Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Πρωταθλητής – Γαύρος σημειώσατε διπλό!


Πέταξε το γάντι εχθές στον «γαύρο» ο «πρωταθλητής» με το άκρως προσβλητικό για τον αιώνιο αντίπαλο πρωτοσέλιδο. Οπότε σήμερα μετά τη χθεσινή ήττα του ΠΑΟ, είναι η μέρα της κορύφωσης στην μάχη των δύο εφημερίδων για το ποια θα βγάλει πιο «καλό» πρωτοσέλιδο για τον …Παναθηναϊκό. Η τακτική με τις τουαλέτες κτλ δεν άφησε πολλά περιθώρια στον «Πρωταθλητή» για περεταίρω καφρίλα και έτσι αρκέστηκε στην πόρτα ενός WC. Αντίθετα η εφημερίδα «Γαύρος» με πιο οπαδικό ύφος μεταφέρει αυτολεξεί τα υβριστικά συνθήματα της κερκίδας στο πρωτοσέλιδο χωρίς κανένα κόλλημα, κερδίζοντας έτσι ψιλοχαλαρά την μάχη που λέγαμε για τις περισσότερες πωλήσεις στους εθισμένους αναγνώστες που έσπευσαν στο περίπτερο για να ..συγκρίνουν και να αγοράσουν!

Βέβαια τέτοιου είδους πρωτοσέλιδα έχουν και μία άλλη ανάγνωση. Οι φίλοι του Ολυμπιακού καλώς ή κακώς νιώθουν μία κατωτερότητα όσον αφορά τη σύγκριση των Ευρωπαϊκών διαδρομών της κάθε ομάδας. Της δικής τους δηλαδή και του αιώνιου αντίπαλου. Οι ερυθρόλευκες εφημερίδες, αυτό το αφουγκράζονται και φυσικά το γνωρίζουν έτσι κι αλλιώς. Οπότε πιστεύουμε πως όταν νικάει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη, πολύ θα ήθελαν να βγουν με πρώτο τίτλο «κι εγώ νικάω στην Ευρώπη» (όπως άλλωστε το έχουν κάνει, έστω και πιο επαγγελματικά με τίτλους όπως «Ελλάς Ευρώπη Ολυμπιακός» και «Μόνο Εσύ»!). Από την άλλη επειδή ο ΟΣΦΠ έχει πολλά κακά αποτελέσματα αποκλεισμούς κτλ στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, περισσότερα από τους πράσινους, όταν χάνει ο Παναθηναϊκός πολύ θα ήθελαν να βγουν με πρωτοσέλιδο «Κι εσύ ξεφτιλίστηκες όπως εμείς»! Πράγμα που φυσικά δεν μπορεί να γίνει, οπότε αρκούνται στην καφρίλα και τον διασυρμό του Ευρωπαϊκού προφίλ του αντιπάλου. Κάτι βέβαια που στην ουσία δεν μπορεί να γίνει μέσα από μία εφημερίδα. Αλλά είπαμε, είναι και αυτή η μάχη που λέγαμε πιο πάνω…


Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Hχηρή απάντηση...καφρίλας!


Την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ η εφημερίδα "γαύρος" είχε βγει με πρωτοσέλιδο που έλεγε "Vamos barca", γιατί όπως εξηγούσε, κάθε ποδοσφαιρόφιλος θα έπρεπε να υποστηρίζει την Μπαρτσελόνα επείδή παίζει ωραίο ποδόσφαιρο... Είχαμε γράψει τότε ότι ξεπεράστηκαν τα όρια και ότι ήταν ανεπίτρεπτό για μια εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας να υποστηρίζει ανοιχτά αντίπαλο ελληνικής ομάδας. Είναι γνωστο επίσης από την έναρξη της κυκλοφορίας της νέας εφημερίδας ότι βρίσκεται σε κόντρα με την εφημερίδα του παλαιού διοικητικού "καθεστώτος" του Ολυμπιακού, τον "πρωταθλητή". Χαρακτηριστικό άλλωστε το παραδειγμα όταν οι δύο εφημερίδες τσακωνόντουσαν μέσω των πρωτοσελιδών τους με αφορμή τον Παναγιώτη Βαρούχα! Στο διαγωνισμό καφρίλας λοιπόν (που είχαμε επίσης γράψει από το καλοκαίρι) των δύο εφημερίδων ήρθε σήμερα να πάρει και πάλι το προβάδισμα ο "πρωταθλητής" με το σημερινό του πρωτοσέλιδο. Υπάρχουν και όρια όμως. Και τα όρια έχουν ξεπεραστεί κατα πολύ πλέον. Και αυτό δεν είναι ελευθεροτυπία. Αυτό δεν είναι ελέυθερη άποψη και έκφραση. Τα έχουν μπερδέψει. Πριν λίγες μέρες ο εισαγγελέας μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και εκπροσώπους του τύπου, συζήτησαν για το πως οι εφημερίδες δεν πρέπει να δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα. Οι εκπροσωποι του τύπου αντιμετώπισαν το όλο θέμα μάλλον με υπεροπτικό ύφος, του στυλ "δε θα μας πείτε τι θα γράφουμε", αν κρίνουμε από τις γελοιογραφείες που είδαμε την επόμενη μέρα. Αφού λοιπόν όλη η συζήτηση πήγε στο βρόντο όπως βλέπουμε σήμερα με τον "πρωταθλητή", τι θα ακριβώς θα πρέπει να γίνει; Να περιμένουμε την αντίδραση των πράσινων εφημερίδων αυριο για γελάσουμε και μετά από τα επόμενα επεισόδεια να ξανακατηγορήσουμε τους ανεγκέφαλους...; Ή να περιμένουμε την πραδειγματική τιμωρία, ας πούμε, μιας εφημερίδας που το έχει παρακάνει ουκ ολίγες φορές;
Υγ. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι όπως στην εφημερίδα "γαυρος" υποστήριζαν την Μπάρτσα επειδή αγαπούν το ποδοσφαιρο... στην εφημερίδα "πρωταθλητής" λένε πως κάνουν χιούμορ σήμερα γιατί... μας έχει μαυρίσει τη ζωή το ΔΝΤ... Κοινωνικό λειτούργημα δηλαδη πράττουν!

Δεν είναι βολτίτσα



Ο Παναθηναϊκός δίνει απόψε τον πρώτο αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ μπροστά στο κοινό του. Και αν στην Βαρκελώνη κανείς δεν είχε απαίτηση για τίποτε παραπάνω από λίγο …παραπάνω πάθος, απόψε οι πράσινοι είναι το φαβορί. Και φυσικά όλοι έχουν απαιτήσεις. Για νίκη και καλό θέαμα από την ομάδα του Νίκου Νιόπλια. Η άποψη μας είναι πως ο σημερινός αγώνας στο ΟΑΚΑ μόνο βολτίτσα δεν θα είναι για τους παίκτες του Τριφυλλιού. Πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ το ματς για διάφορους λόγους:


1. Τα παραδοσιακά πλέον αμυντικά προβλήματα του Τριφυλλιού. Και ακόμα περισσότερο το γεγονός πως το μεταγραφικό απόκτημα του καλοκαιριού, ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ θα μείνει στον πάγκο. Μακάρι να διαψευσθούμε αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια, ούτε να αφήνει έναν παίκτη της κλάσης (και των καμωμάτων ταυτόχρονα, αυτό το γνωρίζαμε) του Γάλλου εκτός άμυνας, αλλά και τον Ζιλμπέρτο εκτός μεσαίας γραμμής.


2. Από τη στιγμή που αποκτήθηκε ο Μπουμσόνγκ ο Νιόπλιας είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως ήθελε να τον δέσει με τον Κώστα Κατσουράνη στην άμυνα και γι αυτό ζήτησε αμυντικό χαφ και «οχτάρι» από την τότε διοίκηση. Δεν αποκτήθηκε κάποιος πέραν του Πλεσί στα τέλη Αυγούστου.


3. Η φυσική κατάσταση των πρασίνων απέναντι σε μία ομάδα που έχει δώσει ήδη γύρω στα 20 παιχνίδια. Φιλικά και επίσημα.


4. Στα 16 επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει φέτος η Κοπεγχάγη για Τσάμπιονς Λιγκ προκριματικά και ομίλους καθώς και για το πρωτάθλημα Δανίας, έχει μόλις μία ήττα!


5. Τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα με Ρόζενμποργκ και Ρούμπιν Καζάν –νίκες με 1-0- αποδεικνύουν πως η ομάδα του Σολμπάκεν μπορεί να πάρει αυτό που θέλει απέναντι και σε ισχυρότερους θεωρητικά αντιπάλους.


Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ο γραφικός της ημέρας

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΑΛΕΦΑΝΤΕ ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙ, ΒΑΣΤΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ!



Είναι αυθεντικός, είναι αυθόρμητος και πολλές φορές τα λέει καλύτερα κι απ΄τον ...Μητσικώστα!!! Απόλαυση! Όλα τα λεφτά είναι τα ψιλά γράμματα...

Αυτό μας έλειπε!


Αυτό έλειπε, να μην μπορεί να αποδόσει καλύτερα από ότι στο ματς με τον Αστέρα ο Ολυμπιακός!

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

http://www.capital.gr/News.asp?id=1055061

Ποιανού εταιρία είναι η Shell Ελλάδος που τα σκάει στον Μαρινακη? Των Βαρδινογιάννηδων!!!
Για ποιο λόγο ο όμιλος Βαρδινογιάννη στηρίζει (ακόμα έναν) πρόεδρο του Ολυμπιακού???

Απλά κάτι που γίνεται συχνά λάθος. Ο Β. Μαρινάκης δεν είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού. Είναι ο Α' Αντιπρόεδρος.

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μία προσφορά του αναγνώστη Σ.

