Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Πολλά κέρδη η Ένωση


Αρκετά ήταν τα κέρδη που αποκόμισε η ΑΕΚ κατά τη διάρκεια παραμονής της στην Αυστραλία. Εκτός από την πρωτιά στο Τουρνουά με τις Σίδνεϊ, Μπλάκμπερν και Ρέιντζερς, ο Δικέφαλος είχε και οικονομικά οφέλη από τη συμμετοχή, τις πωλήσεις από την μπουτίκ αλλά και την αύξηση στις πωλήσεις των διαρκείας οι οποίες έφτασαν τις 10.000. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.

Η Ένωση επικράτησε στα φιλικά και κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά της Αυστραλίας. Η αρχή έγινε με το με το 5-3 επί της σχετικά αδύναμης και άγνωστης Σίδνεϊ. Λεονάρντο, Μπλάνκο, Λυμπερόπουλος, Καφές και Σκόκο οι σκόρερ, σε ένα ματς που η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς έδειξε και αμυντικά κενά. Στη συνέχεια η ΑΕΚ νίκησε την Μπλάκμπερν των Ρόμπινσον Γκιβέ και Έμερτον. Στο παιχνίδι αυτό η Ένωση έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και το τελικό 2-1 διαμόρφωσαν οι Λυμπερόπουλος και Σκόκο με πολύ όμορφα γκολ. Τελευταίο φιλικό τεστ ήταν το ματς με τους Σκοτσέζους. Η κεφαλιά του Μπερνς στο 73ο λεπτό ήταν αρκετή για να δώσει τη φιλική νίκη στην ΑΕΚ απέναντι στην Ρέιντζερς.

Εκτός από τα αγωνιστικά κέρδη όμως η ομάδα έβαλε στο ταμείο της κοντά στις 350.000 ευρώ από τη συμμετοχή αλλά και τις πωλήσεις προϊόντων που έκαναν ανάρπαστα οι Έλληνες ομογενείς. Σημαντική ήταν η σταθερή παρουσία 5.000 φίλων της ΑΕΚ στα παιχνίδια οι οποίοι απαίτησαν γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Οι καλές εμφανίσεις της Ένωσης έστειλαν το μήνυμα και η κίνηση στις κάρτες διαρκείας αυξήθηκε την τελευταία εβδομάδα και πλέον αγγίζει τα 10.000. Αριθμός σαφώς μικρότερος από αυτόν που στοχεύουν οι διοικούντες, όμως δεδομένης της κατάστασης και της συσσωρευμένης ατιτλίας άκρως ενθαρρυντικός για την ώρα.

Γυναικείο ποδόσφαιρο: Το πιο χαζό πέναλτι στην ιστορία (video)

Το ποδόσφαιρο δεν ταιριάζει σε ορισμένες γυναίκες και μία από αυτές είναι μάλλον και η Νοτιοκορεάτισσα Jeong Yeonga, η οποία υπέπεσε σ’ ένα από τα πιο ανόητα πέναλτι όλων των εποχών.

Στον πρώτο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάτω των 20 ετών και συγκεκριμένα στο 67′, η νεαρή παίκτρια έπιασε την μπάλα με τα χέρια, σαν να μην τρέχει τίποτε, έπειτα από σουτ της Γερμανίδας Alexandra Popp, που τράνταξε το δοκάρι. Η Jeong Yeonga προφανώς νόμισε ότι η μπάλα είχε βγει άουτ, πράγμα όμως που δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί.
Οι διαμαρτυρίες των Γερμανίδων έπιασαν τόπο και έτσι το πέναλτι καταλογίστηκε τελικά από τη διαιτητή Silvia Reyes από το Περού, η οποία για μια στιγμή… έχασε τη φάση. Για την ιστορία, την εκτέλεση ανέλαβε η ίδια η Alexandra Popp, που ευστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Δείτε στο Sportena.com το βίντεο με το ανόητο πέναλτι στο οποίο υπέπεσε η παίκτρια από τη Νότια Κορέα:

Link: http://www.sportena.com/2010/07/gynaikeio-podosfairo-to-pio-xazo-penalti-sthn-istoria-video/

Video: http://www.youtube.com/watch?v=66S6gYPqIWs

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Πλάκα μας κάνουν;


Σενάρια ακούγονται τόσο για τον ΠΑΟ όσο και για τον ΟΣΦΠ για την περίπτωση του Κέβιν Μπόατενγκ της Πόρτσμουθ. Τα σενάρια αυτά έχουν να κάνουν με ανταλλάγες παιχτων. Από τον Παναθηναϊκό τους Μάντζιο, Σεϊταρίδη και από τον Ολυμπιακό τον Ντάρμπισάιρ. Εκτελεστικός διευθυντής στην ομάδα που αγωνίζεται τώρα ο Μπόατενγκ είναι ένας Έλληνας, ο Ανδρέας Ανδρονίκου. Πως είναι δυνατόν δε μπορούμε να καταλάβουμε η Πόρτσμουθ να δίνει τον Μπόατενγκ, που τα πήγε τόσο καλά στο Μουντιάλ, για να πάρει τον Μάντζιο ή τον Ντάρμπισάιρ... Μπορεί δηλαδή η Πόρτσμουθ να είναι σε δύσκολη οικονομική θέση και να θέλει να βγάλει τα "βάρη" από πάνω της αλλά ο παίχτης, τι λέει; Βέβαια οι τελευταίες είδήσεις από το νησί λένε ότι ο Ανδρονίκου θα συζητήσει με τον Παναθηναϊκό για την περίτωση του επιθετικού Ουτάκα και όχι για τον "Πρινς".

To καλύτερο γκολ...




Πολύ όμορφο το γκολ του Ζαουάντ Ζαϊρί στη χθεσινή νίκη με 2-1 του ΟΣΦΠ επί της Μακάμπι. Και αν απορείτε για το γεγονός ότι ο Μαροκινός δήλωσε ότι είναι το καλύτερο γκολ της καρίερας του απλά σας θυμίζουμε ότι δεν έχει πετύχει και πολλά σε αυτή. Ερχόμενος στον Ολυμπιακό ο Ζαϊρί είχε πετύχει στην καριέρα του μόλις ένα! Δεν κοροιδεύουμε!

Όσο για το ματς, στο 11 εναντίον 11 ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα αφού δε μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Στη ρεβάνς πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο. Έχει το αβαντάζ του σκορ και με ένα ακόμα εκτός έδρας γκολ θα βάλει τέλος και σε αυτή την περιπέτεια!

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Βαριές κατηγορίες του Diego Maradona: «Ψεύτης ο Julio Grondona, προδότης ο Carlos Bilardo» (video)


Με βαριές εκφράσεις επισημοποίησε την αποχώρησή του από τον πάγκο της εθνικής Αργεντινής ο Diego Maradona, ο οποίος αποκάλεσε «ψεύτη» τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής Julio Grondona, αλλά και «προδότη» τον τεχνικό σύμβουλο Carlos Bilardo, κατηγορώντας τους για το τέλος της συνεργασίας του με την «albiceleste».

Στην προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους στο Buenos Aires, ο Maradona διάβασε μια μακροσκελή γραπτή δήλωση χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις, ενώ σε αρκετά σημεία αναγκάστηκε να κάνει παύση για να «πνίξει» την συγκίνηση και τον εκνευρισμό του.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της ομοσπονδίας, ο 50χρονος σταρ τόνισε: «Ο Julio Grondona μου είπε ψέματα. Στα αποδυτήρια, αμέσως μετά τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ και μπροστά στους παίκτες, δήλωσε πολύ ικανοποιημένος και μου ζήτησε να συνεχίσω στην ομάδα. Την περασμένη Δευτέρα, όμως, όταν συναντηθήκαμε, μου ζήτησε να φύγουν από το τεχνικό επιτελείο επτά συνεργάτες μου. Εγώ, όμως, έχω αρχές και δεν προδίδω την ομάδα μου. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Τα τελευταία 35 χρόνια, κανείς άλλος ομοσπονδιακός προπονητής δεν είχε τόσο σύντομη θητεία όσο εγώ. Με φώναξαν να σβήσω τη φωτιά, το έκανα, αλλά τώρα που θα μπορούσαμε να δουλέψουμε με περισσότερη ηρεμία και με χρόνο μπροστά μας, ήρθαν να διαλύσουν τα όνειρα που κάναμε».

Ακόμα πιο βαρείς χαρακτηρισμούς επεφύλασσε ο Maradona για τον τεχνικό σύμβουλο της εθνικής ομάδας (και προπονητή του στο θριαμβευτικό Μουντιάλ του 1986) Carlos Bilardo, ο οποίος αποφάσισε να παραμείνει στο πόστο του παρά την αποχώρηση του «Pibe d’Oro» από την τεχνική ηγεσία: «Ο Bilardo με πρόδωσε. Ενώ εμείς πενθούσαμε για τον αποκλεισμό, αυτός -και δε θα τον αποκαλέσω κύριο- δρούσε στο παρασκήνιο για να με διώξει. Όποιος κι αν αναλάβει τώρα την εθνική, ας ξέρει ότι δεν απέχει πολύ η στιγμή που θα τον προδώσουν. Υπάρχουν άτομα που δεν νοιάζονται για το ποδόσφαιρο της Αργεντινής, παρά μόνο για τα προσωπικά τους συμφέροντα και για τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς»!

To Sportena.com ετοίμασε ένα βίντεο με τα πιο ενδιαφέροντα αποσπάσματα από το ξέσπασμα του Diego Maradona.

Link: http://www.sportena.com/2010/07/varies-kathgories-tou-diego-maradona-pseuths-o-julio-grondona-prodoths-o-carlos-bilardo-video/

Video: http://www.youtube.com/watch?v=7ajMkA-UtWE

Mέχρι την άλλη Τετάρτη περνάει!




Ισοπαλία με 1-1 κατάφερε να αποσπάσει χθές βράδυ στο Άμστερνταμ ο ΠΑΟΚ από τον Άγιαξ. Ο δικέφαλος κακός στο πρώτο ημίχρονο μπορούσε να δεχτεί και άλλα γκολ. Στην επανάληψη βελτίωσε την αμυνά του και αυξησε το πρέσινγκ ψηλά που του έδωσε την ευκαιρία να κλέψει σε μία φάση τη μπάλα και στην αντεπίθεση με υποδειγματική συνεργασία των Βιερίνια, Σαλπιγγίδη και Ίβιτς να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης με τον τελευταίο και έτσι έχει το εκτός έδρας τέρμα που του δίνει μέχρι στιγμής την πρόκριση. Κλείδι ίσως στο ματς ο τραυματισμός του Χαλκιά. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ δεν ήταν σε καλή βραδιά από την αρχή και στο γκολ του Αίαντα στο πρώτο ημίχρονο φέρει ευθύνη λόγω κακής εξόδου όπου και τραυματίστηκε στο δάχτυλο. Ο Κρέσιτς που τον αντικατέστησε αγωνιστηκέ πολύ καλά και σε αρκετές περιπτώσεις με τις εξόδους του και τις αποκρούσεις του απεσώβισε και άλλα γκολ.



Αν ο ΠΑΟΚ αγωνιστεί με τον ίδιο τρόπο και στην Τούμπα η λογική λέει ότι έχει 50-50 πιθανότητες να περάσει αφού μπορεί αμυνόμενος να δεχτεί κάποιο από τα γκολ που γλίτωσε εχθές. Ο Άγιαξ έχει καλή κυκλοφορία και παίζει με την μπάλα κατω προσπαθώντας να σπάσει την άμυνα με συνεργασίες. Αν ο ΠΑΟΚ αυξήσει την κατοχή του στο 2ο ματς τότε μπορεί να κάνει και περισσότερα πράγματα. Η έδρα σίγουρα μπορεί να δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση στους παίχτες ωστέ να κάνουν αυτοί παιχνίδι και να μην περιμένουν μόνο την αντεπίθεση. Το σκορ του πρώτου αγώνα δίνει αβαντάζ στο δικέφαλο, αλλά ο ΠΑΟΚ πρέπει να κυνηγήσει ακόμα ένα γκολ στη ρεβάνς για παλέψει για την πρόκριση!

