Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Τριφύλλι VS Ερυθρόλευκη

Το 2009 φεύγει και ως είθισται θα επιχειρήσουμε μία ανασκόπηση. Και επειδή το Χορτάρι δε θα μπορούσε φυσικά να πάει με το ρεύμα και το σύνηθες η δική μας ανασκόπηση θα αρχίσει από τις μακρινές αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Όλα πρίμα!

(εφημερίδα "ΦΩΣ των Σπορ")

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

ΖΙΚΟ; ΠΟΙΟΣ ΖΙΚΟ;



Κι αφού είδαν κι απόειδαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού με τους παίχτες που διαπραγματεύτηκαν ή έστω προσέγγισαν και αφού δεν έκατσαν οι μεταγραφές που θέλησαν να κάνουν ή τουλάχιστον πάνε προς …ναυάγιο θα το κάνουν το ψυχικό τελικά. Μπαίνει στο προσκήνιο ΚΑΙ η λίστα παικτών που ζήτησε ο Ζίκο, όπως μας ενημερώνει η SportDay και όχι μόνον. Θα την κάνουν την υποχώρηση οι άνθρωποι, «ένα μικρό βήμα πίσω» που λέμε.

Σαν να λένε δηλαδή οι διοικούντες «άααντε ας δούμε τι θέλει κι αυτός, δε βαριέσαι, προπονητής είναι, κάτι μπορεί να έχει βάλει στο μάτι που να αξίζει. Ας ¨ξεσκονίσουμε¨ τις προτάσεις του».

Υγ. «Η λύση Μπαπτίστα» αναφέρει στο τέλος. Η ύστατη λύση ρε παιδιά. Αν δε μας κάτσουν ΟΛΟΙ οι άλλοι παιχταράδες που χτυπάμε, ε ας κάνουμε ακόμα ένα ψυχικό μέρες που είναι να τσεκάρουμε κι αυτόν τον ανύπαρκτο τον Μπαπτίστα. Δε γ@μείς...


Δε μας ξεγελάς παλιο-Μαρσέιγ Νο.2


"Τρέχουν τώρα οι Γάλλοι" λέει ο Πρωταθλητής. Τρέχουν για ποιο λόγο; Για να ξεφορτωθούν το παλτό; Για τον οποίο συμφέρουσα πρόταση έχει κάνει μόνο ο Ολυμπιακός; Δηλαδή το κορόιδο το έχει βρει η Μαρσέιγ... Ο Ολυμπιακός είναι, έτσι; Άλλα κατά τ' άλλα ο χρόνος πιέζει τους Γάλλους τώρα... Ξέρετε τι πιστεύουμε ότι είναι όλα αυτά; Ότι κάποιοι προετοιμάζουν το έδαφος σε περίπτωση που χαλάσει του Μπεν Αρφά. Εμείς απλά να υπενθυμίσουμε ότι ο Ολυμπιακός ψάχνει να βρει παίχτη.., όχι η Μαρσέιγ.

Δίλημμα!


Oι Έλληνες διεθνείς του ΠΑΟ τι θα απαντούσαν άραγε αν τους έθετε κάποιος αυτό το δίλημμα; Πρωτάθλημα δηλαδή ή Μουντιάλ; Ο Σισέ πάντως τοποθετήθηκε!

Σα να μην έφταναν όλα τα άλλα...

...στην ΑΕΚ υπάρχουν και θέματα με παίχτες. Στο στόχαστρο πολλών ομάδων της Αργεντινής βρίσκεται ο Ίσμαελ Μπλάνκο αλλά και ο Ταχτσίδης δεν απάντησε άμεσα στην πρόταση για νέο 4αετές συμβόλαιο της Ένωσης, κάτι που θα κάνει μετά το ματς με τον Ολυμπιακό. Και αν ο Μπλάνκο δεν περνά και την καλύτερη περίοδο του έχει αποδειχτεί πως είναι ένας killer στην επίθεση της ΑΕΚ. Και αν φύγει με πόσα χρήματα θα φύγει; Και φύγει θα αποκτηθεί καλύτερός του; Και σχετικά με τον Ταχτσίδη, μιλάμε για έναν ταλαντούχο παίχτη στον οποίο η ΑΕΚ μπορεί να βασιστεί για το μέλλον. Από την 1η Ιανουαρίου ο έλληνας άσος μπορεί να υπογράψει ελεύθερα σε οποιαδήποτε ομάδα καθώς το συμβόλαιο του λήγει σε 6 μήνες.
Αυτά είναι θέματα σημαντικά που πρέπει να προσεχτούν ιδιαίτερα από τους μετόχους διότι σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, μία ενδεχόμενη αποδυνάμωση της ομάδα θα έχει ακόμα πιο σοβαρές παρενέργειες σε πολλά επίπεδα. Και κυρίως αγωνιστικά...

Καιρό τους ακούμε, αλλά ακόμα τους περιμένουμε

Και αφού "έκλεισε" την επίθεση ο ΟΣΦΠ οι επόμενοι στόχοι είναι αριστερό χαφ και χρυσό δεκάρι! Βέβαια αυτά τα ακούμε από τον Ιούνιο αλλά ακόμα περιμένουμε τον winger και το σούπερ 10άρι...