1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1οΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟ Κηφισιάς-Ιπποκράτης 2-2

Χαραυγιακός-Αρης Πετρούπολης 0-2

Θρίαμβος Χαιδαρίου-Σούρμενα 0-4

Τράχωνες-Ατταλος 1-0

Πανθησειακός-Ιάσων 0-3

Ανθούπολη-Κολωνός 5-0

Δαφνη Π. Φαλήρου-Ελπίδα Αγίων Αναργύρων 0-1

Ολυμπιακός Λιοσίων-Ενωση Βοτανικού 0-2


Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2οΣ ΟΜΙΛΟΣ

Αγιος Δημήτριος-Ηράκλειο 0-1

Βριλήσσια-Ειρηνη Πετρ. 1-0

Αναγέννηση Πετρούπολης-Παλαιό Φάληρο 1-2

Καματερό-Μελίσσια 1-3

Αστερας Ζωγρ.-ΑΕ Αιγάλεω 2-0

Αττικός-Χολαργός 1-1

Διάνα Ηλιουπ.-Ελευθερούπολη 1-1

ΑΕ Μεταμόρφωσης-Αγία Ελεούσα 2-0


Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1οΣ ΟΜΙΛΟΣ

Απόλλων 2006-Ατρόμητος Χαλ. 1-2

Χαλκηδονικός-Πεύκη 1-0

Ποσειδών Γλυφάδας-Αθηναϊδα 0-2

Αστέρας 2004-Κένταυρος Βριλησσίων 4-1

Λαρισαικός-Αγιος Θωμάς 4-1

Ατλας Κυψέλης-Αλσούπολη 1-1

Νέα Ζωή Μεταμόρφωσης-Αρης Χολαργού 0-3

Υμηττός-Βύρωνας 3-1


Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2οΣ ΟΜΙΛΟΣ

Γκυζιακός-Πανερυθραϊκός 2-2

Μαρούσι-Θύελλα Αγ Δημ. 0-0

Καλαμάκι-Διαγόρας 2-0

Κηπούπολη-Πατήσια 3-1

Ηρακλής Περιστ.-Κηφισιά 2010 2-0

Παπάγος-Νίκη Αλίμου 2-0

ΓΣ Αργυρούπολης-Πετράλωνα 1-1


Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3οΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ορφέας Αιγάλεω-Νεοπεντελικός 0-0

Θρίαμβος Αθηνών-Λαύρα Αργυρ. 0-2

Χαλάνδρι-Παγκράτι 3-2

Κοψαχείλα-Δόξα Βύρωνα 0-1

Ακάδημος-Ολυμπιακός Κυψέλης 2-0

Τερψιθέα-Αφοβος 3-2

Φωστήρας Ηλιούπολης-ΓΣ Καισαριανής 2-0



Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1οΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ιεράπολη-Αρίων 1-4

Φοίνικας Καλλιθέας-Κεραυνός Πετρ. 0-1

Τόλμη Περιστερίου-Αστέρας Εξαρχείων 1-1

Πράσινα Πουλιά-Αίας Αθηνών 3-0

Κεραυνός Αγ Βαρβάρας-Κρόνος Αιγ. 1-2

Κορωνίδα-ΑΟ Ιλίου 4-4

Ερμής Ηρ.-Απόλλων Περιστερίου 1-1


Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3οΣ ΟΜΙΛΟΣ

Φοίνικας Περιστ.-Αετός Καλλιθέας 4-0

Αρμενική-ΠΟΨ 1-2

Λυκόβρυση-Γαλαξίας 0-3

Απόλλων Χαλ.-ΑΟ Κωφών 1-0

Προμηθέας-Χρυσούπολη 1-1

Αμπελόκηποι-Δάσος Χαιδαρίου 0-4

Παράδεισος-Ταταύλα 6-0


*ΣΤΟΝ 2ο ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΔΕΝ ΔΙΕΞΗΧΘΗΣΑΝ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 14 ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ 15 ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ 1ο ΚΑΙ ΣΤΟΝ 3ο

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ο διάδοχος του Γιούρι ...Μπάγεβιτς


Και λέμε του Γιούρι Μπάγεβιτς διότι πρέπει να βρεθεί ένας μάγος για τον πάγκο της Ένωσης. Ένας μάγος που θα απορροφά κάθε κραδασμό. Πέφτουν λεφτά, δεν πέφτουν λεφτά, παίζουν οι παίκτες καλά, δεν παίζουν, βρέχει στους Θρακομακεδόνες και ακυρώνεται η προπόνηση, έχει ήλιο και ξεραίνεται το χορτάρι, ο Μπάγεβιτς έφταιγε!

Εδώ και δυόμιση χρόνια -σχεδόν απλήρωτος- ο Μπάγεβιτς ήταν η ασπίδα προς παίκτες και μετόχους. Το άλλοθι πλέον όπως φαίνεται, πάει περίπατο για όλους. Και έτσι ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Ο Μπάγεβιτς εχθές έκανε μία γνήσια κίνηση και έθεσε όλους προ των ευθυνών τους. Και στην τελική γιατι να κάθεται να τα ακούει ο ίδιος για το κάθε τι;

Δεν φτιάχνουμε αγιογραφία του Ντούσαν Μπάγεβιτς στο Χορτάρι. Ένας προπονητής σαν τους άλλους είναι και ο Σερβοέλληνας, με αρκετές επιτυχίες στο βιογραφικό του. Ας πρόσεχαν όσοι τον κάνανε Θεό και τον απομυθοποίησαν μέσα σε ένα βράδυ. Όλο το σύστημα που Θεοποίησε τον προπονητή Μπάγεβιτς και το ίδιο σύστημα που απομυθοποίησε τον άνθρωπο Ντούσαν. Διότι πέραν της προπονητικής του καριέρας στην ΑΕΚ, η πορεία του μετά το 1996 δέχεται πολλές επικρίσεις. Ήταν μία πορεία αμφιλεγόμενη. Ηθικά, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά.

Ο γραφικός της ημέρας


"Μπάρτσα" γράφει ο "Γαύρος" είναι ο Ολυμπιακός! Πικάροντας έτσι τον αιώνιο αντίπαλο φίλαθλο. Διότι παίζοντας ίδια ώρα ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, οι φίλαθλοι του μεν και του δε δεν είχαν φυσικά την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αντίπαλη ομάδα. Οπότε σου λέει ο "Γαύρος" κάτσε να ανησυχήσουμε λίγο τους αντίπαλους και να τους "τρομοκρατήσουμε" κιόλας ενόψει της συνέχειας.

Ρόμα - Ίντερ 1-0

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μίρκο Βούσινιτς λυτρώνει τη Ρόμα που επικρατεί της Ίντερ με 1-0! Εκεί που οι άλλοι βάζουν τα πόδια, ο Βούσινιτς βάζει το κεφάλι και σκοράρει με υπέροχο τρόπο! Έξαλλοι πανηγυρισμοί από τον ίδιο που κλωτσάει ό,τι βρει μπροστά του αλλά και από τον πάγκο της Ρόμα που σπεύδει σύσσωμος στον σκόρερ!

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

H κοτσάνα της ημέρας!


Διαστημικός ο Ολυμπιακός, αλλά αντί για το ηλιακό σύστημα ο "Πρωταθλητής" έχει το μοντέλο του ατόμου... Που είναι ο Κρόνος; Που είναι ο Δίας; Πού είναι η Γη;;;;;!!!

Εξελίξεις με τη λίστα Κανέλλη!

Την θυμάστε εκείνη τη λίστα με τα 1200 ονόματα επωνύμων –κυρίως- που είχαν κερδίσει υπέρογκα ποσά από το Στοίχημα με παρέμβαση στο λογισμικό της εταιρίας; Εμείς κάναμε μία προσπάθεια αλλά θυμηθήκαμε το θέμα. Και αυτό γιατί τις τελευταίες ημέρες ο φάκελος φαίνεται να ξανανοίγει. Βέβαια σε μία σοβαρή χώρα δεν θα είχε κλείσει ποτέ τόσο εύκολα αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο «παιχνίδι» μπαίνουν δυνατά η Εισαγγελία Πρωτοδικών και ο Άρειος Πάγος. Μάλιστα οι Αρχές προτίθενται να άρουν το απόρρητο τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αλλά και τραπεζικών λογαριασμών Εξωτερικού. Σύμφωνα και με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» ήδη κάποιοι παράγοντες είναι έτοιμοι να …αυτοεξοριστούν…!

Ο γραφικός της ημέρας!


Ο Γιώργος Χάλας αυτήν την ατάκα με το Αριέλ (μικρό όνομα του Ιμπαγάσα αλλά και απορρυπαντικός) και το πλύσιμο πρέπει να την είχε σκεφτεί από τη μέρα που αποκτήθηκε ο Αργεντινός και περίμενε πως και πως να την πετάξει! Και από τη στιγμή που όπως είχαμε ξαναγράψει, ο Κ. Νικολακόπουλος έφυγε για τον "Γαύρο" και βρέθηκε πρόσφορο έδαφος στο πρωτοσέλιδο, ακόμα καλύτερα για τον Χάλα. Δεν τον Χάλας-ε!

Καλή παράδοση!

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια με αντίπαλο στον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη έχει σούπερ παράδοση. Καλή μπάλα και 3 γκολ είναι η ταρίφα! Τα ματς με τον Αστέρα έχουν καθιερωθεί ως ένας "σταθμός" όπου πάντα αλλάζει το κλίμα στο καλύτερο για τους ερυθρόλευκους. Ενδεικτικά πρωτοσέλιδα 2008,2009 και 2010 αντίστοιχα:



Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΠΡΑΒΟ!


Πολύ καλή κίνηση να αγωνιστούν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ίδια ώρα αύριο. Στις 19.30 για την ιστορία. Το Καραϊσκάκης μαθαίνουμε πως θα είναι γεμάτο. Από την άλλη στον Παναθηναϊκό έχουν πουλήσει 30.000 διαρκείας. Δηλαδή πόσο πιο λάθος θα μπορούσε να είναι ο προγραμματισμός της Λίγκας; Την ίδια ώρα στην Αττική 60 και πλέον χιλιάδες φίλοι των δύο ομάδων θα πηγαινοέρχονται στην πλειοψηφία τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προς Νότο και προς Βορρά αντίστοιχα... Πολύ ωραία, μπράβο!

QUIZ!!!


ΠΟΙΟΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ;


Ποιος ραδιοφωνικός παραγωγός - δημοσιογράφος κτλ, δήλωσε πως ο νόμος του ποδοσφαίρου είναι ένας και είναι ο εξής: Ότι τελείωσαν οι ομάδες που δεν έχουν ψηλά κορμιά στην επίθεση, για να σπάνε τη μπάλα, να παίζουν πλάτη κτλ όπως ο Πάντελιτς (αυτό ήταν το πρώτο όνομα που του ήρθε), ο Κοβάσεβιτς (άντε καλά), ακόμα ακόμα και ο Σισέ (εντάξει είπαμε); Ποιος με λίγα λόγια ισοπέδωσε και ξεφτίλισε την "κοντή" Μπαρτσελόνα που εντελώς τυχαία την τελευταία τριετία εκφράζει την επιτομή του σύγχρονου ποδοσφαίρου με τη λέξη "σέντρα" και τη φράση "κρατάω μπάλα" να έχει ποινικοποιηθεί;

Η απάντηση στα σχόλια...


Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΓΚΑ!!!!


Ντροπή σε αυτούς που πήγαν να σε μπλέξουν σε τέτοιες μικροδουλειές.

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Top-14!



Τα 30.091 εισιτήρια διαρκείας που πούλησε ο Παναθηναϊκός, τοποθετούν τους πρωταθλητές Ελλάδος στις 14 Ευρωπαϊκές ομάδες με τα περισσότερα season tickets που λένε και στο Νησί! Πρώτη η Μπαρτσελόνα με 60.000. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο αριθμός των 30.000 εισιτηρίων είναι άπιαστος για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά αρκετός για να αφήσει για να κοντράρει και ομάδες όπως η Λίβερπουλ και η Τσέλσι!


Μπαρτσελόνα 60.000

Ρεάλ Μαδρίτης 58.000

Μάντσεστερ Γ. 52.500

Ντόρτμουντ 45.000

Άρσεναλ 45.000

Σάλκε 43.500

Μπάγερν Μον. 35.000

Μάντσεστερ Σίτι 35.000

Νιούκαστλ 35.000

Ίντερ 34.000

Αμβούργο 32.000

Παναθηναϊκός 30.000

Λίβερπουλ 30.000

Τσέλσι 30.000


H παπάτζα της ημέρας


Καλά πέραν του ότι ο Πάντελιτς κάνει ανάλυση του γκολ που πέτυχε, το ωραίο είναι η εξήγηση που δίνει και ο βαθμός δυσκολίας που βάζει ...στον εαυτό του! Θέμα εμπειρίας -λέει- ήταν η κίνηση που έκανε, διότι δεν έβλεπε καθαρά την εστία. Δηλαδή που να μην ήταν και τετ-α-τετ. Τι θα ήταν το γκολ; Θέμα x-ray vision?

Scripta manent



Το Χορτάρι μετά το φιλικό του Παναθηναϊκού με την Ιταλική Τζένοα στις 22 Αυγούστου έγραφε άρθρο με τίτλο " This Panathinaikos will self-destruct in one summer". Το νόημα της ανάρτησης ήταν πως με τις λάθος επιλογές που έγιναν τους 2 καλοκαιρινούς μήνες από την προσωρινή – πλέον- διοίκηση Βαρδινογιάννη, υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να πάει στράφι η δουλειά δύο ετών που είχε βάλει την ομάδα σε άλλο επίπεδο, ξεριζώνοντας νοοτροπίες και τακτικές που στοίχειωναν χρόνια το Τριφύλλι. Μπορεί ένα μήνα πριν το άρθρο να φάνταζε μία σκέτη κινδυνολογία ή και καταστροφολογία. Όμως αυτά που γράφαμε τότε, εδώ και λίγες ημέρες τα διαβάζουμε στα sites και τις εφημερίδες. Ότι δηλαδή η νέα –επανακάμψασα- διοίκηση Πατέρα τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Όμως επειδή τα γραπτά μένουν το Χορτάρι έκανε λόγο για τα αυτογκόλ της διοίκησης Τζίγγερ, ακόμα πιο πριν. Από τις 17 Ιουλίου. Πλέον και αυτά τα διαβάζουμε από τα ΜΜΕ καθημερινά. Αποτελεί κοινό μυστικό μεταξύ των ρεπόρτερ του ποδοσφαιρικού τμήματος των πρασίνων, πως το καλοκαίρι αυτό έκανε κακό στην ομάδα. Για την ακρίβεια την πήγε πίσω, ύστερα από μία άκρως επιτυχημένη χρονιά. Πόσο πίσω; Σίγουρα 2 χρόνια. Την γύρισε σε εποχές διοικητικής ανυπαρξίας και νοοτροπίας που είχε στερήσει τίτλους, κόσμο και ομοψυχία στον Σύλλογο.

Με αυτά που βλέπουμε και μαθαίνουμε είναι σχεδόν σίγουρο πως αν η διοίκηση Τζίγγερ έμενε ακόμα ένα μήνα, τότε ο Παναθηναϊκός θα έμενε εκτός στόχων από Οκτώβριο.

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Μοναχά -ξανά- ΕΣΥ!


Ένα απίστευτο ρεκόρ για τα Ελληνικά αλλά και Ευρωπαϊκά δεδομένα (ξανα)έσπασαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Οι φετινές πωλήσεις διαρκείας με όλα όσα συνέβησαν στον Σύλλογο το καλοκαίρι και παρά το άσχημο ξεκίνημα των πρασίνων (να υπενθυμίσουμε πως η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας ολοκληρώθηκε μετά τα ματς με Ξάνθη και Μπαρτσελόνα) έφτασαν τις 30.091! Ένα ρεκόρ ασύλληπτο που αν το καλοσκεφτούμε τηρουμένων των αναλογιών μόνο οι πράσινοι αιώνια πιστοί μπορούν να ξανασπάσουν. Τα 30.091 εισιτήρια διαρκείας σκεφτείτε πως γεμίζουν ένα γήπεδο όπως η Τούμπα, το Καραϊσκάκη, το Καυτατζόγλειο και γενικά ΟΛΑ τα ελληνικά γήπεδα πλυν ΟΑΚΑ!


Η δυναμική που αποπνέει ο Σύλλογος τα τελευταία 2 και κάτι χρόνια δεν αφήνει ασυγκίνητους τους φίλους του Τριφυλλιού που για ακόμα μία χρονιά θα δηλώσουν δυναμικό παρόν. Και αν όλα πάνε όπως τα επιθυμούν τίποτα δεν θα σταθεί εμπόδιο έτσι ώστε σε 9-10 μήνες να σπάσει και αυτό το ρεκόρ!

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Κλάψε κλάψε κάτι θα βγει


Δεν πάει έτσι παιδιά. Δεν πάει καθόλου έτσι. Δηλαδή από άλλο Θεό "βγήκαν" ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Άρης, η Λάρισα και πάει λέγοντας, και από τον καλό Θεό βγήκε ο Ολυμπιακός; Η τακτική "πες πες κάτι θα βγει" ή στην περίπτωση μας "κλάψε κλάψε κάτι θα γίνει" φαίνεται να έχει επιτυχία. Όμως αποτελεί και μεγάλη φαρσοκωμωδία. Αρχίζουμε και πιστεύουμε οτι ακόμα και το ...διάγγελμα του Βαγγέλη Μαρινάκη για τα εγκλήματα κατά της Ελλάδας το περασμένο Σάββατο, δεν ήταν και τόσο αγνό. Λες και το περίμενε. Λες και το ήθελε, λες και το ...ζήτησε! Δεν εξηγείται αλλιώς. Αλλά επιμένουμε, πως η τακτική "κλάψε κλάψε κάτι θα βγει" από μεριάς Ολυμπιακού, δε γίνεται να συνεχιστεί. Διαγγέλματα θα μπορούσαν να βγάλουν και άλλες ομάδες όπως ξαναείπαμε. Όμως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Ακόμα τουλάχιστον. Φαντάζεστε να γίνει κάποια στιγμή; Κάθε Σαββατόβραδο να είναι στημένες οι κάμερες έξω από το γήπεδο -όχι αυτό που γίνεται αγώνας, στο άλλο- για να κάνει δηλώσεις ο Μαρινάκης, ο Αδαμίδης, ο Κόντης, ο Ζαγοράκης και όποιος άλλος του έρθει! Κωμωδία. Ίσως βέβαια να είναι και μία απάντηση στην οικονομική κρίση. Δεν μπορείς να διασκεδάσεις το Σάββατο; Κάτσε στον καναπέ και παρακολούθησε την παράσταση. Θα είναι καλή! Τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχουμε παράπονο.

Εντάξει μωρέ και τι έγινε;


Έπρεπε να ανοίξουμε την "Αθλητική Μ.Θ." για να διαβάσουμε την είδηση χωρίς μεγεθυντικό φακό...

Έτσι ΔΕΝ παίρνεις πρωτάθλημα...



Μετά την απόδραση με μισό γκολ από τις Σέρρες, χωρίς να παίξει ποδόσφαιρο, έρχονται σήμερα έγκριτοι δημοσιογράφοι της εφημερίδας "Γαύρος" να καθησυχάσουν τον κόσμο της ομάδας λέγοντας τους πως η χθεσινή ήταν μία επαγγελματική νίκη και οτι τέτοιες πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να πάρει το πρωτάθλημα! Καθησυχάστικε ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού, αφού στην εφημερίδα δεν πολυνοιάστηκαν να αναλύσουν το πως έφτασε ο Ολυμπιακός να κερδίσει αγχωτικά 0-1, αγνοώντας πλήρως τη συνολική του εμφάνιση στο γήπεδο, η οποία ήταν άκρως αποκαρδιωτική. Διότι τέτοιες εμφανίσεις, όπου ο Ολυμπιακός χωρίς να παίξει καλή μπάλα δραπέτευε με τη νίκη είχε και πέρσι. Και όλα ήταν μέλι-γάλα μέχρι τα Χριστούγενα. Μέχρι που τα πράγματα άλλαξαν και οι ερυθρόλευκοι έπαιρναν ο,τι τους άξιζε από βαθμούς. Αν λοιπόν έχουν στόχο στον Ολυμπιακό να κινηθούν με αυτό το πλάνο, δηλαδή νίκες χωρίς μπάλα και το σταυρό μας να κάνουν γκέλες οι αντίπαλοι μάλλον το έχουν πάρει λάθος το θέμα.
Η ομάδα έχει μεν πολλές νέες προσθήκες, αλλά να μην ξεχνάμε πως αγωνίζεται σε επίσημα ματς από τις αρχές Ιουλίου. Κάποια πατήματα θα έπρεπε να τα έχει βρει στη διάρκεια αυτή των κοντά τριών μηνών.

Κι εμείς που ελπίζαμε...



Πριν δύο μέρες ο Β. Μαρινάκης είπε πως ελπίζει να μην χρειαστεί να κάνει δηλώσεις και αυτό το Σ/Κ για τη διαιτησία. Κι εμείς το ελπίζαμε, είχαμε γράψει. Αλλά μάταια. Όπως εύστοχα αναφέρει η εφημερίδα Goal News στο εξώφυλλο, το πέναλτι στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ήταν "έγκλημα κατά της Ελλάδας", ενώ οι διαιτησίες σε Ν. Σμύρνη, Καβάλα, Σέρρες και ΟΑΚΑ, ήταν απλά "σωρεία διαιτητικών λαθών". Είναι εμφανές πως ο κ. Μαρινάκης έβγαλε μία ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου. Εμείς ελπίζαμε να μην ξαναπεί κάτι άστοχο, αλλά μάταια...

