Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

H απειλή!

Γράφει σήμερα το ¨Φως" πως αν ο Ολυμπιακός δεν παίξει Τσάμπιονς Λιγκ κόβονται συμβόλαια (μειώνονται μάλλον εννοεί) μπόνους και ...παροχές στους παίκτες. Και εντάξει κάποιες παροχές να κοπούν. Όπως επίσης και κάποια μπόνους που προβλέπονται για τη συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αλλά τα συμβόλαια αν δεν υπάρχει ειδικός όρος ΔΕΝ κόβονται ούτε μειώνονται. Τουλάχιστον αν δεν το δεχτεί ο παίκτης. Δηλαδή πολύ απλά θα του προσφερθεί νέο συμβόλαιο μειωμένων αποδοχών. Αν θέλει το υπογράφει αν δε θέλει δεν το υπογράφει! Πάντως το αξιοσημείωτο είναι πως εξαντλήθηκαν όλες οι ποδοσφαιρικές μέθοδοι και οι αγωνιστικές παροτρύνσεις, καθώς και η επίκληση στο συναίσθημα και το φιλότιμο και άρχισαν οι απειλές! Δείγμα πως τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά στο λιμάνι...

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Ένας χρόνος από το πρώτο "γεια χαρά"!


Πριν ακριβώς έναν χρόνο, στις 29 Απριλίου 2009, το Χορτάρι Blog "ανέβηκε" και έγινε μέλος της ελληνικής blogόσφαιρας. Σε αυτούς τους 12 μήνες προσπαθήσαμε:

1. μην γίνουμε ένα ακόμα blog που απλά αναπαράγει ρεπορτάζ με υπογραφή κάποιου ειδησεογραφικού site.

2. Να μην αφήσουμε καμία είδηση/γεγονός που μας ενοχλεί και κατά την κρίση μας προσβάλει την νοημοσύνη του φιλάθλου, ασχολίαστο.

3. Να προβάλουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας σχετικά με πρόσωπα και καταστάσεις γύρω από τον αθλητισμό όπως εμείς κρίνουμε, και όχι όπως "πρέπει" να τα αποδεχόμαστε.

4. Να προβάλουμε τις δικές σας θέσεις μέσω των email που λάβαμε άμεσα.

5. Να δώσουμε τη δική μας είδηση πριν από όλους σε αρκετά θέματα. Πολλές φορές πέσαμε μέσα. Άλλες φορές η εξέλιξη δεν μας δικαίωσε. Και άλλες φορές ακούσαμε ή διαβάσαμε άρθρα δικά μας, ελαφρώς αλλαγμένα σε διάφορα ΜΜΕ!

6. Να κάνουμε κριτική με χιούμορ σχετικά με διάφορες ειδήσεις χωρίς ειρωνεία και όπως ακριβώς το αισθανόμασταν.

7. Να μην προσβάλουμε κανέναν άνθρωπο, καμία αθλητική ή κοινωνική ομάδα.

8. Να φτύνουμε κατάμουτρα το κουτόχορτο. Από όπου κι αν αυτό σερβίρεται.

9. Να γράφουμε αυτό που πιστεύουμε πως κρύβεται πίσω από το οτιδήποτε. Την αλήθεια που αρκετά ΜΜΕ την πλασάρουν καλυμμένη τόσο όμορφα και πειστικά που στο τέλος ούτε οι ίδιοι καταλαβαίνουν τη διαφορά.

Θα έχετε παρατηρήσει πως η μεγάλη μας "συμπάθεια" είναι τα ΜΜΕ. Και αυτό διότι πιστεύουμε πως είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα όχι μόνο του αθλητισμού αλλά γενικότερα της κοινωνίας. Είτε αυτά είναι εφημερίδες, είτε ραδιοφωνικοί παραγωγοί, είτε σπίκερς αγώνων, είχαν την τιμητική τους εδώ και ένα χρόνο. Και θα συνεχίσουν να την έχουν.

Τέλος να σας δώσουμε και ένα "οικογενειακό" μας gossip. Δεν ήταν λίγες οι φορές που υπήρχαν και διαφωνίες σχετικά με κάποια θέματα που θα γράφαμε. Είναι λογικό, όταν δεν "αποφασίζει και διατάζει" ένας να υπάρχει και ο αντίλογος. Έτσι κάποια θέματα δεν "ανέβηκαν" ποτέ. Διαφωνίες και εποικοδομητική σκέψη υπήρχε καθ΄όλη τη διάρκεια της σεζόν. Και αυτός ήταν ο λόγος που κάποιες μέρες ανέβαιναν λίγα άρθρα. Εξάλλου το έχουμε τονίσει κατά καιρούς. Το Χορτάρι TEAM είναι πάνω απ' όλα TEAM, θα λέει κάτι όταν έχει να πει. Και πάντα θα το λέει ύστερα από σκέψη. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι το επάγγελμα μας. Δεν έχουμε πόρους από το blog. Γι αυτό και προσπαθήσαμε να κρατήσουμε μέχρι τώρα μακριά τις διαφημίσεις από εδώ μέσα. Αυτό δε σημαίνει πως δεν είναι ευπρόσδεκτες. Απλά τον πρώτο χρόνο "γνωριμίας μας" με εσάς δε γουστάραμε καθόλου να πετάξουμε φάτσα κάρτα τα διαφημιστικά banners της google και όχι μόνο.

Αυτά.

Ούτε άσπρες τρίχες δεν έχει μωρέ!

