Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Αυτό δεν είναι κάζο


Όταν 20 μέρες γράφεις οτι παίρνεις έναν επιθετικό και ξαφνικά αποσύρεσαι και μετά από μία ώρα τον αποκτά ο αντίπαλος, αυτό είναι κάζο. Όταν ξυπνάς ένα πρωί και κλείνεις ένα παίκτη, φωνάζοντας πως "τον ήθελε και ο ...άλλος" τότε αυτό δεν είναι κάζο. Θα ήθελες να είναι. Αλλά δεν είναι. Κάζο επίσης μπορεί να είναι για τον ίδιο τον Παναθηναϊκό και τους φίλους του, αν ο Παναθηναϊκός έχει στο μυαλό του να "ξεφορτωθεί" τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Καθώς ο Βραζιλιάνος έχει ζητήσει δύο φορές ανανέωση συμβολαίου, αλλά στην ΠΑΕ ΠΑΟ σφυρίζουν αδιάφορα.

Αυτοπροτάθηκε!


"Αν θες παίκτη, είμαι εδώ", είπε σε τηλεφωνική συνομιλία ο Β. Μαρινάκης στον προπονητή του Ολυμπιακού. "Είμαστε πλήρεις" η απάντηση του Βαλβέρδε. Κρίμα, και θα έπαιζε μεγάλη μπάλα ο Μαρινάκης! Το χει το επίθετο μάλλον. Ο άλλος, ο Πέτρος, μέχρι και στη Σεβίλλη έπαιξε!

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Ενα όργανο ρε παιδιά...!


Θα πέσει πολύ κουβέντα πάλι για τις ενστάσεις με αφορμή την αντικανονική συμμετοχή του παίκτη της Κέρκυρας στον αγώνα με την Ένωση. Και δώστου για το ηθικό κομμάτι, και δώστου για το αγωνιστικό κομμάτι, και έτσι οι μεν, και αλλιώς οι δε και πάει λέγοντας. Αφήστε τα όλα αυτά κατά μέρος. Και σκεφτείτε κάτι άλλο. Πως σε αρκετά αθλήματα υπάρχει η γραμματεία και ο κομισάριος του αγώνα (μπάσκετ) ή οι κριτές ορθής κολύμβησης και οι έφοροι στροφών ας πούμε στην κολύμβηση; Άνθρωποι που πριν και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα έχουν κάνει το homework που λέμε, και ασχολούνται αυστηρά με την συμμετοχή των αθλητών σε έναν αγώνα αλλά και την κανονική διεξαγωγή αυτού.


Άσχετοι άνθρωποι με τις ομάδες, ένα όργανο ρε παιδιά, κάτι. Της Λίγκας, της ΕΠΟ, ένα ανεξάρτητο όργανο. Που όμως θα μπορεί να παρεμβαίνει ΠΡΙΝ γίνει ο αγώνας και να προειδοποιεί τις ομάδες πως η συμμετοχή του τάδε παίκτη είναι αντικανονική και πάει λέγοντας. Θέλετε λίγες ώρες πριν τον αγώνα; Θέλετε λίγες μέρες πριν τον αγώνα όταν δηλώνονται οι 18άδες των ομάδων; Κάποια στιγμή τέλος πάντων. Κάτι που να προλαμβάνει και να εγγυάται την σωστή διεξαγωγή και την ομαλή έκβαση του αγώνα ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Και αν στην τελική ξεφύγει κάτι από το homework που λέγαμε, μπορεί και μετά τον αγώνα να παρέμβει. Και το πιο γαμάτο της υπόθεσης θα ήταν να μπορεί να παρέμβει και στην περίπτωση που έχανε χθες ας πούμε η Κέρκυρα! Εντάξει το τραβήξαμε λίγο αλλά η ουσία αυτή είναι. Η πρόληψη. Γιατί μετά, άντε βρες ποιος έχει δίκιο, και ηθικά και νομικά και οτιδήποτε άλλο.

Είναι ευτυχισμένοι και το δηλώνουν!


Αυτό που όλοι λίγο πολύ γνωρίζαμε, το γεγονός δηλαδή πως ο Ολυμπιακός θα έχει μεγάλο πλεονέκτημα σε πολλά θέματα λόγο της διοικητικής αποδυνάμωσης του Παναθηναϊκού, δήλωσε ο Σάββας Θεοδωρίδης σε συνέντευξή του:


Η άποψή σας για την αλλαγή στην προεδρία του Παναθηναϊκού και την αλλαγή του Νικόλα Πατέρα με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο;


«Ξέρεις ότι εγώ τα λέω τα πράγματα όπως είναι και δεν φοβάμαι να τα πω. Σίγουρα, είναι πολύ καλό για τον Ολυμπιακό που δεν θα βρει απέναντί του τον Νικόλα Πατέρα, αλλά τον Νίκο Κωνσταντόπουλο. Γιατί να το κρύψουμε; Ο Πατέρας είχε κάνει καλή δουλειά που αμφιβάλλω αν μπορεί να την κάνει το ίδιο καλά και ο Κωνσταντόπουλος».


Βγαίνουν και το φωνάζουν οι άνθρωποι πως νιώθουν πιο άνετα χωρίς τον Ν. Πατέρα για αντίπαλο. Μεταξύ μας, άδικο έχουν;


Ο μύθος του βοσκού





Αυτόν τον μύθο του Αισώπου με τον βοσκό που έκανε αστεία τον θυμάστε; Κάτι τέτοιο αρχίζει να θυμίζει η συνεχής ενασχόληση των Ολυμπιακών Μέσων με τη διαιτησία, πριν καλά καλά αρχίσει το νέο πρωτάθλημα. Και όχι τίποτε άλλο αλλά αν κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός αδικηθεί πράγματι από τη διαιτησία και υπάρξει κάποια σημαντική αλλοίωση αποτελέσματος, πράγμα εντελώς ξένο για τους πειραιώτες τα τελευταία 15 χρόνια, τότε όσο και να φωνάζουν οι εφημερίδες αλλά και ο επίσημος Ολυμπιακός, κανείς δε θα δώσει σημασία. Διότι το θέμα θα έχει ήδη κουράσει...

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Με κεκτημένη ταχύτητα...


...έρχονται τα ΜΜΕ του Ολυμπιακού από το περσινό πρωτάθλημα. Φορτσάτα έχουνε μπει αμέσως αμέσως πριν καν αρχίσει η χρονιά κατηγορώντας τους διαιτητές για λάθη που ΘΑ κάνουν... Έχουν προδιαγράψει το μέλλον, το έχουν αποφασίσει πως έτσι θα πορευτούν και φέτος και φυσικά αυτό δεν αλλάζει ασχέτως αποτελεσμάτων. Για την περσινή απώλεια του πρωταθλήματος κυριότερος λόγος ήταν "η διαιτησία που χαντάκωσε τον ΟΣΦΠ". Έτσι θέλησαν να δικαιολογήσουν την απώλεια του πρωταθλήματος και την 5η θέση. Και από τη στιγμή που έχουν και τις ευλογίες της νέας διοίκησης του Παναθηναϊκού και του περιβάλλοντός της, γιατί να μη το κάνουν άλλωστε; Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης είναι αυτός που έκανε λόγο πρώτος για "πέτσινο πρωτάθλημα", για να τον ακολουθήσουν οι πράσινες εφημερίδες. Μετά την περσινή παρέλαση των αγαπημένων μας μαϊμούδων πως αλλιώς θα μπορούσε να ξεκινήσει η φετινή σεζόν; Με ...μαϊμούδες!

Ο Ολυμπιακός έπαιξε εχθές καλό ποδόσφαιρο μέχρι το 60', έχασε ευκαιρίες, αλλά μετά από ένα σημείο ο Ηρακλής πίστεψε στην ανατροπή, ανέβασε στροφές και δικαίως νίκησε κάνοντας μία σπουδαία ανατροπή. Το ύφος του Ερνέστο Βαλβέρδε και της διοίκησης δια στόματος Μώραλη ήταν υπεροπτικό και κανείς δεν κοιτάει το γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι έχασαν έναν αγώνα στον οποίο έπαιξαν καλά. Παρά μόνον ψάχνονται για ένα πέναλτι στην κατάληξη της φάσης που ο Μήτρογλου χάνει το γκολ ένα μέτρο προ κενής εστίας. Διότι με μία γενική και αντικειμενική ματιά στη χθεσινή διαιτησία, χαρίστηκε στους παίκτες του Ολυμπιακού, σε θέατρο και κόκκινη κάρτα (Α. Παπαδόπουλος), αλλά οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων με την απόδοσή τους δεν άφησαν και πολλά περιθώρια για διαιτητικά λάθη.