Αξιοσημείωτο γεγονός στο τελος του αγώνα όπου οι παίχτες του Άγιαξ δεν έφυγαν για τα αποδυτήρια αλλά έμειναν για αρκετά λεπτά στο γήπεδο για να χαιρετήσουν τους φιλάθλους τους παρά το κακό για αυτούς αποτέλεσμα. Μάλιστα περιμετρικά του γηπέδου έπεσαν κάποιες αναμνηστικές μπάλες με υπογραφές των παιχτών μέσα στο χορτάρι τις οποίες οι παίχτες, και του ΠΑΟΚ, κλώτσησαν στους φιλάθλους, ενώ κάποιοι παίχτες, όπως ο Βαν Ντερ Βιλ, χαιρετούσαν προσωπικά φιλάθλους που καθόντουσαν κοντά τις γραμμές του γηπέδου!

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Surpriiiise!


Mια μάλλον δυσάρεστη έκπληξη φαίνεται πως επιφυλάσουν στους φίλους της ομάδας οι ιθύνοντες της διοίκησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός! Όπως έγινε γνωστό στα βραζιλιάνικα μμε είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό η ανταλλαγή με την Φλαμένγκο του αρχηγού της εθνικής Βραζιλίας Τζιλμπέρτο Σίλβα με τον Κλέμπερσον. Μάλιστα το θέμα φαίνεται να είναι τόσο προχωρημένο που ο αρχηγός της "Φλα" ήδη καλοσόρισε τον Τζιλμπέρτο στην ομάδα του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Κλέμπερσον στην Ελλάδα. Υπάρχει ωστόσο ένα κόλλημα και αυτό είναι, όπως αναφέρουν πάλι τα βραζιλιάνικα μμε, ανάμεσα στον Κλέμπερσον και τον Παναθηναϊκό για τις απολαβές του παίχτη. Εκτός από τον Τζιλμπέρτο λέγεται ότι θα παραχωρηθεί και ο Κλέιτον ενω σε αντάλλαγμα θα πάρει ο ΠΑΟ άλλους δύο 17 χρονους!!!

Να θυμίσουμε ότι η πράσινη διοίκηση είχε δηλώσει τη δυσαρεσκειά της (!!!) πριν ένα μήνα περίπου στις προθέσεις του Τζιλμπέρτο να ανάνεώσει το συμβόλαιο ύψους 2 εκατ. ευρώ το χρόνο και να κλείσει την καρίερα του στο Τριφύλλι! Ο νεόφερτος Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής Κάρλος Φρέιτας πάντως είχε δηλώσει ότι το ρόστερ δεν θα αποδυναμωθεί και ότι οι παραχωρήσεις θα αφορούν μόνο παίχτες που δεν υπολογίζονται! Δηλαδή ο Τζιλμπέρο Σίλβα δεν υπολογίζεται; Άμεσες εξελίξεις αναμένονται μέσα στην ημερα καθώς ο Τζιλμπέρο Σίλβα έκανε γνωστό στην προσωπική του σελίδα στο Τwitter ότι θα μιλήσει σήμερα για το τί μέλει γενέσθαι...

Κλείνει Μπουμσόνγκ, πάει και για τον στόπερ κλάσης;


Ο Μπουμσόνγκ φαίνεται να είναι προ των πυλών της Παιανίας(κλισέ) και τώρα ο Παναθηναϊκός μετά την απόκτηση του έμπειρου Γάλλου πρέπει να κινηθεί και για το στόπερ κλάσης/χάμερ/κίλερ/σούπερμαν και όπως αλλιώς έχει βαφτιστεί. Ο πρώην παίκτης της Λυών θα δώσει ύψος στην άμυνα, ενώ δε φημίζεται για την ταχύτητα του. Καλός παίκτης, όμως όταν ξεκινάς με στόχο το αμυντικό δίδυμο Γκαλάς - Κρις και τελικά φέρνεις πρώτα τον Μπουμσόνγκ, τότε ο κόσμος -και ο προπονητής- έχουν απαιτήσεις. Αλλά πάνω απ' όλα απαιτήσεις έχει η ομάδα, η οποία αμυντικά χωλαίνει. Ο Νίκος Νιόπλιας αναγκάστηκε να δηλώσει πως για παρτενέρ του Μπουμσόνγκ υπάρχει και ο Κατσουράνης με τον Βύντρα. Παίκτες δηλαδή που δεν είναι ή δεν ήταν η φυσική τους θέση στο κέντρο της άμυνας όμως δοκιμάστηκαν εκεί ελλείψει άλλων... Επίσης ο προπονητής των πρασίνων ζήτησε έναν ακόμα παίκτη που να μπορεί να αγωνιστεί στις θέσεις της επίθεσης και να έχει και ευχέρεια στο σκοράρισμα. Σαν να πήρε πολύ αέρα ο Νιόπλιας...

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Άλλο πέρσι άλλο φέτος...


Πέρσι τέτοια περίοδο περίπου (17/7) οι πράσινοι ηττήθηκαν σε φιλικό αγώνα με από τη Χόφενχάιμ με 1-0. Τότε η εφημερίδα SportDay, είχε βρει τον Παναθηναϊκό χωρίς ρυθμό και ανύπαρκτο επιθετικά και τους Γερμανούς σαφώς ανώτερους. Χθες ο ΠΑΟ ηττήθηκε από τη Γερμανική Μάιντζ με 2-0 όμως η ίδια εφημερίδα είδε τον Παναθηναϊκό έτοιμο να ανεβάσει στροφές ώστε να είναι ακόμα καλύτερος... Τα φιλικά είναι πάντα φιλικά. Και τα φιλικά είναι για να βγάζουν συμπεράσματα οι προπονητές και όχι οι δημοσιογράφοι. Σε κάποιο φιλικό ο προπονητής μπορεί να δοκιμάσει ένα πολύ συγκεκριμένο "πράγμα" και να θέλει να δει την αντίδραση της ομάδας σε έναν πολύ συγκεκριμένο τομέα κ.ο.κ. Όσοι υποστηρίζουν πως οι φιλικοί αγώνες προετοιμασίας δεν θα έπρεπε να μεταδίδονται από την τηλεόραση μάλλον έχουν δίκιο, διότι πολλά εσφαλμένα συμπεράσματα μπορεί να εξάγουν όσοι δεν γνωρίζουν τι ήθελε να δοκιμάσει ο προπονητής στο κάθε φιλικό ματς. Τέλος πάντων. Τώρα τι άλλαξε στη "θεωρία" των φιλικών για την εφημερίδα, που μάλλον γνωρίζει τη χρησιμότητα των φιλικών, δεν ξέρουμε. Ίσως η δημιουργία εντυπώσεων. Και φέτος και πέρσι. Αλλά για ποιον λόγο πάλι δεν γνωρίζουμε...


Το «αντίο» του Ραούλ στη Ρεάλ Μαδρίτης (βίντεο)

Η «σημαία» της Real Madrid κατέβηκε σήμερα (26/7) από τον ιστό της, καθώς ο Raul Gonzalez Blanco αποχαιρέτησε το σύλλογο τον οποίο υπηρέτησε για 16 ολόκληρα χρόνια.

Μέσα σε φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα και με δάκρυα στα μάτια, ο Ισπανός άσος ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο «Santiago Bernabeu»: «Η σημερινή μέρα είναι πολύ δύσκολη για μένα. Ίσως η δυσκολότερη σε όλη την καριέρα μου. Αγαπώ το ποδόσφαιρο και το να φορέσω τη φανέλα της Real Madrid ήταν το μεγαλύτερό μου όνειρο. Αισθάνομαι ακόμα ποδοσφαιριστής και θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι όσο μου το επιτρέπει το σώμα μου. Το μέλλον μου είναι στη Γερμανία ή την Αγγλία. Παρότι φεύγω, δεν λέω ‘αντίο’ αλλά ‘εις το επανιδείν’. Πάντοτε θα είμαι στη διάθεση της Real Madrid για ό,τι με χρειαστεί».
Ο 33χρονος επιθετικός, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα της «βασίλισσας» το 1994, σε ηλικία 17 ετών, κατέκτησε μαζί της 6 πρωταθλήματα Ισπανίας, 3 Champions League και πέτυχε 323 γκολ σε 741 συμμετοχές, περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη στην ιστορία του συλλόγου.

Το Sportena.com υποτίτλισε τις τελευταίες δηλώσεις του Raul ως παίκτη της Real Madrid (video)

Link: http://www.sportena.com/2010/07/primera-division-to-antio-tou-raul-sth-real-madrid-video/

Video: http://www.youtube.com/watch?v=zkjhDiOl0cM

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Και οι εκπληξεις συνεχίζονται;


Όπως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κράταγε σαν έκπληξη το όνομα του Νίκου Κωσταντόπουλου για τη θέση του πρόεδρου, έτσι, όπως μαθαίνουμε, θα κινηθεί και για την πολυαναμενόμενη μεταγραφή του στόπερ! Το όνομα όπως λέγεται στις ειδήσεις θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες! Ποιος ο λόγος αυτής της μυστικοπάθειας, δεν μπορούμε να καταλάβουμε...! Πείτε το του προπονητή τουλάχιστον. Να ξέρει ποιον θα κοουτσάρει. Αφού δεν αποκτήθηκε κάποιος από αυτούς που ζήτησε, τουλάχιστον μην το μάθει πάλι από τους δημοσιογράφους!!! Κρίμα δεν είναι;

Βασικά δεν το είπε έτσι ακριβώς...


Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Γκοβού στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την προετοιμασία του ΠΑΟ στην Αυστρία:


-Εχεις σκοράρει εναντίον του Ολυμπιακού όταν έπαιζε στη Λιόν για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορείς να υποσχεθείς ότι θα το κάνεις και τώρα;


«Δεν είναι εύκολο να υπόσχεσαι ότι θα σκοράρεις αλλά θα προσπαθήσω να το κάνω όπως και με τη Λιόν. Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να κερδίσει».


Μετάφραση της δήλωσης από την εφημερίδα "Πράσινη": "Θα τους καρφώσω πάλι!", "Τα παλιά καλά φιστίκια θυμήθηκε ο Γκοβού", λέει η εφημερίδα. Ποια φιστίκια θυμήθηκε ρε παιδιά; Και ποιος είπε, πότε, πως θα "καρφώσει" πάλι τον Ολυμπιακό; Ξέρετε να διαβάζετε ή το μόνο που σας νοιάζει είναι να φανατίσετε και να προπαγανδίσετε από τη στιγμή που στο τέλος της συνέντευξης υπάρχει αυτή η δήλωση που αναιρεί αυτόματα τα άκυρα πρωτοσέλιδα που βγάζετε:


-Στη Γαλλία αντιμετώπισες τον Μιραλάς ως παίκτη της Σεντ Ετιέν. Τώρα που πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό θέλεις να του στείλεις κάποιο μήνυμα;


Παρέμβαση Σισέ: «Οχι δεν το κάνουμε αυτό. Δεν στέλνουμε μηνύματα. Είναι κακή τύχη. Ο Ντιόγκο το έκανε πέρυσι για μένα και είδατε τι έγινε σε αυτόν όλη τη σεζόν. Ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε».


Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Ανοιχτή επιστολή προς Βαρδή & Γιάννη Βαρδινογιάννη / ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Είμαστε μία απλή οικογένεια και παρακολουθούμε ενεργά τον Παναθηναϊκό από το 1980. Αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθυνθούμε προς εσάς κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη δημόσια, μην έχοντας άλλο τρόπο άμεσης επικοινωνίας μαζί σας. Ο λόγος είναι ότι εσείς και η οικογένεια Βαρδινογιάννη στο σύνολό της έχετε απαξιώσει τη δεύτερη μεγάλη αγάπη της ζωής μας, τον Παναθηναϊκό. Ειλικρινά πονάμε καθημερινά με τον εξευτελισμό του Παναθηναϊκού με τις ενέργειές σας και την υπονόμευση των δικών σας ΜΜΕ και γι' αυτό αναγκαζόμαστε δημόσια να σας ζητήσουμε ευγενικά, ακόμα και να σας παρακαλέσουμε, να ελευθερώσετε επιτέλους τον Παναθηναϊκό μας.