Ο Γιάννης Γκούμας θεωρείται παλαίμαχος; Πότε πρόλαβε; Παλαίμαχοι δεν είναι αυτοί που σταματoύν το ποδόσφαιρο οικειοθελώς, κρεμάνε τα παπούτσια, με δάκρυα και τα λοιπά. Τον Γιάννη Γκούμα τον έδιωξαν από τον Παναθηαναϊκό. Αν δεν κατάφερε να βρει άλλη ομάδα για να παίξει και δεν αγωνίζεται πια, είναι δικό του θέμα!

Αστυνομικό ρεπορτάζ!



...το άγχος που διακατείχε τον δράστη τελικά φαίνεται του στοίχησε και παρα τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που καταφερε στο θύμα (Παναθηναϊκός) κανένα δεν στάθηκε ικανό να τον σκοτώσει! Θα πάρει εξητήριο αργά το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι έτοιμος για τη μεγάλη του μάχη!

Επανάληψη Μήτηρ Μαθήσεως

Θυμάται κανείς πόσες φορές έχουμε διαβάσει αυτά τα λόγια στον "Πρωταθλητή"; Ιδίως φέτος; Και με αυτή τη σειρά! "Οι παίχτες σέρνονται, πρόεδρε πάρε μέτρα!". Το παραθέτουν κάθε τόσο φαίνεται για να μην εκτροχιαστεί κανένας φίλαθλος και το παίξει επαναστάτης! Αλήθεια τώρα, πέρα απ' το χιούμορ, έχετε καταλάβει ότι οι αντίπαλοι όσο έσεις λέτε "πρόεδρε πάρε μέτρα" και δεν παίρνει, τόσο τρίβουν τα χέρια τους! Όσο χαιδέυετε αυτιά δηλαδή τόσο και οι άλλοι θα κοιμούνται ήσυχοι. Αφού σου λένε αυτοί εθελοτυφλούνε, εμείς θα τους ξυπνήσουμε;

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Καληνύχτα Φίλαθλε!


Με Άρη, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ γίνεται να μην είχαμε φωτιά με το καλημέρα; E;

Kοροϊδία



Χωρίς πολλές σάλτσες μπαίνουμε στο ψητό! Τα μεγαλα γράμματα σήμερα στο εξώφυλλο του Φωτός λένε: "ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΜΙΛΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ". Βλέποντας αυτό τι θα έρχεται στο μυαλό των φίλων του Ολυμπιακού άραγε; Οι πιθανοί αντίπαλοι; Δεδομένου δηλαδή ότι ο ΟΣΦΠ θα τερματίσει "στάνταρ" πρώτος στα πλέι-οφ;
Όχι! Γιατί τα μικρά γράμματα λένε ότι ο Μπάντοβιτς ζήτησε από τους παίχτες να αντιμετωπίσουν τη διαδικασία των πλέι-οφ σα να αγωνίζονται σε όμιλο του Τσ. Λιγκ. Σοβαρά και δυνατά, όπως λέει χαρακτηριστικά! Γιατί στόχος είναι μόνο η πρώτη θέση και τίποτα λιγότερο!

Για σπάσιμο;


Η "Εξέδρα" γράφει για τον "μάγο της Ίντερ" Μαντσίνι, και τον μοστράρει στο εξώφυλλο με τη φανέλα της Μίλαν. Πάλι καλά που έχει τον Λεγκροτάλιε με την εμφάνιση της Γιουβέντους και όχι με της Μπολόνια που έπαιζε δανεικός πριν 3-4 χρόνια...

Άπιστοι!



Σοβαρά τώρα, αν δεν τον δούμε να αγωνίζεται δεν το πιστεύουμε...

Ο,τι δηλώσεις είσαι!


Δήλωσε καλά, λέει το ¨ΦΩΣ¨, ο Μαρέσκα και παίζει απόψε. Τέτοιες ατάκες στα πρωτοσέλιδα έχουμε ξαναδιαβάσει αρκετές φορές. Τι θα πει "δήλωσε καλά" ο Μαρέσκα; Ο γιατρός τι δηλώνει; Ή μήπως ο γιατρός ...απέχει από τις δηλώσεις και τις γνωματεύσεις; Γιατί από δηλώσεις σχετικά με την κατάστασή τους οι παίκτες του Ολυμπιακού άλλο τίποτα εφέτος. Πρώτος και καλύτερος ο Ντούντου. Τώρα μεταξύ μας, στην Ελλάδα είμαστε, ότι δηλώσεις είσαι!

Κερδίζει πόντους ο ...πρόεδρος!


Όταν όλοι μιλούσαν για τον Βαλβέρδε ως τον νέο (ξανά) προπονητή του Ολυμπιακού πριν κανά-δυο βδομάδες, διαβάσατε πρώτοι στο Χορτάρι ένα αποκαλυπτικό άρθρο για τον διακαή πόθο του Κόκκαλη που ακούει στο όνομα Φατίχ Τερίμ. Τις τελευταίες ημέρες όλο και κερδίζει πόντους ο Τούρκος έναντι του Βαλβέρδε και μέχρι να υπογράψει κάποιος μην έχετε τίποτα σίγουρο.

Το καλό θα είναι να μην κερδίσει πόντους ο Μπάντοβιτς, με μία καλή πορεία στα ...play offs...

Κρατήστε το αυτό

Σε 15 μέρες λέει ο Σαλπιγγίδης θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του (!) για το που θα συνεχίσει την καριέρα του. Πάντως κρατήστε αυτό. Το οτι "κύκλοι" του παίκτη αφήνουν να εννοηθεί πως η απόφαση του Σάλπι θα έχει άμεση σχέση με το πως θα τα πηγαίνει ο ΠΑΟΚ στα πλέιοφ σε 2 εβδομάδες από τώρα (4 αγώνες στα πλέιοφ μέχρι τότε)...

Μήλο των ...μάνατζερς!

