Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Δεν έπεσε η Ακρόπολη!!

2.500 και πλέον χρόνια η Ακρόπολη στέκει περήφανη κάτω από τον Αττικό ουρανό. Όπως όλοι διαπιστώσαμε τα επιπλέον μεταγραφικά «μπαμ» του ΠΑΟ που ΔΕΝ έγιναν δεν την κουνήσανε από τη θέση της. Η Ακρόπολη λοιπόν δεν έπεσε και το χορτάρι παραδέχεται ότι κι αυτό έπεσε θύμα «κοντινών ανθρώπων», που αυτό το καλοκαίρι είχαν την τιμητική τους και για άλλες ομάδες…


Με λίγα λόγια κωλοτούμπα το χορτάρι μάγκες :-)

Και ναι, συνεχίζει...


...να κρατά τη θέση που του αξίζει μετά από δύο(2) ολόκληρες αγωνιστικές!!
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα η ΠΡΑΣΙΝΗ!

Δεν ξέρετε τι θέλετε...η συνέχεια!




(εφημερίδα Derbynews)

Που, στους ξενώνες;

Ενοικιάζεται καινούρια μεζονέτα στην περιοχή της Παιανίας. Δυόροφη με εσωτερική σκάλα, δύο υπνοδωμάτια, δύο μπάνια, διαμπερές, μεγάλες βεράντες, κήπο με bbq.


(--->εφημερίδα Derbynews)

Δηλώσεις Κετσπάγια μετά το ΑΕΛ - ΟΣΦΠ


Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα γίνει μεταγραφή απάντησε:


"...πείτε και κάποια στιγμή συγχαρητήρια στην ομάδα ... ένας παίχτης θα έρθει για να σώσει τον Ολυμπιακό; Σήμερα η ομάδα έπαιξε με απουσίες και εσείς με ρωτάτε για το αν θα έρθει ένας παιχτης για να μας σώσει όλους;"


Φαίνεται πως ο γεωργιανός δεν πήρε το μήνυμα του κόσμου που ζητάει να δει καλό ποδόσφαιρο (σε αντίθεση με αυτά που γράφανε οι εφημερίδες για το πως εξήγησε τη γιούχα μετά τη Σέριφ στους παίχτες του). Απ την άλλη βέβαια έχει δίκιο ως προς το ότι ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη. Αλλά ο ΟΣΦΠ είχε στη διάθεση του ένα ολόκληρο καλοκαίρι για να φέρει πολλούς ...κούκους.

Αυτός είναι!



Ο παίχτης που μπορεί να δώσει τη μπάλα στο πιάτο του Σισέ...

Σχεδόν μία 11άδα

Παρά την απώλεια του Σ. Κυριάκου, η ΑΕΚ δεν το έβαλε κάτω και σε συνδυασμό με τα έσοδα από την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, συνεχίζει τις μεταγραφές, έχοντας ήδη κλείσει 9 παίχτες (και με σχεδόν τελειωμένο το θέμα Γιάχιτς). Αναμφίβολα ο Ντούσκο Μπάγιεβιτς έχει πολλές επιλογές για φέτος. Αρκεί στην ποσότητα αυτή των παικτών να βρει και την αγωνιστική ποιότητα που αναζητά.

Κάντε κάτι...

...γιατί αυτό το πράγμα δε βλέπεται. Ο Τ. Κετσπάγια παρέταξε απόψε τον Ολυμπιακό με εννιά (9) αμυντικογενείς παίχτες απέναντι στη Λάρισα. Μαζί με αυτούς ο επιτελικός Ζαϊρί και ο εντελώς απομονωμένος Μήτρογλου. Βέβαια και αυτός ο στόχος ...επετεύχθη και οι πειραιώτες με γκολ του Λεονάρντο και γκολάρα του Μαρέσκα πήραν το διπλό δημιουργώντας σε όλο το ματς 2 ευκαιρίες και παίζοντας από το 60' και μετά κλεισμένοι στα καρέ τους. Το θέμα και το ερώτημα είναι αν θα συνεχίσει ο ΟΣΦΠ να έχει αυτή τη ρέντα στη διάρκεια της σεζόν.

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Μία μέρα έμεινε...


...και ο κόσμος δεν αστειεύεται.

Δεν ξέρετε τι θέλετε...


...εκεί στην εφημερίδα derby τελικά. Γρήγορη, εύκολη και θεαματική νίκη, ή "νίκη και με μισό μηδέν";

Υγ. Φοβερό σλόγκαν αυτό το "η εφημερίδα των δημοσιογράφων". Τι σημαίνει αυτό δηλαδή; Στις άλλες εφημερίδες ποιοι δουλεύουν; Υδραυλικοί; Κάπου το έχουμε ξαναδεί βέβαια...




Ήμαρτον


Η μεταγραφολογία βλάπτει σοβαρά την υγεία! Την ψυχική κυρίως! Σε τρελένει! Και ώρες ώρες δεν ξέρεις τι λές, τι κάνεις και τι γράφεις...

Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Ρίσκο αλλά ωραίο...ωραίο αλλά ρίσκο!


Ωραίο δηλαδή ή ρίσκο; Τι εννοεί η Sportday;

«…ή κάτι άλλο;»

Μόλις επισημοποιήθηκε η μεταγραφή του Μάτος από τον ΠΑΟ στη βραζιλιάνικη Κορίνθιανς, ο πρώην παίχτης των πρασίνων σε συνέντευξή του ερωτηθείς για το αν υπήρξε «διαφορά φιλοσοφίας με τον προπονητή …ή κάτι άλλο» απάντησε:

«Δεν μπορώ να ξέρω, ποτέ δεν έγινε κάτι. Δεν δημιουργήθηκε ποτέ κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ποτέ δεν μου εξήγησε και γιατί δεν αγωνιζόμουν. Προφανώς δεν άρεσε το στυλ παιχνιδιού μου. Δεν ξέρω τι να πω…».

