Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Tι απέγινε άραγε;

"Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι θέμα που προβάλει ο ΣΚΑΪ είναι αναληθές, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και είναι δυσφημιστικό για την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δηλώνει ότι θα προβεί άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όλων εκείνων που συμμετείχαν στην διαμόρφωση και προβολή του θέματος αυτού."
Tι να έγινε άραγε με αυτές τις νόμιμες ενέργειες;
Είναι γνωστό ότι ο επίδοξος αγοραστής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. Μαρινάκης είναι πλέον ο 2ος μεγαλομέτοχος στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ. Ενώ 3ος στη σειρά είναι ο κ. Κυριακίδης, άνθρωπος του Λ. Λαυρεντιάδη! Περιπλέκονται πολύ τα πράγματα σε αυτή την υπόθεση αναμφίβολα και οι προθέσεις αλλά και οι σκοποί των δύο πλευρών παραμένουν κρυφοί!

Είναι πολλά τα λεφτά


Τα έσοδα από τη φετινή παρουσία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη είναι αρκετά. Ίσως γι αυτό και ο Σ. Κόκκαλης για την ώρα βάζει φρένο στον Λαυρεντιάδη. O επιχειρηματίας θα μπει με ακόμα 10 εκ. ευρώ, ομως για περαιτέρω μπάσιμο, ο Λαυρεντιάδης δε συμφωνεί για την ώρα με την αποτίμηση της ΠΑΕ που εχει κάνει ο Σ. Κόκκαλης. Και αν οι κύκλοι κάνουν λόγο για Ιούνιο μήνα και βλέπουμε σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, εμείς θα πούμε, Ιούλιο και βλέπουμε. Μετά τις κληρώσεις. Ξέρετε, που σου λένε με ποιον θα παίξεις στα τέλη Ιουλίου και με ποιο ζευγάρι διασταυρώνεσαι στις αρχές Αυγούστου, για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αν γίνει καμιά καλή και έχουμε βατή κλήρωση, "κάτσε Λαυρεντιάδη στο 10%-20% και καλά είσαι". Ο πρόεδρος του ΟΣΦΠ αναζήτησε έναν συμπαίκτη όχι μόνο οικονομικά αλλά και επικοινωνιακά. Όμως όλα θα τα αναλύσουμε μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας. Πάμε όμως να δούμε λίγο τα φετινά έσοδα του ΟΣΦΠ από την ΟΥΕΦΑ:

-2.100.000 (οι τιμές είναι εκατομμύρια Ευρώ), από τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ το καλοκαίρι.
-3.800.000 bonus πρόκρισης στους ομίλους
-5.700.000 οι έξι αγώνες συμπεριλαμβανομένων και των τριών νικών στο γήπεδό του
-400.000 η ισοπαλία με την Άλκμααρ
-3.000.000 η πρόκριση στους "16"
-9.000.000 τηλεοπτικά της ΟΥΕΦΑ (το λεγόμενο market pool)
-3.500.000 από τα εισιτήρια των 6 αγώνων στο Καραϊσκάκης φέτος.

Μιλάμε για περισσότερα από 25 εκ. Ευρώ. Συν το μπάσιμο Λαυρεντιάδη αλλά ένα μεγάλο μείον... Την οικονομική τρύπα της ΠΑΕ. Όλα όμως μπορούνε να στρώσουν ως ένα βαθμό με καλές κληρώσεις και την είσοδο της ομάδας στο Τσ. Λ.

Ο Αδαμίδης είναι....

...όχι ο Ράμπο! Μήπως να κόψουνε λίγο εκεί στην ΑΕΚ με τα "βγες και πες" "βγες και δείξτους" "βγες και κάνε και ράνε" προς τον Αδαμίδη; Ο άνθρωπος πριν καλά καλά αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ, βγήκε και έκανε δηλώσεις για πολέμους σε εχθρούς της ΑΕΚ, άσπρα άλογα και μπλε τσατσάρες. Δηλαδή γραφικά πράγματα. Ποιος του τα λέει και τα κάνει αυτά; Και ποιος είναι αυτός που θα χαράξει οικονομική πολιτική στην ομάδα; Σε μία τόσο ταλαιπωρημένη ΠΑΕ; Που να 'ναι καλά το άρθρο 44 (πολλοί φίλαθλοι της ΑΕΚ ήταν και είναι ενάντια σε αυτό) και η ομάδα είναι στη μεγάλη κατηγορία ακόμα. Πραγματικά σταματήστε λίγο με τον Αδαμίδη, άνθρωπος είναι δεν είναι ο Ράμπο. Ακήρυχτος πόλεμος προς πάσα κατεύθυνση και υποτιθέμενο εχθρό δεν είναι η λύση. Η ΠΑΕ αιμορραγεί και κάποιος πρέπει να βάλει τάξη. Ας δούμε τι έχουν σκοπό να κάνουν ο Αδαμίδης και οι άνθρωποι του πρώτα.

Όπως το βλέπει κανείς...


...ή όπως θέλει να το δει! Η SportDay κάνει λόγο σήμερα για ανοιχτό ενδεχόμενο παραίτησης του Ν. Πατέρα από την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟ. Βέβαια η χθεσινή ανακοίνωση του προέδρου των πρασίνων αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που παρουσιάζουν ως ειλημμένη την απόφασή μου για αποχώρηση από την προεδρία της ΠΑΕ θέλω να ξεκαθαρίσω τα ακόλουθα:(...)Καμία λοιπόν απόφαση σχετική με τις διοικητικές εξελίξεις δεν έχει ληφθεί και στο βαθμό τουλάχιστον που με αφορά προσωπικά, οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου και πριν τη λήξη της θητείας μου."

Με λίγα λόγια ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση αποχώρησης από την προεδρία της ΠΑΕ, ενώ η ανακοίνωση ήρθε και για να ηρεμήσουν τα πνεύματα μετά τα δημοσιεύματα και τους υπέρτιτλους "Φεύγει ο Πατέρας" κτλ. Βέβαια η SportDay "κράτησε" και επέμεινε στο οτι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης Πατέρα. Είπαμε όπως το βλέπει κανείς. Ή όπως θέλει να το δει!

Κακή ψαριά



Καταρχάς γράφουμε πως δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟ, Νικόλα Πατέρα. Αυτό για να μην υπάρχουν παρερμηνείες. Συνεχίζοντας τώρα, τις τελευταίες εβδομάδες με αποκορύφωμα την σημερινή ημέρα, σενάρια περί αποχώρησης του Πατέρα από τον προεδρικό θώκο του Τριφυλλιού οργίασαν. Η αλήθεια είναι πως εφημερίδες, sites αλλά και αναρτήσεις σε blogs και forums, έκαναν λόγο για αποχώρηση του Νικόλα Πατέρα, αλλά ταυτόχρονα άφηναν και μπηχτές για αυτά που πιστεύουν οι προβληματισμένοι (μεριά Βαρδινογιάννη) για τον πρόεδρο του ΠΑΟ. Η απάντηση ήρθε άμεσα από το προεδρικό γραφείο με μία ανακοίνωση που υπενθύμιζε στους επίδοξους αλιείς, πως οι αγώνες τρέχουν για την πράσινη ομάδα και καλά θα κάνουν όλοι να στρέψουν εκεί το ενδιαφέρον και την ενέργεια τους. Στην ανακοίνωση ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού αναφέρει πως δεν έχει πάρει καμία απόφαση ακόμα, κάτι που θα γίνει μετά το τέλος των υποχρεώσεων της ομάδας.