Αυτός ο Ζεοβάνι της Χαλ Σίτι, έχει προταθεί σε 700 ομάδες. Μεταξύ των οποίων και η ΑΕΚ αλλά και ο Ολυμπιακός! Ο παίκτης κάποτε άφηνε πολλές υποσχέσεις αλλά δεν είχε την ανάλογη αγωνιστική συνέχεια και συνέπεια. Τώρα αποτελεί μήλον, όχι της έριδος αλλά των μάνατζερς. Και δεν (θα) είναι ο μόνος για φέτος το καλοκαίρι.

Το φλέρτ άργησε έναν χρόνο!



Αρκετές εφημερίδες γράφουν σήμερα για φλερτ μέχρι και επαφές του Ολυμπιακού με τον Αυστριακό κεντρώο. Η αλήθεια είναι πως η σκέψη για τον Αντρέας Ίβανσιτς υπάρχει στο Λιμάνι από πέρσι τον Ιούνιο. Όπως υπήρχε και για τον Μάτος του Παναθηναϊκού. Τότε που οι πειραιώτες ετοίμαζαν πολλαπλά χτυπήματα αποδυνάμωσης του αντιπάλου. Το Χορτάρι τότε είχε προβεί σε αποκαλύψεις http://xortari.blogspot.com/2009/06/blog-post_976.html .

Βέβαια μετά "εμφανίστηκε" η οικονομική τρύπα στον ΟΣΦΠ, αλλά και ο ΠΑΟ πολύ νωρίτερα για λόγους πρεστίζ είχε "δέσει" τους δύο παίκτες, άσχετα αν δόθηκαν δανεικοί (;) αφού δεν υπολογίζονταν.

Αυτή ήταν η έκπληξη;;;

Έγραψε εχθές η εφημερίδα "derby":



Και σήμερα ήρθε η αποκάλυψη!:

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Δεν είναι αστεία αυτά


Πολύ έξυπνο αυτό που γράφει η "sportday" στο εξώφυλλο. "Τα έσπασαν Αδαμίδης και Μπάγιεβιτς" διαβάζει ο ήδη μπουχτισμένος και αηδιασμένος φίλος της ΑΕΚ και πως να μην του 'ρθει κάτι;! Και αφού πάει η καρδιά στη θέση της και βγάλει τα ψιλά γράμματα από κάτω διαπιστώνει πως οι δύο άνδρες τα έσπασαν για το ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό. Γελάσαμε. Πολύ εμπνευσμένο λογοπαίγνιο.

Δεν συνδέεται σωστά


Τελικά τι θέλει να πει η εφημερίδα "πρωταθλητής"; Διότι αρχικά τονίζει πως μόνο με παίκτες ηγέτες γράφεται ιστορία και αμέσως από κάτω κάνει λόγο για τους νεαρούς πλην ταλαντούχους αλλά και όχι και τόσο ηγέτες Σκόκο και Σόουζα και κάνει λόγο και για την προώθηση ταλέντων γράφοντας για "έξυπνες λύσεις" που θα φτιάξουν μία ομάδα άκρως "νέα" και ανταγωνιστική. Άρα έχουμε και λέμε. Πρώτον δεν συνδέεται το ένα κομμάτι με το άλλο. Ή θέλεις παικταράδες-ηγέτες, ή νεαρούς ταλαντούχους. Ή θέλεις παικταράδες-ηγέτες ή πιτσιρικάδες και ...έξυπνες λύσεις για να φτιάξεις ομάδα ...ανταγωνιστική. Και πάμε στο δεύτερο. "Ομάδα ανταγωνιστική"; Πού; Στην Ελλάδα; Ομάδα πρωταθλήτρια θέλει ο κόσμος του Ολυμπιακού, όχι "ομάδα ανταγωνιστική". Τι θα πει ανταγωνιστική; Να ανταγωνιστεί τον Άρη και την ΆΕΚ στα πλέιοφ; Δεν συνδέεται πολύ σωστά το πάνω κομμάτι με το κάτω.

40 χρόνια φούρναρης...


Από το "ΦΩΣ" και το επόμενο θέμα. Όπου ο Α. Γεωργιάδης, έμπειρος προπονητής, ρίχνει το βάρος της αποτυχημένης χρονιάς των ερυθρόλευκων αλλά κυρίως των τραυματισμό στις προπονήσεις του Ζίκο. Τον αφήσαμε τον Κετσπάγια και πιάσαμε τον Ζίκο τώρα. Ε σε κανά μήνα θα πιάσουμε να τα πούμε ένα χεράκι και στον Μπάντοβιτς. Σιγά μη γλυτώσει αυτός! Για όλους θα βρούμε! Κάτι θα ρίξουμε στον καθέναν τους! Αμέ! Τώρα ποιος τους έφερε, ποιος -ΔΕΝ- έβαλε λεφτά, ποιος ήταν 3 μήνες στο Αμέρικα τι σημασία να 'χει...

Σαν ...trailer!


Όταν το "Φως" θέλει να γίνει γραφικό (όχι απαραίτητα με την κακή έννοια), δεν το φτάνει κανείς! Σαν αφίσα έξω από cinema το σημερινό πρωτοσέλιδο! Ο φόβος του Τοροσίδη... Η τρέλα του Αντώνη... Έξαλλος ο Μπράβο... Εντάξει μέσα σ΄όλα πονάει πάλι και ο Μαρέσκα.
Και δώστου τα τεράστια γράμματα. Αλλά δε σταματάει μόνο εκεί. Έχει και φωτογραφίες των παικτών που βγάζουν τα ανάλογα συναισθήματα. Μήπως ο Κ. Νικολακόπουλος να κοιτάξει έστω και σε αυτή την ηλικία μπας και κρύβει κανά ταλέντο; Τα δείγματα εδώ και χρόνια είναι θετικά. Και το σημερινό πρωτοσέλιδο άκρως πειστικό και ενθαρρυντικό!