Ο γραφικός της ημέρας



Που να τελείωνε και με την μία το τετ-α-τετ ο Πάντελιτς. Γκολ της χρονιάς από τώρα θα το είχε ανακηρύξει ο "Πρωταθλητής".

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Παιανία SOS


Το αποτέλεσμα της Καβάλας, δεν ικανοποίησε τον Παναθηναϊκό και τους φίλους τους όπως είναι λογικό. Αλλά το πιο ανησυχητικό θέμα είναι άλλο.


Καταρχάς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για απόλυτη στήριξη του προέδρου, Ν. Πατέρα, στον προπονητή της ομάδας, Νίκο Νιόπλια. Με μία βασική προϋπόθεση. Να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο και να μην παραλείψει να αναφέρει κανένα περιστατικό χαλάρωσης και απειθαρχίας. Αυτή τη στιγμή λοιπόν ο μόνος τρόπος για να έχει πρόβλημα ο Νίκος Νιόπλιας είναι να "φάει" μόνος του το κεφάλι του.


Όπως μαθαίνουμε ο Κύπριος γυμναστής, Κέζος, αποτελεί ήδη παρελθόν από το πράσινο τεχνικό team και χρεώνεται σοβαρές παραλείψεις στην καλοκαιρινή προετοιμασία στην εκγύμναση των ποδοσφαιριστών. Η αποκατάσταση και ανάκτηση της φυσικής κατάστασης με ασκήσεις δύναμης και αεροβικής γυμναστικής, κατά την καλοκαιρινή περίοδο είναι ίσως η σημαντικότερη βάση για την ολοκλήρωση μίας πετυχημένης χρονιάς. Και το λέμε αυτό διότι στην περίπτωση του Τριφυλλιού που διαθέτει πολύ ποιοτικό ρόστερ, η καλοκαιρινή προετοιμασία φαίνεται πως άφησε πολλά κουσούρια στο ρόστερ... Κάτι αντίστοιχο είδαμε και πέρσι και στην ομάδα του αιωνίου αντιπάλου και είναι γεγονός πως αυτό δεν διορθώθηκε σε καμία χρονική στιγμή μέσα στη σεζόν.


Μετά το φιλικό του ΠΑΟ με την Τζένοα γράφαμε πως η ομάδα του Παναθηναϊκού φαίνεται να πηγαίνει με αυτόματο πιλότο για την ώρα, όμως το πόσο θα διαρκέσει αυτό κανείς δεν το ξέρει. Στο πολύ σημαντικό θέμα της καλοκαιρινής προετοιμασίας καθώς και των κρουσμάτων χαλαρότητας των παικτών, εκτός από τον γυμναστή παίζει ρόλο και ο προπονητής. Ο Νίκος Νιόπλιας έγινε και αυτός αποδέκτης του μένους του προέδρου των πρασίνων μέσω του Κώστα Αντωνίου. Ο προγραμματισμός και σχεδιασμός της ομάδας δεν έρχεται από παρθενογέννηση. Κάποιος τον σχεδιάζει, κάποιος τον εγγρίνει και κάποιοι άνθρωποι τον εκτελούν. Εάν κάτι δεν πήγε καλά σε κάποιον ή κάποιους από αυτούς τους τομείς ο προπονητής της ομάδας είναι υπόλογος. Όπως υπόλογος είναι για κάποια κρούσματα απειθαρχίας που σιγά σιγά βγαίνουν στο φως, όμως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κανείς δεν είχε αναφέρει, για άγνωστο λόγο.

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Προπαγανδιστές χωρις τιμή, χωρίς μπέσα, χωρίς τσίπα. Γαύρος και πρωταθλητής συνεχίζουν τον καθημερινό εμετό τους, τα ψέματα και την προπαγάνδα τους. Σημερινό επεισόδειο από την εφημερίδα του πρώην(Κόκκαλης) που θέλει να γλύψει τον νύν(Μαρινάκης), ήταν το επιθετικό φάουλ που ανακάλυψε στη γκολάρα του Σισέ. Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι το έγραφαν με μικρά γράμματα γιατί ούτε οι ίδιοι δεν το πίστευαν. Πιστέυω πανω από 4000 χιλιάδες πρόβατα ελευθέρας βοσκής θα βέλαξαν όταν το είδαν. Μπεεεεεεεεεεε. Από την άλλη η εφημερίδα του νυν που θέλει και ισοτιμία και δε θέλει να δυναμιτίζει το κλίμα έχει φάτσα φόρα τον Δαλούκα και τον Σπάθα με πράσινα και λέει ότι οδηγούν πόρσε. Για πες μας ρε Μαρινάκη. Πέρσι ο Δαλούκας τι οδηγούσε που έκανε τον αόματο στο χέρι του Μέλμπεργκ με την ΑΕΚ?? Ο Σπάθας που το πέναλτι στον Κλέιτον στο 90 πριν 2 χρόνια στο Καραισκακι το έκανε οφσάιντ, τι οδηγούσε?? Πολύ γλώσσα έχετε βγάλει παπαγαλάκια και θα σας κοπεί. Κλέφτες της Ελλάδος μιλάτε κιόλας.

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:



Το απόλυτο αίσθημα του να σκοράρει η αγαπημένη σου ομάδα, δεν υπάρχει σε κανένα λεξικό, σε κανένα βιβλίο ψυχολογίας. Κανένας ειδικός δε μπορεί να το περιγράψει και να το αναλύσει αν και ο ίδιο δε το έχει ζήσει. Είναι κάτι πρωτόγνωρο και μοναδικό. Δεν αλλάζει ποτέ αυτό το ρίγος χαράς και συγκίνησης που σε αρπάζει απο το χέρι και σε τραβάει ψηλά στον ουρανό. Γεύση απο παράδεισο, με την αγαλλίαση που προσφέρει αυτή η φάση. Χαρά και ευτυχία ανείπωτη που παρασέρνει κάθε βάσανο στο διάβα της.
Ειδικά όταν η ομάδα σου έχει κατακρεουργηθεί πριν απο μερικές μέρες και η ψυχολογία του οπαδού - φιλάθλου είναι στο ναδίρ. Θέλεις κάτι να σε κρατήσει ζωντανό, να σου προσφέρει ένα χέρι βοηθείας για να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι.Μια θεϊκή -- μαγική κίνηση που θα ξεβρωμίσει τη σαπίλα και τη δυσωσμία που έχουν κατακλύσει τα ρουθούνια μας. Σαν απο μηχανής θεός σε Αρχαία Ελληνική τραγωδία, να καταφτάσει η λύτρωση και να επιστρέψει η ηρεμία στα μυαλά μας και το χαμόγελο στα χείλη μας. Ένας ΒαρδΑΡΗΣ να φυσήξει και να εξαφανίσει όλα αυτά τα κακά και δυσάρεστα κατάλοιπα της κακόμοιρης ψεύτικης ευτυχίας των διαπλεκομένων.

Κερδίσαμε όλοι μαζί την κάτοχο του Ευρωπαϊκού τροπάιου και προσφάτως Υπερ Κυπελλούχο Ευρώπης. Μια ομάδα που έχει στις τάξεις της τον πολυτιμότερο παίκτη του προσφάτου Μουντιάλ. Το σενάριο έμοιαζε ιδανικό, ξεκινούσαμε τις υποχρεώσεις μας στο απόρθητο γήπεδο μας, με την κάτοχο του τροπαίου. Δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε, αν και όλα σε αγωνιστικό επίπεδο ήταν εναντίον μας. Κερδίσαμε άξια τη νίκη, δε τη κλέψαμε άδικα σε κάποια κόντρα απο τύχη. Είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε ξανά και ξανά και τα ακριβοπληρωμένα αστέρια της Ατλέτικο, απέδειξαν ότι τα λεφτά δε παίζουν ποδόσφαιρο. Το πάθος και η ψυχή, υπερνικούν τις όποιες ατέλειες μπορεί να έχει ένας αθλητής.
Με πραγματικό προπονητή στον πάγκο του ο ΑΡΗΣ, και όχι παλιάτσο με ψεύτικες φορεσιές, μπλοκάρισε τους πολύ επικίνδυνους ταλαντούχους αθλητές της Κυπελλούχου Ατλέτικο και κυριολεκτικά διάβασε τα συστήματα του αντίπαλου προπονητή. Ένας προπονητής μεγαθήριο στο παγκόσμιο στερέωμα, αλλά κατακριτέος απο τα κομπλεξικά εγχώρια μέσα μαζικού αποπροσανατολισμού. Δε δίστασε να τα βάλει στα ίσα με το γίγαντα, μοναχά με 11 ετοιμοπόλεμους παίκτες και 2 αλλαγές στον πάγκο. Ούτε γελάκια, ούτε γουρλωμένα βλέμματα και καυγάδες με τους πάντες για να αποδείξει την αξία του. Με κινήσεις εντός αγωνιστικού χώρου, στην κυριολεξία σεμνά και ταπεινά, πήρε αυτό που ήθελε. Την πολυπόθητη νίκη.

Απο τη μεριά μας, την οπαδική. Μια απέραντη ευτυχία ήρθε στη θέση του μένους που είχαμε στις καρδιές μας. Ο ΗλεκτροΧαβίτο είναι ακόμα εκεί, στο σκέψη ενός στημένου και πέτσινου πρωταθλήματος. Θα μείνει για πάντα έτσι και δε θα περάσει στη λήθη, όσον αφορά εμάς. Θα το θυμίζουμε πάντα στα νεοπλουτισμένα πορτοφόλια και στους κοκορόμυαλούς επίδοξους δυνάστες του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Η συμπεριφορά μας ήταν άψογη και καθολικά αναγνωρισμένη απο όλες τις γωνιές του πλανήτη. Πριν απο τον αγώνα, τα μάτια όλων ήταν στραμμένα στην κάτοχο του τροπαίου Ατλέτικο. Κατόπιν τα κόζια άλλαξαν και όλοι, πραγματικά όλοι, έστρεψαν με προσοχή το βλέμμα τους στον ΘΕΟ του ΠΟΛΕΜΟΥ. Εκείνοι που γελούσαν με το απόρθητο κάστρο και τα 22 αήττητα παιχνίδια στο ΝΑΟ του "Κλεάνθης Βικελίδης", σώπασαν για τα καλά και μετάνιωσαν για την υπεροπτική στάση τους. Φάγαν αυτοί καλά και εμείς ακόμα καλύτερα.

