημάνει, ούτε να έχει τελειώσει κάποια σχολή προπονητικής.

Σημερινή εμφάνιση

Ο ΠΑΟ φέτος είναι ολοφάνερο ότι δεν πείθει ούτε τον εαυτό του ότι παίζει μπάλα, αλλά αυτό το ''πράγμα'' σήμερα δεν ήταν Παναθηναϊκός... δεν είναι αυτός ο Παναθηναϊκός των ονείρων μας. Η εμφάνιση της ομάδας δεν ήταν αποκαρδιωτική, δεν ήταν τραγική, ήταν κάτι πολύ χειρότερο από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Ένα σύνολο χωρίς στόχους, χωρίς πλάνο, χωρίς ψυχή, νεύρο, τσαμπουκά πήγε να διεκδικήσει τι σήμερα??... τη ΝΙΚΗ?? αμ δε...!! έτσι τα ματς δεν κερδίζονται! Πιστεύατε ότι η ΑΕΚ ήταν τελειωμένη και ότι θα ξεγελάσετε με μία μέτρια, εώς χάλια εμφάνιση και θα παίρνατε αποτέλεσμα?... Έτσι θα μπει η ομάδα και στο ερχόμενο derby??

Το κακό ψιλο-φάνηκε με την Ξάνθη, δεν λέω αρχή πρωταθλήματος τι να περιμένει κανείς η ομάδα να πετάει, ΟΧΙ φυσικά... ακολούθησαν κάποιες μέτριες εμφανίσεις και νίκες με τα βίας και μετά ήρθε η ''μπάρτσα'' βγαλμένη από το playstation καθώς και το μεγάλο άλλοθι για την εμφάνιση... Οκ λες δεν παίζεται η ομάδα αυτή πάμε παρακάτω ''Πρέσβη γερά''. Ύστερα έρχεται το μεγάλο σοκ της Κοπενχάγης μέσα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για την ομάδα και την πορεία της, αλλά με αισιοδοξία για τη συνέχεια ξεπεράστηκε και αυτό χωρίς να βρεθεί η αιτία της απρόσμενης ήττας. Το μεγαλύτερο σε ευρεία σκορ πέτυχε ο ΠΑΟ απέναντι στον Εργοτέλη και σκόρπισε χαμόγελα στους φιλάθλους, όπου ελπίζαμε ότι τα προηγούμενα ήταν αποτέλεσμα ενός παρατετταμένου ντεφορμαρίσματος. Παίρνει τους ''3'' βαθμούς με τον ΠΑΟΚ και μετά να σου πάλι η γκέλα στο champions league με την Ρουμπίν Καζάν, σε αγώνα όπου ο Παναθηναϊκος δεν έκανε ούτε ευκαιρίες, η επιθετική δυστοκία σε όλο της το μεγαλείο, η ανάπτυξη της ομάδας πήγαινε περίπατο και το επιθετικό πλάνο του Νιόπλια (αν υπήρχε) στα κουτουρού. Αισίως φτάσαμε στο σημερινό ναυάγιο και το ψαλίδισμα των ελπίδων μας για έναν Παναθηναϊκό διαφορετικό. Οι λέξεις που χαρακτηρίζουν την σημερινή μας ανυπαρξία είναι πολλές και κάθε μία τους έχει και ξεχωριστό αποδέκτη...

Σύνθεση

Τι είναι αυτό??... Έλα ντε! Ομάδα που πρωταγωνιστεί ή αλλιώς μας τη διαφήμισαν ότι πρωταγωνιστεί είναι δυνατόν να κατεβαίνει με τέτοια σύνθεση στον αγώνα?? Σύνθεση-> Μπείτε μέσα πιέστε (έλα μωρέ ξέρετε εσείς) και το goal θα έρθει! Φεεεεεέτα... άντε να περιμένεις εσύ τώρα να θυμηθούν ότι αν δεν σκοράρεις δεν νικάς...Όσον αφορά τη μεσαία γραμμή... Σαν απλός φίλαθλος του Παναθηναϊκού αναρωτιέμαι... άραγε τι δουλειά είχαν τα 3 αμυντικά χαφ μέσα?... Μα ναι είχαμε τραυματίες! Ας φρόντιζαν οι αρμόδιοι να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα για αποφυγή τέτοιων περιστάσεων, είτε με μετεγγραφές, είτε με παραμονή παικτών όπως Cleyton... Ο οποίος θα έδινε κάποια (ας πούμε) λύση... αντ'αυτού πήραν Πλεσίς (??)... Ποιος από αυτούς περιμένε ο προπονητής ότι θα φτιάξει παιχνίδι ο Κατσουράνης? (εντάξει ένα αστείο είπα!) ή ο Σιμάο? που το παιδί είναι φιλότιμο, αλλά είναι ότι πρέπει για το ανασταλτικό κομμάτι... για τον ''αόρατο τοίχο'' δεν θα πω κάτι γιατί δεν φαίνεται, άρα δεν βλέπουμε πως παίζει... Δεν θα πούμε ποιοι έπρεπε να παίξουν γιατί η συζήτηση θα πάει πολύ μακριά και ο καθένας θα βγάλει μια δικιά του 11άδα... Απλά επισημαίνουμε τα ΛΑΘΗ που βγάζουν μάτι... και κάτι άλλο... 3 αμυντικά χαφ για την ΑΕΚ?? δηλαδή με την Manchester που αυτή είναι βγαλμένη από το x-Box τι θα κάνεις? θα βάλεις 5 ή παραπάνω?? Εκτός αν η ομάδα πριν το derby με τους παρατράγουδους ήθελε να παίξει χαλαρά για να μας φυλάξει το ''καλό'') ή να πήγαινε για το Χ... άλλη εξήγηση-δικαιολογία δεν υπάρχει...

Μετεγγραφές

Το κομμάτι που πονάει πολύ σε θέση άμυνας και λιγότερο σε θέση επίθεσης. Για την άμυνα λίγο πολύ τα ξέρουμε, η ομάδα είναι ανίκανη να βρει ένα center back της προκοπής (θα υποθέσω ότι φταίει το σκάουτινγκ)... Η φυγή Κυριάκου και Henriksen ας βάλω και Γκούμα, έχει στοιχειώσει ρε παιδί μου τα μετόπισθεν και όποιος παίκτης αποκτηθεί θα βγει ώμας, hammer με καρούλια ή killer της πλάκας... Όσο για την επίθεση μεγάλη ανοησία αποτελεί η μη στήριξη του Cisse στην επίθεση από έναν ισάξιο επιθετικό... Το σύστημα με τον Cisse να ψίνει καφέ (τι να κάνει ο έρμος!!) μόνος του στην επίθεση δεν τραβάει... και ποιος δεν έχει βαρεθεί τις καμινάδες του ΠΑΟ από τον Βύντρα έως και τον Τζόρβα, λες και η ομάδα αποτελείται από τον τερματοφύλακα, την άμυνα και την επίθεση, κέντρο δεν υπάρχει... να κουβαληθεί η μπάλα από τους μεσαίους και να τροφοδοτηθεί από αυτούς η επίθεση?? τι λε ρε?? πολλά ζητάμε...

Leto-Σειταρίδης-Govou-Νίνης

Ο Leto ρε παιδιά που χάθηκε? Παίζει κάτι ύπουλο και υποχθόνιο που δεν έχουμε αντιληφθεί ή απλά είναι τραυματίας...για το derby άγνωστη η συμμετοχή του... Σειταρίδης... Όποιος μάθει νέα του ή τον βρει κερδίζει διακοπές (θα πάρει την θέση του στην ομάδα) καθώς και τον παχυλό μισθό του... Τον Govou ψάξτε τον στην Πειραιώς... κρίμα γιατί πιστεύαμε ότι θα ταιριάξει με τον Cisse... Ο Νίνης θέλει πολλά καρβέλια ακόμη για να γίνει ο ''Νίνης των εφημερίδων'' γιατί μέχρι τώρα θυμάμαι τον Νίνη της Ρώμης... λίγα πράγματα φέτος από το νεαρό αστέρι της ομάδας... μακάρι να αναρρώσει και να επανέλθει πλήρως... στο derby μάλλον δεν θα παίξει.

Προπονητής

Νιόπλιας ΤΕΛΟΣ! Ο άνθρωπος είναι ήδη τελειωμένος... ήταν από τότε που παραιτήθηκε και μετά αναίρεσε τα λεγόμενά του. Έχουν πέσει όλοι πάνω στο κουφάρι του (παίκτες) και τον κατατρώνε κερδίζοντας χρόνο και παρουσιάζοντας μελλοντικά κάποιες δικαιολογίες για τις τωρινές εμφανίσεις τους... Παρατηρήστε λεγόμενα παικτών κατά την άφιξη νέου προπονητή στην ομάδα... ΟΛΑ θα βγουν στη φόρα δίχως ενδιασμό πια και με πολλά ''κατηγορώ''... Δεν τον υπερασπίζομαι... πέρσι ήταν οι παίκτες του προπονητή και φέτος είναι ο προπονητής των παικτών... λίγος να ελέγξει δύσκολες καταστάσεις και τις προσωπικότητες των παικτών του... Όλο τον καιρό κρύβεται πίσω από τον Πατέρα, μετά το επερχόμενο derby ενδεχομένως να τον βρει μπροστά του.