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Δυναστεία αυτοί; ...δυναστεία κι εμείς!


Η λέξη δυναστεία όλο και περισσότερο ακούγεται για τον Παναθηναϊκό μετα και την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ματς με τον Ηρακλή! Το τριφύλλι έχει τη δυνατότητα με τις βάσεις που έχτισε τη φετινή χρονιά να επαναλάβει τις επιτυχίες αυτές και του χρόνου. Φυσικά η θριαμβολογία και τα μεγαλα λόγια δεν λείπουν από το λαό μας (πόσο μάλλον από τα μμε που είναι το ψωμί τους αυτό το πράγμα) όταν βρισκόμαστε "στα πανω μας" είτε πρόκειται για κάτι συλλογικό είτε για την εθνική ομάδα!

Μεγάλα λόγια πάρ'αυτα και από τον ηττημένο της φετινής χρονιάς, τον Ολυμπιακό. Όχι βέβαια από τα επίσημα χείλη αλλά από μία εφημερίδα φίλα προσκέιμενη σε αυτόν! Τον "πρωταθλητή". Με καλές μεταγραφές λένε πάμε για νέα δυναστεία. Σε μια χρονιά λοιπόν που όλα πήγαν στραβα για τον ΟΣΦΠ, στον "πρωταθλητή" τα βλέπουν αισιόδοξα. Ξεχνουν (;) όμως ότι το πρωτάθλημα για τους Πειραιώτες δεν έχει τελειώσει ακόμα και είτε τους αρέσει είτε όχι ο Ολυμπιακός πρέπει να τερματίσει στη δεύτερη θέση ώστε να έχει τη δυνατότητα να παλέψει το καλοκαίρι για το μεγάλο μπόνους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλιώς η μόνη δυναστεία που θα παρακολουθήσουν οι φίλοι του ΟΣΦΠ θα είναι το παλιό σίριαλ...


Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Δυνατός τελικός - αδύναμη κάλυψη και περιγραφή


Και αν ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας ήταν ένα πολύ δυνατό ματς η κάλυψη και η περιγραφή του αγώνα δεν ήταν αυτή που άρμοζε. Και επειδή πολλοί αναγνώστες έχουν στείλει email τα οποία δεν είναι δυνατόν να τα αναρτήσουμε έτσι όπως είναι ...γραμμένα, θα συνοψίσουμε κάνοντας και το δικό μας σχόλιο.

Μετά τον αγώνα πρωταθλήματος ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ όπου η μετάδοση της κρατικής τηλεόρασης ΝΕΤ ήταν άκρως μεροληπτική και ανάγκασε τους φίλους της ΑΕΚ να προβούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, είχαμε ακόμα ένα φαινόμενο το οποίο προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια σε πολλούς φιλάθλους.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή για τον χθεσινό τελικό και την κάλυψη από το κανάλι Άλφα, που είχε και τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας Hellas On Line. Καταρχήν το pre game show το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει μισή ώρα (!) από τις 20.00 μέχρι τις 20.30. Με τις διαφημίσεις ο καθαρός χρόνος pre game ήταν-δεν ήταν 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια βγήκαν οι ομάδες για την παρουσίαση και τη σέντρα του αγώνα και οι υπεύθυνοι του καναλιού έβαλαν διαφημίσεις! Στο τέλος του αγώνα και για περίπου μιάμιση ώρα που κράτησε το post game show, απονομή κτλ, η διαδικασία είχε ως εξής. Εφτά λεπτά live από το ΟΑΚΑ και 5 λεπτά διαφημίσεις!

Και κάπου εδω θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε -πιο κόσμια από εσάς- τα παράπονά σας για τη μετάδοση του τελικού.

Ο χθεσινός τελικός έγινε μεταξύ δύο ελληνικών ομάδων. Του Παναθηναϊκού και του Άρη. Η μετάδοση όμως σε αρκετά σημεία θύμιζε περισσότερο το Άρης - ...Εφφές Πίλσεν στον τελικό του Τορίνο το 1993!!! Πέρα από την τηλεοπτική κάλυψη η οποία είχε τουλάχιστον 3 κάμερες καρφωμένες στους φίλους του Άρη, παρουσιάζοντας σαν κοσμογονικό το γεγονός πως βρέθηκαν 20.000 ταξιδιώτες για να δουν τον Άρη εντός Ελλάδος, λες και ο Άρης δεν έχει πάνω από 20.000 φίλους σε όλη την Ελλάδα, το σπικάρισμα του αγώνα ήταν πολύ κακό. Πολύ κακό για όσους κυρίως φίλους του Τριφυλλιού δεν κατάφεραν να βρεθούν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ και το είδαν από την τηλεόραση. Η μεροληπτική μετάδοση υπέρ των κίτρινων σε αρκετά σημεία του αγώνα ήταν τόσο έντονη που ξέφευγαν και επιφωνήματα άγχους από τους σπίκερς όταν η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε κάποια υποψία φάσης.

Διότι πέραν από το σουτ του Νασούτι που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Τζόρβας δεν είχαν άλλη φάση οι Θεσσαλονικείς. Και σα να μην έφτανε όλο αυτό, όταν η κατοχή της μπάλας αποτυπώθηκε από το σχετικό γράφημα στο Β' ημίχρονο, κοντά στο 60%-40% υπέρ του ΠΑΟ αναγκάστηκαν να αναφέρουν πως ο Παναθηναϊκός έχει ισορροπίσει και αναλάβει τα ηνία του αγώνα. Ενώ η αλήθεια είναι πως μετά το πρώτο 10άλεπτο το παιχνίδι ήταν απόλυτα ισορροπημένο και έγερνε προς την πράσινη πλευρά.