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Θολό τοπίο στα μεταγραφικά του ΟΣΦΠ



Αυτά δεν είναι σημερινά. Είναι από πέρυσι το καλοκαίρι που ο Ολυμπιακός είχε κινηθεί, όπως είχε γραφτεί, για τον Ακαλέ αλλά η υποθεσή του δεν έμεινε πολύ στο φως της δημοσιότητας. Πιο πολύ πυροτέχνημα ήταν. Ο παίχτης άνηκε και ανήκει στη Λανς που τον εχει αγοράσει από την Οσέρ με κάτι λιγότερα από 4 εκατ. ευρώ. Πέρυσι λοιπόν Ολυμπιακός και Οσασούνα φαίνεται να είχαν ενδιαφερθεί αλλά ο παίχτης πήγε τελικά στην Ουέλβα δανεικός ενώ την προπέρσινη σεζόν είχε αγωνιστεί δανεικός στη Μαρσέιγ με 19 συμμετοχές και 1 γκολ. Έχει συμβόλαιο με τη Λανς εώς το 2011.


Σημερα και χθές, τώρα, είχαμε:






Ο Ρομαίν Αργυρούδης είναι παλιός Ελληνογάλλος ποδοσφαιριστής.

Ξεκίνησε την καριέρα του απο τη Μιλούζ και στην συνέχεια πήγε στη Λανς, στη Νις, στον Ολυμπιακό (1971-72, 1972-73) και ξαναγύρισε στη Λανς, όπου και τελείωσε την καριέρα του. Είναι δύο φορές διεθνής με την εθνική Γαλλίας και πλέον δουλέυει ως μάνατζερ. Ο Αργυρούδης λοιπόν προχθες πρότεινε τον Μονέ Πακέ στον Ολυμπιακό λέγοντας ότι είναι καλύτερος του Μπεν Αρφά και χθες τα γύριζε λέγοντας ότι τελικά ο Ακαλέ είναι καλύτερος από τον Πακέ γιατι είναι μεγαλύτερος με εμπειρίες κτλ.

Το θέμα είναι λοιπόν ξεκαθαρο. Οτι υπάρχουν παιχνίδια από μανατζερς που εμπλέκονται στα μεταγραφικα του Ολυμπιακού. Πόσο επηρεάζουν όμως τους ερυθρόλευκους; Και οι εφημερίδες που είναι προσκείμενες στον ΟΣΦΠ γιατί τα αναπαράγουν όλα αυτά; Υποτίθεται ότι θέλουν το καλό του Ολυμπιακού.

ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

Επιτέλους εισακούστηκαν οι ευχές μας!!! Οι πόθοι μας!!! Τι δώρο πρωτοχρονιάτικο ήταν τούτο!!! Είναι ο Χαράλαμπος Κοζώνης και μιλάει σε βίντεο στο sport24 !!!!! Μας άκουσαν όλα τα καλά πνεύματα των Χριστουγέννων και είναι γεγονός, ο Μπομπ live! Υπάρχει λοιπόν Κοζώνης, απαντώντας και στην ανάρτηση μας λίγες ώρες πριν. Τι συγκίνηση ρε παιδιά… Δεν περιγράφεται! Πέρα από την πλάκα δείτε και το απόσπασμα, λέει κάποια πραγματάκια.


Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Καλορίζικο το νέο χορτάρι



Έτοιμος ο νέος χλοοτάπητας του ΟΑΚΑ. Το χορτάρι τώρα χρειάζεται μία βδομάδα για να "δέσει" όπως λένε οι ειδικοί.

Ήταν αυτό που χρειαζόταν

Μπορεί ο Ολυμπιακός μετά από χρόνια να μην είναι πρωταθλητής χειμώνα, μπορεί επίσης μετά από αρκετά χρόνια η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας να είναι σχεδόν ανύπαρκτη (αν εξαιρέσουμε τον Μέλμπεργκ), μπορεί επίσης η ομάδα να είναι εκτός κυπέλλου Ελλάδας από τον Νοέμβριο, όμως η εφημερίδα «Πρωταθλητής» δίνει τη δική της νότα στα τεκταινόμενα. Καταλαβαίνει τις ανάγκες, ζυγίζει τις καταστάσεις και ανάλογα την περίσταση χτυπάει δυναμικά. Πραγματικά το σημερινό θέμα – παρέμβαση θα λέγαμε της εφημερίδας δεν ήταν αυτές οι αηδίες για Άγιους Βασίληδες και δώρα που περιμένουν οι φίλοι του ΟΣΦΠ. Όχι, ποιος ασχολείται με αυτά… Αλλού κρύβεται η ουσία του εξώφυλλου αλλά και των μέσα σελίδων. Στην καινοτόμα κριτική του γνωστού Ν. Ευταξία (καμία σχέση με το “site”…) ο οποίος κρίνει ενδυματολογικά και βαθμολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ολυμπιακού!!! Πραγματικά, μέσα στις γιορτές και γενικά σε περιόδους αγωνιστικής απραξίας έχουμε διαβάσει μπόλικες μαλακίες. Όμως το σημερινό ήταν από τα λίγα.