Πρόεδρος

Ο κ.Πατέρας έχει μεγάλη ευθύνη και αυτό διότι δεν έχει καταφέρει να περάσει το μήνυμά του στους παίκτες... τον εγωισμό του, την θέληση για διάκριση-τίτλους και γενικότερα τη φιλοσοφία του για το πως φαντάζεται εκείνος τον νέο Παναθηναϊκό, τον δικό του και δικό μας Παναθηναϊκό που θα πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ταυτόχρονα ευθύνεται και για τους ανθρώπους που έχει γύρω του... τους δήθεν γνώστες του αθλήματος που και κάποιος σε ένα καφενείο, κάποιος του καναπέ, βλέπει πράγματα που εκείνοι αγνοούν... Το να είσαι πρόεδρος σε μία ομάδα δεν θέλει μόνο πούρο και καλάρεστες δηλώσεις περί αποκαθήλωσης του αντιπάλου, θέλει προσήλωση, αγάπη και πολύ δουλειά (το χρήμα είναι άλλο καπέλο...) για να διώξεις όλα τα ''ζιζάνια'' που κατά μανίας ισχυρίζεσαι ότι υπάρχουν και αλλοιώνουν την πραγματικότητα. Όταν ήταν ο Τζίγγερ στην προεδρία μιλούσαμε για ''δημοσίους υπαλλήλους''... τώρα με τον Πατέρα αν το φαινόμενο δεν είναι ανάλογο, τότε σίγουρα οι παίκτες πλησιάζουν στο να καταντήσουν έτσι... Την περασμένη εβδομάδα η ΠΑΕ μοίρασε περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ στους παίκτες και τους εξόφλησε... η ανταμοιβή?? Στεναχώρια, θλίψη και προβληματισμός για τη συνέχεια... με τον κ.Μαρινάκη να τρίβει τα χέρια του... Ο μεγαλύτερος φόβος κάθε πράσινου φιλάθλου-οπαδού-υποστηρικτή, είναι να βλέπει τον Παναθηναϊκό να καταρρέει εκ των έσω... Μην τους κάνετε την χάρη!

Υ.Γ.

1) Εάν ο Παναθηναϊκός δεν αποκτήσει γήπεδο έστω και στο διάστημα, ηρεμία δεν θα επικρατήσει στην ομάδα... Το νέο σπίτι του ΠΑΟ είναι το παν για ουσιαστική αντεπίθεση... η μεγαλύτερη ''βόμβα'' προς όλες τις κατευθύνσεις είναι το γήπεδο και όχι κάποιες νίκες που δίνουν πρωτάθλημα... Επικεντρωθείται και βρείτε τα να τελείωνει το σίριαλ... Κάθε οικογένεια χρειάζεται ένα σπίτι, το ίδιο και ο ΚΟΣΜΟΣ του Παναθηναϊκού που τον στήριζε, τον στηρίζει και θα τον στηρίζει στις χαρές και στις λύπες!

2) Δίλλημα... Να μείνει ο Νιόπλιας μέχρι το derby ή να φύγει κακήν κακώς μπας και ξεμπλοκάρει η ομάδα (λέμε τώρα...) Τώρα ποιος θα πάρει τη θέση του........

Σκάνδαλο στις αδειοδοτήσεις των μάνατζερ της FIFA ανακάλυψε το Κίκερ

Ένα σκάνδαλο κλυδωνίζει την ακεραιότητα της FIFA μετά τις αποκαλύψεις του γερμανικού περιοδικού Kicker. Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο τεύχος που κυκλοφορεί σήμερα, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, με τίτλο «Απάτη», οποιοσδήποτε θέλει να περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις της FIFA για να αποκτήσει άδεια μάνατζερ, αρκεί να πληρώσει το ποσό των 2.000 ευρώ για να μάθει τις σωστές απαντήσεις μερικές ώρες πριν εξεταστεί.
Για να πάρει την άδεια ο υποψήφιος μάνατζερ θα πρέπει να απαντήσει σωστά σε 14 από 20 ερωτήσεις, με την ύλη να αποτελείται από εκατοντάδες σελίδες κανονισμών της FIFA και της γερμανικής, στην προκειμένη, περίπτωση ομοσπονδίας. Επομένως, πρόκειται για δύσκολες, στα χαρτιά τουλάχιστον, εξετάσεις.


Η γερμανική εφημερίδα έβαλε έναν συντάκτη της, τον Michael Ebert, να «τεστάρει» τη διαδικασία, δηλώνοντας συμμετοχή στις εξετάσεις της 30ης Σεπτεμβρίου. Μετά από τηλεφώνημα που δέχτηκε από έναν «μεσάζοντα» ενημερώθηκε πως μπορεί να «αγοράσει» τις 15 από τις 20 απαντήσεις έναντι 2.000 ευρώ. Γιατί 15; Διότι οι 15 τίθενται από τη FIFA και οι 5 από την εκάστοτε τοπική ομοσπονδία και ο «μεσάζων» προφανώς είχε στα χέρια του μόνο τις 15 απαντήσεις της FIFA, οι οποίες παρεμπιπτόντως είναι κοινές για όλο τον κόσμο, καθώς οι εξετάσεις γίνονται παντού την ίδια μέρα.


Ο Ebert ενημέρωσε τον μεσάζοντα πως θα πληρώσει τα 2.000 ευρώ με αντάλλαγμα τις 15 απαντήσεις σε μορφή «1α, 2β, 3α, 4γ κοκ», που θα του αποστέλλονταν μέσω SMS τα ξημερώματα της 30ης Σεπτεμβρίου. Όπερ και έγινε. Ο δημοσιογράφος του Kicker πήγε στις εξετάσεις με… σκονάκι και πέρασε με περίπατο έχοντας 15/15 στις ερωτήσεις της FIFA και 3/5 στις ερωτήσεις της γερμανικής ομοσπονδίας.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Kicker, το εμπόριο πώλησης των απαντήσεων έναντι χιλιάδων ευρώ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο και κυρίως στα Βαλκάνια!


Δείτε σε μεγάλη ανάλυση το σημερινό πρωτοσέλιδο του Κicker:
link: http://www.sportena.com/2010/10/skandalo-stis-adeiodotiseis-twn-manager-ths-fifa-anakalypse-to-kicker/

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Η Μάσκα που Κρύβεις

Η Αρχαία Ελλάδα ήταν ο τόπος που ανακαλύφθηκε το θέατρο, σαν λέξη εννοούταν το σύνολο θεατών αρχικά αλλά κατόπιν μετονομάστηκε ο τόπος και ο χώρος που έπαιρνε μέρος η παράσταση. Εδώ ανακαλύφθηκε η τραγωδία, το αρχαίο δράμα, και η κωμωδία, με το παιχνίδι Σατύρων. Η πατρίδα της σύγχρονης υποκριτικής τέχνης. Με μοναδικό σκοπό να διαπαιδαγωγήσουν αρχικά και κατόπιν να ψυχαγωγήσουν το κοινό. Οι "υποκριτές", έτσι ονομάζονταν στην Αρχαία Ελλάδα οι σύγχρονοι ηθοποιοί, χρησιμοποιούσαν μάσκες για κάθε περίσταση.


