Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Ζητείται ουσία

Όπως και στο παιχνίδι του Χαριλάου έτσι και σήμερα εναντίον ενός ακόμα δύσκολου αντιπάλου, ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος αλλά δεν νίκησε.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο ψυχωμένα στο γήπεδο, προηγήθηκε στο 9’ με τον συνήθη ύποπτο Σκόκο, και επί 27 λεπτά δεν είχε επιτρέψει στους γηπεδούχους να κάνουν σχεδόν τίποτα στον αγωνιστικό χώρο. Ήρθε η ισοφάριση του Σαλπιγγίδη και από τότε άρχισε ένας μονόλογος του Τριφυλλιού που περιελάμβανε ευκαιρίες, δοκάρι, φλυαρία αρκετά λάθη στο κέντρο (από ένα τέτοιο του κάκιστου Κατσουράνη προήλθε και το γκολ της ΑΕΚ) αλλά κυρίως οι πράσινοι έπεσαν πάνω και σε έναν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ τερματοφύλακα, τον Γιάννη Αραμπατζή.

Η ΑΕΚ στο διάστημα μετά το 30’ αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί κάποιες κόντρες και εντέλει το άστρο του Αραμπατζή καθώς και η αστοχία αλλά και η ανικανότητα του Παναθηναϊκού να επιτεθεί ουσιαστικά και να πετύχει κι άλλο γκολ της άφησαν τη γλυκιά γεύση της ισοπαλίας. Σε μεγάλο βράδυ εκτός από τον έλληνα keeper ήταν και ο Μαϊστόροβιτς.

Καλό κοουτσάρισμα από τον Μπάγιεβιτς ο οποίος έκανε ότι ακριβώς και στο Καραϊσκάκη εγκλωβίζοντας τον Νίκο Νιόπλια. Προαναφέραμε το λάθος του Κώστα Κατσουράνη, ίσως του χειρότερου παίκτη του γηπέδου από το οποίο προήλθε το γκολ του Σκόκο. Ο Καραγκούνης ήταν επίσης σε μέτρια βραδιά αλλά μετά την έξοδο του καθώς και με την αποχώρηση του Λέτο από το παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός έχασε οποιοδήποτε αβαντάζ του έδινε η φαντασία και το πάθος των δύο παικτών στον αγώνα.

Τώρα είναι το μεγάλο στοίχημα για τους πράσινους καθώς μετράνε 2 αγώνες χωρίς νίκη και η συνέχεια μόνο εύκολη δεν είναι. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει τη σπίθα που του λείπει εδώ και 2-3 εβδομάδες και φυσικά να δείξει πόσο θέλει τον φετινό τίτλο. Από την άλλη η ΑΕΚ είναι πλέον πέμπτη και θα παλέψει μέχρι τέλους για ένα καλό πλασάρισμα στα πλέι-οφς.

Πίστη στην πλατεία


Αλλά και απογοήτευση για αυτά που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για το σημερινό ματς με τον Ολυμπιακό. Αλλαγή προπονητή, απουσίες αλλά οι φήμες στις πιάτσες έχουν αποκαρδιώσει τους φίλους του Ιστορικού, αλλά σήμερα ελπίζουν σε μία νέα αρχή (βλ. εξώφυλλο εφημερίδας "Πανιώνιος Κόσμος". Πάντως στις καφετέριες της Πλατείας η δυσαρέσκεια για τον Τσακίρη είναι έκδηλη και πολλοί έχουν θέσει την εμφάνιση της ομάδας σήμερα ως σημείο αναφοράς για το μέλλον στα διοικητικά του Συλλόγου.

Δεν ταιριάζει


Απαράδεκτο εξώφυλλο της «Ώρας» το σημερινό. Ασέβεια προς την ιστορία της ΑΕΚ, άκρως μειωτικό και εκνευριστικό για πολύ κόσμο της Ένωσης. Και από την άλλη εδώ και μέρες μπηχτές και ειρωνείες για τον αντίπαλο Παναθηναϊκό, για τον πρόεδρό του κ.α. Αφενός δεν ταιριάζει στην ΑΕΚ τέτοια μιζέρια, αφετέρου δεν ταιριάζει στην ΑΕΚ και τέτοια επίδειξη «κωλοχαρακτήρα» προς τους αντιπάλους. Πολύ καιρό πριν από τέτοια πρωτοσέλιδα, πολύ καιρό πριν και από το περίφημο «match program», το Χορτάρι είχε γράψει πως μόνοι τους οι άνθρωποι γύρω από την ομάδα κάνουν την ΑΕΚ, Αεκάκι! Και φυσικά δεν μιλάμε για τον κόσμο της Ένωσης που σε τίποτα δεν ευθύνεται για την κατάντια…

Μόνος δεύτερος...