Οι ύμνοι για τον κόσμο και το φαντασμαγορικό θέαμα, παράσταση κανονική, που παρήγαγε ο ΛΑΟΣ του ΑΡΗ είναι αρκετοί και αρκετά λεπτομερέστατοι. Εμείς τα ξέρουμε αυτά και τα λέμε συνέχεια. Ξέρουμε τι μας γίνεται και που πατάμε. Τώρα μαθαίνουν οι άλλοι. Ο πρωτοπόρος ΑΡΗΣ, διδάσκει την ηθική και τις αξίες που διέπουν το σύνολο του σωματείου σε όλο τον κόσμο. Κανείς δημοσιογράφος, ημεδαπός, δεν έθιξε το πανό που αναρτήθηκε στη θύρα 2 του γηπέδου και δεν αναρωτήθηκε το νόημα της. Δεν ανέφερε κανείς τις προσπάθειες που κάνει ο ΑΡΗΣ και ο κόσμος του για καθαρό πρωτάθλημα και ίσους όρους για όλους. Όταν οι άλλοι μαλώνουν για τη διαιτησία, που δεν αφορά αυτούς αλλά τον αιώνιο αντίπαλο, ο ΑΡΗΣ διδάσκει πως όταν παίζεις στα ίσα στον αγωνιστικπο χώρο, έχεις πιθανότητες να κερδίσεις και την Υπερ Κυπελλούχο Ευρώπης. Σιγή ιχθύος απο όλους σας όμως κύριοι εξυγιαντές του ποδοσφαίρου.

Όσα σεμινάρια και αν κάνετε, όσους δημοσιογράφους και αν τραπεζωθείτε, το αποτέλεσμα θα είναι ένα. Να κερδίζει η ομάδα σας, δε σας ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Απλά δεν έχετε το σθένος να βγείτε και να το παραδεχτείτε δημοσίως. Όταν σε γήπεδο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, ο ίδιος ο μεγάλος θίασος της βουλής των αντιπροσώπων, καθυβρίζει τον ΑΡΗ και χειροκροτά τα πέτσινα γκολ και τα μαϊμουδίστικα πέναλτι που έκριναν τους αγώνες, τι να πεις. Ποιά μαριονέτα να καλέσει , επιλεκτικά πάντα, σχετικούς και μη σε αυτό το χώρο και να μιλήσει για τη βία στα γήπεδα και τους κακούς οπαδούς. Γιατί ρε πρόεδρε δε μιλάς για τα λαμόγια που παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των αθώων οπαδών - πολιτών. Εσύ δεν είδες τα άισχν των κουκουλάκηδων - καλόπουλων - ντάκων - τριτσώνηδων - δαλούκηδων - κασναφέρηδων - σταυρίδηδων - μπάκων - παμπονιρίδηδων? Μόνο στο λιμάνι σε ενδιαφέρει να σφυράνε καλά τα πιόνια της εξουσίας?

Αράξτε και απολαύστε αδέρφια τις στιγμές που μόνο εμείς μπορύμε να ζήσουμε αυτή τη στιγμή. Με το σφύριγμα της λήξης , επιβραβεύθηκαν οι κόποι και οι προσπάθειες μας. Το όραμα μας δυναμώθηκε και απο άλλα αδέρφια που ένιωσαν και είδαν αυτά που βλέπουν τόσα χρόνια αυτοί που κρατάνε τα γκέμια εδώ και χρόνια. Οι εκδηλώσεις θαυμασμού και οι ερωτήσεις τύπου, πως αυτή η ομάδα δεν αγωνίζεται στο τσάμπιονς λίγκ, περισσεύουν. Ένας αλλοδαπός δημοσιογράφος, αναγκαστικά είναι αντικειμενικός, και ρωτά αυτά που σε εμάς είναι απαγορευτικά ακόμα και σαν σκέψη. Πως δεν αγωνίζεται αυτή η ομάδα στα μεγάλα Ευρωπαϊκά σαλόνια, με αυτό τον κόσμο και αυτόν τον προπονητή. Τους ευχαριστούμε όλους, μιας και ξέρουμε ότι πάλι απο την Κυριακή τη θέση τους θα πάρουν τα γνωστά μιάσματα του χώρου. Σας βαρεθήκαμε ρε.


e0D
ΑΡΗΣ

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ


ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Πικρό μήνυμα…


Πόσο άδικο και πικρό είναι να πηγαίνεις κάπου για να ασκήσεις το επάγγελμά σου, που τυγχάνει να είναι και το χόμπι σου και να μαθαίνεις κάτι τόσο άσχημο. Στο ημίχρονο του αγώνα Καβάλα – Παναθηναϊκός (2-2), ο Σίντνεϊ Γκοβού πληροφορήθηκε με sms, το θάνατο του αγαπημένου του πατέρα. Ο Γάλλος επιθετικός αποσύρθηκε από το παιχνίδι πριν καν αρχίσει το δεύτερο μέρος, όπως ήταν λογικό, και άνθρωπος του Παναθηναϊκού έμεινε μαζί του για να τον βοηθήσει να ετοιμαστεί και να αναχωρήσει το συντομότερο δυνατό για τη Γαλλία. Μετά τη λήξη του παιχνιδιού ο Τζιμπρίλ Σισέ έσπευσε να σταθεί στον απαρηγόρητο συμπατριώτη του. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Σίντνεϊ Γκοβού πήρε άμεσα άδεια από την ΠΑΕ για να μεταβεί στην πατρίδα του. Ο πατέρας του Γκοβού ήταν αυτός που «βάφτισε» τον γιο του Σίντνεϊ, από το όνομα του μεγάλου Αμερικανού ηθοποιού, Σίντνεϊ Πουατιέ. Από εμάς, τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Κι εμείς το ελπίζουμε


Το λάθος του Δάλουκα βαφτίστηκε από τον Α΄ αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού ως έγκλημα κατά της Ελλάδας. Οι αρχηγοί της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου μπήκαν στο μάτι του κ. Μαρινάκη επειδή είναι και οι 3 παίκτες του ΠΑΟ.


Πρώτον οτι ο Δαλούκας είναι κακός διαιτητής, το γνωρίζουμε. Από πέρσι...
Δεύτερον, σχετικά με τους αρχηγούς, αυτοί ορίζονται βάση των συμμετοχών τους στην Εθνική. Έτσι οι τρεις πρώτοι σε συμμετοχές είναι οι Καραγκούνης, Κατσουράνης και Σεϊταρίδης. Για την ακρίβεια ο Χαριστέας έχει περισσότερες συμμετοχές από τον δεξιό μπακ του Παναθηναϊκού, αλλά εδώ και λίγους μήνες δεν αποτελεί επιλογή του ομοσπονδιακού προπονητή. Ας αγόραζε το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός κάποιον Έλληνα διεθνή με πολλές συμμετοχές για να υπάρχει περίπτωση να μπει κάποια στιγμή στην τριάδα των αρχηγών και παίκτης των ερυθρόλευκων. Για την ιστορία ο παίκτης του Ολυμπιακού - εν ενεργεία- με τις περισσότερες συμμετοχές στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι ο Βασίλης Τοροσίδης με 32 συμμετοχές... Καραγκούνης Κατσουράνης και Σεϊταρίδης έχουν από 99,75 και 72 συμμετοχές αντίστοιχα. Και ο Άγγελος Χαριστέας 85!


Όσον αφορά τη δήλωσή του "ελπίζω να μη χρειαστεί να ξαναμιλήσω αυτό το Σ/Κ", το ελπίζουμε κι εμείς, διότι οι δηλώσεις του είναι λίγο άστοχες γενικά.

Ο γραφικός της ημέρας (ν.2)


Όλη η Ισπανία έπαιρνε τηλέφωνο τον Χαβίτο. Την κάνανε πλούσια την Telefonica Movistar...!

Τι εννοεί;


Για "καθαρή νίκη" κάνει λόγο σήμερα η εφημερίδα "η Πράσινη". Βασικά τι εννοεί η εφημερίδα; Νίκη με μηδέν παθητικό ή κάτι άλλο;

Ο γραφικός της ημέρας


Χωρίς σχόλια...

Θέμα: Panathinaikos Lab



PAO Lab, όπως λέμε Milan Lab.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ;


Πρόκειται για ένα επαναστατικό σύστημα καταμέτρησης και αξιολόγησης των επιδόσεων κάθε ποδοσφαιριστή που βασίζεται σε ένα προηγμένο λογισμικό πρόγραμμα. Για τα ποδοσφαιρικά δεδομένα θεωρείται ως ένα υψηλής τεχνολογίας επιστημονικό κέντρο μελετών και έρευνας, το οποίο προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες στο τεχνικό και ιατρικό τιμ. Από το περασμένο καλοκαίρι στεγάζεται σε ειδικό χώρο στο προπονητικό κέντρο της Παιανίας και υπεύθυνος λειτουργίας του είναι ο εργοφυσιολόγος κ. Γιώργος Νάσσης.


Επί των ημερών του νυν διευθυντή ποδοσφαίρου κ. Κώστα Αντωνίου το ΡΑΟ lab αναπτύχθηκε και μετατράπηκε από ένα απλό σύστημα συλλογής στοιχείων σε ένα προηγμένο κέντρο μελετών και έναν επιπλέον πολύτιμο βοηθό για τους προπονητές και τους γιατρούς της ομάδας.


Το ΡΑΟ Lab βασίζεται στην κινησιοθεραπεία, τη βιοχημική και τη φυσιολογία και αξιολογεί τη φυσικοψυχική κατάσταση των αθλητών, συνδυάζοντας τρεις παραμέτρους: την επιστήμη, την τεχνολογία και την ψυχολογία. Οι ποδοσφαιριστές ανά τακτά χρονικά διαστήματα υποβάλλονται σε μια σειρά από εξετάσεις, που περιλαμβάνουν:


1) βιοχημικές μετρήσεις στο αίμα των παικτών, 2) έλεγχο της καρδιακής λειτουργίας και συχνότητας σε ένταση και ηρεμία, 3) καταμέτρηση της αντοχής με αερόβιες ασκήσεις. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων «φορτώνονται» στον υπολογιστή με το προηγμένο λογισμικό πρόγραμμα, το οποίο εν συνεχεία αναλύει τις επιδόσεις των παικτών.


Τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΡΑΟ lab προσφέρουν χρήσιμα συμπεράσματα όσον αφορά την αγωνιστική κατάσταση κάθε ποδοσφαιριστή, όπως επίσης και την πτώση ή άνοδο της απόδοσής του μελλοντικά, ενώ βοηθά το τεχνικό τιμ προσφέροντας σημαντικές πληροφορίες για τους τομείς στους οποίους πρέπει να βελτιωθεί κάθε ποδοσφαιριστής με βάση τις κινήσεις που κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης, προβλέπει πιθανούς τραυματισμούς σε παίκτες που βρίσκονται οριακά και εκτιμά τον χρόνο αποθεραπείας των τραυματιών.