Εντελώς ενδεικτικά αναφέρουμε τις κριτικές για τρεις παίχτες. Στον Νικοπολίδη βάζει άριστα 10 ο Ευταξίας γιατί ο έλληνας πορτιέρο προτιμά τα γκρι κοστούμια που του «πάνε» λόγω και των μαλλιών του. Μπράβο Αντώνη! Επίσης άριστα για το όλο στυλ αλλά και την εμφάνισή του παίρνει ο Ζεβλάκοφ, ενώ για τον Κώστα Μήτρογλου ο Ν. Ευταξίας δεν λέει και τα καλύτερα καθώς αναφέρει χαρακτηριστικά πως δεν του πάει καθόλου αυτή η τσάντα που περνά «χιαστί» από τον ώμο του και επίσης πως οι αρρενωποί άνδρες πρέπει να αποφεύγουν τις υπερβολές στο όλο στυλ τους. Πραγματικά δεν ξέρουμε με τι να πρωτο-συμφωνήσουμε και το αντίθετο.


ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΖΩΝΗΣ;

Είναι ένα ερώτημα που μας βασανίζει. Υπάρχει Κοζώνης; Είναι όπως τα αρχαίγονα ερωτήματα, "υπάρχει Θεός;", "υπάρχει ζωή στον Άρη (τον πλανήτη);", ή όπως και τα πιο σύχρονα όπως "θα πάρει παίχτη ο Ολυμπιακός;", "υπάρχει έλληνας στον Άρη (την ομάδα);" κτλ.

Που είναι ο Κοζώνης "γαμώ την αγανάκτηση" που λέει και ο Τσακίρης ρε μάγκες; Που είναι; Θέλουμε να τον δούμε, να τον ακούσουμε live θέλουμε ένα βιντεάκι, ένα απόσπασμα, κάτι το απτό, το τωρινό. Είχαμε γράψει τις προάλλες πως αν ξαναδούμε αυτή τη κλασική φωτογραφία με τον Μπομπ και το παράθυρο και τη λιμνούλα από πίσω δε θα το αντέξουμε. Ε δεν αντέχουμε άλλο. Δηλαδή σε ολόκληρο τον πλανήτη γη, σε ολόκληρο ίντερνετ, τόσοι συνεργάτες του Κοζώνη που κάνουνε επαφές εδώ με τους "δικούς μας" δεν μπορούν να μας δώσουν ένα στοιχείο;

Προσοχή, δεν αμφισβητούμε το οτι υπάρχει άνθρωπος, επιχειρηματίας ή οτι είναι τελος πάντων, Κοζώνης. Απλά εδώ και δύο μήνες που μας τα έχουν κάνει σαν χριστουγεννιάτικες μπάλες με το αν θα πάρει την ΑΕΚ ή όχι ο Κοζώνης, δεν έχουμε δει τον Κοζώνη ΠΟΥΘΕΝΑ. Μία φωτογραφία του παίζει μόνο στα ΜΜΕ και αυτή δεν ξέρουμε από που είναι και από πότε. Δηλαδή ο άνθρωπος μπορεί να σκάσει λένε 100 εκατομμύρια Ευρώ, και δεν υπάρχει ένα στιγμιότυπο, κάτι στην ευχή να τον δούμε; Πάνε και οι διακοπές στην Ελλάδα που γράφανε, πάει και η τηλεοπτική συνέντευξη που θα έδινε πάνε και όλα...

Σαν τη "Simone" του Αλ Πατσίνο έχει καταντήσει. Λες και είναι δημιούργημα κάποιου αρρωστημένου μυαλού. Που είσαι Μπομπ;


Δε μας ξεγελάς παλιο-Μαρσέιγ!


Σε ποιον απαντά ακριβώς ο Ολυμπιακός; Στην Μαρσέιγ; Δηλαδή αν δεν πάρει ο Ολυμπιακός τον Μπεν Αρφά από την Μαρσέιγ θα της μείνει το "παλτό" αφού δεν ενδιαφέρεται κανένας άλλος εκτός από τον Ολυμπιακό; Σα να μας λένε τότε ότι Μπεν Αρφά δεν είναι αυτός που ξέρουμε αλλά είναι απάτη! Σαν να θέλουν να τον ξεφωρτοθούν οι Γάλλοι ενα πράγμα! Ή να ψάχνουν να κάνουν την αρπαχτή τους!

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Χορτάρι δημοσίευσε το σε παρακαλώ γιατί θα πάθω παράκρουση με τους άσχετους χρονιάρες μέρες. Βγάζει ο Χελάκης την καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος μέχρι τώρα. Από τον πρωταθλητή χειμώνα ΠΑΟ έχει έναν παίχτη, τον Σισέ και αυτόν υπο αμφισβήτηση. Και γράφει. Καλύτερος χαφ με οργανωτικές δυνατότητες ο Μαρέσκα. Ο Κατσουράνης απλά έχει βάλει πιο πολλά γκολ. Ναι οκ εντάξει. Και συνεχίζει, καλύτερος δεξιός χαφ ο Ζαϊρί που εντυπωσιάζει τον Χελάκη με τις επινοήσεις του και τις σέντρες κτλ. Και φτάνω στο προκείμενο. Καλύτερος φορ. Ο Σισέ λέει αν και ξεκίνησε χαλαρά τώρα μοιάζει ασταμάτητος. Βοηθάει λέει η κλάση του. Αλλά και ο Μήτρογλου, λέει, με λιγότερες τελικές πάσες να τον σημαδεύουν έκανε εξαιρετική δουλειά. Αφού ρε επιστήμονα ο Ολυμπιακος έχει καλύτερο οργανωτικό χαφ και καλύτερο δεξί χαφ με τελικές πάσες και σέντρες κτλ πως είναι δυνατόν να σημαδεύουν λιγότερο τον Μήτρογλου οι τελικές πάσες; Εκτός αν ο ΠΑΟ έχει καλύτερους χαφ και δε μας το λες; Και γιατι δε μας το λες τότε; Άσχετοι Θεέ μου.