...μέχρι και τις 16:45 τουλάχιστον ο ΠΑΟΚ, 8 αγώνες χωρίς να δεχτεί τέρμα και συνεχίζει να ανοίγει φτερά ο Δικέφαλος! Και ποιος ξέρει... Η δεύτερη θέση ίσως από στόχος, εξελιχθεί σε κεκτημένο που απλά θα πρέπει να κρατήσει μέχρι τέλους ο ΠΑΟΚ για να μπει στα πλέι-οφς από θέση ισχύος.

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Wrong!


Τέσσερα αδέλφια είναι οι Γιαννακόπουλοι! Τρεις άντρες και μια γυναίκα!


Βόμβες από Χουανφράν!


Όσα είπε ο Χουανφράν σε συνέντευξή του στην "SportDay" αποδεικνύουν πως οι ισορροπίες στην ΑΕΚ κρέμονται από μία λεπτή κλωστή. O πρώην αμυντικός των Θέλτα Βαλένθια Άγιαξ Σαραγόσα και ΑΕΚ ήταν καυστικότατος στις δηλώσεις του αφού αποκάλυψε πως ο προπονητής Μπάγιεβιτς είναι ο κύριος λόγος της αποχώρησης του από την ομάδα. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος παίκτης αφήνει σαφείς αιχμές για την αυταρχικότητα του "Ντούσκο" και όπως λέει ο ίδιος ούτε ο τελευταίος που θα φύγει από την ομάδα με παράπονα για τον Σερβοέλληνα τεχνικό. Βέβαια ακόμα κι αν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν πρόβλημα με τον Μπάγιεβιτς σε ποιον να το πουν; Στον Δημητριάδη; Αφού όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Μπάγιεβιτς μετά την ήττα στην Τρίπολη, ερωτηθείς για το αν θα παραιτηθεί, "από ποιον να παραιτηθώ; Ποιος να με διώξει; Δεν υπάρχει κανείς". Τότε όλοι πιστέψαμε πως αναφέρεται στην ανύπαρκτη διοίκηση της ΑΕΚ. Αλλά μάλλον οι "πλάτες" του Μπάγιεβιτς έχουν να κάνουν και με άλλα πράγματα γύρω από την ομάδα.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Ανέβα στο τρένο τώρα!!!


Φέτος ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ δεν τα πάει και πολύ καλά. Φυσικά είναι μέσα σε όλα, στην διεκδίκηση της πρόκρισης για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, στο κυνήγι του πρωταθλήματος αλλά και στον τελικό του κυπέλλου. Το να κυνηγά ο Παναθηναϊκός 3 τίτλους είναι το κύριο μέλημα των ανθρώπων που τρέχουν την ομάδα, αλλά και γι αυτούς η ομάδα που μετρά 30 πρωταθλήματα, 12 κύπελλα, 5 ευρωπαϊκά τρόπαια και μέσα σ’όλα 2 τριπλ κράουν, έχει κάνει πετυχημένη σεζόν όταν όχι απλώς είναι μέσα στους στόχους τον Γενάρη αλλά όταν τους έχει κατακτήσει τον Ιούνιο.


Φέτος ο Παναθηναϊκός απειλείται όχι μόνο στο να διατηρήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά και αυτόν του κυρίαρχου στην Ελλάδα. Γιατί; Τα γεγονότα και οι καταστάσεις γνωστές μέχρι τώρα. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε σε μία σειρά τα πεπραγμένα μέχρι στιγμής.


Ένα από τα θέματα που απασχολούν την ομάδα είναι...

Δεν θα είναι περίεργο....

(εξώφυλλο εφημερίδας "ο Φίλαθλος")


...αν όλα πάνε καλά στους πράσινους και κατακτήσουν το πρωτάθλημα, ο πρόεδρος Νικόλας Πατέρας να "δώσει" και κάνα "χόρτο μαγικό" στα αποδητύρια, με τους παίκτες να ακολουθούν στους ρυθμούς της πράσινης εξέδρας.

Θα τα δώσει;


Αυτή είναι μία κάλη είδηση για τους φίλους του Ολυμπιακού. Όταν ακούμε συνεχώς ότι "αναλαμβάνει ο Σωκράτης", "το παίρνει πάνω του", "έρχονται αλλαγές", "θα κάνει αυτό που πρέπει" και άλλα πολλά τέτοια αόριστα, να μαθαίνουμε ότι ο ΟΣΦΠ προτίθεται να αγοράσει τον Αργεντίνο είναι κάτι χειροπιαστό. Πεντέμιση εκατ. ευρώ αν θυμόμαστε καλά είναι το ποσό, αν επιλέξουν οι ερυθρόλευκοι να τον κάνουν δικό τους μετά τη λήξη του δανεισμού του. Καθόλου μικρό βέβαια!