Στις τραγωδίες φορούσαν τη μάσκα προσωπείο του λυπημένου, στις κωμωδίες φορούσαν τη μάσκα - προσωπείο του χαρούμενου. Κάθε μια είχε τη δική της ξεχωριστή ερμηνεία και έτσι απέδιδαν καλύτερα στο ρόλο τους οι αρχαίοι υποκριτές. Στη σύγχρονη κοινωνία μας όμως, η μάσκα προσωπείο έχει εισβάλλει για τα καλά στην καθημερινότητα μας. Όλοι μας πλέον έχουμε και απο μια μάσκα για κάθε μια περίσταση ξεχωριστά. Η υποκρισία πλέον δεν είναι τιμητικός τίτλος ως κάποιου που παράγει τέχνη και ήθος αλλά αποδίδεται στο χειρότερο βαθμό της. Στον ψεύτη, τον προδότη, κάποιον που παριστάνει άλλον απο αυτόν που είναι στην πραγματικότητα. Κάποιον που κρύβει επιμελώς το αληθινό του πρόσωπο με μια προσωπίδα - μάσκα.
Η διαφορά μεταξύ τών δύο αυτών εικόνων χαρακτηρίζεται συμβολικά από τήν διαφορά μεταξύ προσώπου καί προσωπίδας-μάσκας. Τό πρόσωπο έχει οντολογία καί βάθος, ενώ η προσωπίδα,-μάσκα έχει μόνο επιφάνεια καί κρύβει τό πρόσωπο. . Αλλά καί η κοινωνία είναι μιά κοινωνία τής μάσκας, τής βιτρίνας, πού αρέσκεται στήν εξωτερική λάμψη καί όχι στό βάθος τής καρδιάς, τού προσώπου. Τό πρόσωπο διαθέτει ελευθερία καί αγάπη, η μάσκα έχει εξωτερική λάμψη καί ομορφιά, πού αφανίζει τό πρόσωπο καί σπέρνει τήν τραγωδία.
Μιλώντας για εξωτερική λάμψη, έρχονται στο μυαλό μας εικόνες απο μεγάλους αστέρες της πορτοκαλί μπάλας, που τόσο δοξάσανε την Ελλάδα, με παχυλά συμβόλαια και αμύθητα κέρδη. Αστέρες που παρά τα πλούτη και τη δόξα τους, σκεπτόμενοι την υστεροφημία τους, μόχθησαν για το καλό των άλλων "μικρών" συνάδελφων τους που τα βγάζουν με το ζόρι. Άπλωσαν χέρι βοηθείας σε όλους αυτούς που στέκουν απλήρωτοι απο τις ομάδες τους. Σε αυτούς που αγωνίζονται ανασφάλιστοι σε χαμηλότερες κατηγορίες, προσπαθώντας να σώσουν την αξιοπρέπεια της χώρας με τις τόσες διακρίσεις στο άθλημα.
Κάθε χρόνο ακούμε για απεργία αλλά απεργία δε βλέπαμε, παρά μόνο κάποιες φτωχές εξαγγελίες κάποιον υπευθύνων που στρογγυλοκάθονταν στις άνετες καρέκλες τους. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και το συνδικαλιστικό όργανο των επαγγελματιών καλαθοσφαιριστών πήρε την απόφαση να συσπειρωθούν όλοι και να ξεκαθαρίσουν μια και καλή τα πράγματα. Με τα μεγάλα αστέρια να δείχνουν το δρόμο, πιστέψαμε πως αυτή τη φορά θα δούμε κάποιον να απεργεί και να διεκδικεί τα όποια δικαιώματα του δυναμικά. Εν τέλει όμως, οι ελπίδες που είχαν φωλιάσει στην καρδιά μας ήταν φρούδες και εντελώς άτυχες. Κανένας ακριβοπληρωμένος μισθοφόρος δε τήρησε τα όσα είχε υποσχεθεί και μάλιστα ψηφίσει.
Επαληθεύοντας για άλλη μια φορά τα λόγια και τις σκοτεινές σκέψεις μας, είδαμε τους "μεγάλους" αθλητές της Εθνικής ομάδας, να προσπαθούν να κατασπαράξουν μια ομάδα που αποτελούντο απο 4 ξένους και 6 εφήβους, πάντα με τη συνδρομή της διαιτησίας. Γιατί όταν ένα κυριολεκτικά αμούστακο πιτσιρίκι, με τη φανέλα του ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ, σε παίζει στα ίσα και σε εκθέτει, εσύ έχεις τα διαπλεκόμενα μέσα να ανταπεξέλθεις. Στο άλλο παρκέ που αγωνιζόταν η άλλη "μεγάλη" ομάδα της χώρας, οι 5 ξένοι είδαν τους Έλληνες τιμητές της Εθνικής ομάδας να τους παρασέρνουν στο διάβα τους και να τους ξεφτιλίζουν με 50 πόντους. Έτσι κάνει ο δυνατός, ο γενναίος, τα βάζει με μικρότερους και πάντα με την εξασφαλισμένη αριθμητική υπεροχή να είναι στο πλευρό του.
Γιατί για εσάς οι τίτλοι και το χρήμα είναι πάνω απο όλα. Πάνω απο τον ίδιο το λόγο σας, πάνω απο την ίδια σας την ύπαρξη. Πουλήσατε τις συνειδήσεις σας για μερικά λεφτουδάκια παραπάνω και καταφέρατε να ξεφτιλιστείτε στις συνειδήσεις όλων των υγιώς σκεπτόμενων οπαδών και φίλων του αθλήματος. Πουλήσατε και τους συναδέλφους σας, που αυτοί απεργήσαν σε αντίθεση με εσάς που δεν είχατε τα κότσια να πείτε όχι στα αφεντικά σας, σωστοί δούλοι του χρήματος και της φιλαργυρίας που σας διακατέχει.
Κανένα πρωτάθλημα και κανένας τίτλος δε θα βγάλει απο πάνω σας τη ρετσινιά του πουλημένου, του προδότη. Πάντα θα σας ακολουθεί, το στίγμα του φιλάργυρου, του στυγνού υποκριτή. Δυστυχώς το σύστημα είναι μαζί σας, άξιος συνεργάτης των Μ.Μ.Ε. είναι το χρήμα των αφεντάδων σας. Ούτε ένας δημοσιογράφος δε βρέθηκε να σας κάνει μια αντρίκεια ερώτηση και να σας δώσει μια τελευταία ευκαιρία για μεταμέλεια.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ
ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΑΣ
ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

http://arismania.com/portal/wordpress/kkoulgr/2010/10/24/%CE%B7-%CE%BC%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%81%CF%8D%CE%B2%CE%B5%CE%B9%CF%82/

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Βραζιλιάνος παίκτης γλιστρά και πέφτει στην καταπακτή των αποδυτηρίων! (video)

Σ’ ένα απίστευτο περιστατικό πρωταγωνίστησε ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Guilherme, που γλίστρησε και έπεσε μέσα στην καταπακτή των αποδυτηρίων, την ώρα του αγώνα! Το «κατόρθωμα» του Guilherme συνέβη στην αναμέτρηση της ομάδας του, Ponte Preta, με την Santo Andre, για το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας Βραζιλίας. Ο επιθετικός της Ponte Preta έτρεξε για να διεκδικήσει μια μπαλιά, αλλά το μαρκάρισμα του αντιπάλου αμυντικού Douglas με τον ώμο, τον οδήγησε… στα τάρταρα. Το βρεγμένο χόρτο γλιστρούσε και ο Guilherme δεν μπόρεσε να πατήσει φρένο, με συνέπεια να βγει από το γήπεδο και να καταλήξει στην καταπακτή των αποδυτηρίων, «μετρώντας» τα σκαλοπάτια ένα – ένα!
Ευτυχώς, πάντως, ο άτυχος επιθετικός δεν τραυματίστηκε σοβαρά και μπόρεσε να συνεχίσει τον αγώνα, ενώ μετά τη λήξη βρήκε το θάρρος να μιλήσει για το επίμαχο περιστατικό.

Δείτε το βίντεο με το απίστευτο πέσιμο του Guilherme και τις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι:



Link: http://www.sportena.com/2010/10/vrazilianos-paikths-glistra-kai-peftei-sthn-katapakth-twn-apodythriwn-video/

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Η ΚΟΤΣΑΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

(εφημερίδα "ο Γαύρος")


Σαφώς, φυσικά, αναμφισβήτητα. Το μόνο που μένει είναι να βρούμε ποιανού παράρτημα είναι ο Παναθηναϊκός, που έχει κι αυτός 3-4 απουσίες...

Wayne Rooney: «Χαίρομαι που λύθηκε το μπέρδεμα» (video)

Για την επέκταση του συμβολαίου του με τη Manchester United μέχρι το 2015 μίλησε στο επίσημο τηλεοπτικό κανάλι του αγγλικού συλλόγου ο Wayne Rooney, λίγες ώρες μετά την επικύρωση της συμφωνίας.
Ο διεθνής Άγγλος επιθετικός είχε βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα έπειτα από τις εξωσυζυγικές του περιπέτειες τον περασμένο μήνα, αλλά ακόμα περισσότερο ύστερα από τη δήλωσή του ότι ήθελε να φύγει επειδή δεν είχε εγγυήσεις για το μέλλον της United. Τελικά, όμως, όλα έγιναν για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, που θα τον κρατήσει για άλλα 5 χρόνια στο Old Trafford, όπου ήδη μετρά έξι χρόνια παρουσίας.
«Είμαι ενθουσιασμένος. Προφανώς υπήρχε ένα μικρό μπέρδεμα σε βάθος χρόνου, αλλά χαίρομαι που λύθηκε και ελπίζω να προχωρήσω μπροστά και να επιστρέψω στη δράση. Οι τελευταίες μέρες ήταν δύσκολες για μένα και σίγουρα ήταν δύσκολες και για τον σύλλογο», είπε ο Rooney στο κανάλι της Manchester United και συμπλήρωσε:
«Αυτό που ήθελα ήταν να κάνω γνωστή την άποψή μου. Είχα κάποιες ανησυχίες και τις έκανα γνωστές στον David Gill και στον προπονητή. Τις 2-3 τελευταίες μέρες το θέμα γνωστοποιήθηκε στο κοινό και τα πράγματα έγιναν κάπως δύσκολα. Γι’ αυτό νιώσαμε ότι έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση. Μίλησα με τον προπονητή, με τον David Gill και με την οικογένεια Glazer. Όλοι τους με διαβεβαίωσαν ότι αυτός είναι ο σωστός σύλλογος για μένα και ότι θα συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικός και να κερδίζει τίτλους. Έγινε αυτό που πραγματικά ήθελα και είμαι χαρούμενος που υπέγραψα αυτό το συμβόλαιο».


Δείτε το βίντεο με τις πρώτες δηλώσεις του Wayne Rooney μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου του:



Link: http://www.sportena.com/2010/10/wayne-rooney-xairomai-poy-lythike-to-mperdema-video/

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

"Στη City θα πεθάνεις!"


Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η ενδεχόμενη μεταγραφή του Γουέιν Ρούνεϊ στην μισητή Μάντσεστερ Σίτι!


Τα πανό διαμαρτυρίας στο Ολντ Τράφορντ το βράδυ της Τρίτης ήταν μόνο η αρχή. Περίπου 30 οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το σπίτι του διεθνούς στράικερ και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις πρόσφατες εξελίξεις. Και μάλιστα όχι με τον πιο κομψό τρόπο.


Με κουκούλες στο κεφάλι και μάσκες του Ερίκ Καντονά τα μέλη της επονομαζόμενης φίρμας "Men in Black" τραγουδούσαν και είχαν πανό με τα οποία προειδοποιούσαν ξεκάθαρα. "Αν πας στην Μάντσεστερ Σίτι θα πεθάνεις".


Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο Ρούνει βρισκόταν στο σπίτι του, ωστόσο δεν είχε συνομιλία με τους οπαδούς. Οι "διαδηλωτές" αποχώρησαν με την επέμβαση της αστυνομίας χωρίς να γίνει κάποια σύλληψη.



givemefootball.com

Όλα της ΑΕΚ δύσκολα...


Διαβάζουμε στον "Φίλαθλο" για το ξέσπασμα Χιμένεθ, μετά την τραγική εικόνα της ΑΕΚ, ή του rotation της ΑΕΚ αν προτιμάτε, στο Βέλγιο εχθές το βράδυ. Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ δεν το πολυπάλεψε το ματς. Υπάρχουν τα ελαφρυντικά της απουσίας δεξιού μπακ και του Μανολά, καθώς και ο τραυματισμός του Σκόκο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά όπως και να έχει, πραγματικά δεν ήταν εικόνα η χθεσινή για την Ένωση.


Ο Μανόλο Χιμένεθ αποκάλυψε λοιπόν πως η ομάδα χρειάζεται μεταγραφές. Δηλαδή μετά από 15 μέρες που δουλεύει την ομάδα και ύστερα από 2 επίσημα παιχνίδια το έβγαλε το συμπέρασμα ο Ισπανός. Σαφώς και χρειάζεται μεταγραφές η ΑΕΚ. Κανείς δε μπορεί να πει το αντίθετο. Έγινε λόγος ακόμα από τον προπονητή για την καλοκαιρινή προετοιμασία. Δεύτερη δικαιολογία. Δε γνωρίζουμε, ή μάλλον δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε τον Χιμένεθ για το ξέσπασμά του. Όμως δεν είναι και τόσο φρόνιμο 2 μέρες πριν το ντέρμπι και ύστερα από μία βαριά Ευρωπαϊκή ήττα - όχι τόσο για το 3-0, αλλά κυρίως για την εμφάνιση- να αρχίζουν οι δικαιολογίες. Ειδικά όταν αυτές έχουν να κάνουν με μπηχτές του προπονητή για το έμψυχο υλικό της ομάδας...

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Mόνο ο τσοπάνης άλλαξε!


Τη θέση της εφημερίδας "πρωταθλητής" στη σκληρή εποχή του Σ. Κόκκαλη στον Ολυμπιακό τη θυμόμαστε όλοι και έχουμε μιλήσει πολλές φορές για αυτήν. Το ίδιο έχουμε κάνει φυσικά και για την εφημερίδα "γαυρος" αν και δεν έχει συμπληρώσει καλά καλά μισό χρόνο λειτουργίας. Η επίσημη και με τη βούλα εφημερίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τον νούμερο ένα ρεπόρτερ του ΟΣΦΠ πλέον στη σύνθεσή της, Κώστα Νικολακόπουλο, δεν χάνει ευκαιρία όταν θέλει να πικάρει τον αιώνιο αντίπαλο να χρησιμοποίησει εκφράσεις που έφεραν την οπαδική βία στην Ελλάδα στο χειρότερό της σημείο, δηλαδή στο να θρηνήσουμε μια ανθρώπινη ζωή...
Ο επίδοξος τσοπάνης λοιπόν μπορεί να άλλαξε αλλά η πολιτική προσέγγισης των φιλάθλων του Συνδέσμου δεν αλλάζει όπως βλέπουμε. Ίσα ίσα που γίνεται πιο σκληρή. Η αντιμετώπιση των φιλάθλων ως προβάτα είναι εξόφθαλμη. Επιθυμούν κοινό με παροπίδες και κόκκινα γυαλιά και το μόνο που θέλουν είναι να τους εμφυτέυσουν αυτό το αστείρευτο για τον αντίπαλο μίσος πολύ πολύ μακρία από τα πλαίσια του αθλητισμού και του φίλαθλου πνέυματος.

Υγ. Δεν είναι λίγο "κάπως" να ειρωνεύεσαι τον αντίπαλο για τα κακά του αποτελέσματα στην Eυρώπη και εσένα να σε βλέπουν οι φιλαθλοί σου κάθε δεύτερη Κυριακή;

Europa ...Ελλάδα




Την αρχή στις Ελληνικές παρουσίες στην Ευρώπη, έκανε εχθές ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι έφεραν ισόπαλο αποτέλεσμα χωρίς γκολ με αντίπαλο την Ρούμπιν Κ. στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός αν και είχε να αντιμετωπίσει σημαντικές απουσίες (σχεδόν η μισή ενδεκάδα), και δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα λόγω της πολυπρόσωπης εκπροσώπησης των πρασίνων στα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα, αλλά και μία ομάδα που με την Μπαρτσελόνα "την φοβήθηκε το μάτι μας", έβγαλε πάθος και δύναμη στο παιχνίδι του και θα μπορούσε στο τελευταίο τέταρτο να έχει πάρει το παιχνίδι, αν πρώτον ο βοηθός διαιτητή έπραττε σύμφωνα με τον κανονισμό και άφηνε την οριακή έως αμφισβητούμενη φάση υπέρ του Σισέ, και δεύτερον αν οι παίκτες του είχαν πιο καθαρό μυαλό. Πάντως εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες του Νιόπλια, αντί να "κλατάρουν" όπως λογικά θα περίμενε κάποιος, έδειχναν όλο και μεγαλύτερη δύναμη. Αυτό σε συνδυασμό με την συμπαράσταση του 12ου παίκτη του, των φίλων του, μπορεί να μην έφερε τη νίκη, αλλά σίγουρα άφησε αρκετά χαμόγελα και ένα χειροκρότημα για τους ποδοσφαιριστές του Νιόπλια, ενόψει ...Γολγοθά!

Τη σκυτάλη από τον Παναθηναϊκό παίρνουν απόψε, Άρης, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Με αντιπάλους την Μπάγερ Λεβερκούζεν στο Κλεάνθης Βικελίδης, τη Βιγιαρεάλ στο Μαδριγάλ και την Άντερλεχτ στο Κονσταντ Βαν ντε Στοκ.

Η Ένωση με νέα πρόσωπα σε σχέση με το "Χαριλάου" τους Αργυρίου, Μπερνς και Μπλάνκο θα παλέψει κόντρα στην Άντερλεχτ σε ένα γήπεδο "κλουβί" στην πρωτεύουσα του Βελγίου. Πριν 4 χρόνια, η ΑΕΚ του Παπασταθόπουλου, του Λυμπερόπουλου, του Ζίκου και του Σορεντίνο έφερε 2-2 με την ΆΝτερλεχτ στις Βρυξέλλες με σκόρερ τους Λάκη και Τσιρίλο.



Ο Άρης με τον Ρουίζ ξανά στην 11άδα υποδέχεται στο κατάμεστο Κλεάνθης Βικελόδης την Μπάγερ Λεβερκούζεν, η οποία θα παραταχθεί μεν με τους Τρανκουίλο Μπαρνέτα και Ντερτιγιόκ, αλλά χωρίς τα αστέρια της, Μπάλακ, Κίσλινγκ και Κάστρο. Τσέζαρεκ Πρίττας και Ναφτί εκτός αποστολής.



Ο Δικέφαλος έχει πετάξει για την Ισπανία και πιο συγκεκριμένα για την "βάση" όπου περιμένει το κίτρινο υποβρύχιο που ακούει στο όνομα Βιγιαρεάλ. Στο Μαδριγάλ απόψε ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να μαζέψει τα κομμάτια του και να κάνει μία αξιοπρεπή εμφάνιση. Οι ΕλΖαρ και Φωτάκης αναμένεται να ξεκινήσουν, εκτός αποστολής οι Γκαρσία, Σαλπιγγίδης, Λίνο και Σαβίνι. Οι Ισπανοί χωρίς τον Μαρτσένα και τον Σένα, αλλά με Καπντεβίλα, Νιλμάρ, Μπόρχα Βαλέρο και Καθόρλα φαντάζουν το αδιαφιλονίκητο φαβορί...