Χρόνια πολλά
Χρήστος.


Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Άγιος Βασίλης έρχεται…



…και επειδή η Πρωτοχρονιά είναι κοντά όλο και κάτι έχουμε στο νου μας να ζητήσουμε. Όχι μόνο «εμείς» αλλά και οι ποδοσφαιρικές ομάδες! Φτιάξαμε λοιπόν μία λίστα με τις επιθυμίες μας αλλά και τα δώρα που περιμένει κάθε ομάδα, μέρες που είναι.

Εμείς λοιπόν σαν Χορτάρι ζητάμε από τον Αϊ Βασίλη:

-Καθαρό αθλητισμό. Και κυρίως τίμιο ποδόσφαιρο.

-Γήπεδα για όλες τις ομάδες. Καινούρια γι αυτές που δεν έχουν, να ολοκληρωθούν αυτά που χτίζονται αλλά και να «μεταμορφωθούν» σε ανθρώπινα τα ήδη υπάρχοντα! Χωρίς γήπεδα δε μπορούμε να παρακολουθούμε μπαλίτσα εξάλλου…

- Λιγότερες μπούρδες από τα αθλητικά ΜΜΕ. Και από τους δημοσιογράφους. Δύσκολη ευχή, αλλά εμείς ελπίζουμε.

Από κει και πέρα καταγράφουμε και τις επιθυμίες κάποιων ομάδων όπως τις φανταζόμαστε και υποψιαζόμαστε.

-Παναθηναϊκός: Δεν έχουμε αποφασίσει αν θέλουμε αμυντικό Hummer ή Killer! Μάλλον και τα δύο.

-Ολυμπιακός: Να γίνουν οι διακοπές των Χριστουγέννων 2μηνες!

-ΑΕΚ: Δεν πέφταμε τότε στην Δ Εθνική, να λυνόντουσαν τα οικονομικά προβλήματα και να κάναμε μία νέα αρχή σε δυνατές βάσεις;…. Ας όψεται το «44»…

-ΠΑΟΚ: Λιγότερα «Χ» και περισσότερα γκολ σε σχέση με τον πρώτο γύρο.

-Άρης: Να πάμε να παίξουμε στο Απερτούρα, εκεί ανήκουμε!

-Πανιώνιος: Το 2010 να μας αναγνωρίσουν ως την επίσημη ομάδα της προσφυγιάς.

-Καβάλα: Πούρα. Και γιατί όχι μία έξοδο στην Ευρώπη. Και να βλέπουμε περισσότερο την κόρη του Μάκαρου.

-Αστέρας Τρίπολης: Τα ίδια με την Καβάλα. Χωρίς τα πούρα και την κόρη.

-Πανθρακικός: Να μας βοηθήσει η εκκλησία πίσω από το γήπεδο να πάρουμε περισσότερους βαθμούς στον δεύτερο γύρο…

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Για μισό λεπτό!


Δηλαδή οι μεν θα κάνουν προπονήσεις τώρα στις διακοπές των Χριστουγέννων και οι δε έχουν πάρει ρεπό;;;

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Τους έχει πάντα ετοιμοπόλεμους!


Όταν τσακώνονται δύο άτομα ή ο ένας κάνει παρατηρήσεις στον άλλον μπορεί να ακουστεί η φράση, "στα λέω δυνατά για να τ' ακούσουνε και οι άλλοι"! Ε στην περίπτωση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ισχύει το, "τα λέω κατευθείαν στους άλλους"!

Στο χθεσινό αγώνα με τον Ηρακλή για το κύπελλο ο ρεπόρτερ που καθόταν κοντά στον πάγκο του Παναθηναϊκού είπε κάποια στιγμή ότι ο "Ζοτς" όποτε είχε κάνει κάποιο λάθος κάποιος από τους πλέι-μέικερς των πρασίνων αυτός που τα άκουγε και μάλιστα σε έντονο ύφος ήταν ο Νικ Καλάθης που καθόταν στον πάγκο! Έτσι ώστε να μην τα επαναλάβει και αυτός με τη σειρά του όταν θα έρθει η ώρα να μπει στο παιχνίδι και να ενεργήσει σωστότερα σε ανάλογες περιπτώσεις!

Λίγοι προπονητές το κάνουν αυτό και από τον Ομπράντοβιτς το βλέπουμε συνέχεια! Ένα από τα πολλά "μυστικά της επιτυχίας" του Παναθηναϊκού ίσως!