Άρα προφανώς υπήρχε κάτι άλλο. Ίσως ο Μάτος να είναι ένας ακόμα παίχτης που πλήρωσε (δικαίως) το μάρμαρο, για αυτή τη νοοτροπία που είχε τονίσει ο Τεν Κάτε πως θέλει να αποτινάξει από την ομάδα. Δηλαδή την αδιαφορία, την έλλειψη κίνητρου, ίσως και της «κλίκας»…

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Νικάτε γιατί χανόμαστε...

...Είναι το σύνθημα που δίνει και παίρνει στα κιτρινόμαυρα στέκια. Και όχι μόνο στέκια. Αλλά και ...γραφεία. Προπονητικά αλλά και προεδρικά. Η νίκη - πρόκριση επί της Βασλούι ήταν μία ανάσα για την ΑΕΚ. Ανάσα οικονομική κυρίως αλλά και επιβίωσης. Και αυτό το έχουν καταλάβει για τα καλά στην ομάδα όλοι. Κάθε νίκη και μία ανάσα. Το ενδεχόμενο αποκλεισμού από το Γιουρόπα Λιγκ δεν ήθελαν καν να το σκέφτονται, γι αυτό και ο Μπάγιεβιτς στο ημίχρονο άστραψε και βρόντηξε στα αποδυτήρια. Μάλιστα την παράσταση έκλεψε στην ανάπαυλα ο Λ. Γεοργαμλης ο οποίος λίγο πριν μπουν οι ομάδες για το β' ημίχρονο, πλησίασε 2 παίχτες και τους είπε με νόημα: "νικήστε γιατί χανόμαστε".
Άδικο είχε;

Τι ‘χες ΠΑΟΚ; Τι ΄χα πάντα…

Τα τελευταία 2 χρόνια, η ομάδα του ΠΑΟΚ έχει πουλήσει πάνω από 40.000 διαρκείας, απλοί φίλαθλοι έγιναν μέτοχοι συνεισφέροντας οικονομικά, τα τηλεοπτικά συμβόλαια και οι χορηγοί έδωσαν πολλές ανάσες και το γήπεδο της Τούμπας ήταν σχεδόν γεμάτο σε κάθε ματς. Οικονομικά η ΠΑΕ υγιαίνει ποσώς και αποτόμως κι όμως οι μεταγραφές περιορίστηκαν σε Φωτάκηδες και Κουτσιανικούληδες. Καλοί παίχτες για Λάρισα και Εργοτέλη. Πάρα πολύ καλοί. Σούπερ. Αλλά δυστυχώς δε φτάνουν για να κάνεις την υπέρβαση, όσο υπέρβαση δηλαδή θεωρείται να υπερκεράσει ο ΠΑΟΚ το μεγαθήριο που λέγεται Χέρενφεεν. Το χορτάρι πριν μερικές ημέρες έγραφε για επιτακτική ανάγκη απόκτησης ενός γκολτζή από τον ΠΑΟΚ διότι ο Μουσλίμοβιτς δείχνει έξω από τα νερά του. Σε όλα αυτά προστέθηκαν και οι γκρίνιες του Σέρτζιο Κονσεισάο και έτσι ο δικέφαλος αποκλείστηκε από μία κάποια Χέρενφεεν.

Η προοπτική και το ενδεχόμενο να «φύγει νύχτα» ο Σάντος είναι ορατή. Σύμφωνα πάντα με αυτά που "πιάνει" το χορτάρι στον αέρα... Μη φύγει πακέτο όμως...


Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Είναι ντροπή

Με μία σούπερ βουτιά ο ποδοσφαιριστής Εντουάρντο της Άρσεναλ, ξεγέλασε τον διαιτητή στο χθεσινό ματς Αρσεναλ - Σέλτικ. Η ΟΥΕΦΑ σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο τιμωρίας του παίχτη. Είναι αλήθεια πως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη με τέτοια θέματα, πόσο μάλλον φέτος που το σλόγκαν της είναι "ΣΕΒΑΣΜΟΣ, στο παιχνίδι!". Επειδή και στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουμε πολλές τέτοιες περιπτώσεις με βουτιές και ψεύτικα πέναλτυ καλό θα ήταν κάτι παρόμιο να κάνουν και οι αρμόδιες αρχές στη χώρα μας. Μπορεί οι παίχτες συνήθως να μετανιώνουν για το "θέατρο", όπως πχ ο Στέλιος Γιαννακόπουλος σε δηλώσεις του, όμως το κακό έχει γίνει ήδη και στο βωμό της σκοπιμότητας και του αποτελέσματος το fair play πάει περίπατο...

Θαυμάστε τον Εντουάρντο:


Tιμούρ ανακάτευε, Σωκράτης τραβούσε!

Ούτε κατά παραγγελία θα μπορούσε να έχει τέτοια κλήρωση ο Ολυμπιακός. Αυτό άλλωστε δήλωσε και ο Τ. Κετσπάγια. Οι Πειραιώτες έχουν χρυσή ευκαιρία να περάσουν για 3η φορά στην ιστορία τους στην επόμενη φάση του θεσμού και σε αντίθετη περίπτωση δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες!

Και λεφτά και καβούρια!!!


Χωρίς πολλά λόγια το χορτάρι σας μεταφέρει την έντονη φημολογία σχετικά με τον λόγο για τον οποίο κωλυσιεργούν καθυστερούν ή ακόμα και ματαιώνονται οι μεταγραφές τον τελευταίο καιρό στον Παναθηναϊκό. Και μάλιστα μεταγραφές επιτακτικής ανάγκης, σε θέσεις που οι πράσινοι πονάνε. Η αλήθεια είναι πως ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού Γιάννης Βαρδινογιάννης αρνήθηκε εις διπλούν οικονομική βοήθεια από τον Α. Βγενόπουλο, την οποία ο τελευταίος προσέφερε χωρίς να ζητά καν μετοχικό αντίκρισμα, για την ενίσχυση της ομάδας. Λεφτά υπάρχουν, δεν γίνεται να μην υπάρχουν. Όταν μιλάμε για οικονομικούς κολοσσούς όπως Βαρδινογιάννης, Βγενόπουλος, Γιαννακόπουλος και Πατέρας ο αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ και τα λιγότερα έσοδα που δίνει το Γιουρόπα Καπ, δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για έλλειψη ρευστού. Αυτό που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε, είναι ο λόγος για τον οποίο αρνήθηκε ο έχον το 51% του πολυμετοχικού ΠΑΟ, την οικονομική εισφορά από έναν άλλο μέτοχο. Η οποία άγγιζε σύμφωνα πάντα με αυτά που ακούγονται τα 10 εκατομμύρια ευρώ!

