Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Επιμένει ο Πατέρας!


Ο Νικόλας Πατέρας με σημερινή του επιστολή επιμένει στην πρόθεση του να παραιτηθεί. Προφανώς για να εμμένει στην απόφαση του, οι λόγοι που τον ώθησαν στην παραίτηση του ισχύουν ακόμα και τίποτα δεν έχει αλλάξει, καμία εγγύηση δε δόθηκε ποτέ και επί της ουσίας δεν δέχεται να γίνει αυτό για το οποίο τον κατηγορούσαν, δηλαδή πρόεδρος γλάστρα.

Μέσα από τη σημερινή επιστολή του κ. Πατέρα αποκαλύπτεται πως ο ίδιος αλλά και ο Α. Βγενόπουλος πρότειναν κατά καιρούς σε αυτούς που τον επικρίνανε να αναλάβουν την προεδρία, αλλά αυτοί το αρνήθηκαν επανειλημμένως. Ειδικά η αποκάλυψη περί άρνησης Τζίγγερ για την προεδρία, έρχεται σε αντίθεση με την ανακοίνωση του μεγαλομετόχου στην οποία γινόταν λόγος για τους μικρομετόχους οι οποίοι δεν μπορούν να έχουν τον πρώτο λόγο και τους καλούσε εκβιαστικά να υποκαταστήσουν την οικογένεια του ή να σιωπήσουν.

Αν λοιπόν ο Νικόλας Πατέρας επιμείνει μέχρι τέλους και δεν ξαναθέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, το "θέλω" του κόσμου του Παναθηναϊκού πλέον είναι να πάρει τη θέση του κάποιος ο οποίος θα αναλάβει την προεδρία σύμφωνα με τους όρους που έθεσε ο Παναθηναϊκός επί προεδρίας Πατέρα τα τελευταία δύο χρόνια. Δηλαδή εγχώριοι τίτλοι, ακριβές και ποιοτικές μεταγραφές, δίκαιο πρωτάθλημα αλλά και να ανεβάσει την ομάδα ένα σκαλί παραπάνω στην Ευρώπη.

Οτιδήποτε άλλο και ειδικά κάτι που να έχει σχέση με την μέχρι και προ διετίας κατάσταση στα διοικητικά της ΠΑΕ ΠΑΟ, ο κόσμος θα το αποκηρύξει και πολύ πιθανόν να το ξαναπολεμήσει. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι προθέσεις των φιλάθλων και στα τελευταία Δ.Σ. αλλά και παιχνίδια του Παναθηναϊκού.

Ο Γιάννης Βραδινογιάννης είναι σε αδιέξοδο και ακούγεται πως ψάχνει να βρει πρόεδρο. Άνθρωπο ίσως και εκτός του Δ.Σ., αν και αυτή τη στιγμή φαβορί είναι ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. ΑΝ όμως ο Τζίγγερ προτίνει έναν εντελώς δικό του άνθρωπο για πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟ, ο κόσμος θα δυσανασχετήσει και θα ζητήσει πιο επιτακτικά από ποτέ από τους λοιπούς μετόχους να αρνηθούν το πρόσωπο του Τζίγγερ, καθώς και να προτείνουν αυτοί πρόεδρο με τον οποίο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα αναγκαστεί να συνθηκολογήσει, αφού όπως γράφεται επιθυμεί και ο ίδιος να καταλήξουν σε πρόεδρο κοινής αποδοχής για να μην εκτεθεί.

Βέβαια ίσως βρεθούμε μπροστά σε ακόμα μία αντίφαση εκ μέρους Βαρδινογιάννη, αφού η αποδοχή του προσώπου των άλλων μετόχων έρχεται σε αντίθεση με αυτό που είχε δηλώσει ο ίδιος, οτι δηλαδή δεν μπορούν να κάνουν κουμάντο...

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Άκουγα για τον "ΓΑΥΡΟ" τώρα τελευταία και πήγα χθες και τον αγόρασα. Μπήκα και στο site του, το οποίο το γνώριζα εδώ και καιρό. Τι ειναι αυτό το πράγμα ρε παιδιά; Εφημερίδα πάντως δεν είναι. Ένα κράμα γραφικότητας, καφρίλας και espresso ειναι! Αυτά που έκανε ο Κοκκαλης πριν 10 χρόνια ήρθαν τώρα να τα κάνουν με τον Γαυρο οι άλλοι. Γιατι ξαναλέω, δημοσιογραφια δεν ειναι αυτό το "πράγμα". Στο μεταξύ αυτά που γράφει στο πρωτοσέλιδο είναι τα θέματα που έχει και στο site, δεν έχει κάτι άλλο.

Τα φαβορί του Μουντιάλ 2010

Από τις κορυφαίες στοιχηματικές εταιρίες στο διαδίκτυο ladbrokes, william hill και bwin:




Καιρό τώρα...

(εξώφυλλο SportDay)

...ίσως και από πέρσι τέτοια εποχή!

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Ο Peter Shilton αποτελεί ένα ζωντανό θρύλο για την Αγγλία. Έχει τις περισσότερες συμμετοχές με την εθνική ομάδα (125) και έχει λάβει μέρος σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα.
Οπότε ποιος ιδανικότερος για να συμβουλέψει το Frank Lampard, πριν ταξιδέψει στη Νότια Αφρική. Ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας δείχνει στον άσο της Chelsea πως να απομακρύνει σωστά την μπάλα από την άμυνα με τη μία, χωρίς αυτή να πέσει κάτω.
Δείτε τους δύο άνδρες να επιδίδονται σε ένα εντυπωσιακό «βόλει» . Πασάρουν ο ένας στον άλλο την μπάλα με βολέ, από απόσταση 30-40 μέτρων, χωρίς αυτή να πέσει κάτω και χωρίς να την κοντρολάρουν. Πραγματικά μοναδικό. Παρακολουθήστε το…

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Ακούνε τον κόσμο


Μέχρι στιγμής το αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται να βρίσκεται ο Γιάννης Βαρδινογιάννης σχετικά με τη θέση του προέδρου του Παναθηναϊκού, οφείλεται και στη στάση των αδερφών Γιαννακόπουλων οι οποίοι, με κύριο εκφραστή τον Θανάση, ακούνε την επιθυμία των πιστών του Τριφυλλιού η οποία δεν είναι άλλη από την πάγια θέση τους για τον Ν. Πατέρα.

Για την ώρα το άδειασμα όλων των προτεινόμενων προέδρων από πλευράς Βαρδινογιάννη προς τον τελευταίο έχει οδηγήσει σε ένα αδιέξοδο τον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού ο οποίος πλέον θα πρέπει την Τετάρτη ή να πείσει με ατράνταχτα επιχειρήματα τον Νικόλα Πατέρα πως πρέπει να συνεχίσει ως πρόεδρος της ΠΑΕ χωρίς αναταράξεις, ή να προτείνει κάποιο πρόσωπο εκτός Δ.Σ. για τη θέση αυτή.

Για να επιστρέψουμε στο θέμα των αδερφών Γιαννακόπουλων, γνωρίζουμε πως η αγάπη του κόσμου του ΠΑΟ προς τα πρόσωπά τους είναι τεράστια. Έτσι λοιπόν τα συνθήματα, τα πανό περί προδοσίας αλλά και η απαίτηση των οπαδών προς τον Θανάση να "μαζέψει τον ανιψιό του και την εφημερίδα του" έχουν αντίκρισμα από τους αδερφούς. Μπορεί η εφημερίδα "Πράσινη" να έχει ρίξει μπόλικο λάδι στην όποια φωτιά σιγόκαιγε μεταξύ Παύλου Γιαννακόπουλου και Πατέρα, όμως τα αδέρφια μέχρι στιγμής ακούνε τον κόσμο, αφουγκράζονται τις κραυγές αγωνίας των φιλάθλων και κρατούν απόσταση και από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Εξάλλου δεν είναι λίγες οι φορές όπου η τεράστια αγάπη έχει μετατραπεί σε μίσος άνευ προηγουμένου μεταξύ δύο πλευρών. Και αυτό δεν το θέλει ούτε η πλευρά του κόσμου αλλά ούτε και η πλευρά των αδερφών.

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ



Μετά τη φούσκα περί πώλησης του Γιάννη Βαρδινογιάννη και το ανεπανάληπτο αλαλούμ που δημιουργήθηκε στις τάξεις των πρασίνων, τα πράγματα σήμερα επανήλθαν στην πορεία που είχε χαράξει ο κόσμος του ΠΑΟ εδώ και μία εβδομάδα, μετά την παραίτηση δηλαδή του Ν. Πατέρα.

Η αλήθεια είναι πως και από την πλευρά του κόσμου χάθηκε ο μπούσουλας σχετικά με τα πρόσωπα που παίξανε καθοριστικό ρόλο στα διοικητικά. Το αίτημα του κόσμου για παραμονή του Νικόλα Πατέρα στην προεδρία επανέρχεται δυναμικό και ξεκάθαρο όσο ποτέ. Και μάλιστα από τη στιγμή που έγιναν γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους παραιτήθηκε ο πρώην πρόεδρος του Τριφυλλιού, η αντίδραση ήταν άμεση και σκληρή. Αντίδραση που συνεχίστηκε σήμερα και αναμένεται να κορυφωθεί την ερχόμενη Τετάρτη. Πανό κατά του όποιου συνασπισμού με την πλευρά Βαρδινογιάννη, πανό υπέρ της παραμονής του Πατέρα, συνθήματα υβριστικά εναντίον της οικογένειας του μεγαλομετόχου καθώς και αντιπροσωπία οπαδών του Παναθηναϊκού η οποία έκανε την παρέμβασή της στο Δ.Σ. Εκεί όπου οι φίλοι του Τριφυλλιού καταφέρθηκαν επί των αντιπροσώπων του κ. Βαρδινογιάννη αλλά και όσων προκάλεσαν την παραίτηση του κ. Πατέρα.

Ψηφίζουν για Βγενόπουλο - Πατέρα


Σε πολλά sites αλλά και στο Χορτάρι έλαβε χώρα δημοσκόπηση για τις προτιμήσεις των φίλων του ΠΑΟ σχετικά με την επόμενη μέρα στο Τριφύλλι. Η προτίμηση των πράσινων οπαδών στον Ανδρέα Βγενόπουλο και στον Νικόλα Πατέρα ως "τιμονιέρηδες" για το μέλλον του Παναθηναϊκού είναι σχεδόν απόλυτη. Τα αποτελέσματα στο Χορτάρι:

Μεγαλομέτοχος Βγενόπουλος - Πρόεδρος Πατέρας 59%

Γενναία ΑΜΚ - Πρόεδρος Πατέρας 27%

Μεγαλομέτοχοι Γιαννακόπουλοι - Πρόεδρος Παύλος 6%

Μεγαλομέτοχος Τζίγγερ - Πρόεδρος Παύλος 5%

Μεγαλομέτοχος Τζίγγερ - Πρόεδρος "άλλος" 1%

Είναι μάλιστα προφανής η τάση του κόσμου σχετικά με την επιλογή για Μεγαλομέτοχο του ΠΑΟ τον Γ. Βαρδινογιάννη (με οποιονδήποτε πρόεδρο) καθώς συγκεντρώνει μόλις το 6%...