Πολύ κράξιμο στον Ζίκο ρε παιδιά


Τώρα τελευταία όλοι την έχουν πέσει στον βραζιλιάνο τεχνικό του Ολυμπιακού. Αφορμή η ήττα από τον Άρη. Εντάξει ρε παιδιά πρώτη ήττα ήταν για τους πειραιώτες στο φετινό πρωτάθλημα. Πρώτη ήττα ρε μάγκες και έχουμε φτάσει Δεκέμβριο! Πως κάνετε έτσι δηλαδή; Γιατί τόσο μένος; Και εντάξει η ήττα και τα πειράματα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Αλλά ο άνθρωπος τρώει κράξιμο και για το ρεπό (9+2 ημέρες) που έδωσε στους παίχτες αλλά και στον εαυτό του για τα Χριστούγεννα. Και ότι είναι απών και από τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού και ότι η διοίκηση παίζει μπάλα μόνη της στις μεταγραφές του Ιανουαρίου και ότι οι εισηγήσεις του πάνε άκλαυτες και άλλα τέτοια. Φτάνει πια, νισάφι!

Εντάξει για να σοβαρευτούμε, πλάκα κάνουμε μάγκες, ο Ολυμπιακός έπρεπε να έχει χάσει καιρό πριν το «Χαριλάου». Και ίσως καλύτερα και να είχε γίνει έτσι, μπας και είχαν διορθωθεί κάποια πράγματα. Διότι καλή και ευπρόσδεκτη η τύχη, αλλά πολλές φορές το μόνο που προσφέρει εκτός από τους βαθμούς, είναι στάχτη στα μάτια. Τα προβλήματα δεν λύνονται αγνοώντας τα, αλλά αντιμετωπίζοντας τα.


Επειδή είναι Χριστούγεννα..

Και με την ευκαιρία σας ευχόμαστε και Χρόνια Πολλά, αποφασίσαμε να προβούμε εμείς εδώ στο Χορτάρι σε μία κίνηση αγάπης και ανθρωπιάς. Συνήθως αυτές τις κρύες πλην γιορτινές μέρες οι άνθρωποι του αθλητισμού (κι εμείς είμαστε τέτοιοι!!!!), οι αθλητάνθρωποι δηλαδή, επισκέπτονται διάφορα μέρη όπου φιλοξενούνται συνάνθρωποι μας οι οποίοι έχουν ανάγκη από στέγη, τροφή και ζεστασιά. Σωματική αλλά και ψυχική.



Επειδή εμάς όλα αυτά μας αγγίζουν και με το παραπάνω, θα κάνουμε κι εμείς την γιορτινή και άγια κίνηση μας. Αποφασίσαμε λοιπόν να δώσουμε το κατιτίς μας για να αγοράσουμε ρούχα στις Τσιρλίντερς του μπασκετικού ΟΣΦΠ.



Και για να εξηγούμαστε. Όχι πως ο Ολυμπιακός δεν έχει χρήματα για να τις αγοράσει ένα «μακρυμάνικο» βρε αδερφέ. Όχι. Και επίσης κατανοούμε πως το επάγγελμα επιβάλλει το ανάλαφρο ενδυματολογικό στυλ. Αλλά ρε παιδιά, μπέσα δηλαδή, έτσι όπως είδαμε τις όμορφες κοπελιές του Ολυμπιακού και στο χθεσινό ματς με τον Άρη, σπάραξε η καρδιά μας. Εντάξει ρε παιδιά, και στο ΝΒΑ έχουν μαζορέτες (!) αλλά τέτοιες εποχές του χρόνου φοράνε το κολάν τους, το κολλητό μπλουζάκι τους το ένα το άλλο τους. Εδώ οι δικές μας τίποτα, εκεί, με τα λαμέ τους εσώρουχα… Βέβαια μέσα βαθιά στο μυαλό μας, μία μικρή φωνούλα μας ψιθυρίζει: «και πολύ καλά κάνουν!»…






Quiz!!

Τι βλέπετε στις φωτογραφίες; Σε τι μέρος και για ποιο λόγο βλέπετε καπνογόνα, σημαίες, χαρτάκια και διάφορους ανθρώπους -όχι αθλητές- μέσα σε αγωνιστικό χώρο;






1) Είναι Χριστουγεννιάτικο event
2) Είναι sports show
3) Παίζει να είναι αγώνας μπάσκετ για το κύπελλο Ελλάδος όπου γήπεδο και κερκίδα έγιναν "ένα"

(για την ιστορία, μιλάμε για τον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου μεταξύ Ηρακλή και ΠΑΟ)

Επιτέλους θυμίζει γήπεδο!


Τελείωσε η αλλαγή του χλοοτάπητα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Τώρα χρειάζονται περίπου 10 ημέρες για να "δέσει" το νέο χορτάρι. Με ανακούφιση δέχτηκαν τα νέα οι παίχτες των δύο ομάδων που χρησιμοποιούν ως έδρα το ΟΑΚΑ, ΠΑΟ και ΑΕΚ. Και οι αντίπαλοι φανταζόμαστε...

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

H κοτσάνα της ημέρας!

Λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο στο παιχνίδι μπάσκετ Ηρακλής-Παναθηναϊκός για το κύπελλο πέφτει μια κορδέλα στον αγωνιστικό χώρο. Ρωτάει τότε ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου που μεταδίδει. "Από ταμειακή μηχανή είναι αυτή η κορδέλα;". Απαντάει ο σχολιαστής του αγώνα (το όνομα μας διαφεύγει, μεγαλύτερος σε ηλικία), "μάλλον". Και ξαναρωτάει ο Χατζηγεωργίου, "καλα υπάρχουν ακόμα ταμειακές με κορδέλες; δεν έχουν γίνει ηλεκτρονικά όλα; μάλλον είναι από παλιές, απο την εποχή σου!"