Οι μεταδόσεις της ημέρας:

20:00, ΑΝΤ1, ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ - ΑΕΚ
22:05, ΑΝΤ1, ΑΡΗΣ - Μπ. ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ
22:05, ΝΣ1, ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ - ΠΑΟΚ

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Μεξικανός αμυντικός απέκρουσε πέναλτι! (video)

Ένα σπάνιο κατόρθωμα πέτυχε ο Μεξικανός ακραίος αμυντικός Juan Carlos Rojas, που απέκρουσε θεαματικά πέναλτι ως τερματοφύλακας, στον αγώνα της Pachuca με τη Monarcas Morelia για το πρωτάθλημα Μεξικού.
Στο 88′, με το σκορ να είναι 1-1, η Morelia κέρδισε πέναλτι και αποβολή του αντίπαλου τερματοφύλακα Miguel Calero, ο οποίος ανέτρεψε ως τελευταίος παίκτης τον Luis Rey. Με δεδομένο ότι η Pachuca είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές της, τη φανέλα του γκολκίπερ φόρεσε αναγκαστικά ο αμυντικός Rojas, χωρίς κανείς να περιμένει ότι θα έπιανε το πέναλτι.
Ωστόσο, ο κατά συνθήκη τερματοφύλακας εκτινάχθηκε εντυπωσιακά στην αριστερή γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ την εκτέλεση του διεθνή Μεξικανού επιθετικού Miguel Sabah, δίνοντας το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του!


Δείτε το βίντεο με την απίστευτη απόκρουση του Juan Carlos Rojas στο πέναλτι:



Link: http://www.sportena.com/2010/10/mexikanos-amyntikos-apekrouse-penalty-video/

Μέτρον άριστον!


Τα έχει πάρει ζεστά όλα τα θέματα της ΑΕΚ ο Αδαμίδης. Και το αγωνιστικό και το γηπεδικό και το προπονητικό και τη συνεργασία με την Ερασιτεχνική και όλα. Και μαγκιά η εκστρατεία που κάνει τώρα προεκλογικά, για να αποσπάσει υποσχέσεις και δεσμεύσεις. Όμως καλό θα ήταν να μη χάνει τον έλεγχο. Πρώτοι από το Χορτάρι είχαμε γράψει πως ο Αδαμίδης θα βάλει μία τάξη. Και ειδικά αν καταφέρει να λύσει το γηπεδικό για την ΑΕΚ τότε η ιστορία θα τον γράψει στα κιτρινόμαυρα κιτάπια με μεγάλα γράμματα. Όμως δεν είναι κακό να υπάρχει και λίγο μέτρο σε ορισμένα πράγματα. Όπως ας πούμε αυτό με τη σουίτα του ΟΑΚΑ. Πέρσι η ΑΕΚ ζήτησε την κεντρική σουίτα και ο Παναθηναϊκός απάντησε πως οι φιλοξενούμενοι παίρνουν το Μπουθ που βρίσκεται στη Θύρα 29. Στην αμέσως διπλανή θύρα των επισήμων δηλαδή (αυτό κρατήστε το γιατί θα το ξαναβρούμε μπροστά μας γύρω στις 30 του μηνός...). Τέλος πάντων η ΑΕΚ δεν πήρε την κεντρική σουίτα πέρσι. Τώρα όμως δεν είναι λίγο τραβηγμένο να ανακαλύπτουν στην Ένωση, αίτημα του ΠΑΟ για το κεντρικό Μπουθ, από τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν το επιβεβαιώνουν ούτε οι ρεπόρτερ των δύο ομάδων; Δηλαδή εντάξει, καλός χρυσός ο "Άνταμ", τα έχει πάρει παραμάζωμα όλα, αλλά να μην χάνουμε και το μέτρο! Ήδη κερδίζει τις εντυπώσεις η ΑΕΚ, δεν χρειάζονται υπερβολές. Ίσα ίσα που μόνο αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα μπορεί να φέρουν.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

SMS Αγάπης!


Έναν απλό και εύκολο τρόπο βρήκαν οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου για να καλέσουν τον κόσμο της ομάδας να βοηθήσει τον Σύλλογο, ενισχύοντας οικονομικά τα τμήματα του. Με τη βοήθεια εταιρίας στήθηκε ένας τηλεφωνικός αριθμός στον οποίο οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θα μπορούν να στέλνουν ένα γραπτό μήνυμα, γράφοντας τη λέξη ΠΑΟ. Ο άριθμός αυτό αυτός είναι το 54242 και η χρέωση είναι 2 ευρώ συν ΦΠΑ. Τα έσοδα από όλα τα μηνύματα θα διατεθούν αποκλειστικά για την υποστήριξη των 13 τμημάτων που διατηρεί αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟ!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού:

"Το Δ.Σ. του Παναθηναϊκού .Α.Ο. έχει λάβει μία σειρά αποφάσεων που στόχο έχουν να φέρουν πιο κοντά στον Π.Α.Ο. τον κόσμο του γιατί πιστεύουμε ότι η επιστροφή των φιλάθλων και η ενεργή συμμετοχή και υποστήριξή τους, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να βρει ο Παναθηναϊκός μας τρόπο να μείνει βιώσιμος, ξεπερνώντας την οικονομική κρίση που ταλανίζει όλη την Ελληνική κοινωνία.
Στο πλαίσιο αυτό ξεκινάμε διαφημιστική καμπάνια για την άμεση οικονομική στήριξη των αγωνιστικών τμημάτων μας. Ζητάμε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού να αφιερώσει ένα λεπτό από το χρόνο του για να στείλει ένα sms, στο 54242 γράφοντας ΠΑΟ, που στοιχίζει μόνο 2,48€ (μαζί με το ΦΠΑ). Με τον τρόπο αυτό θα δείξει έμπρακτα την υποστήριξή του στις ομάδες του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, αφού όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις άμεσες και επείγουσες ανάγκες των αγωνιστικών τμημάτων του.
Σύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε όλο το πλέγμα των πρωτοβουλιών μας. Είμαστε βέβαιοι ότι οι φίλοι, οι φίλαθλοι και όλη η οικογένεια του Παναθηναϊκού, θα αγκαλιάσουν τις πρωτοβουλίες αυτές προκειμένου να επιστρέψουμε στις λεωφόρους των επιτυχιών σε όλα τα αθλήματα που καλλιεργεί και αναπτύσσει ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ μας"

Να αφήσει την αλαζονεία του Πρέσβη!



Τα όσα θα διαβάσετε παρακάτω δεν αναιρούν το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός είναι η πιο επιτυχημένη Ελληνική ομάδα που αγωνίστηκε ποτέ στα Κύπελλα Ευρώπης. Αυτά που πέτυχαν οι πράσινοι ακόμα και πριν 40 χρόνια μένουν αξεπέραστα. Καθώς και το γεγονός πως ομάδες θρύλοι όπως η Έβερτον, η Γιουβέντους και ο Άγιαξ θα έχουν πάντα κάτι πικρό να θυμούνται από τις αναμετρήσεις τους με τους πράσινους. Αυτά είναι γνωστά, όμως το σημερινό μας θέμα δεν έχει να κάνει με τις επιτυχίες του Τριφυλλιού στας Ευρώπας, αλλά με την αλλοίωση μίας αγωνιστικής φιλοσοφίας που μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τους πράσινους εκτός συνόρων.

Το Τσάμπιονς Λιγκ και παλαιότερα το κύπελλο πρωταθλητριών ομάδων, δεν είναι σε καμία περίπτωση κάτι «εύκολο» για ένα ελληνικό κλαμπ. Ακόμα κι αν αυτό είναι ο ΠΑΟ. Οι πράσινοι μέσα στις δεκαετίες παρουσίας τους στην Ευρώπη, εφάρμοσαν μία αγωνιστική φιλοσοφία και απέκτησαν μία ποδοσφαιρική ταυτότητα που τους χαρακτήριζε και τους καθιέρωσε στα top-clubs της Ευρώπης. Στις ομάδες δηλαδή που οποιοσδήποτε αντίπαλος γνώριζε εξαρχής πως θα φτύσει αίμα για να ανταπεξέλθει. Ακόμα και όταν έχαναν οι πράσινοι από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Άλεξ Φέργκιουσον αναγκαζόταν να παραδεχτεί πως ο ΠΑΟ είναι ο αντίπαλος που τον δυσκόλεψε περισσότερο στο Ολντ Τράφορντ εκείνη την εποχή. Ή ο Ζοζέ Μουρίνιο που παραδέχτηκε πως η ομάδα του (Πόρτο) χρειάστηκε να κάνει το σούπερ παιχνίδι για να ανατρέψει το εις βάρος της 0-1 του Οπόρτο και να είναι αυτή στο τέλος που πήγε στον τελικό με τη Σέλτικ. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Όπως το διπλό στο Πόρτο (δις), η επική βραδιά στο Άμστερνταμ, ο σεβασμός που έδειξαν οι παίκτες του Αναστασιάδη στην Μεγάλη Κυρία και σταμάτησαν στα 3, το διπλό στο Αμβούργο, το διπλό στο Σάλκε και στη Βρέμη, η ταπείνωση της Ίντερ στο Μιλάνο καθώς και οι δύο πρόσφατες σφαλιάρες στην Ρόμα, από τρία γκολ σε ΟΑΚΑ και Ολίμπικο.