ΦΙΜΩΤΡΟ!

Παρακολουθώντας το χθεσινό ματς του ΟΣΦΠ, εντύπωση μας έκανε η στάση του σχολιαστή Π. Παπαδημητρίου, την ώρα που όλο το Καραϊσκάκη γιουχάριζε και το τηλεοπτικό κοινό είχε αγανακτήσει από το «θέαμα» που παρουσίαζε η ομάδα του Κετσπάγια. Αυτή η «κάψα» πως ¨δεν είναι σωστό να γιουχάρουνε οι φίλαθλοι και πρέπει να κάνουν υπομονή, καθώς ο Ολυμπιακός το στόχο του τον πέτυχε¨, φράση που επανέλαβε πολλάκις. Κύριε Παπαδημητρίου ως τι μιλάτε και συστήνετε υπομονή στον κόσμο του ΟΣΦΠ; Σαν ποιος θα επιβάλλετε εσείς το αν θα δυσαρεστηθούν από την εικόνα της ομάδας τους οι φίλαθλοι ή όχι; Φίμωτρο στον κόσμο της ομάδας δεν θα βάλετε. Οι εποχές των κουμανταδόρων και αβανταδόρων κάθετα αντίθετων με το κοινό αίσθημα τελειώσανε. Οι φίλοι των ερυθρόλευκων «αλλιώς ονειρεύονται τον Ολυμπιακό» όπως βροντοφώναξαν εχθές.

Πρόκριση μα γιούχα!

Αυτό δε συνηθίζεται και γι αυτό μας έκανε εντύπωση. Από το σφύριγμα του ρέφερι για το ημίχρονο κιόλας του Ολυμπιακός – Σέριφ οι φίλοι των πειραιωτών συνόδεψαν τον Κετσπάγια και τους παίχτες με ένα μακρόσυρτο «ουυυ» στα αποδυτήρια. Οι αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν και στο δεύτερο μέρος του αγώνα αλλά και μετά τη λήξη του! Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός κράτησε μία σταθερή πορεία και για τρίτο συνεχόμενο ματς (συμπεριλαμβανομένου και του φιλικού με Τότεναμ) ΔΕΝ βλεπόταν. Ήταν κουραστικό το …θέαμα. Χωρίς σχέδιο ανάπτυξης, περιμένοντας σχεδόν σε όλα τα ματς τον αντίπαλο κάτω από τη σέντρα αλλά και με μία άστοχη μάλλον παραλλαγή του κλασικού 4-4-2, ο ΟΣΦΠ πραγματικά εκνευρίζει. Ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν βρίσκεται πλέον στην Ανόρθωση και οι ομάδες τύπου Σέριφ είναι σαφώς υποδεέστερες του Ολυμπιακού και όχι ισοδύναμες. Διότι εάν αντί για τη Σέριφ ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ άλλη ομάδα στα play off του C.L τότε θα μιλούσαμε για πραγματικό πρόβλημα. Τώρα το πρόβλημα διορθώνεται. Με καλές μεταγραφές και αλλαγή φιλοσοφίας. Η ανάγκη για αριστερό μπακ (ο Ραούλ Μπράβο εχθές έχασε τον αντίπαλο του γύρω στις 10 φορές), για επιτελικό μέσο, για αριστερό χαφ καθώς και για επιθετικό είναι μεγάλη. Από την άλλη η άμυνα μέχρι τώρα στο μόνο δυνατό ματς που δοκιμάστηκε μάζεψε 3 τεμάχια. Αυτό διορθώνεται πιστεύουμε.

Τη στιγμή που όλοι σχεδόν πανηγυρίζουν την χρυσοφόρα και αναζωογόνησα πρόκριση στο Λιμάνι, το χορτάρι δεν στέκεται στα τετριμμένα. Και αν δεν έρθουν μεγάλοι παίχτες στον ΟΣΦΠ άμεσα σε θέσεις κλειδιά, τότε δεν μπορούμε να φανταστούμε καν έναν πιθανό όμιλο με: Μάντσεστερ, Ρεάλ, Ολυμπιακό και Βόλφσμπουργκ για παράδειγμα. Τα πράγματα πλέον σοβαρεύουν το ίδιο πρέπει να κάνει και ο Κετσπάγια με τους παίχτες. Και ακόμα περισσότερο η διοίκηση με τους παίχτες. Όχι τους υπάρχοντες, αυτούς που πρέπει να έρθουν.

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Χορτάρι καλημέρα. Είμαι φίλος του Παναθηναϊκού και θέλω πάρα πολύ να δημοσιεύσεις τις παρακάτω σκέψεις.

Λοιπόν. Τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει (ή κορυφωθεί;;) ένας μεγάλος πόλεμος εναντίον της ομάδας μας. Αφού η επίθεση προς το πρόσωπο του προπονητή μας βρήκε την ασπίδα των φιλάθλων απέναντί της, τα «αντικειμενικά» ΜΜΕ αλλά και ακόμα χειρότερα, άνθρωποι και «όργανα» πράσινης απόχρωσης συνεχίζουν να χτυπάνε τον ΠΑΟ μας βρίσκοντας και εφευρίσκοντας καθημερινά νέους «στόχους». Από πού να ξεκινήσω και που να τελειώσω.