Themos όπως λέμε JFK


Πες το όπως ο Κένεντι!!! Συνέχεια στα "τσιτάτα" από τον Θέμο σήμερα στον "πρωταθλητή"... Επόμενο βήμα είναι ίσως να αρθρογραφεί στα greekllish!

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Paolo Dermiginho!


Αφού παρέλασαν κάμποσα Πορτογαλικά ονόματα για τη θέση του προπονητή στον ΠΑΟΚ, πληροφορίες από τη συμπρωτεύουσα αναφέρουν πως ο νέος προπονητής του Δικέφαλου θα είναι ο Παύλος Δερμιτζάκης. Αναμένουμε...

Πες τη γνώμη σου


Poll μετά από καιρό στο Χορτάρι, με θέμα, τι άλλο τις διοικητικές εξελίξεις στο πράσινο στρατόπεδο. Ψηφίστε και αν θέλετε σχολιάστε εδώ την επιλογή σας.

Διαγωνισμός καφρίλας!


Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί μία νέα εφημερίδα με άκρως Ολυμπιακό περιεχόμενο, με το όνομα "Γαύρος". Η διαφημιστική της καμπάνια στο ραδιόφωνο περιλαμβάνει το ηχητικό απόσπασμα από σύνθημα της ερυθρόλευκης εξέδρας όπου την ώρα που το σύνθημα "προτρέπει" να γα...ουν τους αντιπάλους πέφτει "μπιιιιιπ" και συμπληρώνει η ατάκα "αν είσαι γαύρος, ξέρεις". Χωρίς λοιπόν ακόμα να έχει κρεμαστεί το πρώτο φύλλο της εφημερίδας, ένα πρώτο δείγμα το πήραμε σχετικά με το ύφος της. ΑΝ μάλιστα πίσω από τον "Γαύρο" βρίσκεται ο επιχειρηματίας Β. Μαρινάκης όπως ακούγεται, τότε είναι εύκολο να φανταστούμε ποια εφημερίδα θα "χτυπήσει". Τον "Πρωταθλητή". Οπότε μόνο τυχαία δεν είναι η στάση του "πρωταθλητή" τις τελευταίες ημέρες. Όσον αφορά τα διοικητικά, κράζει τον Μαρινάκη και όσον αφορά την καφρίλα θέλει να αποδείξει πως κατέχει το μάστερ! Γι αυτό και η επαναδραστηριοποίηση του Θέμου Αναστασιάδη στην εφημερίδα, ο οποίος αρθρογραφεί με ύφος "Τσουκαλά" ...

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

χορταρι το πιο σωστο που εχω ακουσει απο χθες ειναι το εξης. ο τζιγγερ μια ελεγε πουλαω και δε χαριζω στο βγενοπουλο και μετα του ηρθε να πει οτι θα τα χαρισει τα λεφτα αφου ειπε ο βγενοπουλος οτι δεν θελει να αγορασει.
το θεμα λοιπον ειναι. πουλαει η δεν πουλαει? αμα πουλαει σημαινει οτι θελει να φυγει και δεν το πεταξε ετσι για να θολωσει τα νερα και να δημιουργησει μπαχαλο. αρα αφου θελει να φυγει γιατι δεν δεχεται να γινει αυξηση μετοχικου κεφαλαιου να μπουν λεφτα και στην ομαδα. αφου δεν θελει να βαλει λεφτα στην τσεπη του..... και καλα.......
εκτος αν τον επιασε ο πονος ξαφνικα για τον ερασιτεχνη και τα ιδρυματα....... οπως γραφεις ομως και συ σημερα και ειπε και ο γκοτζος, να αποκαταστησει την οικογενεια του ειπε οτι θελει. δηλαδη να κανει την αρπαχτη του.
αμα θες να φυγεις ρε τζιγγερ, φυγε με αμκ να μπουν λεφτα και στην ομαδα. ΘΕΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΟΜΩΣ? Ή απλα παιζεις παιχνιδια για να χαλασεις το ιματζ των αλλων στον κοσμο επειδη δεν δεχονται τους εκβιασμους και τα ψεματα σου?

Ξανά Μαρινάκης!


Δώρο τον Βαλβέρδε, ή έστω κάποιον "μεγάλο" προπονητή κάνει ο Μαρινάκης! Επικριτική η στάση του στο "πάγωμα" των τρεχόντων ζητημάτων της ΠΑΕ.

Η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη που διένειμε σε όλα τα ΜΜΕ αναφέρει:

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσής μου σχετικά με τις κρίσιμες ώρες που περνά η ομάδα μας, θέλω να επανέλθω τονίζοντας την ανάγκη για γρήγορες ενέργειες προγραμματισμού που θα δημιουργήσουν τις προυποθέσεις για την άμεση επιστροφή της στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και την δημιουργία ενός Ολυμπιακού που θα πρωταγωνιστήσει εντός και εκτός συνόρων τα επόμενα χρόνια. Προτεραιότητα σήμερα δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ποια θα είναι η επόμενη διοίκηση, ο επόμενος μέτοχος, ο επόμενος πρόεδρος.

Προτεραιότητα σήμερα, όπως αυτή εκφράζεται από την αγωνία του κάθε Ολυμπιακού φιλάθλου, είναι η άμεση πρόσληψη ενός «μεγάλου» προπονητή ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τις μεταγραφές των νέων παικτών και το στήσιμο του νέου Ολυμπιακού.

Η προτεραιότητα αυτή δεν μπορεί να περιμένει μέχρι τις 14 Ιουνίου. Δεν επιτρέπεται για τον Ολυμπιακό να «κατεβάσει ρολλά» μέχρι τότε. Αδυνατώ να πιστέψω ότι η προετοιμασία της ομάδας θα ξεκινήσει με τον ίδιο προπονητή που την έφερε στην 5η θέση στην βαθμολογία μετά τον ανεπανάληπτο διασυρμό στα play off ή με κάποιον προπονητή αντίστοιχου επιπέδου με τον σημερινό.

Μέσα στα πλαίσια της δέσμευσής μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Ολυμπιακό μας, με προσωπικό κόστος αναλαμβάνω να πληρώσω το συμβόλαιο του νέου προπονητή μέχρι το ποσό των 2 εκατ. Ευρώ, αρκεί να εξαντληθεί κάθε προσπάθεια για να είναι αυτός ο κος Βαλβέρδε.

Εάν αυτό δεν είναι τελικά εφικτό η προσφορά μου ισχύει για την απόκτηση όποιου άλλου προπονητή με διεθνή αναγνώριση και επιτυχίες στο ενεργητικό του. Διευκρινίζω ότι η δέσμευση αυτή είναι ανεξάρτητη της όποιας συζήτησης γίνει ή δεν γίνει για την απόκτηση των μετοχών του Ολυμπιακού, και είναι δωρεά μου προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ελπίζω και εύχομαι η διοίκηση του Ολυμπιακού να ανταποκριθεί άμεσα στην παραπάνω προσφορά μου και να προσλάβει ένα «μεγάλο» προπονητή.Καλώ όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού επώνυμους και μη να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του κυρίου Κόκκαλη, να βοηθήσουν και αυτοί με τον τρόπο τους και τις δυνατότητές τους ώστε να επανέλθει η ομάδα μας στην κορυφή».

Συνέντευξη Ν. Πατέρα σε site


Ξεκάθαρες θέσεις και απόψεις από τον Νικόλα Πατέρα, που δε χρειάζεται κάποιος να προσπαθήσει να ερμηνεύσει διαβάζοντας πίσω από τις λέξεις. Ο κ. Πατέρας εκφράζει την απορία του για τις προθέσεις της κίνησης Τζίγγερ και τονίζει πως η φετινή πορεία του Παναθηναϊκού που ήτανε άκρως επιτυχημένη δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης.


-Κ. Πατέρα, πως κρίνετε τις χθεσινές εξελίξεις και τις δηλώσεις των κυρίων Βαρδινογιάννη και Βγενόπουλου;
"Θλίβομαι ειλικρινά για την εικόνα που προκύπτει για τον Παναθηναϊκό προς τα έξω. Ο κ. Βαρδινογιάννης θα μπορούσε να έχει κάνει τις προτάσεις του προς τους μετόχους στο Δ.Σ. την προηγούμενη Παρασκευή μιας και είχε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με εμένα, τον κ. Βγενόπουλο και τον κ. Γιαννακόπουλο. Οι ανοιχτές επιστολές όπου ο κάθε μέτοχος θα αμφισβητήσει τις προθέσεις του άλλου και θα προκαλέσει την επίσης δημόσια απάντηση του με τα δυσάρεστα αποτελέσματα που βλέπουμε δεν βοηθούν. Διοικούσα την ομάδα μέχρι πριν από λίγες μέρες και πραγματικά με στεναχωρεί, όπως πιστεύω ότι στεναχωρεί όλους τους Παναθηναϊκούς, αυτός ο αλληλοσπαραγμός ανθρώπων που, ας μην το ξεχνάμε, συνεργάστηκαν για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στη σημερινή θέση ισχύος".

-Σας είχε ενημερώσει ο κ. Βαρδινογιάννης για την πρόθεση του να πουλήσει το ποσοστό του στον Παναθηναϊκό; "Όχι αλλά αυτό είναι προσωπικό του δικαίωμα. Ο τρόπος που το έκανε χθες μου αφήνει πολλά ερωτηματικά για τις προθέσεις του. Μέχρι και προχθές γνωρίζω ότι μιλούσε με τον κ. Βγενόπουλο και ήταν κοντά σε μία συμφωνία για την επόμενη ημέρα στον Παναθηναϊκό. Τι άλλαξε τη στάση του;"

-Πολλά ακούστηκαν για την παραίτησή σας και για το ρόλο που έπαιξε στις εξελίξεις, αλλά και για το κατά πόσο ήταν «εικονική» ή πραγματική "Η παραίτησή μου προέκυψε ως φυσιολογική συνέπεια των όσων συνέβησαν τους τελευταίους μήνες. Έχω εξηγήσει αναλυτικά στην επιστολή της παραίτησης μου τους λόγους που με ανάγκασαν να πάρω αυτή την απόφαση. Δέχθηκα ένα χυδαίο πόλεμο επικοινωνιακής λάσπης που εντάθηκε τους τελευταίους μήνες με την «προεδρολογία» με την δήθεν κακή διαχείρηση και με τους όρους που θα δεχθώ για να παραμείνω πρόεδρος.".

-Πότε θα μας αποκαλύψετε το περιεχόμενο των επιστολών σας του Απριλίου με τον κ. Βαρδινογιάννη; "Θα ήταν καλύτερο για όλους μας να μην αποκαλυφθεί το περιεχόμενο αυτών των επιστολών".