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

2010 FIBA WORLD CHAMPIONSHIP: ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ


Κάθε αρχή και δύσκολη, και η πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ για την Εθνική μας μόνο εύκολη δεν ήταν. Οι Κινέζοι, μία ψηλή πλην άτεχνη ομάδα δυσκόλεψε αρκετά τους διεθνείς του Καζλάουσκας και η νίκη ήρθε λίγο πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το 89 - 81. Η άμυνα ζώνης των Κινέζων μας έδωσε πολλά ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια, αλλά σε αρκετά σημεία μας δυσκόλεψε. Γενικά η Ελλάδα παρουσιάστηκε αγχωμένη στην πρεμιέρα και χωρίς τους Σχορτσιανίτη και Φώτση χρειάστηκε να παλέψει αρκετά σε ορισμένα σημεία για να ξεφύγει από τον καυτή ανάσα των Ασιατών. Αύριο ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο ματς απέναντι στο Π. Ρίκο. Κορυφαίοι για την Εθνική μας οι Μπουρούσης (21π), Ζήσης (21π) και Σπανούλης (19π). Τα δεκάλεπτα: 25-18, 47-37, 65-62, 89-81

2010 FIBA WORLD CHAMPIONSHIP: Η πρώτη γεύση

Πατήστε στο διαβάστε περισσότερα για να πάρετε μία πρώτη γεύση για το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας που ξεκινά σήμερα και τελειώνει στις 12 Σεπτεμβρίου! Τα γκρουπς, τα γήπεδα και οι σημαντικότερες Εθνικές ομάδες! Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Εθνική μας η οποία δίνει σε μία ώρα τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ 2010!

Γιατί "έσκασε" ο Παναθηναϊκός;


Μία τεράστια απορία έχει δημιουργηθεί στους φίλους της ομάδας αλλά και σε εμάς σχετικά με το "κλατάρισμα" των παικτών του Νιόπλια από το 60ό λεπτό και μετά. Πώς έγινε κάτι τέτοιο από τη στιγμή που το χθεσινό ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι των νταμπλούχων ύστερα από 3 μήνες!!! Δηλαδή από τη στιγμή που το τεχνικό επιτελείο και κυρίως ο Κύπριος Γυμναστής Αντώνης Κέζος είχαν όλο το χρόνο μπροστά τους για να παρουσιάσουν μία ομάδα πανέτοιμη στην έναρξη των αγωνιστικών της υποχρεώσεων. Τώρα που είπαμε για τον Κέζο, όχι πως 6 χρόνια που ήταν στην ΑΕΚ είδαμε τους κιτρινόμαυρους να είναι τίποτα τέρατα φυσικής κατάστασης, αλλά λέμε τώρα. Κατά τα άλλα η εικόνα των παικτών του ΠΑΟ να τρέχουν και να μην προλαβαίνουν τους Μαρσελίνιο και Κατόνγκο, μιλάει από μόνη της. Και σε εμάς η απορία παραμένει. Είναι δυνατόν οι πράσινοι να είναι ακόμα "πιασμένοι" από την προετοιμασία; Διότι δύο χρόνια τώρα, με τον συνεργάτη του Τεν Κάτε, Έμπενς, οι πράσινοι "πετούσαν" από άποψη φυσικής κατάστασης. Και στο καλημέρα του πρωταθλήματος και στο ...καληνύχτα.

Πως τα φέρνει η ζωή


Πέρσι, μέρες του Αυγούστου, η Ατλέτικο Μαδρίτης έπαιζε με τον Παναθηναϊκό για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Για την ακρίβεια έπαιζε την ύπαρξη της. Τα οικονομικά της ομάδας ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση που η ομάδα θα αναγκαζόταν να πουλήσει τα αστέρια της, Αγκουέρο (πρόταση από Τσέλσι) και Φορλάν (έπαιζε γερά η Γιουβέντους τότε), για να ορθοποδήσει οικονομικά ή έστω να πάρει μεγάλη ανάσα. Με τα πολλά οι Ισπανοί περάσανε τον μετέπειτα πρωταθλητή Ελλάδος και αγωνίστηκαν στο Τσάμπιονς Λιγκ, βγαίνοντας τρίτοι και "πέφτοντας" στο Γιουρόπα Λιγκ. Πολλή γκρίνια μέσα στη χρονιά, ειδικά μέσα στο Φθινόπωρο, και ο κόσμος απογοητευμένος δεν γέμιζε το γήπεδο ούτε στα Ευρωπαϊκά ματς.


Φέτος, έναν χρόνο ακριβώς μετά, η Ατλέτικο Μαδρίτης μετρά 2 Ευρωπαϊκές Κούπες... Το πως και το γιατί ο καθένας ας το σκεφτεί μόνος του. Κανένας παίκτης δεν έφυγε, οι άνθρωποι της ομάδας κράτησαν την πίστη τους, δούλεψαν πολύ σκληρά και πλέον η Ατλέτικο Μαδρίτης φιγουράρει στην Ελίτ της Ευρώπης και έχει ακόμα στις τάξεις της τον MVP του Μουντιάλ και το νέο αστέρι της Αργεντινής. Πως τα φέρνει η ζωή... Όλα καλά για τους Los Colchoneros!

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Χαμόγελα για ΠΑΟΚ ΑΕΚ, δύσκολα ο Άρης


Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγα λεπτά η κλήρωση για το Europa League. Ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί στο 4ο γκρουπ με αντιπάλους τις Βιγιαρεάλ, Μπριζ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η ΑΕΚ στο 7ο γκρουπ θα αντιμετωπίσει τις Άντερλεχτ, Ζενίτ και Χάιντουκ Σπλιτ. Πιο άτυχος απ' όλους ο Άρης. Στο δεύτερο γκρουπ οι παίκτες του Κούπερ θα αντιμετωπίσουν την Ατλέτικο Μαδρίτης, την Μπ. Λεβερκούζεν και την Ρόζενμποργκ.

Θα μάθει...


Την πέταξε την μπηχτή της η εφημερίδα "Γαύρος" σήμερα για την κλήρωση του ΠΑΟ με τη Μπαρτσελόνα, με την ατάκα "Βίγια καλεί Μπουμσονγκ". Από τις άλλες δύο Ολυμπιακές μόνο το "Φως" έχει αναφορά στην κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Μία απλή αναφορά. Δεν έχει μάθει ακόμα ο "Γαύρος", πως από τη στιγμή που εσύ δεν έχεις πισίνα, η λύση δεν είναι να παρακαλάς να χαλάσει η πισίνα του γείτονα. Και για να μιλήσουμε και για την πραγματικότητα, δεν θα γλυκαθεί ο κόσμος του Ολυμπιακού αν του γράψεις "πωπω κοίτα τι πάθανε οι Παναθηναϊκοί, θα παίξουν με την Μπαρτσελόνα, χεχε". Με αυτά τα κουτοπονηρίστικα δε θα γλυκαθεί ο κόσμος ούτε για την 5η θέση στο πρωτάθλημα ούτε για τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα από μία κάποια Μακάμπι Αυγουστιάτικα. Που θα πάει, θα μάθει και ο "Γαύρος". Εκτός αν δε θέλει να μάθει και θέλει απλά να μάθει τους αναγνώστες έτσι. Μέγα λάθος...

Νέος δανεισμός ΠΑΕ ΠΑΟ


Πρόταση για νέο δανεισμό ύψους 11,5 εκατομμυρίων ευρώ έκανε εχθές ο Γιάννης Βαρδινογιάννης για να προστεθεί στον προ μηνός δανεισμό των 5 εκατομμυρίων. Υπήρξαν αντιδράσεις στο ΔΣ όμως η πρόταση πέρασε με πλειοψηφία.

ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΒΡΑΔΙΑ!!!




Άρης, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ προκρίθηκαν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μεγάλη μπάλα και πρόκριση μέσα στην Αυστρία 1-1 ο Άρης. ο Ρουίζ σκόραρε και στη ρεβάνς και η ομάδα του Κούπερ πανηγύρισε μαζί με τους οπαδούς της μία μεγάλη πρόκριση μέσα στην Αυστρία.

Επιπόλαιη η ΑΕΚ με την Νταντί στο Γ. Καραϊσκάκης, τα χρειάστηκε προς το τέλος, ο Ντέιλι ισοφάρισε το γκολ του Ντιόπ και στο τελευταίο τέταρτο οι Σκωτσέζοι λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά.

Επική πρόκριση μέσα στην Κωνσταντινούπολη για τον ΠΑΟΚ!!! Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς ισοφάρισε στην παράταση και ο ΠΑΟΚ έριξε την Φενέρ στο καναβάτσο! Ο Εμρέ είχε ανοίξει το σκορ στην αρχή του κακού διαστήματος για τον Δικέφαλο σε κάθε αγώνα (50'). Ο ΠΑΟΚ άντεξε, συνήλθε, ισορρόπισε το ματς και ο "Μούσλι" σκόραρε 18 λεπτά πριν λήξει η παράταση. Μοναδική ευκαιρία σε κενή εστία από τερματοφύλακα έχασε ο Σαλπιγγίδης να ταπεινώσει τη Φενέρ στο 118'. Αχήμιες στις κερκίδες από Τούρκους και Έλληνες.


Έτσι Παναθηναϊκός (Τσάμπιονς Λιγκ), ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης (Γιουρόπα Λιγκ) θα είναι οι εκπρόσωποι μας για φέτος στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Η κόντρα των οπαδών του Παναθηναϊκού με την ιδιοκτησία και τη διοίκηση της ΠΑΕ καλά κρατεί και συνεχίζεται σε κάθε γήπεδο. Πιο πρόσφατο παράδειγμα το πανό που υπήρχε εχθές στο κλειστό του ΟΑΚΑ στον φιλικό αγώνα μπάσκετ Ελλάδα - ΗΠΑ.