Όλοι μας πια γνωρίζουμε ότι δεν είστε Παναθηναϊκοί και ότι δεν έχετε κανένα όραμα για τον Παναθηναϊκό. Αντίθετα επιδιώκετε με συνέπεια την αγωνιστική απαξίωσή του, συνεργαζόμενοι ακόμα και με τον εχθρό μας. Τελευταία απόδειξη κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη η προσχεδιασμένη απομάκρυνση του επιτυχημένου προέδρου κ. Νικόλα Πατέρα και ο διορισμός στη θέση του ενός τυχαίου συνταξιούχου πολιτικού, που δεν είναι καν Παναθηναϊκός.
Δεν σας γράφουμε για να σας αναλύσουμε και να σας υπενθυμίσουμε για πολλοστή φορά τα λάθη σας, σε βαθμό προδοσίας, εις βάρος του Συλλόγου για πολλά χρόνια. Κουραστήκαμε πια. Σας γράφουμε για να σας κάνουμε δημόσια έκκληση να πουλήσετε την ΠΑΕ χωρίς αστείες και προσχηματικές υπεκφυγές, του τύπου 'Πουλάω κύριοι! Πόσα δίνετε?'. Άραγε έτσι κάνετε τις αγοραπωλησίες στις υπόλοιπες εταιρείες σας; Χωρίς διαπραγματεύσεις και ορκωτούς λογιστές;

Φτάνει πια κ. Βαρδινογιάννη! Δεν αγαπάτε τον Παναθηναϊκό και μέσα σας το ξέρετε ότι ήδη έχετε 'τελειώσει' από το μεγαλύτερο Σύλλογο της Ελλάδας (και όχι 'της Αθήνας'). Ειλικρινά πιστέψτε μας, δεν έχει πια σημασία σε ποιον θα πουλήσετε, αρκεί να φύγετε από το δεύτερο πιο όμορφο πράγμα στη ζωή μας (το πρώτο είναι η ίδια η οικογένειά μας), πριν το καταστρέψετε ολοκληρωτικά. Δεν ανεχόμαστε ούτε μία μέρα περισσότερο την παρουσία σας!

Τον τελευταίο καιρό σας έγινε μία ξεκάθαρη πρόταση από ομάδα εφοπλιστών και επιχειρηματιών, της οποίας ηγείται ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, με τη δέσμευση να επαναφέρει ως πρόεδρο τον Νικόλα Πατέρα. Τα δύο τελευταία χρόνια διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πραγματικοί Παναθηναϊκοί που συνάμα είναι και ικανοί, άξιοι συμπαραστάτες στα όνειρά μας! Δεν μας ενδιαφέρει το επιχειρηματικό ποιόν του κ. Βγενόπουλου, όπως άλλωστε ούτε το δικό σας. Για εσάς μπορεί να είναι ένας οικονομικός αντίπαλος έξω από τα του Παναθηναϊκού. Για εμάς όμως είναι, μαζί με τον κ. Πατέρα, η ελπίδα μας! Αυτή λοιπόν την ελπίδα θα τη στηρίξουμε με πάθος! Και πιστέψτε μας θα δικαιωθούμε!
Όλες σας οι ενέργειες κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη μετά την απομάκρυνση του κ. Πατέρα θυμίζουν την πτώση του Σαντάμ στη Βαγδάτη, όπου ο εκπρόσωπος τύπου του καθεστώτος, καλή ώρα σαν εσάς, διαβεβαίωνε τα ΜΜΕ ότι όλα βαίνουν καλώς και σχεδόν από πίσω του διέρχονταν τα αμερικανικά άρματα! Ερχόμαστε κ. Βαρδινογιάννη, αλλά εμείς ειρηνικά -θέλουμε να ελπίζουμε- θα πάρουμε από τα χέρια σας τον Παναθηναϊκό μας! Πουλήστε επιτέλους κ. Βαρδινογιάννη να ησυχάσουμε κι εμείς και οι ζωές μας.

Γράφουμε την επιστολή και για να σας αποδοκιμάσουμε δημόσια, αλλά και για να συνειδητοποιήσει ο πολύς κόσμος, που τόσο εχθρεύεστε, ότι δεν είναι μόνο οι οργανωμένοι οπαδοί που σας κάνουν 'άδικα' πόλεμο (όπως η έμμισθη προπαγάνδα του προσωπικού σας δημοσιογράφου προσπαθεί να μας πείσει), αλλά ότι και όλοι οι απλοί φίλαθλοι, όπως εμείς, δεν σας επιθυμούν πια. Αισθανόμαστε άσχημα που στο συλλαλητήριο του 2008 των 40.000 ανθρώπων δεν παραβρέθηκε σύσσωμη η οικογένεια μας, αλλά απουσίαζε ένα μέλος της. Σας διαβεβαιώνουμε όμως ότι στο επόμενο θα είμαστε και οι τέσσερις παρόντες!

Κύριε Γιάννη Βαρδινογιάννη είμαστε ο κόσμος του Παναθηναϊκού, εμείς είμαστε ο Παναθηναϊκός! Σας χαρίζουμε με απογοήτευση και απαξίωση το νέο σας στήριγμα, τον κ. Παύλο Γιαννακόπουλο, γιατί εμείς έχουμε στο πλευρό μας τον ίδιο το Γιώργο Καλαφάτη και το όραμά του! Σας χαρίζουμε και το νέο γήπεδο που δεν μας φτιάξατε. Κύριε Βαρδή Βαρδινογιάννη ήλθε η ώρα να κάνετε το πρώτο σας καλό στον Παναθηναϊκό, να πουλήσετε. Η ανοιχτή επιστολή μας θα μπορούσε να είναι πιο σκληρή για εσάς, όμως, για το καλό του Παναθηναϊκού, θέλαμε ευγενικά και ταπεινά να σας παρακαλέσουμε να φύγετε. Πιστεύουμε ότι όλοι οι φίλαθλοι έχουμε χρέος να δράσουμε και να κάνουμε ότι μπορούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ίσως μάλιστα ήλθε η ώρα να αντιστραφούν λίγο οι ρόλοι και ο απλός φίλαθλος κόσμος να πάρει από το χέρι και να δείξει το δρόμο της δράσης και στον οργανωμένο οπαδό μέσα στο γήπεδο πια. Ο αγώνας άρχισε στους δρόμους τον Απρίλιο του 2008 και θα τελειώσει οριστικά μέσα στο γήπεδο. Σύντομα.

Θα κλείσουμε την επιστολή με μία παραίνεση για κάτι που μας ενόχλησε ιδιαίτερα. Αναφέραμε στην αρχή ότι είμαστε μία μέση οικογένεια. Κατ' ακρίβεια είμαστε μία οικογένεια από την Κρήτη, τον τόπο καταγωγή σας κ. Βαρδινογιάννη. Είμαστε υπερήφανοι γιατί είμαστε και Κρήτες και Παναθηναϊκοί. Σας παρακαλούμε λοιπόν να υπενθυμίσετε στον αδελφό σας, κ. Γιώργο Βαρδινογιάννη, μετά το πρόσφατο επεισόδιο που προκάλεσε στο Ρέθυμνο, ότι δεν έχει καμία εξουσία στον απλό ανώνυμο οπαδό του Παναθηναϊκού. Αν θέλει να διαπιστώσει ξανά πόσο ανεπιθύμητος είναι (μετά και τις τελευταίες αηδιαστικές δηλώσεις του) όχι μόνο στον Παναθηναϊκό μας, αλλά και στην Κρήτη, ας περάσει και από τα μέρη μας, τον Άγιο Νικόλαο, εδώ στο Λασίθι. Θα του δείξουμε και τη Σπιναλόνγκα απέναντι. Κι επειδή ξέρουμε ότι του αρέσουν οι μαντινάδες, «φρόνιμοι και νοικοκυροί δε ζουν στον Ψηλορείτη, μα οι κουζουλοί την κάνανε αθάνατη την Κρήτη».

Αφιερωμένη.

Με τιμή (μέχρι να φύγετε)

Οικογένεια Γ.Σ. (Γ.Σ., Ρ.Σ., Ι.Σ., Α.Σ.)
Άγιος Νικόλαος Κρήτης

Mόλυνση με το καλημέρα


Το νούμερο 77 διάλεξε ο Ριέρα για τη φανέλα του καθώς έμαθε πώς το εφτά είναι ο αγαπημένος αριθμός των φίλων του Ολυμπιακού. Σίγουρα είναι πολύ καλό να βάζεις έναν νέο παίχτη στο κλίμα της ομάδας σου, στο κλίμα του πρωταθλήματος. Άλλο αυtό όμως και άλλο να έρχεται μια μεταγραφή 25 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα και τα πρώτα πράγματα που του λες είναι για λαγούς και κότες. Μήπως θα συμμετάσχει και σε επεισόδια ο Ριέρα;;;
Και για άλλη μία φορά η εφημερίδα "πρωταθλητής" αναφέρεται σε τέτοια θέματα που έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές... Για άλλη μια φορά ρίχνει λάδι στην φωτιά της οπαδικής βίας. Και ακόμα έχουμε Ιούλιο. Συγχαρητήρια κύριοι άμυαλοι...

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Αθήνα, Καναδάς, Κρήτη και τώρα Αυστρία

Ακόμα μία διαδήλωση διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά σε φιλικό αγώνα στο Κίτζμπουελ, ενάντια στην ιδιοκτησία Βαρδινογιάννη πραγματοποίησαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού. Μετά το φιλικό με τη Μπενφίκα στον Καναδά στα τέλη Μαΐου, τις συνεχόμενες συγκεντρώσεις έξω από τα Δ.Σ του Ιουνίου στην Αθήνα αλλά και μετά την "επίθεση αυτοκτονίας" που έκαναν οι Κρητικοί οπαδοί των πρασίνων στο μίτινγκ "Βαρδινογιάννεια" στην Κρήτη, μία ακόμα πόλη γνώρισε την αποδοκιμασία των οπαδών του Τριφυλλιού προς το πρόσωπο του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Ήταν ο χθεσινός φιλικός αγώνας (ήττα από τη Γουέστ Χαμ 0-1), στο Κίτζμπούελ όπου αρκετοί οπαδοί του Παναθηναϊκού ταξίδεψαν από Αυστρία και Γερμανία και έδωσαν το παρόν με συνθήματα και πανό εναντίον της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Μάλιστα γίναμε και αυτήκοοι μάρτυρες ύβρεων που δυστυχώς πέρασαν πεντακάθαρα από τα μικρόφωνα της ConnX-TV. Σχετικές φώτο:



Ξύλο ανάμεσα σε προπονητή, παίκτες και δημοσιογράφο στη Βραζιλία (video)

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν μετά το τέλος της χθεσινής (21/7) αναμέτρησης ανάμεσα στη Vitoria και τη Goias, στην έδρα της πρώτης, για το πρωτάθλημα της Βραζιλίας.


Ο τεχνικός της Goias, Emerson Leao, και τρεις παίκτες του επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο. Οι φιλοξενούμενοι αν και προηγούνταν με 2-0 ισοφαρίστηκαν σε 2-2. Με το τελευταίο σφύριγμα ο Roque Santos, ο άτυχος ρεπόρτερ, πλησίασε τον Leao ρωτώντας τον τι έφταιξε και η ομάδα του έχασε το προβάδισμα.