Μάλλον αυτή η ανακοίνωση «ξενέρωσε» αλλά και εξέθεσε όλους όσοι βγήκαν στα …ανοιχτά και έσπευσαν να ρίξουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα, σχετικά με την προεδρία της ΠΑΕ, ειδικά σε μία περίοδο που ο ΠΑΟ, είναι μία ανάσα από τον τίτλο, και μία ανάσα ακόμα από τον τελικό του κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Mη μου στεναχωρείτε τον πρόεδρο!


Nωρίς θυμήθηκαν οι εφημερίδες του ΟΣΦΠ να κάνουν την αυτοκριτική για την ομάδα τους. Τώρα που ο Παναθηναϊκός θέλει ένα βαθμό για να είναι και μαθηματικά πρωταθλητής. Ωραία! Αυτό θα πει δημοσιογραφία και άποψη! Και τώρα που οι παίχτες τα έχουν γράψει όλα στα παλιά τους τα παπούτσια, όπως φαίνεται, πάλι η κριτική στοχεύει την ομάδα και τον Μπάντοβιτς. Διοίκηση υπάρχει άραγε; To ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι λένε άλλα οι μόνοι που είναι "untouchable" στο λιμάνι είναι οι άνθρωποι της διοίκησης. Ο Όσκαρ το δήλωσε πάντως ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει για τον Ολυμπιακό φέτος...

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Είδαμε μπάλα!


Το πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος του. Συναρπαστικότατο αν μη τι άλλο! Μάχες για την κορυφή μέχρι το τέλος! Ανατροπές στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας! Μάχες για την είσοδο στα playoff! Αγώνας για την παραμονή μέχρι την τελευταία αγωνιστική από τις πιο αδύναμες ομάδες! Ένα πρωτάθλημα που κέρδισε την προσοχή των φιλάθλων και τους έφερε στα γήπεδα! Ετσι όπως πρέπει να είναι τα πρωταθλήματα! Και ακόμα δεν έχει τελειώσει! Ένα βαθμό μακριά ο Παναθηναϊκός από την κατάκτησή του! Και εκτός απροόπτου, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης ετοιμάζονται για ένα καυτό μίνι πρωτάθλημα που δίνει ως έπαθλο την συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιιονς Λιγκ!

Βόμβες Ασημακόπουλου στον Sentra FM!!


Ο ερυθρόλευκων αισθημάτων Ν. Ασημακόπουλος έριξε τις βόμβες του πριν λίγο στον Σέντρα FM.

"O Ολυμπιακός αντιμετώπισε το ματς με την Ξάνθη σαν μικρή ομάδα! Δεν κυνήγησε ως όφειλε τις όποιες μαθηματικές ελπίδες για το πρωτάθλημα και δεν θα μου έκανε εντύπωση αν έχανε και απο την Ξάνθη. Κοίταξε πως να ...βολέψει την Ξάνθη και όχι να κυνηγήσει τον ΠΑΟ. Μικρή ομάδα..."


To τοπικό ντέρμπι!


Στο gazzetta.gr διαβάζουμε για τα επεισόδια που έγιναν αφορμή για να δηλώσει τα όσα δήλωσε ο κ. Μπιτσαξής. Τα επεισόδια λοιπόν, κορυφώθηκαν στον αγώνα κυπέλλου Καβάλα-Άρης, αλλά συνεχίστηκαν και στο τοπικό προφανώς ντέρμπι, Ατρόμητος - Περιστέρι! Τοπικό ντέρμπι όπως το Τορίνο - Γιουβέντους ας πούμε!

Ποτέ ξανά...


Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου σε επεισόδια μεταξύ οπαδών του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ πριν από τον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος στο βόλλευ γυναικών ανάμεσα στις δύο ομάδες στην Παιανία. Μακάρι να μην θρηνήσουμε ποτέ ξάνα για κάποιο χαμένο φίλαθλο που πήγαινε στο γήπεδο να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα. Αυτό όμως φυσικά δεν θα γίνει με τις προσευχές τις δικές μας αλλά αν η πολιτεία πάρει δραστικά αλλά και ουσιαστικά μέτρα και σταματήσει η επιλεκτική ατιμωρισία.

"Σνόμπαραν τη ...νέα εποχή!"



200.000 ευρώ πριμ έταξαν οι άνθρωποι του Λαυρεντιάδη στους παίκτες του Ολυμπιακού για να νικήσουν την Ξάνθη όπως αναφέρουν και παραπάνω τα πρωτοσέλιδα των "SportDay" και "Φως". Μάλλον οι παίκτες των ερυθρόλευκων ...σνόμπαραν τη νέα εποχή. Εκτός εάν η νέα εποχή λογάριαζε χωρίς να λάβει υπόψιν της την παλιά. Ο Ολυμπιακός υπήρξε πάντα γενναιόδωρος με τις ομάδες που διατηρεί καλές σχέσεις...

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Πρεμιέρα για Χορτάρι - ΒΕΤ. Χωρίς ρίσκο

Φίλος αναγνώστης του Χορταριού μας στέλνει κάθε τόσο email με προγνωστικά του για το στοίχημα. Το Χορτάρι τσεκάρει το τελευταίο μήνα τον φίλο μας και έχει διαπιστώσει πως τα πάει περίφημα με τα κέρδη να είμαι αρκετά. Έτσι, κάθε τόσο ο αναγνώστης "Χ" θα μας στέλνει τα σημεία του και εμείς θα τα δημοσιεύουμε. Απο κει και πέρα το αν θα παίξει κάποιος μονά ή παρολί είναι δικό του θέμα. Το Χορτάρι συνιστά, εάν και εφόσον στοιχηματίζετε να το κάνετε με ελάχιστα χρήματα και μόνο εάν σας περισσεύουν.

273. Άγιαξ - Γκρίνινγκεν 1
278. Γιουβέντους - Αταλάντα 1
281. Σαμπντόρια - Κάλιαρι 1
286. Χόφενχάιμ - Φράιμπουργκ Under
298. Εσπανιόλ - Σπ. Χιχόν 1
321. Γαλατάσαραϊ - Φενέρμπαχτσε 1

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!