Σχόλιο:


Στον ΠΑΟ πιστεύουν πως ένας βασικός παράγοντας για την περσινή επιτυχία, καθώς και του το οτι οι πράσινοι τα τελευταία δύο χρόνια έβγαλαν πολλά ματς σε υψηλό επίπεδο χωρίς τραυματισμούς, είναι και το PAO Lab. Τους τελευταίους μήνες και ειδικά κατά την κρίσημη περίοδο της προετοιμασίας, οι πράσινοι ακολούθησαν εντελώς διαφορετικό μοντέλο, από την ιατροτεχνική μονάδα μέτρησης επιδόσεων και αντοχών. Ο Ν. Πατέρας με την επάνοδό του, φαίνεται πως αλλάζει ΚΑΙ αυτό το θέμα. Πλέον στελέχη του ιατρικού αλλά και τεχνικού team θα ταξιδεύουν στην Ιταλία εμπλουτίζοντας τον ήδη πλούσιο φάκελο επιλογών και προπονήσεων του Παναθηναϊκός Lab.

Πηγές: pao.gr, tovima.gr, exedrasports.gr σχόλιο: Χορτάρι Team

Οι αναμνήσεις...



Μετά την αποχώρηση των Ντιόγκο και Λεονάρντο και τον δανεισμό του Βάντερσον, ο Ντούντου Σεαρένσε είναι ο μόνος βραζιλίανος που κατοικοεδρεύει στου Ρέντη. Οι αναμνήσεις και οι μοναξιές χτυπάνε κόκκινο αν κρίνουμε σωστά και από τη χθεσινή ατάκα του μέσου του Ολυμπιακού στο Τουίτερ: "Σήμερα είναι μία ωραία μέρα. Μοιάζει λίγο με την Βραζιλία μας"...

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Μια χαρά!




Δύο νίκες και μία ισοπαλία είναι ο απολογισμός της παρουσίας των τριών ελληνικών ομάδων στο Γιουρόπα Λιγκ κατά την πρώτη αγωνιστική των ομίλων.

Ο Άρης πέτυχε σπουδαία νίκη επί της κατόχου του τροπαίου, Ατλέτικο Μαδρίτης. Το υπέροχο γκολ του Χαβίτο ήταν υπέραρκετο για τους κιτρινόμαυρους που πήραν τη νίκη απέναντι στους Ισπανούς που άργησαν να ξυπνήσουν.

Ο ΠΑΟΚ προβλημάτισε -κυρίως επιθετικά- αλλά τελικά απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας στο Μπριζ.

Η ΑΕΚ στο πιο πλούσιο ματς της βραδιάς επικράτησε 3-1 επί της Χάιντουκ και αν οι παίκτες της ήταν πιο προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι θα μπορούσε να πετύχει πολλά περισσότερα γκολ, απέναντι σε μία ομάδα δεν είχε να επιδείξει σχεδόν τίποτα. Έχασε πέναλτι ο Τζεμπούρ.

Τέλος καλό, όλα καλά για τις ομάδες μας λοιπόν και από μεθαύριο επιστροφή στην Ελληνική πραγματικότητα.

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Sara Carbonero μέσα από το «Κλεάνθης Βικελίδης» (video)

Η εντυπωσιακή Sara Carbonero δίνει με την παρουσία της επιπλέον λάμψη στον αγώνα Άρης – Atletico Madrid για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League!

Η διάσημη Ισπανίδα ρεπόρτερ ακολούθησε την αποστολή των Rojiblancos στη Θεσσαλονίκη και το μεσημέρι της Τετάρτης «βγήκε» σε ζωντανή σύνδεση από το «Κλεάνθης Βικελίδης» στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Telecinco, ο οποίος έχει και τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του Europa League στην Ισπανία.

Η μελαχρινή καλλονή, που αποτελεί σύντροφο του τερματοφύλακα της Real Madrid, Iker Casillas, είναι υπεύθυνη για το ρεπορτάζ αγωνιστικού χώρου σε όλες τις αναμετρήσεις της Atletico Madrid για το Europa League εντός και εκτός έδρας, συμπεριλαμβανομένου του περσινού τελικού στο Αμβούργο, αλλά ταυτόχρονα είναι η παρουσιάστρια του αθλητικού ενθέτου στο καθημερινό μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Telecinco.

Έτσι, την Τετάρτη παρουσίασε το δελτίο μέσα από τη Θύρα 1 του γηπέδου του Άρη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, που θα αποτελέσει την πρώτη αντίπαλο των κατόχων του τίτλου. Παράλληλα, σχολίασε την πρεμιέρα των ισπανικών ομάδων στο Champions League και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον απόηχο της κατάκτησης του US Open από τον Ισπανό σταρ του τένις, Rafa Nadal.

Η Sara Carbonero απέκτησε διεθνή φήμη στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής λόγω της σχέσης της με τον αρχηγό της εθνικής Ισπανίας, ειδικά μετά τον τελικό της διοργάνωσης και το φιλί που της έδωσε «στον αέρα» ο Iker Casillas. Ως πραγματική celebrity, απασχόλησε τα διεθνή Μ.Μ.Ε. ακόμα και στις διακοπές της με τον 29χρονο γκολκίπερ.

Δείτε το βίντεο με τη ζωντανή σύνδεση της Sara Carbonero μέσα από το «Κλεάνθης Βικελίδης»:



Link: http://www.sportena.com/2010/09/to-zontano-reportaz-tis-sara-carbonero-mesa-apo-to-kleanthis-vikelidis-tin-paramoni-tou-agona-aris-atletico-madrid-video/

Europa League, καλή αρχή!


Στη μάχη του Γιουρόπα Λιγκ ρίχνονται σήμερα Άρης, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Με Ατλέτικο Μαδρίτης, Χάιντουκ και Μπριζ αντίστοιχα. Οι εκρπόσωποί μας στο Europa League ξεκινούν απόψε τις υποχρεώσεις τους με τον Άρη να έχει το θεωρητικά πιο δύσκολο έργο καθώς αντιμετωπίζει την κάτοχο του τροπαίου αλλά και κάτοχο του Σούπερ Καπ Ευρώπης, Ατλέτικο Μαδρίτης. Η Ένωση θα αντιμετωπίσει τη Χάιντουκ σε έναν αγώνα που η ομάδα του Μπάγεβιτς είναι το ξεκάθαρο φαβορί. Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει πετάξει για Βέλγιο και με τη συμπαράσταση 1000 και πλέον οπαδών του θα προσπαθήσει να πάρει ότι καλύτερο μπορεί από την τοπική Μπριζ, η οποία σαφώς και δεν τρομάζει τον ΠΑΟΚ.

ΑΡΗΣ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ. 20:00, ΑΝΤ1

ΜΠΡΙΖ - ΠΑΟΚ 20:00, ΝΟΒΑΣΠΟΡΤΣ 3

ΑΕΚ - ΧΑΙΝΤΟΥΚ 22:05, ΑΝΤ1

Η ΚΟΤΣΑΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:


Από τη στιγμή που έφυγε ο Νικολακόπουλος από το "ΦΩΣ", για να γεμίσει το πάνω μέρος του πρωτοσέλιδου, έχουν επιστρατευτεί σε καθημερινή βάση οι Διαμαντόπουλος, Γαβαθιώτης και Κωνσταντουδάκης με αποτέλεσμα να διαβάζουμε αρκετές κοτσάνες. Μία από αυτές είναι και η σημερινή του Π. Διαμαντόπουλου. Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για την προσπάθεια των παικτών του ΠΑΟ, να κλωτσήσουν αντιαθλητικά τους Καταλανούς. Σε έναν αγώνα όπου οι πράσινοι είχαν ΜΟΝΟ 17 φάουλ εις βάρος και δέχτηκαν μία κίτρινη κάρτα και αυτή στο 85' (Καραγκούνης). Και όλα αυτά όταν το κύριο θέμα συζητήσεων και αναλύσεων από προχτές, είναι το γεγονός πως οι πράσινοι δεν έβγαλαν την απαιτούμενη δυναμική στον αγώνα και δεν έβαλαν τα πόδια τους στη φωτιά.

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Μία σκέψη



Εντάξει όλα αυτά για τα playstation. Συμφωνούμε και επαυξάνουμε. Διαστημική η Μπαρτσελόνα, ειδικά απέναντι σε αντιπάλους που θέλοντας και μη θα της επιτρέψουν να έχει την απόλυτη πρωτοβουλία. Εντάξει και με το ότι άλλοι κι άλλοι έχουν νιώσει στο πετσί τους τι εστί Μπάρτσα. Ποιος ξεχνάει το γεγονός πως πέρσι η Άρσεναλ έμοιαζε ομαδούλα μέσα στη Βαρκελώνη. Ή το κάζο του αιώνα μέσα στο Μπερναμπέου με την εξάρα στο σπίτι της Ρεάλ! Κάποιος από το Χορτάρι Team έγραφε στις 16 Ιουνίου του τρέχοντος έτους το εξής: "Το παιχνίδι της Μπατσελόνα τα τελευταία 2 χρόνια με τις συνεχείς πάσες, τα 1-2 και τα τρίγωνα, χωρίς την παραπάνω τρίπλα και με τη μπάλα να παραμένει εκνευριστικά κολλημένη στο χορτάρι, έχει δείξει το δρόμο σε πολλές ομάδες και αποτελεί ένα νέο τρόπο παιχνιδιού! Σε εθνικές, Βραζιλία, Γερμανία και Ισπανία φυσικά τον ακολουθούν κατα γράμμα! Μεγάλο κλάμπ η Μπαρτσελόνα και ποιος δε θα ήθελε να έχει να λέει ότι η ομάδα του διδάσκει ποδόσφαιρο και αποτελεί πρότυπο!". Πλέον δεν πιστεύουμε να διαφωνεί κανείς με αυτό. Ασχέτως με το αν συμπαθεί ή όχι αυτά τα ρομπότ του Γκουαρντιόλα!