Από τον παλαίμαχο Μίμη Δομάζο που βγαίνει λίγα λεπτά μετά την ήττα από την Ατλέτικο και κάνει δηλώσεις καφενειακού επιπέδου και ύφους μπροστά στο πανελλήνιο κατηγορώντας ομάδα και προπονητή (τώρα θα μου πεις, πως ο κύριος Δομάζος βγαίνει και μιλάει μόνο μετά από ήττες, οκ); Από τον επίσης παλαίμαχο και πάλαι ποτέ προπονηταρά και σούπερ μάνατζερ Βέλιμιρ Ζάετς κριτή των πάντων και τιμητή των όλων; Από την «πράσινη» εφημερίδα Derby που εδώ και καιρό έχει χύσει 10 τόνους χολή προς οτιδήποτε καινούριο και ελπιδοφόρο στην νέα προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα; Τώρα θα περάσω και στα …αντικειμενικά ΜΜΕ.

Τους τελευταίους μήνες και όσο στην αντίπερα όχθη, σε αυτή του αιωνίου αντιπάλου παρακολουθούμε σίριαλ – κωμωδίες σχετικά με οικονομικά και διοικητικά κατρακυλίσματα, τα αυτοαποκαλούμενα ΜΜΕ αποσιωπώντας και συγκαλύπτοντας τις «λαδιές» όλων των άλλων βρίσκουν και δημιουργούν προβλήματα συνήθως εκ του μη όντος. Τελευταίο παράδειγμα ο καυγάς μεταξύ Τεν Κάτε και Σπυρόπουλου. Όταν πλακωνόταν ο Μήτρογλου και ο Γκαλέτι με τον Βαλβέρδε και ο Κοβάσεβιτς του «αφιέρωνε» γκολ αυτά ήταν «αντρικά θέματα και καταστάσεις που συμβαίνουν φυσιολογικά μέσα σε μία ομάδα». Τώρα όμως που αυτά συνέβησαν στη δική μου ομάδα πρόκειται για «μπουρδέλο» όπως κατάπτυστα τόλμησε ένας κάποιος του Σέντρα ΦΜ να αποκαλέσει τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ σήμερα το πρωί. Το ΜΕΓΚΑ σε συνεχόμενα δελτία του ωρύεται για τα τόσα λεφτά που έριξε τα τελευταία 2 καλοκαίρια η οικογένεια Βαρδινογιάννη (ποια;;;;;;;;;;;; χαχαχα) και για το πόσο ανίκανοι και αναίσθητοι είναι οι …καλοπληρωμένοι παίχτες του τριφυλλιού.

Το πρώιμο εσωτερικό παρελθόν καθώς και το καλοστημένο παιχνίδι των δακρύβρεχτων πρωτοσέλιδων από δήθεν αντικειμενικούς παντογνώστες κάνει ακόμα καλά τη δουλειά του. ΟΜΩΣ ξεχνάνε ένα πράγμα οι κύριοι. Πως μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα. Οργή Λαού θα ξεσπάσει πάλι όπως το αντιλαμβάνομαι και διαισθάνομαι και τότε…

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

ΜΑ ΚΑΛΑ, ΤΙ ΛΕΝΕ;;;


H δύναμη αλλάζει χέρια;

Δηλαδή ο Ολυμπιακός είχε τη δύναμη;

Και ο πρώην διεθνής διαιτητής Μιχαλης Γερμανάκος δεν βλέπει αντίδραση;;

TI ANTΙΔΡΑΣΗ;;;ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ;;;

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ;

Καθημερινά το Φως των σπόρ έχει άρθρα στο πρωτοσέλιδο του για την μεγάλη αλλαγή στη διαιτησία όπως λέει. ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑΖΕΙ;

Στο σημέρινό του εξώφυλλο μάλιστα παραθέτει δηλώσεις του πιο παλιού εν ενεργεία ρεπόρτερ στη διαιτησία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, Βαγγέλη Δουκάκου που παλιότερα είχε εκπομπή στο ανεπίσημο κανάλι του Ολυμπιακού TV MAGIC, αλλά και του Νίκου Λαγογιάννη που λέει:

Ποιά δύναμη στη διαιτησία;

Kαι τι την χρειάζεται μία ομάδα τη δύναμη στη διαιτησία; Στον Ολυμπιακό δηλαδή, έτσι όπως το παρουσιάζει η εφημερίδα Φως, είναι σαν να πέφτουν απ' τα σύννεφα. Σα να χάνουν τη γη κάτω απ' τα πόδια τους.

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Φαινόμενο είναι αυτός!

Αυτός ο Μπόλτ είναι όντως τρομερός. Και πως να μην είναι δηλαδή. Με ύψος 1.96 και βάρος 86 κιλα σίγουρα διαφέρει πολύ από τους υπόλοιπους σπρίντερς. Λογικό λοιπόν την ώρα που οι άλλοι σκίζονται να τον φτάσουν αυτός με τις τεράστιες δρασκελιές του να τους αφήνει πίσω χαλαρά και να αναγκάζει όλον τον κόσμο να ασχοληθεί για άλλη μια φορά μαζί του. Εκτός πάντως από την κούρσα του τελικού αξίζει να δεί κανείς αυτήν του ημιτελικού όπου από τα μισά της κούρσας και μετα κατεβάζει τα χέρια σήκωνει το σώμα του και χαζεύει δεξιά και αριστερά μέχρι τον τερματισμό, και κανει χρόνο 9.89!!

Μετά Χριστόν ...καρφιά!

Πολλά τα καρφιά για την προηγούμενη διοίκηση από τους αποχωρήσαντες στον Παναθηναϊκό, ποδοσφαιριστές κυρίως, αλλά από τα μεγαλύτερα αυτό του πρώην προπονητή Βικτωρ Μουνιόθ. Σίγουρα πάντως πολλά περισσότερα εύσημα, απ' ότι τώρα, θα είχε κερδίσει ο Ισπανός από τον κόσμο του τριφυλλιού, εάν είχε κάνει αυτές τις δηλώσεις όσο ήταν ακόμη προπονητής του Παναθηναϊκού. Αντίθετα, η στάση σιωπής που διατήρησε ουσιαστικά τον οδήγησε στο να φύγει από την Παιανία ώς ένας ακόμα αποτυχημένος προπονητής παρά τα όσα πρόλαβε να προσφέρει στον ΠΑΟ.

Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Δικέφαλος με ένα κεφάλι..