O Βραζιλιάνος προπονητής εξοργισμένος από τις αποφάσεις του διαιτητή, προφανώς δεν ήθελε να απαντήσει και ξέσπασε στο Santos. Σύντομα η κατάσταση ξέφυγε από τα όρια και στον καβγά ενεπλάκησαν οι ποδοσφαιριστές της Goias. Αν και οι περισσότεροι προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα, οι Marcao, Romerito και Rafael Mour επιτέθηκαν στο δημοσιογράφο – υπό το βλέμμα της στρατιωτικής αστυνομίας η οποία αν και βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο δεν έκανε απολύτως τίποτα – και ο Mour τον γρονθοκόπησε ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Ο Santos όταν συνήλθε κατέθεσε μήνυση εναντίον των τεσσάρων «νταήδων» που οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για βιαιοπραγία.


Δείτε το βίντεο:



www.sportena.com

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

ΝΕΟ BLOG:

http://athlometro.blogspot.com/

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Aλλαγή σκηνικού!


Εκεί που ο Παναθηναϊκός όδευε προς ναυάγιο για την μεταγραφή ενός μεγάλου παίχτη στη θέση του κεντρικού αμυντικού, μετα και την συμφωνία του Κρις με την Λυόν για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του παρόλο που όπως λεγόταν είχε συμφωνήσει με τον ΠΑΟ, ήρθε μια σημερινή είδηση να αλλάξει τα δεδομένα. Ο πρώην πρόεδρος του Τριφυλλιού Νικόλας Πατέρας είναι διατεθημένος να δώσει προσωπικά 500.000 ευρώ ετησίως ωστέ να καλυφθεί η διαφορά που χωρίζει τους πράσινους από τον Γουιλιάμ Γκαλάς! Ο Παναθηναϊκός λοιπόν βρίσκεται πολύ κοντα στην απόκτηση του Γάλλου διεθνή και μπορεί να στρέψει και το ενδιαφέρον του πλεόν και στην απόκτηση και άλλου παίκτη μικρότερου μεγέθους για παρτενέρ του Γκαλάς που θα μονομαχήσει για μια θέση στην ενδεκάδα με τους Μπιάρσμιρ, Καντε και Σαριέγκι.



Ο Νικόλας Πατέρας ωστόσο ξεκαθάρισε πως η προσφορά του ισχύει για τον Γκαλάς και μόνο και με την προϋπόθεση να μην παραχωρηθεί κανείς από τους πρωτοκλασάτους παίχτες της ομάδας! Επίσης υπενθύμισε ότι δεν θέλει να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου όπως είχε πεί για λόγους αρχής λόγω της διαφωνίας του με τον Τζίγγερ. Ο Γκαλάς λοιπόν όπως φαίνεται είναι πολύ πιθανόν να αλλάξει φανέλα και από τα κόκκινα της Αρσεναλ να φορά τα πράσινα του Παναθηναϊκού του χρόνου! Τα λεφτά, που ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα, υπάρχουν, οι συζητήσεις υπάρχουν εδώ και μήνες, απομενουν οι χειρισμοί της τωρινής διοίκησης!

Αυτοί ξέρουν!



Μίλησε με Ροναλντίνιο και Μοντεστό λέει η Goal ο Γκατούζο και του είπαν "έλα στην Ελλάδα, είναι παράδεισος". Και άντε πες ο Μοντεστό έχει πάρει μία γεύση από τον ...παράδεισο. Ο Ροναλντίνιο του είπε "θα τρελαθείς στην Ελλάδα" αλλά για μια στιγμή, τι άποψη έχει για το πρωτάθλημα μας ο Ρόνι;;;...



Πάντως για να το σοβαρέψουμε και λίγο το θέμα, δεν είναι ωραία όλη αυτή η ατμόσφαιρα που δημιουργείται, του στυλ πήγαινε Ελλάδα να τα μαμήσεις όλα! Λίγη θάλασσα λίγο κρασί και το αγόρι μου κτλ. Ο Ολυμπιακός έκανε μία άθλια σεζόν και ψάχνει παίκτες που θα μιλήσουν στο χορτάρι. Ούτε στις παραλίες ούτε στα κλαμπάκια ούτε στα μπαράκια...

Δώστε στον Βαγγέλη λίγο ούζο...


Aυτό τώρα το σύνθημα ο Βαγγέλης Μαρινάκης πως θα το αντιμετώπισε άραγε; Με χιούμορ; Καλό δηλαδή, αστείο σίγουρα και για να κάνει ρίμα με τον Γκατούζο το έκαναν οι φίλοι του ΟΣΦΠ, αλλα σαν το "είναι τρελός ο πρόεδρος" δεν είναι! Θυμίζει λίγο το "Επαλέ, να 'χαμε ένα ναργιλέ, να σε βλέπαμε Πελέ" που όταν το άκουγε ο παίχτης, θύμωνε!

To έμαθε από τους ρεπόρτερ


Από τους ανθρώπους του Τύπου που ακολουθούν την αποστολή του Παναθηναϊκού στην Αυστρία έμαθε ο Νίκος Νιόπλιας πως τελικά Παναθηναϊκός και Κρις δεν τα βρήκαν και οτι ο Βραζιλιάνος στόπερ ανανέωσε με τη Λυόν. "Αυτά είναι άσχημα νέα" είπε έκπληκτος και δυσαρεστημένος στους ρεπόρτερ ο τεχνικός των πρασίνων... Εντάξει δεν είμαστε κι εμείς απαιτητικοί, αλλά σε κάποια θέματα, όπως ας πούμε μίας μεταγραφής που έκλεισε ή δεν έκλεισε θα μπορούσε κάποιος (;) από την ΠΑΕ να επικοινωνεί με τον προπονητή της ομάδας και να τον ενημερώνει. Φαντάζεστε εκεί που κάνει προπόνηση η ομάδα, να σκάσει νέο μεταγραφικό απόκτημα αύριο μεθαύριο και να μην τον πιστεύει ο Νιόπλιας; Πάντως εμείς προς ενημέρωση του Κοζανίτη τεχνικού να αναφέρουμε πως ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον Ιωαννίδη για την αριστερή πλευρά της άμυνας αλλά και τον τερματοφύλακα Φερνάντεζ δανεικό για έναν χρόνο. Μην τους δει ξαφνικά στην Αυστρία ο Νιόπλιας και δεν ξέρει από που του ήρθε. Εμείς ενημερώσαμε πάντως!

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Επιβεβαίωση


Αυτό που γράψαμε εχθές σχετικά με τις αιχμές του Γιώργου Βαρδινογιάννη προς το πρόσωπο του Ν. Πατέρα και της κατάκτησης του νταμπλ από τον Παναθηναϊκό, επιβεβαιώνει σήμερα η εφημερίδα DerbyNews. "Πρώτοι μόνο με το σπαθί μας" αναφέρει η εφημερίδα αλλά και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης. Δηλαδή πως πήρε η ομάδα των πρασίνων το νταμπλ φέτος; Χωρίς το σπαθί της; Χωρίς να το αξίζει με λίγα λόγια; Πως είναι δυνατόν η οικογένεια Βαρδινογιάννη σύσσωμη να απαξιώνει την ίδια την ομάδα της, και την διοίκηση που έφερε μετά από χρόνια, τίτλους, κόσμο στο γήπεδο, sold out, παίκτες μεγάλης αξίας, ρεκόρ εμπορικών εσόδων κ.ά. μόνο και μόνο για να χτυπήσει τον Ν. Πατέρα που γνωρίζει πως είναι πολύ δημοφιλής και αγαπητός στον κόσμο της ομάδας. Ίσως αυτό να τους ενοχλεί.

Μην τα βάψεις μαύρα!



Το μήνυμα του Αλμπερτ Ριέρα μέσω του αδερφού του στην εφημερίδα Goal News αναφέρει μεταξύ άλλων και το εξής: "Ένα πράγμα πες μου μόνο, πόσοι οπαδοί θα με περιμένουν στο αεροδρόμιο". Ριέρα, δεν είσαι ο Μάικλ Τζάκσον, έχουν έρθει κι άλλοι μεγάλοι παίκτες στην Ελλάδα, μεγαλύτεροι από εσένα. Δεν είμαστε μπανανία Άλμπερτ. Δηλαδή αν δεν είναι πολλοί στο αεροδρόμιο τι θα κάνεις; Δε θα μας τρελάνεις;

Media-friendly Gennaro!




Δεν ξέρουμε ποιος πήρε σβάρνα ποιον. Οι εφημερίδες τον Γκατούζο ή ο Γκατούζο τις εφημερίδες αλλά η αλήθεια είναι πως σήμερα δύο εφημερίδες έχουν συνέντευξη του Ιταλού έμπειρου μέσου. Μάλιστα από τη συνέντευξη του στον "πρωταθλητή" το πιο ωραίο απόσπασμα ήταν αυτό: «Μεγάλωσα στην Καλάμπρια και επειδή γνωρίζω πολύ καλά πως είναι ο καιρός και ο τρόπος ζωής στην Ελλάδα δεν θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. Η χώρα σας είναι ένα πολύ ωραίο μέρος για να ζεις και φυσικά για να παίζεις ποδόσφαιρο. Έχετε ήλιο, θάλασσα, όμορφες τοποθεσίες και αυτά είναι σημαντικά για κάθε άνθρωπο που θα έρθει να μείνει εκεί». Βέβαια για να μην αδικήσουμε τον αμυντικό μέσο της Μίλαν, δήλωσε πως έχει μιλήσει και με τον Μαρέσκα και έχει μάθει πως ο Ολυμπιακός είναι ένα καλά οργανωμένο κλαμπ με υψηλούς στόχους.

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Bόμβα Γιώργου Βαρδινογιάννη!


Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επισκέφθηκε το απόγευμα τα γραφεία της ομάδας για να συζητήσει με τον νέο πρόεδρο Νίκο Κωσταντόπουλο. Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε τη στήριξή του στον νέο πρόεδρο και υπερασπίστηκε την πολιτική του ανιψιού του Γιάννη Βαρδινογιάννη αφού είπε πως έχει δεχθεί άδικη κριτική, μιλώντας όμως πιο πολύ για ότι έκανε αυτός όταν ήταν πρόεδρος παρά ο ανιψιός του!

Το πιο καυτό όμως σημείο των δηλώσεων ήταν η επίθεση κατά του πρώην προέδρου του ΠΑΟ Νικόλα Πατέρα! Ο "Καπετάνιος" εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε τον Ν. Πατέρα ότι έκλεψε το περσινό πρωτάθλημα(!!!) αφού είπε όταν μιλούσε για αυτόν: "εγώ τουλάχιστον δεν κατηγορήθηκα ότι έκλεψα κάποιο πρωτάθλημα", ενώ στα λόγια του για τον Ν. Κωσταντόπουλο είπε πως η πρόσφατη δήλωση του πως "οι τίτλοι κερδίζονται στους αγωνιστικούς χώρους" τον καλύπτει απόλυτα.