Αλλά επειδή είμαστε Έλληνες και μας αρέσει η μπαλίτσα και γουστάρουμε τις ελληνικές ομάδες να παίζουν στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα μία σκέψη έχει δημιουργηθεί και κολλήσει στο μυαλό μας από εχθές το βράδυ. Αν δεν ήταν ο Παναθηναϊκός εχθές στο Καμπ Νου και ήταν μία άλλη ελληνική ομάδα. Τι θα συνέβαινε; Και λέμε αν δεν ήταν ο Παναθηναϊκός για τους εξής λόγους. Πρώτον διοτί ...ήταν ο Παναθηναϊκός! Δεύτερον γιατί ο Παναθηναϊκός έχει ταράξει κάμποσες φορές τα Ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά ύδατα και έχει κλείσει και κάποιους ποδοσφαιρικούς ναούς με σούπερ εμφανίσεις και αποτελέσματα. Πρόσφατα το Ολίμπικο και το Μεάτσα, παλαιότερα το Άμστερνταμ και πάει λέγοντας. Τον ξέρουμε και τον ξέρουν στην Ευρώπη. Τον υπολογίζουν. Στο μυαλό κάθε αντιπάλου των πρασίνων υπάρχει πάντα η σκέψη "κάτσε να παίξουμε και λίγο σφιχτά γιατί αυτοί κάνουν κόλπα". Το χθεσινό κόλπο βέβαια κράτησε για 2 λεπτά, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία! Ας επανέλθουμε στην σκέψη. Αν εχθές βρισκόταν ας πούμε αντιμέτωπος με την Μπαρτσελόνα ο μαχητικός πλην άπειρος ΠΑΟΚ. Ή ο ανέτοιμος ακόμα Ολυμπιακός, που έχει και μία τάση να μην τα πηγαίνει καλά έξω από τον Πειραιά. Ή η ΑΕΚ. Ή ο Άρης... Τι θα γινόταν εχθές ρε παιδιά; Τι θα βλέπανε τα ματάκια μας; Ίσως να χαζεύαμε σκορ που δεν έχει υπάρξει ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δυστυχώς. Διότι η διαφορά επιπέδου είναι εμφανής. Είναι τεράστια. Και αν εχθές ο Σισέ με τον Γκοβού ξεφτίλισαν έστω σε μία φάση τον Πουγιόλ και τον Αμπιντάλ, είναι κάτι παραπάνω από σαφές, πως οι Ελληνικές ομάδες για να μπορέσουν κάποτε να κοιτάξουν στα μάτια τα 4-5 τοπ κλαμπ της Ευρώπης χρειάζονται από 2-3 Σισέ και Γκοβού.

Και κάτι για τον Νίκο Νιόπλια. Τρεις μέρες τώρα ακούγαμε πως θα είναι λάθος να αφήσει έξω τον Σιμάο και να βάλει τον Καραγκούνη. Πως θα είναι λάθος να ξεκινήσει ο Λέτο και να μην παίξει όπως στη Ρώμη με 5 στην άμυνα και λοιπές αναλύσεις. Ο Νιόπλιας εχθές ότι και να έκανε, όποιον και να έβαζε, όπως και αν σχεδίαζε να παίξει, το αποτέλεσμα θα ήταν αυτό και κανένα άλλο. Ποια ομάδα έχει πάει εκεί μέσα και δεν έφυγε με 4+ γκολ; Καμία. Και ο Νίκος ο Νιόπλιας, καλώς ή κακώς κι αυτός μαθαίνει μαζί με τον Παναθηναϊκό. Και ο Παναθηναϊκός μαθαίνει μαζί του.

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεπεράσατε τα όρια του κομπλεξισμού...


...και σπάσατε τα σύνορα της γραφικότητας στον "Γαύρο". Και επειδή δεν ζούμε σε κάποια γυάλα, όλοι γνωρίζουμε το καθιερωμένο πικάρισμα των οπαδών των αιωνίων ύστερα από ήττες του αντιπάλου στην Ευρώπη -και όχι μόνο. Αλλά να βγαίνει προκαταβολικά η επίσημη εφημερίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός να ευχηθεί καλή επιτυχία σε αντίπαλο του αιωνίου στην Ευρώπη είναι πραγματικά ένα βήμα παραπάνω στην κλίμακα της βλακείας του οπαδικού Τύπου. Της ΠΑΕ Ολυμπιακός που πριν από 3 ημέρες ευαγγελιζόταν την ισονομία και το ξεβρόμισμα του Ελληνικού ποδοσφαίρου...


Και κάτι άλλο. Πρόκειται για τσάμπα μαγκιά το συγκεκριμένο. Διότι ρε παιδιά, μέσα στην Μπαρτσελόνα παίζει ο ...εχθρός. Να έπαιζε μέσα σε καμία ομαδούλα, εκεί άντε ας πούμε οτι έχεις τα ..."κοχόνες" να τα πεις εκ των προτέρων... Αλλά τώρα; Άστοχο εντελώς.

Mario Suarez: «Χειρότερο κι από την Ταϊλάνδη το χόρτο στο γήπεδο του Άρη»!

Την άποψη ότι ο αγωνιστικός χώρος του «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι σε άσχημη κατάσταση εξέφρασε ο μέσος της Atletico Madrid, Mario Suarez, χρησιμοποιώντας μάλιστα την υποτιμητική παρομοίωση «από τις φωτογραφίες που μας έχουν δείξει, είναι χειρότερος από ό,τι στην Ταϊλάνδη»!

Κατά τα άλλα, πάντως, ο 23χρονος χαφ χαρακτήρισε τον Άρη «καλή ομάδα, που προκρίθηκε με την αξία της στους ομίλους του Europa League», στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και το περιεχόμενο της οποίας αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ισπανικού συλλόγου.

«Είμαστε οι κάτοχοι του τίτλου και θέλουμε να έχουμε σημαντικό ρόλο στο Europa League. Θα πάμε στην Ελλάδα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, να συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε το καλό μας πρόσωπο, να νικήσουμε τον Άρη και να δείξουμε ότι είμαστε οι τροπαιούχοι αυτής της διοργάνωσης», τόνισε ο Mario Suarez, που αναφερόμενος στους «κίτρινους» είπε τα εξής:

«Ο Άρης είναι μια καλή ομάδα, που προκρίθηκε με την αξία της στους ομίλους του Europa League. Οι οπαδοί του ασκούν μεγάλη πίεση στο γήπεδό τους. Μας έχουν δείξει μερικές φωτογραφίες, στις οποίες ο αγωνιστικός χώρος βρίσκεται σε κακή κατάσταση, είναι χειρότερος από ό,τι στην Ταϊλάνδη. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, στο οποίο θα πρέπει να παίξουμε στο 100% των δυνατοτήτων μας αν θέλουμε να αποκομίσουμε κάτι θετικό».

Ο παίκτης των Rojiblancos δήλωσε επίσης ότι: «Έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά. Ξέρουμε όμως ότι υπάρχουν καλές ομάδες, την Πέμπτη ο Άρης και την Κυριακή η Barcelona, που μπορούν να μας κερδίσουν αν δεν δώσουμε το 100%. Οποιαδήποτε ομάδα μπορείς να σε κερδίσει, αν δεν τα δώσεις όλα. Γι’ αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ SPORTENA.COM :
http://www.sportena.com/2010/09/mario-suarez-xeirotero-ki-apo-tin-tailandi-to-xorto-sto-gipedo-tou-ari/

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ BLOG ΟΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ BLOGGER ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ
1 ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΚΑΙ
2 ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ 15-9 ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ ΣΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

http://hur-reporters.blogspot.com/2010/09/blog_13.html

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
HUR-REPORTERS

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΑΡΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΟΡΒΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΥΝΤΡΑ.

ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΟΡΒΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΟΣ. ΠΕΡΣΙ Ο ΤΖΟΡΒΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΟΥΤΕ ΕΙΡΩΝΙΕΣ ΟΥΤΕ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΙΧΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΑΥΤΑ; ΛΑΘΟΣ ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑ.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΝΑ ΜΑΤΣΑΚΙ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ. ΕΝΑ ΜΟΝΟ. ΤΟ ΜΑΤΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΥΡΟ ΤΟ 2000. ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΡΕ ΜΑΓΚΑ; ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ. ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ. Η ΜΗΠΩΣ ΣΤΗΜΕΝΟΣ;




ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ!

Eσείς κάνετε ζημιά

Μετά τις δηλώσεις του Έκτορ Ραούλ Κούπερ ("Ο εκνευρισμός μου έχει να κάνει με το ότι η φάση του πέναλτι που προέρχεται από ένα δικό μας παιδαριώδες λάθος"), ήρθε λάβρος σήμερα ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρη, Γιάννης Κόντης να ρίξει μεγάλη ευθύνη στους δημοσιογράφους για τον ντόρο που γίνεται εδώ και δύο μέρες. "Μεγάλη ευθύνη έχετε εσείς οι δημοσιογράφοι" δήλωσε ο κ. Κόντης. Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του Άρη, οι δημοσιογράφοι δημιουργούν μεγάλο θέμα όταν πρόκειται για της "μεγάλες" ομάδες ενώ για τις μικρότερες καθώς και τον Άρη ή τον ΠΑΟΚ, το θέμα της διαιτησίας υποβαθμίζεται.

Πρέπει αναμφίβολα να πέσουν οι τόνοι, διότι εκφράσεις όπως "το κεφάλι του Δαλούκα στο πιάτο" και "εγκλήματα κατά της Ελλάδας" μόνο κακό κάνουν. Είναι κάτι παραπάνω από υπερβολικές ακόμα και για τη χώρα της υπερβολής που ζούμε.

Μπίτζι - Μπίτζι!



Φετφαγάσα ο "Γαύρος", Ιμπαγατζίδης ο "Πρωταθλητής". Σίγά μην είναι και ο Μπιτζιμπιτζίδης!!

.