Όταν ο Παναθηναϊκός έκανε και την τρίτη (και αναγκαστική) αλλαγή του και ενώ το σκορ είναι 1-0 υπέρ του, σε ένα σημείο του αγώνα που πλησιάζουμε το τελευταίο δεκάλεπτο και ο Άρης πλέον δεν έχει πολλές δυνάμεις για να γυρίσει το ματς, ο σπίκερ και ο σχολιαστής του αγώνα άρχισαν να συζητάνε για παρατάσεις και πέναλτι εκνευρίζοντας κι άλλο τους ήδη "φορτωμένους" πράσινους και όχι μόνο τηλεθεατές.

Καλό θα ήταν την επόμενη φορά που κάποιο από τα "μεγάλα" κανάλια πάρει τα δικαιώματα μίας τέτοιας διοργάνωσης, ειδικά όπως ο Άλφα που καλύπτει και σκηνοθετεί τόσο καλά μεσημεριανά κουτσομπολίστικα πάνελ με όλες τις ξεβράκωτες και βλέπουμε με κάθε λεπτομέρεια τα upskirts και τα ντεκολτέ των παρουσιαστριών που σκούζουν για τη Τζούλια, να καλύψει το ίδιο σωστά και το αθλητικό γεγονός για να μην σπάσουν κι άλλο τα νεύρα των τηλεθεατών.

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ






Η Αθήνα απόψε έβαλε τα καλά της από περηφάνια για την μεγάλη ομάδα της, τον Παναθηναϊκό. Και μαζί με την Πρωτεύουσα οι φίλοι του Τριφυλλιού σε ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο, πανηγυρίζουν για τον Πρωταθλητή και Κυπελλούχο Παναθηναϊκό. "Οεοεοε Πρωτάθλημα και Κύπελλο Παναθηναϊκέ". Ξεκίνησε σαν πόθος, έγινε σύνθημα για τους φίλους των πρασίνων και από αυτοσκοπός μετατράπηκε σε ψύχωση. Έτσι μετά το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός κατέκτησε και το κύπελλο επικρατώντας του πολύ καλού Άρη με 1-0, ύστερα από έναν τελικό πραγματική σκακιέρα που σφράγισε το γκολ ζωγραφιά του κορυφαίου Σεμπάστιαν Λέτο.

Το γεγονός είναι πως στον τελικό του Κυπέλλου αναμετρήθηκαν οι ομάδες που κατά γενική ομολογία έπαιξαν φέτος το πιο σταθερό και θελκτικό ποδόσφαιρο.

Εντυπωσιακή παρουσία των φίλων και των δύο ομάδων. Δυστυχώς δεν έλειψαν και οι ασχήμιες (κλισέ) καθώς πρώτον, καλώς ή κακώς στις κερκίδες βρέθηκαν πολύ περισσότεροι φίλοι του Παναθηναϊκού από τα 24.000 εισιτήρια που αναλογούσαν στους πράσινους (και για να "επιτευχθεί" αυτό υπήρξαν συμπλοκές με την αστυνομία εκτός γηπέδου) και δεύτερον, η τεράστια παρουσία των φίλων του Άρη έγινε στόχος έξω αλλά και μέσα στο γήπεδο. Αυτά για την ώρα.


Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Δίψα για το Κύπελλο!

Σήμερα ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας. Η σέντρα στις 20:30 στο χορτάρι του Ολυμπιακού Σταδίου. Παναθηναϊκός και Άρης με τη συμπαράσταση χιλιάδων φίλων τους ρίχνονται στη μάχη του τελικού.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ


Μετά το πολυπόθητο πρωτάθλημα, που φέρνει δόξα στο Σύλλογο, αυτοπεποίθηση στην ομάδα, χαρά και καθαρή σκέψη στους φιλάθλους, λεφτά στα ταμεία και ίσως ρίχνει στο καναβάτσο οικονομικά και τον αντίπαλο, αυτός ήταν ο επόμενος σημαντικός στόχος. Η ενότητα των μετόχων. Μία ενότητα που μπορεί να εγγυηθεί πολλά μέσα σε ένα περιβάλλον οικονομικής ύφεσης αλλά και κοινωνικής απαξίωσης των θεσμών. Οικονομικά ο Παναθηναϊκός έχει να κερδίσει πολλά από την συνύπαρξη όλων στο πολυμετοχικό σχήμα, αν και εφόσον ξεπεραστούν κάποιες αγκυλώσεις. Από την άλλη με έναν πρόεδρο όπως ο Νικόλας Πατέρας στο τιμόνι, η ομάδα των πρασίνων νιώθει την παρουσία ενός ισχυρού άντρα μέσα και έξω από την Παιανία. Ξέρουν οτι θα είναι πάντα δίπλα τους. Και στο ΟΑΚΑ και στο Καραϊσκάκης και όπου αλλού χρειαστεί. Αλλά και εκτός του Παναθηναϊκού στα διοικητικά και παρασκηνιακά της Λίγκας, της ΕΠΟ της ΚΕΔ και των λοιπών "δημοκρατικών" δυνάμεων, ο πρόεδρος του ΠΑΟ έδωσε σκληρές μάχες για να ξεριζώσει πολλά από τα κακά που ξέσκισαν τις σάρκες του ελληνικού αθλητισμού τα τελευταία 14 χρόνια...