Η αντιπολίτευση που σας λέγαμε πριν κάτι μέρες από την κυβέρνηση συνεχίζεται αμείωτη και αυτό κι αν είναι από τα πιο παράδοξα που έχουμε δει στο χώρο! Αν ο Παναθηναϊκός έκλεψε πέρσι το πρωτάθλημα σημαίνει πως δεν το άξιζε! Σωστά; Σημαίνει πως το υλικό του είναι ανεπαρκές και πως το ντάμπλ πέρυσι κερδήθηκε γιατί ο Παναθηναϊκός ...έκλεψε σε κάποιο άλλο παράγοντα έκτος αγωνιστικού χώρου και αναδείχθηκε νταμπλούχος. Ποιος να ήταν αυτός όμως; Μοιραία αν συνεχίσουμε με αυτή τη λογική κατά τον "Καπετάνιο" τώρα που έφυγε ο Ν. Πατέρας και το πρωτάθλημα θα παιχτεί στα ίσα, όπως δηλαδή παιζόταν τόσα χρόνια τώρα(;), ο Παναθηναϊκός με το ρόστερ του μπορεί να μην έχει τα φόντα για να πάρει το πρωτάθλημα στα ίσα...! Άρα; Χρειάζεται ξήλωμα της ομάδας του ντάμπλ; Χρειάζονται μεταγραφές; 27 γκολ του πρώτου σκόρε πέρσι Τζιμπρίλ Σισέ δεν είναι αρκετά; Ο αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας Τζιλμπέρτο Σίλβα δεν φτάνει; O αριστεροπόδαρος Λέτο και το μεγαλύτερο ταλέντο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ο Σωτήρης Νίνης δεν είναι ικανοί να πάρουν το πρωτάθλημα χωρίς βοήθεια; Οι έλληνες διεθνείς;

Aπό αυτά που είδαμε πέρσι και από αυτά που βλέπουμε φέτος το καλοκαίρι η αλήθεια μάλλον βρίσκεται στην αντίπερα όχθη! Ο Παναθηναϊκός έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από το ντάμπλ, έχοντας ένα από τα καλύτερα ρόστερ όλων των εποχών! Ο κόσμος του ζητά και το 2ο συνεχόμενο ντάμπλ αλλά αγωνιά και αγχώνεται περισσότερο από πέρσι αφού βλέπει τους συντελεστές της περσινής επιτυχίας να έχουν αποχωρήσει και τους "παλιούς" να αναλαμβάνουν δράση! Φοβάται μήπως πάει στράφι ακόμα μια χρυσή ομάδα. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Παναθηναϊκός εκτοξέυτηκε από εκεί που ήταν πριν δυο χρόνια και τώρα βρίσκεται σε αυτόματο πιλότο. Είναι λοιπόν πιο εύκολο να παρασύρει η ομάδα μαζί της όσους θα επιχειρήσουν να την τρέξουν παρά να της πατήσει φρένο ο "ατζαμής" Τζίγγερ με τις τελευταίες αποφάσεις του.

Επιμένουν



Μόλις 3% συγκέντρωσε στην ψηφοφορία του blog μας η τωρινή σύνθεση στο τιμόνι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με ηγέτες τις οικογένειες Βαρδινογιάννη και Γιαννακόπουλου. Ποσοστό που αγγίζει το 90% συγκέντρωσε η λύση Βγενόπουλου - Πατέρα και ένα 6% η πολυμετοχικότητα με όλα τα πρόσωπα όπως στα τελευταία δύο χρόνια. Τα τερτίπια της πλατφόρμας ψηφοφορίας της blogger δεν βγάζουν 100% αλλά κάπου στο 98% με το στατιστικό λάθος. Τέλος πάντων, το θέμα είναι πως και στο Χορτάρι αλλά και σε πολλά άλλα blogs και sites η αποδοκιμασία των φίλων του Παναθηναϊκού στις κινήσεις Τζίγγερ είναι καθολική.

Το ...παλεύει


Δύο μήνες τώρα ο Παναθηναϊκός παλεύει να κλείσει έναν (ελεύθερο) αμυντικό. Οι πράσινοι έχουν τελειώσει τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις εδώ και 3 μήνες και παρά το γεγονός πως οι αδυναμίες ήταν γνωστές στο ρόστερ, η μόνη κίνηση -πολύ καλή- που έχει γίνει ως τώρα είναι αυτή του ελεύθερου Σίντνεϊ Γκοβού. Οι θέσεις των κεντρικών αμυντικών αλλά και των μπακ-απ της αριστερής πλευράς σε άμυνα και επίθεση μένουν κενές και ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει προετοιμασία και δίνει φιλικά χωρίς να έχει την ευκαιρία να "μοντάρει" την άμυνά του. Η οικονομική κρίση που έχει αγγίξει και το ποδόσφαιρο έχει δώσει την ευκαιρία στο Τριφύλλι να μπορεί να διαπραγματευτεί τα χαμηλωμένα κασέ παικτών όπως ο Γκαλάς και ο Κρις. Και εκτός από το γεγονός πως κωλυσιεργεί περιμένοντας τον Γάλλο να πέσει όσο δεν πάει, δεν είναι αποφασισμένος να χτυπήσει και τον Βραζιλιάνο, εκτός αν δεν κλείσει ο πρώτος. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από ένα νταμπλ, έχει όμως και χτυπητές αδυναμίες. Η έλλειψη κινητικότητας και αποφασιστικότητας σε 2-3 καυτά θέματα για την ομάδα το μόνο που δείχνουν μέχρι στιγμής είναι πως η διοίκηση κινείται χωρίς πλάνο.

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Mπαμ να 'ναι και ότι να 'ναι!


Θα παίξει αριστερό χάφ δηλαδή ο Γκατούζο; Τόσο καιρό περιμένει ο κόσμος του Ολυμπιακού τον αντικαταστάτη του Τζόρτζεβιτς και μπορεί να μην τον δει, ούτε φέτος; Είχαν πει από την ΠΑΕ (Μώραλης) ότι θα απόκτηθεί ένας κράχτης και πολλά εργαλεία. Γιατί να μην αποκτηθεί ο κράχτης στη θέση που πονά περισσότερο ο Ολυμπιακός;

Άντε καλά


Η εφημερίδα "Γάτα" γράφει σήμερα πως προτάθηκε ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ Ροναλντίνιο στον Παναθηναϊκό. Και άντε καλά, ο μάνατζερ του Ροναλντίνιο δεν έχει τι να κάνει και προτείνει έναν παίκτη με ετήσιο κασέ κοντά στα 10 εκ. σε Ελληνικές ομάδες. Βέβαια για να μην πάρουμε και τον μάνατζερ στο λαιμό μας η εφημερίδα γράφει "πρότειναν". Ίσως τον πρότειναν κάποιοι άλλοι... Εδώ ο Παναθηναϊκός πλησιάζει σε δεύτερο δανεισμό πριν καλά καλά φύγει το καλοκαίρι και δεν έχει κλείσει ακόμα σημαντικά κενά κενά στην 11άδα όπως αυτό των κεντρικών αμυντικών. Βέβαια το καλύτερο -ως συνήθως- βρίσκεται στα μικρά γράμματα, πάνω δεξιά. Το οτι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μετράει τα υπέρ και τα κατά της απόκτησης Ροναλτίνιο... Θέλετε να σας πούμε εμείς τα υπέρ και τα κατά; Τα υπέρ είναι, πέραν του πρεστίζ και της ουσίας της απόκτησης ενός μεγάλου παίκτη, πως η μπουτίκ θα πουλήσει καμιά 200 χιλιάδες φανέλες με τυπωμένο το όνομα του "Ρόνι". Τα κατά είναι πως, μια τέτοια μεταγραφή ίσως συμβάλει τα μέγιστα στο να περιέλθει σε δεινή κατάσταση η ΠΑΕ, με νέο δανεισμό...

Και άντε καλά το γράφει η "Γάτα", οπότε ίσως τσάμπα αναλωνόμαστε σε χιουμοριστικά σχόλια σχετικά με το δημοσίευμα. Εκτός βέβαια εάν ο μεγαλομέτοχος του Τριφυλλιού έχει σκοπό να τινάξει την μπάνκα στον αέρα. Κυριολεκτικά έτσι;

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Ο Κοκορίκος


Κάθε κοτέτσι έχει και το δικό του πετεινάρι. Κάνει τα κουμάντα του και το παίζει μάγκας και βαρύς ανάμεσα σε τι άλλο. Σε κότες. Σε μικρά ανόητα κοτοπουλάκια. Αυτές οι όρνιθες φυσικό είναι να τον κοιτάνε σα θεό και να τον σέβονται και τον υπολογίζουν. Τι γίνεται όταν μπει στο κοτέτσι όμως άλλο πετεινάρι, πιο μεγάλο και με αρκετά πιο φανταχτερά κόκκινο λειρί?
Περίμενες βρε κακομοίρη τόσα χρόνια για να πεις την άποψη σου? Να αμολύσεις το φαρμάκι σου? Πονηρή σουπιά. Περίμενες να φύγει ο προπονητής απο την Εθνική για να βγάλεις την πίκρα σου? Τι ρωτάω όμως. Είσαι απόφοιτος γνωστής σχολής και συ, γνήσιο τέκνο της "Σχολής Αυνάν". Να πω την αλήθεια δε περίμενα και κάτι διαφορετικό απο σένα.

Ξέρεις εσύ, μας έδειξες τις νέες σου τεχνικές και στο γήπεδο μας. Τσαμπουκάς και με ειδική μαεστρία επιτέθηκες σε υπάλληλο ασφαλείας του γηπέδου. Επειδή αυτός έκανε τη δουλειά του και απώθησε το βέβηλο κοτοπουλάκι με το προκλητικό ύψος και επανέφερε στην τάξη αυτό και τις προπαγανδιστικές του μεθόδους. Αυτό το υποπόδιο που προκλητικά έστηνε τις μπάλες πίσω απο τη γραμμή του κόρνερ και προκαλούσε λεκτικά και με ιδιαίτερα άσεμνες χειρονομίες τους οπαδούς -- πελάτες της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Αυτούς που πληρώσαν εισιτήριο για να παρακολουθήσουν εσένα και τα άλλα καμάρια δηλαδή να παίζετε ποδόσφαιρο και όχι θέατρο.
Γιατί θέατρο έπαιξες τότε και αφού τραμπούκισες τον εργαζόμενο που έκανε τη δουλειά του, έβαλες τα χέρια πίσω σου και έσπρωχνες με το σώμα σου. Δειλέ υποκριτή. Ξέραμε ποιά θα ήταν η επόμενη κίνηση σου σε περίπτωση που αντιστεκόταν ο εργαζόμενος, θα έπεφτες στο πάτωμα και θα σφάδαζες απο πόνους. Άλλο ένα κολλάρο στην ένδοξη ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού. Ξεχνάς εύκολα όμως μικρούλη κοκορίκο. Πολύ εύκολα.
Φυσικά και δεν είδα πουθενά την ευθιξία σου όταν κάποιος γελοίος ακόλουθος του κοτετσιού σου, ορμούσε στον συνάδελφο -- συναθλητή σου. Δεν είδα να βγαίνεις να κάνεις καμία δήλωση υποστήριξης προς το πρόσωπο του εν λόγω αθλητή, ο οποίος βρέθηκε και κατηγορούμενος επειδή υπερασπίστηκε τον ίδιο του τον εαυτό. Κρυμμένος κάτω απο τα φουστάνια σου ήσουν κοκορίκο και μόνο όταν σου έδιναν εντολές οι προστάτες σου έβγαινες και μιλούσες, τέλος πάντων τι να μιλήσεις και συ. Αλήθεια βγήκες ποτέ να πεις για τα μπουκάλια που πετάγονται σωρηδόν στο γήπεδο της ομάδας σου ή για τους περίεργους που συχνάζουν πίσω απο τον πάγκο της εκάστοτε φιλοξενούμενης ομάδας στο γήπεδο σας? Δε θυμάμαι να είπες τίποτα για τους πυρσούς και τις κροτίδες που πετάχτηκαν στο πρόσωπο του προπονητή του ΑΡΗ, ΕΚΤΩΡ ΡΑΟΥΛ ΚΟΥΠΕΡ? Τα ξέχασες αυτά η δε τα είδες πιτσιρίκο? Αχάριστος και βλαξ.
Μήπως φοβάσαι ότι η θέση σου είναι επισφαλής στο κοτέτσι? Βλέπεις ήρθε νέος κόκορας στην αυλή και πρέπει να διαγωνιστείς ένα αρκετά πιο δυνατό και μεγάλο πετεινάρι. Μέχρι τώρα είχες σίγουρη τη θέση του βασικού, όσες τούμπες και αν έκανες. Όσες στροφές στην πίστα έριχνες. Μυρίζομαι ότι φέτος είναι πάλι η χρονιά σου. Όπως τότε, ξές εσύ, που με μια συγκεκριμένη ομάδα είχες πάντα την ίδια απόδοση. Το τέλειο μηδενικό και οι αγώνες κρίνονταν απο δική σου πατάτα. Ε κοκορίκο???? Σου θυμίζει κάτι αυτό?


http://arismania.com/portal/wordpress/kkoulgr/2010/07/17/%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82/

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Δεν φτάνει ένας

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει έναν στόπερ κλάσης. Καιρό τώρα. Και μάλιστα αυτό το καλοκαίρι προσπαθεί να κλείσει ένα μεγάλο όνομα για την άμυνα του. Οι στόχοι αρκετοί, αλλά οι πράσινοι έχουν έρθει αρκετά κοντά με τον Γκαλάς και τον Κρις. Μάλιστα τα σημερινά και όχι μόνον, ρεπορτάζ αναφέρουν πως θα κλείσει ή ο ένας ή ο άλλος. Ή τέλος πάντων κάποιος άλλος. Αλλά ένας. Πάντως πιστεύουμε πως χρειάζεται πάνω από ένας αμυντικός κλάσης για το Τριφύλλι και πως "ένας κούκος" δύσκολα θα φέρει την άνοιξη όσο καλός κι αν είναι. Υπάρχουν παραδείγματα σχετικά με αυτή την άποψη και μάλιστα παραδείγματα πρόσφατα. Στο πρωτάθλημα μας.