Τεράστιος τελικός, τεράστιες ομάδες, φοβεροί παίκτες αλλά ένας νικητής! Ο Παναθηναϊκός! Με 3-2 στο τάι-μπρέικ. Τα σετ (πρώτος αναφέρεται ο τυπικά γηπεδούχος Ολυμπιακός): 25-20, 22-25, 25-22, 23-25, 16-18.

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Φ.Σ. ΘΥΡΑΣ 13

«Το ότι δε μιλάμε συχνά δε σημαίνει και ότι δε βλέπουμε ή ότι δεν ξέρουμε. Άλλωστε, σκοπεύαμε να μιλήσουμε για όλους και για όλα αμέσως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Και σε κάθε περίπτωση πριν από την Γ. Σ. της ΠΑΕ. ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ ΟΜΩΣ. ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΕΙ Η ΘΥΡΑ 13!


Κατ' αρχήν να ευχηθούμε

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Ξύπνα ΠΑΟ!


Επιχείρηση ...ξυπνήματος έχουν βάλει μπρος στην Παιανία. Δύο φορές το τελευταίο διάστημα οι πράσινοι έμοιαζαν σαν να κοιμήθηκαν από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και το γενικό κλίμα. Μία όταν ήταν στο +8 και μία πριν το ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ. Και στις δύο φορές τα ΜΜΕ αλλά και δημοσιογράφοι-πάραγωγοί και γενικά όλο το σύστημα, είχε βαφτίσει τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή, από Γενάρη μήνα, παραβλέποντας πως το Τριφύλλι είχε να αγωνιστεί με ΠΑΟΚ, Άρη, ΑΕΚ, και Ολυμπιακό ακόμα... Στη δεύτερη περίπτωση, αμέσως μετά το πέρασμα του ΠΑΟ από την Τρίπολη, τα εξώφυλλα και οι "κραυγές" των διαμορφωτών της κοινής γνώμης, έκαναν -εντελώς λαθεμένα- λόγο για "ΦΙΕΣΤΑ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ". Ακόμα ένα λάθος. Και φυσικά δεν είναι λάθος των ΜΜΕ, που κάνουν τη δουλειά τους, με την υπερβολή να κυριαρχεί, αλλά ήταν μέγα λάθος των πρασίνων που εμφανίστηκαν υπνωτισμένοι και στις δύο περιπτώσεις-περιόδους. Και αν με τον Ολυμπιακό, ήταν καλύτερος ο ΠΑΟ, και είχε περισσότερο πάθος, όπως και να χει το αποτέλεσμα δεν είχε.

Αυτή τη στιγμή για τον ΠΑΟ υπάρχει ο τελικός του Περιστερίου. Δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για απώλεια βαθμών, εάν θέλουν στο Τριφύλλι να μετατρέψουν τον αγώνα με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ σε πραγματική φιέστα και όχι σε ...φούσκα!


Ο Σωτήρης Νίνης δήλωσε σχετικά: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι πηγαίνουμε για τη νίκη. Μόνο αυτό και τίποτα άλλο. Δεν κοιτάμε ούτε το πως θα την πάρουμε ούτε με τι σκορ θα έρθει. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να νικήσουμε, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και μετά με τον Ηρακλή στην έδρα μας, να κερδίσουμε και να στεφθούμε πρωταθλητές».

Καβάλα παν’ πλακώνονται, Καβάλα παν’ τα σπάνε…

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι και «το προσκλητήριο που έπεσε απ τα χέρια μου». Τι άσχετα μας τσαμπουνάς ρε χορτάρι, θα σκεφτείτε τώρα… Καθόλου άσχετα. Κάθε άλλο. Μετά τους οπαδούς του Ολυμπιακού που τα κάνανε λίμπα στην Καβάλα, ήρθε η σειρά Αρειανών και Παοκτσήδων να πλακωθούνε στην συγκεκριμένη επαρχιακή πόλη. Η Καβάλα είναι κάτι σαν «εξωτικός προορισμός». Όλο και κάποιο travel-tours θα το συμπεριλάβει στο πακέτο. Θέλεις να πλακωθείς; Θέλεις να σπάσεις; Θέλεις να φας κι εσύ καμιά καρεκλιά, έτσι για την αδρεναλίνη ρε γαμώτο; Την επόμενη Κυριακή έχει ματς στην Καβάλα!

Αν δε το διακωμωδήσουμε, δεν παλεύεται. Και πάνε και να μας πείσουνε πως οι Αρειανοί προκλήθηκαν/πλακώθηκαν με οπαδούς της Καβάλας… Εντάξει. Πάντως φοβερός ο τρόπος με τον οποίο οι φίλοι του Άρη πέρασαν τα μπλόκα της αστυνομίας. Είχαν τυπώσει προσκλητήρια γάμου! Δηλαδή, μόνο και μόνο για την ιδέα αυτή, άξιζε να μπούνε στο γήπεδο! Πάντως όσα μέτρα και να βγούνε, οι μετακινήσεις των οπαδών δεν φαίνεται εύκολο να σταματήσουν (ευτυχώς). Μάλιστα πλέον έχει αναδειχτεί σε επιστήμη η εκδρομή. Δεν πάει πολύς καιρός από το F4 του γυναικείου βόλεϊ στο Ρέθυμνο, όπου οπαδοί του Ολυμπιακού για να μην τραβήξουν τα βλέμματα των αιωνίων έκαναν κράτηση σε τοπικό ξενοδοχείο, στο όνομα λαογραφικού συλλόγου. Τώρα ήρθαν τα προσκλητήρια γάμου. Στο μέλλον ποιος ξέρει;


Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Πολύ αργά για δάκρυα

Η ατμόσφαιρα στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, ήταν παραπάνω από θερμή. Αυτό είναι γεγονός. Το περιστατικό με την υπάλληλο-σεκιούριτυ του Σταδίου που έπιασε την αναμμένη κροτίδα με το χέρι της, ήταν πολύ άσχημο και ευτυχώς (!) η γυναίκα ήταν τυχερή μέσα στην ατυχία της, αφού τελικά δεν ακρωτηριάστηκε. Το θέμα σήμερα, έχει πάρει μεγάλη έκταση στα Μέσα, όπου φιλοξενούνται και συνεντεύξεις της.

Από και και πέρα όμως κάποια ερωτήματα είναι λογικό να μας δημιουργούνται. Κατά το παρελθόν έχουν καταγραφεί: επιθέσεις σε αποστολές ομάδων με παίκτες τραυματίες, επιθέσεις σε παίκτες εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και αποδυτηρίων, καταστροφές και λεηλασίες ολόκληρών πόλεων από εκδρομείς-οπαδούς, σουγιάδες και πέτρες πεταμένα στο γήπεδο και καταγγελίες για πυροβολισμούς (!!!) παικτών κ.ά.