Καλός ο Μουσλίμοβιτς αλλά απελπιστικά μόνος και επιρρεπής στους τραυματισμούς (ήδη έχασε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας, στην υπόλοιπη ήταν άσφαιρος, και θα απουσιάσει και από το πρώτο ματς με την Χέρενφεεν λόγω …τραυματισμού!). Φωτάκης και Φιλομένο καλοί ρολίστες για το ελληνικό πρωτάθλημα, και με back-up του «Μούσλι» τον Παπάζογλου δεν πας πουθενά. Ο Δικέφαλος χωρίς τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στη ρεβάνς με μία κάποια Βαλερένγκα εμφανίστηκε ακέφαλος και τις όποιες ευκαιρίες δημιούργησε οι Παπάζογλου και Κουτσιανικούλης δεν κατάφεραν να τις μετουσιώσουν σε γκολ. Επιτακτική ανάγκη η απόκτηση ενός καλού στράικερ από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος θα πλαισιώσει τον περσινό κορμό και θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο να αξιοποιηθούν και οι πολύ καλές προσθήκες του Τσιρίλο και του Βιτόλο.

Η αγωνία μεγαλώνει!


Από παιχνίδι σε παιχνίδι οι μεταγραφές του Ολυμπιακού και λογικό εν μέρη όταν πρέπει να συγκεντρωθεί η ομάδα για να πάρει την προκριση πάση θυσία στους "χρυσοφόρους" ομίλους του Τσ. Λιγκ! Το θερμόμετρο ανεβαίνει λοιπόν και η αγωνία μεγαλώνει καθώς αισίως μπαίνουμε από αύριο στην πρώτη κρίσιμη βδομάδα για τους ερυθρόλευκους!

Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

Παίζει με τη φωτιά!


Κρίσιμο δεκαπενθήμερο για τον Ολυμπιακό αφου μέχρι τέλος του μήνα καλείται να περάσει στους ομίλους του Τσ. Λιγκ στα δύο παιχνίδια με τη Σέριφ, να νικήσει την ΑΕΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αλλά και να κάνει τις 2 μεταγραφές που εκρεμμούν όλο το καλοκαίρι. Οι ερυθρόλευκοι επισημα λένε ότι θα ασχοληθούν με τα μεταγραφικά μετα τα παιχνίδια με τη Σέριφ δηλαδη στις 4-5 μέρες που θα απομένουν για τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Και αναρωτιόμαστε. Γιατί έπρεπε να γίνουν αυτές οι κινήσεις με το αγχος και την πίεση του χρόνου να πνίγει τόσο την ομάδα όσο και τους φιλάθλους; Προφανώς γιατι υπάρχει οικονομικό προβλημα. Kαι αν πάει κατι στραβά τελευταία στιγμή; Τότε τι θα γίνει; Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι συνεχείς επισημάνσεις του Κετσπάγια για προσοχή και σοβαρότητα στα παιχνίδια με τους Μολδαβούς...

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Δίψα!


Τα sold out φαίνεται να ξεκινούν και φέτος για τον Παναθηναϊκό απο τον Αύγουστο, όπως και πέρυσι! Αυτές οι ουρές λοιπόν των δεκάδων μέτρων στα εκδοτήρια της Λεωφόρου Αλεξάνδρας καταδεικνύουν ένα πράγμα! Στον κόσμο της ομάδας υπάρχει δίψα! Δίψα για κάτι μεγάλο! Οι φίλοι του τριφυλλιού μετά τη μεγάλη αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστός της ομάδας φαινεται να είδαν την όλη προσπάθεια με άλλο μάτι. Και παρόλο που η ομάδα τους δεν κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα την περσινή χρονιά η πίστη και υποστήριξη φαίνεται να μεγαλώνουν χρόνο με το χρόνο και τρανή απόδειξη γιαυτό είναι ότι δεν αποκλείεται φέτος ο Παναθηναϊκός να ξεπεράσει το δικό του περσινό ρεκόρ των 26.002 στα εισιτήρια διαρκείας!

Tώρα μιλάς σταράτα!


Αναμφισβήτητα είναι ενα δύσκολο καλοκαίρι για τους φίλους του Ολυμπιακού οι οποίοι παρόλ' αυτά έχουν δείξει μεγάλη υπομονή. Η αναμονή συνεχίζεται, αλλά επιτέλους μια εφημερίδα τοποθετείται τίμια απέναντι στους φίλους της ομάδας αλλά και στο φίλαθλο κοινο γενικότερα!

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Μanager.. και ξερό ψωμί!


Οι εφημερίδες πολεμάνε την ομάδα! Τα παίρνουν από παντού! Δικαστές των πάντων! Έλεος πια με δαύτους!

Εμεις οι φίλαθλοι όμως; Είμαστε καλύτεροι; Σίγουρα δεν τα παίρνουμε πάντως! Τα δίνουμε! Και με το παραπάνω μάλιστα! Προπονητές της εξέδρας όμως; Δεν είμαστε; Είμαστε! και με το παραπάνω! Προπονητολογία, συστήματα, μεταγραφές - το όπιο του λαού! Και για όλα ξέρουμε και έχουμε και άποψη! Τη σωστή φυσικά!
Καθε δημοσιογράφος θα γράψει τη δικιά του στην εφημερίδα, θα την πει στο ραδιόφωνο! Εμεις πάλι δεν έχουμε ο καθένας μας και διαφορετική άποψη; Αν έχουμε λέει! Αρα μήπως βρίσκουν και τα κάνουν; Μήπως γράφουν αυτά που ψοφάμε να διαβάσουμε; Αυτά που γουστάρουμε να συζητάμε; Μήπως και αυτοί δεν είναι τίποτα άλλο, παρά προπονητές της εξέδρας; Αλλά με πέννες και μικρόφωνα;

4-2-3-1, 4-4-2, 4-5-1, 4-3-3.... βγαλε εκείνον ... γιατί δεν παιζεί αυτός ... τον έχει βάλει σε λάθος θέση... - κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δασος!

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Έφτασε ο Αύγουστος, εμπρός βήμα ταχύ!