Ένα παράδειγμα είναι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Θυμηθείτε ότι την πρώτη χρονιά του Ζιλμπέρτο στην Ελλάδα, ο εκ των αρχηγών της Βραζιλίας, δεν έπαιξε πολύ καλά. Βασικά έπαιζε λίγο αγχωμένα. Και αν εξαιρέσουμε τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής παρόλα αυτά ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έδινε την εντύπωση πως παίζει στην κόψη του ξυραφιού. Γνώριζε καλά πως εάν η μπάλα περνούσε από αυτόν τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για την πράσινη άμυνα. Φέτος όμως ο Σίλβα έκανε μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του. Ήταν ο απόλυτος άρχοντας στο κέντρο του Παναθηναϊκού. Προσέδιδε την ηρεμία στο παιχνίδι των πρασίνων αλλά και όποτε χρειάστηκε "έτρεξε" το αντίπαλο κέντρο και έπνιξε τα ατού του αντιπάλου. Αυτό γιατί είχε δίπλα του τον έμπειρο Κώστα Κατσουράνη, τον εξαιρετικά βελτιωμένο Σιμάο, τον Γιώργο Καραγκούνη όποτε κλήθηκε να παίξει τη θέση αλλά και μία πιο σουλουπωμένη άμυνα με την καθιέρωση του Τζόρβα κάτω από τα γκολπόστ και την άνοδο του Καντέ.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι ο Όλαφ Μέλμπεργκ. Ήρθε σαν μεσσίας στο Λιμάνι πέρσι. Όμως η έλλειψη ενός ισάξιου στόπερ δίπλα του, αλλά και αμυντικών μέσων ικανών να προσφέρουν τη σωστή βοήθεια τον "άδειασε" πολλές φορές. Δεν λέμε πως ο Σουηδός είναι ο αλάνθαστος βράχος, όμως η έλλειψη υποστήριξης τον εξέθεσε αρκετές φορές. Έβαλε κι αυτός το χεράκι του με αρκετά λαθάκια όμως καταλήγουμε στον ίδιο παρονομαστή. Εάν η μπάλα έφευγε από τον Μέλμπεργκ, συνήθως "έγραφε"...

Δεν φτάνει ένας "παικταράς" για την άμυνα του Παναθηναϊκού λοιπόν. Και από τη στιγμή που η ομάδα έχει βάλει στο ταμείο της αρκετά λεφτά από την απευθείας είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και δεν έχει ξοδέψει μέχρι τώρα μήπως θα έπρεπε να έχει κυνηγήσει και γιατί όχι, να έχει κλείσει δύο καλούς αμυντικούς που θα της έδιναν μία μεγάλη ασφάλεια στα μετόπισθεν ενόψη της πολύ δύσκολης χρονιάς; Φανταστείτε το δίδυμο Κρις-Γκαλάς, ή ακόμα και το Γκαλάς-Μπουμσόνγκ. Θα μιλούσαμε για ένα αμυντικό τείχος ικανό να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε ένα ακόμα πρωτάθλημα, αλλά και να απαλλάξει από το άγχος όλη την ομάδα καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που στην Ευρώπη η αμυντική γραμμή των πρωταθλητών ήταν ο αδύναμος κρίκος της ομάδας. Βλέπε αγώνες με Ατλέτικο, Γαλατά, Σταντάρ αλλά και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ που σε μία και μόνο φάση που χρειάστηκε οι πράσινοι να "καθαρίσουν" την περιοχή, οι πειραιώτες σκόραραν και έφυγαν νικητές.

Πρόεδρος πασπαρτού!


Αυτός ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν παίζει μπάλα μόνος του στη γαλλική ομάδα! Πρέπει να είναι πρόεδρος, προπονητής, μάνατζερ, σκάουτερ, τεχνικός διευθυντής και υπέυθυνος επικοινωνίας μαζί! Ανακοινώνει μεταγραφες της δικής του ομάδας! Ανακοινώνει μεταγραφές άλλων ομάδων πριν γίνουν! Μιλάει για παίχτες που δεν ανήκουν στην ομάδα του και ούτε πρόκειται! Πραγματικά η αποκάλυψη του καλοκαιριού!

Χείμαρρος!


Πιό πολλά λόγια στο εξώφυλλο του Φωτός έχουμε χρόνια να δούμε. Διαβάζαμε και δεν τελειώνανε! Χιλιάδες μικρά γραμματάκια ανάμεσα σε φωτογραφίες! Δε χρειάζεται να την ανοίξεις την εφημερίδα σήμερα!

Πρωτοτυπία!



Πρωτοτυπούν στην εφημερίδα ΠΡΑΣΙΝΗ σήμερα! Πρώτη φόρα εφημερίδα που ανήκει σε ιδιοκτήτη ομάδας, γράφει ειδήσεις για την ομάδα της βασιζόμενη σε ξένα δημοσιεύματα! Τι άλλο θα δούμε στον αθλητικό τύπο...!

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Τα αυτογκόλ του Τζίγγερ



Πολλά λάθη μαζεμένα από τη "νέα διακυβέρνηση" στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Τα αυτογκόλ "γράφουν" ανελλιπώς και το μοναδικό θύμα στην όλη υπόθεση είναι ο κόσμος του Τριφυλλιού που καθημερινά γίνεται μάρτυρας της διάλυσης όσων πρεσβεύει ο Παναθηναϊκός Σύλλογος. Για να τα συνοψίσουμε όμως για να δούμε τα βήματα ένα προς ένα. Ή μάλλον τα αυτογκόλ!


1. Η ομάδα έμεινε 2 μήνες ακέφαλη. Και αυτοί οι δύο μήνες ίσως να ξεκινούσαν πριν λίγες ημέρες όταν και έληγε κανονικά η θητεία του Πατέρα. Βέβαια ο πρώην πρόεδρος των πρασίνων "έτρεξε" τις εξελίξεις για το κοινό καλό και ήρθε σε ρήξη αρκετά πριν λήξει και επίσημα η θητεία του.


2. Η στελέχωση της ομάδας ξεκίνησε με την πρόσληψη ενός τεχνικού διευθυντή που μέχρι τώρα ούτε έχει αγοράσει ούτε έχει πουλήσει κάποιον από τους υπο παραχώρηση παίκτες. Το μόνο που έχει προσφέρει είναι κάποιες προτάσεις για παίκτες (άγνωστους) που είχε συνεργαστεί μαζί τους στο παρελθόν. Θα κάναμε λόγο για έναν τεχνικό διευθυντή χωρίς λόγο ύπαρξης λοιπόν μέχρι στιγμής.


3. Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος να τρέξει τα θέματα της ομάδας ορίστηκε, πριν ακόμα βρεθεί πρόεδρος ο οποίος υποτίθεται πως δε θα ήταν γλάστρα, ο κ. Γόντικας. Μέχρι στιγμής μόνο δηλώσεις μετράμε από τον αντιπρόεδρο του Τριφυλλιού ενώ χρεώνεται και το ΑΡΧΙΚΟ ναυάγιο στο θέμα της μεταγραφής του Γκαλάς.


4. Δεν ορίστηκε πρόεδρος κάποιος μέτοχος. Κάποιος άνθρωπος δηλαδή που θα έχει λόγο και θεωρητικά αλλά και πρακτικά-οικονομικά στα ζητήματα της ομάδας.


5. Δεν βρήκε πρόεδρο κοινής αποδοχής παρά τις φήμες για το αντίθετο. Εκτός αν το "κοινής αποδοχής" πήγαινε στο να τον θέλουν οι δύο οικογένειες, Βαρδινογιάννη και Γιαννακόπουλου.


6. Και σημαντικότερο. Πρόεδρος ορίστηκε ένας άνθρωπος κατά κοινή ομολογία άσχετος με τον χώρο αλλά και τον Παναθηναϊκό. Το χειρότερο είναι πως αυτός ο άνθρωπος προέρχεται από τον χώρο της πολιτικής. Έναν χώρο που τα τελευταία χρόνια έχει απαξιωθεί και χλευαστεί πάρα πολύ έντονα από την Ελληνική κοινωνία. Αδυνατούμε να πιστέψουμε πως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης σκέφτηκε κάτι σαν κι αυτό: "ποιον χώρο μουτζώνει όλη η χώρα; Την πολιτική σκηνή. Ε, από εκεί θα βρω πρόεδρο!!"...


7. Προέδρου συνέχεια. Κάτι δεν πάει καλά με την όλη συζήτηση γύρω από το αν ο κ. Κωνσταντόπουλος είναι Παναθηναϊκός ή όχι. Πάντως η ζωή έχει δείξει πως όπου υπάρχει καπνός...


Μέσα σε όλα αυτά οι αντιδράσεις του κόσμου είναι πλέον καθολικές. Αν πριν κάποια χρόνια μιλούσαμε για ένα πολύ μεγάλο μέρος των Παναθηναϊκών που δεν επιθυμούσαν την οικογένεια Βαρδινογιάννη στο τιμόνι του Συλλόγου, τώρα πλέον μπορούμε να πούμε πως η συντριπτική πλειοψηφία απαιτεί την απομάκρυνση της οικογένειας από τον Παναθηναϊκό. Στη θέση του αντιπροέδρου λοιπόν ορίστηκε ο πρώην βολεϊμπολίστας Γόντικας, στη θέση του τεχνικού διευθυντή ποδοσφαίρου ο πρώην δημοσιογράφος Φρέιτας, στη θέση του προέδρου ο πρώην αρχηγός κόμματος Κωνσταντόπουλος και φήμες κάνουν λόγο πως οι εκπλήξεις θα συνεχιστούν για τις θέσεις κλειδιά της ομάδας. Μία από αυτές τις θέσεις είναι και ο υπεύθυνος επικοινωνίας ας πούμε. Φήμες θέλουν τον υποψήφιο για αυτή τη θέση να προέρχεται από συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος πολλές φορές έχει κατηγορηθεί ως "το δελτίο τύπου" του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Να οι απαντήσεις!!!


Θυμάστε που γράφαμε στις 3 Ιουλίου πως οι Πειραιώτες θέλουν απάντηση στον Γκοβού; Όχι μία αλλά δύο απαντήσεις έδωσε ο Β. Μαρινάκης στην απόκτηση του Γκοβού από τον ΠΑΟ. Παίρνοντας Ρόμενταλ για τα δεξιά και όπως όλα δείχνουν τον Ριέρα της Λίβερπουλ για την αριστερή πτέρυγα! Κινήσεις εντυπωσιασμού αλλά και ουσίας από τον Ολυμπιακό ο οποίος πλέον θα κυνηγήσει ένα σούπερ όνομα για τη θέση του αμυντικού μέσου αλλά και της επίθεσης. Αν τα ονόματα που θα αποκτηθούν είναι του διαμετρήματος Ρόμενταλ-Ριέρα -που μάλλον θα είναι και μεγαλύτερα ονόματα- τότε ο Ολυμπιακός θα δηλώσει έτοιμος για την ανατροπή στο πρωτάθλημα. Την ώρα που ο αιώνιος αντίπαλος ανοίγει τρύπες στα δάνεια και δεν κλείνει παίκτη πέρα από τον "κλεισμένο" από τον Απρίλιο Γκοβού, ο Ολυμπιακός δηλώνει έτοιμος να τινάξει τη μπάνκα στον αέρα, με μεταγραφές αεροδρομίου αλλά και φιέστας!