Σε όλα αυτά τα παιχνίδια οι πράσινοι ακολούθησαν ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο, μία συνταγή νίκης που τους οδήγησε άλλοτε σε θριάμβους και άλλοτε σε επικές προκρίσεις. Ένα πλάνο που όριζε την άμυνα ως βασικό συστατικό επιτυχίας. Την σφιχτή αμυντική λειτουργία που έλιωνε κάθε επίθεση του αντιπάλου, το σκληρό κέντρο που τσαλάκωνε τους ανώτερους σε τεχνική κατάρτιση αντιπάλους και η μισή ευκαιρία στην επίθεση που έπρεπε να μετουσιωθεί σε γκολ. Όπως και γινόταν. Η ομάδα αυτή είχε στο DNA της και έχει για να μην παρεξηγηθούμε, την επιτυχία και το να ξεπερνά τον εαυτό της ακόμα και με αντίπαλους – ρομπότ. Όμως πάντα συγκεντρωμένη σε ένα πλάνο, το οποίο όριζε ξεκάθαρα πως «εν αρχή ην η άμυνα»! Καθόλου υποτιμητικό. Άσχετα αν χλευάστηκε από εχθρούς και φίλους, όλοι μαζί το «προσκυνήσαμε» τον Ιούλιο του 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Ο Παναθηναϊκός για να έρθουμε και στα τωρινά, πρέπει να αποτινάξει την αλαζονεία του Πρέσβη από πάνω του. Και να φορέσει την πανοπλία της επιτυχημένης στην Ευρώπη ομάδας. Το παιχνίδι στη Βαρκελώνη δεν χρίζει καμίας κριτικής. Η διαστημική Μπαρτσελόνα πέτυχε τον Παναθηναϊκό στα χειρότερα του και ο Παναθηναϊκός πέτυχε την Μπάρτσα πληγωμένη και «ατιμωμένη» από τα ΜΜΕ της χώρας για την ήττα από μία κάποια νεοφώτιστη μέσα στο Καμπ Νου. Όμως το παιχνίδι με την Κοπεγχάγη ήταν η τρανή εφαρμογή του Καρναβαλιού. Όταν ο ΠΑΟ ντύθηκε «ανώτερος» και «υπερόπτης» και οι Δανοί φόρεσαν τη στολή του Παναθηναϊκού και έκαναν ότι ακριβώς έπρεπε. Δεν είναι υποτιμητικό λοιπόν να αντιμετωπίζεις την κάθε Κοπεγχάγη και την οποιαδήποτε ομάδα –θεωρητικά μικρότερη- με σφιχτό αμυντικό προσανατολισμό. Δεν έχει ο Παναθηναϊκός ακόμα την πολυτέλεια να υποδέχεται υποδεέστερους αντιπάλους στο ΟΑΚΑ με υπεροψία. Πρέπει να μείνει συγκεντρωμένος στο πλάνο που τον έφτιαξε. Στην αγωνιστική φιλοσοφία που του δημιούργησε «μέταλλο». Δεν πρέπει να παρασύρεται κάποιος από το γεγονός πως από τη μέση και μπροστά διαθέτει ποιοτικούς παίκτες, όπως ο Γκοβού, ο Λέτο, ο Γκαρσία, ο Νίνης, ο Σισέ. Ίσα ίσα, αυτό αποτελεί πλεονέκτημα έτσι ώστε και αν κάτι στραβώσει να υπάρχουν παίκτες που μπορούν να αλλάξουν κάτι. Όμως μέχρι τότε οι νίκες με 0,5-0 δίνουν τρεις βαθμούς, όχι μισό. Και οδηγούν σε θριάμβους, προκρίσεις και έσοδα. Έσοδα που θα επιτρέψουν σε μία ομάδα να χτίσει από πίσω προς τα μπροστά. Να χτίσει έτσι ώστε, ο Παναθηναϊκός συγκεκριμένα μιας και αυτός είναι το παράδειγμά μας, να αναγκάσει πάλι τον Σερ Άλεξ να μασάει την τσίχλα του πιο γρήγορα και από πολυμίξερ μέσα στο θέατρο των ονείρων.


«Μάθε μπαλίτσα»… από τον Diego Maradona (video)

Η μπάλα δεν ξεχνιέται όσα χρόνια κι αν περάσουν, όπως απέδειξε για άλλη μια φορά ο Diego Maradona, στον αγώνα επίδειξης που έγινε στο Buenos Aires προς όφελος του Fernando Caceres.

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής πρωταγωνίστησε στην αναμέτρηση μεταξύ παλαιμάχων άσων από την Αργεντινή και την Ουρουγουάη, που αποσκοπούσε στην οικονομική ενίσχυση του 41χρονου Caceres. Ο πρώην αμυντικός των Boca Juniors και River Plate είχε πέσει πέρσι το Νοέμβριο θύμα πυροβολισμού μέσα στο αυτοκίνητό του, από επίδοξους ληστές, με συνέπεια να χάσει την όραση από το δεξί του μάτι. Ακόμα και σήμερα, παραμένει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, ενώ η σφαίρα εξακολουθεί να είναι σφηνωμένη στο κρανίο του.
Στον αγώνα επίδειξης πάντως, ο Maradona ήταν το κεντρικό πρόσωπο, αφού σημείωσε δύο γκολ για λογαριασμό της Αργεντινής, που τελικά επικράτησε με 9-8. Ποιος να τα βάλει μαζί του…



Δείτε το ρεπορτάζ από τον αγώνα επίδειξης και το σόου του Diego Maradona:



Link: http://www.sportena.com/2010/10/mathe-balitsa-apo-to-diego-maradona-video/

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

To derby των καλύτερων!


Την ερχόμενη Κυριακή στο Ολυμπιακό Στάδιο αναμετρούνται οι δύο ομάδες της Σούπερ Λιγκ που αυτή τη στιγμή δείχνουν να είναι οι πιο φορμαρισμένες και ελκυστικές για διάφορους λόγους. Καταρχάς και οι δύο συμμετέχουν στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, με την επιπλέον κούραση να είναι δεδομένη και καταλυτική. Παρ' όλα αυτά και σε αντίθεση με τον πρώτο Ολυμπιακό, που στο πιο δύσκολο τεστ που είχε, το Καυτατζόγλειο, έχασε, ΠΑΟ και ΑΕΚ έχουν δώσει δείγματα. Οι πράσινοι έχουν βγάλει Χαριλάου, Καβάλα, Κρήτη και ΠΑΟΚ εντός χωρίς ήττα, σκοράροντας αλλά και εντυπωσιάζοντας με τα μεγάλα διαστήματα που είχαν ολοκληρωτική κατοχή μπάλας και πίεση στον αντίπαλο. Η Ένωση από τη στιγμή που έφυγε ο Μπάγεβιτς, και οι παίκτες δεν έχουν πλέον στο μυαλό τους, πως βρέξει-χιονίσει θα τα ακούει πρώτα ο προπονητής και μετά όλοι οι άλλοι, αρχίζει και παίρνει τα πάνω της. Νίκησε την Ξάνθη και εχθές πέρασε εντυπωσιακά παίζοντας μπαλάρα μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Σκόρπισε τον προερχόμενο από τον θρίαμβο της Τούμπας, Άρη του Κούπερ.


Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγωνιστικό γολγοθά του με νίκη επί του ΠΑΟΚ και ακολουθούν αγώνες με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και δύο ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ΑΕΚ επίσης έχει δύσκολο πρόγραμμα αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Άρη, το Γιουρόπα Λιγκ αλλά και αγώνες μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα, σε Τούμπα, Καβάλα και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Όπως καταλαβαίνει κάποιος οι επόμενες 5-6 Κυριακές θα κρίνουν πολλά για τις δύο ομάδες αλλά και για τον Ολυμπιακό ο οποίος χωρίς την Ευρωπαϊκή υποχρέωση θα επισκεφτεί το ΟΑΚΑ δύο φορές αφού πρώτα υποδεχτεί τον πληγωμένο Άρη στο Καραϊσκάκη, σε 6 ημέρες στα ...πρώτα δύσκολα...

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Τρομερή εμφάνιση της ομάδας μας απέναντι στον Πλάτων εκτός έδρας...Παρά την ήττα παίξαμε αντρίκια αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης ήθελε να μας κάνει γυναικούλες....
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.Ξεκινώντας δυνατά τον αγώνα προηγηθήκαμε μόλις στο 7ο λεπτό με τον 18χρονο Γεωργόλι να σκοράρει για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι..Ήταν μία μεγάλη μπαλιά από τον Παππαιωάνου ο Γεωργόλι κατέβασε ειδανικά την μπάλα και με δυνατό ξερό σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει τερματοφύλακα!!Μετά χάσαμε αλλες 2-3 καλές ευκαιρίες για να τελειώσουμε το παιχνίδι κάτι που δεν έγινε και τελικά το πληρώσαμε!!

Στο 30 μέτα από ένα σουτ των παιχτών του Πλάτων η μπάλα κόντραρε στον Φωτεινό και μπέρδεψε τον Πόντο που δεν μπόρεσε να αντιδράσει!