Από την άλλη, δεδομένη είναι η στήριξη στους παίκτες της ομάδας από τον οργανωμένο κόσμο του Τριφυλλιού. Σήμερα το απόγευμα βρέθηκαν στην τελευταία προπόνηση της ομάδας στη "Λεωφόρο" περίπου 200 άτομα, επιδοκίμασαν τους παίκτες και μοίρασαν φυλλάδιο γραμμένο στις γλώσσες όλων των παικτών που ευχόταν καλή επιτυχία. Αναλυτικά τα όσα έγραφε το φυλλάδιο: «Καλή χρονιά να έχετε. Γεμάτη επιτυχίες, όπως μας χαρίσατε την περασμένη χρονιά. Και ακόμα μεγαλύτερες. Δεν σας ζητάμε κάτι λιγότερο, ούτε κάτι περισσότερο. Ματώστε τις φανέλες, ώστε να χαρίσετε σε εμάς και τους εαυτούς σας χαρές και αξιώσεις. Εμείς απο την πλευρά μας θα είμαστε δίπλα σας, με τη φωνή μας απο την αρχή ως το τέλος, δίνοντας έτσι τους δικούς μας αγώνες στην κερκίδα. Στις χαρές και στις λύπες».




Η κόντρα με τη διοίκηση είναι δεδομένη από τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής, αλλά και η στήριξη την ομάδα το ίδιο ισχυρή.

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ 2010-11




Δύσκολη κλήρωση δια στόματος Νίκου Νιόπλια για τον Παναθηναϊκό. Μπαρτσελόνα, Κοπενχάγη, Ρούμπιν Καζάν οι αντίπαλοι των πρασίνων. Και σε όσους τα ονόματα Κοπενχάγη και Ρούμπιν δε λένε πολλά, απλά να θυμήσουμε πως πέρσι η Ρούμπιν Καζάν ήταν η μοναδική ομάδα που νίκησε την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου και η Κοπενχάγη για να βρεθεί στους ομίλους απέκλεισε τις Μπάτε Μπορίσοφ και Ρόζενμποργκ. Φωτιά οι όμιλοι της Ίντερ (Βέρντερ, Τότεναμ, Τβέντε) και Μίλαν (Ρεάλ, Άγιαξ, Οσέρ).


Τα σάρωσε η Ίντερ


Σάρωσαν τα βραβεία οι παίκτες της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Ίντερ στις βραβεύσεις που έγιναν στο περιθώριο της κλήρωσης των ομίλων. Καλύτερος τερματοφύλακας της χρονιάς, ο Ζούλιο Σέζαρ. Αμυντικός της χρονιάς ο Μαϊκόν, μέσος ο Σνάιντερ και επιθετικός της χρονιάς ο Ντιέγκο Μιλίτο!

Ωραία...


Ωραίο τίτλο χρησιμοποιεί η εφημερίδα "Γαύρος" για την αναφορά της στη διαιτησία. "ΚΟΡΑΚΙΑ". Επειδή δηλαδή η εφημερίδα αυτοαποκαλείται με το πιο γνωστό προσωνύμιο των φίλων του Ολυμπιακού "γαύρος", κρίνει σωστό να αναφέρεται στη διαιτησία με τον υποτιμητικό γνωστό όρο, κοράκια. Ωραίο δημοσιογραφικό ύφος και ήθος. Δηλαδή στο ρεπορτάζ για γυναικεία αθλήματα θα βάλει τίτλο "ΓΚΟΜΕΝΕΣ" ας πούμε; Σε στήλη για δημοσιογραφικά νέα "ΑΡΔ"; Για αναφορά της εφημερίδας στον αιώνιο αντίπαλο έχουμε δει τι λέξη χρησιμοποιεί, βάζελος. Για την ΑΕΚ τί θα γράψει; Χανούμια; Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα;

Αχαχούχα!



Για ακόμα μία φορά γίνεται λόγος στις εφημερίδες για εμφύλιο στον ΠΑΟ, και συγκεκριμένα για διαμάχη του Ν. Πατέρα με τον Γ. Βαρδινογιάννη (βλ. "Goal" παραπάνω). Μόνο που για ακόμα μία φορά η στάση του Γιάννη Βαρδινογιάννη προκαλεί κάποια ερωτηματικά. Διαβάζοντας το πρωτοσέλιδο και γνωρίζοντας πως πρώτα ρώτησε ο Πατέρας και έπειτα απάντησε ο Τζίγγερ, η απάντηση του τελευταίου μας έκανε να αναρωτηθούμε "τί είπε πάλι ο άνθρωπος;"... Η λογική σειρά των απόψεων και θέσεων θα ήταν να έβγαινε πρώτα ο Γ. Βαρδινογιάννης και να έλεγε "εσείς τους βάζετε". Και να απαντούσε ο Πατέρας "δηλαδή δέκα χρόνια εγώ τους βάζω;". Αντίθετα η απάντηση στο "δέκα χρόνια ο Πατέρας τους βάζει;" είναι το "ναι εσείς τους βάζετε". Εντάξει, όπως έγιναν τα πράγματα, η απάντηση προκαλεί λίγο γέλιο.

Ώρα Πρωταθλητών!


Απόψε, στις 18:45 θα γίνει η κλήρωση των ομίλων για το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας ο έλληνας εκπρόσωπος, Παναθηναϊκός. Τα 4 γκρουπ δυναμικότητας:

1ο Γκρουπ
Ίντερ (Ιταλία) Μπαρτσελόνα (Ισπανία) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) Τσέλσι (Αγγλία) Άρσεναλ (Αγγλία) Μπάγερν Μονάχου (Γερμανίας) Μίλαν (Ιταλία) Λυών (Γαλλία)

2ο Γκρουπ
Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία) Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) Ρόμα (Ιταλία) Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) Μπενφίκα (Πορτογαλία) Βαλένθια (Ισπανία) Μαρσέιγ (Γαλλία) ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)

3ο Γκρουπ
Τότεναμ (Αγγλία) Ρέιντζερς (Σκωτία) Άγιαξ (Ολλανδία) Σάλκε (Γερμανία) Βασιλεία (Ελβετία) Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία) Μπράγκα (Πορτογαλία) Κοπεγχάγη (Δανία)

4ο Γκρουπ
Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ) Τβέντε (Ολλανδία) Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία) Οσέρ (Γαλλία) Κλουζ (Ρουμανία) Παρτιζάν (Σερβία) Ζίλινα (Σλοβακία) Μπούρσασπορ (Τουρκία)

Κάτι παραπάνω από έναν αγώνα ποδοσφαίρου!



Ο ΠΑΟΚ επισκέπτεται το Σουκρού Σαράτσογλου, την καυτή έδρα της Φενέρμπαχτσε για τον επαναληπτικό του 1-0 της Τούμπας. Δεν θα είναι όμως μόνος του. Μαζί του, σε αυτό το αφιλόξενο γήπεδο, θα έχει και μία ασπρόμαυρη γωνιά για να του θυμίζει πως δε θα δώσει μόνος του τον αγώνα. Το Χορτάρι θυμάται την πρώτη και μοναδική φορά μέχρι τώρα που πολλοί Έλληνες φίλαθλοι βρέθηκαν στην Τουρκία για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Ήταν Οκτώβριος του 2002 και ο Παναθηναϊκός κληρώνεται με την Φενέρμπαχτσε, με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στην Κωνσταντινούπολη. Για να ξαναζήσουμε λοιπόν την τελευταία επίσκεψη Ελλήνων οπαδών στην Πόλη, μέσα από φωτογραφίες, βίντεο, πρωτοσέλιδα αλλά και κάποια λόγια.





Η πολυπληθής παρουσία των οπαδών του ΠΑΟ στην Τουρκία δεν θα περνούσε απαρατήρητη έτσι κι αλλιώς. Αλλά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν, κατα τη διάρκεια και μετά τον αγώνα, η προκλητική συμπεριφορά των Τούρκων οπαδών, των Ελλήνων και Τούρκων διπλωματών αλλά και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπήρξε μνημειώδης. Σκοπός μας δεν είναι καμία εξιστόρηση επεισοδίων και σκηνών βίας, απλά να δώσουμε μία γεύση και να ευχηθούμε με όλη μας την ψυχή, τα παιδιά του ΠΑΟΚ που θα ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη να πάνε και να γυρίσουν όσο πιο ήρεμα γίνεται και με την πρόκριση φυσικά!