Το μήλο κάτω απ' τη μηλιά;


Τώρα ρωτάμε και εσάς να μας πείτε αν συμφωνείτε. Είναι ατάκα αυτή για επαγγελματική ομάδα; Eντελώς δηλαδή καφενειακού επιπέδου κουβέντα αυτή που είπε ο Δημήτρης Θεοδωρίδης στους παίχτες εχθές. Αμα βάζαμε τα ονόματα και τις φανέλες δηλαδή στη ζυγαριά, ε ναι, ο ΟΣΦΠ τότε δεν θα είχε χάσει τοσους βαθμούς μεχρι τώρα. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά. Μοιάζει με λογική Αλέφαντου για να το πούμε και αλλιώς! "Ο Ολυμπιακός έχει παιχταράδες, δε φτουράνε οι άλλοι μπροστά σας!". Εντάξει είναι λίγο πίο πολύπλοκο το θέμα! Λίγο...
Και ο Σάββας ο Θεοδωρίδης πάντως, πάνω κάτω τέτοιου στυλ δηλώσεις έκανε και κάνει!

Μπάντοβιτς με ημερομηνία λήξης


Την ώρα που στον Πειραιά προσπαθούν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να πιστέψουν στην ανατροπή με τον Μπάντοβιτς να κάνει ψυχολογικές ενέσεις στους παίχτες, το ρεπορτάζ από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο κάνει λόγο για τις πρώτες ανανεωτικές κινήσεις Κόκκαλη. Με πρώτη και καλύτερη την επιλογή προπονητή ...τριετίας!
Εντάξει κανείς δεν πιστεύει πως ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς θα μείνει στον πάγκο του Ολυμπιακού για τα επόμενα 10 χρόνια, αλλά ήταν ανάγκη τώρα που η ομάδα πρέπει να είναι απερίσπαστη καθώς οποιαδήποτε απώλεια βαθμών θα σημάνει αυτόματα και το τέλος για το κυνήγι του τίτλου, να βγαίνει ρεπορτάζ πως η πρώτη κίνηση του προέδρου είναι να βρει "έναν σοβαρό προπονητή" με προοπτική τριετίας; Άντε κάτσε να δουλέψεις τώρα...

Απ' το κακό στο χειρότερο...

Έχουμε γράψει πολλάκις πως η (φετινή) κατρακύλα της ΑΕΚ δεν έχει τελειωμό. Οι αποκαλύψεις της "Ώρας των Σπορ" για δήθεν επαφές με Λυμπερόπουλο καθώς και για πρόταση-φιάσκο στον Δ. Παπαδόπουλο, αλλά και ο υπέρτιτλος της εφημερίδας "ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ" δίνουν το στίγμα της κατάστασης που επικρατεί στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Η χρονιά είναι πλήρως αποτυχημένη και ο μεγάλος στόχος είναι η ...συμμετοχή στα πλέι-οφ. Εν δυνάμει πρόεδροι, προπονητής χωρίς στήριξη, παίκτες υπό ...αποχώρηση αλλά όχι παραχώρηση, χρέη, αγωνιστική κατρακύλα και παιχνίδια μανατζαρέων συνθέτουν το σκηνικό στην Ένωση...

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Ώστε είναι αχάριστοι!



Και φταίει η συνήθεια –σύμφωνα με το σκίτσο στο οπισθόφυλλο της Goal- για την …αχαριστία των ολυμπιακών που ξεχνάνε το 12 στα 13. Μάλιστα. Πραγματικά εκνευριζόμαστε πάρα πολύ όταν ΕΝΑΣ μιλάει εκ μέρους ΠΟΛΛΩΝ, ειδικά όταν οι ΠΟΛΛΟΙ δεν τον έχουν εξουσιοδοτήσει σε καμία περίπτωση. Παράδειγμα και το απόκομμα από το εξώφυλλο αυτή τη φορά της εφημερίδας. ΔΑΓΚΩΤΟ ΚΟΚΚΑΛΗ λέει ψήφισε ο κόσμος. Ποιος κόσμος; Έγιναν εκλογές και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Και για να το πάμε παρακάτω. Είναι κατανοητό (κατανοητό, όχι θεμιτό) οι χρωματισμένες οπαδικά εφημερίδες (πχ. Πρωταθλητής, ΦΩΣ, Πράσινη, Ντέρμπυ, Ώρα κτλ) να αβαντάρουν το «κεφάλαιο». Οι «άλλες» δε θα έπρεπε να στηρίζουν τον «λαό»; Λίγη αυτοσυγκράτηση κύριοι.



Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

AΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:




Άντε να δούμε…



Μεγάλες αποκαλύψεις και φοβερή ανάλυση από τον Σάκη Τσιώλη στο «ΦΩΣ». ΑΝ ο Ολυμπιακός λέει συνέλθει γρήγορα δε θα έχει πρόβλημα για τη δεύτερη θέση!!! Άντε μπράβο κυρ Τσιώλη. Αυτά περίμεναν να ακούσουν οι ολυμπιακοί. Να ηρεμίσουν λίγο ρε παιδί μου. Άντε να δούμε…

Όμως δε σταματάει εκεί τις μαντεψιές και τις αναλύσεις ο έλληνας κόουτς. Συνεχίζει με κάποιες υποθέσεις. Κάποια υποθετικά σενάρια τέλος πάντων.