Θα πείτε τώρα, τι βρήκατε πάλι να πείτε. Αλλά ρε άνθρωπε, οι αποδείξεις πως βγαίνουν από τις ταμειακές μηχανές; Όλα αυτά τα στοιχεία μιας απόδειξης που τυπώνονται; Σε χαρτί που δημιουργείται από το μηδέν; Tαμειακές μηχανές πυρηνικής τεχνολογίας;

Δηλαδή είναι κάποιοι σπορτκάστερς όπως ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου που μεταδίδουν, χρόνια τώρα, τα πάντα στην κρατική τηλεόραση. Από μπάσκετ και ποδόσφαιρο μέχρι κολύμβηση, στίβο και ολυμπιακά αθλήματα. Και λές, "μα τι γνώσεις έχουν αυτοί οι άνθρωποι; Ξέρουν τα πάντα!". Και ακούς κάτι πράγματα σαν και το παραπάνω και κουφένεσαι!

"Δώσ' μου λίγη αγάπη"

Ρε παιδιά, "είναι κι αυτός εδώ". Σπαρακτικές, συγκινητικές, απολαυστικές δηλώσεις από τον "Γιόβα". Μέρες που είναι, στο όνομα του χριστουγεννιάτικου πνεύματος κάντε το καλό. Είναι κι αυτός εδώ! Μπλούζες της ομάδας φόρεσε, δηλώσεις κάθε εβδομάδα κάνει, δηλαδή τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος; Είναι κι αυτός εδώ... Σνιφ...

Σιγουριά για Μπεν Αρφά!!! (2)



SportDay, ΦΩΣ και GOAL έχουν σχεδόν ανακοινώσει τη μεταγραφή του νεαρού γάλλου άσου! Εμείς θα περιμένουμε και τις υπογραφές. Πάντως για να το έχουν σίγουρο οι 3 εφημερίδες μάλλον καλά πάει το πράγμα για τους ερυθρόλευκους. Για να δούμε...

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Γεια σου ρε Χορτάρι (μαγικό)… Διάβασα σήμερα στο εξώφυλλο της εφημερίδας «Φως» τις δηλώσεις των οπαδών του ΠΑΣ Γιάννινα που λένε πως κερνάνε μελομακάρονα και κουραμπιέδες, όσους πάνε στη πόλη τους… Εγώ πάντως την τελευταία φορά που πήγα στη καταπληκτική πόλη των Ιωαννίνων (την τελευταία φορά που ήταν στην πρώτη κατηγορία αν θυμάμαι καλά) δεν με είχαν κεράσει τίποτα. Αντιθέτως θυμάμαι ότι μετά το τέλος του αγώνα είχαν μπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είχαν έρθει μπροστά από τη θύρα που μας φιλοξενούσε και είχαν δημιουργηθεί επεισόδια. Φαίνεται όμως ότι κάτι θα ήθελαν να μας τρατάρουν και οι δικοί μας το παρεξήγησαν. Όχι πάντως κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Όπως και κάτι γλάστρες, που πέφτανε την ώρα που πηγαίναμε στο γήπεδο… Αλλά και αυτές ήταν για να έχουμε αναμνηστικό της πόλης… Τα παραπάνω δεν τα έγραψα για να δικαιολογήσω τους Παναθηναϊκάκιδες (retro)… Σε καμία περίπτωση… Απλά για να μην ξεχνάμε κάποια πράγματα και μας περνάνε τα χαζούς.

ΥΓ 1. Αλήθεια τα στιλέτα που τα βρήκαν; Αφού έχουν βίντεο από τα επεισόδια, αποκλείεται να μην έχουν έστω μία φωτογραφία από τα στιλέτα. Αλλά ξέχασα, εδώ το «Φως» έγραψε για γραμμές στο κούρεμα του ΟΑΚΑ και για άουτ στη φάση του γκολ του Άρη…. Στα στιλέτα θα κολλήσουν… Το αεροβόλο ξέχασαν. Έτσι για να πατσίσουν τα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη…

ΥΓ 2. Αν δεν κάνω λάθος, όταν έγινε το ΠΑΣ-ΑΕΚ έγιναν και εκεί επεισόδιο στην πλατεία των Ιωαννίνων.


Αναγνώστης

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Και τη βασιλόπιτα!


Σίγουρα! Θα βάλουν ο καθένας μια φωτογραφία από Ρέντη πάνω στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι* να τους θυμίζει τις υποχρεώσεις τους για να μην ξεχαστούν... Εννέα μέρες είναι το ρεπό για τα Χριστούγεννα αλλά αν δεν κάνουμε λάθος ο Ζίκο έχει δώσει στους παίχτες και μία δυο μέρες ακόμα μετά την Πρωτοχρονιά.

* φωτογραφία με το πως θα πρέπει να είναι το γεύμα των Χριστουγέννων για τον Ντιόγκο στη Βραζιλία:





Ή άσχετοι είναι ή...