Αρκετές ώρες πριν τον αγώνα, η πλατεία Ταξίμ έγινε πεδίο συγκρούσεων και πετροπολέμου καθώς οι ανεπαρκείς αστυνομικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τις επιθέσεις που έκαναν οι Τούρκοι οπαδοί (φήμες μιλάνε για οπαδούς ανεξαρτήτου ομάδος) στους φίλους του Τριφυλλιού. Κατά την είσοδο τους στο γήπεδο, αρκετή ώρα πριν τον αγώνα οι έλληνες φίλαθλοι δέχτηκαν κατεγισμό αντικειμένων από την Τούρκικη εξέδρα. Αρκετοί μικροτραυματισμοί Ελλήνων αλλά και Τούρκων οπαδών. Ένα τεράστιο πανό κάνει την εμφάνιση του σε κεντρικές κερκίδες του Σουκρού Σαράτσογλου. Ένα πανό που απεικόνιζε την άλωση της Πόλης το 1453 με τον Μωάμεθ τον Πορθητή σε πρώτο πλάνο. Όσο το πανό της ντροπής ήταν κρεμασμένο και ορατό από τις κάμερες αλλά και όλο το γήπεδο, και οι πέτρες έπεφταν βροχή προς την ελληνική κερκίδα, ο τ. υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας (ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου) και ο Τούρκος ομόλογος του έκανε βόλτα μπροστά από τους Έλληνες οπαδούς, για να προωθήσουν το σχέδιο της συνδιοργάνωσης του Euro 2008! Όταν έφτασαν μπροστά στους οπαδούς του ΠΑΟ τράπηκαν σε άτακτη υποχώρηση καθώς άρχισαν να πέφτουν προς το μέρος τους δεκάδες αντικείμενα! Με τα πολλά ο αγώνας ξεκινά και οι μάχες στις κερκίδες συνεχίζονται. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού ξηλώνουν ότι βρίσκουν στις τουαλέτες του γηπέδου (καθρέπτες, μάρμαρα, σωλήνες) και πλέον υπάρχουν τραυματίες εκατέρωθεν... Ο αγώνας τελειώνει ισόπαλος 1-1 (Μπασινάς) και η αστυνομία φυγαδεύει τους φίλους του ΠΑΟ με σκοπό να τους οδηγήσει στα δεκάδες πούλμαν της επιστροφής (περίπου 2.000 οπαδοί). Είχε γίνει αντιληπτό από όλους πως όλο το σκηνικό πέρασε στην ιστορία σαν κάτι παραπάνω από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο αφορισμός εναντίον των απροστάτευτων εκδρομέων του ΠΑΟ από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός που πριν καλά καλά βεβαιωθεί πως οι ταξιδιώτες έχουν βγει από την Τουρκία και είναι όλοι σώοι, έβγαλε σκληρή καταδικαστική ανακοίνωση για τα επεισόδια! Οι Έλληνες έφτασαν την επομένη στην Αθήνα (ο κύριος όγκος τους) έχοντας βγει ζωντανοί από την κόλαση και έχοντας κάνει κι αυτοί τις ασχήμιες τους ως απάντηση. Αλλά αλήθεια, ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει; Σίγουρα κάποιος που δεν έζησε τέτοια σκηνικά όπως θα δείτε στα παρακάτω βίντεο...






Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Ηγετική εμφάνιση στο ραδιόφωνο από Ν. Πατέρα


Ο πρώην πρόεδρος του Τριφυλλιού είχε να απαντήσει κάτι σε όλα όσα τον ρώτησε ο δημοσιογράφος του Sentra FM, πριν από λίγη ώρα. Με λόγο απλό, λαϊκό και ηγετικό ο μέτοχος του Παναθηναϊκού, με το γνωστό ωραίο ύφος έστειλε πολλά μηνύματα. Πρώτο και βασικότερο στον Γιάννη Βαρδινογιάννη, με την ατάκα "εγώ αν με έβριζε το γήπεδο, θα είχα φύγει από τον ΠΑΟ, όπως άλλωστε έκανα και όταν με υπονόμευαν οι εφημερίδες των μετόχων". Στον κόσμο του Παναθηναϊκού με την παραίνεση του να στηρίζει την ομάδα, τονίζοντας πως ο ίδιος έκατσε πάρα πολλές ώρες στο τραπέζι με τους οπαδούς για να τους προσεγγίσει και να τους δώσει την αίσθηση της σιγουριάς, πως ομάδα κόσμος και διοίκηση είναι μία γροθιά. Στον Γιάννη Βαρδινογιάννη ξανά τονίζοντας τη λάθος πολιτική του στο θέμα επικοινωνίας με τον κόσμο, αλλά και προστασίας της ομάδας. Σημαντική ήταν επίσης η αποκάλυψη πως έχει συνεχώς επικοινωνία με τους παίκτες της ομάδας (γνωστό αυτό) και οτι σε κάποιους από αυτούς που είχαν προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού τους απέτρεψε από το να φύγουν!! Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Πατέρα στο "διαβάστε περισσότερα":

Κάτι σαν...


"Έναν φθηνό Λισάντρο Λόπες", κυνηγάει ο Φρέιτας για την θέση του επιθετικού στον Παναθηναϊκό. Έναν φθηνό Λόπες στην επίθεση, έναν φθηνό Γκαλάς στην άμυνα (τον πήραν αυτόν), έναν φθηνό Τζέραρντ στο κέντρο, έναν φθηνό Κασίγιας στο τέρμα και πάει λέγοντας. Ωραία αυτή η λογική, δε λέμε, έχει πλάκα. Δεν ξέρουμε αν θα έχει και τα αντίστοιχα αγωνιστικά αποτελέσματα για το Τριφύλλι. Η τακτική δηλαδή του να πάρει "έναν κάτι σαν Λόπες, έναν κάτι σαν τον τάδε, έναν κάτι σαν τον δείνα", αλλά πάντα, και βασικά, πιο φθηνό!

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑΝ!!!


Στην ιστοσελίδα του Sentra/Goal εμφανίζουν τον κ. Μαρινάκη ως νέο πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ σε φωτογραφία με τον Ν. Πατέρα και τον τίτλο: "Μαρινάκης με στήριξη από ΠΑΟ". Προφανώς μπερδεύτηκαν διότι ο κ. Πατέρας δεν είναι πλέον πρόεδρος του Τριφυλλιού. Το να μην το γνωρίζουν το αποκλείουμε, οπότε μάλλον ο δαίμων του τυπογραφείου έκανε την εμφάνιση του! Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πρόεδρος της Λίγκας με τις ευλογίες του κ. Βαρδινογιάννη, κάτι που έχει φέρει ακόμα μεγαλύτερη αναστάτωση στο χώρο των πράσινων φιλάθλων, αν κρίνουμε από σχόλια στους διαδικτυακούς τόπους και τα ραδιόφωνα. Τα αυτογκόλ που λέγαμε...

Προφητικό!!! - Εκλογές Σούπερ Λιγκ


Προφητικό το σημερινό εξώφυλλο της εφημερίδας "derby news". Όντως τρίβει τα χέρια του ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς και με την απόλυτη στήριξη του Γιάννη Βαρδινογιάννη, εξελέγη πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, με αναπληρωτή Πρόεδρο τον Μποροβήλο, πρόεδρο του Αστ. Τρίπολης.


ΥΠΕΡ Μαρινάκη ψήφισαν οι: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΠΑΟΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ, ΛΑΡΙΣΑ, ΟΛ. ΒΟΛΟΥ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ, ΞΑΝΘΗ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.


ΛΕΥΚΟ: ΑΡΗΣ, ΑΕΚ.


ΑΠΟΧΗ: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΚΑΒΑΛΑ (ασθένεια του αντιπροσώπου)


Όπως γίνεται πλέον αντιληπτό, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού με μεγάλη πλειοψηφία, αλλά και μία στήριξη που ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν την περίμενε, αυτή του Παναθηναϊκού, αναλαμβάνει την προεδρία της Σούπερ Λιγκας, με τον Γιώργο Μποροβήλο να είναι ουσιαστικά αυτός που θα "τρέχει το μαγαζί". Εντύπωση προκαλεί επιπλέον το γεγονός πως οι πράσινοι έχοντας κάποια κεκτημένα την τελευταία χρονιά στα όργανα της Λίγκας, τα αποτινάσσουν από πάνω τους βιαστικά και στηρίζοντας εξωαγωνιστικά τον νούμερο ένα ανταγωνιστή, Ολυμπιακό. Αυτό είναι καλό για τους Πειραιώτες βέβαια, που όπως γράψαμε, ούτε που θα το περίμεναν τέτοιο δώρο!

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

"Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια..."


Ή ο κόσμος έχει πάντα δίκιο αν προτιμάτε. Ή και ο πελάτης έχει πάντα δίκιο για να το τραβήξουμε κι άλλο καθώς οι σχέσεις των Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιριών με τους φιλάθλους είναι σχέσεις κατά πολύ εμπορικές, ξέχωρα από το συναισθηματικό δέσιμο του φιλάθλου με την ομάδα. Κατά την άποψή μας οι ΠΑΕ έχουν υποχρέωση να ακούνε τον κόσμο. Είναι προς όφελος τους και προς όφελος της ομάδας. Δεν λέμε ο κόσμος να "κουμαντάρει" την πολιτική της κάθε ΠΑΕ, αλλά διαθέτει αυτό που λέμε "αλάθητο κριτήριο" το οποίο εκπορεύεται από το συναίσθημα που λέγαμε παραπάνω.


Στην περίπτωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και των χθεσινών αποδοκιμασιών κατά του Βαρδινογιάννη από τις εξέδρες. Η διοίκηση Πατέρα τα τελευταία δύο χρόνια, δύο ή μάλλον τρία πράγματα έκανε πολύ καλά κατά γενική ομολογία. Οι ποιοτικοί παίκτες που ήρθαν, ο ανοιχτός πόλεμος με το παρασκήνιο -αυτό που όλοι παραδεχόμαστε λέμε και γράφουμε ξεδιάντροπα "παράγκα"- και τελευταίο και σημαντικότερο, το δέσιμο του κόσμου με την ομάδα. Η ομόνοια και η ομοψυχία των φιλάθλων στις κερκίδες που αποτέλεσαν τον 12ο παίκτη του ΠΑΟ προς την κατάκτηση του νταμπλ. Μέσα σε ένα καλοκαίρι, η επιτυχημένη διοίκηση διαλύθηκε, η ηρεμία στις κερκίδες από τα φιλικά ήδη δείχνει να απειλείται επικίνδυνα και μένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με το παρασκήνιο τη σεζόν που ξεκινά σε λίγες μέρες.