Αν αυτό, ΑΝ το άλλο, ΑΝ εκείνο, ΑΝ το επόμενο. Ε, και ΑΝ τα βατραχοπέδιλα είχανε τουρμπίνες θα ήταν υποβρύχια!


Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου…


Απλά κούρασε. Κάντε τον κόπο να διαβάσετε και το ρεπορτάζ της SportDay δεξιά από τη φωτογραφία του Καστίγιο. Κάτω ακριβώς από τη φωτογραφία του Ξανθόπουλου δηλαδή. Στο κόκκινο πλαίσιο με λίγα λόγια…

Μπράβο!

(από το εξώφυλλο της "Πράσινης")

Πολύ καλή κίνηση της ΚΑΕ ΠΑΟ. Εδώ δε χωράνε ομαδικές προτιμήσεις και διακρίσεις. Βέβαια το μεγάλο μπράβο θα πάει στον κόσμο της ομάδας που θα αγοράσει εισιτήριο για το αποψινό ματς του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα με αντίπαλο την Παρτίζαν.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Παράδειγμα προς μίμηση!!


Μπράβο στην πρωταθλήτρια ομάδα βόλεϊ ανδρών της Γαλλίας, Paris Volley. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τη φωτογράφιση των αθλητών της ομάδας με την διεθνούς φήμης πορνοστάρ Ολίβια Ντελ Ρίο για την προώθηση του ημερολογίου της ομάδας! Πατήστε το «διαβάστε περισσότερα» για να δείτε περισσότερα! Και πάλι μπράβο, από εμάς.



Update: Δείτε και το βίντεο της φωτογράφησης!

Οι λύσεις του προέδρου



Αναλαμβάνει ο πρόεδρος λένε οι κύκλοι. Υπάρχει κρίση αλλά υπάρχει και λύση διαβάζουμε. Μόνο που ο κόσμος της ομάδας είναι πολύ απαισιόδοξος Τι μπορεί να κάνει ο Σ. Κόκκαλης ΑΥΤΗ τη στιγμή για να αναστρέψει το κλίμα; Να πάρει παίκτες; Πήρε δανεικό τον Ντάτολο και ελεύθερο τον Λούα Λούα. Αυτά. Άλλες κινήσεις δεν φαίνεται να γίνονται. Να αλλάξει προπονητή; Το έκανε. Τι άλλο δηλαδή να κάνει; Να μάθει στους παίκτες να παίζουν καλύτερη μπάλα; Να βελτιώσει ως δια μαγείας τη φυσική κατάσταση της ομάδας;

Δεμένα τα χέρια του προέδρου. Βέβαια δεν παίζει μόνος του, είναι και οι αντίπαλοι. Πολύ θα ήθελε να έχουν και οι αντίπαλοι προβλήματα. Όπως ας πούμε ο επόμενος αντίπαλος του ΟΣΦΠ, ο Πανιώνιος. Και η απρόσμενη απόλυση του προπονητή 5 μέρες πριν αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Να μία λύση λοιπόν. Τα βουντού. Η "κακοτυχία" δηλαδή που θα μπορούσε να χτυπάει με το ραβδάκι της τους αντιπάλους των ερυθρολεύκων!

Ένα ακόμα βουντου στη προκειμένη περίπτωση θα ήταν η ευχή να προσλάβει πάλι ο Πανιώνιος τον Τάκη Λεμονή για δύο εβδομάδες, ίσα ίσα για το ματς με τους πειραιώτες και μετά να παραιτηθεί ο Έλληνας τεχνικός (όπως πρόπερσι ας πούμε).

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΙΔΗΣΗ !!!


Είναι κάτι που μας αφήνει εμβρόντητους Πραγματικά. Είναι από αυτά τα μικρά πράγματα στη ζωή που λες, "αποκλείεται, δε συμβαίνει, δεν πρόκειται!". Ακούς εκεί παίζει και ο Γκαγκάτσης. Αλλά το θέμα δεν είναι μόνο αυτό. Το όλο ζουμί είναι στο "πάντα". Δηλαδή στο "σταντ-μπάι" που λέμε. Ειλικρινά είναι από τις ειδήσεις που ευχαριστιόμαστε να διαβάζουμε. Οι εκπλήξεις είναι αυτές που μας φτιάχνουν τη μέρα και φυσικά μας δίνουν και τροφή για σχολιασμό εδώ στο ταπεινό Χορτάρι...


Ποιος το πήρε;

Τελείωσε το πρωτάθλημα και δεν το πήραμε χαμπάρι; Ποιος το πήρε; Για πείτε!

H κότσανα της ημέρας!