Για τον απλό Σε όλα αυτά δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε και τα "θέλω" του κόσμου του Παναθηναϊκού.οπαδό-φίλο του Τριφυλλιού υπάρχουν κάποια δεδομένα. Σαφώς και δεν μπορεί να δει με καλό μάτι ση συνύπαρξη του ονόματος Βαρδινογιάννη με τους "θεούς" γι αυτόν, Γιαννακόπουλους και τους "αναμορφωτές - σωτήρες" Βγενόπουλο και Πατέρα. Βέβαια η οικογένεια Βαρδινογιάννη κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών και αυτό για την ώρα δεν αλλάζει. Τουλάχιστον μέχρι την επόμενη ΑΜΚ κανείς δεν μπορεί να ξέρει, πλην των μετόχων, τη όποια νέα σύνθεση των ποσοστών επί των μετοχών.

Πάντως το πρώτο βήμα έγινε. Με πρωτοβουλία του ειρηνοποιού Α. Βγενόπουλου εχθές το απόγευμα. Τα υπόλοιπα, από Δευτέρα.

Μετάφραση...

Ραντεβού για τον Βούλγαρο διεθνή γράφει ο "πρωταθλητής" σήμερα. Μάλιστα. Απομακρύνεται κι άλλο ο Πετρόφ δηλαδή. Διότι στα μεταγραφικά του ΟΣΦΠ πρέπει να υπάρχει και μετάφραση πλέον. Μία απόδοση του νοήματος...

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Όπως ο Ντε Καμάργκο...;



20 Απριλίου: "Φυσικά και θέλω να έρθω. Μου αρέσει το κόκκινο χρώμα. Όταν υπάρχει η προοπτική να πας σε μία ομάδα που παίζει σχεδόν κάθε χρόνο στο Champions League δεν το σκέφτεσαι και πολύ", δηλώσεις Ντε Καμάργκο

22 Απριλίου: "Στην Γλάντμπαχ για 4 χρόνια ο Ντε Καμάργκο".

Μεγάλο δέλεαρ το Τσάμπιονς Λιγκ. Γι αυτό και πήγε στη γερμανική Γλάντμπαχ ο Ντε Καμάργκο. Βέβαια είναι λίγο παράξενο το πως η Γερμανία βγάζει 12 ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ...

ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΜΗΝΥΜΑ


ΟΧΙ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ.!!!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΣΠΡΕΤΖ!!!

Και πάνω απ' όλα, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΛΑΘΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ!!!

Μία βδομάδα μετά...


...μιλάνε για επαφές με τον Φατίχ Τερίμ οι εφημερίδες. Το Χορτάρι τα έγραψε στις 16 Απριλίου...

http://xortari.blogspot.com/2010/04/blog-post_1136.html

Τα τελευταία μαγικά χαρτάκια του Άρη!

Εχθές το απόγευμα ίσως και σήμερα το πρωί να υπάρχουν κάποια τελευταία μαγικά χαρτάκια για τους φίλους του Άρη σχετικά με τον αυριανό τελικό του ΟΑΚΑ! Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης εχθές έκανε λόγο για sold out, όμως υπήρξαν κάποιες ακυρώσεις και έτσι αρκετοί φίλοι της ομάδας έσπευσαν να εξυπηρετηθούν! Πάντως καλού-κακού όσοι ενδιαφέρονται καλό θα ήταν να ψάξουν όσο μπορούν και ποιος ξέρει! Τελικός είναι αυτός!

Δεν πήγε στη Λίγκα ο Σ. Κόκκαλης!


Παρά τις εξαγγελίες για εκρηκτικό Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τελικώς δεν παρέστη στη συνεδρίαση. Ο Σ. Κόκκαλης είχε κάποια παράπονα από την προεδρία του Ν. Πατέρα, για θέματα που ο τελευταίος δεν ασχολήθηκε επιμελώς μετά την εκλογή του, όπως η εύρεση εσόδων και το κόψιμο της χορηγίας του ΟΠΑΠ. Δεν διευκρινίστηκαν οι λόγοι της απουσίας του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ ΟΣΦΠ από το Δ.Σ. της Super League. Πολλοί μιλούν για φυγομαχία καθώς ο πρόεδρος των πρασίνων Ν. Πατέρας στις τελευταίες συνεδριάσεις της Λίγκας είχε κερδίσει τις εντυπώσεις, ενώ δεν είναι λίγες πλέον και οι ...επώνυμες πένες που κάνουν λόγο για σωστό ξεσκαρτάρισμα του παρασκηνίου από τον πρόεδρο του ΠΑΟ και εφαρμογή του 50-50.

ΕΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΚΑΕ ΟΣΦΠ

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ενημερώνει:


«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ενημερώνει όσους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας έχουν ειδοποιηθεί από τη Δ/νση Εισιτηρίων ότι δικαιούνται εισιτήριο για το Final Four του Παρισιού, να περάσουν άμεσα από τα γραφεία της ΚΑΕ και να εξοφλήσουν το αντίτιμο του εισιτηρίου μέχρι και αύριο Παρασκευή 23 Απριλίου στις 19.00 μ.μ.


Σε αντίθετη περίπτωση το δικαίωμα τους για αγορά εισιτηρίου δεν θα ισχύει και το εισιτήριο ή τα εισιτήρια αυτά θα δοθούν σε δικαιούχους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας που δεν είχαν συμπεριληφθεί στη πρώτη κατανομή με βάση τα κριτήρια που είχαν ανακοινωθεί και οι οποίοι θα αρχίσουν να ειδοποιούνται από τη Δ/νση Εισιτηρίων της ΚΑΕ από τη Δευτέρα 26/4 στις 09.00.


Παρακαλούμε τους φιλάθλους μας να ακολουθήσουν τη διαδικασία η οποία έχει ως κύριο σκοπό τη δική τους εξυπηρέτηση και διευκόλυνση».

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Mααα.... Αφούού...