Στο 48 μετά από μια σέντρα ο Φωτεινός και πάλι στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα δεν την πέτυχε γεμάτα και την έστειλε για 2η φορά στην εστία του Πόντου....

Και απο εκεί και πέρα ο διαιτητής της αναμέτρησης Γεωργιάδης Κ. έδωσε το δικό του ρεσιτάλ..Αρχικά στο 63 απέβαλλε τον Λαχανά με απευθείας κόκκινη καθώς έφτυσε τους φιλάθλους του Πλάτωνα..
Στο 71 ο Ζουρουδάκης δέχτηκε ένα μαρκάρισμα εκτός φάσης με τον διαιτητή να μην σφυρίζει τίποτα με αποτέλεσμα να τον βρίσει και να τον αποβάλλει...Στο 82 απέβαλλε με 2η κίτρινη τον τερματοφύλακα Πόντο καθώς έκανε ακούσιο χέρι στο κέντρο του γηπέδου...Επίσης επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων αρχίζοντας να βγάζει κίτρινες μετά το 89ο λεπτό!!!!!ΕΝΩ ΣΤΟ 94 ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΧΑΜΕ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟ ΦΑΟΥΛ ΔΕΝ ΣΦΥΡΙΞΕ ΠΕΝΑΛΝΤΥ ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΖΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!!!!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω πολλών τραυματισμών έλειπαν 9 βασικοί μας παίχτες και κατεβήκαμε με 13 παίχτες ανάμεσα και 2 τερματοφύλακες!!!

Οι διαιτητές : Γεωργιάδης Κ.(τραγικός)Παλκογιάννης, Πασπάτης ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ

Πόντος
Φωτεινός
Φωτάκης
Μαρμαροκόπος
Λαχανάς
Ζουρουδάκης
Γεωργόλι
Καραγιάννης
Κάζος(45' λόγω τραυματισμού Δημητρούλης(84 Ζήσης)-->(τερματοφύλακας)
Παππαιωάνου
Τηλιγάδας

Γκολάρα!!!




Μεγάλη νίκη για την ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Άρη και καταπληκτικό γκολ (το 2ο της Ένωσης) από τον Νάτσο Σκόκο!

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Θέατρο του... θεατρίνου!


Mετα την άρνηση της ΠΑΕ Σκόντα Ξάνθης να παραχωρήσει εισιτήρια στους φίλους του Ολυμπιακού ήρθαν και οι αντιδράσεις από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ κάθως και από τους οπαδούς της ομάδας που μιλούν για "θέατρο του παραλόγου" και για "μεθοδεύσεις για να μην έχει ο Ολυμπιακός τη στήριξη του κόσμου του στο παιχίδι της Ξάνθης". Το θέμα μάλιστα παρουσιάζεται από τα μμε μετά την τιμωρία που επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ως η σειρά των Πειραιωτών να διαμαρτυρηθούν που δεν θα έχουν τους φιλάθλους τους στο γηπέδο. Μόνο που ο ΠΑΟ παίζει εντός έδρας, ένω ο ΟΣΦΠ εκτός. Και έχει σημασία το εκτός που λέμε γιατι εδώ και μερικά χρόνια ο Σύνδεσμος του Πειραιά έχει διαλέξει να δίνει τα δυσκολότερα εκτός έδρας παιχνίδια του πρωταθλήματος, χωρίς την βοήθεια των οπαδών του. Παιχνίδια όπως τα ντέρμπι με ΠΑΟ και ΑΕΚ, με τις ομάδες της Θεσσαλονίκης, με την Λάρισα! Παιχνίδια που ο αντίπαλος διατηρεί μια σκληρή να μη τι άλλο έδρα. Και όχι παιχνίδια θεωρητικά έυκολα όπως στην Ξάνθη ας πούμε, στην Λειβαδειά, στις Σέρρες, στην Κρήτη όπου οι οπαδοί του αν εκδρομέυσουν δεν έχουν αντίπαλο. Και δεν θέλει να πάνε οι οπαδοί του σε αυτές τις έδρες γιατί δεν θέλει να δώσει με τη σειρά του εισιτήρια στους αντιπάλους για το Καραϊσκάκη. Είτε για το φόβο ζημιών είτε γιατί δεν θέλει να δίνει την παραμικρή βοήθεια στη φιλοξενούμενη ομάδα. Βye bye fair play δηλαδή! Και έχουμε λοιπόν και σε όλη αυτή την υπόθεση τους φίλους του Ολυμπιακού να δίνουν τη συγκατάθεσή τους από τη μία και να μην διαμαρτύρονται που δεν μπορούν να πάνε σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι και από την άλλη να βγάζουν ανακοινώσεις όπου διαμαρτύρονται γιατί... δεν θα ταξιδέψουν στην ακριτική Ξάνθη!

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Crash Test



Πριν αρκετό καιρό είχαμε καταθέσει την άποψη μας για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και την άσχημη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ο Όμιλος. Σήμερα, τώρα, είναι η σειρά για τον ερυθρόλευκο ερασιτέχνη καθώς η κατάσταση εδώ και καιρό έχει φτάσει στο απροχώρητο.

H κατάσταση στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό είναι τραγική για όλα σχεδόν τα τμήματα του. Οικονομική εξαθλίωση, παίκτες που ζουν με δανεικά και απουσία παραγόντων για να δώσουν λύση. Αύριο όπως ενημερώνουν από τον Ολυμπιακό είναι η μέρα για να συμβάλουν όσοι αγαπούν τον Ερασιτέχνη με τον οβολό τους για να αρχίσει να δίνεται μία λύση στην κατάσταση. Εκτός από αυτό είναι γνωστή η ιστορία πως οι φίλοι του ΟΣΦΠ για να αγοράσουν διαρκείας στο ποδόσφαιρο πληρώνουν επιπλέον 60 ευρώ για να γίνουν μέλη στον Ολυμπιακό. Οπότε ίσως παρουσιαστεί ένα θέμα με αυτή την επιπλέον ενίσχυση. Καθώς ήδη οι κάτοχοι διαρκείας έχουν "κάνει το καθήκον τους". Άσχετα αν πολλοί εξαυτών δυσανασχετούν με το επιπλέον 60άρι.

Τα μεγάλα ομαδικά τμήματα αυτά του αντρικού και γυναικείου βόλεϊ, αγωνίζονταν στα περισσότερα ματς μεταξύ συγγενών και φίλων. Και στους τελικούς που έσπευδαν να γεμίσουν το γήπεδο οι φίλοι των ομάδων, επιχειρούσαν κάτι τέτοιο με το γνωστό "ντου" χωρίς εισιτήρια! Και εκτός αυτού, δύο φορές λεηλατήθηκαν και οι αποθήκες με το προπονητικό και όχι μόνο υλικό ένδυσης των τμημάτων!

Αύριο λοιπόν όπως γράψαμε και παραπάνω, είναι η ημέρα κρίσης. Καθώς οι ερυθρόλευκοι φίλοι καλούνται να γίνουν μέλη στον Ολυμπιακό συμβάλλοντας έτσι όσο μπορούν στο να βρει ο Ερασιτέχνης μία σανίδα σωτηρίας. Εκτός από τους ανώνυμους φίλους των ερυθρόλευκων, ημέρα κρίσης είναι κυρίως και για τους επώνυμους. Ισχυροί επιφανείς άνδρες, δηλωμένοι φίλοι του Συνδέσμου, παράγοντες και μη είναι υποχρεωμένοι να συνδράμουν τα μέγιστα για να αρχίσει να ορθοποδεί ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Ονόματα όπως αυτό του κ. Μαρινάκη, των αδερφών Αγγελόπουλων, του Λαυρεντιάδη κ.α. θα μπορούσαν να δώσουν ουσιαστικές ανάσες ζωής στα τμήματα και να προσφέρουν χαρά στους αθλητές που αγωνίζονται γιατί στην τελική δεν έχουν και τίποτε άλλο να κάνουν και ο αθλητισμός είναι η ίδια τους η ζωή!

Υγ. Αυτή η ατάκα στο εξώφυλλο του "πρωταθλητή", "όλοι αύριο για να ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ" ακούγεται λίγο σαν το γνωστό "να μαζευτούμε να πάτε" και μήπως τελικά δείχνει λίγο και το κλίμα που επικρατεί;...