Μήπως εάν τα ΜΜΕ κάθε φορά έδιναν την έκταση που αρμόζει σε τέτοια θέματα και τα έθιγαν στη σωστή τους διάσταση, στην προσπάθεια τους να συγκινήσουν και να αγγίξουν την κοινή γνώμη, συνέβαλαν καλύτερα και αυτά στη καταπολέμηση φαινομένων βίας; Πολλές φορές τέτοιου είδους γεγονότα, θάβονταν κάτω από το χαλάκι, μίας νίκης σε ένα κρίσιμο ματς. Το πόρισμα ήταν συνήθως σχόλια σχετικά με το οτι "αυτά συμβαίνουν" αλλά και ένα γενικό τσουβάλιασμα αποφάσεων και απαγορεύσεων από τις αρχές.

Ας μη γελιόμαστε, το μαχαίρι στο κόκκαλο δεν το βάλατε ποτέ μέχρι τώρα! Τα κροκοδείλια δάκρυα δεν διώχνουν (και) από πάνω σας το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί.

Τσίλντρες εναντίον Γουντς...


...σημειώσατε ...διπλό!



Πέρα από τη μονομαχία του Ολυμπιακού με την Πρόκομ χθες στο ΣΕΦ για μια θέση στο φάιναλ φορ του Παρισιού, είχαμε και την προσωπική μονομαχία των Τζος Τσιλντρες και Κιντέλ Γουντς στη θέση τρία! Οι δύο παιχτες είχαν ξαναβρεθεί αντιμέτωπει στο ΝΒΑ σε παιχνίδι Aτλάντα-Νέα Υόρκη οπότε λογικά ολα τα μάτια ήταν στραμμένα πάνω τους στο χθεσινό αγώνα. Ο πρώην παίχτης του Ολυμπιακού στο πρωτο παιχνίδι των δύο ομάδων στα προημιτελικά "νίκησε" των προσωπικό του αντίπαλο αφού πέτυχε "double-double" με 23 πόντους και 11 ριμπάουντ, εναντί των 13 πόντων και των 5 ρίμπάουντ του Τσίλντρες, έχοντας επίσης στο ενεργητικό του και ένα κόψιμο σε προσπάθεια του Τζος Τσίλντρες για κάρφωμα!

Ο δαίμων του τυπογραφείου...!



Ένα μικρό λαθάκι εντοπίζουμε στο πρωτοσέλιδο του "Πρωταθλητή". Καλό το λογοπαίγνιο με τον ...Τεό που είναι μεγάλος (ο Θεός είναι μεγάλος) αναφερόμενοι στον Τεόντοσιτς, αλλά δε θα ήταν πιο σωστό αν έγραφε, ο Τεό(ς) είναι μεγκάλος; Πιο σωστή διάλεκτος!

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ιδού η απορία

To παραπάνω απόκομμα είναι ένα από τα αποσπάσματα συνέντευξης του Αντώνη Νικοπολίδη που δημοσιεύονται σήμερα στο εξώφυλλο της εφημερίδας Sportday.
Διαβαζοντάς το λοιπόν αναρωτιόμαστε.
Ποιο πράγμα ακριβώς ειναι δύσκολο να εξηγήσετε στους νέους;
Το "oφθαλμόν αντί οφθαλμού"; Δηλαδή ότι οι πράσινοι οπαδοί ήθελαν να πάρουν εκδίκηση για όσα είχαν γίνει στην πράσινη αποστολή στη Ριζούπολη...
Ή... το τι ακριβώς έγινε στη Ριζούπολή και το λόγο για τον οποίο οι πράσινοι είναι ακόμα εκνευρισμένοι εφτά χρόνια μετά;

Ούμπα ούμπα ούμπα, θα κάνω κωλοτούμπα!


Θυμάστε αυτά τα δύο αγόρια στον Σέντρα FM κάθε βράδυ. Οι ποδοσφαιρικές αυθεντίες που όλο και κάτι έχουν να πουν για κάθε θέμα. Μία κουβέντα, καλή ή κακή, για όλους και για όλα! Ο Τσάρλι και ο Θέμης λοιπόν, δύο από τους μεγαλύτερους, αν όχι οι μεγαλύτεροι, πολέμιους του Ολλανδού τεχνικού Χενκ Τεν Κάτε, τι μπορεί να είπαν εχθές σε ακροατή; Όταν ακόμα και πανσέληνο να είχε τους έφταιγε ο Τεν Κάτε, τι πιστεύετε πως είπαν εχθές σε μία αποστροφή(;) του λόγου τους;

"Ο Παναθηναϊκός με τον Τεν Κάτε αυτό το πρωτάθλημα θα το είχε πάρει με 10 βαθμούς διαφορά ήδη". Αυτό είπαν. Ενώ αναλώθηκαν και αρκετή ώρα σε έναν "πόλεμο" για το πόσο καλύτερα διαχειριζόταν ο Ολλανδός την ενδεκάδα, για το ορθολογικό του στήσιμο, μάλωσαν και με έναν ακροατή που τους έλεγε πως ο Νίνης και ο Σιμάο δεν έπαιζαν επί Τεν Κάτε και αυτοί του απέδειξαν πως το κέντρο, άρχιζε και τελείωνε με τους δύο πιτσιρικάδες και άλλα τέτοια.

Εμείς δεν θα κάτσουμε τώρα να πούμε ποιος ήταν ο καλύτερος. ο Ολλανδός, ή ο Νίκος ο Νιόπλιας. Χεστήκαμε με λίγα λόγια φιλαράκια. ΟΛΟΙ αυτοί όμως που διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους, πως ο Τεν Κάτε δεν κάνει, και αποθέωναν τον Νιόπλια και τώρα τα γυρίζουν σιγά σιγά πάλι τι έχουν να πουν; Μήπως τελικά οι λόγοι που ένα ολόκληρο σύστημα τα έβαλε με τον Ολλανδό προπονητή ήταν άλλο και όχι αγωνιστικό; Μήπως λέμε... Και για να ξεκαθαρίσουμε. ΑΥΤΗ τη στιγμή δεν παίρνουμε θέση για το ποιος είναι καλύτερος, ο Τεν Κάτε ή ο Νιόπλιας. Απλά το φαινόμενο της κωλοτούμπας δεν είναι εδώ και χρόνια ανεξήγητο στην Ελλάδα. Κάθε άλλο. Όσο περνάει ο καιρός, έχει λόγο, αιτία ύπαρξης και εξήγηση...