-Ο κ. Βαρδινογιάννης, ουσιαστικά προσκάλεσε όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ. Εσείς προτίθεσθε να κάνετε κάτι τέτοιο; "Εγώ από την αρχή ήμουνα ξεκάθαρος και με τους συμμετόχους μου και κυρίως απέναντι στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ουδέποτε υπαινίχθηκα πως σκοπεύω να αγοράσω το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ και πρόσφατα με επίσημη ανακοίνωση ξεκαθάρισα, για άλλη μια φορά, τις προθέσεις μου ως προς αυτό το θέμα. Αυτό που από την αρχή μου προτάθηκε και ανέλαβα να κάνω ήταν να «τρέξω» το καράβι σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή για το σύλλογο. Το δέχτηκα και συνέβαλα οικονομικά προκειμένου να μπορώ να αντιμετωπίζω τους μετόχους ως ίσος προς ίσους και να διοικώ με το κύρος που ταιριάζει στη θέση. Θα συνεχίσω να είμαι μέτοχος γιατί είμαι Παναθηναϊκός και θα συμμετάσχω στην ΑΜΚ στο ποσοστό που μου αναλογεί ".

-Ο κ. Βαρδινογιάννης δήλωσε στην τελευταία του ανακοίνωση προς τον κύριο Βγενόπουλο ότι «ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ηγέτες και στιβαρή διοίκηση» . Συμφωνείτε; "Πλάκα μου κάνετε; Ο Παναθηναϊκός είχε ηγέτη, είχε στιβαρή διοίκηση και είχε και πειθαρχημένη ομάδα. Γι αυτό πήρε το double και γι αυτό καθάρισε το παρασκήνιο. Ο Παναθηναϊκός είχε και κάτι πιο σημαντικό που χωρίς αυτό δεν υπάρχει συνταγή επιτυχίας για καμία ομάδα: ενωμένους και αγαπημένους φιλάθλους που υπήρξαν η κινητήριος δύναμη στην προσπάθεια μας να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα πρέπει να ψάξουν αλλού οι μέτοχοι για να βρουν τι έφταιξε και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε".

Του ξέφυγε!


Αν διαβάζουμε καλά και δεν μας γελούν τα μάτια μας η εφημερίδα Ντέρμπι σημερά τα "χώνει" στον... Γιάννη Βαρδινογιάννη;;;

Tα χρήματα όπως λέει που έπρεπε να βγουν από την τσέπη και να μπουν στην ομάδα άρα και όχι πάλι σε άλλη τσέπη, την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια!!! Για ποιον μιλάει; Γιατί ο Τζίγγερ όπως λέει πιό κάτω έκανε πρόταση για να αποκατασταθεί η οικογένεια του και ο Βγενόπουλος είπε ότι προτιμά τα λεφτά να μπουν στην ομάδα! Περίεργα πράγματα!

Εξού και ο τίτλος με τα μεγάλα γράμματα και οι δύο φωτογραφίες φανταζόμαστε! Γιατί ο μεν Τζίγγερ είπε "πουλάω και την κάνω" και ο δε Βγενόπουλος απάντησε ότι "αν είναι να επιστρέψουμε σε εποχές λιτότητας δεν μπορώ να συνεχίσω"! Πολύ περίεργα πράγματα!

Συν η μπιχτή για πρωτοσέλιδα για όσους τηρούν σιγή ιχθύος αν πάλι καταλαβαίνουμε καλα!

Πολύ μπερδεμένο εξώφυλλο την ώρα που οι πρότασεις του Γιάννη Βαρδινογιάννη για να διασφαλίσει το μέλλον της ομάδας ήταν τόσο ξεκάθαρες, όπως είπε! Ίσως η πολύ σύγχυση της χθεσινής ημέρας, οι μακροσκελείς ανακοινώσεις, η χθεσινοβραδινή έκτακτη εκπομπή του διευθυντή της εφημερίδας Ντέρμπι, Κώστα Γκόντζου τον ανάγκασαν να δουλέψει χωρίς καθαρό μυαλό!

Η πρόταση πώλησης...



...ήταν μόνο για τον Ανδρέα Βγενόπουλο;
Όσοι δεν μιλούν προφανώς δεν ενοχλούν! Αυτοί που μιλούν ή αυτοί που είναι έτοιμοι να μιλήσουν κάνουν κακό μάλλον! Εξού και το χθεσινό πρωινό ξύπνημα μάλλον! Όσο ο Τζίγγερ εντωμεταξύ μιλάει για τους άλλους μετόχους (μεγάλους 'η μικρούς) ή αφήνεται τελος πάντων να διαρεύσει ότι τους υπολογίζει, αφού δεν τα λέει ο ίδιος, τόσο αυτοί δεν μιλάνε! Εκτός του Θ. Γιαννακόπουλου φυσικά! Που τα λέει έξω απ' τα δόντια!

Διάχυτος ο φόβος, έντονες οι μνήμες, απρόβλεπτες οι αντιδράσεις.


Στον κόσμο του Τριφυλλιού, από εχθές επικρατεί πανικός. Μία βόλτα σε sites, forums, ραδιόφωνα αλλά και σε ποδοσφαιρικά στέκια, αρκεί για να καταλάβει κάποιος πως οι φίλοι του Παναθηναϊκού τρέμουν στην ιδέα επιστροφής σε μία αυταρχική διοίκηση όπως η προηγούμενη. Μία διοίκηση η οποία έχει ως κύριο μέλημά της τον αποκλεισμό της ευρείας μάζας του κόσμου από το γήπεδο, την αυστηρή λιτότητα στις μεταγραφές, τον παθητικό ρόλο στο παρασκήνιο και εκπρόσωπο τύπου την εφημερίδα "derby"!


Όσο και να μην το θέλουν αυτό οι πράσινοι οπαδοί, οι συγκρίσεις είναι αναπόφευτκες. Η εικόνα της ΜΗ γεμάτης Λεωφόρου σε ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ με τον μέσο όρο των 30.000 εισιτηρίων και των πολλαπλών sold out στο ΟΑΚΑ. Τα αστέρια της ομάδας, Ζιλμπέρτο, Σισέ, Λέτο, Νίνης, Κατσουράνης σε αντιπαράθεση με μία ενδεκάδα που ξεκινούσε από τον Ραγκουέλ και τελείωνε στον Σκάτσελ, ο στιβαρός εξωαγωνιστικά Παναθηναϊκός που πολέμησε την παράγκα και πέτυχε το 50-50 απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που είχε γίνει έρμαιο και παθητικός παρατηρητής των διαιτητικών οργίων εις βάρος του. Οι συγκρίσεις όμως δε σταματούν εδώ για τους πράσινους φιλάθλους. Συγκρίνουν ακόμα και την διοίκηση του ΠΑΟ, που με ένα μαγικό ραβδάκι έφερε τόσο κοντά τον κόσμο της ομάδας με την ομάδα την ίδια. Που για να σοβαρολογούμε αυτό το ραβδάκι, μόνο μαγικό δεν ήταν. Ήταν οι κόποι και τα έξοδα μίας ομάδας ανθρώπων που θέλησαν να πάνε τον Παναθηναϊκό ένα βήμα παραπάνω, αφού επιστρέψουν στην κορυφή.


Το χειρότερο σενάριο που βλέπει να έρχεται, ένας εξωτερικός παρατηρητής των γεγονότων στο Τριφύλλι, είναι οι αντιδράσεις του κόσμου. Δεν πάνε παρά 2 χρόνια από το μεγάλο συλλαλητήριο των οπαδών του Παναθηναϊκού. Δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων κάθε ηλικίας διαδήλωσαν ειρηνικά τον πόθο τους να δούνε τον Παναθηναϊκό ελεύθερο και όχι δέσμιο ενός γόνου, ενός δημοσιογράφου και ενός μάνατζερ... Εκείνο το συλλαλητήριο ήταν και το μεγαλύτερο πλήγμα για την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Για μία οικογένεια που κρατά αν όχι τα κλειδιά, αλλά σίγουρα τα πορτοφόλια αυτού του τόπου, ο χλευασμός και οι ύβρεις από έναν όχλο χιλιάδων ανθρώπων ήταν το μεγαλύτερο πλήγμα που θα μπορούσε να δεχτεί ποτέ. Για την ώρα ο κόσμος του Τριφυλλιού οργανώνει μέσω μηνυμάτων μία συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ, την Παρασκευή. Κανείς όμως πλέον δεν μπορεί να είναι σίγουρος, τι θα επακολουθήσει -όχι την Παρασκευή απαραίτητα- αν τα πράγματα δεν βγούνε απο το αδιέξοδο και μπροστά στον φόβο η αγαπημένη τους ομάδα να γυρίσει στην εποχή της ...σφαλιάρας.

Να ολοκληρώσω θέλω!

Αυτό που ήθελε να πει χθες το Φως των σπορ στους αναγνώστες του ΟΣΦΠ τελικά το λέει ολοκληρωμένο σήμερα. Σας γράψαμε χθες για το πως χρησιμοποίησε η εφημερίδα χθες τη δήλωση του Θ. Γιαννακόπουλου για το χρεως των 162 εκατ. ευρω που μπορεί να έχει ο Παναθηναϊκός σε 3 χρόνια όπως προέκυψε από έρευνα εταιρίας η οποία όμως δεν συμπεριλαμβάνει πολλούς παράγοντες. Δεν συμπεριλαμβάνει εισιτήρια διαρκείας, έσοδα από διαφημίσεις, επιτυχίες σε ελλάδα και ευρώπη και sold-out, έσοδα από προκρίσεις σε ομίλους και μεθεπόμενα στάδια ευρωπαίκών διοργανώσεων. Με λίγα λόγια, αν ο Παναθηναϊκός πάρει την κατηφόρα και είναι και πολύ μεγάλη μάλιστα.
Αυτό όμως δεν νοιάζει καθόλου την εφημερίδα Φως που δίνει... "παρηγοριά στο άρρωστο" σήμερα, γράφοντας ότι για το τεράστιο χρέος του ΠΑΟ, λες και καλούνται να το αποπληρώσουν οι πράσινοι μέχρι άυριο-μεθαύριο! Σαν την προθεσμιά του Τζίγγερ για πώληση ένα πράμα!
Αλήθεια, γιατί προσπαθείτε να μιλήσετε με ψέματα;
Μπορείτε κάλλιστα να πείτε την αλήθεια στους αναγώστες σας. Ότι στον Παναθηναϊκό, έτσι όπως φαίνεται ότι θέλει να το πάει ο έχων το πάνω χέρι Γιάννης Βαρδινογιάννης χωρίς μεταγραφές και με την απομάκρυνση των παιχτών με τα μεγάλα συμβόλαια κινδυνεύουν από νταμπλούχοι να παλεύουν πάλι για τις θέσεις που πάλευαν την εποχή προ συλλαλητηρίου. Τότε ναι! Αυτή η προοπτική θα δίνει κάποιες ελπίδες στον Ολυμπιακό αφού ο αντίπαλος αποδυναμώνεται. Αλλά "δυνατότητες στον θρύλο να βγει από την κρίση" πως δίνει το ενδεχόμενο χρέος στον ΠΑΟ δεν το καταλαβαίνουμε. Δυνατότητες στον Ολυμπιακό θα δώσει αυτός που θα θελήσει να επενδύσει τα χρήματά του και κανένας άλλος!