Ο Παναθηναϊκός δεν είναι η μόνη ομάδα όπου τα τραγούδια των οπαδών μετατρέπονται σε ύβρεις και αποδοκιμασίες προς τους διοικούντες. Και για να μην πιάσουμε άλλες πικρές ιστορίες, ας πάμε στον Ολυμπιακό. Οι μνήμες είναι πολύ νωπές, καθώς από εκείνο το φιλικό με τον Εργοτέλη τα συνθήματα εναντίον του Σωκράτη Κόκκαλη έδιναν και έπαιρναν σε κάθε ευκαιρία. Ακόμα και φέτος που γίνεται μία προσπάθεια με αρκετά λεφτά από τον Μαρινάκη, είδαμε πως μετά τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ έτυχε θερμής πλυν πολιτισμένης υποδοχής στου Ρέντη από φιλάθλους που τον καλούσαν να αλλάξει τα πράγματα.


Για να ξαναγυρίσουμε στους πράσινους καθώς αυτό το θέμα καίει αυτή τη στιγμή. Αν η διοίκηση συνεχίσει να αγνοεί τον κόσμο, τότε τα κεκτημένα δύο ετών κινδυνεύουν να γκρεμιστούν συθέμελα μέσα σε λίγους μόνον μήνες. Είναι δουλειά της κάθε διοίκησης να έχει ευχαριστημένο τον "πελάτη" της. Τον φίλαθλο της ομάδας που διοικεί. Είναι ευθύνη και μέγιστη υποχρέωση της εκάστοτε διοίκησης της οποιαδήποτε ομάδας, να κρατάει τον φίλαθλο κόσμο ευχαριστημένο. Δεν είναι τυχαίο πως ο Παναθηναϊκός πέρσι και πρόπερσι πούλησε 25-26.000 διαρκείας και φέτος ως νταμπλούχος και ενισχυμένος σε δύο θέσεις να πασχίζει να φτάσει αυτόν τον αριθμό, με σημαντικές μειώσεις μάλιστα στην τιμή των εισιτηρίων. Ο κόσμος ξαναγράφουμε έχει το αλάθητο κριτήριο, αγαπούσε την ομάδα πριν τον Κόκκαλη και τον Βαρδινογιάννη και τον Πατέρα και τον Μαρινάκη και θα το κάνει και μετά ανεξαρτήτου ιδιοκτησίας και προεδρίας των ΠΑΕ. Και επειδή κάναμε και τη διαχρονική αναφορά, κανείς δεν έχει ξεχάσει τις κόντρες που είχαν οι οπαδοί του ΠΑΟ πολύ πριν εμφανιστούν στο προσκήνιο οι Πατέρας και Βγενόπουλος. Που σύμφωνα με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη "δηλητηριάζουν τον κόσμο". Βέβαια τότε ο κακός της υπόθεσης είναι ένας σημερινός φίλος, ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

" This Panathinaikos will self-destruct in one summer"


Φιλικό αγώνα - πρόβα τζενεράλε (ο Θεός να την κάνει), έδωσε ο Παναθηναϊκός απόψε με την Ιταλική Τζένοα στο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι νίκησαν με 2-0 (Καραγκούνης, Πετρόπουλος). Τα αγωνιστικά όμως πέρασαν σε δεύτερη μοίρα απόψε στο Στάδιο για διάφορους λόγους. Αυτά που έγιναν απόψε είναι συνέχεια των αυτογκόλ που γράφαμε εδώ καιρό της διοίκησης Βαρδινογιάννη.


Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά. Εδώ και καιρό γινόταν λόγος για την επιτακτική ανάγκη να αποκτηθεί ένας ικανός επιθετικός που θα μπορεί να δώσει ανάσες στη γραμμή κρούσης του Τριφυλλιού. Η ουσία μία τέτοιας μεταγραφής ήταν ένας πιθανός τραυματισμός του μεγάλου "μπόμπερ" του ΠΑΟ, Τζ. Σισέ, πράγμα που όλοι σκέφτονταν αλλά κανείς δεν τολμούσε να το πει φωναχτά, στον Παναθηναϊκό. Ο Γάλλος στο 17ο λεπτό αποχώρησε από το γήπεδο με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τράβηγμα στον δικέφαλο εξαιτίας του πολύ κακού αγωνιστικού χώρου. Το πολυδιαφημισμένο "έτοιμο" καινούριο χορτάρι του ΟΑΚΑ πριν το ματς έδειχνε "χαλί", αλλά με το που άρχισε ο αγώνας, λεπτό με το λεπτό μετατρεπόταν σε χωράφι. Από αυτό κινδύνεψε και ο Κ. Κατσουράνης προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Τότε ήταν που και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, μίλησε με τον αντίστοιχο της Τζένοα και συμφώνησαν να μη γίνει δεύτερο ημίχρονο για να διαφυλαχτεί η ακεραιότητα των παικτών! Κάτι που μάλλον δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση (;) αφού θα έπρεπε να καταβληθούν αποζημιώσεις στους χορηγούς του αγώνα όπως αναφέρθηκε στη ραδιοφωνική μετάδοση. Έτσι ο Νιόπλιας, αν και θα ήθελε τους βασικούς παίκτες να αγωνιστούν όσο περισσότερο γίνεται μαζί, αναγκάστηκε στο 45' να κάνει 9 αλλαγές, αλλάζοντας όλη την ομάδα εκτός των Τζόρβα και Πετρόπουλου (είχε μπει ήδη αλλαγή στη θέση του Σισέ). Ίσως οι αποζημιώσεις των χορηγών να κοστίζουν περισσότερο από μία αποθεραπεία βασικού παίκτη...


Σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν και οι αποδοκιμασίες του κόσμου προς τη διοίκηση Τζίγγερ, οι οποίες από το 35 λεπτό και μετά ήταν έντονες και μαζικές. Όλες οι κινήσεις του καλοκαιριού σε συνδυασμό με τα σημερινά, δηλαδή οι αποτυχημένες διοικητικές επιλογές και αλλαγές, οι μεταγραφές που δεν έγιναν, το χορτάρι του Σταδίου, ο τραυματισμός του Σισέ, ένα φιλικό - πρόβα ενόψει της νέας σεζόν που παραλίγο να τιναχτεί στον αέρα, άναψαν το φιτίλι του μένους του κόσμου για την ΠΑΕ ΠΑΟ, ο οποίος με πολλά συνθήματα και πανό εξέφρασε έντονα την αγανάκτηση του για την πορεία της ομάδας μετά την κατάκτηση του νταμπλ.


Πάλι θέμα λοιπόν με τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Αλλά αυτή τη φορά τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα καθώς η ΑΕΚ αλλά και ο Παναθηναϊκός δίνουν αγώνες μέσα στις επόμενες 5 ημέρες. Θα είναι έτοιμο το χορτάρι; Σε ραδιοφωνική του παρέμβαση ο υπεύθυνος εργοδηγός του χλοοτάπητα δήλωσε πως αν δεν επιδιορθωθούν κάποια σημαντικά προβλήματα το γήπεδο θα μείνει χωρίς χορτάρι εντός 2-3 ημερών! Και μάλιστα τόνισε πως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν ενήμερη και ζήτησε από τους ανθρώπους του Σταδίου να ποτιστεί ο αγωνιστικός χώρος στην ανάπαυλα του ημιχρόνου για να "κάτσει" και να "δέσει" όσο γίνεται, όμως κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν καθώς υπάρχουν σοβαρές ζημιές στο σύστημα υδροδότησης κάτω ακριβώς από τον χλοοτάπητα... Προχειροδουλειές για τις οποίες κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη και τη νύφη πληρώνουν οι παίκτες που αγωνίζονται σε αυτό το χάλι.


Επανερχόμαστε στο θέμα τραυματισμού του Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Νιόπλιας έκανε λόγο για ένα διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων. Έτσι ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του σε Ελλάδα και Ευρώπη χωρίς τον βασικό του επιθετικό. Γίνεται επιτακτική πλέον η ανάγκη για να αποκτηθεί ένας επιθετικός που αγωνίζεται σε παραπάνω από μία θέσεις της επίθεσης άμεσα. Εκτός αν στον Παναθηναϊκό επιμένουν ακόμα στην προτεραιότητα των παραχωρήσεων.


Πως γίνεται μία ομάδα που έχει χτιστεί πάνω σε γερές βάσεις, έχει κατακτήσει το νταμπλ και χρειάζεται λίγες αλλά καλές προσθήκες για να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί, να φτάνει παραμονές της έναρξης των επίσημων αγώνων της και να υπάρχουν τόσα προβλήματα άλυτα σχετικά με το γήπεδό της, το ρόστερ της αλλά και μεγάλη αναταραχή στον κόσμο σχετικά με τα διοικητικά, ένας Θεός ξέρει. Η ομάδα δείχνει όπως έχουμε ξαναγράψει να πηγαίνει με αυτόματο πιλότο από πέρσι. Όμως το πόσο ανεπηρέαστη θα μείνει από τα συνεχή κρούσματα αυτοκαταστροφής της διοίκησης της ο καιρός θα το δείξει.

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Καψόνι Νιόπλια σε διοίκηση!!!