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Η ΚΟΤΣΑΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:

Αυτή τη στιγμή ο Στράτος Αποστολάκης φιλοξενείται στον αέρα του Sentra FM. Αφού έχει ρίξει το ανάθεμα για την πορεία (!!!) του Παναθηναϊκού στον Τεν Κάτε, για το καλοκαίρι για τον χειμώνα για όλα γενικά, του έρχεται η ερώτηση καταπέλτης από το στούντιο. "Ωραία, για τις ήττες του Παναθηναϊκού ας πούμε πως φταίει ο Τεν Κάτε. Αν ο ΠΑΟ πάρει το πρωτάθλημα, θα έχει και το ανάλογο μερίδιο της επιτυχίας;"
Ακολουθεί παύση μερικών δευτερολέπτων. Και απαντάει ο Αποστολάκης: "ο Τεν Κάτε σε αυτή την ομάδα δεν έχει κανένα μερίδιο επιτυχίας". Όμως δεν σταμάτησε σε αυτό ο Σ. Αποστολάκης. Ισχυρίστηκε πως ο Νιόπλιας δεν έχει και δεν θα μπορούσε να έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα μεσούσης της περιόδου στην ομάδα. Εντάξει, ίσως να μπερδεύτηκε λίγο με αυτούς τους δύο ισχυρισμούς του, αλλά για να το ξεμπερδέψουμε εμείς διερωτόμαστε. Αφού για όλα ευθύνεται ο Ολλανδός, και για τα καλά και για τα κακά, και αφού ο Νιόπλιας δεν έχει προλάβει να βάλει το χεράκι του τόσο ώστε να αλλάξει πράγματα, ΑΝ ο ΠΑΟ πάρει το πρωτάθλημα, το πιστώνεται ή όχι (και) ο Τεν Κάτε; Το ερώτημα μας πάει στον Αποστολάκη.

O νόμος του ποδοσφαίρου και οι δύο τελικοί


Ο Παναθηναϊκός ένιωσε στο πετσί του εχθές για ακόμη μία φορά με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, τον νόμο του ποδοσφαίρου. Βέβαια αυτός ο νόμος πρέπει να είναι ο πιο "άνομος" νόμος που υπάρχει! Όταν χάνεις τόσες ευκαιρίες, όταν έχεις τόσες κλασικές ευκαιρίες για να τελειώσεις το παιχνίδι από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, ε κάποια στιγμή θα το φας. Και δεν είναι μόνο οι ευκαιρίες. Είναι και τα λάθη. Του Νιόπλια. Όταν ο Μπάντοβιτς βγάζει τον Γιάννη Παπαδόπουλο, ο προπονητής των πρασίνων ίσως θα μπορούσε να περάσει μέσα στο παιχνίδι, στον άξονα τον Νίνη. Με τους Στολτίδη και Μαρέσκα "σκασμένους", ο Νίνης θα είχε μεγάλη ευκαιρία για κάτι καλό. Ένας παίκτης που φέτος, όποτε έχει βρεθεί σε καλή μέρα έχει κάνει όργια μαζι με τον Σισέ. Αντ' αυτού ο νεαρός άσος του Τριφυλλιού πέρασε στο παιχνίδι αμέσως μετά το 0-1. Και όχι μόνο αυτό, αλλά 1 λεπτό αργότερα έδωσε την μπάλα στο πιάτο του Σισέ, ο γάλλος πρόλαβε τον Νικοπολίδη όμως για ακόμη μία φορά ήταν εκεί το δοκάρι. Ο φύλακας άγγελος του έλληνα κίπερ φέτος ( http://xortari.blogspot.com/2009/11/ba.html).

Το ντέρμπι για τον ΠΑΟ τελείωσε. Και αν άλλες χρονιές παρέμενε αήττητος από τον Ολυμπιακό, όμως το πρωτάθλημα το έχανε στα Γιάννενα και στην Ξάνθη, φέτος δεν ισχύει κάτι τέτοιο - μέχρι στιγμής.

Δύο νίκες στα τρία παιχνίδια που μένουνε και είμαστε πρωταθλητές! Αυτό είναι το σύνθημα από σήμερα στην Παιανία. Και όντως, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του έναν τελικό. Και αν περάσει τον ΠΑΣ για το κύπελλο δύο τελικούς. Όμως χρονικά προηγείται ο τελικός του Περιστερίου σε 6 μέρες. Εκεί όπου αν νικήσουν οι πράσινοι, μάλλον τελειώνει και το πρωτάθλημα.

Γιατί δε βγαίνει ο Σπάθας στο τηλέφωνο;

Γράφαμε χθες το βράδυ πως είναι καιρός στον ΠΑΟΚ να αρχίσουν την αυτοκριτική, διότι μετά και από το σπαθάτο διπλό της Ένωσης στην Τούμπα, δεν υπάρχουν δικαιολογίες για ...Σπάθες. Τι το θέλαμε... Ο Πάμπλο Γκαρσία αμέσως μετά το ματς, αναφέρθηκε και πάλι στον Σπάθα. Ε, εντάξει ας ασχοληθεί ο ΠΑΟΚ λίγο ακόμη με τον Σπάθα σε ένα ματς που έκανε το πρώτο σουτ στο 70φέυγα. Και τα play-off να έρθουν, με τον Σπάθα να ασχολούνται στον ΠΑΟΚ. Άλλο που δε θα θελαν οι αντίπαλοί του, όποιοι κι αν είναι αυτοί. Και που ξέρετε; Μπορεί να επιστρατευτεί και η Έλλη Στάη για να πάει ο Πάμπλο Γκαρσία να δώσει συνέντευξη.

Μπάντοβιτς κρατάμε;



Ο Μπάντοβιτς έκανε ΜΑΤ (μεταφορικά και κυριολεκτικά) στο ντέρμπι και άπαντες είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον "Μπόσκο" στο Λιμάνι! Ρεσιτάλ από τον Μπόσκο γράφει και το "Φως". Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν θα συνεχιστεί η ...προπονητολογία για τον πάγκο των ερυθρόλευκων μετά και από το χτεσινό ντέρμπι! Τα σενάρια όλα είναι πιθανά που λέει και το άσμα, όμως το πιθανότερο όλων είναι να παραμείνει -μέχρι να φύγει- ο Μπάντοβιτς! Πάντως για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους η εμφάνιση του Ολυμπιακού σε Μπορντό και ΟΑΚΑ, εκεί που όλοι -και κυρίως οι ίδοι οι φίλοι του- τον είχαν για ...πολλά γκολ, διέψευσε πολλούς. Και πάνω απ' όλα το ρίσκο που πήρε ο Μπάντοβιτς στη Γαλλία με την επιθετικογενή παράταξη δεν ήταν πυροτέχνημα, καθώς το ίδιο ρίσκο εχθές τον οδήγησε σε μία ανέλπιστη νίκη! Οπότε, κατα το "Μπόχουμ δέρνουμε;" της γνωστής διαφήμισης, τίθεται πλέον και το "Μπάντοβιτς κρατάμε;".

ΑΕΚ έτοιμη για όλα!