Αν κάνει κάποιος τον κόπο να «ξεφυλλίσει» διαδικτυακά τα εξώφυλλα των εφημερίδων από τις αρχές του καλοκαιριού μέχρι σήμερα θα βρει δεκάδες ονόματα παικτών που …απασχόλησαν την ομάδα του ΟΣΦΠ, ως μεταγραφικοί στόχοι.

Σε κάποιες περιπτώσεις αποκαλύφθηκε στο τέλος πως οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν έρθει καν σε επαφή με τους παίχτες ή με τις διοικήσεις των ομάδων στις οποίες ανήκαν. Σε αρκετές επίσης περιπτώσεις αποκαλύφθηκε πως τα ονόματα που γράφονταν και ακούγονταν δεν απασχόλησαν ποτέ τους πειραιώτες, αλλά επρόκειτο για ευσεβείς πόθους των ΜΜΕ. Και στις υπόλοιπες περιπτώσεις που μας απασχόλησαν αποδείχτηκε πως το deal χάλασε διότι ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις της διαπραγμάτευσης. Τα παζάρια στα εξώφυλλα και όχι μόνο έδιναν και έπαιρναν. Αλλά οι ερυθρόλευκοι, παίχτη δεν έπαιρναν… Μέσα σε όλα αυτά ήρθαν και οι αποκαλύψεις (;) από μερίδα ΜΜΕ για οικονομικές τρύπες και ζημίες στην ΠΑΕ ΟΣΦΠ. Πράγμα που η ΠΑΕ Ολυμπιακός έσπευσε να διαψεύσει με καυστικό τρόπο.

Ξέχωρα πάντως από τα ΜΜΕ ο Ολυμπιακός δεν μας έχει συνηθίσει στο να μη μπορεί να κλείσει παίχτες. Είτε ο λόγος είναι οικονομικός είτε η περίπτωση είναι δύσκολη λόγω σκληρών διαπραγματεύσεων. Οι 2-3 στόχοι που έθετε κάθε καλοκαίρι ντύνονταν στα κόκκινα στο τέλος. Τώρα τι συμβαίνει όμως; Γιατί η ΠΑΕ ΟΣΦΠ με δύο ανακοινώσεις της διέψευσε τα ΜΜΕ σχετικά με τις …βόμβες που θα έσκαγαν;

Δεδομένο πλέον πως ρευστό δεν φαίνεται να υπάρχει. Προφανώς και οι πειραιώτες περιμένουν την πρόκριση στους ομίλους για να κινηθούν, αν κινηθούν, μεταγραφικά. Και είναι σχεδόν σίγουρο πως κρυφοκοιτάζουν και προς πιθανό αποκλεισμό του ΠΑΟ από την Ατλέτικο, πράγμα που θα αποφέρει στα ταμεία της ομάδας επιπλέον λεφτά.
Το μόνο σίγουρο είναι πως ο κόσμος του ΟΣΦΠ δεν έχει συνηθίσει ούτε σε αναμονές («κάτσε να περάσουμε την Σερίφ και βλέπουμε»), ούτε σε ξεροσταλιάσματα («κάτσε να αποκλειστεί ο ΠΑΟ να τσιμπήσουμε 4-5 εκ») αλλά ούτε και σε σίριαλ μεταγραφικά που ειδικά φέτος καταντήσανε πιο κουραστικά και από τις επαναλήψεις των καναλιών καλοκαιριάτικα…

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:



Χορτάρι σου είχα στείλει άλλη μια φορά ένα email για τον εκδότη της εφημερίδας Derby Κώστα Γκότζο. Είχα πει χαρακτηριστικά τότε ότι αν έχεις τέτοιους φίλους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς! Το γνωστό τροπάρι λοιπόν συνεχίζεται. Το θέμα που έντεχνα πρόσπαθησαν να δημιουργήσουν οι "αντικειμενικές" με τον Κυργιάκο αλλά πήραν την απάντηση τους από την ΠΑΕ, η Derby σήμερα στο πρωτοσέλιδο της το συνεχίζει με τον χειρότερο τρόπο για τον Παναθηναϊκο και τους φιλάθλους του δυναμιτίζοντας το ήρεμο κλίμα που γίνεται προσπάθεια να επιτευχθεί, εξυπηρετώντας ουσιαστικά τα συμφέροντα του Ολυμπιακού. Με μια λέξη θα το χαρακτήριζα Ε-Μ-Ε-Τ-Ο! Μέτα το παιχνίδι της Πράγας σταυρώσανε κανονικά τον Τεν Κάτε και επειδή δεν τους έκατσε και προκριθήκαμε βρήκαν νέα θέματα τώρα να μας κάνουν άνω κάτω. Και η Derby μαζί τους στον αγώνα. Αντί να αφήσει την ομάδα να βρει το δρόμο της συνέχιζει αυτή την εσωτερική ανούσια αντιπολίτευσή. Μα δεν καταλαβαίνει ότι περισσότερο κάκό κανει παρά καλό;Τι προσπαθεί να πετύχει;

υγ. Και επειδή δε λέει να μας αφήσει ήσυχους με τον Γιάννη Γκούμα ο Κώστας Γκότζος να σου πω εγώ χορτάρι τι έμαθα ότι διαλαλούσε ο Γιάνναρος σε ανοίχτη παρέα έκει που παραθέριζε Κυριακή παραμονές του αγώνα με τη Σπάρτα στο ΟΑΚΑ. "Απο την επομένη του αγώνα κίολας, Τετάρτη δηλαδή, ο Παναθηναϊκός θα έχει καινούριο προπονητή και εγώ θα είμαι πίσω στην Παιανία" έλεγε, χασκογελώντας σαν τον Κόκκαλη μπροστά σε φίλους αλλα και γνωστούς o Γιαννάκης...

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Mισόλογα!