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Μεταγραφικό παζάρι


Παναθηναϊκός: Γκοβού (ελεύθερος)

ΑΕΚ: Δέλλας, Ντάντομο, Έντερ, Λυμπερόπουλος, Ντιοπ, Αργυρίου, Ματεντζίδης (1 εκ ευρώ συνολικά)

ΠΑΟΚ: Ζουέλα (δανεικός), Σαλπιγγίδης (ελοεύθερος)

Άρης: Καζναφέρης, Ζουάμα, Παπαζαχαρίας, Βελλίδης, Μενδρινός, Οριολ, Λαζαρίδης, Ρόβας, Κάρλος Ρουίζ(;), (ελεύθεροι)

Ολυμπιακός: Ρόμενταλ, Μοντεστό, Επστάιν, Ιμπαγάσα (ελεύθεροι), Μεγιέρι, Μιραλάς (δανεικός) Χολέμπας (2 εκ. ευρώ)

Πανιώνιος: Κοιλιάρας, Μάχο, Παναγόπουλος (ελεύθεροι)

Ηρακλής: Ζαβαρίσε, Κρέτσι, Στσοτ, Ραντούικο (ελεύθεροι)

Ξάνθη: Κατόνγκο (500.000 ευρώ)

Λάρισα: Ταυλαρίδης, Αμπάρης (ελεύθεροι, Μακίνουα (δανεικός)

Οι μεταγραφές των 9 αυτών ομάδων της Super League έχουν κοστίσει περίπου 4 εκ. ευρώ. Όσο κόστισε στον Παναθηναϊκό πέρσι ο Λέτο ας πούμε...

Ώρα κληρωτίδας


Στη 1 το μεσημέρι, από τη Νιόν της Ελβετίας θα μάθουμε τους αντιπάλους για ΠΑΟΚ, Άρη και Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα αντιμετωπίσει μία ομάδα εκ των: Μπράγκα, Άγιαξ, Φενέρ, Ζενίτ και Ντιναμό Κιέβου... Για Άρη και Ολυμπιακό, για το Europa League δηλαδή η κλήρωση ξεκινά στις 14.30. Στο γκρουπ των ισχυρών οι κίτρινοι.

Μας έπεισες

(εξώφυλλο Score Live)

Από το βλέμμα και μόνο δηλαδή, καταλάβαμε...

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟ!

Από την εφημερίδα "Εξέδρα". Η αύξηση του 2008 υπερκαλύπτει τα κεφάλαια που είχαν μπει στην ΠΑΕ τα προηγούμενα 30 χρόνια! Πατήστε στις φωτογραφίες για να δείτε τις χρονιές και τις ΑΜΚ. Ευχαριστούμε τον αναγνώστη Δ.Φ. για το υλικό.



Στη Μίλαν ο Παπασταθόπουλος!


5 εκατομμύρια ευρώ και 2 παίκτες θα πάρει η Τζένοα για τη μετακίνηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο Μιλάνο! Μεγάλο άλμα στην καριέρα του νεαρού αμυντικού και είμαστε σίγουροι πως θα καθιερωθεί και στο μεγάλο κλαμπ του Μιλάνου!

Σσσσσ... μην το πεις πουθενά!


Μεγαλύτερη απόδειξη για τη λάθος επιλογή του Βαρδινογιάννη σχετικά με την προεδρία της ομάδας από τη στάση των φίλο-Ολυμπιακών ΜΜΕ δεν υπάρχει! Λάθος επιλογή για τον Παναθηναϊκό, για να εξηγούμαστε. Δύο μέρες τώρα οι εφημερίδες που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό τηρούν σιγή ιχθύος μεταξύ τους και στο εξώφυλλο, ούτε μπηχτή, ούτε αναφορά, ούτε ένα αστειάκι ρε παιδί μου (όπως το, "ο ΠΑΟ είναι γεμάτος από αριστερά πλέον") για τον νέο πρόεδρο του Παναθηναϊκού. Ειδικά αν το αντιπαραβάλλουμε με το "μπινελίκι" που είχε φάει ο Πατέρας από "Φως" και "πρωταθλητή" τότε καταλαβαίνει εύκολα κάποιος οι φίλοι του Ολυμπιακού σκέφτονται και ψιθυρίζουν μεταξύ τους "μην το πεις ούτε του παπά, όσο είναι ο Τζίγκερ μπροστά, εμείς καλά θα πάμε".

Να τελειώνει από σήμερα


Να τελειώσει από σήμερα την υπόθεση πρόκριση για την επόμενη φάση προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ θέλει ο Ολυμπιακός απέναντι στην Αλβανική Μπέσα. Ο αγώνας αρχίζει στις 21:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το NS1. Για την Μπέσα δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα εκτός του οτι είναι μία αμιγώς Αλβανική ομάδα αν εξαιρέσουμε τους 2 Σκοπιανούς τους 2 Βόσνιους και τον 1 Βραζιλιάνο που διαθέτει. Το γήπεδό της "Στάδιο Μπέσα" είναι χωρητικότητας 12.000 θεατών. Καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό λοιπόν σε ένα ταξίδι πραγματικά στο άγνωστο!

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Σε ανακοίνωση προχώρησε αργά χθες το βράδυ ο σύνδεσμος των οργανωμένων φιλάθλων του Παναθηναϊκού, Green web Fans. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού παρουσίασαν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις εξελίξεις στην αγαπημένη τους ομάδα ασκώντας αιχμηρή κριτική στον Τζίγγερ για την επιλογή του Νίκου Κωνσταντόπουλου στην προεδρία του συλλόγου, αλλά και για τον δανεισμό του Παναθηναϊκού, ύψους 5 εκ. ευρώ, από την Τράπεζα Πειραιώς.

Αναλυτικά

Δεν είναι ώρα ούτε για υπομονή, ούτε για στρατηγική και για μη πίεση. Τα πράγματα από κωμικά και τραγικά ταυτόχρονα, άρχισαν να ξεφεύγουν και πλέον είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ.
Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στα χέρια ενός ανθρώπου που κάθε μέρα που περνάει τον ξανασπρώχνει στον γκρεμό. Όλες του οι ενέργειες ακατανόητες. Όλες του οι επιλογές ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ. Πρέπει να είναι κανείς φρενοβλαβής για να πιστέψει ότι αυτός ο άνθρωπος έχει καλό σκοπό για την ομάδα μας. Το 2008 τον σταματήσατε (με) την ύστατη ώρα. Σήμερα επιχειρεί το ίδιο. Δεν είναι μόνο η κωμικοτραγική από όλες τις πλευρές επιλογή του γάβρου, αποτυχημένου τέως πολιτικού, πανάσχετου με τον Παναθηναϊκό, ξένου προς κάθε τι που αφορά την ομάδα μας. Όσο γελοία κι αν είναι αυτή η απόφαση, δεν είναι κίνδυνος για το μέλλον. Το πολύ πολύ, όπως από την πίσω πόρτα τον έφεραν και τον φυγάδευσαν σήμερα έτσι θα φύγει κιόλας. Ζημιά μικρή θα κάνει. Τη ζημιά στο προφίλ, δεν την λογαριάζουμε καν.
Αλλού είναι το ψητό... Ο Τζίγγερ σήμερα ευθαρσώς δήλωσε ΌΤΙ ΔΕ ΒΑΖΕΙ ΦΡΑΓΚΟ, ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ. ΠΗΡΕ 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ.
Αυτό το σκάνδαλο δεν θα περάσει έτσι. Η επόμενη μέρα δεν θα βρει την ομάδα ΦΕΣΩΜΕΝΗ και υπό διάλυση, αλλά έτοιμη για εκτόξευση. ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ. Σκοπός τους είναι Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ και ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ. ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ. ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟ ΝΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ.
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ. Και ντροπή σε όποιους συναίνεσαν, όποιοι κι αν είναι, όπως κι αν λέγονται. Κρίμα και όνειδος να υπάρχουν συνένοχοι στην καταστροφή. Χρυσά δεκανίκια για να καταστραφεί ο Παναθηναϊκός!!! Ας είναι...
Βγενόπουλε, Πατέρα, Πολέμη, Νίκα, Ξυλά και λοιποί φανεροί και αφανείς ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ.... ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩ, ΒΑΖΟΥΝ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.
ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ. ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΘΕΕ ΜΟΥ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΩΡΑ, ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΥΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΓΟΝΙΜΗ Η ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ!
ΕΣΕΙΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ...
ΠΡΟΣ ΟΠΟΙΟΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΠΑΟ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ: ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΛΥΤΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.
ΛΥΤΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ.
ΛΥΤΡΩΣΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ.
ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ.
ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ.
Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ!

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: "Βρώμικο παρασκήνιο" οι φίλαθλοι της ομαδας!!!


"Βρώμικο παρασκήνιο" αποκαλούνται από την εφημερίδα Derby News οι αντιδράσεις των φίλων του Παναθηναϊκού για την κατρακύλα της ΠΑΕ. Δεν υπάρχει καταγεγραμμένο στην ιστορία γεγονός παρόμοιο. Εφημερίδα που πρόσκειται σε μία ομάδα να καθυβρίζει και να εξευτελίζει το φίλαθλο κοινό της ομάδας! Βρώμικο παρασκήνιο χαρακτηρίζονται οι εκατοντάδες παρεμβάσεις από εχθές το μεσημέρι των φίλων του ΠΑΟ, σε σταθμούς sites blogs και άλλα Μέσα σχετικά με τις συνεχείς λαθεμένες επιλογές της διοίκησης. Αν αυτό δεν είναι ο πάτος του βαρελιού για τον ΠΑΟ, τότε ποιο είναι;

Η ξεφτίλα τελειωμό δεν έχει...


...για τον ιστορικό Σύλλογο του Παναθηναϊκού. Μετά την επιλογή ενός πρώην πολιτικού αρχηγού για πρόεδρο της ομάδας, τα οικονομικά στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια για την ΠΑΕ είναι άκρως απογοητευτικά και επικίνδυνα. Ο μεγαλομέτοχος που τον Μάρτιο έκανε λόγο "για όσα χρειαστούν, και 30 και 40 και 50 εκατομμύρια Ευρώ", δεν είναι διατεθειμένος να καλύψει ούτε τα 15 εκ, αλλά ούτε καν τα περίπου 9 εκατομμύρια που του αναλογούν στην περιβόητη ΑΜΚ που ΠΑΓΩΝΕΙ μέχρι το Σεπτέμβριο! Μάλιστα η ΠΑΕ χωρίς καν να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες μεταγραφικές κινήσεις οδεύει με σταθερά βήματα προς την καταστροφή καθώς επίκειται ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ από Τράπεζα...