Την ώρα που ο Δημήτρης Γόντικας άφηνε ένα μεγάλο παράθυρο ανοιχτό για παραμονή του Βαγγέλη Μάντζιου στην ομάδα, αλλά και για τη μη απόκτηση άλλου παίκτη, ο προπονητής Νίκος Νιόπλιας είχε άλλη άποψη και το έδειξε! Δεν συμπεριέλαβε τον έλληνα επιθετικό στις χθεσινές προπονήσεις και στο εσωτερικό διπλό, που έπαιξε μέχρι και ο Γκάμπριελ (σήμερα πετάει για Βραζιλία)! Πολύ θράσος αυτός ο Νιόπλιας ρε παιδί μου...

Βέβαια σου λέει ο κόουτς, δεν μου πήρατε τον Γκαλάς τον Κρις τον Μπορντόν, δε μου φέρατε τεχνικό διευθυντή κάποιον που ήθελα, δεν μου πήρατε τον Νέμεθ, βάζετε φρένο σε μία επιπλέον μεταγραφή επιθετικού, ε δε θα μου φορτώσετε και τον Μάντζιο που έχει να παίξει μπάλα δύο χρόνια...

Η συνήθεια που έγινε λατρεία;


"Γαύρος": Πόσο θέλεις Μάρκο;
Πάντελιτς": Εσείς πείτε μου!
"Γαύρος": Όχι εσύ πες!
Πάντελιτς: Να κάνει μάνα!

Χαζομάρες λέμε όπως καταλαβαίνετε αλλά και χαζομάρα καταντάει να διαβάζουμε για όλους τους παίχτες που έρχονται στον Ολυμπιακό φέτος, ότι ρωτούν πόσος κόσμος θα τους περιμένει στο αεροδρόμιο...! Βέβαια δε μπορούμε να πούμε υπάρχει ποικιλία καθε χρονιά και δε βαριόμαστε τα ίδια και τα ίδια. Άλλοτε ήταν "είμαι γκάβρο", άλλοτε "το Καραϊσκάκη είναι το πιο καυτό γήπεδο", άλλοτε "θα βάλω γκολ στον ΠΑΟ". Ε φέτος πρέπει να χτυπήσουν τα αεροδρόμια του Παναθηναϊκού! Είναι και αυτό μια μάχη εντυπώσεων και ο Ολυμπιακός φέτος την κερδίζει αφού αναγκάστηκε να φτιάξει ομάδα!

Φύγε εσύ, έλα εσύ


Μεταξύ μας, μάλλον καλό του έκανε ο αποκλεισμός από την Ευρώπη του Ολυμπιακού. Όσο πρόωρος και ντροπιαστικός κι αν ήταν. Διότι, μεταξύ μας πάλι, στην Ευρώπη δεν θα έκανε και τίποτε ιδιαίτερο χωρίς το περιβόητο "Plan B". Θα περνούσε με το ζόρι τη Μακάμπι, μάλλον θα έμενε ο Λίνεν και ο Ντιόγκο ας πούμε, από αποδιοπομπαίος τράγος θα είχε γίνει μία εσωτερική μεταγραφή για ακόμα μία σεζόν. Όλοι έλεγαν με το που τελείωσε το πρωτάθλημα, πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται "μία ενδεκάδα παίκτες". Και να που ήρθαν. 12 μάλιστα, όχι 11. Βέβαια έφυγαν κι άλλοι τόσοι. 14 για την ακρίβεια. Στις θέσεις που είχε άμεση ανάγκη ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε και απομένει ο αμυντικός μέσος. Και ιδίως έφυγε ο Ντιόγκο και ήρθε ο Πάντελιτς.



Και ο Ντιόγκο πάντως στο τέλος της ημέρας δε νομίζουμε να έχει παράπονο. Ένας μέτριος παίκτης Β΄ κατηγορίας Βραζιλίας ήταν και τώρα κατάφερε μέσω της περιπέτειας του στον Πειραιά να πάρει μεταγραφή στη μεγάλη Φλαμένγκο! Και γιατί λέμε περιπέτεια; Γιατί ήρθε στην Ελλάδα σαν μεσίας ή μάλλον έτσι βαφτίστηκε... Το έγραφαν για να το πιστέψουμε... Ήταν "καλύτερος του Ροναλντίνιο" και πολλά άλλα. Για όλα αυτά βέβαια προσπαθούσαν να μας πείσουν, αλλά δεν το βλέπαμε με τα μάτια μας. Και όταν τελικά πέρασαν δύο χρόνια και ο Ντιόγκο Λουίς Σάντο έβαλε 6 γκολ τη μία χρονιά και 2 την επόμενη έφταιγαν τα ...μπουζούκια. Όχι οτι κάτι προσπαθούσαν να παραμυθιάσουν τον κόσμο, απαπαπα!

ΠΑΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, Ο ΠΑΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΤΑΙΡΙΑ!


Ακούσαμε προσεκτικά τη συνέντευξη του Δημήτρη Γόντικα, αντιπροέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε ραδιοφωνικό σταθμό το μεσημέρι. Εκτός από το επιθετικό ύφος - κυρίως στην αρχή της συνομιλίας - αλλά και την υπεροψία που τον διέκρινε αρκετές φορές μας έκανε εντύπωση πως αυτοπροσδιορίστηκε πολλάκις ως "στέλεχος - υπάλληλος της εταιρίας", αλλά και η αναφορά στους νταμπλούχους Ελλάδος ως "εταιρία". Αρκετές οι ατάκες που έκαναν αίσθηση.


Για να ξεκινήσουμε από τα πιο πρόσφατα. Αν ο κόσμος του Παναθηναϊκού εκνευρίστηκε από την κατάληξη της υπόθεσης Νέμεθ, είναι σίγουρο πως θα έπεσε από τα σύννεφα όταν άκουσε τον κ. Γόντικα να δηλώνει πως ο Παναθηναϊκός έχει αυτή τη στιγμή τρεις επιθετικούς και δεν θα αποκτηθεί άλλος παίκτης αν δεν υπάρξει παραχώρηση κάποιου παίκτη. Κάτι τέτοιο μάλλον θα συνέβη και με τον Νίκο Νιόπλια όταν άκουσε πως το πιθανότερο είναι να μην γίνει άλλη μεταγραφή. Κι αν δεν εκνευρίστηκε με αυτό θα του σηκώθηκε η τρίχα όταν άκουσε πως ο προπονητής της εταιρίας μπορεί να εκφέρει άποψη για τα χαρακτηριστικά ενός παίκτη που επιθυμεί, αλλά σε καμία περίπτωση "να εκφράσει βούληση θέλω αυτό ή το άλλο"... Μπορεί ο Νιόπλιας και ο κόσμος να ήθελε τον Γκαλάς και τον Κρις, αλλά τον Γάλλο η διοίκηση δεν τον ήθελε ("οι μάνατζερς του προκάλεσαν το θέμα" και ο προπονητής Νιόπλιας προσθέτουμε εμείς) και από την άλλη ο κόσμος της Λυών πίεσε τη γαλλική ΠΑΕ να δώσει αυτά που ζητούσε ο Βραζιλιάνος, όπως τόνισε και ο Δ. Γόντικας. Στην περίπτωση της "εταιρίας" βέβαια που λέγεται Παναθηναϊκός τον κ. Γόντικα δεν τον αφορά τι γνώμη έχει ο κόσμος, διότι ο ίδιος κλήθηκε να κάνει μία δουλειά και κοιτάει τον τομέα του και τίποτε άλλο, όπως τόνισε επανειλημμένως ο αντιπρόεδρος.


Ποια δουλειά είναι αυτή; Μάλλον το να μην χρωστάει η εταιρία, που ξέραμε τόσα χρόνια. Και μπορεί ο Δημήτρης Γόντικας να έβγαλε το καπέλο σε αυτούς που ξόδεψαν 60 τόσα εκατομμύρια και έκαναν τον ΠΑΟ νταμπλούχο αλλά η δουλειά είναι δουλειά και ο αντιπρόεδρος του Τριφυλλιού κάνει ακριβώς αυτό που του έχει ανατεθεί. Μπορεί βέβαια να είπε σε κάποιο σημείο πως "κάναμε και υπερβάσεις όπου χρειάστηκε", μα τα νούμερα άλλα λένε. Όταν στα Δ.Σ. πριν παραιτηθεί ο Ν. Πατέρας γινόταν λόγος για μπάτζετ 5 εκ. ευρώ, ο κόσμος δυσανασχετούσε γιατί είχε μάθει αλλιώς τα 2 τελευταία χρόνια. Τι γνώμη θα έχει άραγε ο κόσμος όταν το μπάτζετ είναι και μάλλον θα μείνει στο ένα (1) εκατομμύριο και ο κ. Γόντικας δηλώνει πως έγιναν υπερβάσεις; Και θα μείνει εκεί διότι είναι πλέον 20 Αυγούστου και οι παραχωρήσεις των παικτών που δεν υπολογίζονται δεν έχουν ολοκληρωθεί και μάλλον οι περιπτώσεις τους είναι δύσκολες για να μην ολοκληρώνονται όλο το καλοκαίρι ή απλά στον Παναθηναϊκό αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στο γεγονός ότι θέλουν να παραχωρήσουν κάποιους παίκτες αλλά και την ίδια στιγμή τους υπολογίζουν ως παίκτες της ομάδας αφού δεν έχουν φύγει ακόμα. Μπερδεμένο πολύ σίγουρα. Όχι όπως για παράδειγμα αν είχαν τον "ευχάριστο πονοκέφαλο να ζητήσει η Ρεάλ τον Σισέ"! Σε αυτό το ενδεχόμενο από τη μία είναι η Ρεάλ που τον ζητάει και όχι κάποια Φενέρ... και τα λεφτά σίγουρα θα είναι πολλά. Άλλο που δε θέλουν στην εταιρία δηλαδή...





Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Aτιμωρισία και σύνεπειες


Τον χθεσινό κάβλα-ξυλίκι-μπουκέτα-κλωτσοπατινάδες στο ΟΑΚΑ μεταξύ Ελλήνων και Σέρβων τον είδαμε όλοι. Δεν είναι σωστό και καμία σημασία δεν έχει να κάτσουμε να λέμε γιατί ο Κέσελι για παράδειγμα χτύπησε από πίσω τον Τσαρτσαρή, γιατί ο Κρστιτς βάραγε και έφευγε, γιατί ο τάδε δε χώριζε και κοκ. Καταρχήν όποιος και να έχει δίκιο δεν ακούσαμε έναν παίχτη να βγει να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο για το "θέαμα" που τους προσέφεραν. Πέρα από αυτό ας δούμε από που ξεκίνησε ο όλος καβγάς. Λέγεται (γιατί στο βίντεο δεν φαίνεται) ότι ο Τεόντοσιτς στην προσπάθεια του Φώτση για τρίποντο τον χτύπησε στα γεννητικά όργανα. Αυτό εξόργισε τον αρχηγό της Εθνικής και όλοι είδαμε τι έγινε. Όπως όμως και στην πρόσφατη περίπτωση με τον Διαμαντίδη, όλοι σχεδόν κατακρίνουν την αντιδράση και λένε γιατί δεν κράτησε ο Φώτσης να νεύρα του όπως και οι υπόλοιποι που "μετέτρεψαν το παρκέ σε ρίνγκ" κτλ, κτλ... Κανείς δεν ψάχνει να δει πως από το πουθενα 20 παίχτες έγιναν μαλλιά κουβάρια. Όσο λοιπόν κανείς δεν κοιτά αυτούς που επανειλλήμενα προσπαθούν να εκνευρίσουν τους αντιπάλους τους και να ξεκινήσουν καβγάδες με ύπουλα χτυπήματα αυτά θα επαναλαμβάνονται και πάντα θα λέμε τα ίδια και τα ίδια.



Μέσα σ' όλα αυτά και η παρουσιάση του γεγονότος από τα ελληνικά μμε. Την ώρα που τα σέρβικα μμε βγάζουν λάδι τους παίχτες της εθνικής τους, και καλά κάνουν, στη χώρα μας επειδή οι 2 από τους 4 παίχτες της Σερβίας που ενεπλάκησαν στον καβγά είναι παίχτες του Ολυμπιακού διαβάζουμε σήμερα γενικότητες για "παίχτες χούλιγκανς". Πως να μην συνεχιστεί η ατιμωρισία λοιπόν.

Στ' άρματα!


ΜΑΧΗ για τον Ιλάν δίνουν στον Παναθηναϊκό σύμφωνα με την "Πράσινη". Τι είδους μάχη δεν γνωρίζουμε, καθώς ο παίκτης είναι ελεύθερος! Το αγκάθι σύμφωνα με την εφημερίδα είναι πως ο Ιλάν θέλει να παίζει βασικός. Βέβαια το μυαλό μας κάπου αλλού πάει. Διότι αν ικανοποιηθεί οικονομικά ο παίκτης αυτόματα πολλά αγκάθια μετατρέπονται σε ροδοπέταλα. Διότι με βιογραφικό σε Σοσό, Σεντ Ετιέν και Γουέστ Χαμ, η προοπτική του να πάει σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ φαντάζει ως ένα μεγάλο βήμα κατά την ταπεινή μας άποψη. Ελπίζουμε να μην ακούσουμε σιγά σιγά και εκείνη την δικαιολογία "τέτοιοι παίκτες δεν έρχονται στην Ελλάδα"... Διότι αν ο Ιλάν είναι πραγματικός στόχος και τον θέλει και ο προπονητής (το βασικότερο), και ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να ...κοσκινίζει τότε θα κινδυνέψει να πάθει ότι και με τον Νέμεθ. Να τρέχει σε έναν αγώνα μόνος του και να βγει δεύτερος.

Εμπρός Αετοί!


ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έκαναν εχθές το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Επικράτησαν με το ίδιο σκορ επί της Φενέρμπαχτσε και της Νταντί αντίστοιχα και πλέον επικεντρώνονται στις ρεβάνς.


Σαφώς πιο εύκολο έργο θα έχει η Ένωση καθώς η Νταντί Γιουνάιτεντ δεν έδειξε σε καμία περίπτωση πως μπορεί να έρθει στην Αθήνα για να κάνει το μπαμ. Η ομάδα του Μπάγεβιτς πήρε τη νίκη με γκολ του Τζιμπούρ ύστερα από πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια και τον Νάτσο Σκόκο να σερβίρει στον "τρομοκράτη".


Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει τελειώσει την υπόθεση πρόθεση, αν ήταν πιο τυχερος στο σουτ του Μουσλίμοβιτς που έδιωξε πάνω στη γραμμή ο αμυντικός της Φενέρ και πιο εύστοχος με τους Σαλπιγγίδη και Παπάζογλου. Ειδικά ο τελευταίος έχασε ένα γκολ από αυτά που λέμε "δε χάνονται"! Η Φενέρ έκανε κλασική ευκαιρία στο 92 με τον πολύ καλό Κρέσιτς να σταματάει σε τετ α τετ τον Οπούς. Μεγάλο παιχνίδι από τον Κοντρέρας αλλά και τον Βιεϊρίνια που εκτός από σκόρερ ήταν και μόνιμη πηγή κινδύνου για την Τουρκική άμυνα. Σε κανά-δυο φάσεις όμως έκανε κάτι παραπάνω απ' ότι χρειαζόταν...Απογοητευτικοί για τις δύο ομάδες τα αστέρια τους, ο Σαλπιγγίδης για τον ΠΑΟΚ και ο Άλεξ για τη Φενέρ. Η ρεβάνς θα είναι δύσκολη στο καυτό Σουκρού Σαράτσογλου.

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

H κοτσάνα της ημέρας!


Πήρε τον Σισέ ο Παναθηναϊκός αντί του Νέμεθ;;;
Πότε;;;
A, γιαυτό έσπευσαν να δηλώσουν από την ΠΑΕ ότι αποσύρονται από την υπόθεση του Ούγγρου λίγα λεπτά πριν την ανακοίνωση της συμφωνίας του Ολυμπιακού... γιατί είχαν κλείσει τον Σισέ! Μάλιστα...

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Πίσω ολοταχώς



Πισωγύρισμα είναι η λέξη που ταιριάζει καλύτερα στα Παναθηναϊκά δρώμενα. Και αυτό διότι εκτός από τη διάλυση μίας πετυχημένης διοίκησης, φαίνεται πως πέφτουν στο κενό και οι προσπάθειες και τα έργα των τελευταίων δύο ετών. Η αρχή έγινε με την απομάκρυνση του Ν. Πατέρα από την προεδρία. Ενός ανθρώπου που έμαθε καλά "τη δουλειά" την εκτέλεσε τέλεια και είχε και αποτελέσματα. Στη θέση του επιλέχτηκαν άνθρωποι που μέρα με τη μέρα αποδεικνύονται εντελώς άσχετοι με το αντικείμενο και με ρόλο διακοσμητικό. Και για να μη σταθούμε στις φήμες πως στο παρασκήνιο κινδυνεύει να καταργηθεί το "50-50" ας μιλήσουμε για αγωνιστικά θέματα.

Ο Νίκος Νιόπλιας ζήτησε δύο παίκτες στην άμυνα. Τον Μπορντόν και τον Γκαλάς. Με τρίτη επιλογή τον Κρις και κάπου πιο πίσω τον Μπουμσόνγκ. Αυτός που αποκτήθηκε ήταν η τέταρτη επιλογή του προπονητή και κανείς άλλος. Στη συνέχεια ο προπονητής των πρασίνων ζήτησε έναν περιφερειακό επιθετικό, τον Κριστιάν Νέμεθ της Λίβερπουλ που πέρσι αγωνίστηκε ως δανεικός στην ΑΕΚ. Μετά από πολλές ημέρες επιμονής των διοικούντων του ΠΑΟ για να πάρουν ως δανεικό τον παίκτη, ο Ούγγρος φέρεται να καταλήγει με συνοπτικές διαδικασίες στον Ολυμπιακό! Διπλό το πλήγμα αν γίνει κάτι τέτοιο καθώς χάνεται ένας στόχος και ταυτόχρονα δυναμώνει ο αντίπαλος. Πρέπει να τον ρώτησαν τον Νιόπλια, ποιους παίκτες θέλει, για να ΜΗΝ τους πάρουνε! Δεν εξηγείται αλλιώς.