Ο Ολυμπιακός φαίνεται να απέσυρε το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του Μαρκ Γκονζάλες από την ισπάνική Μπέτις. Και η αιτία όπως παρουσιάστηκε σήμερα ήταν η εμπλοκή της ρώσικης ΤΣΣΚΑ Μόσχας που ανέβασε ψηλά τον πήχη για το ποσο της μεταγραφής τη στιγμή που λεγόταν οτι ο πρόεδρος της Μπέτις ρίχνει τις απαιτήσεις του. Απορίας άξιο λοιπόν γιατι ο ΟΣΦΠ δεν κινήθηκε για να τελείσει τη μεταγραφή πριν εμπλακεί η ρώσικη ομάδα που προφανώς διαθέτει ζεστό χρήμα, εφόσον ενδιαφέρεται για τον παίχτη σχεδόν ενάμιση μήνα τωρα. Οι πληροφορίες τις τελευταίες εβδομάδες έλεγαν ότι οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν διαθετιμένοι να δώσουν περισσότερα από 3,5 εκατ. ευρώ για τον χιλιανό άσο. Από την πλευρά της Μπέτις σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε έρθει ποτέ σε επίσημε επαφή με τους Ισπανούς μέχρι τώρα. Προφανώς λοιπόν φαίνεται οτι οι Πειραιώτες απο τη μία κρατουσαν την υπόθεση στο ψυγείο όλο αυτό το διάστημα περιμένοντας μέχρι και την τελευταία στιγμή και ελπίζοντας ίσως να μην έρθει άλλη πρόταση για τον παίκτη για να πιεσουν έτσι τον ισπανικό σύλλογο, οι εφημερίδες όμως από την άλλη, τον κόσμο ...ζεστό (αφου από την ΠΑΕ υπήρχε σιγή ιχθύος)!

Όλα αυτά αποκαλύπτονται τώρα φυσικά. Για άλλη μία φορά οι εφημερίδες έλεγαν τη μισή αλήθεια στους φίλους των ερυθρολεύκων. Και σα να μην φτάνει αυτό παρατηρείται τώρα και μια προσπάθεια συγκάληψης της αλήθειας. Ο λόγος άραγε;;;

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Κλήρωση Τσάμπιονς Λιγκ


Την ανερχόμενη δύναμη της Μολδαβίας, όπως λέγεται, Σέριφ καλείται να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός για να προκριθεί στους ομίλους του Τσ. Λιγκ. Βατή η κλήρωση για τους ερυθρόλευκους όπως αναμενόταν και έτσι οι Πειραιώτες καλούνται να αρπάξουν την ευκαιρία για πρόκριση με πρώτο τους μέλημα φυσικά να εμφανιστούν σοβαροί ωστε να μην βρεθούν προ εκπλήξεως, όπως πέρυσι. Στον Πειραια περίμεναν την κλήρωση αυτή για να απόφασίσουν από Δευτέρα πως θα προχωρήσουν με τα μεταγραφικά. Το σίγουρο πάντως είναι οτι ο Ολυμπιακός με το υπάρχον υλικό μπορεί να περάσει στους ομίλους.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκος κληρώθηκε με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Δύσκολη κλήρωση για τους πράσινους αφού αυτή τη φορά η τύχη τους γυρισε την πλάτη για τα καλά. Ωστόσο μία πρόκριση επί της πολύ καλής ισπανικής ομάδας θα είναι μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για το τριφύλλι, αλλά και ο αποκλεισμός μόνο με καταστροφή δεν συνεπάγεται αφού η προοπτική του Γιουρόπα Λιγκ δεν χαλάει καθόλου τους πράσινους αφού έτσι θα μείνουν όλο και περισσότερο συγκεντρωμένοι στον στόχο τους που είναι το πρωτάθλημα Ελλάδος.

Με την Χέρενφέϊν ο ΠΑΟΚ και με την άγνωστη Βασλούι η ΑΕΚ για το Γιουρόπα Λιγκ.

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Κομμένα τα γέλια...


Για γούρι το κάνει αυτό Ντιόγκο; Στην αρχή κάθε αγωνιστικής σεζόν «θέλει να σκοράρει εναντίον του ΠΑΟ». Και φυσικά είναι και γαύρος. Από κούνια φανταζόμαστε. Καλά ήταν πέρσι και καλή η πλακίτσα Αυγουστιάτικα και τα γέλια, όμως εάν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς και φέτος ο Ντιόγκο είναι πολύ πιθανόν η ευφρόσυνη διάθεση του προέδρου να μετατραπεί σε νεύρα και απογοήτευση. Έτσι είναι όταν πληρώνεις 10 εκ. Ευρώ για επιθετικό που σημειώνει 6 γκολ στο πρωτάθλημα.


Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Ρελάνς στον εαυτό της;

Ρελάνς με Λεονάρντο, τιτλοφορείται σήμερα το πρωτοσέλιδο της Score. Ναι εντάξει. Ρελάνς. Με Λεονάρντο. Σε ποιον κάνει ρελάνς η ΑΕΚ; Στον εαυτό της; Και παίρνοντας (καλά ας υπογράψει πρώτα) τον παίχτη που …κυνηγάει 3 μήνες. Από τον Λεβαδειακό. Ε πρόκειται για ρελάνς αν μη τι άλλο. Βούιξε η Ευρώπη.

Ασ' τον να λέει!


Μάλλον κάποιον κρυφό δέυτερο προπονητή πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός... Εκτός και εάν ο πρόεδρος του ΠΑΟ Νικόλας Πατέρας έχει αυτός στη κατοχή του δίπλωμα προπονητή. Οι εικασίες αυτές προκύπτουν από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Εξέδρα" που ούτε λίγο ούτε πόλυ μας λέει ότι οι ιθύνοντες των πρασίνων αδειάζουν τον προπονητή του τριφυλλιού όχι μόνο επικοινωνιακά αλλά και ουσιαστικά επεμβαίνοντας στη δουλειά του!
Υγ. για την αξιοπιστία της πληροφορίας αυτής φυσικά θα μας επιτρέψει η εφημερίδα να αμφιβάλλουμε λίγο. Τόσα και τόσα ονόματα έχουμε διαβάσει για παράδειγμα από τα πρωτοσελιδά της ως μεταγραφικούς στόχους των δύο αιωνίων και ακόμα συνεχίζονται. Σε κάποιο απ' αυτά θα πέσουν μέσα φυσικά, δε γίνεται. Μάλλον κάτι τέτοιο θα συμβαίνει και με το ρεπορτάζ εκ των "έσω". Εικασίες και αυτοί δηλαδή. Ή ευσεβείς πόθοι ...όπως μας έλεγαν!