...δεν είπαν ότι θα γυρίσει ο Λουτσιάνο Γκαλέτι στην αγωνιστική δράση του χρόνου; Tώρα ψάχνουν για τον αντι-Γκαλέτι; Mισές αλήθειες πάλι...

Στροφή!!


Και μετά το στρίμωγμα έρχεται η αντεπίθεση!!! Και μετά τα χθεσινά τα σνομπ για τους μικρόκοσμους και την άγνοια και την αφοσίωση στο κύπελλο (εντάξει για μία μέρα μη το παρακάνει κιόλας), η εφημερίδα derby σήμερα βγάζει ένα άλλο πρόσωπο, ωραίες εκφράσεις στο πρωτοσέλιδο, όμορφο στυλ, ευγενικό επίπεδο και γενικά όλα όσα χαρακτηρίζουν ένα ευπρεπές και έγκυρο έντυπο. Λέμε κι εμείς, "μικρόκοσμος", "αυτοϊκανοποιηθείτε", "εμείς σηκώνουμε κύπελλο"... Πολύ μπας-κλας εκφράσεις. Τώρα όμως μάλιστα. Λέξεις και εκφράσεις που προφανώς δεν ξέρουμε σε ποιον αναφέρονται όμως φανταζόμαστε σε ποιον αποδίδονται και τι περιγράφουν! Ο κατήφορος του Έντυπου Μέσου στην Ελλάδα δεν έχει τελειωμό...

Για μισό λεπτάκι...


...γιατί μας μπέρδεψε το εξώφυλλο του "πρωταθλητή". Καταρχάς ξεπερνάμε την αναφορά στην "μαϊμού". "Πρωταθλητής και μαϊμού" πάνε μαζί μάλλον. Αλλά από κει και πέρα, ποιος είναι ο μόνος πρώτος που δεν νίκησε τον δεύτερο; Ο ΠΑΟ; Είναι η μόνη πρωταθλήτρια ομάδα παγκοσμίως ας πούμε που παίρνει πρωτάθλημα χωρίς να έχει νικήσει την δεύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα; Είναι η μόνη ομάδα στο πρωτάθλημα Ελλάδας που το σηκώνει χωρίς να έχει νικήσει τον δεύτερο στη βαθμολογία; Άσε που μέχρι τελευταία αγωνιστική ο δεύτερος θα μπορούσε να αλλάξει! Τότε δε θα ήταν μαϊμού; Γιατί τον ΠΑΟΚ π.χ. τον νίκησε μία φορά ο Παναθηναϊκός.
ΕΚΤΟΣ! Εκτός λέμε ΑΝ! Αν παραλείψουμε τη λέξη "πρώτος" από τη φράση και μείνει το εξής: "Ο μόνος που δεν νίκησε τον δεύτερο". Γιατί δεν ήταν και λίγες οι ομάδες που πήραν βαθμό-ούς από τον Ολυμπιακό φέτος.
Και όλα αυτά με την προϋπόθεση πως οι ερυθρόλευκοι θα τερματίσουν δεύτεροι στο πρωτάθλημα μέσω των play offs έτσι;

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Στα σχοινιά!



Απολογητικό πρωτοσέλιδο από την εφημερίδα «derby news» σήμερα. Ποιος ο λόγος; Ίσως για το θόρυβο που προέκυψε από τη δημοσιοποίηση των πρακτικών του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟ. Τα «βλέμματα» στράφηκαν στην εφημερίδα derby και δεν ήταν λίγοι οι αρθογράφοι και οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί που τόνισαν πως όποιος θέλει να βρει τον …κομιστή των πρακτικών πρέπει να τον αναζητήσει στο παρελθόν και στις τακτικές που ακολουθούσαν οι «κύκλοι» της ΠΑΕ μέχρι και πριν από δύο χρόνια.
Δεν βρίσκουμε πάντως λόγο να ασχολείται και να απαντάει η εφημερίδα στον "μικρόκοσμο" που κατακρίνει τέτοιου είδους τακτικές!
Εκτός αν η γενική κατακραυγή και το ανάθεμα του κόσμου και όχι μόνο μεταφράζεται στο πρωτοσέλιδο ως "μικρόκοσμος".

Το Σκουντέτο τις βγάζει από τα ρούχα τους!

Ο λόγος για 4 διάσημες "φαν" ιταλικών ομάδων οι οποίες υπόσχονται δημόσιο στριπτίζ αν κατακτήσει η ομάδα τους το πρωτάθλημα στη γειτονική χώρα! Πατήστε το "διαβάστε περισσότερα" για να τις απολαύσετε!

O ΠΑΟ "δίνει" το πρωτάθλημα στην Ιταλία!!!



Στα τέλη του 2008 ο Παναθηναϊκός υποχρέωσε την Ίντερ σε ήττα μέσα στο Μεάτσα σε αγώνα που έκρινε κατά πολύ την πρωτιά του ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Έκτοτε, η ομάδα του Μουρίνιο μετρά 44 συνεχόμενες νίκες στο σπίτι της. Συμπεριλαμβανομένης και της χθεσινής επί της Μπατσελόνα με 3-1! Στο τέλος της χρονιάς μάλιστα οι Ιντερίστι πανηγύρισαν και το πρωτάθλημα Ιταλίας!

Φέτος για μία άλλη Ευρωπαϊκή διοργάνωση αυτή τη φορά, το Γιουρόπα Λιγκ, οι πρωταθλητές Ελλάδας θριάμβευσαν μέσα στο Ολύμπικο της Ρώμης επί της πρωτοπόρου του Καμπιονάτο Ρόμα. Μάλιστα η νίκη των πρασίνων ήρθε σε μία περίοδο που οι Ρωμαίοι κατάπιναν τη διαφορά των 14 βαθμών από την Ίντερ που τους χώριζε τον Δεκέμβριο!