Γήπεδο ΑΕΚ


Πριν 6 μέρες διαβάσατε στο Χορτάρι σχετικά με το θέμα:

Γήπεδο εντός διετίας και μάλιστα στη Νέα Φιλαδέλφεια φαίνεται πως δρομολογούν ΠΑΕ, Ερασιτεχνική ΑΕΚ αλλά ΚΑΙ ο Δήμος της ιστορικής αεκοφωλιάς. Πληροφορίες κάνουν λόγο για περιορισμένη χωρητικότητα (γύρω στις 28.000) αλλά αρκετές εμπορικές χρήσεις (περί τα 15 καταστήματα παντός τύπου στα πέριξ). Σημαντικό ρόλο στη χρηματοδότηση του έργου θα παίξουν χορηγοί και υπάρχει η σκέψη να δοθούν ονόματα αυτών ακόμα σε μέρη του γηπέδου (πχ θύρες ή τομείς). Περισσότερα όταν θα έχουμε χειροπιαστά στοιχεία.

http://xortari.blogspot.com/2010/10/blog-post_8686.html

Η χθεσινή συνάντηση Αδαμίδη - Παππά και υποψήφιου Περιφερειάρχη Σγουρού, ήρθε απλά για να μας επιβεβαιώσει. Ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στην κατασκευή γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια βρίσκεται η Ένωση μετά και τις τελευταίες εξελίξεις. Ο Νομάρχης και υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Σγουρός απάντησε με σκληρή γλώσσα στους καχύποπτους που υποστηρίζουν πως πρόκειται απλά για ένα προεκλογικό τρικ τονίζοντας πως "θα πιστέψουν όταν το δουν να γίνεται και θα πάρουν τις απαντήσεις τους", ενώ δεν παρέλειψε να αβαντάρει τους Αδαμίδη και Παππά λέγοντας πως η ΑΕΚ είναι τυχερή που έχει τέτοιος ανθρώπους.

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Σχολή!



Πιστοί μαθητές της σχολής Κώστα Νικολακόπουλου με βασικό τομέα σπουδών την διαιτητολαγνεία, και οι εφημερίδες του Βορρά. Ενδεικτικά τα σημερινά πρωτοσέλιδα της Μετροσπόρ και των Σπορ του Βορρά! Στατιστικά των παιχνιδιών του Παναθηναϊκού με τον τάδε και τον δείνα διαιτητή. Λες και θα παίξουμε στοίχημα και εξετάζουμε την παράδοση... Βέβαια ο σκοπός δεν είναι το ποντάρισμα, αλλά η δημιουργία κλίματος και το κυνήγι φαντασμάτων και συνωμοσιών.

ΝΑΙ στα νέα γήπεδα, ΟΧΙ στα ηλίθια ονόματα!


Αρχίζει από σήμερα η ψηφοφορία για το όνομα του νέου στολιδιού της Λάρισας! Έξι είναι τα επικρατέστερα ονόματα και μεταξύ αυτών καλούνται να επιλέξουν οι φίλοι της ΑΕΛ! Τα ονόματα είναι τα εξής:


AEL FC ARENA


AEL 1964 ARENA


LARISSA FC ARENA


CRIMSON PARK


QUEEN AEL PARK


AEL PALACE


Κριμσον (μτφ: βυσσινί) Παρκ; Κουίν ΑΕΛ; ΑΕΛ Παλάς; Σιγά μην το πούν και Κουίνς Παρκ, ή Διογένης Παλάς... Χάθηκαν τα ονόματα που έχουν συνδεθεί με την ιστορία της ΑΕΛ; Χάθηκε να ονομαστεί "Γήπεδο Γ. Μητσιμπόνα"; Και έλεος με τις Αρένες τις ταυρομαχίες και τις μ...κίες. Γήπεδο Λάρισας; Ούτε αυτό κάνει; Και ας δώσουν μετά οι οπαδοί της ομάδας ένα παρατσούκλι. Πως λένε οι ΠΑΟΚτσήδες "παλατάκι" την Πυλαία, οι Ολυμπιακοί το "ΣΕΦ" "Παλέ", οι πράσινοι το "Απόστολος Νικολαϊδης" "Λεωφόρο" κ.ο.κ;

Eυαίσθητος


Στην εκπομπή του Β. Βέργη "Φουλ Επίθεση", ο Κώστας Φραντζέσκος είχε το θράσος την αγένεια και γενικά την εντελώς άστοχη σκέψη να αποκαλέσει τις εφημερίδες ως "φυλλάδες"... Φυλλάδες; ΦΥΛΛΑΔΕΣ;;;; ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟ; Ποιος είσαι εσύ ρε μάγκα που θα αποκαλέσεις το σύνολο του αθλητικού έντυπου "φυλλάδες"; Με πνιχτή οργή τότε και με όση ψυχραιμία του είχε απομείνει, ο Βέργης τον επανέφερε στην τάξη φυσικά και του ζήτησε να ανακαλέσει τον όρο "φυλλάδες". Ακούς εκεί... Βέβαια ίσως και να του το φύλαγε ο Φραντζέσκος γιατί στον πρόλογο ο Βέργης τον αποκάλεσε "Φετφαντζίδη της εποχής"...! Τι ωραία...

Και κερατάς και δαρμένος...


Τελικά ήταν υπόθεση ενός τετάρτου για να "πέσει" η έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟ σχετικά με την τιμωρία της έδρας της στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Οι πράσινοι τιμωρήθηκαν εντέλει για επεισόδιο εκτός γηπέδου και έδειξαν καλή θέληση στον επόμενο εκτός έδρας αγώνα τους στην Κρήτη όπου και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν ζήτησε εισιτήρια. Μάλιστα η πρώτη ανακοίνωση του Τριφυλλιού έδειξε συμμόρφωση με την απαγόρευση οργανωμένων μετακινήσεων από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μπητσαξή. Όλα αυτά δεν έπεισαν για τις καλές προθέσεις της διοίκησης και εχθές με μία απόφαση εξπρές το ΟΑΚΑ θα μείνει κεκλεισμένων των θυρών για το δύσκολο ματς με αντίπαλο τον Δικέφαλο του Βορρά. Στο μεταξύ έχει δημιουργηθεί μεγάλο θέμα καθώς η ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλά και η ΠΑΕ ΑΕΚ γλύτωσαν με φθηνό πρόστιμο τα επεισόδια των οπαδών τους σε Σέρρες και Καλλιθέα. Μετά τη χθεσινή απόφαση η ΠΑΕ Παναθηναϊκός προέβη σε ανακοίνωση με την οποία θέτει όλους προ των ευθυνών τους, σε περίπτωση που στο μέλλον δεν εφαρμοστεί ο νόμος δίκαια για όλες τις περιπτώσεις εκτρόπων σε γήπεδα. Όχι πως τώρα εφαρμόστηκε...

Η ΚΟΤΣΑΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ελπίζουμε ο Γρηγόρης Γεωργάτος να μην εννοεί πως κάθε 100 χρόνια βγάζει ο Ολυμπιακός τέτοιον παίκτη, γιατί ο Ολυμπιακός είναι 86 χρονών. Αλλά εντάξει μάλλον δεν εννοεί κάτι τέτοιο, όμως έτσι από περιέργεια, ποιος ήταν ο παίκτης που βγήκε πριν 100 χρόνια ρε Γρηγόρη; Δηλαδή δεν συμβιβάζεσαι με Πελέ και Μαραντόνα που βγήκαν πριν από 30 χρόνια; Με κανέναν Κρόιφ; Με κανέναν Ζιντάν; Τίποτα;

Εισβολή στο γήπεδο και ξύλο σε διαιτητές, στο Περού! (video)

Το… ξύλο της αρκούδας έπεσε στον αγώνα ανάμεσα στην Carlos Mannucci και την Volante Bambambamarca για την άνοδο στην Α’ κατηγορία του Περού, αφού οι οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν εξοργισμένοι στον αγωνιστικό χώρο και πήραν στο κυνήγι τη διαιτητική τριάδα, μοιράζοντας μπουνιές, κλοτσιές και ροπαλιές!

Οι φίλαθλοι της Carlos Mannucci ένιωσαν την οργή να ξεχειλίζει στο 64′, όταν η ομάδα τους βρέθηκε να χάνει με 0-1 αλλά και να παίζει με 9 παίκτες λόγω δύο αποβολών, στην πλέον καθοριστική αναμέτρηση για το Copa Peru, όπως λέγονται οι αγώνες μπαράζ για την άνοδο. Εκμεταλλευόμενοι την απουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, οι εξοργισμένοι Περουβιανοί οπαδοί μπήκαν στο γήπεδο κρατώντας κοντάρια, μπουκάλια και πέτρες και άρχισαν να κυνηγούν με λύσσα το διαιτητή Carlos Montero Mendoza! Οι σκηνές κυνηγητού που ακολούθησαν έμοιαζαν βγαλμένες από επεισόδιο του… Benny Hill, χωρίς τελικά ο διαιτητής να γλιτώσει το ξύλο. Μεταξύ άλλων, τον χτύπησαν με μπουκάλι και του έσκισαν το φρύδι, ενώ δέχθηκε δεκάδες μπουνιές και κλοτσιές.
Μαζί του, τις «άρπαξαν» και οι δύο βοηθοί του, Cesar Chung και Orlando Oncoy, ο πρώτος από τους οποίους είδε κι έπαθε μέχρι να φτάσει στην είσοδο των αποδυτηρίων, αφού οι χούλιγκαν τον χτυπούσαν από παντού και με κάθε τρόπο…
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο αγώνας διακόπηκε και θα κατακυρωθεί υπέρ των φιλοξενούμενων, ενώ οι διαιτητές διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, όταν τελικά κατάφεραν να φυγαδευτούν από το γήπεδο.

Δείτε το βίντεο με τις απίστευτες σκηνές ξύλου σε βάρος των διαιτητών, στην πόλη Trujillo του Περού:

Link: http://www.sportena.com/2010/10/opadoi-sapisan-sto-xylo-diaithtes-sto-perou-video/