Η σοβαρή δημοσιογραφία...


...επιστρέφει!

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ!


Τεράστια ομοιότητα παρουσιάζει η πώληση του συνόλου των μετοχών (;;;) από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη με την ιστορία που τραβάει εδώ και έναν χρόνο στο Λιμάνι. Όπως και ο Σωκράτης Κόκκαλης:

1. Ο Τζίγγερ δεν φαίνεται διατεθειμένος, να κανονίσει την οικονομική τρύπα που επί ιδιοκτησίας του δημιουργήθηκε.

2. Ο Τζίγγερ δεν "μιλάει" με επιχειρηματικούς όρους για την πώληση της εταιρίας και με διάφορα επικοινωνιακά τρικ αποπροσανατολίζει από την ουσία.

3. Ο Τζίγγερ έκανε τον απολογισμό του και όπως και το 2008, τότε που θα έμενε ως εγγυητής, το 2009 που ο Κόκκαλης θα τακτοποιούσε την ΠΑΕ όπως και την ΚΑΕ εγγυόμενος τους διαδόχους, έτσι και τώρα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης κάνει λόγο για μακροημέρευση της ΠΑΕ και προσπαθεί να φανεί πάλι ως εγγυητής σε ένα θέμα που διαχειρίστηκε πολύ ζημιογόνα.

4. Και τέλος όπως και ο Σωκράτης Κόκκαλης, έτσι και ο Τζίγγερ, ως ο κάτοχος του μαχαιριού και του καρπουζιού, θέτει τους δικούς του όρους, σε μία υποτιθέμενη αγοραπωλησία που σε τίποτα δε συνάδει με τους νόμους που διέπουν και χαρακτηρίζουν την αγορά εντός της εταιρίας, την τακτοποίηση των ζημιών και την ομαλή μετάβαση σε έναν χρονικό ορίζοντα του ποσοστού.

Μόνος του ακύρωσε την πολυμετοχικότητα!

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης πρίν λίγους μήνες μέσω των εκπροσώπων του φάνηκε διατεθειμένος να συμμετάσχει στην επικείμενη ΑΜΚ της ΠΑΕ ΠΑΟ με 40-50 εκ. Ευρώ, αν αυτό αποφασισθεί. Στο Δ.Σ. της 21ης Μαίου η ΑΜΚ που αποφασίσθηκε ήταν 15 εκ. Ευρώ.
Στο ίδιο Δ.Σ. ο πρόεδρος του ΠΑΟ Νικόλας Πατέρας, παραιτήθηκε εφόσον δεν έλαβε τις εγγυήσεις ενότητας που ζήτησε για να τρέξει σωστά η ομάδα.

Τότε ο μεγαλομέτοχος Γ. Βαρδινογιάννης τόνισε σε ανακοίνωσή του, πως θα επανέλθει εντός των ημερών με τα σχέδια του και το όραμα του για την επόμενη μέρα του Τριφυλλιού. Σήμερα πρωί πρωί εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία φαίνεται διατεθειμένος να πουλήσει το ποσοστό του επί των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟ. Το οποίο μάλιστα πρόκειται και για την πλειοψηφία των μετοχών. Μεγάλο όραμα.

Η απάντηση από την πλευρά Βγενόπουλου ήταν καυστικότατη και πολύ αιχμηρή προς τον Τζίγγερ και το νόημα αυτής ήταν πως πρέπει να μπούνε λεφτά, αλλά όχι στην τσέπη του μεγαλομετόχου, μα στην ομάδα. Όπως ορίζεται από την Γενική Συνέλευση της Ανώνυμης Εταιρίας ΠΑΕ ΠΑΟ. Σε αυτή τη πολύ βασική πρόταση, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απάντηση από την πλευρά Βαρδινογιάννη. Από την άλλη, το πολυμετοχικό μοντέλο διοίκησης που ο ίδιος ο Τζίγγερ πρότεινε, μέχρι στιγμής έχει πετύχει τους στόχους του. Ο ίδιος όμως σήμερα φέρεται έτοιμος να το τινάξει στον αέρα αφού "βγάζει στο σφυρί" το ποσοστό του επί των μετοχών. Στην ανακοίνωσή του ο Γιάννης Βαρδινογιάννης τονίζει πως τον ενδιαφέρει η μακροημέρευση και ευημερία της ομάδας, καθώς και οτι ο Παναθηναϊκός σε ότι τον αφορά είναι πάνω από προσωπικούς εγωισμούς.

Με λίγα λόγια, τα σχέδια του που προανήγγειλε την Παρασκευή για τον Παναθηναϊκό, είναι η πώληση του μεριδίου του στις μετοχές. "Πώληση του Παναθηναϊκού" δεν γίνεται βέβαια όπως την εννοεί ο κ. Βαρδινογιάννης. Τα ποσοστά των μετόχων αυξομειώνονται στις Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου της "εταιρείας".

Το σημαντικότερο θέμα που βγήκε από εχθές είναι το χρέος-άνοιγμα της ΠΑΕ, για την περίοδο 1979-2008 το οποίο αγγίζει τα 80 εκ. ευρώ! Η ανακοίνωση του Τζίγγερ και η βόμβα (;;;) της πώλησης, ήρθε να καλύψει την αποκάλυψη - διευκρίνιση του Θανάση Γιαννακόπουλου, οτι η οικονομική τρύπα, είναι έλλειμμα τριακονταετίας-διαχείρισης Βαρδιννογιάννη.

Άρα η οικογένεια Βαρδινογιάννη που φαίνεται διατεθειμένη να βγάλει την ομάδα από την "οικονομική κρίση" που στην πραγματικότητα η ίδια έχει δημιουργήσει, πως ακριβώς τη βοηθάει όταν κάνει πρόταση πώλησης της ΠΑΕ, από την οποία πώληση τα λεφτά ΔΕΝ θα πάνε στα ταμεία της ομάδας, αλλά στην ίδια οικογένεια Βαρδινογιάννη;

100 η αλεπού, 110 το αλεπουδάκι;;;


Σκληρή απάντηση Βγενόπουλου στον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Το τρικ του Τζίγγερ δεν πέτυχε και η πρωινή ανακοίνωση που έσπευσε να βγάλει γύρισε μπούμερανγκ προς τον ίδιο. Λεφτά για τον ΠΑΟ και όχι για τον Βαρδινογιάννη είναι διατεθιμένη να βάλει η πλευρά Βγενόπουλου. Με τον τρόπο αυτό δεν δέχτηκαν να φορέσουν τη θηλιά της πίεσης του κόσμου, που προσπάθησε να τους βάλει ο Γ. Βαρδινογιάννης. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Επιτέλους οι μάσκες έπεσαν. Ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης θέλει να πάρει λεφτά στην τσέπη για να πουλήσει τον Παναθηναϊκό που υπεραγαπά. Για να φθάσουμε μέχρι εδώ στήθηκε ένα απίθανο επικοινωνιακό παιχνίδι, από τη δήθεν αύξηση κεφαλαίου 40-50 εκατ. Ευρώ που θα κάλυπτε ο μεγαλομέτοχος και που κατέληξε στα 15 εκατ. Ευρώ, μέχρι τις αποτιμήσεις που δείχνουν ένα Παναθηναϊκό super-ζημιογόνο και ταυτόχρονα να αποτιμάται πάνω από 100 εκατ. Ευρώ, γιατί άραγε;

Είναι λυπηρό ότι τη στιγμή που η πολύμετοχικότητα με πρόεδρο-ηγέτη τον κ. Νίκο Πατέρα πέτυχε απολύτως, αντί να συνεχίζουμε βάζοντας όσα λεφτά χρειάζονταν για διακρίσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης χρησιμοποιεί ως μέσω πίεσης το πισωγύρισμα του Παναθηναϊκού με την απομάκρυνση του επιτυχημένου Προέδρου, την μείωση των συμβολαίων και τις πενιχρές μεταγραφές, προκειμένου να πάρει χρήματα από τα «κορόιδα» που έχουν ήδη βάλει 67 εκατ. Ευρώ χωρίς καμία αποτίμηση και μόνο από τη αγάπη τους για την ομάδα.

Τα «κορόιδα» όμως είναι έτοιμα να προσφέρουν χρήματα για την ομάδα για να γιγαντώσουν τον Παναθηναϊκό και όχι την ήδη γεμάτη τσέπη του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Καλούνται οι τσάτσοι, αποκηρυχθέντες και μη, να βοηθήσουν τις προσπάθειες του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη τώρα που θα μείνει πάλι μόνος του στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε έχει αποδείξει ότι με προέδρους της «εμπιστοσύνης» του με προπονητές και τεχνικούς διευθυντές νεροκουβαλητές, με φιστίκια για μεταγραφές και με αριστοτεχνικούς χειρισμούς στο θέμα του νέου γηπέδου η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη.

Το ρίσκο και το μπούμερανγκ


"Κανείς δεν πρόκειται να αγοράσει στην περίοδο που βρισκόμαστε". Αυτό διατυμπανίζουν από το πρωί, από την ώρα που βγήκε η ανακοίνωση Τζίγγερ, οι ρεπόρτερ του ΠΑΟ στα ΜΜΕ. Με λίγα λόγια γίνεται λόγος για μία εκ του ασφαλούς κίνηση από μεριάς Βαρδινογιάννη, η οποία όμως έχει και ρίσκο. Διότι αν όντως κάποιος έχει την οικονομική ρευστότητα για να αγοράσει το πλειοψηφικό κομμάτι των μετοχών και το ζητήσει από τον Γ. Βαρδινογιάννη, τότε ο τελευταίος δεν μπορεί να κάνει πίσω!

IΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ...


Ανοίχτη πρόσκληση έκανε ο μεγαλομετόχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Βαρδινογιάννης στους υπόλοιπους μέτοχους για να πάρουν το ποσοστό του. Είναι η πρώτη φορά που ο "Τζίγγερ" στέλνει ευθύ μήνυμα πώλησης της ομάδας. Απομένει να δούμε αν οι υπόλοιποι μέτοχοι θα ανταποκριθούν στο... γάντι που τους πέταξε ο Τζίγγερ και κάνουν πραγματικότητα το αίτημα του λαού του Παναθηναϊκού!

Aξιοθρήνητο


Στην εφημερίδα Φως σήμερα, για να αναθαρήσει ο κόσμος του Ολυμπιακού από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύνδεσμος, αντί να βγάζει κάποια καλή είδηση για τον ΟΣΦΠ, δημοσιεύουν ψεύτικες ειδήσεις για τον αντίπαλο, Παναθηναϊκό.

Τι ακριβως προσπαθείτε να περάσετε στον κόσμο δηλαδή; 'Oτι είμαστε μπουρδέλο εμείς αλλά μη σκάτε.... γιατί είναι και αυτοί! Αξιοθρήνητο νομίζουμε. Και να βασιζόταν σε αληθινά δεδομένα κιόλας...