Ίσως η πιο αχρείαστη πληροφορία της ημέρας! Εδώ ο κόσμος καίγεται δηλαδή και το..... ξέρετε τι κάνει! Δηλαδή, "τουλάχιστον νικάμε στο facebook" θα πούνε οι φίλοι του Ολυμπιακού όταν το δούνε;

Και λογικό είναι

Και πολύ λογικό είναι να ανησυχούν και να φοβούνται οι φίλοι των ερυθρόλευκων για το μέλλον (βλ. εξώφυλλο "ο Φίλαθλος" πάνω). Ως γνωστόν ότι ανεβαίνει πέφτει. Λογικό είναι κάποια πράγματα να κάνουν τον κύκλο τους. Το πιο ανησυχητικό απ' όλα είναι η άρνηση του προέδρου Σ. Κόκκαλη να σκεφτεί την διάδοχο κατάσταση (έστω για την ώρα). Αντίδραση σαφώς εγωιστική, άκρως δικαιολογημένη από πλευράς του, αλλά μας φέρνει στο μυαλό τον "Καπετάνιο" ο οποίος χρειάστηκε να περάσουν 4 χρόνια για να καταλάβει πως τα πράγματα αλλάξανε στον χώρο και να κάνει στην άκρη. Και έπειτα χρειάστηκαν άλλα 10 χρόνια για να αρχίσει -κατά πως φαίνεται- να ορθοποδεί ο ΠΑΟ. Αυτά πρέπει να προσέξουν στον Ολυμπιακό, διότι αν καταρρεύσει το σύστημα που θέλει τον Ολυμπιακό πάντα νικητή τότε η πλατιά μάζα των φιλάθλων θα απογοητευτεί και μετά χρειάζεται απίστευτη δύναμη και υπομονή για να έρθουν τα πράγματα τούμπα. Σκέψεις είναι αυτές στο άμεσο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία να τα αναλύσουμε καλύτερα, σύμφωνα και με τις περιστάσεις πάντα.


Αποκάλυψη από το Χορτάρι για "Τάχτσι"



Αν είναι δυνατόν να αργείς κοντά 2 ώρες στην προπόνηση γιατί σε πήρε ο ύπνος. Πραγματικά ο ταλαντούχος παίκτης της ΑΕΚ πάει από το κακό στο χειρότερο.

Όπως και να ΄χει το Χορτάρι ξέρει καλά και σας αποκαλύπτει ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ. Απλά πατήστε το "διαβάστε περισσότερα"...

Δεν κουραστήκατε;


Εκεί στον "Πρωταθλητή" δεν βαρεθήκατε να βάζετε τέτοιου είδους πρωτοσέλιδα; Ο τάδε νοσταλγεί τον Ολυμπιακό, ο δείνα νοσταλγεί το λιμάνι, ο χ δηλώνει "ελάτε να με πάρετε" ο ψ έρχεται κολυμπώντας κ.ο.κ. Δηλαδή πραγματικά αποσκοπείτε κάπου παίζοντας με τον πόνο των φίλων του ΟΣΦΠ σε μία πολύ δύσκολη εποχή όπως αυτή; Ποιος Βαλβέρδε θα έρθει ρε παιδιά; Αυτός που ζητούσε μπάτζετ 30-40εκ. ευρώ το χρόνο με προεδρική υπογραφή; Αυτός που είχε γίνει σύνθημα στα χείλη παικτών και οπαδών; Δεν αφήνει ο πρόεδρος να γίνονται πράγματα στην τύχη.


Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Tσιμπάει;


Τα νέα από το μουράγιο! Τέσσερις βουτιές είχαμε χθες στο Καραϊσκάκης και δύο στο Βικελίδης. Απολογισμός: 0/4 για τον ΟΣΦΠ. 1/2 για τον Άρη. Ντιόγκο, Μαρέσκα, Ντάτολο και Τοροσίδης ζήτησαν πέναλτι εκβιάζοντας με το πέσιμό τους την απόφαση του διαιτητή. Σε αντίθεση όμως με άλλες χρονιές, ο διαιτητής υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι παρά την πίεση του κόσμου. Ο Σπάθας από την άλλη τσίμπησε στην κίτρινη του Χριστοδουλόπουλου. Δύσκολη φάση για να την δει ομολογουμένως και μάλλον το έπαιξε "μαύρο-κόκκινο" ζυγίζοντας τις αντιδράσεις των δύο εμπλεκομένων! Ο Χαβίτο από την άλλη το πάρακανε μάλλον στην "εκτόξευσή" του και αυτό ήταν που του στοίχησε! Η βουτιά "σαν του έκαναν ποδαράκι στα ρηχά οι συμπαίχτες του" πήγε στράφη αφού ο Ζιλμπέρτο Σίλβα πρόλαβε και μαζεύτηκε!