...πολύ χιουμορίστες. Δεν εξηγείται αλλιώς. Ο λόγος για τον Θέμη Καίσαρη και τον "Τσάρλι", ραδιοφωνικούς παραγωγούς του Σέντρα FM, στη βραδινή ζώνη. Λοιπόν παιδιά, Μπεν Αρφά λέγεται ο παίχτης όχι Μπεν Αφρά! Μπεν ΑΡΦΑ. Επειδή είστε σούπερ γνώστες του ποδοσφαίρου, και αυτό ίσως σας ξέφυγε απλά το αναφέρουμε προς ενημέρωση σας.
Βέβαια τι περιμένουμε από τις μεγάλες "μπαλαδόφατσες" που εδώ και ενάμιση χρόνο έχουν βγάλει τον Ζιλμπέρτο Σίλβα άσχετο, για να μην χρησιμοποίσουμε κάποια από τις εκφράσεις τους και μας πάρουν κι εμάς με τις ντομάτες.
Το χειρότερο δεν είναι να μην γνωρίζεις κάτι, αλλά να προσποιήσε πως το γνωρίζεις. Και σε αρκετά θέματα το περιεχόμενο της ασχετοσύνης οι συγκεκριμένοι κύριοι το τυλίγουν στο κουτί του "λογικού αξιώματος" που λέγαμε και στα μαθηματικά.

Καλές Γιορτές...


...θα περάσουν οι παίχτες του Ολυμπιακού με τις 9 μέρες ρεπό που έδωσε ο Ζίκο. Πάντως στο λιμάνι δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους για την κατάσταση στην οποία θα επιστρέψουν οι παίχτες μετά από 9 μέρες "κραιπάλης" όπως επισημαίνει και το ΦΩΣ των Σπορ. Πλάκα πλάκα για τους παίχτες του ΟΣΦΠ έχουν ακουστεί τα χίλια-δυο σχετικά με τα νυχτοπερπατήματα τους στην Ελλάδα. Πόσο μάλλον που κάποιοι θα την κάνουν για ξένα μέρη. Θέλει προσοχή διότι ήδη ο γυμναστής Σαντάνα έχει κάνει 2 μίνι προετοιμασίες μέσα στη σεζόν. Μία ενδεχόμενη ακόμα, θα επιβαρύνει το ήδη "ξεθεωμένο" ρόστερ.

Αλλάζει το χορτάρι…

…στο ΟΑΚΑ. Καιρός ήτανε… Να και κάποιες φωτογραφίες που φιλοξενούνται σε sites και εφημερίδες.






Σιγουριά για Μπεν Αρφά!!!





Σχεδόν τελειωμένη υπόθεση θεωρούν οι SportDay, GoalNews, Εξέδρα και ΦΩΣ των Σπορ την μεταγραφή του νεαρού γάλλου άσσου Μπεν Αρφά από τη Μαρσέιγ στον Πειραιά. Όντως πρόκειται για ευκαιρεία που δεν πρέπει να χαθεί με τίποτα. Ξέρει πολλή μπάλα ο γάλλος, όμως σε χαρακτήρα είναι ένα κράμα Καστίγιο-Ζάχοβιτς. Για να δούμε τι θα γίνει...


Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Πρωταθλητής χειμώνα ο Παναθηναϊκός!


Τον άτυπο τίτλο του Πρωταθλητή χειμώνα κέρδισε την τελευταία αγωνιστική η ομάδα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα της Superleague! Oι πράσινοι επανήλθαν στην πρώτη θέση που κρατούσαν μέχρι και την 11η αγωνιστική μετά την νίκη τους επί του ΠΑΣ Γιάννενα και την νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού.

Αν θυμηθούμε στα γρήγορα τι έγινε σε αυτό τον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός βρίσκεται δικαίως στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Το τριφύλλι έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο επιθετικό με πολλά γκολ και πολλές φάσεις. Με τον τρόπο παιχνιδιού του δείχνει ότι παίζει για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι για τα γκολ και για το θέαμα. Το γεγονός ότι έχει στις τάξεις του ο ΠΑΟ τους δύο από τους τρεις πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος (Σισέ και Κατσουράνη) μαρτυρά τα παραπάνω.

Από τη άλλη ο αιώνιος αντίπαλος Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Στα περισσότερα από τα παιχνίδια προτίμησε να φυλάξει τα μετόπισθεν και να κυνηγήσει το γκολ τα τελευταία λεπτά και με αντεπιθέσεις. Έδωσε το δικαίωμα στους αντιπάλους του να πιστέψουν ότι μπορούν να εκμεταλευτούν τις αδυναμίες του με αποτέλεσμα να βγάζουν τον καλύτερο τους εαυτό στο γήπεδο παίζοντας επίθεση και όχι άμυνα. Άλλοι το πλήρωσαν και άλλοι επιβραβεύτηκαν. Και ο Ολυμπιακός η αλήθεια είναι ότι σε κάποια ματς θα μπορούσε να χάσει και άλλους βαθμούς. Η φράση "μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη..." που αναφέρει ο Παντελής Διαμαντόπουλος σήμερα στο εξώφυλλο του Φωτός για την ήττα του ΟΣΦΠ από τον Πανιώνιο στο μπάσκετ, ταιριάζει και στο ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα για το χθεσινό παιχνίδι με τον Άρη.
Ο δεύτερος γύρος αναμένεται το ίδιο και περισσότερο συναρπαστικός!