H φανέλα με το νούμερο 9!


Και επίσημα πλέον από τα χείλη του Ρ. Ντομενέκ, ο άσσος του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ, συμπεριελήφθηκε στην αποστολή των τρικολόρ για το παγκόσμιο κύπελλο, παίρνοντας μάλιστα και τη φανέλα με το νούμερο 9! Η απόλυτη δικαίωση για τον κανονιέρη του τριφυλλιού!

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:


Καθολική αποδοχή Νικόλα Πατέρα από τον κόσμο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ! Απ την Αθήνα ως την Κρήτη, απ τον Έβρο ως την Κέρκυρα και από την Ελλάδα μέχρι τον Καναδά οι οπαδοί του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΜΑΣ στηρίζουν και απαιτούν τον Νικόλα Πατέρα για πρόεδρο της ομάδας μας. Χορτάρι στέλνω φωτογραφία και βίντεο από το φιλικό με τη Μπενφίκα στο Τορόντο.
ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΤΕΡΑ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΠΟΛΕΜΑΝΕ.

http://www.youtube.com/watch?v=rYTmsF2b0F8


Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Η θέση του Παύλου Γιαννακόπουλου


Την ώρα που οι φουρτούνες καλά κρατούν στο Λιμάνι, λίγο πιο πάνω, στην Αθήνα, και πιο συγκεκριμένα στον Παναθηναϊκό βρίσκονται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. Το Χορτάρι από την Παρασκευή και μέχρι την άλλη Πέμπτη θα επιχειρεί προσεκτικά να προσεγγίζει όλες τις πτυχές του θέματος που ονομάζεται "αναταράξεις στα διοικητικά του ΠΑΟ".

Ένας από τους μετόχους που δεν έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση ακόμα και ίσως ο μοναδικός αυτή τη στιγμή που γράφουμε, είναι ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, τον τελευταίο καιρό έχει απασχολήσει πολύ τους φίλους του Τριφυλλιού και για πρώτη φορά στην ιστορική παρουσία του υπάρχουν φωνές εναντίον του. Και για να είμαστε πιο δίκαιοι, φωνές που του ζητούν επιτακτικά να πάρει θέση. Και πρώτη απ' όλες αυτή του αδερφού του, Θανάση.

Γιατί έχει απασχολήσει τον τελευταίο καιρό ο Παύλος; Διότι είναι ο πατέρας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, εκδότη της εφημερίδας "η Πράσινη" ο οποίος έχει απασχολήσει ακόμα περισσότερο τον Παναθηναϊκό. Και αυτό διότι οι φίλαθλοι, αλλά ακόμα περισσότερο οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΠΑΟ δεν περίμεναν αυτή τη συνεχή επίθεση της εφημερίδα του γιού του Παύλου στον πρόεδρο αλλά και την ομάδα του Παναθηναϊκού.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος αν μπορούμε να ερμηνεύσουμε σωστά τα γεγονότα έχει βρεθεί μπροστά σε ένα αδιέξοδο. Στο οποίο καλείται άμεσα να βρει το σωστό μονοπάτι. Ένα αδιέξοδο στο οποίο από την μία υπάρχουν οι φιλοδοξίες (;) και οι ενέργειες του γιου του και από την άλλη το καλό του Παναθηναϊκού. Και αυτό το αναφέρουμε βασιζόμενοι στο ρητό που λέει πως "ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Μόνο ενισχύεται". Και προφανώς διοίκηση που κερδίζει τίτλους, καθαρίζει το παρασκήνιο, ενώνει τον κόσμο και οδηγεί μία ομάδα σε επιτυχίες δεν υπάρχει λόγος να μη συνεχίσει ακάθεκτη. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού μόνο ακάθεκτη δε συνεχίζει. Αντιθέτως δέχεται πόλεμο εκ των έσω. Και ένας από τους πολέμιους είναι και ο γιος του Π. Γιαννακόπουλου.

ΑΝ ο Παύλος Γιαννακόπουλος διαφωνεί με τη στάση της εφημερίδας, τις ανακοινώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και τον πόλεμο της "Πράσινης" στην ΠΑΕ ΠΑΟ, πάει να πει πως πάει κόντρα στον γιο του, στην οικογένειά του με λίγα λόγια. Αν πάλι συμφωνεί και γι αυτό το λόγο δεν παίρνει θέση, πάει να πει πως πάει κόντρα στον κόσμο του Τριφυλλιού και κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος όπως έχει αποδείξει είναι όχι απλώς η οικογένειά του, αλλά όλη του η ζωή. Γι αυτό μιλήσαμε για διέξοδο.

Στο δρόμο της επιτυχίας όμως δε γίνεται να υπάρχουν αδιέξοδα, γι αυτό και τώρα ο Π. Γιαννακόπουλος καλείται να πάρει θέση. Μία αφορμή είναι και το σημερινό πρώτο θέμα της εφημερίδας "ο Φίλαθλος" που αναφέρει τον Παύλο ως διάδοχο του Νικόλα Πατέρα, ενώ ο πρώτος έχει τονίσει 1000 φορές πως δεν τον ενδιαφέρει η καρέκλα του προέδρου της ΠΑΕΠΑΟ. Είναι και αυτό το δημοσίευμα μία πρόκληση-πρόσκληση στον Παύλο να πάρει θέση. Όμως πέρα από τα ΜΜΕ αυτός που περιμένει όσο ποτέ τον Παύλο Γιαννακόπουλο να πάρει μία ξεκάθαρη θέση είναι ο κόσμος του Παναθηναϊκού, ο οποίος να θυμίσουμε πως αγκάλιασε με τυφλή εμπιστοσύνη την τότε ΠΕΚ, μόνο όταν έγινε η κοινή εμφάνιση των αδερφών Γιαννακόπουλων με τους ιδρυτές της Κίνησης.


"Ντου" από Μαρινάκη στον ευάλωτο Κόκκαλη


Ξεκάθαρη θέση εξέφρασε ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης στο θέμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο νεαρός και φιλόδοξος επιχειρηματίας πέταξε το γάντι και με μία σκληρή δήλωση, θέλει μία καθαρή από χρέη ΠΑΕ, δεν είναι διατεθειμένος να δώσει ούτε ευρώ στον Σωκράτη Κόκκαλη, αφήνει αιχμές για τα χρέη του ΟΣΦΠ, τον καλεί να τα αποπληρώσει, και δεν θέλει συνιδιοκτησία ή κηδεμονία αλλά δικό του τρόπο διοίκησης! Και τώρα ...τρέχουμε! Ο "πόλεμος" άρχισε και οι φίλοι του Ολυμπιακού μόνο αδιάφοροι δεν στέκονται στο άκουσμα των νούμερων από την πλευρά Μαρινάκη. Από εκεί που το πλάνο Κόκκαλη μιλάει για σκληρή λιτότητα, τα 20 εκ. Ευρώ για μεταγραφές που θέλει να ρίξει ο Μαρινάκης είναι ικανά να φτιάξουν μία πολύ καλή ομάδα. Από την άλλη, σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ, ο Κόκκαλης δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει κανένα χρέος και θα συνεχίσει να αναζητά συμπαίκτες.

Ξεκάθαρη στήριξη και Συγκέντρωση στην ΠΑΕ...


...στο θέμα για την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον οργανωμένο κόσμο του Τριφυλλιού. Εκτός από την καυστική ανακοίνωση του Ε.Φ.Σ. Θύρας13, το μήνυμα που κυκλοφορεί σε διαδικτυακές κοινότητες και όχι μόνον είναι το εξής:

"Την Παρασκευή 28/5 ο Παναθηναϊκός, μας έχει ανάγκη ξανά. Το παρόν και το μέλλον του συλλόγου είναι πάλι στα χέρια μας. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Την Παρασκευή δίνουμε όλοι μαζικό και δυναμικό παρόν στα γραφεία της ΠΑΕ, Κηφισίας και Αλεξάνδρας, για να διασφαλίσουμε την «εκτόξευση» του συλλόγου. ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΜΑΣ"

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

H INTER ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!


Ή Ίντερ είναι η νέα βασίλισσα της Ευρώπης! Σε έναν μέτριο τελικό στο Μπερναμπέου της Μαδρίτης επικράτησε της Μπάγερν Μονάχου με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Μιλίτο. Η Ιταλική ομάδα φέτος κατέκτησε επίσης το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ιταλίας. 45 χρόνια είχε η Ίντερ να πατήσει στην κορυφή της Ευρώπης και φέτος το έκανε με τον πιο εμφατικό τρόπο. Δεύτερο Τσάμπιονς Λιγκ για τον Ζοζέ Μουρίνιο.

Υγ. Δε θα κουραστούμε να το λέμε. Ακόμα μία άθλια μετάδοση από την κρατική τηλεόραση. Χαμπίτ Αλιντοπ, Σβάινστάιγκεν, Ζούλιο Σέζαρ ο τερματοφύλακας της Μπάγερν, ο Πάντεφ καταλόγισε το φάουλ, Μιλιτο MEN of the match και άλλες πολλές μαλακίες, καθώς και μία περιγραφή νανούρισμα συνόδευσαν τον αποψινό τελικό...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Φ.Σ. ΘΥΡΑΣ 13

ANAKOINΩΣΗ 22-05-2010
Σάββατο, 22 Μάιος 2010 17:29

Ποιός θα το περίμενε άραγε; Δύο χρόνια μετά την μεγαλύτερη εξέγερση - επανάσταση των οπαδών του Παναθηναϊκού και όλα είναι διαφορετικά πια. Κανείς δεν περίμενε τότε ότι μια ομάδα χωρίς παρόν και μέλλον, με ανύπαρκτη διοίκηση, χωρίς στόχους και χωρίς κόσμο στο πλευρό της, μετά από δύο χρόνια θα έφτανε στη εκπλήρωση των επιθυμιών μας. Έχει πλέον δημιουργηθεί ένα σύνολο που πραγματικά τρομάζει τους πάντες και μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον. Έχουμε μπροστά μας πλέον μια ομάδα με σοβαρή και υπεύθυνη διοίκηση που δουλεύει σε όλους τους τομείς, υποστηρίζει και προστατεύει τους παίκτες. Υπάρχουν πλέον παίκτες παγκόσμιας κλάσης που αν πλαισιωθούν με παίκτες ανάλογης αξίας, θα βρεθούμε σε επίπεδα που δεν τα περιμέναμε ποτέ. Και έχουμε φυσικά και ένα κόσμο που στηρίζει πλέον την ομάδα όσο τίποτα άλλο. Ένα κόσμο που παρά τις αλλεπάλληλες απογοητεύσεις των προηγουμένων χρόνων είναι εδώ και φωνάζει παρόν, ακολουθώντας την ομάδα παντού. Ένα κόσμο που σηκώνει την ομάδα στις πλάτες του και κατέκτησε μαζί της πρωτάθλημα και κύπελλο.
Και ενώ όλα θα έπρεπε να είναι τέλεια, τη στιγμή που οι αντίπαλοί μας χωλαίνουν σε όλα τα επίπεδα, και θα έπρεπε να είμαστε σίγουροι και αισιόδοξοι για το μέλλον, κάτι φαίνεται να μην λειτουργεί σωστά. Ένα μεγάλο πρόβλημα υπάρχει. Ο εχθρός είναι εντός και αυτό δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Από το ξεκίνημα της νέας πορείας άρχισαν και οι τρικλοποδιές στη διοίκηση και ειδικότερα στον πρόεδρο της ομάδας, δημιουργώντας προβλήματα στη σωστή λειτουργία του συνόλου. Αρχικά με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις κάποιων μετόχων και τη σιωπή κάποιων άλλων και με αποκορύφωμα τα πρωτοσέλιδα και τα δημοσιεύματα των 2 οπαδικών εφημερίδων του Παναθηναϊκού που ειδικά τον τελευταίο καιρό υποδαυλίζουν και κατηγορούν τον πρόεδρο Νικόλα Πατέρα επανειλημμένα και αδικαιολόγητα . Διότι καλώς ή κακώς δεν γίνεται να κατηγορείς κάποιον που πριν από 2 χρόνια παρέλαβε καμένη γη από τους ανίκανους προκατόχους του και σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει την κατάκτηση του νταμπλ. Και όχι μόνο αυτό. Με τις ενέργειες του καθάρισε το παρασκήνιο με αποτέλεσμα να μην αδικείται ο Παναθηναϊκός στις διαιτητικές αποφάσεις και να μην ευνοείται κανείς άλλος, έδιωξε άτομα από την ΠΑΕ που δεν έπρεπε να έχουν υπάρξει στην ομάδα ποτέ, ενέπνευσε τσαμπουκά και νοοτροπία νικητή στους παίκτες αλλά και στο κόσμο που γύρισε πάλι στο πλευρό της ομάδας.