Και αν το πρωτάθλημα έχει τελειώσει καιρό τώρα για τους κιτρινόμαυρους, η ΑΕΚ κάνει εντυπωσιακό δεύτερο γύρο, έχει μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς από τους πρωτοπόρους στα μεταξύ τους και ετοιμάζεται για γερό "finish" με σκοπό να πάρει ότι καλύτερο μπορεί στα play-off. Και αν το πρωτάθλημα τελείωνε εχθές και στα play-off πήγαιναν ο ΟΣΦΠ, ο ΠΑΟΚ η ΑΕΚ και ο Άρης, τότε σίγουρα η Ένωση θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από όλους τους άλλους για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Εξάλλου αυτό είναι και το κύριο ζητούμενο για τον Αδαμίδη και τους μετόχους. Να εξασφαλίσει η ομάδα την παρουσία της στην Ευρώπη και γιατί όχι να κυνηγήσει με όσες πιθανότητες έχει και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Βίντεο: η γκάφα του Χαλκιά - το γκολ του Μπλάνκο που πάγωσε την Τούμπα:

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Τον έσβησε με Μπλάνκο!

Η ΑΕΚ μετά το Καραϊσκάκη και το ΟΑΚΑ πέρασε αλώβητη και από την Τούμπα, με γκολ του Μπλάνκο, στο 16ο λεπτό. Οι Μαϊστόροβιτς και Μανολάς καθάριζαν, ενώ στην αντίπερα όχθη η άμυνα του ΠΑΟΚ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεν πατούσε γερά. Ο ΠΑΟΚ έφτασε το Σ/Κ και ακόμα ασχολούνταν με το παιχνίδι του Χαριλάου... Και απόψε στον Δικέφαλο θα κάνουν επιτέλους αυτοκριτική και όχι κριτικη στον οποιονδήποτε Σπάθα. Διότι αν και δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα, τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα.

Ζωνταντός στην κόλαση!







Και όχι απλά ζωντανός, αλλά νικητής στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός. Με γκολ του Ντάρμπισαιρ, κόντρα σε κάθε ίχνος λογικής καθώς οι πράσινοι "πυροβολούσαν" κατά ριπάς, οι πειραιώτες έκλεψαν τη νίκη και έφυγαν θριαμβευτές από το ΟΑΚΑ. Μέσα σε μία κολασμένη ατμόσφαιρα οι παίχτες του Παναθηναϊκού σημάδευαν τα δοκάρια ή έστω ...λίγο έξω. H άμυνα ανάγκης του ΠΑΟ, στη μία από τις δύο-τρεις φορές που χρειάστηκε να "καθαρίσει" δεν το έκανε και η ήττα σε συνδυασμό με τις χαμένες ευκαιρίες ήρθε βασανιστικά για τους πράσινους. Oι πειραιώτες αν και μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι μετά το σουτ του Τοροσίδη που εξουδετέρωσε ο Τζόρβας και μέχρι το γκολ τους, δεν ...ξεμύτισαν από την περιοχή τους. Μάλιστα στο δεκάλεπτο 26'-36' κάθε ¨κατέβασμα¨ του Τριφυλλιού προς την εστία του Νικοπολίδη μύριζε γκολ! Ο ΟΣΦΠ ήταν νικητής και στη μάχη του πάγκου καθώς οι αλλαγές του Μπάντοβιτς αποδείχτηκαν καθοριστικές!
Πάντως το πανηγυρικό κλίμα που επικράτησε μέσα στην εβδομάδα με υπέρτιτλους για φιέστες μόνο καλό δεν έκανε στους πράσινους οι οποίοι όντες χρόνια μακριά από τον τίτλο δεν διαχειρίστηκαν την υπέρ τους κατάσταση. Έτσι λοιπόν όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, μπορούμε να πούμε πως είχαμε μία άτυπη ρεβάνς του Ολυμπιακού για το ματς στο Καραϊσκάκης το 0-1 με τον Παπαδόπουλο πριν ακριβώς τρία χρόνια.

Οι Μπόμπες και οι Διάλογοι στο Ρέντη!!!




Σήμερα θα διαβάσετε στο Χορτάρι ρεπορτάζ που δε θα βρείτε σε καμία εφημερίδα αγαπητοί φίλοι. Καταρχήν με μία πρώτη -και δεύτερη ματιά- οι εφημερίδες του Ολυμπιακού δίνουν το σήμα της νίκης με αφιέρωμα μάλιστα σε "γλέντια" επί του "πελάτη" Παναθηναϊκού. Όλα αυτά μόνο τυχαία δεν είναι όμως, καθώς εχθές στην τελευταία προπόνηση των πειραιωτών στις 18:00 το απόγευμα, οι ατάκες έδιναν και έπαιρναν!

"Θα τους σκοτώσω πάλι" έλεγε ο Μήτρογλου κάνοντας τον γνωστό πλέον πανηγυρισμό.

"Εγώ είμαι εδώ, δε φοβόμαστε τίποτα", η ηγετική ατάκα του Αντώνη.

"Δεν έχουν άμυνα, αν κλείσουμε τον γάλλο και τον Νίνη, τελειώσανε, παμε να τους σκισουμε", έλεγε ο νεότερος της παρέας Γ. Παπαδόπουλος!

Ενώ τα λόγια που είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς και ο Γκαλέτι που θα συνοδεύουν την αποστολή δεν μπορούμε να τα μεταφέρουμε...!

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Οι …υπόλογοι



Δεν πάνε πολλά χρόνια από τότε που ο Φέργικουσον δήλωνε πως «στο Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να είσαι σοβαρός, είτε αντιμετωπίζεις τη Ρεάλ, είτε τον Ολυμπιακό». Αυτή η δήλωση είχε κάνει αίσθηση στην Ελλάδα και σίγουρα στο Λιμάνι θα θέλανε να αλλάξουν άρδην την Ευρωπαϊκή εικόνα του Συνδέσμου. Εξάλλου αξέχαστες είναι οι δηλώσεις του Σ. Κόκκαλη και του «Ρίμπο» το 2005 που έκαναν λόγο για συμμετοχή του ΟΣΦΠ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ σε βάθος διετίας (συγκεκριμένα στον τελικό της Αθήνας-2007). Παρά τα παχιά λόγια

Aπώλεια


Μεγάλη η απώλεια για τον ΟΣΦΠ στον ντέρμπι της Κυριακής αφού θα στερηθεί των υπηρεσιών του Ζαουάντ Ζαϊρί στη δεξιά πτέρυγα. Και αν σκεφτεί κανείς ότι ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό όπως και στον πρώτο γύρο με δεδομένο τον τραυματισμό των Δάρλα και Σπυρόπουλου, θα πρέπει τώρα οι Πειραιώτες να αλλάξουν τα πλάνα τους. Ο Ραούλ Μπράβο θα είναι ίσως κουρασμένος από το δύσκολο για αυτόν βράδυ στο Μπορντό οπότε όλο το βάρος ίσως πέσει στον Βασίλη Τοροσίδη.

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Ολοκληρώθηκε...