Άντε, τυχερούληδες οι Ρωμαίοι, βουρ για πρωτάθλημα πάνε! "Σου έκανε διπλό ο ΠΑΟ; Παίρνεις πρωτάθλημα"! Όπως δείχνει και η πρόσφατη ιστορία!

Να πάνε να γ...θούν όλα...


...μπροστά στην ευτυχία που πήρε έστω για λίγες ώρες ο μικρός Αντρέας από την Κύπρο που εχθές έφυγε από τη ζωή. Η ιστορία πλέον γνωστή και άκρως συγκινητική. Και για όσους δε γνωρίζουν είναι αυτή:

«Αν δεν προλάβω τον Νίνη, θα τον ονειρευτώ».

Μία μελαγχολική ιστορία

Τον ανθρώπινο πρόσωπό τους έδειξαν ο Σωτήρης Νίνης και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός πριν από λίγες ημέρες, κρατώντας μάλιστα ως επτασφράγιστο μυστικό τη συγκινητική ενέργειά τους.

Συγκεκριμένα μία οικογένεια από την Κύπρο, της οποίας το οχτάχρονο αγοράκι έπασχε από την επάρατη νόσο, ζήτησε από τους «πράσινους» να συναντήσει τον Σωτήρη Νίνη που ήταν ο αγαπημένος του παίκτης από τον Παναθηναϊκό.

«Αν δεν προλάβω να δω τον Νίνη, θα τον ονειρευτώ», είχε πει στους γονείς του ο οχτάχρονος, όπως ανέφερε μέσα από τη συχνότητα του «SentraFM» πριν από λίγη ώρα ο Βασίλης Βέργης, με τον Νίνη να μεταβαίνει τελικά στην Κύπρο και να περνάει μαζί του μία ολόκληρη ημέρα. Δυστυχώς εχθές το πρωί το παιδί έχασε τη μάχη.

από sentragoal και sportdog


Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Τι έβαλε ο άνθρωπος...

Από τον Άρη έφυγε μετά από δύο μήνες αγωνιστικής ...απραξίας! Με αυτό το γκολ όμως ο Γρασιάν οδηγεί την Ιντεπεντιέντε σταθερά προς τον τίτλο του Clausura!

ΠΩΠΩΠΩ ΜΑΥΡΟΓΑΤΕΣ!!!


Μην σε πιάσουν στο στόμα τους ο Σωτηρακόπουλος με τον Σπυρόπουλο που περιγράφουν τώρα το Ίντερ - Μπαρτσελόνα!!! Λίγα δευτερόλεπτα αφότου ο Σπυρόπουλος τόνισε πως η Ίντερ έφτασε Απρίλιο μήνα χωρίς τραυματισμούς ο Μαϊκόν σε μία σύγκρουσή του με τον Μέσι έμεινε στο χορτάρι αρκετά λεπτά και τελικά αποχώρησε από το παιχνίδι!! Και σα να μην έφτανε αυτό, μετά από 3-4 λεπτά αποχωρεί σφαδάζοντας από μυικό τραυματισμό και ο Μιλίτο! Έλεος!!!

Γρίφος για δυνατούς λύτες η ΑΕΚ...


Υποθηκευμένες μετοχές, υποθηκευμένο μέλλον... Και πως να πουλήσουν κάτι που δεν τους ανήκει; Και πως να αγοράσει ο "Τίγρης" κάτι, όταν δεν υπάρχει κάποιος να του το πουλήσει; Όταν δεν υπάρχει ιδιοκτήτης;;; Οι βόμβες που θα σκάσουν στην Ένωση θα είναι μεγατόνων... Εδώ είμαστε.

ΠΟΙΟΣ ΕΥΝΟΕΙΤΑΙ;;;


Ποιος ευνοείται αλήθεια από τη διαρροή των πρακτικών του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟ στον Τύπο; Από ένα Δ.Σ. που παρεμπιπτόντως απουσίαζε ο μεγαλομέτοχος Γ. Βαρδινογιάννης.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα Μέσα από εχθές αλλά και σήμερα, παρουσιάζουν τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ενωτικό και συγκαταβατικό, τον Παύλο Γιαννακόπουλο θιγμένο και νευριασμένο για τη διαρροή (και με το δίκιο του λέμε εμείς) και το δίδυμο Πατέρα - Βγενόπουλου, το ...καλύπτει μία περίεργη ομίχλη από τις αναλύσεις εφημερίδων ραδιοφώνων και λοιπών Μέσων. Η στάση συγκεκριμένων εφημερίδων είναι απόλυτη και φωτογραφίζει πρόσωπα και "υπεύθυνους".

Όμως επιμένουμε. Ποιον ευνοεί η διαρροή; Ποιον συμφέρει, να πάει ο Παναθηναϊκός μέσα σε φουρτούνα στον τελικό του Κυπέλλου σε 4 μέρες; Ποιον θα ευνοήσει μία απώλεια ενός τίτλου; Υπάρχει κάποιος μέσα στην ΠΑΕ ΠΑΟ που δε θέλει ακόμα μία επιτυχία με πρόεδρο τον Ν. Πατέρα; Διότι το όλο κλίμα στοχεύει μεν στο να αποπροσανατολιστεί όλο το σύστημα που λέγεται Παναθηναϊκός, αλλά και σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως για την προεδρία Πατέρα και για τα επιχειρήματα που θέλει να ρίξει στο τραπέζι υπέρ αυτής ο οποιοδήποτε σύμμαχος στο επερχόμενο Δ.Σ. αυτή η διαρροή είναι καταστροφική. Εκτός αν αποδειχτεί μπούμερανγκ...