Αυτός ο πισώπλατος πόλεμος έγινε και γίνεται από 2 ομάδες ανθρώπων. Από αυτούς που έχουν προσωπικά συμφέροντα και από αυτούς που έχουν προσωπικές φιλοδοξίες και αντιπαλότητες με άλλους μετόχους του Παναθηναϊκού. Οι πρώτοι είναι σαφώς πολύ χειρότεροι από τους άλλους αλλά πλέον και οι δεύτεροι κάνουν εξίσου κακό και έπρεπε να το είχαν καταλάβει καιρό πριν.

Η πρώτη ομάδα με φερέφωνο τη γνωστή εφημερίδα που έχει σαν εκπρόσωπό της τον εντεταλμένο, κατευθυνόμενο και επιδοτούμενο αποτυχημένο εκδότη έχει σίγουρα συμβάλλει τα μέγιστα όλα αυτά τα χρόνια στην μέχρι πρότινος κατάντια του Παναθηναϊκού. Και φυσικά αυτοί που κρύβονται από πίσω του, που τόσα χρόνια μίκραιναν τον Παναθηναϊκό και τώρα απλά ξευτιλίζονται, γιατί ένας άνθρωπος απέδειξε πόσο εύκολα μπορούσαν να τα καταφέρουν τόσα χρόνια που υπέφερε η ομάδα και ο κόσμος. Τους ξέρουμε, τόσα χρόνια λειτουργούσαν με τον ίδιο αρρωστημένο τρόπο, βύθιζαν την ομάδα και έριχναν πάντα τις ευθύνες αλλού. Μία στο προπονητή, μία στους παίκτες, μια στο κόσμο και ποτέ δεν έκαναν αυτοκριτική. Αλλά ευτυχώς όλα αυτά είναι παρελθόν. Αυτά που έχουν μείνει είναι η συκοφαντία τους, το ψέμα και η συνεχής αμφισβήτηση σε μια νέα υγιή κατάσταση που τους πονάει γιατί πολύ απλά είναι πετυχημένη. Ακόμα και στο μοναδικό θέμα που ανέλαβαν (γήπεδο) ακόμα βρισκόμαστε σε τέλμα. Αυτές οι καταστάσεις όμως θα σταματήσουν γιατί ο κόσμος εδώ και καιρό τους έχει καταλάβει και τους γυρνάει τις πλάτες του.

Και από την άλλη έχουμε τις προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων που δεν μπορούν να περιμένουν και κάποιων άλλων που δυστυχώς το πλήρωμα του χρόνου πέρασε για αυτούς και που δεν μπορούν να βάλουν στην άκρη την αντιπαλότητά τους με άλλον μεγαλομέτοχο για το καλό της ομάδας. Με οδηγό μια εφημερίδα που γίνεται όπλο στις ορέξεις ενός και μόνο ανθρώπου, που ακόμα πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια για να καταλάβει πόσο κακό κάνει στον Παναθηναϊκό αυτές τις στιγμές και ότι έχει ακόμα πολλά χρόνια μπροστά του για να προσφέρει αν θέλει στο σύλλογο. Με αψυχολόγητα, σπασμωδικά, εμπρηστικά, διχαστικά, εν βρασμώ και αδικαιολόγητα πρωτοσέλιδα και δημοσιεύματα μόνο να βλάπτει μπορεί την ισορροπία στον Παναθηναϊκό και αυτό κάνει συνεχώς. Το κρίμα της υπόθεσης είναι ότι παίρνει στο λαιμό του μια εφημερίδα που στάθηκε αρωγός και σύμμαχος της επανάστασης του 2008 και την οδηγεί στο τέλμα και την αυτοκαταστροφή. Αν δεν είναι έτσι τα πράγματα, ας πάρουν μια ξεκάθαρη και πραγματική θέση ανοιχτά και χωρίς να κρύβονται, όπως γίνεται τις τελευταίες μέρες, και ας μας πουν πραγματικά τι προτείνουν για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Αυτή η κατάσταση πάντως δεν γίνεται να συνεχιστεί.

Εμείς με πολύ μεγάλη μας λύπη, σαν Ενιαίος Φορέας Συνδέσμων Θύρας 13 θέλουμε απλά να ενημερώσουμε το κόσμο του Παναθηναϊκού ότι πλέον δεν θα έχουμε καμία συνεργασία με την εφημερίδα « Η Πράσινη» που τόσο καιρό πορευτήκαμε μαζί της. Οι εξελίξεις, μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και δεν υπήρχε άλλη λύση για μας. Πλέον η φωνή μας θα ακούγεται μόνο από το διαδίκτυο, από «ουδέτερες» εφημερίδες και από τα οπαδικά μας έντυπα.

Την ερχόμενη Παρασκευή κρίνονται το παρόν και το μέλλον του Παναθηναϊκού μας και θα είμαστε όλοι εκεί για να προασπίσουμε τα συμφέροντα του συλλόγου. Σαν Ενιαίος Φορέας Συνδέσμων Θύρας 13 δεν θα διστάσουμε να τα βάλουμε με τον οποιονδήποτε μπαίνει αντιμέτωπος με το συμφέρον του Παναθηναϊκού, όπως κάνουμε πάντα.

Ενιαίος Φορέας Συνδέσμων Θύρας 13

Βόμβα Στέλιου!


Ερωτηθής από τον Γ. Καραλή πριν λίγα λεπτά στην εκπομπή της ΝΟΒΑ για τι αν θα συνεχίσει το ποδόσφαιρο, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος απήντησε πως σταματά τη μπάλα, εκτός αν φορέσει ξανά (για ένα ή και δύο χρόνια!) τη φανέλα που τον ανέδειξε. Αυτή του Ολυμπιακού δηλαδή! Μήπως να το κοιτάξουν αυτό στον Ολυμπιακό; Και αφού κλείσουν τον Stelios, σειρά μπορούν να πάρουν οι Γκόγκιτς, Γεωργάτος κ.α. Πέρα από την πλάκα ακόμα και στα 36 χρόνια του ο Γιαννακόπουλος μάλλον της μιλάει της μπάλας καλύτερα από τους μισούς και πλέον παίκτες που έχουν στο ρόστερ τους οι ερυθρόλευκοι.

Τα βαριά όπλα!


Βγάλανε τα βαριά όπλα στον "Πρωταθλητή". Μεγάλη ανάλυση από τους 30 επώνυμους για την κατάσταση στον Ολυμπιακό. "Τώρα όλοι να στηρίξουμε" είναι η κεντρική ιδέα. Ναι, τώρα τελείωσε βέβαια η χρονιά. Αλλά το κερασάκι είναι οι προβλέψεις του Πιτ Παπαδάκου. Λείπει ο Μάης απ τη Σαρακοστή; Βέβαια από προβλέψεις τον έχει κάψει ο Παπαδάκος τον ΟΣΦΠ αλλά τέλος πάντων.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Πρόσωπα πιο πάνω από συλλόγους..;


Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού μετά και τα λόγια του Σωκράτη Κόκκαλη στο χθεσινό δ.σ. μας δείχνουν ένα πράγμα. Ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κατάφερε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του ελληνικού πρωταθλήματος για αρκετά χρόνια αλλά ο πρόεδρος του κατάφερε να ανέβει πιο ψηλά από την ίδια την ομάδα στην συνείδηση του κόσμου. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν οι εκφράσεις απαισιοδοξίας που ακούγονται σήμερα από τους φίλους του ΟΣΦΠ σχετικά με το μέλλον του Συνδέσμου. Σε όλα αυτά τα χρόνια πολύ περισσότερα σίγουρα ήταν τα κολακευτικά λόγια για τον πρόεδρο παρα για την ομάδα. "Αμα βήξει ο πρόεδρος...", "τους κάνει πλάκα", "πρόεδρε πάρε μέτρα" και πολλά άλλα τέτοια. Αποτέλεσμα;; Όταν σταματήσει ο Κόκκαλης να σταματήσει και ο Ολυμπιακός;; Θα το δούμε αυτό σε λιγότερο από ένα μήνα από τώρα.

Με την μέχρι στιγμής παραίτηση του Νικόλα Πατέρα από πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τις δηλώσεις του περί βρώμικου πολέμου που δέχτηκε έχει δημιουργηθεί το εξής θέμα, το οποίο μπορεί και να γίνει ακόμα μεγαλύτερο τις επόμενες μέρες. Εκτός από την εφημερίδα Ντέρμπι και τον διευθυντή της Κώστα Γκόντζο που ανέκαθεν πολεμούσε το Ν. Πατέρα αφού πρόσκειται στην πλευρα του Γιάννη Βαρδινογιάννη ο κόσμος της ομάδας τοποθετείται πλέον και κατά του γιου του Παυλου Γιαννακόπουλου, Δημήτρη, που έχει την εφημερίδα "ΠΡΑΣΙΝΗ" και έχει πολεμήσει και αυτή με τη σειρά της τον πρόεδρο του ΠΑΟ, χώρις προφανείς λόγους ακόμα. Αποτέλεσμα αυτής της κόντρας Πατέρα-υιού Γιαννακόπουλου είναι να βγαίνει προς τα έξω ένα πόλεμος Πατέρα-Παύλου. Σκόπιμο ίσως για όσους θέλουν να πλήξουν το τριφύλλι, οι οποίοι όμως βρίσκουν πάτημα στην σιγή του Παύλου, θεωρώντας ότι η εφημερίδα "ΠΡΑΣΙΝΗ" εκπροσωπεί του αφούς. Λάθος; Mάλλον ναι. Αφού ο αδερφός του Παύλου, Θανάσης, διαχώρισε τη στάση του και δήλωσε πως στηρίζει τον Νικόλά Πατέρα. Απομένει λοιπόν να μάθουμε και τις προθέσεις του αδερφού του!