We don't care about football (ν.2)


Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η μη τήρηση του fair play από τους παίχτες του Ολυμπιακού στο χθεσινό ματς με τον Άρη. Ήταν στα τελευταία λεπτά του αγώνα όταν ο Ναφτί (και ενώ η μπάλα είχε φύγει κάμποσα δευτερόλεπτα από τα πόδια του) δέχτηκε βίαιο χτύπημα από τον Ντιόγκο εκτός φάσης. Ο διαιτητής δεν διέκοψε τον αγώνα, οι παίχτες του Άρη έβγαλαν τη μπάλα έξω και ο Ναφτί αποχώρησε με το ειδικό αμαξάκι για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό της ομάδας. Ο διαιτητής δεν έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Ντιόγκο ούτε διέκοψε το ματς, όμως για την τήρηση του fair play δεν ευθύνεται είναι η αλήθεια. Στη συνέχεια της φάσης οι πειραιώτες αντί να επιστρέψουν τη μπάλα στους παίχτες του Άρη τηρώντας το «ευ αγωνίζεσθαι» (ή αλλιώς fair play που λέμε και στα ελληνικά), συνέχισαν να παίζουν μετά την επαναφορά της από το πλάγιο. Ενέργειες που δεν ταιριάζουν σε ομάδες πρωταθλήτριες και σε προφίλ ομάδων που μας εκπροσωπούν κάθε χρόνο σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κρίμα… Είτε χάνεις 1-0 και είναι στο 85’ το ματς, είτε νικάς 5-0 και είναι στο 95’ το fair play το τηρείς. Και να κέρδιζε κάτι απ την όλη ιστορία ο Ολυμπιακός, πάει στην ευχή. Μέχρι το κέντρο κατάφερε να φτάσει.

Μπράβο


Την ώρα που στην ΑΕΚ κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για αυτούς που πονούν περισσότερο από όλους με αυτή τη δύσκολη κάτασταση στην οποία βρίσκεται η Ένωση, τους φιλάθλους δηλαδή, δύο παίχτες του δικεφάλου, ο Παντελής Καφές και ο Νίκος Γεωργέας, μετά την νέα ήττα των κιτρινόμαυρων εχθές πήγαν μετά το τέλος του αγώνα προς το μέρος των φιλάθλων τους που είχαν εκδρομεύσει στην Τρίπολη για να ακούσουν τα παραπονά τους. Όπως είπε ο Παντελής Καφές σε δηλώσεις του, "είναι ωραίο να πηγαίνουμε κοντά τους και να μας αποθεώνουν όταν νικάμε αλλά έτσι πρέπει να κάνουμε και μετά τις ήττες για να ακούσουμε αυτά που έχουν να μας πουν." Τους αξίζει ένα μπράβο αν μη τι άλλο.

Μπάχαλο


"Κύριε πρέσβη μας κακομαθαίνετε" έλεγε η διαφήμιση και το χορτάρι πολλές φορές έχει γράψει οτί ο Ζίκο μάλλον κακομαθαίνει τους παίχτες του με τα πολλά ρεπό που τους έχει δώσει από τότε που ανέλαβε. Άλλοι στο λιμάνι λένε ότι η ομάδα είναι κουρασμένη(Ζίκο), άλλοι ότι τα συνεχή παιχνίδια τους βοηθάνε να βρουν τη φόρμα τους(Γκαλίτσιος, Ζεβλάκοφ), άλλοι τραυματίζονται και ένω λέγεται ότι θα μείνουν έξω για λίγες μέρες, επανεμφανίζονται μετα από μήνες(Ντιόγο, Τοροσίδης), άλλοι τραυματίζονται και εκεί που είναι να παίξουν ξαφνικα ξανατραυματίζονται (Λεντέσμα, Στολτίδης), άλλοι δηλώνουν ότι η ομάδα θα πετάει και θα πετάει και θα πετάει...(Σαντάνα) και πάει λέγοντας. Ένα γενικότερο μπάχαλο υπάρχει στον Ολυμπιακό κακα τα ψέματα και όσο γρηγορότερα σταματήσουν να εθελοτυφλούν όλοι στον ΟΣΦΠ τόσο το καλύτερο για την ομάδα τους.

Σκληρό, αλλά αληθές

Το όλο νόημα της παράθεσης αποσπάσματος από το εξώφυλλο του Φωτός, δεν είναι η σκληρή πλυν δίκαια κριτική προς τους παίχτες, αλλά η σπόντα για τον Γκαλέτι. "Καλύτερα να το παίζει τραυματίας και να μένει στην Αθήνα" γράφει η εφημερίδα. Και εδώ έχετε διαβάσει κατά καιρούς για τα ...καπρίτσια του Γκαλέτι, πράγμα αδικαιολόγητο για επαγγελματία αθλητή που πληρώνεται αδρά. Αν πληρώνεται...

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Η κοτσάνα της ημέρας!


Με αφορμή το email που μας έστειλε ένας αναγνώστης μας και δημοσιεύσαμε, το βράβειο για την κοτσάνα της ημέρας πάει δικαιωματικά στο Φως των Σπορ και να μας συγχωρέσει για το ύφος μας! Αλλα να λέτε ότι το οφσάιντ που υποστηρίζετε ότι υπήρχε στο τέταρτο γκολ του Παναθηναϊκού, φαινόταν "βάσει των γραμμών από το κούρεμα του χόρτου" τη στιγμή που όλη η κοινή γνώμη συζητάει για το πως το χορτάρι του ΟΑΚΑ απο χλοωτάπητας έχει μετατραπεί σε χωράφι, είναι τουλάχιστον άστοχο!