Πλακίτσα κάνουμε όπως καταλαβένετε, αλλά μόνο αστείο δεν είναι να βλέπεις ποδοσφαιριστές να κάνουν θέατρο και να πέφτουν κάτω από μαρκαρίσματα που δεν επιφέρουν πτώση... Και φυσικά δεν είναι αστείο όταν κρίνονται αποτελέσματα αγώνων από αυτά. Αντιαθλητικό τελείως και πολλές φορές χειρότερο και από τα πιο σκληρά μαρκαρίσματα. Και σε αυτό το θέμα δεν κάνουμε διακρίσεις για κανέναν.

Η απόκρουση του Τζόρβα με τον Άρη

Μας τη ζητήσατε με πολλά emails και την βάζουμε. Λογικά θα μπει και στα σποτάκια της Νόβα με το γκολ τη χαμένη ευκαιρία αλλά και την απόκρουση της εβδομάδας. Πραγματικά φοβερή φάση.

Τον ξεφτίλισε...


Πατήστε το "Διαβάστε περισσότερα" για να δείτε την πατάτα που πέταξε ο Καρμοίρης στον Τσιαντάκη, όπως μας την έστειλε ένας Αναγνώστης.

Τεράστια ηδονή...


Να νικάς επειδή στραβοπάτησε ο άλλος! Όχι ανακούφιση για παράδειγμα αλλά ηδονή! ΟΚ! Και αύριο στο σχολείο για καζούρα στους συμμαθητές και "ΠΑΟΚ ΛΕ ΠΑΟΚ ΛΕ"! Εκεί στην εφημερίδα Ντέρμπι πάντως είναι μανούλες στα πρωτοσέλιδα που κοροιδεύουν τον Ολυμπιακό! Μόνο τέτοια δηλαδή να βγάζανε, περισσότερα φύλλα θα πουλούσαν απ' ότι τώρα! Γκαραντί! Στα του Παναθηναϊκού δυσκολέυονται λίγο!

Αλχημείες!


Και αναφερόμαστε στον τρόπο με τον οποίο προσπαθούσε ο Ολυμπιακός να παίξει ποδόσφαιρο χθες στο Καραϊσκάκη και όχι μονο.

Τα νεύρα μου, τα χάπια μου...


...και ένα ταξί να φύγω!

Έφυγαν με ταξί λέει οι παίχτες του Ολυμπιακού και δε πήγαν με το πούλμαν στο Ρέντη να πάρουν τα αμάξια τους λόγω των άγριων διαθέσεων του συγκενρωμένου πλήθους. Και που πήγαν με το ταξί ο καθένας; Σπίτι τους προφανώς. Κλειδιά είχαν; Δεν είχαν αφήσει τίποτα χρήσιμο πίσω δηλαδή; Δεκαοχτώ παίχτες δηλαδή είχαν προνοήσει όλοι και είχαν πάρει τα κλειδιά τους μαζί. Όλοι!!! Εκτός και άν εκτός από ταξιτζίδες επιστρατεύτηκαν και κλειδαράδες!

Ψυχή θέλει στον πόλεμο...

...στο ποδόσφαιρο πιο πολύ θέλει ταλέντο. Ικανότητες. Προσόντα. Και ο Σαλπιγγίδης για παράδειγμα στον Παναθηναϊκό ξεχειλίζει από ψυχή. Αλλά οι ικανότητες του είναι συγκεκριμένες. Και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας γιατί απέκτησε παίχτες που του έλειπαν. Παίχτες που ήρθαν και έκαναν τη διαφορά. Ο Σισέ, ο Κατσουράνης, ο Λέτο. Μαζί με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και τον Νίνη που παίρνει λεπτά συμμετοχής σε σχέση με πέρσι. Αντίθετα ο Ολυμπιακός είχε παίχτες που έκαναν τη διαφορά. Αλλά τους έχασε. Είχε τον Κοβάσεβιτς. Έχει τον Γκαλέτι, που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Δεν πάμε πιο πίσω να μιλήσουμε για Ριβάλντο και Τζόρτζεβιτς που έπερναν τον ΟΣΦΠ απ' το χέρι στα δύσκολα. Τώρα έχει τον Μέλμπεργκ. Αλλά ο άνθρωπος είναι αμυντικός...

Έχει να φάει γκολ 2 μήνες!



Από τις 28 Νοεμβρίου και το ματς ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (1-0) έχει να δεχτεί γκολ ο Κώστας Χαλκιάς. Η καλή αμυντική λειτουργεία του Δικεφάλου καθώς και η σταθερή απόδοση του έλληνα πορτιέρο αποφέρουν καρπούς για τους θεσσαλονικείς φέρνοντάς τους στη 2η θέση του πρωταθλήματος, συγκάτικους με τον Ολυμπιακό.


Λες και ξέραμε όλοι βασικά

(εφημερίδα "SportDay")


Όχι μόνο ο Παναθηναϊκός, όχι μόνο το "Χορτάρι" (που έκανε λόγο για το κίνητρο του ΠΑΟΚ απέναντι σε έναν κορεσμένο ΟΣΦΠ) αλλά και οποιοσδήποτε έχει "μελετήσει" τη φετινή Σούπερ Λιγκ "ήξερε" πως το ματς στο Καραϊσκάκης ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του καλού αμυντικά, και αποτελεσματικού στην αντεπίθεση ΠΑΟΚ.