Φυσικό επακόλουθο αυτής κόντρας λοιπόν Πατέρα-Δημήτρη Γιαννακόπουλου και αφού ο Ν. Πατέρας έχει την στήριξη του κόσμου είναι να δέχεται πυρά ο γιός του Παύλου ως κύριος υπεύθυνος της παραίτησης Πατέρα. Εδώ και πολύ καιρό λόγω αυτής της κατάστασης στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟ έχουν διαρρεύσει φήμες ότι μπορεί οι Αφοί κάποια στιγμή να αφήσουν το τμήμα του μπάσκετ αν δουν ότι ο κόσμος διαμαρτύρεται για ότι γίνεται στο ποδόσφαιρο. Φήμες που ανήκουν μάλλον στη σφαίρα της φαντασίας αφού ο μεγαλομέτοχος του μπάσκετ Παυλος Γιαννακόπουλος ποτέ δεν έχει δώσει την παραμικρή αφορμή για τετοιου είδους σενάρια. Το θέμα λοιπόν είναι ότι αν κάποτε συμβεί κατι τέτοιο, δηλαδή αποχώρηση Γιαννακόπουλων από το μπάσκετ, που έιναι οι άνθρωποι που το έχουν οδηγήσει στην κορυφή της Ευρώπης εδώ και 15 χρόνια, τι θα συμβεί στον μπασκετικό ΠΑΟ. Σιγουρα ομοιότητες υπάρχουν με την περίπτωση του ΟΣΦΠ. Αλλά υπάρχουν και τρανταχτές διαφορές. Οτί στον Παναθηναϊκό κατάφεραν να ξεφύγουν από τα στενά όρια της χώρας χωρίς να λογαριάζουν το κόστος, ενώ οι ερυθρόλευκοι αναλώθηκαν σε μια συνεχή ανάγκη επιβεβαίωσης των ελληνικών σκίπτρων κάθε χρόνο χωρίς να γίνεται ποτέ το παραπάνω βήμα στην Ευρώπη. Άλλα τα μεγέθη φυσικά αλλά και αναλογικά να το πάρει κανείς ο ΟΣΦΠ δεν έχει πετύχει κάτι σπουδαίο στην Ευρώπη με την ποδοσφαιρική του ομάδα.

Οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι δείχνουν με τις πράξεις τους ότι βάζουν το σύλλογο παραπάνω από τους εαυτούς τους φυσικά και οι φίλοι του ΠΑΟ ελπίζουν να παραμείνει έτσι και όχι μόνο. Να είναι αρωγοί τόσο με χρήματα όσο και με τη στάση τους ώστε να μεγαλουργήσει με τη συνεισφορά τους και το τμήμα του ποδοσφαίρου.

Έρχονται


"Ελάτε να τον πάρετε" γράφει ο "πρωταθλητής". "Δεν θα τον φάω μόνος μου"...λέμε εμείς. Σε συνέχεια της προ διετίας δήλωσης Σ. Κόκκαλη ως απάντηση στην ερώτηση για την πολυμετοχικότητα του ΠΑΟ. Είχε πει τότε ο πρόεδρος: "Ας κάνουν πολυμετοχικότητα, κι εμείς τι; Θα κάτσουμε να την φάμε;"

Πρόλογος, κυρίως θέμα, επίλογος


Ο πρόλογος τόσες μέρες ήταν πως ο πρόεδρος κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το κρισιμότατο Δ.Σ. της χθεσινής Πέμπτης. "Κάνε κάτι, δείξε πως είσαι εδώ, άλλαξε τα όλα" φώναζαν επί μέρες οι εφημερίδες και τα ραδιόφωνα. Επτασφράγιστο μυστικό η πορεία που θα δώσει στα γεγονότα η τοποθέτηση Κόκκαλη στο Δ.Σ. Μπορεί κι αυτό, μπορεί και τ΄άλλο. Και που και που νά σου και οι σπόντες πως μπορεί να φύγει. Εκεί μαζευόντουσαν λίγο οι φίλοι του Ολυμπιακού. "Ε, όχι και να φύγει... και μετά ποιος; Και πως; Και μέχρι πότε;" κ.ο.κ. Πρόλογος όχι μόνο από τα ΜΜΕ, αλλά και από τους ανθρώπους τις ομάδας. Άσπρο οι μεν, μαύρο οι δε. Φεύγει δε φεύγει. Έχει λύση δεν έχει. Θα βάλει λεφτά δε θα βάλει. Όλα τα σενάρια στη φόρα για να είναι προετοιμασμένοι όλοι. Και κυρίως, οι "κακοί", οι νούμερο 1 αποδέκτες... Οι αχάριστοι.

Το κυρίως θέμα εχθές μετά το Δ.Σ. αλλά και σήμερα από τα Μέσα είναι η αχαριστία. Η αχαριστία του κόσμου προς τον Σ. Κόκκαλη. "Κουράστηκα", "βαρέθηκα" "δεν ξαναβάζω λεφτά", "ελάτε να τον πάρετε" (τον Ολυμπιακό), "κλείνει το μαγαζί", και το κυριότερο τυράκι; "Αν δεν βρεθούν επενδυτές να αγοράσουν ή να παίξουν μαζί, η ομάδα θα ξοδεύει όσα εισπράττει και τίποτε παραπάνω". Δύο φόβοι γεννώνται τώρα. Ο πρώτος είναι πως μπορεί να φύγει ο πρόεδρος. Και να έρθουν οι "άλλοι". Τώρα ποιοι άλλοι; Αυτός που θέλει να βάλει και δικό του Χρυσικόπουλο στην ΠΑΕ; Αυτός που βλέπει τον Ολυμπιακό σαν Real Estate; Αυτοί που ο πατέρας λέει όχι; Ποιοι είναι οι "άλλοι"; Θα έρθουν να βοηθήσουν ή θα μείνει μόνος του ο πρόεδρος; Ήρωας μετά ο πρόεδρος.

Δεύτερος φόβος. Να μείνει μόνος του ο πρόεδρος. Και η ομάδα να ξοδεύει ότι μαζεύει. Τίποτε παραπάνω. Λιτότητα. Όπως τα τελευταία 2 χρόνια. Και ακόμα χειρότερα... Από τους "άλλους" μπορεί και καλύτερα. Εις ανάμνηση των παλιών και αναβίωση του ένδοξου...

Ο επίλογος; Ποιος μπορεί να τον γράψει; Εμείς σίγουρα όχι. Όμως μέχρι τις 14 του Ιούνη, κάτι θα έχουμε συλλέξει κι εμείς. Διότι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το όλο θέμα.

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Το κρίσιμο Δ.Σ. του ΟΣΦΠ

Σήμερα στις 15:00 είναι προγραμματισμένο το Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ένα Δ.Σ. που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον των πειραιωτών καθώς τα αποτελέσματα της φετινής χρονιάς έχουν "γυρίσει" την ομάδα πίσω στο 1988, τότε που για τελευταία φορά είχε τερματίσει 5η. Επίσης φέτος ο Ολυμπιακός δε θα συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ όπως γράψαμε και εχθές, αλλά και στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις θα δόσει 2 παιχνίδια χωρίς κόσμο. Γεγονός που επιφέρει σημαντικές οικονομικές απώλειες, σε μία έτσι κι αλλιώς δύσκολη εποχή, όχι μόνο για τους ερυθρόλευκους.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως εδώ και μία εβδομάδα πόυ η ομάδα έχει χάσει το τρένο του C.L. και ο κίνδυνος να τερματίσει τελευταίος στα play offs ήταν ορατός, όπως και έγινε, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι γίνεται την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό. Ουδείς γνωρίζει τις προθέσεις του προέδρου, αλλά και οι υποψήφιοι "συμπαίκτες" κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά. Ενώ κάθε επαφή-πρόταση διαψεύσθηκε.. Τα ερωτηματικά για τις προθέσεις του Σ. Κόκκαλη και το πλάνο του για το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο είναι πολλά. Δεν έχουμε κι εμείς παρά να περιμένουμε λίγες ακόμα ώρες για να δούμε ποιος θα οδηγήσει και με ποιον τρόπο τον Ολυμπιακό τη νέα χρόνια.

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

To τσουβάλιασμα




Τα ΜΜΕ σήμερα με την αντιεπαγγελματική τους συμπεριφορά και προσέγγιση της κόντρας Πατέρα - "Πράσινης", ενισχύουν την ημιμάθεια του ανυποψίαστου κόσμου σχετικά με το θέμα. Η κόντρα λοιπόν του προέδρου του Παναθηναϊκού Νικόλα Πατέρα με τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας Δημήτρη Γιαννακόπουλο παρουσιάζεται από μεγάλο μέρος του Τύπου ως κόντρα "Πατέρα - Γιαννακόπουλων". Δηλαδή από εκεί που περιμένουμε από τους δημοσιογράφους να παραθέτουν τα πράγματα ως έχουν, από τη στιγμή που υπάρχουν μάλιστα ανακοινώσεις εκατέρωθεν, αυτοί τσουβαλιάζουν (βλακωδώς ή σκόπιμα άραγε;) δηλώσεις και ονόματα βγάζοντας προς τα έξω "μία κόντρα Πατέρα - Γιαννακόπουλων", λες και τα ρεπορτάζ και τα πρωτοσέλιδα τα φτιάχνει ένας απλός ανυποψίαστος φίλαθλος και όχι οι επαγγελματίες του είδους...

Τα κομμένα έσοδα και ο Γκαγκάτσης...


Η επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει ζόρικα για τους ερυθρόλευκους. Αυτό το γνωρίζαμε. Οι δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών από την ΟΥΕΦΑ, καθώς και οι 1 έως 4 αγωνιστικές επίσης κεκλεισμένων που αναμένεται να επιβληθούν από τη Super League για τα επεισόδια στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ θα στερήσουν αρκετά έσοδα από τον Ολυμπιακό. Σε όλα αυτά αφαιρούμε και τα έτσι κι αλλιώς χαμένα λεφτά από τη μη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ... Προπονητής δεν υπάρχει, όλα κρέμονται σε μία λεπτή κλωστή ενόψει του αυριανού Δ.Σ. και απόψε η ομάδα θα διεκδικήσει τις ...διακοπές της, καθώς το σενάριο να ξεκινήσει προετοιμασία ο Ολυμπιακός σε έναν μήνα από τώρα είναι υπαρκτό. Το μόνο "έσοδο" που φαίνεται πως θα έχει άμεσα ο Ολυμπιακός είναι ο Β. Γκαγκάτσης, καθώς ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΕΠΟ βρίσκεται προ των πυλών του Ρέντη.