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ


Εδώ και αρκετές ώρες είναι γνωστό το όνομα του νέου προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟ. Από εχθές προσπαθήσαμε να δώσουμε το κλίμα με το άρθρο "Πρόεδρος από το πουθενά". Λίγες σκέψεις λοιπόν και από εμάς σχετικά με όλο αυτό που γίνεται τους τελευταίους μήνες στον Παναθηναϊκό. Θα γράψουμε ψύχραιμα διότι πραγματικά δεν έχουμε καμία όρεξη να πικάρουμε τους φίλους του Τριφυλλιού, γιατί οι πρώτες μας αντιδράσεις στο άκουσμα του νέου προέδρου είναι αυτές που είχε η πλειοψηφία της φίλαθλης Ελλάδας ανεξαρτήτου ομάδας. Γελάσαμε με την καρδιά μας. Όσο δεν πάει, πραγματικά. Καταλαβαίνουμε πως οι περισσότεροι που θα διαβάσετε αυτό το άρθρο θα "κλαίτε" με την κατάντια ενός μεγάλου Συλλόγου γι αυτό μπαίνουμε στο ζουμί χωρίς άλλα τραγελαφικά.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης πρέπει να το κάνει επίτηδες. Δεν εξηγείται αλλιώς. Συμμαχία με τον πολέμιο του Παναθηναϊκού, Τσακίρη στις εκλογές της Λίγκας. Επιλογή Κωνσταντόπουλου για πρόεδρο. Ενός ανθρώπου παντελώς άσχετου με τα αθλητικά αλλά και με τον Παναθηναϊκό! Μάλιστα πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία πρόεδρος μίας ομάδας αναγκάζεται να απαντήσει πολλάκις σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν υποστηρίζει την ομάδα της οποίας είναι πρόεδρος! Και σα να μην έφταναν όλα αυτά ήρθαν και οι δηλώσεις γνωστού δημοσιογράφου της ομάδας (Τ. Νικολογιάννης, Σπορτ FM) που διαβεβαίωσε και "καθησύχασε" τον κόσμο δηλώνοντας πως "το έψαξα είναι Παναθηναϊκός". Ο χώρος από τον οποίο προέρχεται πολιτικά ο κύριος Κωνσταντόπουλος έχει πολεμήσει όσο κανένας επίσημος φορέας τον ΠΑΟ σχετικά με το νέο γήπεδο. Κι όμως ο ρόλος του νέου προέδρου θα είναι να βοηθήσει σε αυτό το θέμα. Πως; Ο Θεός και η ψυχή τους! Θα μεταβεί λένε ο Κωνσταντόπουλος αρχικά στην Παιανία για να συνομιλήσει με το τεχνικό επιτελείο και τους παίκτες. Να πούνε τι; Ποιος ξέρει... Κατόπιν θα πάει και στην Αυστρία να παρακολουθήσει φιλικό της ομάδας. Πραγματικά δεν έχουμε να κάνουμε σχόλια πάνω σε αυτά. Ή μάλλον έχουμε αλλά δεν είναι από αυτά που γράφονται αλλά από αυτά που λέγονται "στην παρέα"... Δεν ξέρουμε τι άλλο μπορεί να ξημερώσει για τους φίλους της ομάδας αλλά πραγματικά ευχόμαστε καλή τύχη γιατί θα την χρειαστούν εκεί στον Συνασπισμό. Εεεεε στον Παναθηναϊκό, μας συγχωρείτε.

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Τελευταίος στα διαρκείας ο Παναθηναϊκός - Πρώτος ο ΠΑΟΚ


Καμία σχέση δεν έχει με πέρσι η διάθεση (ανανέωση για την ώρα) των καρτών διαρκείας του πρωταθλητή Παναθηναϊκού. Τη στιγμή που ΑΕΚ, Άρης και Ολυμπιακός είναι περίπου στα 10.000 "κομμάτια" και ο ΠΑΟΚ οδεύει προς ακόμα ένα sold out με ταχείς ρυθμούς, οι πράσινοι φίλαθλοι -με κάθε επιφύλαξη- δεν έχουν ξεπεράσει τα 5.000 εισιτήρια διαρκείας. Και λέμε με κάθε επιφύλαξη διότι όταν οι αριθμοί "δεν πάνε καλά" τότε με πάρα πολλή δυσκολία βγάζεις μία είδηση. Κι όμως αν και την Παρασκευή είναι η τελευταία ημέρα για την ανανέωση των κατόχων διαρκείας, πληροφορίες κάνουν λόγο για απογοητευτικό αριθμό, παρά την μέχρι τώρα διατήρηση του ρόστερ του νταμπλ και την προσθήκη Γκοβού. Αλλά και τις επικείμενες μεταγραφές αμυντικών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!

Σε μια βραδιά όπου όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο βαρύτιμο τρόπαιο που για πρώτη φορά στην ιστορία της κατέκτησε η Ισπανια, ένας θεότρελος τύπος, που μάλιστα δεν είχε ούτε μισό λεπτό συμμετοχής στο Μουντιάλ 2010, ο Jose Manuel Pepe Reina, έκλεψε την παράσταση. Σε μια, ούτως ή άλλως υπέρλαμπρη φιέστα της Εθνικής Ισπανίας στη Μαδρίτη, ο τερματοφύλακας της Liverpool ανέλαβε το ρόλο του… διασκεδαστή, παρουσιάζοντας έναν-έναν με μοναδικό τρόπο τους υπόλοιπους 22 συμπαίκτες του. Ενα show που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί από ποδοσφαιρστή. Ενα show που μας κάνει να θέλουμε να πάρει και το επόμενο Μουντιάλ η Ισπανία για να το ξαναδούμε!



link: http://www.sportena.com/2010/07/edwse-resta-o-pepe-reina-sth-fiesta-ths-ethniks-ispanias-video/

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Πρόεδρος από το πουθενά


Πριν από δύο χρόνια όταν η πολυμετοχικότητα στην ΠΑΕ ΠΑΟ κλήθηκε να επιλέξει πρόεδρο, αυτός ήταν ένας εκ των μετόχων και μάλιστα προσωπική πρόταση του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο κ. Πατέρας. Η διοίκηση Πατέρα κατά γενική ομολογία υπήρξε άκρως επιτυχημένη και στα αγωνιστικά θέματα αλλά και στο παρασκήνιο όπου ο Παναθηναϊκός είχε απαξιωθεί εντελώς.

Τους τελευταίους δύο μήνες μετά την παραίτηση Πατέρα το θέμα "πρόεδρος του ΠΑΟ" έχει γίνει σίριαλ. Η εκλογή πάει από βδομάδα σε βδομάδα και αρκετά από τα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι επιεικώς τραγικά για τον προεδρικό θώκο ενός Συλλόγου. Διαβάσαμε και ακούσαμε για πολιτικούς, καλλιτέχνες, παλαίμαχους αλλά όχι για κάποιον μέτοχο. Και αυτό από τη στιγμή που ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δήλωσε ευθύς εξαρχής πως δεν έχει το χρόνο, αλλά και ο Παύλος Γιαννακόπουλος έχει απορρίψει το ενδεχόμενο πολλές φορές και κατηγορηματικά.

Πως είναι δυνατόν να επιλέγεται ένας πρόεδρος που δεν έχει άμεση σχέση με τα πρόσωπα που τρέχουν την ομάδα αυτή τη στιγμή; Πριν δύο χρόνια μπήκε πρόεδρος ένας μέτοχος κοινής αποδοχής και είπαν οι μέτοχοι πως η προεδρία Πατέρα θα διαρκέσει δύο χρόνια, θα κριθεί τότε και μετά ίσως να μπει ένας άλλος. Οι νέοι μέτοχοι μπήκαν στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός με σκοπό υποτίθεται, όχι μόνο να "βάλουν λεφτά" αλλά και να τρέξουν την ομάδα. Να ασχοληθούν ενεργά. Η διετία πέρασε, η προεδρία Πατέρα κρίθηκε και έλαβε τέλος με μία μεγαλοπρεπή φιέστα, οι εγγυήσεις για τη συνέχιση της δε δόθηκαν ποτέ και εδώ και 2 μήνες ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει αναλάβει να βρει (;) έναν νέο πρόεδρο! Από τη στιγμή που οι μέτοχοι ενοχλήθηκαν από την παραίτηση Πατέρα και δε θέλουν να συνεχίσουν στο πολυμετοχικό σχήμα, το τελευταίο έμεινε με δύο μετόχους πλέον. Τον Βαρδινογιάννη και τον Γιαννακόπουλο. Όπως και να χει παραμένει πολυμετοχικό το σχήμα και αυτοί που καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά είναι οι κ.κ. Γιαννακόπουλος και Βαρδινογιάννης.

Αντίθετα όμως όχι μόνο δεν τρέχει το θέμα προέδρου, αλλά δύο μήνες τώρα η ομάδα είναι ακέφαλη. Δεν δέχεται κανείς από τους δύο να αναλάβει, λεφτά δεν είναι σίγουρο πως θα μπούνε καθώς η ΠΑΕ χρεώθηκε πριν λίγες μέρες δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς και ψάχνουνε πρόεδρο κοινής αποδοχής. Δηλαδή αναγνωρίζουν με λίγα λόγια πως οι δύο τους δεν θα είναι πρόεδροι κοινής αποδοχής;

Το φιλί του Ίκερ στη Σάρα live!


Η δημοσιογράφος Σάρα Καρμπονέρο είναι η σύντροφος του Ίκερ Κασίγιας. Όταν πριν από λίγα λεπτά ο αρχηγός της Ισπανίας έχει σηκώσει το τρόπαιο του Μουντιάλ και του παίρνει συνέντευξη η αγαπημένη του, λογικό είναι να ανέβει η θερμοκρασία. Αφού λοιπόν ο κορυφαίος τερματοφύλακας ευχαρίστησε συγκινημένος την οικογένειά του έπιασε τη δημοσιογράφο και την φίλησε μπροστά στις κάμερες. Εμφανώς σαστισμένη η Σάρα προσπάθησε να συνεχίσει αλλά που... Εξάλλου ο Ίκερ της ψιθύρισε "θα σε δω στο σπίτι..."!

Η κοτσάνα της ημέρας!


Τον καημένο τον Αντωνάκη... Πήγε στον Ολυμπιακό και ξέχασε τι σχήμα έχουν οι κούπες!

Λευκή πετσέτα από Τζίγγερ με αφορμή τις σημερινές εκλογές!!!

Φοβερό παρασκήνιο στις σημερινές εκλογές της Σούπερ Λίγκας. "Μαξιλαράκι" για την εκλογή Κανελλόπουλου ο Τσακίρης που στηρίζει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης!!! Σε ελάχιστα λεπτά αρχίζουν οι διαδικασίες και το παρασκήνιο έχει οργιάσει. Ως λευκή πετσέτα χαρακτηρίζεται από αρκετούς η επιλογή Τζίγγερ τη στιγμή που ο Ολυμπιακός θέλει να επανέλθει δυναμικά στο παρασκήνιο. Ο ένας χρόνος "50-50" δε φαίνεται να έχει συνέχεια και αν δε δεχτεί τις πιέσεις Μαρινάκη ο Πηλαδάκης, για πρόεδρος κοινής αποδοχής, τότε ο Κανελλόπουλος είναι το πρώτο φαβορί. Όπως έχει δηλώσει πρόσφατα ο Γ. βαρδινογιάννης η εμπλοκή στο παρασκήνιο είναι κάτι το οποίο η οικογένειά του δεν εγγρίνει και έτσι μετά την παραίτηση Πατέρα και τη λευκή πετσέτα από τον Τζίγγερ το Ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται πως επιστρέφει στην προ διετίας κατάσταση, με τις ευλογίες του μεγαλομετόχου του ΠΑΟ. Έτσι μάλλον εξηγείται και η μανία των επικοινωνιολόγων του Γιάννη Βαρδινογιάννη (τους οποίους δεν αναγνωρίζει επίσημα, αλλά ανεπίσημα προστατεύει) να παρουσιάσουν σαν "όπλο Τζίγγερ" τον Τσακίρη, σε μία μάχη που έχει ήδη κριθεί. Έχοντας πιαστεί βέβαια από τη συνάντηση Τζίγγερ - Πατέρα, όταν ο τελευταίος είπε στον μεγαλομέτοχο πως με τη λογική του μοντέλου Γόντικα - Φρέιτας είναι και ο Κανελλόπουλος για μία θέση στην ΠΑΕ που είναι και γνώστης του ...αντικειμένου. Προφανώς ειρωνικά.