ΦΙΜΩΤΡΟ Νο 2


Σε αυγουστιάτικο αγώνα του Ολυμπιακού είχαμε γράψει ένα άρθρο για τον δημοσιογράφο της Νετ Παύλο Παπαδημητρίου ο οποίος σε αποδοκιμασίες που είχαν ακουστεί για το κακό αγωνιστικό προσωπο του ΟΣΦΠ τότε στα προκριματικά του Τσ. Λιγκ μας είχε "εκπλήξει"... λέγοντας ότι, "δεν είναι σωστό να γιουχάρουνε οι φίλαθλοι και πρέπει να κάνουν υπομονή". Κάτι ανάλογο συνέβη και απόψε

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Ο καλός ο κακός και ο ...άσφαιρος!




Ο καλός; Σίγουρα ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πέρασε σαν σίφουνας από το Καραϊσκάκη. Έδωσε την κατοχή στον Ολυμπιακό, χτύπησε στην αντεπίθεση με έναν καταπληκτικό συνδυασμό που κατέληξε σε γκολ του Εντίνιο, δεν απειλήθηκε χαρακτηριστικά και είχε και δύο δοκάρια! Σε μεγάλη μέρα οι Χαλκιάς, Ίβιτς, Εντίνιο, Βιτόλο, Γκαρσία και Κοντρέρας. Για τους γηπεδούχους ο Αντώνης Νικοπολίδης ευτύχισε να έχει με το μέρος του το οριζόντιο δοκάρι καθώς και στις δύο κλασικές ευκαιρίες του Δικεφάλου είχε «χάσει» τη φάση. Ο Ντάτολο μπήκε και έδωσε έναν αέρα στην αριστερή πτέρυγα ο οποίος όμως σταμάτησε όταν «τον συνήθισε» ο Σνάουτσερ και εντέλει εξαφανίστηκε όταν ο Μπάντοβιτς τον πέρασε πίσω από τον Τοροσίδη! Ο τελευταίος στα τελευταία λεπτά του αγώνα είχε περάσει σαν κεντρικός επιθετικός…

Ο άσχημος; Ο Ολυμπιακός. Ένας Ολυμπιακός που έδειχνε να μην ξέρει τι θέλει στο γήπεδο και να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί την κατοχή της μπάλας που του έδωσε ο ΠΑΟΚ. Πάντα στην τελική προσπάθεια χανόταν η μπάλα και οι επιθετικοί του ΟΣΦΠ γίνονταν εύκολη λεία για τους αμυντικούς του Δικεφάλου. Σε άσχημη μέρα τα ατού των ερυθρόλευκων καθώς ούτε ο Μαρέσκα, ούτε ο Τοροσίδης αλλά ούτε κάποιος από τους Ντιόγκο, Όσκαρ και Ζαϊρί απείλησε ουσιαστικά τον Χαλκιά. Με μοναδική εξαίρεση ένα καλό σουτ του Ντούντου στα τελευταία λεπτά που βρήκε έτοιμο τον έλληνα τερματοφύλακα.

Ο άσφαιρος της βραδιάς ήταν ο Παναθηναϊκός. Και μιλάμε μόνο για το Τριφύλλι καθώς ο Άρης στη μοναδική ευκαιρία που είχε (η οποία ξεκινά από οφσάιντ) βρήκε απέναντι του τον Τζόρβα ο οποίος έκανε την απόκρουση αν όχι της χρονιάς σίγουρα της αγωνιστικής. Οι πράσινοι είχαν την κατοχή της μπάλας, επιβάλανε το ρυθμό τους, είχαν ευκαιρίες με αιχμή του δόρατος τους Χριστοδουλόπουλο Κατσουράνη και Σαλπιγγίδη όμως και οι 3 απωλέσανε τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν. Δοκάρι είχε σε κεφαλιά του, και ο πολύ καλός (στο δεύτερο μέρος κυρίως) Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο ΠΑΟ διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του Σπάθα αλλά και των βοηθών που δεν υπέδειξαν πέναλτι σε δύο περιπτώσεις. Α και κάτι τελευταίο. Ο αγώνας τελειώνει στο 90', δεν έχει άλλο. Όσο για τον Άρη τι να πούμε. Άρης κουλτούρα, η θέση μας δεν είναι εδώ, είναι στο Απερτούρα!