Αφεντικό χωρίς μέλλον;


Πέρσι τέτοιο καιρό ήταν η πρώτη φιέστα του ΟΣΦΠ με μισοάδειες εξέδρες και υβριστικά συνθήματα! Όλοι θυμόμαστε γιατί. Και όλοι θυμόμαστε πως πείστηκε ο κόσμος του Ολυμπιακού να ξεχάσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε... H πρώτη χρονιά του ΠΑΟ μετά το συλλαλητήριο κοίμησε μάλλον τους ερυθρόλευκους που ήταν προφανώς στον αυτόματο πιλότο της προηγούμενης δεκαετίας. Και αυτοί και η λίγκα και η διαιτησία.

Nα σου κάνω μια ερωτησή!

Αυτό το αίτημα, σε τί ηλικία έγινε; Γιατί σεξουαλικά οι προτιμήσεις ενός ανθρώπου αρχίζουν να δημιουργούνται γυρώ στα 10 χρόνια ζωής! Αλλά ομάδα τα παιδάκια πλέον διαλέγουν από πολύ πιο μικρά! Άρα το "πουστριλίκι" όπως πολύ συγγραφικά αναφέρει ο Δ. Χαριτόπουλος μπορέι να το γλιτώσει! Για το άλλο όμως πρέπει να προσπάθησε!

Υπάρχει λύση!


Πατήστε στο διαβάστε περισσότερα και μάθετε!

Πόσα έχεις;

Kαι φυσικά, πόσα δίνεις;

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Κίτρινη κάρτα για το κολπάκι στο πέναλτι


Στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής τα πέναλτι θα πρέπει να εκτελούνται απευθείας, χωρίς ο εκτελεστής να έχει το δικαίωμα να σταματήσει λίγο πριν το σουτ περιμένοντας να πέσει ο τερματοφύλακας πρώτα. Αυτό πλέον θα τιμωρείται με κίτρινη κάρτα και θα δίνεται επανάληψη. Στο θέμα των δύο επιπλέον βοηθών διαιτητών, πράγμα που είδαμε φέτος στο Europa League, δεν υπάρχει εξέλιξη σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ή μάλλον υπάρχει. Δεν θα παρακολουθήσουμε αγώνα Μουντιάλ με 5 διαιτητές. Όχι ακόμα τουλάχιστον. Αν και η ΦΙΦΑ έχει ήδη δώσει το πράσινο φως ενθαρρύνοντας τις εθνικές ομοσπονδίες προς αυτή την κατεύθυνση.

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΛΑΣΤΡΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ Δ. ΠΑΤΕΡΑ?


ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ?
ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ Ο Δ.Γ? ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΠΡΙΤΣΙΟ ΝΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ
16 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΖΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΝΕΠΝΕΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ?


ΠΡΑΓΜΤΙΚΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΣΕΒΑΣΜΟ... ΚΑΝΕΝΑ ΗΘΟΣ...
ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ... ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ
ΜΠΟΡΝΤ ΚΑΙ ΤΡΟΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ...


ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΑ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΑ.


ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ,


ΑΚΜ

Ανακοίνωση Ν. Πατέρα


"Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «η Πράσινη» που υποτίθεται ότι «αποκαλύπτει» τους όρους που μου «επέβαλε» ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και τους οποίους μάλιστα εγώ (σύμφωνα με το δημοσίευμα) δέχθηκα, προκειμένου να παραμείνω πρόεδρος, επιθυμώ να επισημάνω τα ακόλουθα:

• Καμιά συζήτηση δεν έγινε με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για περιορισμό των αρμοδιοτήτων μου ως προέδρου.
• Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν ζήτησε την απομάκρυνση του Κώστα Αντωνίου.
• Ποτέ δεν συζητήσαμε με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για μειωμένο μεταγραφικό budget.
• Δεν έγινε συνάντηση με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για να συζητήσουμε τα παραπάνω.
• Κανείς από την εφημερίδα δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί μου προκειμένου να διασταυρώσει αν ισχύουν οι ψευδείς αυτές πληροφορίες πριν τις δημοσιεύσουν

Η εφημερίδα, στη στήλη του «Πρασινοφρουρού» αναφέρει ότι «ο Πατέρας θα κάνει υποχωρήσεις ως διορισμένος πρόεδρος για να παραμείνει στη θέση του προκειμένου να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του».

Είναι προφανές ότι το όλο δημοσίευμα ανήκει στη σφαίρα της κακοήθειας και της φαντασίας του συντάκτη του και δεν μπορεί παρά να ενταχθεί σε μια συστηματική προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος διχασμού και δυσπιστίας στις τάξεις των μετόχων, αλλά και των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, την οποία και έχω κατ’ επανάληψη καταγγείλει.

Προς ενημέρωση των φιλάθλων της ομάδας μας δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω καμιά υποχώρηση για κανέναν και για τίποτα σε ό, τι αφορά τον Παναθηναϊκό.

Ακόμα και ο πιο εμπαθής αντιπαναθηναϊκός αναγνωρίζει την προσφορά του «διορισμένου», «ματαιόδοξου», «Προέδρου – γλάστρα», «που δεν τον ήξερε ούτε ο θυρωρός του», στην επίτευξη των στόχων μας: Είτε πρόκειται για την κατάκτηση τίτλων, είτε για την ενότητα του Παναθηναϊκού μας, είτε για την επιστροφή του κόσμου και την τεράστια στήριξή του στην προσπάθειά μας τα τελευταία δύο χρόνια.

Μόνο ο αυτοδημιούργητος και επιτυχημένος ιδιοκτήτης της εφημερίδας «η Πράσινη», Δημήτρης Γιαννακόπουλος και το alter ego του, ιδιοκτήτης και διευθυντής της εφημερίδας Derbynews, Κώστας Γκόντζος, δεν αναγνωρίζουν τα παραπάνω, με αποτέλεσμα να γεννιούνται για μια ακόμα φορά σοβαρά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα τέτοιων κατάπτυστων δημοσιευμάτων από οπαδικές εφημερίδες, η μία μάλιστα εκ των οποίων ανήκει σε οικογένεια μεγαλομετόχου και δήθεν κόπτεται για το καλό του Παναθηναϊκού.

Ευχαριστώ τους φιλάθλους μας για τη στήριξη και την αγάπη τους και ελπίζω αυτοί τουλάχιστον να πιστεύουν ότι δικαίωσα τις προσδοκίες τους".

ΞΕΝΕΡΩΣΑΝ!!


Φουλ-ξενερωμένη η εφημερίδα "Πράσινη" σήμερα.

Πρώτον γιατί ο μεγαλομέτοχος Γ. Βαρδινογιάννης για την εφημερίδα φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων που δεν μπόρεσε να διώξει τον Ν.Πατέρα από πρόεδρο της ΠΑΕ.

Δεύτερον, διότι σύμφωνα πάντα με τα σημερινά δεδομένα, θα παραμείνει στην προεδρία ο κ. Πατέρας, και θα συνεχιστεί ο "διακοσμητικός" του ρόλος στον Παναθηναϊκό, που σε τελική ανάλυση τι κατάφερε; Από εκεί που ο Παναθηναϊκός μάζευε τεσσάρες και τριάρες από ΟΦΗ και Ξάνθη πρόπερσι, φέτος πήρε πρωτάθλημα και κύπελλο. Για να μην αναφέρουμε και την "μανία" του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, να ξεριζώσει τη βαθιά ριζωμένη Παράγκα που τόσα χρόνια αποτελούσε τη μάστιγα του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Αλλά για να μιλήσουμε σοβαρά, η "Πράσινη", η "εφημερίδα όλων των Παναθηναϊκών", μ' αυτά και μ'αυτά γίνεται ακόμη ένας τροχός στο άρμα που κάνει εσωτερικό πόλεμο στο Τριφύλλι. Πόλεμος που τα τελευταία χρόνια έχει βαλθεί να επιβεβαιώσει την ιστορική πορεία του Συλλόγου, η οποία ανέκαθεν καταγράφει διχόνοιες και "εμφυλίους".

Θα μείνει μόνο ως Πρόεδρος!


Όπως όλα δείχνουν ο Νικόλας Πατέρας θα παραμείνει πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟ, αφού μάλλον θα δεχτεί την πρόταση του Γιάννη Βαρδινογιάννη για παράταση της προεδρίας του.

Οι βασικοί άξονες της παραμονής Πατέρα που «βγαίνουν» από τη χθεσινή επαφή που είχαν οι δύο μέτοχοι του ΠΑΟ έχουν ως εξής:

1. Το μπάτζετ δεν καθορίστηκε και δεν αναφέρθηκαν συγκεκριμένα νούμερα. Οι αριθμοί που γράφονται δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα και είναι τόσο αληθινά όσο και η «πρόταση – βόμβα» που θα έκαναν οι Βγενόπουλος και Πατέρας για την ΠΑΕ.

2. Ο Ν. Πατέρας θα παραμείνει πρόεδρος με αυξημένες αρμοδιότητες παίρνοντας τις εγγυήσεις που ζητά εδώ και μήνες σχετικά με τον πόλεμο που δέχτηκε ο ίδιος αλλά κυρίως η ομάδα από «εχθρούς» και «φίλους».

3. Ο Γ. Βαρδινογιάννης ήταν αυτός που τελικώς ζήτησε επιτακτικά από τον Πατέρα να μείνει πρόεδρος, αναλογιζόμενος την επιτυχία του δεύτερου στο πολύ σοβαρό θέμα της εκκαθάρισης του ελληνικού ποδοσφαίρου παρασκηνιακά, αλλά πάνω απ’ όλα το νταμπλ που έκανε η ομάδα και τον καθιστά αυτόματα πετυχημένο πρόεδρο.

4. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟ επίσης έκρινε σκόπιμο να παραμείνει οπωσδήποτε πρόεδρος ο Πατέρας βλέποντας την ολοκληρωτική αποδοχή που έχει ο πρόεδρος από τους φιλάθλους της ομάδας.

5. Οι όροι, τα νούμερα και τα πρόσωπα για το μέλλον του Παναθηναϊκού θα συζητηθούν στο Δ.Σ. της Παρασκευής (;) και εκεί θα «παιχτεί» το γερό παιχνίδι αφού οι αποφάσεις που θα παρθούν θα έχουν προοπτική διετίας τουλάχιστον.

6. Ο Γ. Βαρδινογιάννης ενδέχεται να δώσει εξηγήσεις για το θέμα του γηπέδου καθώς υπάρχει δυσαρέσκεια προς το πρόσωπό του. Το θέμα με το πολυβασανισμένο γήπεδο του ΠΑΟ, που έχει αναλάβει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης βρίσκει συνεχώς σκοπέλους και αναποδιές, ενώ αμέτρητα είναι τα πισωγυρίσματα και οι αναβολές. Αυτό, καθώς και η κακοδιαχείριση από την ΓΗΠΕΛ έχουν προκαλέσει εκνευρισμό και δυσαρέσκεια στις τάξεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού αλλά και των φιλάθλων της ομάδας.