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Υπάρχουν κάποια γεγονότα στη ζωή που σε κάνουν να αλλάζεις, ασυνείδητα, τρόπο σκέψης. Να βλέπεις τα πράγματα απο διαφορετική οπτική γωνία. Πρώτη φορά μετά απο πολλά χρόνια, ούτε και γω θυμάμαι πόσα, παρακολούθησα αγώνα της Εθνικής. Το παράξενο ήταν ότι την υποστήριζα κιόλας, ήθελα να κερδίσει. Ο λόγος? Ένας και μοναδικός, η παρουσία του τερματοφύλακα του ΑΡΗ. Σπάζοντας το απόστημα, αγωνίστηκε σαν ο ικανότερος στη θέση αυτή, κόντρα στα προγνωστικά και θέλω των γνωστών φημοσιογράφων - οπαδών. Πραγματικά δε θυμάμαι πότε είχα παρακολουθήσει αγώνα της Εθνικής, υποστηρίζοντας την συνάμα.
Μη βιαστείς να με κατονομάσεις ως Ανθέλληνα και κομπλεξικό. Απεναντίας. Το λόγο της στάσης ζωής αυτής τον ξέρω καλά. Ως οπαδός του ΑΡΗ, έχω ζήσει διάφορα τρυπήματα στο πετσί μου απο διάφορους κουκουλάκηδες - ντάκους - δαλούκες- κάκους - καλόπουλους - σταυρίδηδες - παμπορίδηδες - σπάθες - βασσάρες. Έχω αρρωστήσει με τα καραγκιοζιλίκια των Ελλήνων διεθνών, που αγωνιζόμενοι στις πλούσιες - διαπλεκόμενες ομάδες του κέντρου, έρχονται στο γήπεδο μας ως βεντέτες που επισκέπτονται - ωσάν αγγαρεία - τριτοκοσμική χ.ώρα. Έχω σιχαθεί τις βουτιές και τις τάσεις λιποθυμίας μέσα στη μικρή περιοχή και το άδικο στήσιμο της ομάδας μου στα 11 βήματα. Δε μπορώ να σε χειροκροτήσω ρε βύντρα με αυτά που κάνεις. Δε πα να πάρεις και 100 πέναλτι με την Ελλάδα και να της δώσεις την πρόκριση? Δε σε γουστάρω ρε.
Δε γουστάρω να βλέπω τις φάτσες που μου κάνουν χειρονομίες ρε τζόρβα. Η αστυνομία φυλούσε εμένα, τον δύσμοιρο οπαδό που απλά εξέφραζε τον πόνο και την αηδία του, προσατεύοντας εσένα με τα ειρωνικά χαμογελάκια και χειρονομίες σου. Αντί ο εκφρστής του νόμου να συλλαμβάνει εσένα που παρακινείς και προάγεις τη βία, έφραζε το δικό μου διάβα σε δημόσιο δρόμο. Επειδή είσαι πολύ μικρός και εσύ και το "μέλλον" του Ελληνικού ποδοσφαίρου, σας ενημερώνω ότι ο οπαδός είναι η ύπαρξη της εργασίας σου. Ανόητο παιδάκι, αν οι οπαδοί φύγουν απο τα γήπεδα, θα πρέπει να ξεχάσεις τον όποιο πλούτο και την όποια εφήμερη φήμη έχεις γευτεί.
ΕΔΩ δε πιάνουν τόπο τα λεφτά σας. Δε μπορείς να εξαγοράσεις τις συνειδήσεις μας εσύ μεγάλε εφοπλιστή. Δε μπορείς εσύ μεγαλοιδιοκτήτη μεγάλου καναλιού να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης μας. Δε μπορείς εσύ ρε πιόνι, εκφραστή του συστήματος να μας αλλάξεις τα φουρτουνιασμένα μυαλά. 50% ο ένας - 50% ο άλλος. Μάλλον θέλετε να παίζετε μόνο στην Ελλάδα και αφού καρπωθείτε τα λεφτά της UEFA, να αρπάζετε τέσσερα και πέντε μπαλάκια στα δίχτυα του τζόρβα και του κάθε τζόρβα. Τα βρώμικα κερδισμένα εκατομμύρι σας δε θα σας αγοράσουν αυτό που έχουμε εμείς εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, την "καθαρή συνείδηση" . Βάλτε τους τίτλου ςκαι τις διακρίσεις σας για μαξιλάρι και γυρίστε πλευρό. Είναι γνωστό ότι τα γουρούνια δεν έχουν ηθική και το μόνο που τους καίει είναι να καταβροζθίσουν όλο και πιο πολλά, ας είναι και σκατά.
Νομίζεις ότι θα είσαι στο απυρόβλητο συνεχώς μεγάλε ποδοσφαιριστή? Δεν αισθάνεσαι το παραμικρό ίχνος ντροπής και προκαλείς το κοινό αίσθημα με τα ψέμματα και τις δικαιολογίες σου. Κανείς σας δεν έχει τα κότσια να βγει τα πράγματα με το όνομα τους, τυφλωμένοι απο το προσωπικό όφελος και ματαιοδοξία. Πάρτε τα μεγάλα αστέρια σας και χαρείτε τώρα που είναι νωρίς. Σαν οπαδός, όταν βλέπεις παίκτη της ομάδας σου -- που έχει κατακτήσει τσάμπιονς λιγκ και θεωρείται μεγάλο αστέρι στην Ευρώπη - να χαίρεται έτσι με ένα πέτσινο θεατρινίστικο πέναλτι και να χοροπηδά σα τη μαϊμού που την κέρασες μπανάνα πίσω απο τα κάγκελα της φυλακής, δε μπορείς παρά να αισθάνεσαι παρά αηδία για αυτά τα ψεύτικα ανθρωπάρια.

βύντρα ακόμα να δεις τη φάση του αγώνα?
δαλούκα ο κουμπάρος σου ο βασσάρας σου είπε μπράβο ή δαγκώθηκε με τη βιασύνη σου να τελειώσεις το παιχνίδι?
μαρινάκη αν θέλεις όντως ξήλωμα του παρακράτους, πέτα τη Λάιδη Γκάγκα στα τάρταρα.
Θα μας βρείτει εκεί ακριβώς που δε θέλετε, στο δρόμο.


δαλούκα δε ξεχνάμε τα καμώματα σου


http://arismania.com/portal/wordpress/kkoulgr/2010/09/12/%CE%B5%CE%B4%CF%89/

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Μία απορία έχουμε



Εχθές ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, κ. Μαρινάκης έκανε σκληρές δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα …Άρης – Παναθηναϊκός! Εν εξάλλω κατάσταση με αφορμή τη διαιτησία του διαιτητή Δαλούκα στον αγώνα της Θεσσαλονίκης, προέβη σε δηλώσεις που έκαναν λόγο για «έγκλημα κατά της Ελλάδας»! Υπερβολικές ατάκες, οι οποίες γίνονται ακόμα πιο περίεργες αν σκεφτεί κανείς πως πριν από μία ημέρα ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΟΣΦΠ ενέταξε στο διοικητικό δυναμικό της ΠΑΕ, τον νομικό Βασίλη Γκαγκάτση! Το όνομα ενός ανθρώπου που σίγουρα αντιμετωπίζεται με πολλή δυσπιστία από πολλούς φιλάθλους του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Βέβαια έχουμε και μία απορία. Μήπως η χθεσινοβραδινή επέλαση του κ. Μαρινάκη έχει να κάνει με ενός είδους αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το σχετικό θέμα; Της πρόσληψης δηλαδή του Β. Γκαγκάτση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός;

Η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη σχετικά με το παρακράτος διαιτητών και παραγόντων που άρχισαν να μεγαλουργούν από πέρσι, έρχεται σε εκ διαμέτρου αντίθεση με την πρόσληψη του κ. Γκαγκάτση. Εντός ανθρώπου που έχει στιγματιστεί από την εποχή της «παράγκας»… Διότι ως γνωστόν Ελληνικό ποδόσφαιρο υπήρχε και πριν την έλευση του κ. Μαρινάκη.

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Κακιούλα


Ποια είναι η σπουδαία συνταγή τίτλου; Η πάνω ή η κάτω;

AΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Τερματοφύλακας βάζει γκολ από 90 μέτρα (video)

Τα κάνει όλα και συμφέρει ο τερματοφύλακας της ρωσικής Kuban Krasnodar, ο οποίος δεν αρκείται στο να κρατά την εστία του ανέπαφη, αλλά επιπλέον αναλαμβάνει το ρόλο του σκόρερ όποτε χρειάζεται!

Ο γκολκίπερ Aleksandr Budakov απέκτησε διεθνή φήμη χάρη στο κατόρθωμά του στον εκτός έδρας αγώνα της Kuban Krasnodar με την Kamaz, για τη Β’ κατηγορία της Ρωσίας. Όταν η μπάλα έφτασε στα πόδια του, σε μια ανύποπτη στιγμή, την κλότσησε με όλη του τη δύναμη, με συνέπεια να την στείλει στα δίχτυα της αντίπαλης ομάδας από απόσταση 90 μέτρων!

Μάλιστα, το γκολ αυτό αποδείχθηκε καθοριστικό, αφού βοήθησε την Kuban Krasnodar να νικήσει με 1-2 και να διατηρηθεί στην κορυφή της Β’ κατηγορίας με διαφορά επτά βαθμών, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στην επιστροφή της στην Premier League της Ρωσίας.

Η Kuban Krasnodar είχε πανηγυρίσει την άνοδο και πρόπερσι, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Oleg Protashev, αλλά δεν κατάφερε να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία, στην οποία πάντως αναμένεται να επανέλθει άμεσα, ειδικά αν ο Aleksandr Budakov συνεχίσει να βάζει τέτοια γκολ…


Δείτε στο Sportena.com το βίντεο με το απίστευτο γκολ του Ρώσου τερματοφύλακα της Kuban Krasnodar:

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Πολλές φορές, για να το πιστέψουμε



Αφιέρωμα στην κακή πορεία του Ντιόγκο (ή μήπως στην κακή συνέχεια;) έχει σήμερα η SportDay. Χαρακτηρίζει "αγιάτρευτη περίπτωση" τον Βραζιλιάνο επιθετικό που αγωνίζεται δανεικός από τον Ολυμπιακό στη Φλαμένγκο κάνοντας λόγο και για το νέο του κατόρθωμα. Έχουμε μία αίσθηση πως η εφημερίδα θα ασχοληθεί και θα αναφερθεί αρκετές φορές μέσα στη χρονιά με τα "κατορθώματα" του Ντιόγκο. Ή μάλλον, πολλές φορές, για το πιστέψουμε... Όπως τότε.



Στο παραπάνω εξώφυλλο πάντως, αγιάτρευτη περίπτωση αποτελεί η υπερβολή σας.

Κακή ενημέρωση


Ενώ από εχθές το απόγευμα διαβάζουμε στα ρεπορτάζ από Παιανία μεριά, πως το θέμα με Τζόρβα και Σεϊταρίδη θεωρείται λήξαν, η εφημερίδα "derby news" σήμερα συνεχίζει το προχθεσινό ρεπορτάζ σχετικά με το "μπάχαλο" στην Εθνική. Πρόκειται μάλλον για κακή ενημέρωση. Ίσως να πρόκειται και για έλλειψη ενημέρωσης. Αλλά πως να γίνει αυτό; Αφού από εχθές στα ραδιόφωνα έγινε πολύς λόγος για την εσωτερική λύση πόυ δόθηκε με την παρουσία του προέδρου των πρασίνων στο προπονητικό κέντρο της ομάδας.