Η έδρα και το κίνητρο





Πολύς λόγος γίνεται σήμερα για τις δύο αναμετρήσεις που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία του φετινού τίτλου. Τα αποτελέσματα και οι πιθανότητες είναι γνωστά γι αυτό δε θα αναφερθούμε ιδιαίτερα. Με νίκη στο Κλ. Βικελίδης ο Παναθηναϊκός,

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Χολέρα έχει;


Νέες δηλώσεις του Σάββα Θεοδωρίδη στην Real News. "Άφησε ο Ολυμπιακός έναν ανύπαρκτο πρόεδρο να κάνει ό,τι θέλει... Αν βήξει ο Κόκκαλης, θα τον πιάσει πνευμονία" είπε ο κυρ-Σάββας. Πως θα γίνει αυτό δηλαδή; Όταν "βήχει" ο Κόκκαλης εξαπλώνεται "το κακό"; Τι διάολο, χολέρα έχει;

Eκρηκτικός!


Μόνο η ανακοίνωση του ονόματος του Μάρκους Χάισλιπ απ' ότι φαίνεται απομένει για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό. Μετά τον νέο τραυματισμό του Κώστα Τσαρτσαρή οι πράσινοι προχώρησαν στην ενίσχυση τους στη θέση "4" με το πρώην παίχτη των Σαν Αντόνιο Σπέρς που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με ιδιαίτερη επιτυχία σε Εφές Πίλσεν, Ούλκερ και Μάλαγα. Το τριφύλλι έκανε ίσως την καλύτερη των επιλογών του αφού πρόκειται για ένα παίχτη με φοβερό άλμα και πολύ καλό σουτ. Δείτε τον στα βίνεο που ακολούθούν!




Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

"ΠΑΟΚ ξέρω γω κι εντάξει...!"



Φοβερή ατάκα συνοδεύει τον Πάμπλο Γκαρσία στο εξώφυλλο της Μετροσπορτ. Η εφημερίδα της Θεσσαλονίκης έχει τα 4 αστέρια του ΠΑΟΚ και από μία ατάκα για τον κάθε ένα. Δίπλα στον Μουσλίμοβιτς λέει "πανέτοιμος ο Βόσνιος", κάτω από τον Κοντρέρας "εγγύηση ο Χιλιανός", για τον Βιεϊρίνια "τιμωρήθηκε με 1 αγωνιστική και παίζει" και κάτω από τον Πάμπλο Γκαρσία τι λέτε πως έχει ρε παιδιά; Πραγματικά φοβερό, αστείο αλλά και απόδειξη της προσωπολατρίας προς τον "πυγμάχο" που έχουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ. Πατήστε το "διαβάστε περισσότερα" για να το δείτε σε μεγάλη ανάλυση.

«Δικέφαλε τρελαίνομαι…»




Πάθος στην Τούμπα για το Κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Όρκος νίκης και από τους παίκτες και υπόσχεση υποδοχής ηρώων από τους οπαδούς σε περίπτωση διπλού. Εισαγγελείς ζητά ο Ζαγοράκης. Με νίκη ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει δεύτερος μαζί με τους πειραιώτες και μετά όλα είναι ανοιχτά για τη διεκδίκηση της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ και τον πακτωλό χρημάτων που αποφέρει η διοργάνωση. Αυτό σε λίγες γραμμές είναι το κλίμα που επικρατεί στη συμπρωτεύουσα.

Πίστη και συγκέντρωση



Αυτό είναι το σύνθημα των παικτών του Παναθηναϊκού ενόψει του πανδύσκολου ματς στο Κλ. Βικελίδης με αντίπαλο τον εξαιρετικό Άρη. Και εκεί που αρκετοί θα περίμεναν οι δηλώσεις από το πράσινο στρατόπεδο να κοσμούν τις εφημερίδες με τεράστια «ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ» «ΔΙΚΟ ΜΑΣ» και άλλα τέτοια μετά το +7 της περασμένης Κυριακής, ο Σισέ ο Καραγκούνης και άλλοι παίκτες δίνουν το σύνθημα: «δεν επαναπαυόμαστε στο +7, δεν αγχωνόμαστε, κάθε Κυριακή και ένας τελικός». Και αυτή τη Κυριακή θα είναι όντως ένας τελικός για τους πράσινους καθώς στις 7 η ώρα που τελειώνει το ματς στο «Χαριλάου» και αρχίζει αυτό στο Φάληρο, η διαφορά μπορεί να είναι και στο +10, με αποτέλεσμα να μεταφέρει στον Ολυμπιακό ένα βαρύ φορτίο στην πλάτη για τον αγώνα με τον αποφασισμένο ΠΑΟΚ.

Mass exodus!



Όπως διαμορφώνεται το σκηνικό στην ΑΕΚ, ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς φαίνεται να παίρνει σιγά σιγά τις βεβαιώσεις που θέλει, οι οποίες δεν είναι άλλες από την απόλυτη στήριξη Αδαμίδη Παππά και μετόχων προς το πρόσωπό του. Αυτό επιτρέπει στον Μπάγιεβιτς να φτιάξει το ρόστερ όπως επιθυμεί. Ζήτησε 2 παίκτες (αφού πληρωθούν οι ήδη υπάρχοντες…) και επίσης έδειξε την πόρτα της εξόδου σε 7(!).