Πέρσι και πρόπερσι ο Παναθηναϊκός ακολούθησε την απλή συνταγή που λέει πως "παίρνεις ότι πληρώνεις". Και αν την πρώτη χρονιά οι πράσινοι δεν κατέκτησαν κάτι, έθεσε γερές βάσεις για να πάρουν το νταμπλ την επομένη και ποιος ξέρει τι θα ακολουθούσε αν συνεχιζόταν αυτή η πολιτική. Φέτος βλέπουμε πως ο Παναθηναϊκός ξαναγυρνά στη λογική των ελεύθερων παικτών, των ταλέντων και γενικά της "οικονομίας"! Το θέμα όμως, όπως γράψαμε είναι πως αν και την πρώτη χρονιά της πολυμετοχικότητας ο Παναθηναϊκός δεν κατέκτησε τίτλο έχοντας ξοδέψει πάνω από 20 εκ. ευρώ, την δεύτερη χρονιά δεν πτοήθηκε και ξόδεψε άλλα σχεδόν τόσα για να φτάσει στους στόχους του.

Ρεβάνς!


Την απόλυτη ρεβάνς, όπως μαθαίνουμε, κατάφερε να πετύχει ο Ολυμπιακός εναντίον του Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο! Πέρσι το καλοκαίρι στην μάχη για το που θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σεμπάστιαν Λέτο, οι πράσινοι με πρόεδρο τον Νίκόλα Πατέρα είχαν μπει δυναμικά προσφέροντας τα σχεδόν 4 εκατ. ευρώ που ζητούσε η Λίβερπουλ και έκαναν δικό τους τον Αργεντίνο παιχταρά! Ο ΟΣΦΠ τότε δεν ήταν διαθετημένος να δώσει τόσα λεφτά και μοιραία το τριφύλλι προσέθεσε στο δυνάμικο της έναν από τους βασικότερους κρίκους του περσινού ντάμπλ!

Το ίδιο πράγμα λοιπόν φαίνεται να συνέβη φέτος με τον Κρίστιαν Νέμεθ. Με αντίθετους ρόλους όμως! Ο νεαρός Ούγγρος ήταν η πρώτη επιλογή του Νίκου Νιόπλια για τον αντικαταστάτη του Σισέ στην επίθεση. Οι Γόντικας και Φρέιτας είχαν αναλάβει προσωπικά την υπόθεση προσπαθώντας να την φέρουν σε πέρας! Χωρίς λεφτά όμως δουλειά δε γίνεται! Η περσινές καθοριστικές κινήσεις από την διοίκηση Πατέρα δεν επαναλήφθηκαν από τον πρώην βολειμπολίστα και δημοσιογράφο αντίστοιχα και από την ΠΑΕ ΠΑΟ απέσυραν το ενδιαφέρον αφού η Λίβερπουλ δεν ενδιαφερόταν για δανεισμό. Το πάθημα λοιπόν για τον Ολυμπιακό έγινε μάθημα και έτσι οι διοικούντες των Πειραιωτών, που κινήθηκαν με μυστικότητα όπως λέγεται, έκλεισαν τον 2ο επιθετικό που έψαχναν ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της Λίβερπουλ!

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ: ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ...ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ!


Πρώτοι στις πωλήσεις διαρκείας ΠΑΟ και ΠΑΟΚ


Μία άκρως ενδιαφέρουσα αναφορά σε τιμές και πωλήσεις εισιτηρίων διαρκείας ανα την Ευρώπη είχε στο τελευταίο φύλλο της η Real Sports, κι εμείς θα σας τη μεταφέρουμε και θα την εμπλουτίσουμε. Έτσι για να πάρουμε μία ιδέα σχετικά με κάποιους "νόμους" της επιχείρησης που λέγεται "σύγχρονο ποδόσφαιρο". Νόμους που αν τους ακολουθήσεις μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις. Δυστυχώς στη χώρα μας το εφήμερο κέρδος υπερνικά την προοπτική της μακροχρόνιας και σταθερής ανόδου. Πρακάτω θα παραθέσουμε πολλά και σημαντικά στοιχεία για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του σχετικά.

Αν μπορούσαμε να κατηγοριοποιήσουμε τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα θα λέγαμε πως μία κατηγορία είναι η Πρέμιερ Λιγκ και η Πριμέρα Ντιβιζιόν. Μία δεύτερη ξεχωριστή κατηγορία είναι το Καμπιονάτο η Μπουντεσλίγκα και το Σαμπιονά και μετά ακολουθούν οι άλλες κατηγορίες. Εμείς -ελπίζουμε- πως είμαστε στην τρίτη κατηγορία, μαζί και πάνω από όποιους θέλετε. Ολλανδούς, Πορτογάλους, Τούρκους και πάει λέγοντας.

Παρ' όλα αυτά μία VIP θέση στο "Γ. Καραϊσκάκης" κοστίζει 3.500 Ευρώ την ίδια ώρα που στο Ολντ Τράφορντ δεν ξεπερνά τα 1.200 Ευρώ, στο Αλιάντς Αρένα τα 650 και στο Καμπ Νού τα 710 Ευρώ!!! Και τώρα κρατηθείτε. Το πιο ακριβό εισιτήριο διαρκείας της Λίβερπουλ κοστίζει 942 Ευρώ, την ώρα που το αντίστοιχο της Ρόδου (Γ' Εθνική) και του ΠΑΣ (Β' Εθνική) είναι 1.000 Ευρώ!!! Στην εγχώρια αγορά πρωταθλητής στις πωλήσεις για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι ο Παναθηναϊκός. Αν και υπάρχει μία σημαντική πτώση των 5-6.000 καρτών, παρά το ότι η ομάδα και νταμπλ έκανε αλλά και ενισχύθηκε και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αγωνίζεται, οι πράσινοι έχουν αγγίξει τα 20.500 κομμάτια (20.300 μέχρι τη Δευτέρα). Ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με 19.000 κάρτες διαρκείας και ο Ολυμπιακός με 10.000 (αριθμός που θα αυξηθεί καθώς αυτός αφορά μόνο σε ανανεώσεις. Αριθμός που είχατε διαβάσει ΠΡΩΤΟΙ στο Χορτάρι). Σχετικά με τον Άρη υπάρχει μία παραπληροφόρηση εκ Θεσσαλονίκης για τις πωλήσεις αλλά τα υπολογίζουμε λίγο κάτω από τα περσινά (14.000) δηλαδή κοντά στα 11-12.000 κομμάτια. Αλλά ας περάσουμε σε ολοκληρωμένα στοιχεία σχετικά με τις τιμές των διαρκείας σε Σούπερ Λιγκ και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.









Μόνο οι Ιταλοί και συγκεκριμένα η Μίλαν η Ίντερ και η Ρόμα μας ξεπερνάνε! Αλλά ενδιαφέρον έχει να δούμε πως η Ελλάδα καταλαμβάνει την 15η θέση στον μέσο όρο θεατών στο πρωτάθλημα...


1. Γερμανία, μ.ο. 43.000 κάθε αγωνιστική. Πρώτη η Μπορούσια Ντόρτμουντ με μ.ο. 76.000 θεατές κάθε εντός έδρας παιχνίδι.


2. Αγγλία, μ.ο. 34.000. Πρώτη η Μαν. Γιουνάιτεντ με 46.100


3. Ισπανία, μ.ο. 28.000. Πρώτη η Μπαρτσελόνα με 82.000


4. Ιταλία, μ.ο. 24.000. Πρώτη η Ίντερ με 53.000


5. Γαλλία, μ.ο. 20.000. Πρώτη η Μαρσέιγ με 49.000


6. Ολλανδία, μ.ο. 19.000. Πρώτος ο Άγιαξ με 48.000


7. Ρωσία, μ.ο. 13.000. Πρώτη η Σπάρτακ Μόσχας με 25.000


8. Βέλγιο, μ.ο. 12.000. Πρώτη η Άντερλεχτ με 21.000


9. Ελβετία, μ.ο. 11.000. Πρώτη η Βασιλεία με 22.000


10. Πορτογαλία, μ.ο. 11.000. Πρώτη η Μπενφίκα 23.000


11. Δανία, μ.ο. 8.000. Πρώτη η ΑΒ Κοπενχάγη με 18.000


12. Αυστρία, μ.ο. 8.000. Πρώτη η Ραπίντ Βιέννης με 12.000


13. Ουκρανία, μ.ο. 8.000. Πρώτη η Μέταλιστ Κρακίβ με 26.000


14. Σουηδία, μ.ο. 8.000. Πρώτη η Μάλμε με 22.000


15. ΕΛΛΑΔΑ, μ.ο. 8.000. Πρώτος ο Παναθηναϊκός με 30.000


Τα στοιχεία αφορούν στην τελευταία αγωνιστική σεζόν και είναι στρογγυλοποιημένα. Σαν Ελλάδα πάντως είχαμε κάποιες διακρίσεις, λόγω Παναθηναϊκού. Και αυτό γιατί όπως φαίνεται και στην παραπάνω λίστα οι πράσινοι βρέθηκαν στην έκτη θέση της Ευρώπης (ανάμεσα στις 15 πρωτοπόρες στη χώρα τους ομάδες) στον μ.ο. θεατών που παρακολούθησαν τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας στο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. Το Τριφύλλι είχε μέσον όρο που άγγιξε τις 30.000 και βρίσκεται πίσω από τις Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γ., Ίντερ, Άγιαξ και Μαρσέιγ. Επίσης οι πράσινοι έκαναν και το ρεκόρ αγωνιστικής στην φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ καθώς οι 55.000 θεατές που παρακολούθησαν το ΠΑΟ - Ρόμα, άφησαν δεύτερους τους 52.000 φιλάθλους που παρακολούθησαν το Άγιαξ - Γιουβέντους και τρίτους τους 41.000 που βρέθηκαν στο Λίβερπουλ - Ουνιρέα.