...αυτό που άρχισε πριν από μία βδομάδα στην Αθήνα ελέω Γκαλίνοβιτς, ολοκληρώθηκε η ατυχία, ολοκληρώθηκε η κακή αμυντική λειτουργία (υπήρχαν και απουσίες), ολοκληρώθηκε με λίγα λόγια η διπλή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Σταντάρ Λιέγης με αποκλεισμό των πρασίνων. Πάντως ειδικά στο δεύτερο ματς ο ΠΑΟ έδειξε πως είναι ανώτερος από τους βέλγους. Βέβαια η Σταντάρ έκανε δύο σούπερ παιχνίδια -για τα δεδομένα της- παρουσιάστηκε εξαιρετικά διαβασμένη κλείνοντας τα ατού του Τριφυλλιού και πήρε μία μεγάλη πρόκριση.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ!

Ο κλασικός ...πανηγυρισμός του Μήτρογλου έφερε αντιδράσεις ακόμα και από τους συμπαίκτες του. Στολτίδης, Α. Παπαδόπουλος και Ραούλ Μπράβο έτρεξαν προς τον σκόρερ με άγριες διαθέσεις. "Γιατί το κάνεις αυτό;" τον ρώτησε ο Στολτίδης, ενώ ο Μήτρογλου απαντάει στον έλληνα μέσο "άσε με ρε μ....α". Το θέμα συνεχίστηκε και στα αποδυτήρια με αρκετούς παίκτες να επισημαίνουν στον Μήτρογλου, πως "όλοι για την ομάδα παίζουμε, τι πας και κάνεις συνέχεια; Αρκετά προβλήματα έχουμε". Είμαστε, μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε...


Quiz!!!

Σε ποιν ανήκει η παρακάτω φράση:




1) Σε κάποιον ποιητή της μεταπολεμικής πέριόδου;
2) Στον Χριστόφορο Κολόμβο;
3) Στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη;
4) Στον συνθέτη του ύμνου του ΟΣΦΠ
5) Μήπως είναι παραφρασμένη ατάκα για σκηνοθέτη και το "χαλάλι σου ρε μάγκα" πάει σε αυτόν, καθώς η ατάκα συνεχίζεται "καιρό είχες να μας κάνεις να καρδιοχτυπήσουμε αλλά γι αυτό την ταινία σου την ονόμασαν Θρίλερ, για το καρδιοχτύπι"...;

ΟΧΙ. Απλά πατήστε τα "περισσότερα" για να μάθετε την απάντηση.

Δύο μέτρα και δυο σταθμα...

Η εφημερίδα SportDay θεωρεί την ήττα του Ολυμπιακού υπέρβαση; Θεωρεί τον αποκλεισμό στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ "μαγκιά"; Το σημερινό πρωτοσέλιδο της μειώνει απίστευτα τον Ολυμπιακό. Διότι αυτή τη Μπορντό που είδαμε στα δύο ματς ο ΟΣΦΠ μπορούσε και έπρεπε να την περάσει. Γιατί αντιμετωπίζεται έτσι ο Ολυμπιακός από την εφημερίδα; Την προηγούμενη εβδομάδα μετά την ήττα του ΠΑΟ από τη Σταντάρ διαβάσαμε για μοναδική ευκαιρία που πέταξε ο Παναθηναϊκός. Μήπως η κλήρωση με τη Μπορντό και η παρουσία των γάλλων και στα δύο παιχνίδια δεν ήταν μοναδική ευκαιρία και για τον Ολυμπιακό που πήγε χαμένη; Αν οι πειραιώτες έπεφταν αντιμέτωποι με την πολύ ποιοτική Μπορντό το Φθινόπωρο που έκανε πλάκα σε Γιουβέντους και Μπάγιερν δεν θα είχε κανείς την αξίωση από τον Ολυμπιακό να την περάσει και κανείς δε θα μπορούσε να πει κάτι. Όμως η ΤΩΡΙΝΗ ξαναλέμε Μπορντό δεν έχει καμία σχέση με την προ δύο-τριών μηνών Μπορντό. Δεν ζητάει κανείς από κάποιο Μέσο να βάλει Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ίσα κι όμοια στην Ευρώπη. Δεν γίνεται και το γνωρίζουμε. Όμως καλό θα ήταν να αντιμετωπίζονται όλες οι ομάδες με τον ίδιο τρόπο ειδικά στην περίπτωση που τους αξίζει κάτι τέτοιο. Διότι ο ΟΣΦΠ όπως ξαναγράψαμε μπορούσε κι έπρεπε να περάσει τους γάλλους.

Συγκινητική "έξοδος" από τον Γ. Γεωργίου


Πριν λίγο ο Γ. Γεωργίου φανερά συγκινημένος ανακοίνωσε πως μετά από 28 χρόνια σταματάει τη δημοσιογραφία, πέταξε το μικρόφωνο και αφού ευχαρίστησε τους πάντες και δήλωσε πως δεν έχει πρόβλημα με κανέναν αποχώρησε από το στούντιο. Μακάρι να μην έχει να κάνει με το οικογενειακό πρόβλημα υγείας...

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΡΕ Αντώνη!

Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε απόψε για τον Ολυμπιακό. Δε θα πούμε πολλά για το ματς. Τα γράψαμε πολύ νωρίτερα στο από κάτω άρθρο. Δεν είναι δυνατόν αυτή την "ομαδούλα" όπως έπαιξε σήμερα να μην την περνάς για να πας για δεύτερη φορά στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ. Απλά δεν είναι δυνατόν. Δυστυχώς οι πειραιώτες είχαν σε πολύ κακή μέρα τον Νικοπολίδη ο οποίος ο,τι περνούσε από πάνω του ...το κοιτούσε... Ο Ντάρμπισαϊρ κρέμασε τους ερυθρόλευκους, ο Λούα Λούα ήθελε 2 μπάλες μόνος του και η ήττα με 2-1 είναι πλέον γεγονός. Ακόμα ένα παράπτωμα από τον Κώστα Μήτρογλου. Μετά το όμορφο γκολ που πέτυχε γύρισε ξανά στον πάγκο και έκανε και πάλι το σήμα της αλλαγής προς τον Μπάντοβιτς. Σαν να του λέει "εγώ αλλαγή;". Όλες οι κληρώσεις, από τον Ιούλιο μέχρι το Δεκέμβριο έδειχναν στον Ολυμπιακό το δρόμο της επιτυχίας. Αλλά οι ερυθρόλευκοι έβαλαν και πάλι όπισθεν...

Ένα γκολ θέλει...!