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Ευ αγωνίζεσθαι!

Ο λόγος για την εφημερίδα "Φως των σπορ" και την αναφορά της στο σημερινό της πρωτοσέλιδο για τη νίκη-πρόκριση του Παναθηναϊκού στα πλέϊ οφ του Champions League. Η ιστορικότερη εφημερίδα του ΟΣΦΠ αναγνωρίζει την δυναμικότητα του αιωνίου αντιπάλου ΠΑΟ και την παράδοση του να αντιπροσωπεύει επάξια την Ελλάδα στα ευρωπαϊκα του παιχνίδια. Δημοσίευμα ...απο τα παλιά, τότε που ο τύπος λειτουργούσε χωρίς σκοπιμότητες...!

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Έχει τύχη αν...

Κρίσιμη μέρα για τον Παναθηναϊκό αύριο καθώς καλείται να ανατρέψει το εις βάρος του 3-1 του πρώτου αγώνα της Πράγας για να προκριθεί στην επόμενη φάση του προκριματικού γύρου για τους ομίλους του Champions League.

Tο τριφύλλι αναμφισβήτητα διαθέτει πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και αυτό είναι κάτι που λύνει τα χέρια του Χενκ Τεν Κατε αφού μπορει να προσαρμόζει την ομάδα κάθε φορά σύμφωνα με τις απαιτήσεις του αγώνα αλλά και ταυτόχρονα να μην υπερφορτώνει συγκεκριμένους παίχτες αλλά και να κρατάει όλο το ρόστερ του σε ετοιμότητα και εγρήγορση.Ο Ολλανδός προπονητής διατηρεί την ίδια φιλοσοφία με πέρυσι κ έτσι η ομάδα του Παναθηναϊκού έχει αποκτήσει μεχρι στιγμής φέτος το καλοκάιρι 5 παίχτες οι οποίοι δεν προορίζονται για την ενδεκάδα ''τυφλά" αλλα θα είναι υποψήφιοι για μια θέση στους πρώτους έντεκα, με εξαίρεση ίσως τον Τζιμπριλ Σισέ. Οι πράσινοι λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι είναι σχεδόν η ίδια ομάδα με πέρυσι. Ομάδα που έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, κυρίως στο champions league, αλλά και απογοητευτικό για τους φίλους της ομάδας σε μερικά παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και του κυπέλλου με αντιπάλους κυρίως "μικρές" ομάδες.

Αυτό λοιπόν που παρατηρούμε εμείς για τον Παναθηναϊκό είναι περισσότερο η έλλειψη σύγκέντρωσης από πλευράς παικτών αφού δεν είναι λίγα τα ματς της περσινής χρονιάς όπου ο ΠΑΟ είχε 10λεπτα και 20λεπτα ξεσπασματα (με επιτευξή 2 και 3 τερμάτων) και στον υπόλοιπο αγώνα ήταν νωχελικός. Ο Τεν Κατε λοιπόν έχει στήσει την ομάδα σε ευρωπαικά πρότυπα αφού δεν έχει μία βασική ενδεκάδα, αλλα πολλούς ισάξιους ποδοσφαιριστές που παλεύουν για μια θέση σαυτήν όλη την εβδομάδα. Αυτό ίσως όμως που δεν έχει καταφέρει ακόμα, είναι να "επιβληθεί" στους ποδοσφαιριστές του. Να τους μεταδώσει αυτή την νοοτροπία μεγαλης ομάδας ευρωπαικού επιπέδου και όχι μόνο του ελληνικού πρωταθλήματος (χωρίς να είναι ο μόνος υπεύθυνος για αυτό). Να τους δώσει να καταλάβουν ότι πρέπει να είναι πάντα ετοιμοπόλεμοι αλλά και να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους για όσο χρόνο χρησιμοποιούνται καθώς και να ακολουθούν πίστα της οδηγίες του μέσα στο γήπεδο. Και λέμε να ακολουθούν πίστα τις οδηγίες του μέσα στο γήπεδο καθώς έχουμε δει ότι όταν "αυτοσχεδιαζουν" περισσότερο ανορθόδοξα παίζουν παρά αποτελεσματικά με τρανά παραδείγματα τις γίομες από την άμυνα αλλα και την τάση που παρατηρείται να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα κάτω όταν δυσκολεύονται να βρουν διαδρόμους στην επίθεση. Θυμόμαστε όλοι άλλωστε το φίλικο προ μερικών ημερών με την Χοφενχάϊμ όπου το μικρόφωνο της κρατικής τηλεόρασης ήταν δίπλα στον ολλανδό προπονητη κα μπορούσαμε να τον ακούμε να γκρινιάζει επι 90 λεπτα!

Οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες και είναι αδιανόητο να μην μπορούν να εκτελέσουν συγκεκριμένες εντολές μέσα στο γήπεδο. Και για ένα προπονητή που έχει δουλεψει σε κάποιες από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες και έχει πάει 2 φορές σε τελικό του Champions League κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο τη μία φορά έστω και σαν βοηθός, είναι μάλλον άστοχο να ασχολούμαστε με πιο σύστημα θα παίξει και γιατί έβαλε αυτόν και όχι εκείνον!

Ο ΠΑΟ λοιπόν κατα τη γνώμη μας έχει τύχη να περάσει τη Σπάρτα αν οι παίχτες του ακολουθήσουν πιστα το πλάνο του Τεν Κάτε. Και έχει τύχη για να παίξει μπάλα όλη την χρονιά αν χρησει απόλυτο αφεντικό τον προπονητή του(οπως πρέπει να γίνεται δηλαδή σε όλες τις ομάδες) και τα "γκαζια" του πιάνουν τόπο με την πρώτη!