Η Μπορντό το τελευταίο δίμηνο δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα θετικό. Βρίσκεται σε καθοδική πορεία και σε αποτελέσματα αλλά και σε αγωνιστική παρουσία. Στη γαλλική λίγκα έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης από τις 14 Φεβρουαρίου και είναι η πρώτη μεγάλη κρίση που έχει να αντιμετωπίσει ο Λοράν Μπλαν. Όχι πως ο Ολυμπιακός είναι σε καλή κατάσταση, όμως απόψε εάν πετύχει ένα γκολ μετά όλα είναι ανοιχτά. Είχαμε γράψει κατ' επανάληψη πως η Μπορντό δεν έχει την ευρωπαϊκή φανέλα που σοκάρει στο άκουσμα της και είναι μεγάλη ευκαιρία για τους πειραιώτες. Βέβαια το 0-1 του Καραϊσκάκης δίνει ένα προβάδισμα στους Γιρονδίνους όμως απόψε ο ΟΣΦΠ πρέπει πραγματικά να τα δώσει όλα διότι πρόκειται να αντιμετωπίσει μία ομάδα με χτυπητές αδυναμίες η οποία δεν αποδίδει τον τελευταίο καιρό καλό ποδόσφαιρο. Δεν έχει καμία σχέση η Μπορντό του Φθινοπώρου με την τωρινή της παρουσία στις διοργανώσεις.

Μπαίνει κι άλλο ο Λαυρεντιάδης


Η συνάντηση Κόκκαλη - Λαυρεντιάδη θα γίνει νωρίτερα από το τέλος της σεζόν. Ο Σωκράτης Κόκκαλης ψάχνει έντονα να "παραχωρήσει" κι άλλα ...προνόμια στον Λαυρεντιάδη, όμως ο τελευταίος θέλει να μπει γερά μόνο με την προϋπόθεση ότι ο Σ. Κόκκαλης θα παραμείνει "γενικός επόπτης" και συντονιστής προσώπων και καταστάσεων, ως καλύτερος γνώστης του χώρου... Αναμένουμε το ραντεβού και τις εξελίξεις.

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Δύσκολα μας βάζεις Ζαϊρί


Ο Ζαϊρί δήλωσε πως η ομάδα πάει στη Γαλλία να αντιμετωπίσει τη Μπορντό και "πάνε για όλα ή τίποτα". Για να το αναλύσουμε λίγο αυτό. Πάμε λέει για όλα, δηλαδή μία μεγάλη νίκη πρόκριση, ή τίποτα... Δηλαδή τον αποκλεισμό. Πρωτότυπο.. Για να το πάμε και παρακάτω όμως. Για τι άλλο θα μπορούσε να πάει ο Ολυμπιακός στο Μπορντό;

1) Για "όλα ή τίποτα" όπως λέει και ο Ζαϊρί
2) Για "τίποτα ή όλα" όπως λέμε εμείς. Μη σας μπερδεύει η κοινή διατύπωση, το ίδιο ακριβώς με τον Ζαϊρί γράψαμε απλά με άλλα λόγια!
3) Για να δοκιμάσει καλό κρασί παραγωγής Μπορντό
4) Η ομάδα ταξιδεύει στη Γαλλία για να συναντηθεί σύσσωμη με τον Βαλβέρδε καθώς όπως λένε και τα ρεπορτάζ:"Στο Παρίσι βρίσκεται από την Παρασκευή ο Γιάννης Χρυσικόπουλος, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο διευθυντής του Ολυμπιακού μέσα στις προσεχείς ημέρες θα προσπαθήσει να «κλείσει» τον Ισπανό προπονητή για τη νέα σεζόν". Μάλλον κάτι δεν κάνει καλά από την Παρασκευή ο "Χρυσικό" και επιστρατεύτηκε πλέον όλη η ομάδα.

Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε

Βέβαια επειδή χρειαζόμαστε μία μικρή βοήθεια για να απαντήσουμε στο ερώτημα του "Φωτός" απευθυνθήκαμε στους ειδικούς:



Μπορείτε να το στείλετε και σε άλλα sites/blogs. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε.


Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Porca Miseria!

Από εχθές το βράδυ παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου σχετικά με τις αντιδράσεις -όχι τόσο του επίσημου- αλλά του ...ανεπίσημου ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι που τόσα χρόνια ζούσαν για (ή από το) να πουλάνε μιζέρια στον ΠΑΟΚτσή, να του μπολιάζουν το μυαλό για την "Αθήνα καριόλα", να τον έχουν πάντα στην τσίτα αλλά και στην καταστολή ανάλογα με τα συμφέροντα και τις συνθήκες, να του λένε ψέματα και να τον παραμυθιάζουν αποκρύπτοντας μεγάλο μέρος της αλήθειας κάθε φορά, να τον αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά θέματα της ομάδας και άλλα πολλά. Αυτοί οι άνθρωποι, οι άνθρωποι της πόλης, οι φωνές των ερτζιανών και οι πέννες των εντύπων της συμπρωτεύουσας ΔΕΝ δικαιούνται πλέον να μιλάνε για λογαριασμό του ΠΑΟκτσή. Δεν δικαιούνται να ποτίσουν με άλλο δηλητήριο την καρδιά του οπαδού. Δεν δικαιούνται να υπερασπίζονται κανένα δίκαιο όπως το έχουν πλάσει αυτοί μέσα στο μυαλό τους. Δεν έχουν, τέλος, κανένα δικαίωμα να στερήσουν από την ομάδα να διεκδικήσει ότι καλύτερο μέχρι τέλους και αν ακόμα πάει ως δεύτερος στα play-off να κυνηγήσει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ ή το Γιουρόπα Λιγκ. Μία έξοδος στην Ευρώπη θα σημάνει αυτόματα καινούριες -γιατί όχι, ακόμα καλύτερες- μέρες τη χρονιά που μας έρχεται. Αλλά όπως είπαμε και είναι η πρώτη φορά στο Χορτάρι που "μιλάμε" με τέτοιο ύφος προς μία "κοινωνική μερίδα", ΕΣΕΙΣ οι βιαστές του μυαλού των πιο αγνών και αγαθών ίσως οπαδών του κόσμου, να πετάξετε τις ...πέννες σας και να βάλετε τα μικρόφωνα εκεί που γνωρίζετε!

Σαμπράκος Μένταλιστ!


Είχαμε γράψει την ημέρα του αγώνα ΠΑΟΚ - ΠΑΟ:

"Πολύ μπροστά το πήγε ο Β. Σαμπράκος το θέμα. Ορισμένοι φίλοι του Άρη λέει θα υποστηρίζουν σήμερα τον ΠΑΟΚ, έτσι ώστε ΑΝ νικήσει τον Παναθηναϊκό και συμπληρώνουμε εμείς, ΑΝ πάει τρένο μέχρι τέλους και ΑΝ ΠΑΟ και ΟΣΦΠ χάσουν κι άλλους βαθμούς, να είναι η ομάδα τους, ο Άρης που θα στερήσει στο Χαριλάου την περίπτωση τίτλου από τον ΠΑΟΚ. Ό,τι να ΄ναι..."

Τελικά δεν το πήγε καθόλου μπροστά ο Σαμπράκος το θέμα. Απλά το "είδε να έρχεται"!